Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 399.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
dery kaže...

Vidi dokle ide bez podizanja voltaže jer onda nema straha za trajnost meme.

Kolko je sigurna ova konstatacija? Jel se neko možda ne slaže s tim?

Naime ja sam si malo računao da ako bi svoj E6550 tjerao na 2,9 GHz mema mora na 830 (DDR2 800). Memu sam provjerio na tom taktu i radi OK, al ak če mi mema radit samo 2-3 godine ne isplati mi se jer će u budučnosti bit vjerojatno i skuplja.

Naravno prije toga mi treba kantana 3 ;)

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
17 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Evo nakon nabave accelera s1 rev.2 odlučio sam se malo poigrati sa taktovima moje 4850.Rezultati su na slikama,nisam baš memoriju ganjao,ali sam zato s core-om prezadovoljanSmijeh:

Kasda je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 21:06 (iwan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Oly_E3 kaže...
No s druge strane vidio sam negdje na netu kako 8800GTS G92 i 9800GTX rade skupa (je da su iste praktički, ali ipak....)

Osmijeh

8800GTS 512MB i 9800GTX nemožeš fizički spojiti sa SLI bridgeom jer imaju konektore na različitim mjestima tj. GTS ima 1 konektor, a GTX ima 2 komada za 3 way SLI tako da nikako nemožeš spojiti.

17 godina
neaktivan
maXonja kaže...
Oly_E3 kaže...
No s druge strane vidio sam negdje na netu kako 8800GTS G92 i 9800GTX rade skupa (je da su iste praktički, ali ipak....)

Osmijeh

8800GTS 512MB i 9800GTX nemožeš fizički spojiti sa SLI bridgeom jer imaju konektore na različitim mjestima tj. GTS ima 1 konektor, a GTX ima 2 komada za 3 way SLI tako da nikako nemožeš spojiti.

razlike u spajanju 2 graficke sa 2 ili 1 konektorom uopce nema, barem sto se ATi-evih kartica tice

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
AA-d00d kaže...

razlike u spajanju 2 graficke sa 2 ili 1 konektorom uopce nema, barem sto se ATi-evih kartica tice

Ajde reci kako ćeš spojiti 2 kartice ako je spajanje SLI konektora neizvedivo jer se fizički ne nalaze na istim mjestima?

16 godina
neaktivan
maXonja kaže...
Ajde reci kako ćeš spojiti 2 kartice ako je spajanje SLI konektora neizvedivo jer se fizički ne nalaze na istim mjestima?

Trikovi i crna magija:)

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
16 godina
neaktivan
maXonja kaže...

Tko zna što su ovi sve izfakeali Namigiva

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
16 godina
neaktivan
maXonja kaže...
AA-d00d kaže...

Tako da koristis savitljivi SLI bridge.

prva dva bridge-a na slici. Cool

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan

moze li mi neko pomoci sa pitanjem, ako zelim postic OC na 3.6-3.8 da li mi treba nova maticna i rami..znam da moram nabavit cooler, ali me zanima da li P43 i ddr2 800 mogu podnijet takav OC..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maXonja kaže...
AA-d00d kaže...

Evo Ivo ti je dobro rekao, ovo samo crna magija moze

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
maXonja kaže...
AA-d00d kaže...

Evo Ivo ti je dobro rekao, ovo samo crna magija moze

kolega to sam ja gore par postova iznad isto naveo, pomocu savitljivih SLI bridge-ova. Belji se

17 godina
neaktivan

u trenutku kad sam isao pisati poruku tvog posta nije bilo ali hvala na upozorenju kolegaNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Došao mi je i5 i gledam temp u everestu koji me po mom mišljenju me hebe u mozak pri punom opterećenju procesora na stock taktovima mi temp dosegne do 115C a asrock OC tool mi pokazuje 60-65C kome da ja sad vjerujem ?(u idle oba programa pokazuju približnu temp oko 45C)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Anti-fa kaže...

Došao mi je i5 i gledam temp u everestu koji me po mom mišljenju me hebe u mozak pri punom opterećenju procesora na stock taktovima mi temp dosegne do 115C a asrock OC tool mi pokazuje 60-65C kome da ja sad vjerujem ?(u idle oba programa pokazuju približnu temp oko 45C)

Viruj OC tool-u je bi ti se ugasija komp.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 16:49 (dery).
16 godina
dery kaže...

Viruj OC tool-u je bi ti se ugasija komp.

Da,da, nisam se sjetio da sam u biosu namjestio da se ugasi ako prijeđe 65C Šutim.Kad sam složio komp jedva sam došao do biosa jer je ova luda matična imala valjda tvornički postavljen turbo boost ili neki k , pa mi je prije biosa pokazivalo takt 3,7 i gasio se komp dok to nisam uspio vratit na normalnoIznenađen

15 godina
neaktivan

da li iko zna ili ima neki savjet da mi objasni je li moja maticna (biostar p43b-a7) uz ddr2 800 take MS moze podnijet overclock q9550 na 3.6-3.8 uz mugen 2..

ako ne, koju bi mi maticnu preporucili, mozda neku sa ddr3 ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iwan kaže...

