Telefonska prevara

poruka: 17
|
čitano: 5.589
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ammyy scam

Jučer je zvao neki tip mog starog na kučni broj u cca 21.00 sati , govori na engleskom i ima indiski naglasak,kaže kako radi za tu ammyy kompaniju, te kako dobiva upozorenja sa kompjutera od mog starog da ima 4000 error-a i warning-a te kako to treba riješit uz njegovu pomoč, nešto su prčakli po control panelu dok nisu stvarno našli ispis sa 4000 grešaka koji u principu ne smetaju kompjuteru, oni su razgovarali oko 40 minuta, al ja nisam bio prisutan prvih 15 minuta, došao sam taman kada su zaključili da kompjuter ima 4000 grešaka, te ga taj indiac navodi da u redak run upiše www.ammy.com i stisne enter, stvar je u tome što tip slovka tu adresu pa neznaš šta će ispast, a moj stari ga je na neku foru shvatio da to upiše u onaj run od windows-a  (search programs and files), pa sam mu objasnio da to upiše u najobičniju googleovu tražilicu, potom google izbaci rezultate traženja i indiac sav oduševljen kaže odma prvu da stisnemo i da skinemo tu ammyy aplikaciju koja je besplatna, te kako ni stari ni ja nismo čuli za tu aplikaciju, pa smo je skinuli, indiac je rekao samo da je pokrenemo, mi smo je pokrenuli, te je rekao da će ponovo nazvati za 10 minuta, potom sam skužio da lik ustvari sa tim programom upravlja kompjuterom i na samom početku šta je počeo upravljati, mislim si pravit ću se blesav, pa sam stisnuo tipku za restart na kućišu, kao srušio se kompjuter, te sam isključio ruter, pričekao da se kompjuter ponovo upali, izbrisao taj program i ostalo vezano uz njega, danas ću starom reinstalirat windows-e za svaki slučaj,te formatirat c particiju,  nije nas strah virusa koliko da ne mazne podatke od internet bankarstva, mada ono šta je zanimljivo je da kad nazove, kaže vaše puno ime i prezime, od kud je saznao ime i prezime, te od kud mu uostalom i kučni broj telefona... ? {#}

Ljudi ako vas tako netko nazove, nemojte skidat te aplikacije pomoću kojih ćete im ustvari dati ovlast nad svojim računalom, ako vam je do zabave i imate  vremena, možete im dizat živce poput ovog videa dolje{#}

16 godina
Telefonska prevara

A da nisi vidio da se miš pomiče, ne bi ništa poduzeo?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
16 godina
Telefonska prevara

Ispričavam se ako ću biti nepristojan, ali kako netko može biti toliko naivan i nasjesti na tako glupu foru?

Random vas nazove potpuni stranac i kaže vam da imate 4k grešaka na kompjuteru i kako će vam problem riješiti remote desktop program za kojeg nikad niste ćuli?

Ja bi mu poklopio slušalicu u prvih 10 sekundi... {#}

BTW: Ime i prezime se lako može doznati uz broj telefona...

Tko visoko leti, štedi gorivo.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 3:10 (Shamrock).
17 godina
neaktivan
Telefonska prevara

A jeste naivni.

World Championships: 7, GP started: 299, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546
16 godina
neaktivan
Telefonska prevara

@Diablo86

Pa lik je rekao da će nazvat za 10 minuta i ostao je otvoren prozor kao sa nazivima iz system-a, nešto tipa srl.exe, Ahres.dll... itd, te ih se moglo označit,dosta vjerno izgleda s obzirom da se i one i tih 4000 grešaka nalazi u system-u, ha neznam, ubiti obojici nam je bilo čudno da si netko da toliko truda (40min) da riješi problem na tuđem računalu, evo pogledaj ova dva videa, njima se predstavio da radi za Microsoft, a kad ti kaže informaciju koja se potvrdi na osobnom računalu, onda mu stvaro počinješ vjerovati, to je kao da ti netko kaže točnu kilometražu na tvom autu, ostaneš paf...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 1:55 (1BIT).
17 godina
Telefonska prevara

moj stari ima obicaj zahebavat ljude koji tako nazovu, on odma skuzi da je scam ali nikad ne poklopi nego toliko izivcira tog lika da ovaj poklopi. da ne pricam sta je radio jehovinim svjedocima kad su nam dosli.

ne kuzim kako ste mogli povjerovat da ce taj program nesto rjesit. nije vam palo na pamet pitat tog lika kako je doso do vas, kako zna za viruse, ko je on uopce? vi ste samo njega slusali.

17 godina
Re: Telefonska prevara
1BIT kaže...

@Diablo86

Pa lik je rekao da će nazvat za 10 minuta i ostao je otvoren prozor kao sa nazivima iz system-a, nešto tipa srl.exe, Ahres.dll... itd, te ih se moglo označit,dosta vjerno izgleda s obzirom da se i one i tih 4000 grešaka nalazi u system-u, ha neznam, ubiti obojici nam je bilo čudno da si netko da toliko truda (40min) da riješi problem na tuđem računalu, evo pogledaj ova dva videa, njima se predstavio da radi za Microsoft, a kad ti kaže informaciju koja se potvrdi na osobnom računalu, onda mu stvaro počinješ vjerovati, to je kao da ti netko kaže točnu kilometražu na tvom autu, ostaneš paf...

To izgleda ko u epizodi Lolek i Bolek,{#} fučkaj ga to je taj primjer ko u ovoj temi naivnost i povjerenje za čuđenje užas jedan.Onih 4000 grešaka koje spominje, pa zna se o čem se tu radi to su one famozne Registry Errors ili greške koje su u praksi totalno nebitne ili skroz bezveze itd. Kaj reč naivnost prve klase na kubik, ovako pustit nekog nepoznatog mulca na svoj komp jezuš kristuš.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
protjeran
Telefonska prevara

Ne znam bi li se smijao ili plakao. Ne gubim vrijeme na pozive ni iz hrvatske kad me zovu na one vecere i obecavaju zlatne lancice i gluposti kamoli da nekog indijca i njegovo lupetanje slusam punih 40 minuta.

15 godina
neaktivan
Telefonska prevara

Mene takvi nisu zvali ali kad ćujem da je u pitanju neka teleprodaja ja se odmah nasmijem da oni nečuju i kad oni prestanu brbljat počinje mojih 15 sekundi slave. Samo kažem neku glupost tipa "Nemogu doć na tu prezentaciju jer mi je žena trudna" ili "Prije pet minuta su me zvali i ja sam već kupio taj proizvod". Ništa lakše. Nekad mi ih opet bude žao kad kažem takvu glupost a oni meni požele sve najbolje. 

Najbolja mi je bila fora dok su zvali da prodaju neki ženski parfem. Ja sam reko kako sam alergičan na parfeme i da nemam nikog ženskog u familiji {#}{#}.

Jednostavno je samo tako odbrusiti ih. Neki mene smatraju klincem jer to i jesam. To mi je stoput bolje od zayebavanja drugih preko telefona. Još se fino i zabavim {#}.

Dino
17 godina
neaktivan
Telefonska prevara

Pa ne mozete nasjedati na takve fore. Daj *ebote. Izvini OP, ali ovo vise nije naivnost vec glupost. Pa kako moze vjerovati indijcu koji ga zove na telefon i kaze da ima greske na kompu? 

Mozda stvarno ljudi padaju na ovakve debilne fore kada im se isplati zvati narod. 

16 godina
neaktivan
Telefonska prevara

To je isto kao kad te netko iz najzabačenijeg dijela Afrike nazove i kaže ti gdje da kopaš po kući kako bi našao neko blago... Pa ne bih mu vjerovao da je božiji.

Suckers.

17 godina
Re: Ammyy scam
1BIT kaže...

..mazne podatke od internet bankarstva, mada ono šta je zanimljivo je da kad nazove, kaže vaše puno ime i prezime, od kud je saznao ime i prezime, te od kud mu uostalom i kučni broj telefona... ? {#}

..

-ako te je strah za podatke (zapravo novac), tad je strah trebao biti prisutan prije klikanja.. ''ammyy''. Zapravo, ne strah nego razum.

-reakcija, formatiranje.. klasičan napad panike, kod papkara poznat ako stampedo, kod 'ŠteficeTM' poznat kao DELTE.. (i 'nisam ja ništa., samo se je...')

-čuđenje? tel imenik ili bilo koji sličan popis? Dostupno na klik mišem. Djete od 7-8 godina je već dovoljno zrelo da ga to ne mora čuditi. Svi stariji nemaju opravdanje.

interesantno, vozač nikad nebi (namjerno) usipao neko nepoznato gorivo -tekućinu u automobil, dok  nepoznatoj osobi bez ikakvog razloga, objašnjenja.. vjeruje i klika. To je za težu kaznu, odsjecanje ruke (koja je klikala) il' tak' nešt'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
Re: Ammyy scam

koji LIK moraš biti da bi nastavio pričati sa likom koji ti reće da imaš 400 errora na kompjuteru -.-

18 godina
Telefonska prevara

Nekada je bolje ne znati engleski...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
15 godina
neaktivan
Telefonska prevara

Evo još jedan video {#}

16 godina
neaktivan
15 godina
Re: Telefonska prevara
Kako bi ih ja ubio koliko bi se pravio glup
robimarko@gmail.com
1
Nova poruka