4998.83 Mhz nije 5 GHz
5 GHz OC Club
- poruka: 1.161
- |
- čitano: 358.384
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://valid.x86.fr/tbfyf9 samo potvrda da moze preko 5.0 ghz
4998.83 Mhz nije 5 GHz
Zato i pitah "jel vridi" :P
4998.83 Mhz nije 5 GHz
dobro eywa kaj nebus dalje? tako si lako postigao 5,2 ja bi se prije ubio nego da ne proban ici dalje..
lp
4998.83 Mhz nije 5 GHz
dobro eywa kaj nebus dalje? tako si lako postigao 5,2 ja bi se prije ubio nego da ne proban ici dalje..
lp
Ne bum dalje xD...za sad. Ono sam samo htio zbencat i toeto. Griju se haswelli ko ludi. Da ga je delidat pa kulirat nekim vodenjakom...al ne da mi se sad zahebavat. Na 4.6 je 1.22 i sasvim sam sretan.
Nisam ti ja ocer neki valjda znas. Ono je bila neka kombinacija srece i sasavosti, a valjda i dobrog bina/mobo.
Gledam prodat ove dvi starke i maznit 980ti pa mi ovaj haso treba na duze staze.

Jel me primate ponovno u 5ghz?
i7 2600K @ 5,2Ghz
lp
Naravno, dobro nam došao u svoj klub
i7 2600K @ 5,2Ghz
lp
heheheh
i7 2600K @ 5,2Ghz
lp
heheheh
Nije to smišno, davno si ti zaslužija misto u ovom klubu
Zapravo je ovo lazni overclock, procesor je zakljucan na x24, tako da nema promjene u perfomansama sve iznad x24. Iako je ljepo vidjet ovakvu brojku na stock cooleru. Trebamo se skupit na hwbotu pa nek nas ima.
Edit: taj bug se javlja u amd llano seriji pod nazivom "empty overclocking"
Mogo bi dignut i malo vise ali dizanjem bclka neradi vga-port.
Btw i igpu je dignut sa 768 na 1260mhz.
Hlađen na stock cooleru... Jedva sam submito, skroz nestabilan na 5.1
E da sam ikada bio u prilici kupit i5 2500k ili 2600k, no prodaju ih po zlato jer su legendarni. Posto igram dosta starijih igara: stalker i mtw2 mods, te klokakne zvijeri bi pomogle dosta.
Je legendarni i7 2600k. Evo ti klok na kojem je potpuno stabilan http://valid.canardpc.com/dpt78d i klok na kojem nije baš najstabilniji http://valid.canardpc.com/nzt2qr. Sa isključivanjem jezgri se nisam bavio jer ne vidim smisla u kloku od 6GHz na jednoj jezgri.

Aj da se upisem i u 5ghz s 4790K
jedva sam uspio, sta god ja radio ploca mi se smrzne cim ukucam 52x, bez obzira na "mali" napon(isao sam cak do 1.86V)
Mozda u dogledno vrijeme uzmem z97 plocu, budem vidio..
LP
Aj da se upisem i u 5ghz s 4790K
jedva sam uspio, sta god ja radio ploca mi se smrzne cim ukucam 52x, bez obzira na "mali" napon(isao sam cak do 1.86V)
Mozda u dogledno vrijeme uzmem z97 plocu, budem vidio..
LP
LAZZZ,
kolika temp ?
Pa temperatura je takva da kad upalim prime ili neki drugi cpu bench komp se smrzne od hladnoce!
i7 2600K @ 5,2Ghz
lp
Nice,nice,evo mog odavna na 5,4Ghz :) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2028845 moram se pohvalit ponovo malo haha.Ma ustvari sam htio podjelt s vama nesto o mom procu.Znaci koristim taj brizan i7 od 2011.g i radi mi od tada na 4,8,dan,noc ,bez ikakvog problema.Stvarno ga nemam potrebu jos mjenjat jer je zaista jos dobar za moje potrebe,u igrama nemam problema kao ni u drugim stvarima.Mozda iducu jesen ali ko zna sta ce bit do tad.Eto cisto da znate sta trpi kod mene haha
jel vrijedi ovo?
naravno! ako zelis postici jos veci oc stavi cache ratio na x8, no s 8x nemoj benchati jer ce ti perfomasne darsticno pasti! optimalno je od 40x-43x sve vise je nestabilno!lp
glupo pitanje, al jel uredu samo naštimavati Vcore napon kad radim overclock (ove ostale varijable ne znam mjenjat) ? Imam svoj i5 4690k na 4,2 GHz (1.125V Vcore). Kada pokušavam doć na 4,3 GHz (najviše sam stavio 1.164V), uvijek mi se smrzne komp prije ili kasnije kad igram. dalje se ne usudim ić da neš ne sjebem, ionako temperature vrlo lako dođu do 65C.
glupo pitanje, al jel uredu samo naštimavati Vcore napon kad radim overclock (ove ostale varijable ne znam mjenjat) ? Imam svoj i5 4690k na 4,2 GHz (1.125V Vcore). Kada pokušavam doć na 4,3 GHz (najviše sam stavio 1.164V), uvijek mi se smrzne komp prije ili kasnije kad igram. dalje se ne usudim ić da neš ne sjebem, ionako temperature vrlo lako dođu do 65C.
To si dosao pitat u 5ghz club, gdje samo Bogovi overclocka obitavaju?
Salu na stranu, u sustini Vcore je jedino sto i dizes (uz mnozitelj naravno). Ako se smrze, znaci da mu treba jos vise napona jer mu taj overclock nije stabilan. Pazi se temperatura, ako nemas neki aftermarket hladnjak mozes zaboravit OC.
U buduce, ovo pitaj u neku temu tipa "Intel i5 Club", kako bi izbjegao offtopic.
Malo razgibavanje uz prste na win+printscreen tipkama
svaka cast, ne sjecam se kad sam zadnji put vidio neku i5-icu na 5ghz!lp
Napokon uspio spremiti screenshot prije zamrzavanja
Al nije za ovaj klub jer mrvicu mu ipak fali

Bus speed skoro 155
sta se skylake i dalje moze ocat?

sta se skylake i dalje moze ocat?
Mislis non-k skylake? Zasto ne bi mogao, samo ti treba pravi bios.