Overclock starog momka

poruka: 21
|
čitano: 2.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

Imam P4 2.6 zasada sam ga clockao na 2.74 ali sa serijskim hladnjakom,max temperatura clockanog proca je 44 stupnja,

210fsb x 13multiplier voltaža 0.768V...??? kaj sad,tj.jel netko preporucuje ili ima kakav hladnjak za prodati jači za 478 socket???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Overclock starog momka

WTF? ti ga nisi klokao ni malo,to jest neces nis ni osjetit a ak je max temp u loadu 44 to je onda dobro,mos ti dalje sibat dok ti ne bude do 55-60 temp a kada klokas onda naravno moras i testira(OCCT,prime95..)Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

evo kupio sam scythe-ov cooler katana3 u linksu,ajde otprilike kolko bi sad mogao klokat????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclock starog momka
zotiss1989 kaže...

evo kupio sam scythe-ov cooler katana3 u linksu,ajde otprilike kolko bi sad mogao klokat????

Ovisi koji p4 imas, neki se daju klokat a neki bas i ne... Mislim da neces dogurat daleko s njim, a i to je stvarno preslab proc za danasnje standarde...

16 godina
Overclock starog momka

Bezveze si kupio taj cooler osim ako nezelis stavljas novi proc ak ide,i nemremo ti mi rec dokle ide neg moras sam vidjet,gledam reviewe na netu i slicno

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Overclock starog momka

ma greška taj cooler je skuplji nego taj proc...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

ak nebu doguralo bar do 3.0,3.1,budem novi amd uzeo u hgšrotu za 1200 onaj sa tri jezgre,mislim da je 3.0,ili3.2 to se isplati jelda???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Overclock starog momka

Zašto greška kada ga poslije može staviti na nivi komp?

Ja sam djedov P4 s 2.4 klokao na 3.1 sa stock coolerom ide na 67 C.

Kad upalim i HT ima velike razlike u petformansama. Ima 1 Mb cachea.

I have balls of steel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Katana kaže...

Zašto greška kada ga poslije može staviti na nivi komp?

Ja sam djedov P4 s 2.4 klokao na 3.1 sa stock coolerom ide na 67 C.

Kad upalim i HT ima velike razlike u petformansama. Ima 1 Mb cachea.

baš zato je greška, ako ne kupi novi za ništa pare to je x3 720 jako dobar proc, dade se otkuljučat i 4 jezgra...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
15 godina
neaktivan

kad bi ga klokao,na npr 3.3 3.4 jel bi uspio overlord 2 pokrenut,i jos bi na scythea stavio na drugu stranu jedan ventilatorcek da sauga odmah van zrak koji ovaj upuse,to je onako teoretski izvlacenje maksimuma i iz hladnjaka...

15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

3.0,počinje trzati i zamrzavati se,vjerojatno jer nema dovoljno napona,molim nekoga da samo taj dio objasni u ovoj temi,multiplier je fiksan i iznosi 13x,clock je na 231MHz za koliko dignuti voltažu,i po koliko nastaviti dizati????

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

molim vas hitno je...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Overclock starog momka

voltaža 0.768V na s478 ?!? -> to je nemoguće. Taj proc mora imati 1.5V, čak i ak je mobile ima 1.1V

Napiši kakva ti je matična, ako je neka šrotex via čipset onda ni nemreš bolje od tih 230fsb, ako nema posebni generator takta za pci/agp onda si ograničen na nekih ~250fsb jer onda agp radi iznad 84MHz kaj nije preporučljivo i dosta grafičkih se ruši. Sa fsb 250 dobiš 3250, to ti je i prek dosta, pitanje dal to moreš hladiti na zraku. Ako ti matična ne podržava dizanje voltaže onda to moraš sam napraviti s pin-modom. 

(Ovo pišem prema sjećanju). Okreneš proc tak da su dva prazna pina dolje desno. VID pinovi su tada gore desno drugi red prvih pet. Najbliži VSS je u kutu gore desno. Skini datasheet od intela za s478 i pogledaj koji VID-ovi su aktivni a koji neaktivni na default voltaži procesora. Pogledaj kakav je raspored za voltažu na koju dižeš ( 1.6-1.65 bi trebalo biti dosta). Oni koji postanu aktivni spojiš na VSS ili drugi aktivni VID a neaktivne izoliraš. Maksimum kaj moreš dobiti voltaže je 1.85V, ja sam tak digel na jednom williju ( s 1.75 na 1.85) i osjetilo se da može raditi stabilnije na višim taktovima.

http://www.hwbot.org/signature/u11011.png

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

a bilo je hitno,al sprzio sam maticnu bio,bila je srotex....ovak jel bi se moglo s ovim maticnima clockat??? p4p800-f/s i ms9127c ak mi moze netko odgovorit brzo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Overclock starog momka

ms9127c možeš odmah otpisat jer se radi o šrotex Matsonicu sa kojom praktički nemožeš ništa po pitanju OC-a (eventualno FSB dizat i osnovne latencije). P4P800 je već ozbiljnija ploča i za neki solidan OC bi bila sasvim ok.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 21:36 (maXonja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Overclock starog momka

Ja imam P4 3.0 HT i clockao sam ga na 4.2 C    Temparatura u loadu 100% je 58 C...

I jos mogu vrtiti GTA IV sa jacom grafom [ATi Radeon HD2600 512MB(Blago Clockana)] na 17-25 FPS Belji se (Minimum detalji)

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 21:19 (xZero1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

Ja isto imam taj proc,evo konfiguracije cekam savjete pa cu clockat posto sam pocetnik i sprzio vec jednu maticnu,pa trazim savjete,ovako 400w napajanje,maticna p4p800-f/s,proc,p4 3.0,ram,dvije plocice po gigu,i dvije po 512(znaci ukupno 3gb),graficka,ati sapphire HD 3650 512MB,cooler scythe katana3,i jos par ventilatora 120mm,sto sam preuredjivao kuciste...uglavnom hladjenje savrseno radi,proc serijski kad radi,ima 50 stupnjeva maksimum...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Overclock starog momka

Imate OVERCLOCKING guid pa citajte i clockajte,ovo nije tema za to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

Cekaj nesmijem trazit savjet??? sorry kaj si genije jebote...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock starog momka

Dali bi mi netko mogao napisati kako napraviti flash biosa posto mi je dio za clock procesora zakljucan u njemu,a clear bios ne djeluje na to...ili mogu nekako drukcije clockat????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zotiss1989 kaže...

Cekaj nesmijem trazit savjet??? sorry kaj si genije jebote...

Gle,nisam nis krivo rekao nego sam rekao da procitas guid overclocking pa da nesto naucis a ne ko ja mulac ucim na greskama i tak maticnu spalio i eto dodatan trosak,,to nezelim da se i tebi dogodi,ok? Prvo guid procitaj pa cemo pricat..btw nisam genijalac i meni drugi pomazu oko clockinga Namigiva

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice