Pozdrav, naime imam nekoliko pitanja što se tiču OC-a općenito. Imam slijedeću konfiguraciju:
CPU:Phenom II x6 1075T
MBO: AsRock 870 Extreme3
PSU: Tacens Valeo V 900W
GPU: Evga GTX 580 3Gb
RAM: 2x4Gb G.Skill Ripjaws 1333Mhz
SSD: 64Gb (OS)
HDD: 250GB
Cooler: CM Hyper T4 (imam još i Mugen2 što mi stoji sa strane)
U zadnjih nekoliko dana pročitao sam masu engleskih / hrvatskih guide-ova što se tiče OC-a općenito, ali mi neke stvari jednostavno ne idu u glavu. Meni je cilj ovaj CPU podići na 4.0Ghz i koliko sam shvatio FSB bi trebao naštimati da na kraju imam DRAM na otprilike 1333Mhz (molim vas da me ispravite ako sam pogrješio), multiplier * FSB = 4000Mhz, HT/NB na što bliže stock postavkama, 2000Mhz. E sad, može li netko ovako čisto seljački objasniti da li sam dobro shvatio kako izračunati FSB jer sam pročitao da bi trebalo pronaći max FSB metodom pokušaja i pogreške sve dok se sistem više ne može boot-ati, ali isto tako u tom postupku mi nije jasno kada promjenim FSB na koliko bi trebao promjeniti DRAM/HT/NB frekvencije? Da budu što bliže stock postavkama? DRAM što bliže 1333Mhz, HT/NB što bliže 2000Mhz? I koliko mi je jasno kada udarim u zid da mi se računalo više ne može bootati, trebao bih se igrati s naponima na CPU i RAM-ima? Unaprijed hvala na odgovoru!