bio bih zahvalan na odgovoru.
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
- poruka: 1.502
- |
- čitano: 398.945
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam prije imao phenoma 9650 2.3GHz, i bez problema je išao na 2.8GHz na stock voltažama, i bio je stabilan, i temperature su bile noramlne ko i dok je bio na 2.3GHz. ALi dalje od 2.8GHz nema šanse. POvećavao sam voltažu, sve moguće ali jednostavno dalje od 2.8 GHz nije išao. To je sve bilo na matičnoj biostar MCP6P-M2+, pa sam mislio da je u njoj problem, ali onda sam na netu pročitao da phenomi i nisu baš za oc, i odustao od pokušaja da slomim 2.8Ghz. Tako da ni ti nemoj očekivati preveliki klok sa svojim 9550, koji ima još manji multi
ok onda stavljam mugen 2 struja ide na 1.45 od proc i na 2.70 . memorija malo više nego na defaults.na 900 mhz. i to je to.inaće mi i ovako radi ki metak,ni jedna igra ne štekaje. pozdrav ljudi. hvala.
što se tiće radeonki,ja sam prije ima hd 3870 ddr4 i biča je dobra,pa sam imao 3870x2 pa se puno grijala i sam imam hd 5770 1 gb ddr5 dx 11 ma ne grije se ništa.inaće su radeonke najbolje.
ok prijatelji i da ga onda testiram sa primom 95. i ostalo 6 gb ram hd 5770 antec 650 wat gygabite samsun t200 20' i jel to sve ok? i veoma dobro za igre?
To je samo ok za igre.
pa da za igre filmove muzika itd.nisam ja dizajner niti se bavim 3d.nego samo igre kao puno ostalih ljudi koji su uzeli kompjuter za zabavu itd.ali da radi sve u punom sjaju.
pa da za igre filmove muzika itd.nisam ja dizajner niti se bavim 3d.nego samo igre kao puno ostalih ljudi koji su uzeli kompjuter za zabavu itd.ali da radi sve u punom sjaju.
Sa tim procom i tom grafom igre u punom sjaju?
Naravno, ali zavisi koje igre i što tebi znači puni sjaj.
Za istu vrijednost se može dobiti daleko bolja gamerska konfa od ove tvoje, koja nije ni približno optimalna za igre.
Al najveća fora mi je ovih 6GB ram, to me bas u smjeh bacilo.
Pozdrav,
Zanima da li je "sigurno" raditi overclock grafe i proc.,i5 i xfx 5850!?
Hvala.
Pa ovisi.. Ako imas stock cooler (Sad govorim za CPU), mozes ic max do 3.6GHz (Ako je prozracno kuciste).. Grafu ni ne moras OCat.. Nije potrebno..
Pitanje:imam procesor koji vidite u moj PC i digo sam ga na 3.06 ghz i želim ga dić još barem na 3.3 ghz...e sad me znima kolkiko trebam povisit voltažu i dali je uopće moram povisit..?
Pitanje:imam procesor koji vidite u moj PC i digo sam ga na 3.06 ghz i želim ga dić još barem na 3.3 ghz...e sad me znima kolkiko trebam povisit voltažu i dali je uopće moram povisit..?
Pa ljudi moji nakon svih pustih tema i postova o klokanju vi još ne kužite da nisu svi modeli nekog proca isti, nisu ni svi batchevi nekog proca isti...
Dakle lijepo ga dignes na 3.3 i vidis ako radi, ako ne radi gledas frek rama da nije problem, ili voltaza ili voltaza proca, dignes 1 korak, ako neide dignes jos 1 korak...itd dok ne dodjes do neke granice za taj proc, koju ces lako naci googlanjem. E sad koliko ces dalek oici ovisi sta i zasto to zelis.
Kako se zove ona masa s kojom izoliraju maticnu plocu prilikom koristenja LN2 ?
Di su sad svi ti silni OC-eri ?
Već je jednom neko odgovorio na to pitanje, ali ne znam u kojoj temi ni kada/gdje...
čitao sam to, ali ne sjećam se više.
Što nema na netu ništa?
Već je jednom neko odgovorio na to pitanje, ali ne znam u kojoj temi ni kada/gdje...
čitao sam to, ali ne sjećam se više.
Što nema na netu ništa?
Trazim, al tesko iscitat od svih tih silnih testova...
Ja sam prije imao phenoma 9650 2.3GHz, i bez problema je išao na 2.8GHz na stock voltažama, i bio je stabilan, i temperature su bile noramlne ko i dok je bio na 2.3GHz. ALi dalje od 2.8GHz nema šanse. POvećavao sam voltažu, sve moguće ali jednostavno dalje od 2.8 GHz nije išao. To je sve bilo na matičnoj biostar MCP6P-M2+, pa sam mislio da je u njoj problem, ali onda sam na netu pročitao da phenomi i nisu baš za oc, i odustao od pokušaja da slomim 2.8Ghz. Tako da ni ti nemoj očekivati preveliki klok sa svojim 9550, koji ima još manji multi
imao sam i ja jednog takvog sličnog samo x3 8650 2,3Ghz
no moj nije htio ni mrdnit s def voltažom (1,25v) ni do 2,45Ghz no radio je s 1,35 na ogruglih 2,900Ghz, pomak za milimetar gore i rušio bi se..
s 1,425v je išao stabilno do 3,1Ghz , no da budem iskren dobro se i grijao,pa je 1,35v@2900Ghz bilo idealno...
najviše mi je krivo što su mi se windowsi srokali pa ja lupio format C a slike benchmarka ostale na desktopu i sve ode u nepovrat..
a proc prodao malo prije toga... jbg nemoralna ponuda pogotovo što ga je prvi vlasnik jeftino prodao iz raloga što ne ide (dao je sliku 1,425v@2,700Ghz tvrdeći da je to max)
kasnije kad sam vidio da bi na Hw botu bio u samom vrhu pa i sada koliko vidim dobro bih stajao s tih 3,100Ghz a vjerojatno je mogao još malo više potegnut...
Vrlo često se ta masa zove i guma.
Vrlo često se ta masa zove i guma.
Onda ovako. Bacite mi link gdje to ima za kupit ?
Tehnički to su ti razni elastomeri. Meni kad je trebalo nabavio sam direkt od kingpina jer je to ipak bilo poslovno pa nisam hti oriskirat i nabavljat nešto šta bi isto vjerojatno bilo ok, ali nikad ne znaš. A i cijene su mu sasvim ok bile
EDIT: ne znam točno šta namjeravaš ali evo ti za svaki slučaj i ovo
To su različite stvari, tj ono za šta ti ja govorim to ti ide ispod matične, ispod dijela di je proc i tako.
A kneaded eraser možeš oblikovat, i popunit npr rupe medju VRM-ovima, i slične stvari. Toga inače možeš nać u dobro opremljenim trgovinama za slikare i slično, tj umjetničk crtače, jer se ta ista tvar koristi kao gumica za brisanje. Ne ona obična (Pelikan, hehe) nego ima baš ta vrsta.
Tehnički to su ti razni elastomeri. Meni kad je trebalo nabavio sam direkt od kingpina jer je to ipak bilo poslovno pa nisam hti oriskirat i nabavljat nešto šta bi isto vjerojatno bilo ok, ali nikad ne znaš. A i cijene su mu sasvim ok bile
EDIT: ne znam točno šta namjeravaš ali evo ti za svaki slučaj i ovo
Super, ma stavljat cu peltier na graficku, moram ju navuc preko 1 Ghz. Bez overvolta bez problema ide na 950 MHz.
To su različite stvari, tj ono za šta ti ja govorim to ti ide ispod matične, ispod dijela di je proc i tako.
A kneaded eraser možeš oblikovat, i popunit npr rupe medju VRM-ovima, i slične stvari. Toga inače možeš nać u dobro opremljenim trgovinama za slikare i slično, tj umjetničk crtače, jer se ta ista tvar koristi kao gumica za brisanje. Ne ona obična (Pelikan, hehe) nego ima baš ta vrsta.
Nasao sam ga na e-bayu.
Ja sam celerona sa 2.8....na 3.47 windows vista.......pozzzz
pozzz......Imam pitanje ja sam svoj proc overclock..i u biti hladan je cijelo vrijeme,i poce,a nemogu ga dignut puno,
sa 2.0.....na 2.80 i nece mali vise........
Šta je sa zracnim nemoguce?
Nije klokanje proca samo dizanje FSB-a...
Ja ne znam sta si ti radio sve, ali ima više mogućnosti zašto ti neće preko 2.8
1. to uopce nije loš klok za celerona
2. mozda tvoj primjerak jednostavn onece vise
3. voltaža proca
4. ram, i brzina i voltaža
5...
Ali kazem, za celerona te generacije to je sasvim dobra vrijednost.
EDIT: iak osad vidim da u prvom postu pises da si celerona sa 2,8 na 3,46, a u drugom postu sa 2 na 2,8
Pa sad ne znam koji proc imas i sta si radio?
Ja imam jedan problem: Ja svoj proc(celeron) uspijem OC-at s 2.26 do 3 GHz(kod 3.1 mi je bila greška na OCCT-u). I tako je bio na 3 GHz par dana i onda mi se opet vratio na 2.26 Ghz...
Evo napravio sam test i pogledajte jel to dobro..
Ja imam jedan problem: Ja svoj proc(celeron) uspijem OC-at s 2.26 do 3 GHz(kod 3.1 mi je bila greška na OCCT-u). I tako je bio na 3 GHz par dana i onda mi se opet vratio na 2.26 Ghz...
Kod greške se u BIOS-u vrate defaultne postavke. Zato ako nakon greške nsi opet napravio overclock na 3GHz to ti je to, a ako si vratio sve opet na 3GHz nakon toga onda nez što je. U stvari i meni se to dogodilo samo nez više kako i što sam napravio.
Kod greške se u BIOS-u vrate defaultne postavke. Zato ako nakon greške nsi opet napravio overclock na 3GHz to ti je to, a ako si vratio sve opet na 3GHz nakon toga onda nez što je. U stvari i meni se to dogodilo samo nez više kako i što sam napravio.
Nisam probo ponovo OC-at jer sam mislio da će se ponovit,ali probat ću opet OC-at na 3 GHz.
Evo da se malo pohvalim svojim OC-om i rušenjem svijetskog rekorda u maxmem-u na HWbot-u(Svjetskoj Overclockerskoj ligi).
Ovim putem također se zahvaljujem forumašu CELE-u koji mi je posudio RAM-e koji su evo srušili svjetski rekord.
Također mu se zahvaljujem na svim savijetima koji su također igrali veliku ulogu u svemu tome.
@CELE: Ti si majstor overclocka i prfektan mentor.