Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

bio bih zahvalan na odgovoru.

Antonio

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Ja sam prije imao phenoma 9650 2.3GHz, i bez problema je išao na 2.8GHz na stock voltažama, i bio je stabilan, i temperature su bile noramlne ko i dok je bio na 2.3GHz. ALi dalje od 2.8GHz nema šanse. POvećavao sam voltažu, sve moguće ali jednostavno dalje od 2.8 GHz nije išao. To je sve bilo na matičnoj biostar MCP6P-M2+, pa sam mislio da je u njoj problem, ali onda sam na netu pročitao da phenomi i nisu baš za oc, i odustao od pokušaja da slomim 2.8Ghz. Tako da ni ti nemoj očekivati preveliki klok sa svojim 9550, koji ima još manji multi

15 godina
neaktivan

ok onda stavljam mugen 2 struja ide na 1.45 od proc i na 2.70 . memorija malo više nego na defaults.na 900 mhz. i to je to.inaće mi i ovako radi ki metak,ni jedna igra ne štekaje. pozdrav ljudi. hvala.

Antonio

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

što se tiće radeonki,ja sam prije ima hd 3870 ddr4 i biča je dobra,pa sam imao 3870x2 pa se puno grijala i sam imam hd 5770 1 gb ddr5 dx 11  ma ne grije se ništa.inaće su radeonke najbolje.

Antonio

0 0 hvala 0
17 godina
Terminator91 kaže...

ok prijatelji i da ga onda testiram sa primom 95.   i ostalo  6 gb ram  hd 5770  antec 650 wat gygabite  samsun t200  20'  i jel to sve ok?  i  veoma dobro za igre?

To je samo ok za igre.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan

pa da za igre filmove muzika itd.nisam ja dizajner niti se bavim 3d.nego samo igre kao puno ostalih ljudi koji su uzeli kompjuter za zabavu itd.ali da radi sve u punom sjaju.   

Antonio

0 0 hvala 0
15 godina
Terminator91 kaže...

pa da za igre filmove muzika itd.nisam ja dizajner niti se bavim 3d.nego samo igre kao puno ostalih ljudi koji su uzeli kompjuter za zabavu itd.ali da radi sve u punom sjaju.   

Sa tim procom i tom grafom igre u punom sjaju?

Naravno, ali zavisi koje igre i što tebi znači puni sjaj.

Za istu vrijednost se može dobiti daleko bolja gamerska konfa od ove tvoje, koja nije ni približno optimalna za igre.

Al najveća fora mi je ovih 6GB ram, to me bas u smjeh bacilo.

15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Zanima da li je "sigurno" raditi overclock grafe i proc.,i5 i xfx 5850!?

Hvala.

CTRL X + CTRL V
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa ovisi.. Ako imas stock cooler (Sad govorim za CPU), mozes ic max do 3.6GHz (Ako je prozracno kuciste).. Grafu ni ne moras OCat.. Nije potrebno..

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
15 godina
neaktivan

Pitanje:imam procesor koji vidite u moj PC i digo sam ga na 3.06 ghz i želim ga dić još barem na 3.3 ghz...e sad me znima kolkiko trebam povisit voltažu i dali je uopće moram povisit..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gavran kaže...

Pitanje:imam procesor koji vidite u moj PC i digo sam ga na 3.06 ghz i želim ga dić još barem na 3.3 ghz...e sad me znima kolkiko trebam povisit voltažu i dali je uopće moram povisit..?

Pa ljudi moji nakon svih pustih tema i postova o klokanju vi još ne kužite da nisu svi modeli nekog proca isti, nisu ni svi batchevi nekog proca isti...

Dakle lijepo ga dignes na 3.3 i vidis ako radi, ako ne radi gledas frek rama da nije problem, ili voltaza ili voltaza proca, dignes 1 korak, ako neide dignes jos 1 korak...itd dok ne dodjes do neke granice za taj proc, koju ces lako naci googlanjem. E sad koliko ces dalek oici ovisi sta i zasto to zelis.

17 godina

Kako se zove ona masa s kojom izoliraju maticnu plocu prilikom koristenja LN2 ?

0 0 hvala 0
17 godina

Di su sad svi ti silni OC-eri ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Već je jednom neko odgovorio na to pitanje, ali ne znam u kojoj temi ni kada/gdje...

čitao sam to, ali ne sjećam se više.

Što nema na netu ništa?

17 godina
stipica_zd kaže...
Batista kaže...

Već je jednom neko odgovorio na to pitanje, ali ne znam u kojoj temi ni kada/gdje...

čitao sam to, ali ne sjećam se više.

Što nema na netu ništa?

Trazim, al tesko iscitat od svih tih silnih testova...

15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Ja sam prije imao phenoma 9650 2.3GHz, i bez problema je išao na 2.8GHz na stock voltažama, i bio je stabilan, i temperature su bile noramlne ko i dok je bio na 2.3GHz. ALi dalje od 2.8GHz nema šanse. POvećavao sam voltažu, sve moguće ali jednostavno dalje od 2.8 GHz nije išao. To je sve bilo na matičnoj biostar MCP6P-M2+, pa sam mislio da je u njoj problem, ali onda sam na netu pročitao da phenomi i nisu baš za oc, i odustao od pokušaja da slomim 2.8Ghz. Tako da ni ti nemoj očekivati preveliki klok sa svojim 9550, koji ima još manji multi

imao sam i ja jednog takvog sličnog samo x3 8650 2,3Ghz

no moj nije htio ni mrdnit s def voltažom (1,25v) ni do 2,45Ghz no radio je s 1,35 na ogruglih 2,900Ghz, pomak za milimetar gore i rušio bi se..

s  1,425v je išao stabilno do 3,1Ghz , no da budem iskren dobro se i grijao,pa je 1,35v@2900Ghz bilo idealno...

najviše mi je krivo što su mi se windowsi srokali pa ja lupio format C a slike benchmarka ostale na desktopu i sve ode  u nepovrat..

a proc prodao malo prije toga... jbg nemoralna ponuda Smijeh pogotovo što ga je prvi vlasnik jeftino prodao iz raloga što ne ide (dao je sliku 1,425v@2,700Ghz tvrdeći da je to max)

kasnije kad sam vidio da bi na Hw botu bio u samom vrhu Mršti se pa i sada koliko vidim dobro bih stajao s tih 3,100Ghz a vjerojatno je mogao još malo više potegnut...

15 godina
Batista kaže...

Vrlo često se ta masa zove i guma.

17 godina
miki1981 kaže...
Batista kaže...

Vrlo često se ta masa zove i guma.

Onda ovako. Bacite mi link gdje to ima za kupit ?

15 godina

Tehnički to su ti razni elastomeri. Meni kad je trebalo nabavio sam direkt od kingpina jer je to ipak bilo poslovno pa nisam hti oriskirat i nabavljat nešto šta bi isto vjerojatno bilo ok, ali nikad ne znaš. A i cijene su mu sasvim ok bile

EDIT: ne znam točno šta namjeravaš ali evo ti za svaki slučaj i ovo

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 23:54 (miki1981).
16 godina
neaktivan
tkz. Knead eraser,sumnjam da ima u nas
15 godina
pod009 kaže...

To su različite stvari, tj ono za šta ti ja govorim to ti ide ispod matične, ispod dijela di je proc i tako.

A kneaded eraser možeš oblikovat, i popunit npr rupe medju VRM-ovima, i slične stvari. Toga inače možeš nać u dobro opremljenim trgovinama za slikare i slično, tj umjetničk crtače, jer se ta ista tvar koristi kao gumica za brisanje. Ne ona obična (Pelikan, hehe) nego ima baš ta vrsta. 

17 godina
miki1981 kaže...

Tehnički to su ti razni elastomeri. Meni kad je trebalo nabavio sam direkt od kingpina jer je to ipak bilo poslovno pa nisam hti oriskirat i nabavljat nešto šta bi isto vjerojatno bilo ok, ali nikad ne znaš. A i cijene su mu sasvim ok bile

EDIT: ne znam točno šta namjeravaš ali evo ti za svaki slučaj i ovo

Super, ma stavljat cu peltier na graficku, moram ju navuc preko 1 Ghz. Bez overvolta bez problema ide na 950 MHz.

miki1981 kaže...
pod009 kaže...

