Pozdrav svima ...
evo ja se bas dobro ne razumijem u zakon ipitanja oko zakona pa me nešto zanima:
Npr netko na fb mene vrijeđa,prijeti mi da ce me pretuči te ja sve te komentare spremim tj imam kao dokaz da je dotični meni prijetio(uz napomenu da ja njega nisam vrijeđao) zanima me da li to ima kakve sudske težine tj da li bih ja njega mogao sudski goniti tj tužiti ga za prijetnju vrijeđanje te mozda cak naprimjer traziti to da je on mene ''ustrašio''te da ja imam nemiran san i slicne stvari te traziti nekakvu odštetu od njega (nemojte misliti da mi je cilj izvuči novac od dotičnog) ..pa me zanima da li to drži vodu tj da li je moguče i da li bih to išlo na sudu...
Onda pitanje u vezi zakona.
Znaci imam susjede koj isu ''glazbenici'' tj pjevaju i ljeti se često dogodi da oni do kasne sate(čitajte ponoca jedna ura) pjevaju glasno pa je nemoguče spavati... kakve tu sankcije postoje te da li ima neki zakon za javni red i mir takvog oblika?
Onda me zanima ovaj primjer ...
Npr zaustavi me policajac jer sam prešao pješački preko crvenoga svjetla ..i naravno on meni piše kaznu i opali mi onih 300 kn ..i sada ja vidim da dosta ljudi prolazi isto prek ocrvenoga te da ih on ne zaustavlja pa me zaniam da li ja mogu uzeti npr kameru te kamerom to sve snimiti te poslej nejga tužiti da on ne obavlja svoj posao kako treba ...ali anravno mislim da dotični policajac treba zanti da ga ja snimam i da se to mora na snimci jasno cuti da on zna ....

ATJ Lučko