Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 970.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

ne bi trebalo bit do rama (kingmax je super ram).

probaj testirat samo sa 3. i samo s 4. jezgrom, bar da bude 3x.

jesi probao povisit napon malo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 0:10 (longlive775).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
I napon sam dizao.
Sa 1.45v mu malo produžim vrijeme dok ne zaledi - onda zaledi nakon 10-ak minuta.
Na 1.50v se zaledi nakon 20 minuta.

Preko 1.5v ne želim probavat.

Probao sam i sa 3 jezgre i opet ista stvar - zaledi se u Windowsima.

Do procesora onda nije najvjerojatnije jer je super radio na staroj ploči ( Gigabyte MA-785GM-US2H).

Iz Gigabyte Supporta su rekli da je ova matična optimizirana za AM3+ procesore te da najvjerojatnije ne podržava moj procesor.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina

Pa jel ti palo možda napamet da nije bezveze dual core jel nije prošao kvalitativne kriterije za quad core ? RAM nema veze s otključavanjem jezgri, a taj hladnjak nije ni približno dovoljan za X4 Phenoma i clockanje.

14 godina
neaktivan
Na prijašnjoj ploči se sa stock coolerom uspio otključat u x4 i radit na 4x 3.76 GHz .
Ta je ploča imala 4+1 naponsku regulaciju i SB710 čipset.

Ova nova ima 8+2 naponsku regulaciju i SB950 čipset.

Znam da TX-3 nije nešto,al je barem tiši od stock coolera.
14 godina
neaktivan

tx3 je pristojan kuler, sad kad imaš dual core :D

bolji čipset ne znači nužno da će se unlockat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oprosti, ali meni se tvoj slučaj čini pomalo ne moguć, svaka ploča na isti način otključava procesore, odnosno koristi se ista tehnologija u svima pločama, ako se procesor otključava onda će se otključat na svakoj matičnoj, jedina mogućnost je da su otključane jezgre degradirale, ipak si ga si ga overclock-ao, to mi se čini najizglednije!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
malo sam istražio i našao dosta istih slučaja (puno ih ima veze s gigabyte pločama), svima je savjetovano da kontaktiraju gb support
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 3:11 (longlive775).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Oprosti, ali meni se tvoj slučaj čini pomalo ne moguć, svaka ploča na isti način otključava procesore, odnosno koristi se ista tehnologija u svima pločama, ako se procesor otključava onda će se otključat na svakoj matičnoj, jedina mogućnost je da su otključane jezgre degradirale, ipak si ga si ga overclock-ao, to mi se čini najizglednije!?

Ne znam,tako mi je i od prvog dana kad sam kupio ploču - bila je verzija BIOS-a F5 i isto se nije mogao otključat procesor.
Sinoć je izdržao 14 min. na 1.440V ,jutros se na 1.312V nakon 3 minute zaledio.

Znam da sve ploče koriste isti način otključavanja jezgri,al ne znam u čemu je sad problem.

Gigabyte Support mi je predložio da probam neki drugi procesor na ploči,ali nitko mi nema takav procesor. 

Evo,priložio sam i sliku odgovora Gigabyte Supporta. 

14 godina
Joe Cooker kaže...

Je li ok da drzim proc na ovom VCore dok igram igre.

Isti mi je VCore od 3.5 do 4 GHz na kojem drzim(1.544V)

Uglavnom koristim ovaj VCore (1.544 V) na 3.7 dok igram igre i kasnije vratim na 1.432 V i default 3.4 GHz.

Znam da je ploca losa i slaba za OC iako imam dobar hladnjak.

Je li postoji opasnost da skurim plocu i je li ok 3.7 GHz sa 1.544V za igre samo.

Prevelik je to napon.Ili nesto nije gadno u redu sa tim procesorom ili neznas overclockati.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

Pozdrav dečki, ovak mislim clockat svoj procesor (Moj Pc) imam Cooler XIGMATEK Gaia i šta mislite na kolko da clockam 3,5? oče bit kavkih problema il visoke temperature? na što moram pazit? ipak nisam nikad overclocko pa me malo strah da nešto ne shebem{#}

Itko? :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 19:59 (XVII Mini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...
Joe Cooker kaže...

Uglavnom koristim ovaj VCore (1.544 V) na 3.7 dok igram igre i kasnije vratim na 1.432 V i default 3.4 GHz.

Je li postoji opasnost da skurim plocu i je li ok 3.7 GHz sa 1.544V za igre samo.

Prevelik je to napon.Ili nesto nije gadno u redu sa tim procesorom ili neznas overclockati.{#}

Stavio sam u BIOS na 1.440 V stalno i mijenam mnozitelj kad sam u igrama na 18 ili 19 pa bude 3.6 GHz ili 3.8.

Prije sam isao preko cpu overdrive iz CCC i on bi mi automatski svaki klok podigao na 1.544V.

Sada idem preko bios-a samo i sve stabilno radi na1.440 do 4GHz iako je ploca full losa za oc.

Ukratko za igre cu ga drzati na 1.440 V i 3.6 ili 3.8 GHz, a ne znam za 24/7 rad da li da vratim na default ili i za to da drzim na 3.6 ili 3.8 GHz ??

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 19:37 (Joe Cooker).
14 godina
neaktivan

klokaj samo iz biosa ovo iz windowsa je loše.

drži 24/7 na 3,8 ghz nemoj stalno da moraš mijenjat posebno kad oćeš igrat.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Aj da vas pitam nes,znaci fino clockam proc i sve namjestim tip top i to tako stoji, no posto zivim u mjestu di struja mal malo nestaje pa onda stalno opet moram stelat postavke.Jel moguce nekako trajno snimit bios postavke?

0 0 hvala 0
14 godina
na onom win7 ratingu vidim da mi je najgori proc pa sam ga mislio clockat e pa me zanima kolko bi mi bilo navise s stock coolerom. necu novi cooler jer cu kupit komp na proljece. Proc je onaj pod moj pc. Aj plizz ako ko zna neka mi kaze.
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
na onom win7 ratingu vidim da mi je najgori proc pa sam ga mislio clockat e pa me zanima kolko bi mi bilo navise s stock coolerom. necu novi cooler jer cu kupit komp na proljece. Proc je onaj pod moj pc. Aj plizz ako ko zna neka mi kaze.

probaj pa nam reci. ne klokaju se svi procovi isto ;)

14 godina
@longlive775 puno si pomogo
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan

povećavaj lagano fsb i pazi da ti ne pređe temp 50-60, nema filozofije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ma kuzim al neznam do kud da idem sa stock coolerom i pastom starom 4 god
14 godina
neaktivan

dokle god ti temperature dopuštaju.

skini prime95 ili tako nešto i vrti stress i prati temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Joe Cooker stavi napon na 1.4v i ide sigurno na 3.8 ghz.Ne treba ti 1.45v.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
14 godina
XVII Mini kaže...

Pozdrav dečki, ovak mislim clockat svoj procesor (Moj Pc) imam Cooler XIGMATEK Gaia i šta mislite na kolko da clockam 3,5? oče bit kavkih problema il visoke temperature? na što moram pazit? ipak nisam nikad overclocko pa me malo strah da nešto ne shebem{#}

Što se tiče hladnjaka taj CPU možeš clockat do koliko god on može. Informiraj se prvo dobro pa onda clockaj.

14 godina
Joe Cooker kaže...
zoharbizo kaže...
Joe Cooker kaže...

Stavio sam u BIOS na 1.440 V stalno i mijenam mnozitelj kad sam u igrama na 18 ili 19 pa bude 3.6 GHz ili 3.8.

Prije sam isao preko cpu overdrive iz CCC i on bi mi automatski svaki klok podigao na 1.544V.

Sada idem preko bios-a samo i sve stabilno radi na1.440 do 4GHz iako je ploca full losa za oc.

Ukratko za igre cu ga drzati na 1.440 V i 3.6 ili 3.8 GHz, a ne znam za 24/7 rad da li da vratim na default ili i za to da drzim na 3.6 ili 3.8 GHz ??

Šta ti radiš sa tim clockanjem, to svijet nije vidio {#}. Clockaj u BIOS-u i uključi QnQ da mjenja takt po potrebi kako je i proizvođač namjenio a ne da ti sam mrdaš stalno {#}. Nisam skužio koji imaš CPU cooler, ali što se tiče matične, preporuka ti ja da neideš sa naponom ni preko 1.4V a nikako preko 1.45V sa Denebom. Moglo bi ti bit "nisam znao" {#}.

14 godina
itomic009 kaže...
XVII Mini kaže...

Što se tiče hladnjaka taj CPU možeš clockat do koliko god on može. Informiraj se prvo dobro pa onda clockaj.

Da, al eto jedini si ti koji si mi odgovorio, pa ako mi netko još može reći il neki tutorial.

15 godina
neaktivan

evo ovako, dual core AMD X2 4600+ 2.41GHz , star 4 godine,.. maticna je gigabytova AM2 SOCKET..
Na koliko otprilike bi ga mogao clockat i kakvo hladjenje bi mi trebalo za max clockanje ? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima imam pitanje nije baš vezano za oveclock ali nisam znao di da napisem.

Ovako neznam kako mi je bilo prije, sad kad sam otkljucao na amd phenom II x2 jos dvije jezgre radi sve normalno.

Sad dali na procesorim mora uvjek raditi na maksimalnoj brzini ili radi automatski na Min-Max kako njemu paše

jer kad stavim da radi na Min-Max temperatura se stalno mjenja kao da ga opterecujem penje se sa 32 na 40 Stupnja,

a kad stavim da mi radi na maksimalnoj brzini procesor onda uvjek drzi neku temp 34-36.

Tako da neznam sta da radim dali je normalno da radi tako automatski na Min-Max ili uvjek na maksimumu.

Hvala

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

detalji pod moj pc

trebam pomoc, pokusavam dici proc.. najvise sto sam uspio je na 3.3

sve ostalo je bilo sa voltazom na 1,45... al nisam uspjevao. 

sad jel do ploce ili ?

ako je neko oc ovaj proc da mi kaze postavke :)

trenutno radi u nekom oc mod u biosu gdje ima opcija da oc bude 10% 

sve ostalo je auto...

ht link jel ok ovaj ili ga moram spustati na 2000?

cooler je arctic freezer pro 64

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 20:45 (Shazz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Shazz kaže...

detalji pod moj pc

trebam pomoc, pokusavam dici proc.. najvise sto sam uspio je na 3.3

sve ostalo je bilo sa voltazom na 1,45... al nisam uspjevao.

sad jel do ploce ili ?

ako je neko oc ovaj proc da mi kaze postavke :)

trenutno radi u nekom oc mod u biosu gdje ima opcija da oc bude 10%

sve ostalo je auto...

ht link jel ok ovaj ili ga moram spustati na 2000?

cooler je arctic freezer pro 64

hvala

Nemoj oc-at sa automatskim bios postavkama. Najčešće ne daju optimalne rezultate.

Što se tiče ostalih postavki ovdje je dobro objašnjeno.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
14 godina

Možete li mi reći je li dobro da je HT Link ovoliko mali. Stavio sam da je multiplier od HT Linka 3. I nakon što sam to napravio, upalio sam OCCT i pokrenuo test na 10 min i nije bilo nikakvih errora, a prije toga je izbacio nakon minute.

Hvala!

Tko pod drugim jamu kopa dvije sreće grabi ali ćud nikad!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 9:47 (sako9800).

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da je u redu, negdje sam bio čitao da HT na nforce čipsetu za AMD ne ide službeno preko 1000MHz; pa sad kad si digao FSB si vjerojatno prešao neki prag koji se ploči nije sviđao pa je tako postavilo brzinu.

Ako ti je inače brzina kompa zadovoljavajuća, nema problema.

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:37 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ljudi, pokušavam oc-ati proc (moj komp), i uspio sam na 3.0.. Neznam više.. Da li mi može netko objasniti sve postavke kako da stavim, imam u biosima 5-6 vrsta napona, neznam koji da dignem, stavio sam množitelj na x13, HT link na x3, ostalo je sve na auto, QaQ disabled.. Hladnjak je mugen 3... Čuo sam da su dečki dizali na 3.4 bez dizanja voltaže, pa me zanima šta ja radim krivo.. Stvarno nemam pojma...

<span><span><input value=" ..:: Flamel ::.. " onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('span')[1].getElementsByTagName('span')[0].style.display != '')
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice