Ne, dobio si potpuno ispravan CPU.
Ni jedan 630 nikad neće imati L3...
Reko gledam nešto i vidim kod nekih forumaša da su na 620 otključali L3 i samo još jedno pitanje a za što točno služi ACC kad ga stavim na Auto?
Reko gledam nešto i vidim kod nekih forumaša da su na 620 otključali L3 i samo još jedno pitanje a za što točno služi ACC kad ga stavim na Auto?
Znači da ti je advanced clock calibration na auto
Možeš ga i ručno umjesto na auto postavit na per core i onda staviš na +12% i tako će ti se procesor overclockat sam.
Stavi "all cores" pa ces onda vidjeti
da, ali se 620 i 630 razlikuju.
Da, u 100Mhz...
620 dolazi u dvije revizije: CACAC i CACYC.
CACYC ima L3 cash, može se unlockati, i ako je ispravan bit će stabilan.
CACAC nema L3 cash i nikad se neće moći unlockati..
630 dolazi samo kako CACAC. Nema unlocka.
Da, u 100Mhz...
620 dolazi u dvije revizije: CACAC i CACYC.
CACYC ima L3 cash, može se unlockati, i ako je ispravan bit će stabilan.
CACAC nema L3 cash i nikad se neće moći unlockati..
630 dolazi samo kako CACAC. Nema unlocka.
ne ono je trebala bit konstatacija DA, ALI SE 620 i 630 RAZLIKUJU. ali je pijana ura i a je nestalo
CADAC točnije, CADAC AD još točnije... CACAC AC je C3 revizija Deneba i svaka ima L3 cache
Je'l bi moj Athlon mogao ići do 3.6GHz?
Trenutačno je stabilan na 3.42GHz +0.05v (inače BSOD)
temp iste kao i normalno (55° idle, 65° load)
Pitam jer je matična šrot i neznam jel ima PCI-E lock da si ne spržim grafičku.
PS FSB je 214.
Pa i ne vjerujem da ćeš puno dobiti u razlici sa 3,4 na 3,6 ghz ali probaj.
Iako su temperature dosta visoke, koji kuler je to?
A da ti nisi nešto drugo u biosu namjestio na 1.35V, a core voltage ostavio na auto?
Čuj 0.15V je ogroman overvolt.
Na 1.35 sam ga dao zato što mi je @3.5Ghz.Evo slike Biosa:
A šta je ovaj Vcore 7 shift?
2-3 opcije sa slike nerazumijem, inače nisi trebao saphire uzimat nije baš nešto sa matičnama.
Nemam blage šta je to.
A matična je stvarno čudna neka.Htio sam uzet Gygabite ali nije bilo,pa mi lik dao ovu.
Offtopic:Nemogu pisat na opciji citiranja u operi .
Nemam blage šta je to.
A matična je stvarno čudna neka.Htio sam uzet Gygabite ali nije bilo,pa mi lik dao ovu.
Offtopic:Nemogu pisat na opciji citiranja u operi .
E sad..Da ja to dižem ili spuštam.Kolko sam shvatio s time se zapravo podiže vcore .
Ja bi to sad spustio,ali za kolko.
još jedan link
To je za fino podešavanje napona procesora.
Hmm
Netreba ti to.
Nešto grafičku, nešto procesor i moglo bi se nešto dobit od tog.
Čitaj vodiče.
upiši malo u google upite za klokanje svojih dijelova, nemozes samo čekati da ti neko kaze gdje da sta "stisnes i upises", nemaju svi ljudi iste konfe, trazi, klokanje zna biti naporan posao
moze li mi netko malo objasniti kako da otkljucam L3 cach na amd athlon x4 620 dakle vjerojatno uci u BIOS i sta onda (imam maticnu asus m4n78-am)
moze li mi netko malo objasniti kako da otkljucam L3 cach na amd athlon x4 620 dakle vjerojatno uci u BIOS i sta onda (imam maticnu asus m4n78-am)
nisam siguran ali mislim da na toj matičnoj to ne možeš
Ne možeš na toj matičnoj moraš imat najmanje SB710 Chipset da bi mogo.
EDIT: Vidi ako imaš NCC opciju u biosu.
Valjda ACC...
Valjda ACC...
On ima nVidia Chipset, a sad sam na netu pročito kao NCC "nVidia's answer to ACC".
Quick overview of parts needed
Vidi stvarno, ja mislio da je od AMD-a chipset. Čudne su mi oznake od asusa pa uvijek pretpostavim da je amd-ov chipset.
Vidi stvarno, ja mislio da je od AMD-a chipset. Čudne su mi oznake od asusa pa uvijek pretpostavim da je amd-ov chipset.
Šta se ne sjećaš da sam ja unlockao CPU-e sa ove dvije ploče:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K10N78D
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3N78D
U novom BIOS-u su dobile opciju NCC i sve radi fino...
pošto su počeli topliji dani, a ja imam samo stock cooler
htio bi undervoltat procesor i tako dobit niže temperature
zna li itko koliko mogu spustit voltažu a da proc ostane na 3,2Ghz (ako nemože spustio bi ga na 3Ghz)
i da bude stabilan u normalnom radu i igrama
za ovo pitam jer je vent od stock coolera nepodnošljiv kad je proc na nekom večem opterečenju
(znam kako spustit okretaje ventilatora ali se bojim puno mjenjat jer je proc u idle 49° ,a vent na 65%)