Evo nakon nabave accelera s1 rev.2 odlučio sam se malo poigrati sa taktovima moje 4850.Rezultati su na slikama,nisam baš memoriju ganjao,ali sam zato s core-om prezadovoljanSmijeh:

A jel ti stabilna na toj frekvenciji, mislim jel ti neki benchmark prođe bez artifakata?? cisto sumnjam,ali svejedno pitam. Izlanuo se

16 godina
ismar89 kaže...

da li iko zna ili ima neki savjet da mi objasni je li moja maticna (biostar p43b-a7) uz ddr2 800 take MS moze podnijet overclock q9550 na 3.6-3.8 uz mugen 2..

ako ne, koju bi mi maticnu preporucili, mozda neku sa ddr3 ??

Ne virujen da će ići sa tom plojom toliko,tribala bi neka p45 uz dobru ddr2 memu.Meni ide na 3.7ghz bez podizanja napona,a to mi je važno.Prvo isprobaj dokle ide ta tvoja bez podizanja napona.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 16:45 (dery).
15 godina
neaktivan

skoro sam pokuso i uz dizanje napona..nisam mogo vise od 3480MHz..mislim da mi je za plocu granica 3.4GHz da radi stabilno, i to uz malo dizanje napona..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koliko si diga napon?Koliko je pokaza cpu-z?Vidi ovaj moj na slici.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 17:30 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

napon je bio na 1.2V

digo sam sve na stock cooleru samo da vidim hocel ikako bootat, i uspjelo je na 3.4, i 3.48, dalje je nestabilno..bez dizanja napona nece ni 3.4..sad sam sve vratio kako je bilo, znaci 3.2 i stock naponi svi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ismar89 kaže...

napon je bio na 1.2V

digo sam sve na stock cooleru samo da vidim hocel ikako bootat, i uspjelo je na 3.4, i 3.48, dalje je nestabilno..bez dizanja napona nece ni 3.4..sad sam sve vratio kako je bilo, znaci 3.2 i stock naponi svi..

Dosta ti je na 3.2,tako kao da imaš q9770 na stocku.

16 godina
neaktivan
dery kaže...
ismar89 kaže...

napon je bio na 1.2V

Dosta ti je na 3.2,tako kao da imaš q9770 na stocku.

Samo stavi FSB na 400 i multi na 8x i ima QX9770, barem na stocku Nevinašce

15 godina
neaktivan

dosta je ono bilo i stock 2.83, al nije kad ti znas da mozda moze malo bolje :D

i onako namjeravam uskoro uzet cooler, mozda mugen 2, pa cu onda clockat na 3.4, i mislim da ce bit hladniji nego sto je sad na stock cooleru..tvoja ploca je p35, pa mi malo nije jasno zasto moja ne dozvoljava veci clock, al i nije bas namjenjena za to..cak sam razmisljo i zamijenit je samo za clockanje, ali mi se ne isplati za 200-300MHz vise kupovat novu plocu..bolje mi je pare ulozit u druge stvari

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moju ploču dovoljno da vidiš kakva je zaključiš da je dobar overclocker.

Oly zašto da stavi na 8x?Zar nije bolje ostavit na 8.5x 376 jer njegova ploja ne može na velik oc.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 18:09 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

takodje kad moju vidis zakljucis da niej dobar overclocker :P

pri kupovini mi nije bila namjera overclock, ali sada jeste, mada mislim da se ne isplati ulagat toliko para u novu plocu samo radi "hobby-ja", jer porast performansi i nije bas toliki da se isplati..

edit: i da je bolje stavit na 8x, ja mislim da tu opciju nemam u biosu, trazio sam..

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 18:07 (ismar89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ismar89 kaže...

takodje kad moju vidis zakljucis da niej dobar overclocker :P

pri kupovini mi nije bila namjera overclock, ali sada jeste, mada mislim da se ne isplati ulagat toliko para u novu plocu samo radi "hobby-ja", jer porast performansi i nije bas toliki da se isplati..

Pa ne isplati ti se sad bacat pare na novu ploju za nešto sitno performansi.

16 godina
neaktivan
dery kaže...

Oly zašto da stavi na 8x?Zar nije bolje ostavit na 8.5x 376 jer njegova ploja ne može na velik oc.

Zato jer je to default 9770-ke, a onda se i FSB dobije defaultni Cool (ako već imitiramo)

15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
dery kaže...

Zato jer je to default 9770-ke, a onda se i FSB dobije defaultni Cool (ako već imitiramo)

ne imitiramo xD ja nisam ni znao koja je frekvencija qx9770 :P steta sto sam pri kupovini zamijenio P5Q pro za ovu maticnu,radi ustede novaca za neke druge komponente, a zurilo mi se sa kupovinom i nisam bio bas dobro informisan..sad bi bio miran..
16 godina

evo imam pitanje u vezi  gpu-memorije grafe...nesto mi je tu cudno....   znaci ovako kao sto vidite pod bios GPU mi pise 725...a to mi i je memorija gpua----ali dolje pise da mi je core speed 297  jel bi ja smio to pomaknuti na 700 ? jer koliko ja znam optimalno bi trebalo i biti na 700...hvala unaprijed na pomoci..

Cole:Ahh, ain't that cute ; Dom: Yeah, like two assholes on their first date....radim na crno trosim na bijelo....

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice