Overclock grafičkih kartica izdvojena tema

poruka: 577
|
čitano: 167.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Overclock grafičkih kartica
Plahi kaže...

A Unigine Heaven?

Da, ako ga ostavis par sati da se vrti, onda da to bi bio dobar pokazatelj jer se vjerojatno ipak u igrama grafa neoptereti toliko.

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
15 godina
Overclock grafičkih kartica

nije istina ponekad ire i jesu najbolji benchovi... koliko puta meni dok sam imo voltmodanu grafu 3dmark i ostali sustavi su prolazili upalim cod nakon minute igre pocnu artefakti i blokira...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Skojim programom mogu klokirati 3D CLUb GTS 8800  je g80 i ima 320 MB....molim ime programa i molim gdje je tutorial ,da pojasnim,da li vrijedi isto i za nvidia GTS 8800 320 MB ....može i na engleskom jeziku! hvala

ljubav pobjeđuje sve!

n3ver
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.11.2010 20:48 (n3ver).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nema poseban program to su skoro sv eiste grafičke i sve se klokaju s istim programima..

imas:

evega precision

ntune

i hrpa jos ne dolazi mi sada imena u glavu xD

kolkanje ej jednostanvo pomices slajder memorije po 5mhz ili 10mhz i testiras sa 3dmarkom npr.. kada baca crte taj klok spusti za 5mhz i tjt... tkao isto i za gpu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo.. kupio sam grafu ati radeon HD4550 i zanima me dali se moze clockat??.. trenutno radi ovako :  GPU(650)  i  Memory(750)... Tijekom igre temperatura se krece od 54 do 58 °C

I još me zanima da li mogu nekako ugradit svoj stari ventilator na tu grafu(HD4550) ???

HVALA !!

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 10:31 (sljepic).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ocati možeš, a uz malo samogradnje možeš i vent ugraditi

Koji model 4550? To je dosta slaba grafa i sa ocanjem
14 godina
neaktivan

evo ovakva.. sad neznam koji je to model.. http://img264.imageshack.us/i/4550.png/

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To ti je ova gigabajtica sa 512M memorije.

Slaba je to kartica?

Za što ju koristiš? Koliko si dao?

OC-at ju možeš slobodno pomoću CCC ATI Overdrivea.. Povuci slajder za core i za memoriju do kraja koliko već ide

nez jer nisam imao tu grafu i onda stavi Enable Manual fan Speed pa na 40-50.

Klik na Test Custom Clocks na kraju da provjeriš stabilnost rada. Moja ex grafa se nije dala OC-ati jako kao slijedeća HD5850

Imao sam isto seriju 4000 od ATI ustvari 4870. I grije se puno za tvoju nez

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 13:21 (stoncin3).
14 godina
neaktivan

Ma meni netreba jača grafa.. platio sam je 350 kn, na kompu imam samo instaliran Cod2 .. (100fps)

PS... što se tiče clockanja upravo sam povukao slajdere od GPU i Memorye do maximuma  i pojavio mi se bijeli ekran nisam mogao nista osim restartat komp, kada sam restartao grafa se vratila u stanje prije clockanja (znači GPU 650 i Memory 750)   u čemu je problem???   .. :S

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa onda ne ide tako puno..

Probaj sad kada se vratila na default dizati po 5-10MHz i core i memu

postepeno

i uredno vrti test nakon svakog dizanja!

Dok ne dobiš opet taj bijeli ekran. Onda ćeš znati koja joj je granica.

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
14 godina
neaktivan

ok.. HVALA !!

0 0 hvala 0
15 godina

evo imam problema znaci imam grafičku ati saphire 5570 512mb gddr5 na 650/1000mhz

i OC sam sa msi afterburnerom max clock sta sam dobio je 750/1000 isla bi i dalje. ali nemogu pomaknut slajder a ni u ati overdrivu ne mogu.

pa ima kakve pomoci ili sam blokiran na 750/1000

iako na 750/1000 imam manji score nego na 745/1000 mozda se vec pocinje urusavat vase misljenje molim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Može li mi netko dati preporuku za postavke za GTX470? Naime, imam jedan čudan "problem"- kada ocam grafu za 150 MHz rezultat u 3Dmarku06 se poveća za samo 300-400 bodova.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Može li mi netko dati preporuku za postavke za GTX470? Naime, imam jedan čudan "problem"- kada ocam grafu za 150 MHz rezultat u 3Dmarku06 se poveća za samo 300-400 bodova.

Ništa čudno, u 3DMark06 ćeš više profitirati klokanjem proca nego grafe.

16 godina
tako je i u 11, po meni

ovi zadnji 3dmarkovi su ovisni o CPU
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
15 godina
neaktivan

11 je puno manje ovisan o kloku CPU-a, u njemu ćeš puno više profitirati klokanjem grafe.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...

11 je puno manje ovisan o kloku CPU-a, u njemu ćeš puno više profitirati klokanjem grafe.

kako ?

ja sam vidio par scoreva sa i5 760 na 3.73 ghz i sa 6870, i i5 760 na 4.3 i sa 6870 a razlika je 600 bodova

6870-ice su bile na stock

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

kako ?

ja sam vidio par scoreva sa i5 760 na 3.73 ghz i sa 6870, i i5 760 na 4.3 i sa 6870 a razlika je 600 bodova

Daj link, sumnjam da može biti tolika razlika. Osobno namjerno nisam htio opterećivati CPU jer mi je OC jako malo donio.

16 godina
ATiGamer kaže...
Mitch kaže...

kako ?

Daj link, sumnjam da može biti tolika razlika. Osobno namjerno nisam htio opterećivati CPU jer mi je OC jako malo donio.

cek da nadem, ali i M4X i gradonacelnik isto imaju veliku razliku, m4x sa 4.3 (i5 760) i 5850 ima više bodova od gradonacelnika sa i5 760 (stock) i 6870

15 godina
neaktivan

To je zato što je M4X OC-ao 5850 iznad 1GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
ATiGamer kaže...

To je zato što je M4X OC-ao 5850 iznad 1GHz.

Aha, nisam naso tu info.

16 godina
neaktivan

Imam sapphire radeon hd4850(dole na slici),zanima me ko ima tu karticu i koja su njegova iskustva, jel se uopče isplati clockat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nido kaže...

Imam sapphire radeon hd4850(dole na slici),zanima me ko ima tu karticu i koja su njegova iskustva, jel se uopče isplati clockat?

Na tvoja 23" i 4-jezgreni procesor... Tesko, dobio bi maximum 5 FPS-a vise (u nekim naslovima).

15 godina
neaktivan

Isplati se, zašto se nebi isplatilo. Dobit ćeš nešto više performanse za badave.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
isplati li se GTS 250 1Gb.
i jednop itanje kad je klokam da li da u isto vrijeme povecavam memory,core i shader znaci sve 3 u isto vrijeme i polako
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve "novije" se isplati pa tako i GTS250.

Što se tiče clock/shader/memory clocka nemaš neke pravilnosti, možeš samo jedno ili sve zajedno klokati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
evo imam cudni problem. znaci na 845/1300 prode benchmark od msi kombustera.
ali u igri ili dobijem crte i moram restartat ili crni ekran. po meni je to gpu da blokira ne memorija.
e sada stavio sam memoriju na default i gpu na 900 cak i igro igru i nista nije blokiralo kazem ajde do memorije je.
stavim default gpu i memoriju na 1300 i igram cijli match opet nece blokirat tako da stvarno neam pojma koji mu je.
i na 845/1300 je i 3dmark11 proso bez artefakta ili blokiranja gpu. pliz pomoc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da li valja što ovo, to je max bez anomalija u FurMarku. Mogu li nekako postići veći rezultat ?

Btw. Na slici se vide temp. odma poslije FurMarka, imače je load 65, idle 42.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Overclock grafičkih kartica
perkoxcar kaže...

Da li valja što ovo, to je max bez anomalija u FurMarku. Mogu li nekako postići veći rezultat ?

Btw. Na slici se vide temp. odma poslije FurMarka, imače je load 65, idle 42.

Probaj s rivatuner-om oc-at grafičku, moci ces barem jos 20-30 MHz dobit ceci clock za GPU

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
14 godina
neaktivan

Evga GeForce GTX 460, SuperClocked 768MB DDR5 763/3800Mhz  

Dobro ? xD

Jeez
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice