Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

imam pitanje ako overclockas i skuris komponentu dali ti za nju jos vrijedi garancija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
ne,ne vrijedi,al ako znaš šta radiš,komponenta će ostat potpuno ispravna i brža
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
ne,ne vrijedi,al ako znaš šta radiš,komponenta će ostat potpuno ispravna i brža

ne vrijedi ako ces doc i rec da si clockao i da je krepala...... ali u vecini slucajeva oni ne mogu dokazat da si se ti bavio overclockom i da je zbog toga krepala komponenta, tako ako im ti ne kazes, garancija vrijedi........

inace kao sto kolega gore kaze, ako se drzis u granicama normale tesko da ce krepat od overclocka....

Google is your friend
15 godina
protjeran

znači trebam preporuku nekog program za klokanje CPU-a kao za grafe što je MSi AfterBurner...nemojte mi govoriti AMD Overvolt (kako god) jer ga moja konfa ne podržava zato što je stara msm čipset na matičnoj je star..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

itko tralalalalallalalla aj nek mi neko rekne imal kakav program

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iggypc kaže...

imam pitanje ako overclockas i skuris komponentu dali ti za nju jos vrijedi garancija

Kao što su dečki rekli: Garancija ne vrijedi. No kad OC-aš i ako baš mora doč do nečega, onda se treba moliti da komponentu skuriš do kraja, jer kad je ona ošla u vječna lovišta nikako se nemože dokazati dal je krepala od OC-a ili od nečeg desetog. Najgore je kad komponenta degredira, e onda tu nastaju problemi. Degredirana komponenta najčešće na Stocku radi normalno,al zato izgubi bilo kakve mogučnosti OC-anja i sasvim je sigurno da ne možeš doč na servis i reči: Čujte ovaj moj proc se neda OC-ati.

Zato pametno kod OC-a.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
iggypc kaže...

Kao što su dečki rekli: Garancija ne vrijedi. No kad OC-aš i ako baš mora doč do nečega, onda se treba moliti da komponentu skuriš do kraja, jer kad je ona ošla u vječna lovišta nikako se nemože dokazati dal je krepala od OC-a ili od nečeg desetog. Najgore je kad komponenta degredira, e onda tu nastaju problemi. Degredirana komponenta najčešće na Stocku radi normalno,al zato izgubi bilo kakve mogučnosti OC-anja i sasvim je sigurno da ne možeš doč na servis i reči: Čujte ovaj moj proc se neda OC-ati.

Zato pametno kod OC-a.

i kad degradira postoji ekstremno rijesenje........ spalis komponentu do kraja.....NamigivaCoolSmijeh

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 18:13 (Jurky).
16 godina
neaktivan
Frozzini kaže...

znači trebam preporuku nekog program za klokanje CPU-a kao za grafe što je MSi AfterBurner...nemojte mi govoriti AMD Overvolt (kako god) jer ga moja konfa ne podržava zato što je stara msm čipset na matičnoj je star..

BIOS

Frozzini kaže...

itko tralalalalallalalla aj nek mi neko rekne imal kakav program

BIOS

ASRock K8N68PV-GLAN | Athlon 64 3000+ 2.4GHz | 1.5GB DDR 400MHz | VTX HD 4670 1GB | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
15 godina
neaktivan

ja dernu svoj proc na 4.0

sad mi na primeu baca gresku na testu. 

kaj sam krivo napravio????

fsb 402

mnozitelj 10x

napon 1.435

Fila2mad
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fila2mad kaže...

fsb 402

mnozitelj 10x

napon 1.435

Sumnjam da ti treba 4 ghz 24/7,samo za validaciju,a inače da drži oko 3.6 ghz jer više nema smisla (traži viši napon,ima veće temperature i više degradira...)

17 godina
protjeran

Šta dođe BSOD?

Meni je na Primeu95 tako radilo isto na Intelu samo quad slabiji Q6600 pa ako sam mrvicu digao napon (u BIOS-u) samo jednu stavku viši napon pa je radilo:S

I da btw provjeri i tijekom Primea da li su ti temperature jezgre procesora ispod 65°C?Namigiva

free speech for the dumbxD
16 godina
neaktivan
Fila2mad kaže...

fsb 402

mnozitelj 10x

napon 1.435

Možda je voltaža premal, probaj ju dignuti na 1.45V. Na koliko ti RAM onda radi? Drži ga na stock frekvencijama, ili ako si ga dizao digni i njemu voltažu.

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
17 godina
protjeran

Evo ja krenuo mijenjati CPU cooler:P

Jedna stvar ako može na brzinu da odmah idem OC?

Mislio sam Q6600 nategnut na 3.60GHz, FSB 400, X9.

Koliki mi treba napon na VCore u BIOS-u da postavim?

Čuo sam od kolege da je dobar 1.4000V!

Drugi kažu da treba min 1.5000V?

Thx

Imam G0 stepping tako da bi trebao proći na 3.60GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Valjda ćeš mu dati napona koliko on traži. Intel ne preporuča da voltaža ide preko 1.36V, ali možeš slobodno ići i do 1.425V za 24/7/365 :)

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
17 godina
protjeran

Tnx

Evo cooler je sjeo na svoje mjesto.

Yasya sada hladi Intela:P

Ima mali potenciometar spojen na MBO i regulira se ručno brzina vrtnje.

Na full se ne čuje, jedva, ali slabije od stock intelovog..

A ne treba ni tih 1800RPM.

Moro sam na poso pa sad radim

Ide večeras kasno overclock ako budem mogao ostat budanxD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uh taj cooler se na PC Chipovom testu pokazao kao odličan, možeš ti tog quada i preko 1.42V dignuti (do 1.47)

17 godina
protjeran

Clocknuo sam ga na 3.20GHz na krajuMršti se

Nije se dao stari 65nm quad preko, grije se i pored Yasye.Viče

Probao sam 3.60GHz i temperature su pod OCCT nakon 9 minuta prešle 71° za jezgru.

Kako mi Windowsi najbrže rade na DRAM:FSB 1:1 ostavio sam FSB=400 i skinuo množitelj na 8x.

Ne da mi se više prčkat. Dobar je i ovako temperature u loadu prelaze 59, a da ga clockam na 3.33GHz recimo bilo bi opet dodaj napon, pojačavaj CPU Fan Speed (imam mali potenciometar na kućištu):P

I opet bi bilo preko 65 za jezgru.

Jbg imam lošiji primjerak Q6600 iako je moj G0

16 godina
neaktivan

hocete cuti sto mi jedan trol kaze

mi se nesto razgovaramo za kompove i ja sam reko da bi htio malo clockat procesor i pitam ga ako on to zna

pita on mene sta je to (a inace se radi jako pametan o vezi pc-eva) ja mu objasnim da se tu dize takt na procesoru ili grafi a on meni na to da je nemoguce to napravit da ako je proc npr na 2.8 da tu nema sta a glumi nekvog računalnog genijalca

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Clocknuo sam ga na 3.20GHz na krajuMršti se

Nije se dao stari 65nm quad preko, grije se i pored Yasye.Viče

Probao sam 3.60GHz i temperature su pod OCCT nakon 9 minuta prešle 71° za jezgru.

Kako mi Windowsi najbrže rade na DRAM:FSB 1:1 ostavio sam FSB=400 i skinuo množitelj na 8x.

Ne da mi se više prčkat. Dobar je i ovako temperature u loadu prelaze 59, a da ga clockam na 3.33GHz recimo bilo bi opet dodaj napon, pojačavaj CPU Fan Speed (imam mali potenciometar na kućištu):P

I opet bi bilo preko 65 za jezgru.

Jbg imam lošiji primjerak Q6600 iako je moj G0

Mozda si stavio previse termalne paste..Neodlučan

ASRock K8N68PV-GLAN | Athlon 64 3000+ 2.4GHz | 1.5GB DDR 400MHz | VTX HD 4670 1GB | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
17 godina
protjeran
FiCo_Ri kaže...
stoncin3 kaže...

Mozda si stavio previse termalne paste..Neodlučan

Nisam sigurno. Jedva je bilo da se razmaže preko cijele površine CPU-a tj. tek da prekrije.

Skoro pa da je prozirno sloj.

Ja mislim da je napon problem jedini.

Jer na 3.00GHz VCore je 1.25000V.

Na 3.6GHz VCore je čak 1.48750V minimum da se ne ruši u OCCT-u

A to je ogromna razlika po meniIznenađen

17 godina
stoncin3 kaže...

Nisam sigurno. Jedva je bilo da se razmaže preko cijele površine CPU-a tj. tek da prekrije.

Skoro pa da je prozirno sloj.

Ja mislim da je napon problem jedini.

Jer na 3.00GHz VCore je 1.25000V.

Na 3.6GHz VCore je čak 1.48750V minimum da se ne ruši u OCCT-u

A to je ogromna razlika po meniIznenađen

A intel je osjetljiv na napon, moj to podnese bez po muke.

Ja bih gledao komentare ostalih usera Q6600 procesora, nešto ćeš naučit. Paste ipak stavi trun više, mora se vidjeti sloj paste ne da baš bude prozirno, stavi i na bazu coolera i na bazu procesora i čvrsto stegni.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
protjeran

Ma ti kažem da nije prozirno, ali malo nije. A ni puno po meni. Razmazo sam s prstom prekrivenim najlonom.

Staru pastu sam ostrugao sa papirnatim rupčićem i acetonom za skidanje laka s noktiju od stare doma..!Smijeh

Sve je išlo dolje.Viče

15 godina

e ljudi da se i ja ubacim , imam athlon 2.8 7850 , povisil sam x15 tako da mi je sad 3.0 , dal bi ga mogo dignuti još na 3.2 s hlađenjem od amd ( ništa nije mjenjano u vezi hlađenja,,, ) sad su mi temp sve uredu evo sad slušam muziku i surfam temp mi je 37 stupnjeva,,,

16 godina
neaktivan

Prvi put sam tu, naravno s problemima.

S programom EVGA Precision ali i s nTune-om dignem frekvenciju grafičke jezgre s 475MHz na 600+MHz. Restartam, GPU-Z pokazuje sve to lijepo i fino, clock dobar, ali se problem javlja kad uđem u igru. Radi se o BC2, ali to nije bitno. U igri mi frekvencija pada na 275 MHz, kao da je grafička u idle-u. Upalim F@H i isto se neće da frekvencija digne na onu koju sam postavio. Čak se neće da digne ni na 475Mz.

Vratim sve na default, restartam kompjuter, upalim igru ili F@H i opet frekvencija pada na 275MHz i ostaje tako. U igri imam onda manje od 20FPS-a. Maloprije mi je uspjelo dignut frekvenciju na 600+MHz i igrat tako, ali samo par sekundi i onda opet sve po starom. Tih par sekundi mi je FPS bio oko 40.

[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pripazi na temperature, meni Gforceica kad dođe do temperaturnog limita smanjuje napon i frekvencije moguće da je i tebi tako.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Pripazi na temperature, meni Gforceica kad dođe do temperaturnog limita smanjuje napon i frekvencije moguće da je i tebi tako.

Koliko bi to trebalo biti? Maximum? Mislim da bi 70°C mogla podnijeti, a dolazi do 65°C

Evo, restartao kompjuter, upalio F@H, i opet isto se desi. A temperatura je bila 58°C kad se frekvencija sama od sebe smanjila na 275MHz. Uđem u F@H, i piše: Core is not running now, iako piše working 100/10000

[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 17:04 (Šef).
17 godina
protjeran

Ja se opet malo igrao sa clockovima na procu:D

Na 1.51250V mi je stabilan u primeu95. za OCCT treba samo 1.48750V.

Sad i ovih drugih 1.48750 je previše za cooler pod full stressom jer temperature pređu 70 bez beda.

Mislim da u igrama ne bi bio problem, ali ipak se bojim ga držati na toj voltaži kad ne prođe stress testove

Šta vi kažete?Belji se komp nije 24/7 full load

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ja se opet malo igrao sa clockovima na procu:D

Na 1.51250V mi je stabilan u primeu95. za OCCT treba samo 1.48750V.

Sad i ovih drugih 1.48750 je previše za cooler pod full stressom jer temperature pređu 70 bez beda.

Mislim da u igrama ne bi bio problem, ali ipak se bojim ga držati na toj voltaži kad ne prođe stress testove

Šta vi kažete?Belji se komp nije 24/7 full load

Ja kažem da si ti veliki optimist..i nakon pogreške sa Yasy-om.Namigiva

17 godina
protjeran

btw sada sam gledao na netu a mislio sam da će ići na 3.6+

Nema ni jednog uspješnog OC Q6600 G0 na 3.60 ako se radi o zraku

dakle bilo koji air-cooling

xD

xD

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

btw sada sam gledao na netu a mislio sam da će ići na 3.6+

Nema ni jednog uspješnog OC Q6600 G0 na 3.60 ako se radi o zraku

dakle bilo koji air-cooling

xD

xD

kako nema, ide sve do 4.2 na zraku na wprime 1024m. ako taj test izvrtis bez greske, to ti je 90% da imas stabilan sistem.

Pogledaj ovdje vise, samo klikni na AIR kad ti se ucita

EDIT: pogledao sam par rezultata na 4.000MHz i trebalo bi ti oko 1.65V vcore za 4.0, za 3.6 treba od 1.46-1.5V.Cool

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 19:17 (Jurky).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice