5 GHz OC Club izdvojena tema

poruka: 1.161
|
čitano: 358.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
5 GHz Club

Sorry za offtopic:

Ko nađe forumaša, ima Athlon II x3 435 otključanog u P II x4 B35 sa L3 memorijom, te također ga drži na 3Ghz sa 1.3V!{#}

Treba mi ime da vidim dali prodaje čudaka!

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: 5 GHz Club
vexx5555 kaže...
Azr43l kaže...

Ovo nije 5 GHz Club ovo je elitni klub luđaka koji tjeraju fiziku procesora do krajnjih granica i što je najbolje u tome uspijevaju. Ja bi sponzorir'o ove genijalce da imam čime samo da pokažu 'ko je jači. Svaka čast ekipo !!!

Sam' mi žao onih komadića silicija što moraju trpit vašu torturu {#} 

Ne puštajte ove slatke životinjice blizu jer će stradat' od vaših eksperimenata!

Za ćevape uvijek imaš{#}

Imam al' ako moje ćevape pojedu na mom kloknutom roštilju na vrhunskom ugljenu neću ih se moć' riješit'. Ovih njihovih 5 GHz naspram mojih ćevapa je tek kap u moru gigaćevapa {#}

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
17 godina
pandza94 kaže...

Sorry za offtopic:

Ko nađe forumaša, ima Athlon II x3 435 otključanog u P II x4 B35 sa L3 memorijom, te također ga drži na 3Ghz sa 1.3V!{#}

Kaj? Ovo je 5GHz tema, ne 3... wtf? Osim ako nije tiskarska pogreška pa si mislila 5GHz {#}

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
17 godina
Pero Dinamit kaže...
pandza94 kaže...

Sorry za offtopic:

Kaj? Ovo je 5GHz tema, ne 3... wtf? Osim ako nije tiskarska pogreška pa si mislila 5GHz {#}

Pa s obzirom da ga sa takvim naponom drži za 3.0ghz, možda sa vodenim, ili dice-om može dignuti na naslov teme {#}

15 godina
neaktivan
5 GHz Club

Stigla nova igračka .... 5640Mhz na zraku.

Na x57 mnozitelju dolazi do starting windows screena, mislim da ima jos dosta potencijala u njemu, budem ga probao jos malo iscjediti na vodi kad uhvatim malo vremena.

Google is your friend
Moj PC  
13 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Na x57 mnozitelju dolazi do starting windows screena, mislim da ima jos dosta potencijala u njemu, budem ga probao jos malo iscjediti na vodi kad uhvatim malo vremena.

Jako dobar primjerak i jako lijep rezultat.

Jel se smije znat s čim ga misliš hladit? (mislim na ovo s vodom)

Kruger
17 godina
5 GHz Club

ja sam isto donekle potrefio primjerak 2500k 5553.8MHZ 1.55v na zraku

4,5ghz linx stabilan

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 20:24 (vava).
Moj PC  
9 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Jurky kaže...

Jako dobar primjerak i jako lijep rezultat.

Jel se smije znat s čim ga misliš hladit? (mislim na ovo s vodom)

Ma taman sam ga uvalio u kuciste samo da vidim kako dise....

Mislim izvaditi sistem vani i malo ga potjerati na vodi (H20) i malo ubacit koju kockicu leda da se nadje {#}

Vjerujem da ce ic 5.7 bez problema .... 

Google is your friend
17 godina
Jurky kaže...

Tebe baš oće sreća, ako zanemariš polovni 2600K koji si znao šta dobivaš kupio si po jedan novi 2500K i 2600K i oba su brutalni primjerci, jel igraš ti loto? :) Šapni brojeve da ih uplatim :D

clock2much
14 godina
neaktivan
5 GHz Club

Al fakat Lynx nikaj ne znaci.

Meni je bio stabilan na 1.36V 2sata i onda najednom,palim youtube ovo ono,BSOD.

Sad je na 1.4v load,bios oko 1.38 i radi 4 dana ko bog za sada,na 5Ghz.

Temp 75c tako da sam zadovoljan,ali je to sve jako varljivo :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
5 GHz Club
Sta ga tak silujes bez veze. 4.7 ili 4.8 ili 5.0 isto ti je jer razliku nebus vidio. Ja proceosr drzim na 4.3 sa nekom smijesnom voltazom i ne treba mi nista vise.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1838210 evo i mog na MIVE na zraku...

5633mhz 3d stabilan na -10c...
http://hwbot.org/community/submission/2173450_roki977_3dmark06_geforce_gtx_580_40966_marks
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
5 GHz Club

jel ovo na grafi neki cpu cooler?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
5 GHz Club

Jedan solidan 2500k. Radi 4.6 bez greske sa 1.33v. Boota sa niskim bclk i x55 tako da vjerojatno ide vise kad nije toliko je... vruce. 27c mi je u sobi..Proc je na prodaju(prodan vec). 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1847124

Na grafi je Thermalright Spitfire i Delta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 18:39 (Dim).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
5 GHz Club

Nemoj me hebati, kako je moguće da sa tako niskom voltažom ide na preko 5GHz??? {#} Ovo je još bolji primjerak od Jurkyevog... Svaka čast {#}

Nije li ovo manja voltaža nego što je na stock frekvenciji?

Moj ispod 1,4 ne želi mi ući u Win... Osim ako nisi mijenjao još neke druge postavke tipa Vcss (ili kako već) i ostale?

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Nemoj me hebati, kako je moguće da sa tako niskom voltažom ide na preko 5GHz??? {#} Ovo je još bolji primjerak od Jurkyevog... Svaka čast {#}

Nije li ovo manja voltaža nego što je na stock frekvenciji?

Moj ispod 1,4 ne želi mi ući u Win... Osim ako nisi mijenjao još neke druge postavke tipa Vcss (ili kako već) i ostale?

Koristi staru CPU-z verziju te mu umjesto vcorea pokazuje VCCIO (VTT odnosno QPI/DRAM)

Ne trebas mijenjati nikakve druge postavke za 5.0 osim vcorea, mnozitelja, LLC na 100%, Int.PLL overvoltage na ENABLE, te na digitalnoj regulaciji malo dignes vrijednosti i to je to. Sad neki ce procesor trazit 1.3V za 5.0 a nekima ce trebati 1.55V, ali za validaciju mislim da bi trebao svaki da da 5.0 do 1.5V

Google is your friend
15 godina
neaktivan
5 GHz Club

Nisam mogao odolit dok nije zasvjetlilo 5700Mhz.... tocnije 5.712MHz - zracno hladjenje sa klimom {#}

Mislim da bi na vodi trebao ici blizu 5800Mhz, mozda i preko {#}

inace hladniji cip u zivotu nistam vidio, idile je 35 stupnjeva.....

Google is your friend
Moj PC  
14 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
5 GHz Club

Taj je vec dobar procesor. x57 su rijetkost. x56 vec ima dosta . Nabavi si CPU pot jer ce ti trebat za ovakav procesor. Od koga si to uzeo? Splave?ž

Ni jedna verzija ne pokazuje dobar vcore za Gigabytice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 16:05 (Dim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dim kaže...
Taj je vec dobar procesor. x57 su rijetkost. x56 vec ima dosta . Nabavi si CPU pot jer ce ti trebat za ovakav procesor. Od koga si to uzeo? Splave?

Mislim da ce i hladna voda bit dovoljna, to ce bit tu negdi po jezgrama oko 2-5 stupnjeva, neda mi se zahebavat sa LN2 i suhim ledom za sad, jedino ako voda to ne bude mogla stabilizirat onda mozda i probam, ali za sad odvrtio je jedan spi32m na 5.7 na hladnom zraku bez problema za probu, samo se nadam jos vecoj max frekvenciji ako uspijem stabilizirati x57 mnozitelj (za sad bsoda na x57 u roku 1-2 sekunde kad dizem mnozitelj u windowsima).

Nije od Splavea, ali ima garanciju i racun iz Linksa {#}

Google is your friend
16 godina
neaktivan
5 GHz Club

Onda imas puno srece.
  Nije to neka velika zajebancija. Kad se malo spraksas za pol sata sve slozis.   Neces moc vrtit sa HTom jer je 1.7v mnogo ili ces mozda moc ali ja nebi jer je iznad 1.7v neistrazeno podrucje. Moguce je da bi sa temp u minusu proc trazio osjetno manje voltaze. Jedan moj 2600k L1404xxx je trazio 1.67v da dode do 5600 na zraku a 1.58, 100% stabilan u minusu sa HTom.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1848524 1.45V za 5.4, 4.7 za sad stabilan sa 1.32v i to na gd65. Netko ce se dosta usrecit sa ovim procem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 16:16 (Dim).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dim kaže...
Onda imas puno srece.
Nije to neka velika zajebancija. Kad se malo spraksas za pol sata sve slozis.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1848524 1.45V za 5.4, 4.7 za sad stabilan sa 1.32v i to na gd65. Netko ce se dosta usrecit sa ovim procem.

znam da nije velika zahebancija za slozit, nego treba to sranje nabavit, vozit se uru tamo uru nazad, a onda radje bi uzea SS, to bi za SB trebalo biti dovoljno... Vidjet cu kad mi dodje drugi 2600k kakva ce bit situacija pa mozda ovi ode i na prodaju ako bude zahtjevao subzero....

Google is your friend
16 godina
5 GHz Club

Evo moje nove zvijerke:

i7 970 

batch: 3030A940

6 cores

HT-on

1.45v

mnozitelj: 23

I rezultat

Moj PC  
10 0 hvala 2
15 godina
zaki kaže...

Evo moje nove zvijerke:

i7 970 

batch: 3030A940

6 cores

HT-on

1.45v

mnozitelj: 23

I rezultat

1.45V, 5.1Ghz, odlićan proc, dobro to tebi ide...

Probaj izvaditi 3 RAM modula moglo bi ići i više

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
5 GHz Club

Ma ide to jos vise i bez toga, voltaze su mizerne, HT je jos ukljucen, kao i sve jezgre, a u mojoj sobi je 30c.

Ovo je bilo doslovno iz prvog pokusaja.

Navecer kada malo zahladi idem na 5.2ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
5 GHz Club

Decki, sto reci nego imam najbolji procesor u kvartu {#}

1.55v

HT-off

2 cores

ambijentalna temp: 25c

Rezultat

Sa 1.5v i 6 jezgri poteze samo 50mhz manje, na 4.7 sa 1.4v stabilan kao kamen

Moj PC  
14 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
5 GHz Club

i7 2600k @ 1.50v , ne ide vise tj. ja neznam sta bi radio vise da ga dobijem preko :D :D

rez

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zaki kaže...

Decki, sto reci nego imam najbolji procesor u kvartu {#}

1.55v

HT-off

2 cores

ambijentalna temp: 25c

Rezultat

Sa 1.5v i 6 jezgri poteze samo 50mhz manje, na 4.7 sa 1.4v stabilan kao kamen

Ako mogu pitati, Kako?

17 godina
yamaha98 kaže...

i7 2600k @ 1.50v , ne ide vise tj. ja neznam sta bi radio vise da ga dobijem preko :D :D

rez

Dobar rezultat, ali to bi trebalo ići više. Pogle Jurky-ev primjerak - 5,7GHz... Probaj se igrati još malo sa postavkama, trebao bi on ići i više. {#}

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
yamaha98 kaže...

rez

Dobar rezultat, ali to bi trebalo ići više. Pogle Jurky-ev primjerak - 5,7GHz... Probaj se igrati još malo sa postavkama, trebao bi on ići i više. {#}

Ma znam da bi trebo ici ali ima dosta postavki koje bas i ne kuzim :D :D ...Pa tako da se ne usudujem :)

16 godina
Moj PC  
3 1 hvala 1
16 godina

Lako, u imas u BIOS-u opciju koliko jezgri da budu aktivne, kao i HT koji mozes iskljuciti, dakle fizicki je 6 jezgri tu, ali su 4 neaktivne.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice