Zakon,sud pravosuđe pitanja

poruka: 10
|
čitano: 3.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima ...

evo ja se bas dobro ne razumijem u zakon ipitanja oko zakona pa me nešto zanima:

Npr netko na fb mene vrijeđa,prijeti mi da ce me pretuči te ja sve te komentare spremim tj imam kao dokaz da je dotični meni prijetio(uz napomenu da ja njega nisam vrijeđao) zanima me da li to ima kakve sudske težine tj da li bih ja njega mogao sudski goniti tj  tužiti ga za prijetnju vrijeđanje te mozda cak naprimjer traziti to da je on mene ''ustrašio''te da ja imam nemiran san i slicne stvari  te traziti nekakvu odštetu od njega (nemojte misliti da mi je cilj izvuči novac od dotičnog) ..pa me zanima da li to drži vodu tj da li je moguče i da li bih to išlo na sudu...

Onda  pitanje u vezi zakona.

Znaci imam susjede koj isu ''glazbenici'' tj pjevaju i ljeti se često dogodi da oni do kasne sate(čitajte ponoca jedna ura) pjevaju glasno pa je nemoguče spavati... kakve tu sankcije postoje te da li ima neki zakon za javni red i mir takvog oblika?

Onda me zanima ovaj primjer ...

Npr  zaustavi me policajac jer sam prešao pješački preko crvenoga svjetla ..i naravno on meni piše kaznu i opali mi onih 300 kn ..i sada ja vidim da dosta ljudi prolazi isto prek ocrvenoga  te da ih on ne zaustavlja pa me zaniam da li ja mogu uzeti npr kameru  te kamerom to sve snimiti te poslej nejga tužiti da on ne obavlja svoj posao kako treba ...ali anravno mislim da dotični policajac treba zanti da ga ja snimam i da se to mora na snimci jasno cuti da on zna ....

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
17 godina
Re: Zakon,sud pravosuđe pitanja
ante5656 kaže...

Pozdrav svima ...

evo ja se bas dobro ne razumijem u zakon ipitanja oko zakona pa me nešto zanima:

Npr netko na fb mene vrijeđa,prijeti mi da ce me pretuči te ja sve te komentare spremim tj imam kao dokaz da je dotični meni prijetio(uz napomenu da ja njega nisam vrijeđao) zanima me da li to ima kakve sudske težine tj da li bih ja njega mogao sudski goniti tj  tužiti ga za prijetnju vrijeđanje te mozda cak naprimjer traziti to da je on mene ''ustrašio''te da ja imam nemiran san i slicne stvari  te traziti nekakvu odštetu od njega (nemojte misliti da mi je cilj izvuči novac od dotičnog) ..pa me zanima da li to drži vodu tj da li je moguče i da li bih to išlo na sudu...

Znaci imam susjede koj isu ''glazbenici'' tj pjevaju i ljeti se često dogodi da oni do kasne sate(čitajte ponoca jedna ura) pjevaju glasno pa je nemoguče spavati... kakve tu sankcije postoje te da li ima neki zakon za javni red i mir takvog oblika?

Npr  zaustavi me policajac jer sam prešao pješački preko crvenoga svjetla ..i naravno on meni piše kaznu i opali mi onih 300 kn ..i sada ja vidim da dosta ljudi prolazi isto prek ocrvenoga  te da ih on ne zaustavlja pa me zaniam da li ja mogu uzeti npr kameru  te kamerom to sve snimiti te poslej nejga tužiti da on ne obavlja svoj posao kako treba ...ali anravno mislim da dotični policajac treba zanti da ga ja snimam i da se to mora na snimci jasno cuti da on zna ....

1. kako ces dokazat da je to ta osoba pisala? to je njegov profil ali se nemoze dokazat da je on bio na njemu niti se moze dokazat da je to zapravo on otvorio.

2. mozes pozvat policiju da su susjedi glasni i oni onda dolaze i kazu da se moraju utisat.

3. nemozes tu nista, nemas ti sta policajcu govorit i drugi su, to nije opravdanje.

14 godina

Nikad se ne citira post iznad .. :)

1.da kad bolje razmislim  u pravu si ..a kako bi bilo kad bi isli u krajnost ...trazenje ip adrese +vrijeme pisanja onda gdje je osoba bila za to vrijeme ...pregeldat sve prijave na fb ....

a kakva je situacija ako ta osoba meni prijeti kao uživo na ulici i ja to snimim ..kakva je onda situacija?

2. ok hvala

3 . nisam tražio opravdanje samo kao pitam da li bih ja mogao policajca tužiti da ne obavlja svoj posao ako vidim da on ne kažnjava lika koji prelazi pješački preko crvenoga njemu isprid nosa ? ...(zanemari to da je mene kaznija)

Hvala :) 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 15:10 (ante5656).
17 godina

1. ako snimis gdje ti netko prijeti onda se protiv te osobe podnosi kaznena prijava, ovisi s cim je prijetio, dal prijeti da ce ti ogrebat auto ili da ce te ubit.

3. ne, ti policajca nemozes tuzit da ne obavlja svoj posao.

14 godina
protjeran
mar123 kaže...

1. kako ces dokazat da je to ta osoba pisala? to je njegov profil ali se nemoze dokazat da je on bio na njemu niti se moze dokazat da je to zapravo on otvorio.

Ajd ako ne znas nesto nemoj ni siriti dezinformacije.

Bez ikakvih problema se dokaze da li on je ili nije otvorio taj profil i koristio ga.

Svaki put kad ti ISP dodjeli IP adresu server zabiljezi koji korisnicki racun je koristio tu IP adresu.

Sta ti mislis da si ti na internetu anoniman i nevidljiv? Imas i korisnicko ime i lozinku za taj racun.

I nadju te bez pol muke, ne da nadje iz kojeg si grada nego nadje puno ime i prezime osobe kojoj taj racun pripada, broj telefona i adresu.

Usputno receno ovaj Mar123 bez obzira sto je 4 godine na forumu ima nekih 17 godina, i misli da zna sve jer mu je tata murjak, pa dvaput razmislite zelite li legalne savjete primati od djeteta koje vjerovatno jos ni vozacku nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 17:45 (Tyberius_Prime).
14 godina

Isuse Bože ...Onda jel vriejdi ovo trece ... tj to da nemos policajca tužit  ..to mi ej zvucalo nevjerojatno jer policajac može napraviti prekršaj kao i svaka druga osoba ...

15 godina
ante5656 kaže...

Pozdrav svima ...

Ad1; protiv osobe na koju sumnjaš da ti prijeti, zaje8ava te bilo kako preko facebook-a, uvijek možeš prijaviti, ovisno o okolnostima prijetnje smrću ili prijetnje objave nekakve slike sa maturalca ili nečeg takvog, povlači za sobom kaznenu ili prekršajnu prijavu, ali koju moraš OSOBNO podnijet u mjestu prebivališta. 

Ad2; što se tiče muzičara, imaš dvije solucije, A solucija; malo teža solucija, ako oni tebe je8u kada bi ti spavao, vrati im jednakom mjerom kada bi oni spavali. Uvjet za nekakvo zakonsko pozadinsko osiguranje je da ih makar jednom uz prisustvo relevantnog svjedoka upozoriš na problem, a po recidiviranju, daklem ponavljanju istog, snimi njihov prekršaj kršenja odredaba zakona o jednom redu i miru. B solucija, prijavljivanje policiji apsolutno svaki puta, po nekoliko puta noću, dok ekipa ne dođe smiriti ekipu. Da potvrdiš svoje ozbiljne namjere, napiši dopis na policijsku upravu ili postaju o situaciji, gdje kao normalan građanin ove države tražiš da oni po zakonu omoguće tebi tvoja prava istim zajamčena. 

Ad3; uvjeren sam da se baš i nije pametno prtljati sa policijom onako bez veze, napamet. Ali, ako smatraš da si u pravu ili na neki način oštećen, pogledaš broj značke policajca i podneseš prijavu protiv njega i njegovo postupanje, da je relevantan svjedok poželjan, ne treba suviše trošiti riječi. Ovo je vrlo široka, skorom siva zona, ali da ima materijala, ima, ubuduće oprezno, pažljivo, javi se čim se takvo nešto dogodi. 

Bolje probaj ići preko pješačkog prijelaza na zeleno svjetlo, najlakše za izbjeći i policajca i problem. 

ATJ Lučko
14 godina

1 - ok hvala

2 - to da im ja vracam istom mjerom to nikako ne prihvačam jer ona sam postajem kao i oni te cak i oni mene mogu tužiti.... kažeš da snimim događaj ..zanima me da li ej to zakonski dopušteno da ja mogu snimati što me volja ?

3 - a gle nedavno se desilo mojoj ženi da je preša cestu gdje prelazi dnevno najmanje 500 ljudi (u blizini je veliki kolodvor) i ona je presla preko crvenoga i samo ja nju i jednog coviak kaznilo a dok ih je kažnjavalo kaze da je najmanje 50 ljudi prešlo gdje nije označen pješački i gdje je pješački preko crvenog ..pa mislim koje gluposti rade policajci ..to je glupo i jadno mene kaznit a njega ne ...ako nes njega i ostalih 49 nemoj ni mene ....

zanima me tipa da mene netko verbalno napadne na ulici da li ja imam pravo izvaditi mobitel i snimati situaciju te to kasnje iskoristiti kao dokaz na sudu? 

17 godina
Tyberius_Prime kaže...
mar123 kaže...

Ajd ako ne znas nesto nemoj ni siriti dezinformacije.

Bez ikakvih problema se dokaze da li on je ili nije otvorio taj profil i koristio ga.

Svaki put kad ti ISP dodjeli IP adresu server zabiljezi koji korisnicki racun je koristio tu IP adresu.

Sta ti mislis da si ti na internetu anoniman i nevidljiv? Imas i korisnicko ime i lozinku za taj racun.

I nadju te bez pol muke, ne da nadje iz kojeg si grada nego nadje puno ime i prezime osobe kojoj taj racun pripada, broj telefona i adresu.

Usputno receno ovaj Mar123 bez obzira sto je 4 godine na forumu ima nekih 17 godina, i misli da zna sve jer mu je tata murjak, pa dvaput razmislite zelite li legalne savjete primati od djeteta koje vjerovatno jos ni vozacku nema.

ok kad vrijedas samo mi reci jesi ikad imo osobnog iskustva s prijavom za prijetnje preko fejsbuka ili nagadas kako bi trebalo bit?

i opet ako i provjere s kojeg ip-a se koristio taj racun, on se moze obranit da ga nije napravio on, to je internet covjece, mogo ga je napravit bilotko tko je imao pristup njegovoj kuci. al dobro, s nekim ko pojma nema mi se neda ni objasnjavat.

14 godina
protjeran
mar123 kaže...

ok kad vrijedas samo mi reci jesi ikad imo osobnog iskustva s prijavom za prijetnje preko fejsbuka ili nagadas kako bi trebalo bit?

i opet ako i provjere s kojeg ip-a se koristio taj racun, on se moze obranit da ga nije napravio on, to je internet covjece, mogo ga je napravit bilotko tko je imao pristup njegovoj kuci. al dobro, s nekim ko pojma nema mi se neda ni objasnjavat.

Da dijete drago imam iskustva s time.

I daj se okani laprdanja u vjetar jer djelujes poprilicno neuk kad pricas o necemu o cemu nemas pojma.

A ta obrana "nisam ja, netko drugi je", Boga mi jedino bi dijete koristilo takvu obranu.

Tako da svakom svojom rijeci samo jos vise potvrdjujes svoje neznanje i neiskustvo.

A ja cu ponoviti sto sam rekao, tko hoce primati savjete od klinca koji je prosle godine osobnu izvadio, samo naprijed.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice