Eve i mene napokon u ovom klubu!
4.2GHz, jos cu se igrat s naponom, vjerujem da ide pod 1.25V..
Eve i mene napokon u ovom klubu!
4.2GHz, jos cu se igrat s naponom, vjerujem da ide pod 1.25V..
Za taj proc s Noctuom gore, ovo bi trebao biti stock takt...;)
Ma znam, ovo mi je bilo za pocetak nesto, al sad pratim temp u HWMonitoru i maticna mi skocila na 83°C! Nez dal je senzor u banani il ne, al to mi je nekako previse..
EDIT: Otkriven problem, HWMonitor pomijesao nazive, provjereno sa AIDA64 i Aux u HWMonitoru mi je maticna.. xd
Ma znam, ovo mi je bilo za pocetak nesto, al sad pratim temp u HWMonitoru i maticna mi skocila na 83°C! Nez dal je senzor u banani il ne, al to mi je nekako previse..
Ma to ti je max. dozvoljena temperatura u idlu ti je 35
Do tolko se popelo.. na HWMonitoru prikazuje trenutnu temp, minimalnu temp (na koju se uspjela temp spustit) i max temp do koje je dosla..
Ja tu ne vidim 4 ghz.
Ja tu ne vidim 4 ghz.
Pa dobro to je zbog multipliera jer nije na 100 u windowsima. U BIOS-u je 100.:P
Ja tu ne vidim 4 ghz.
Hebo vas pedantne, bclk je mučko đubre koje neće da miruje na 100
Ja tu ne vidim 4 ghz.
Hebo vas pedantne, bclk je mučko đubre koje neće da miruje na 100
To nisam ja kriv.
lol Aj ti meni sada ljepo reci jer to 4 gigaherca ili nieXD
Ne jer ne pise 4000 mhz.
Ne jer ne pise 4000 mhz.
Oćeš ss od BIOS-a maybe:DDD
Ne jer ne pise 4000 mhz.
Oćeš ss od BIOS-a maybe:DDD
Stavi FAT16/32 sitck u PC, odi u UEFI i stisni F12 -> ASRock screenshot UEFI-a.
Dadada oće još da mu juhu podgrijem:D
Koi spammeri
Ja tu ne vidim 4 ghz.
Pa dobro to je zbog multipliera jer nije na 100 u windowsima. U BIOS-u je 100.:P
Šta ti tako teško staviti multiplier na 41 ili baš mora biti na 4GHz točno
Samo validacija ovakva prolazi, nećemo ss iz biosa
Onda me ne uvrstite:(
Nmvz jbš 4GHz club. Overclock je overclock:P
Ja jesam u njemu. Vi pišite šta očete:DD
To šta neki CPU_z programčić očitava 9MHz manje meni ne znači da nemam CPU OC-kan na 4.00GHz:P
kada bi imao 9 cm neku stvar manju... možda bi se zvao "doca holidayka"... sorry, morao sam
9 megahz je 9 megahz i gotovo; nije 4 gigahz! klokaj još... do bijelog dima, ako treba
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1994222
Novi 24/7. Nisam pokusavao nizi napon, mozda bi mogo pod nizim, budem probao ovih dana.
Novi 24/7. Nisam pokusavao nizi napon, mozda bi mogo pod nizim, budem probao ovih dana.
lol s tim kulerom gore dobiš 5GHz bez bedaXD
Znam, bencho sam ga na 5GHz.. Treba mi 1.475V da bi dobio stabilnih 5GHz, a to mi je nekako puno.
Znam, bencho sam ga na 5GHz.. Treba mi 1.475V da bi dobio stabilnih 5GHz, a to mi je nekako puno.
Ma da. Nismo mi 2 te sreče. Ni ja nis dobio Bogzna kaki primjerak. Meni na 4GHz traži 1.22V čak. Dobro to se drži do nekih 72°C na stock cooleru pa je O.K. još iako sam htio 4.2GHz kao ATiGamer na 1.20V:(
Btw kod mene ide ubrzo gore neki aftermarket cooler od 200-300kn gore pa ću vidjeti gornji limit mog primjerka. Ciljam na nekih 4.8-4.9GHz:\\
kada bi imao 9 cm neku stvar manju... možda bi se zvao "doca holidayka"... sorry, morao sam
9 megahz je 9 megahz i gotovo; nije 4 gigahz! klokaj još... do bijelog dima, ako treba
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1994222
Konačno
Bravo dečki
Ajmo sada u 5GHz klub, tamo nas je malo manje. Za validaciju dignite malo napone, ne treba nikakav bench, samo validacija. I ne priznaje se 4,99GHz
Ma da. Nismo mi 2 te sreče. Ni ja nis dobio Bogzna kaki primjerak. Meni na 4GHz traži 1.22V čak. Dobro to se drži do nekih 72°C na stock cooleru pa je O.K. još iako sam htio 4.2GHz kao ATiGamer na 1.20V:(
Btw kod mene ide ubrzo gore neki aftermarket cooler od 200-300kn gore pa ću vidjeti gornji limit mog primjerka. Ciljam na nekih 4.8-4.9GHz:\\
Meni za 4.2GHz trazi 1.26V.. Ja sam ga uspio drzat na 4.6GHz pod 1.3V stabilnog, sta je super.. Doso sam na 5GHz, al mislim da moze on i vise..
Meni za 4.2GHz trazi 1.26V.. Ja sam ga uspio drzat na 4.6GHz pod 1.3V stabilnog, sta je super.. Doso sam na 5GHz, al mislim da moze on i vise..
Ček ček da si ja cooler gore stavim neki pristojan od 300 kuna pa čemo diskutirat o klubu 5 giga:D
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1995811
Phenom II 560
evo napokon i mene, i3 540 dignut na 4ghz, voltaža na 1.29v i potpuno je stabilan.
evo i validacija:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1998284
Ni na 1.6v i odlicnim postavkama nece ovi moj malisan na 4 ghz.