evo ti gore, stavil sam linkove. ne znam kak jurky, cele i microman stoje, ali GL 54312
Sry ali ne kužim se baš u te kratice :) što znači ovaj GL?
Pa razmišljaj ti ali ne trebaš to tri puta podjelit s nama.
Good Luck
evo ti gore, stavil sam linkove. ne znam kak jurky, cele i microman stoje, ali GL 54312
Sry ali ne kužim se baš u te kratice :) što znači ovaj GL?
Pa razmišljaj ti ali ne trebaš to tri puta podjelit s nama.
Good Luck
Ko, ko?
hvala
evo onda ne znam, ti znas ko je jači XD podjeli to s nama. ja sam za tvoj 2600k zapamtio
vidio sam na hwbotu da neki sick bastard ima proc sa multijem 59x omfg
Pa ak ste uspjeli iskopat moju validciju, onda cete lako nac i ta dva 2500k. Oba cu clanovi ovdje, manje ili vise aktivni. Nemam MIVE da stvarno saznam koliko jos ide 2600k ali sigurno ima jos bar 20mhz lufta za validaciju. Ta ploca je bez konkurencije po tom pitanju i jedino joj UD7 moze prismrdit ali uz puno vise truda i zalaganja.
Pa ak ste uspjeli iskopat moju validciju, onda cete lako nac i ta dva 2500k. Oba cu clanovi ovdje, manje ili vise aktivni. Nemam MIVE da stvarno saznam koliko jos ide 2600k ali sigurno ima jos bar 20mhz lufta za validaciju. Ta ploca je bez konkurencije po tom pitanju i jedino joj UD7 moze prismrdit ali uz puno vise truda i zalaganja.
brate, da nebi ispalo stockerski, reci cu da sam subscribean na tebe XD
najajci OC u RH
Dim aka Roki977 aka Magarac (kad sam se dosao qrčiti na PCE onda si me iso satrati sa 2600k i gtx580sli XD )
DomagojX (osvojio lani ASUS Regional); ili je to bio Quake???
Jurky
Cele303
Miroman
i ostale koje nisam spomenuo a dobri su XD
a ona dva "nevaljalca" koji su jaci u CPU-z od Dim.a bi trebali biti quake i bullet? mislim da je quake na forumu a za bulleta nisam siguran
Evo malo obnove ali nikako neće preko 5.5 GHz, puno hvala Jurkyiju.
Super rezultat, morat ću i ja svoga natjerati barem na toliko
Nego, što ti je Jurky savjetovao? Što si sve mijenjao u postavkama? Si povećao VCC ili kako se već zove?
I još jedno pitanje, koliki je najviši napon na kojem je pametno držati proc za 24/7? Mislim na 2500K.
edit:
Kolike su ti temperature ako si ga testirao sa Linxom ili nečm sličnim? I kolike su ti inače temperature na 4.4 dok igraš i u idleu?
Et malo više pitanja, samo polako sa odgovaranjem
Super rezultat, morat ću i ja svoga natjerati barem na toliko
Nego, što ti je Jurky savjetovao? Što si sve mijenjao u postavkama? Si povećao VCC ili kako se već zove?
I još jedno pitanje, koliki je najviši napon na kojem je pametno držati proc za 24/7? Mislim na 2500K.
Saljem ti na pm što me je savjetovao jer je dosta toga.
Pa ja bih za 24/7 do nekih 1.32V, svoga držim na 1.24V na 4.4GHz.
edit:
Kolike su ti temperature ako si ga testirao sa Linxom ili nečm sličnim? I kolike su ti inače temperature na 4.4 dok igraš i u idleu?
Nisam ga s ničim testirao jer sam bio ljut što se nije htio sa X56 botat pa sam sve vratio na 4,4 GHz.
Evo sad idem odigrat jednu utrku Shifta 2 pa ti kažem temperature.
Do 1.375 mozes ici komotno,tako je intel naložio.
A to su prije rekli i za C2D E8x00 pa je ekipa i prek 1.4 za 24/7 i nikome nista.
Ja svog drzim na 1.376 u Loadu,bas kako intel nalaze,i radi ko zvjer.
Da li bih mozda na P67 Extreme 6 mogao dobit bolje V posto ima 16+2 regulaciju za razliku od moje 12+2 ?
Da i evo ti mala uputstva za vidit do koliko ti ide CPU:
1. vcore stavi 1.6 do 1.65
2. stavi da rade samo dvije jezgre
3. uključai onaj PLL
4. RAM stavi na 1333 MHz
5. možeš isključit speedstep(na Gigabyte pločama EIST) i C1E
6. stvavi za početak množitelj 54 pa ako se bota onda samo dodavaj 55, pa 56, pa 57, ...
Do 1.375 mozes ici komotno,tako je intel naložio.
A to su prije rekli i za C2D E8x00 pa je ekipa i prek 1.4 za 24/7 i nikome nista.
Ja svog drzim na 1.376 u Loadu,bas kako intel nalaze,i radi ko zvjer.
Da li bih mozda na P67 Extreme 6 mogao dobit bolje V posto ima 16+2 regulaciju za razliku od moje 12+2 ?
pa imas bolju regulaciju nego asrock, ako nisi znao, jer ti imas digitalnu regulaciju XD
Evo malo obnove ali nikako neće preko 5.5 GHz, puno hvala Jurkyiju.
probaj malo fsb povecati iznad 100 ako ide (nije bas preporucljivo, ne znam dal ti je jurky reko)
Znaci da se manim corava posla :D?
Ma jako sam zadovoljan s ovim,pa ono samo pitam :)!
Znaci da se manim corava posla :D?
Ma jako sam zadovoljan s ovim,pa ono samo pitam :)!
tako je. sa asusa se jedino prelazi na boljeg asusa XD ili ako si bas jako nezadovoljan asusom, onda ces prec na gigabyte, al ces se vratiti na asus XD
edit:
Evo temperature su ovako nasred igre:
36
34
31 (ovo varira nekad je znalo bit i 29)
31 ( -II-)
budem ti napravio i s Linxom.
http://www.hwgurus.com/forum/f9/gigabyte-ga-x58a-oc-2149/index5.html
http://hwbot.org/community/submission/2170633_perica_barii_cpu_z_core_i7_extreme_990x_7092.82_mhz?new=true
Kolege iz HWgurusa razvaljuju 990x na fantasticnoj Gigabyte X58A OC ploci. 7Ghz je probijeno. Iduca stanica je WR.đ
BTW. nick, dobar ti je taj 2500k. Sigurno ide jos gore preko bclk. To mozes uz win odradit u ET6. Sa UD4 treba samo polako.
http://hwbot.org/community/submission/2170633_perica_barii_cpu_z_core_i7_extreme_990x_7092.82_mhz?new=true
Kolege iz HWgurusa razvaljuju 990x na fantasticnoj Gigabyte X58A OC ploci. 7Ghz je probijeno. Iduca stanica je WR.đ
BTW. nick, dobar ti je taj 2500k. Sigurno ide jos gore preko bclk. To mozes uz win odradit u ET6. Sa UD4 treba samo polako.
fascinantan je ovaj paloma wc papir od kamilice XD kaj bi tek bilo da izolirate sa zewom ili onim dm-ovim 5-slojnim XD svaka cast na ploci i procu. jel probo ko od vas ovu RIII Black? ili je to samo usminkana verzija obicne?
Hvala, još budem probavao ali ne sad. Ja sam mislio da će on ići na x556, 57 nakraju sam se razočarao ali zadovoljan sam :)
fascinantan je ovaj paloma wc papir od kamilice XD kaj bi tek bilo da izolirate sa zewom ili onim dm-ovim 5-slojnim XD svaka cast na ploci i procu. jel probo ko od vas ovu RIII Black? ili je to samo usminkana verzija obicne?
To nije WC papir nego ubrusi za ruke koji su btw. jako dobri za upijanje tekucina i vlage sa pota. To rade decki iz tima i ja nisam tam a to ni nije u mom stilu, posto mene uvijek zapnu neke najjeftinije ploce. Giga OC je apsulutna kraljica bez konkurencije za ovakvu vrstu OCa. Ploca bez problema boota zakucana na -180. Sa RIIIe smo imali problema na duplo manje . Steta sto se OC nije pojavila ranije jer ima super cijenu za takvu zvijer i tih -180 je jako velika stvar za LN2 sesije. Stedi gomilu vremena i zivaca.
Nick, spusti bclk ispod 995 i probaj onda na x56. Mozda on ide x56 ali je problem u temperaturi. Nije ni UD4 jednostavna za trazenje maksimuma i sa njom treba malo po malo. Dobit x57 je ko da dobis bingo na nekom penzionerskom partyiju. Ima sansi ali su od prilike 1:50 ili vise. Mozes ga nac od nekoga ali ces ga onda papereno platit. Ja za x56 proceve mogu dobit vise nego sto kostaju novi bez puno trazenja.
pa salim se za papir, znam cemu sluzi, lol. samo nisam bas vidio da izolirate glinom plocu ko neki drugi. nije potrebno?
edit: varas se, na onoj slici je toaletni papir, provjerio sam XD mozda je ponestalo kuhinjskih rucnika, jer takvih nema od palome
Sirova guma pa na nju rucnik/wc papir paloma pa na to sve pot. Sad kad je vruce ja volim malo pretjerat, kao dolje, sa svime za svaki slucaj je SBovi ne vole preniske temp. pa ima dosta kondenzacije. Nakon par sati je dolje oko proca sve mokro, cak i odozdo, sto isto treba izolirat. Znaci ne vidi se izolacija od rucnika/wc papira.
jel tesko nabaviti ln2 u zg? suhi led mi jos strojarci mogu nabaviti, al kemicari su zakazali za ln2 XD pitanje je cisto informativno
Nije.
Dve opcije Messer Zapresic i UTP plinovi u Buzinu.
puno hvala! prvo treba malo jos haklati na zraku i nauciti znanje XD onda DICE, pa LN2. ubiti dice ti je dovoljan za solidan rezultat, ako imas srece pa pogodis dobar cip, ln2 samo za rezu oko WR
Ovo nije 5 GHz Club ovo je elitni klub luđaka koji tjeraju fiziku procesora do krajnjih granica i što je najbolje u tome uspijevaju. Ja bi sponzorir'o ove genijalce da imam čime samo da pokažu 'ko je jači. Svaka čast ekipo !!!
Sam' mi žao onih komadića silicija što moraju trpit vašu torturu
Ne puštajte ove slatke životinjice blizu jer će stradat' od vaših eksperimenata!
Ovo nije 5 GHz Club ovo je elitni klub luđaka koji tjeraju fiziku procesora do krajnjih granica i što je najbolje u tome uspijevaju. Ja bi sponzorir'o ove genijalce da imam čime samo da pokažu 'ko je jači. Svaka čast ekipo !!!
Sam' mi žao onih komadića silicija što moraju trpit vašu torturu
Ne puštajte ove slatke životinjice blizu jer će stradat' od vaših eksperimenata!
Za ćevape uvijek imaš