To su različite stvari, tj ono za šta ti ja govorim to ti ide ispod matične, ispod dijela di je proc i tako.

A kneaded eraser možeš oblikovat, i popunit npr rupe medju VRM-ovima, i slične stvari. Toga inače možeš nać u dobro opremljenim trgovinama za slikare i slično, tj umjetničk crtače, jer se ta ista tvar koristi kao gumica za brisanje. Ne ona obična (Pelikan, hehe) nego ima baš ta vrsta. 

Nasao sam ga na e-bayu.

15 godina
neaktivan
Bok......Ali ja cu ti nesta rec,da je sa zračnim hlađenjem nemoguće........
Ja sam celerona sa 2.8....na 3.47 windows vista.......pozzzz
radoš
15 godina
neaktivan

pozzz......Imam pitanje  ja sam svoj proc overclock..i u biti hladan je cijelo vrijeme,i poce,a nemogu ga dignut puno,

sa 2.0.....na 2.80 i nece mali vise........

radoš

0 0 hvala 0
15 godina

Šta je sa zracnim nemoguce?

Nije klokanje proca samo dizanje FSB-a...

Ja ne znam sta si ti radio sve, ali ima više mogućnosti zašto ti neće preko 2.8

1. to uopce nije loš klok za celerona

2. mozda tvoj primjerak jednostavn onece vise

3. voltaža proca

4. ram, i brzina i voltaža

5...

Ali kazem, za celerona te generacije to je sasvim dobra vrijednost.

EDIT: iak osad vidim da u prvom postu pises da si celerona sa 2,8 na 3,46, a u drugom postu sa 2 na 2,8

Pa sad ne znam koji proc imas i sta si radio?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 20:16 (miki1981).
15 godina
neaktivan

Ja imam jedan problem: Ja svoj proc(celeron) uspijem OC-at s 2.26 do 3 GHz(kod 3.1 mi je bila greška na OCCT-u). I tako je bio na 3 GHz par dana i onda mi se opet vratio na 2.26 Ghz...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo napravio sam test i pogledajte jel to dobro..

http://img718.imageshack.us/gal.php?g=2010052814h41cpu1.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
CroPro kaže...

Ja imam jedan problem: Ja svoj proc(celeron) uspijem OC-at s 2.26 do 3 GHz(kod 3.1 mi je bila greška na OCCT-u). I tako je bio na 3 GHz par dana i onda mi se opet vratio na 2.26 Ghz...

Kod greške se u BIOS-u vrate defaultne postavke. Zato ako nakon greške nsi opet napravio overclock na 3GHz to ti je to, a ako si vratio sve opet na 3GHz nakon toga onda nez što je. U stvari i meni se to dogodilo samo nez više kako i što sam napravio.Šutim

free speech for the dumbxD
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
CroPro kaže...

Kod greške se u BIOS-u vrate defaultne postavke. Zato ako nakon greške nsi opet napravio overclock na 3GHz to ti je to, a ako si vratio sve opet na 3GHz nakon toga onda nez što je. U stvari i meni se to dogodilo samo nez više kako i što sam napravio.Šutim

Nisam probo ponovo OC-at jer sam mislio da će se ponovit,ali probat ću opet OC-at na 3 GHz.

16 godina
neaktivan

Evo da se malo pohvalim svojim OC-om i rušenjem svijetskog rekorda u maxmem-u na HWbot-u(Svjetskoj Overclockerskoj ligi).

HALL OF FAME(HWbot).

Ovim  putem također se zahvaljujem forumašu CELE-u  koji mi je posudio RAM-e koji su evo srušili svjetski rekord.

Također mu se zahvaljujem na svim savijetima koji su također igrali veliku ulogu u svemu tome.

@CELE: Ti si majstor overclocka i prfektan mentor.Namigiva

I'll be back
Moj PC  
6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice