Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h) zaključana tema

poruka: 148.670
|
čitano: 10.320.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
17 godina
protjeran
Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)

Jutro evo i mene na nogama.

Btw od 6 ujutro.. Bio na kavi popilo se tri makjata popušilo par cigareta

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
14 godina
neaktivan

dobro jutro momci  {#}

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
17 godina
protjeran

{#}E je zanima koga grafa Palit GTX560 (non-Ti) za samo 1200knXD nova ima 11 dana

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 8:39 (stoncin3).
15 godina
neaktivan

Još jedan novi dan, još jedan val vrućine {#}

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
17 godina

jutro narode, jel zna netko broj od ovoga frajera?

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-komponente/113357.aspx

ostao sam dns bez diska i coolera, i trebalo bi mi hitno, a on mi se ne javlja...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
14 godina
neaktivan
Re: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
woodgamesfx kaže...

da li možeš reći malo više detalja o samom programiranju te indie igre za koju tražiš dizajnera, pretpostavljam java preko eclipse-a?

15 godina
neaktivan
munjovoz kaže...
woodgamesfx kaže...

da li možeš reći malo više detalja o samom programiranju te indie igre za koju tražiš dizajnera, pretpostavljam java preko eclipse-a?

Može, radim u Unity engineu, programski jezik C#. Nekako mi se to čini kao najboji izbor, a već u Unity-u radim skoro dvije godine tako da nisam puno razmišljao o tranziciji na nešto drugo, plus Unity zajednica je dosta aktivna te sam tim stalno radi na nadogradnjama, šti znaći da je jako živa platforma što je vrlo dobro.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
17 godina

wood koliko je tesko kodirati igre? Ja sam do sada radio samo poslovne aplikacije (web i desk). Koliko se koncept razlikuje?

Smrt kapitalizmu. Sloboda narodu.
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

wood koliko je tesko kodirati igre? Ja sam do sada radio samo poslovne aplikacije (web i desk). Koliko se koncept razlikuje?

Malo drugačije, ali ništa strašno.

Onak moraš znat neka pravila, barem osnove kako to radi da bi znao što trebaš napraviti.Znaći moraš znat kako radi game engine, što je to fizika u igrama, kako izraditi AI i NPC agente , render tehnike tj. shadere i materijale i dosta volje i mašte.

Istina ako znaš programirat onda ti je to veliki plus jer se odmah možeš prebacit na učenje stvari koje ti trebaju za izradu igre.

Ovako opčenito ima toga dosta, ali konkretno najbolje je ići korak po korak .

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 9:05 (woodgamesfx).
17 godina
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Malo drugačije, ali ništa strašno.

Onak moraš znat neka pravila, barem osnove kako to radi da bi znao što trebaš napraviti.Znaći moraš znat kako radi game engine, što je to fizika u igrama, kako izraditi AI i NPC agente , render tehnike tj. shadere i materijale i dosta volje i mašte.

Istina ako znaš programirat onda ti je to veliki plus jer se odmah možeš prebacit na učenje stvari koje ti trebaju za izradu igre.

Ovako opčenito ima toga dosta, ali konkretno najbolje je ići korak po korak .

AI engine radis sam ili postoji nekakav vec definiran u frameworku pa ga samo customiziras?

Poslovne aplikacije su malko dosadne. Citaj pisi u bazu, nesto izracunaj, ispali report i to je to. 

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
woodgamesfx kaže...

AI engine radis sam ili postoji nekakav vec definiran u frameworku pa ga samo customiziras?

Poslovne aplikacije su malko dosadne. Citaj pisi u bazu, nesto izracunaj, ispali report i to je to. 

Ja ga u biti radim sam jer mi se neda učit gotove šprance tj. frameworkove koji mi daju isti efekt s time da se zna dogodit da negdje u srži imaju bug pa onda sjediš i razbijaš glavu zašto mutavi enemy stoji i gleda te :)

Inaće meni je bilo zanimljivo rad s bazama , ono osječaj moći nad gomilom podataka ima svoje čari.

Ono ništa te ne košta da probaš u slobodno vrijeme i game develop, danas hvala bogu imaš gotovih engine-a i sve što trebaš je shvatiti kako taj engine radi i top of it radiš što ti mašta dopušta.

17 godina
woodgamesfx kaže...

1. Ja ga u biti radim sam jer mi se neda učit gotove šprance tj. frameworkove koji mi daju isti efekt s time da se zna dogodit da negdje u srži imaju bug pa onda sjediš i razbijaš glavu zašto mutavi enemy stoji i gleda te :)

2. Inaće meni je bilo zanimljivo rad s bazama , ono osječaj moći nad gomilom podataka ima svoje čari.

3. Ono ništa te ne košta da probaš u slobodno vrijeme i game develop, danas hvala bogu imaš gotovih engine-a i sve što trebaš je shvatiti kako taj engine radi i top of it radiš što ti mašta dopušta.

1. Da, i ja sam takav. Radije napisem nesto svoje, pa makar je losije rijesenje, ali bar znam sve kotacice i polugice i koja im je uloga.

2. Neznam kakav je to gust :) Ja sam vecinom orijentiran na web development, tu stvarno nema neke velike pameti. Bar u biznis logici. 

3. Malo sam kratak sa slobodnim vremenom. Zao mi je sta na faksu nisam slusao AI i jos neke predmete. Al dobro, budem kupio knjigu pa cu procitat. Nakon sto odradim 10 drugih koje sam naumio procitat :((((

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
woodgamesfx kaže...

1. Da, i ja sam takav. Radije napisem nesto svoje, pa makar je losije rijesenje, ali bar znam sve kotacice i polugice i koja im je uloga.

2. Neznam kakav je to gust :) Ja sam vecinom orijentiran na web development, tu stvarno nema neke velike pameti. Bar u biznis logici. 

3. Malo sam kratak sa slobodnim vremenom. Zao mi je sta na faksu nisam slusao AI i jos neke predmete. Al dobro, budem kupio knjigu pa cu procitat. Nakon sto odradim 10 drugih koje sam naumio procitat :((((

1: da slažem se :) , mada je to loša praksa.

2: :)

3: u biti meni se u praksi pokazalo da ono što trebaš je da znaš kako da primjeniš FSM i pathfind .

14 godina
neaktivan

skinio sam udk, tj unreal development kit, pa se planiram počet zabavljat sa time, zasad sam i ja samo bio na poslovnim aplikacijama i sličnim stvarima x(

edit: znam da je udk ogroman zalogaj al budem ga prožvakao prije il kasnije x)

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 9:21 (munjovoz).
17 godina

A sta ja znam. Neznam koliko love ima u tome, a to mi je sada jedina inspiracija. Lagano sam u burnoutu tako da me jedino profit goni u zadnje vrijeme.

15 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

skinio sam udk, tj unreal development kit, pa se planiram počet zabavljat sa time, zasad sam i ja samo bio na poslovnim aplikacijama i sličnim stvarima x(

Uffff UDK, ma odličan sistem ali težak , barem za mene.

Inaće ja sam lijeni developer i gledam kako da najlakše napravim nešto .

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A sta ja znam. Neznam koliko love ima u tome, a to mi je sada jedina inspiracija. Lagano sam u burnoutu tako da me jedino profit goni u zadnje vrijeme.

Poslat ču ti na PP.

17 godina
rooswelt1991 kaže...

ostao sam dns bez diska i coolera, i trebalo bi mi hitno, a on mi se ne javlja...

netko?

Nalo mi je hitno, pa da riješim kolegu tih stvari :-)

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
rooswelt1991 kaže...

netko?

Nalo mi je hitno, pa da riješim kolegu tih stvari :-)

mislim da ćeš ga morati pričekati da dođe online. bar sam tako skužio da nije stalno online na forumu2

42
16 godina
neaktivan

Jutro

Ajde tnakir, složi neku igru za Android :P

Ili WP7

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Šef kaže...

Jutro

Ajde tnakir, složi neku igru za Android :P

Ili WP7

Prije za iPhone, barem prema onome kako se deklarira.

Dobro jutro svima...

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
mario.L_hr kaže...

Dobro jutro svima...

Ja? LOL... jel ti dobro citas ono sto ja pisem? Ja sam zakleti majkrosoftovac

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 10:53 (tnakir).
14 godina
neaktivan

Tražim stan u gornjoj stubic.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.
15 godina
tnakir kaže...
mario.L_hr kaže...

Dobro jutro svima...

Ja? LOL... jel ti dobro citas ono sto ja pisem? Ja sam zakleti majkrosoftovac

Pa branio si iPhone u nekoliko navrata, ako me pamćenje dobro služi (sve slabije).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Pogledaj u plavi oglasnik na internetu.

16 godina
neaktivan

Jutro svima.

17 godina
Nello kaže...

Jutro svima.

Daj mi pošalji adresu da ti kupim one utičnice :-D

16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Nello kaže...

Jutro svima.

Daj mi pošalji adresu da ti kupim one utičnice :-D

Poslano na PP. :)

16 godina
Ranko Kukumar kaže...

sljemenska ili ?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
16 godina

Pozz vjernim birtašima:)

Vidim ja da mi tema neće umrijeti nikad pa čak ni tad XD

Svaka čast,zaslužili ste rundu:

Old Insomniac
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice