Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

poruka: 320
|
čitano: 100.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
CyberDemonVZ kaže...

Žena kupila.

 

Onak, ljuto.

Al ima dosta dodataka unutra, na moju žalost prevladava nekakav cimet, a to mi nikak ne paše s mesom :(

 

Cimet? Pa kud cimet, mater im blesavu...

Freak Show Inc.
13 godina
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Friday kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Žena kupila.

 

Onak, ljuto.

Al ima dosta dodataka unutra, na moju žalost prevladava nekakav cimet, a to mi nikak ne paše s mesom :(

 

Cimet? Pa kud cimet, mater im blesavu...

 Jedan dućan u VŽ je dobio neke stvari iz "Volim ljuto".

Al skoro svi najljući proizvodi imaju "okus dima" a to mi ženi ne paše.

Sad je napokon našla jedan bez dima i sva vesela ga kupila... a kad tamo:

 

Friday kaže...

I? Kako stoje stvari? Tko je šta posadio? Kad se očekuju plodovi?

 Moj buraz posadio hrpu toga, budem pokušao nabaviti neke informacije ili slike

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 14:23 (CyberDemonVZ).
16 godina
odjavljen
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
CyberDemonVZ kaže...
Sad je napokon našla jedan bez dima i sva vesela ga kupila... a kad tamo:

 

Sve izgleda super, osim tog cimeta. Ko šaka u oko jebote...

Freak Show Inc.
16 godina
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Friday kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Sad je napokon našla jedan bez dima i sva vesela ga kupila... a kad tamo:

 

Sve izgleda super, osim tog cimeta. Ko šaka u oko jebote...

 Ja u svoj umak uvijek stavljam cimet, u kečap isto. Al vrlo malo, vrh one male žličice na 5 litara. I baš mi odgovara tako. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
16 godina
odjavljen
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

A jbg, ja cimet ne volim u ničemu (ni u kolačima). Iako načelno volim spajanje raznih okusa/aroma, samo mi cimet smeta.

Freak Show Inc.
16 godina
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Friday kaže...

A jbg, ja cimet ne volim u ničemu (ni u kolačima). Iako načelno volim spajanje raznih okusa/aroma, samo mi cimet smeta.

 Eto, ja ga recimo obožavam. Čak kavu i čaj pijem s cimetom.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
16 godina
odjavljen
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
mind_challenge kaže...

 Eto, ja ga recimo obožavam. Čak kavu i čaj pijem s cimetom.

 

Ti bi mogao karton dobiti zbog tog cimeta u svemu i svačemu!

Freak Show Inc.
16 godina
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Friday kaže...
mind_challenge kaže...

 Eto, ja ga recimo obožavam. Čak kavu i čaj pijem s cimetom.

 

Ti bi mogao karton dobiti zbog tog cimeta u svemu i svačemu!

 Vrlo rado, ali kako ne postoji karton boje cimeta, ništa od toga. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
12 godina
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

Djeco mila ... nedavno sam probao nesto najljuce ikad ... Painmaker HARDCORE!

 

Bokte, stidne dlake su mi se sasusile od ljutine. Nakon sto sam na vrh noza stavio malo umaka i razmazao ga po komadu pecene kobasice, miris je bio ocaravajuc, onako s naznakom dima, whiskeya i mozda blage slatkoce kao ketchup.

Stavim u usta i pocnem zvakati ... kad me je lupilo kao lopatom u nos, oci se zacrvenile i zasuzile, grlo skupilo i skoro istovremeno sam dobio napad stucanja. To jos nisam dozivjeo. Stucao sam jedno 10 minuta ... a usta kao da drzim uzarene metalne strugotine. Usne su pekle kao da sam davao blowjob svjeze usijanom auspuhu ... dakle braco mila ... tako sta ljuto jos nisam okusio! U tom stanju sam probao i yellow habanero umak koji se sam po sebi dosta zestok i nije za pocetnike nego bas za tesku kategoriju ... NISTA ... kao da mazem maslac po ustima ... apsolutno nisam osjetio ljutu komponentu.

 

Sutradan sam pristupio eksperimentu malo opreznije i u pola kiselog vrhnja (ono malo od 2dl) sam stavo jednu kap painmakera i promjesao. To vrhnje je bilo neopisivo ljuto! NEOPISIVO! Jestivo, ukusno i taman meni po cefu, ali strasno ljuto!

Zivio meni painmaker!!! Obozavam ga!

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
13 godina
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

Buraz je probao ovo:

http://www.hotsauceworld.com/357maddoghot.html

Veli nešto najljuće što je u životu probao.

Piše na tvojem kolko scovilla?

 

Btw, na vrtu ima: habanero, bhut jolokia i red savina.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
CyberDemonVZ kaže...

 Jedan dućan u VŽ je dobio neke stvari iz "Volim ljuto".

 

 Koji?da vidim i kupim nekaj drugačije jer su mi ovi ljuti Podravka feferoni već bezveze.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
jura kaže...
CyberDemonVZ kaže...

 Jedan dućan u VŽ je dobio neke stvari iz "Volim ljuto".

 

 Koji?da vidim i kupim nekaj drugačije jer su mi ovi ljuti Podravka feferoni već bezveze.

 Žitnica.

Između Palade i stadiona Slobode.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Thx
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina
odjavljen
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

gdje kod nas ima za kupit provjereno dobre sjemenke? Vž/Zg

15 godina
neaktivan
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Zin8 kaže...

gdje kod nas ima za kupit provjereno dobre sjemenke? Vž/Zg

 Ja sam na placu (ČK) kupio sadnice domaćih ljutih feferona, nadam se da će bit dovoljno ljuti.

Sad su u kauflandu imali neku prodaju chilli paprićica paketić za 9kn (ne znam kolko grama, bilo je oko 7 papričica unutra). Očekivao sam puno više, dosta su slabe prema domaćim ljutim feferonima koje sam znao na placu kupovati ali zato daju odičan okus ako se napaca meso za roštilj s njima.

 

Ja svoje uzgajam u kanti tak da mi budu zaštićeni od vjetra, pa ako tko želi da mu opišem postupak za takav uzgoj (nije baš komplicirano) mogu napisati , na taj način se mogu uzgojiti i na balkonu.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 12:57 (zerocool12).
13 godina
odjavljen
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
zerocool12 kaže...

Ja svoje uzgajam u kanti tak da mi budu zaštićeni od vjetra, pa ako tko želi da mu opišem postupak za takav uzgoj (nije baš komplicirano) mogu napisati , na taj način se mogu uzgojiti i na balkonu.

 Nebi bilo loše čuti,pa ako ti se da...

15 godina
neaktivan
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Zin8 kaže...
zerocool12 kaže...

Ja svoje uzgajam u kanti tak da mi budu zaštićeni od vjetra, pa ako tko želi da mu opišem postupak za takav uzgoj (nije baš komplicirano) mogu napisati , na taj način se mogu uzgojiti i na balkonu.

 Nebi bilo loše čuti,pa ako ti se da...

Znači sjeme se negdje u 3. mjesecu (vjerojatno bi se moglo i prije i poslije saditi,ovisi kad želiš da ti nikne i ako je planiraš uzgajati unutra onda bi vjerojatno rasla i po zimi (samo treba paziti da temperatura bude viša od 15*C))  posije u teglu (može u onu zemlju što se kupi u dućanu, neki koriste i aditive i gnojiva ali mi to ne radimo) ili u one male plastenike što se mogu kupiti u dućanima (izgledaju ko ona zvona za kolače). Ta tegla se treba držati negdje blizu prozora tako da prima dovoljno svijetla od sunca no paziti da baš nije na pre jakome suncu, dobra praksa je okretati teglu tako da se feferoni sami okreću prema suncu,na taj način malo očvrsne.

 

Zalijevati toliko da zemlja bude vlažna i to je najbolje nekim raspršivaćem tako da se zemlja ne nabije, ja sam zalijevao negdje svaki 2. - 3. dan, treba paziti da se ne zalijeva previše jer se zna napraviti plijesan na zemlji i onda više niš ne raste.

 

S vremenom kako feferoni malo narastu i dobiju već više od 2 lista (3 - 4) možeš ih polako stavljati na prozor s vanjske strane, važno je samo da ne budu na pre jakome suncu i da ih vjetar ne opiči jer će ih strgati (blagi vjetrić je čak dobar jer pomaže feferonu da očvrsne, također ne stavljati vani ako je temperatura niža od 15*C iako bi bilo dobro da je oko 17 čak). Zalijevanje je isto samo malo paziti da se zalijeva zemlja a ne sami feferoni. Kad su već feferoni poveći (bit će nekih 10ak cm) ili kad bude gužva možeš ih presaditi u veću teglu/kantu na razmak otprilike onom koji ti piše na vrećici od sjemena (ja to radim od prilike tako da ima mjesta rasti). Sada se već polako mogu stavljati vani bez problema, samo treba paziti na jak vjetar. 


U ovom stadiju ja zalijevam svakih nekoliko dana dok primjetim da je zemlja baš suha, paziti da se ne zalijeva previše jer će istrunuti. Dobro je tu i tamo zalijati nekim gnojivom (ja koristim kuračnjak (gnojivo od kokoši) jako razrijeđeno u vodi (otprilike 2-3 šake na jednu kantu od jupola (mislim da je to 10l) vode).

 

I eto čekaš da procvate i dobije plodove. Znaju se pojaviti uši,to se pošprica sa nečime protiv ušiju (pitaš u dučanu i oni ti daju).

 

Ako tko želi,mislim da mi je ostao jedan chilli pa mogu posušit i poslat sjeme poštom (ak se smije to kod nas).

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 13:28 (zerocool12).
13 godina
odjavljen
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
zerocool12 kaže...

Znači sjeme se negdje u 3. m...

 

Hvala na detaljnom objašnjenju.

Na nekom forumu sam našao preporuke za ovu stranicu TheHippySeed, i odlučio sam da ću za početak uzeti sjemenke Jalapena

Nisu skupe i dobre su za početak,a što se tiče poštarine na checkoutu nudi regular za 0.75$ i nekakav ekspres za 5.75$ ak se ne varam,i pišu ljudi da dolazi u roku 5-7 dana kao pismo.

Nadam se da neće bit problema na granici i sl.

A daj mi reci koje veličine tegli uzimaš? Jel to ide po litrama il kako?

 

15 godina
neaktivan
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Zin8 kaže...
zerocool12 kaže...

Znači sjeme se negdje u 3. m...

 

Hvala na detaljnom objašnjenju.

Na nekom forumu sam našao preporuke za ovu stranicu TheHippySeed, i odlučio sam da ću za početak uzeti sjemenke Jalapena

Nisu skupe i dobre su za početak,a što se tiče poštarine na checkoutu nudi regular za 0.75$ i nekakav ekspres za 5.75$ ak se ne varam,i pišu ljudi da dolazi u roku 5-7 dana kao pismo.

Nadam se da neće bit problema na granici i sl.

A daj mi reci koje veličine tegli uzimaš? Jel to ide po litrama il kako?

 

Mi tako uzgajamo papriku itd već dugo (to sam od bake naučio), tako da nikad nisam baš pratio koliko litara se uzima tegla, najčešće su to tegle malo većeg promjera i nešto niže oko pedalj visine je sasvim dovoljno, i puni se zemljom tako da 1 - 2 cm ostane prazno od gore, to su tegle u koje se sije sjeme. Ja sam tek sad počeo to presađivat u kantu (jer ne smije biti blizu ostaloj paprici jer se izmiješaju pa ova ljuta ostane mlaka a slatka postane malo ljuća) i u jednu kantu koja mi je ostala od jupola (mislim da su to 10 ili 15 l kante) sam u onu zemlju za cvijeće što se kupi u trgovini (ja sam ustvari stavio zemlju koja mi se nalazi ispod gnoja,al porpilično su slične, na oko 3/4 visine kante) posadio te feferone ,mislim da ih je 5 u toj kanti (moram pogledat), mogu i poslikat ako te zanima.

 

Nije baš neka znanost, samo sam se zeznuo što sam ih ostavio preko noći na otvorenom i sad ih je malo vjetar nagnuo,valjda će preživjet baš su počeli cvjetat. Mislim da bi ona tegla u kojoj se sadi muškatlin (visine nekih 20 - 30 cm) i promjera malo većeg od pedlja bila sasvim dovoljna za 1 sadnicu paprike.

 

Što se tiče naručivanja sjemena, već sam htio naručiti to za jalapeno ali se nekako bojim da je to neko GMO s*anje pa ne želim riskirat, ne znam zakaj xD.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 14:08 (zerocool12).
13 godina
neaktivan
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

moze li mi netko rec koliko ima onaj tabasco iz konzuma scovilla?

nije mi nesto ljut inace koristim ga dok jedem meso i odlicna mi je kombinacija.najbolja mi je piletina pire krumpir i tabasco, perverzija 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
16 godina
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

Što se tiče papričica i sjemena imate ovdje dosta o tome... Dok sam se bavio akvarijima sam čitao tu temu, i vidim da je još donekle aktualna.

 

Sjećam se da je ekipa i prodavala/razmjenjivala sjeme, pa škicnite ako kog zanima. 

 

http://www.akvarij.net/forum/index.php?PHPSESSID=poakfc7k6h0uiq3st4ce7mfdo6&topic=38083.2300

 

Što se tiče tabasca imaš sve informacije na njihovim stranicama.

 

http://www.tabasco.com/tabasco-products/sauces/tabasco-original-red-sauce/

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 23:51 (lllnuclearlll).
16 godina
odjavljen
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

Tabasco je zakon! Ja ga obožavam. Svo meso prelijevam sa njime!

Freak Show Inc.
16 godina
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

Hm, ne kuzim ovo s Painmakerom, gledam po netu ima oko 200000 skovila, a Habanero i Scotch bonnet koji mi vec jako lijepo rastu imaju 100000-350000. Ako je Bastarda tako supilo, hocu li umrijeti onda, lol?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
1domagoj1 kaže...

Hm, ne kuzim ovo s Painmakerom, gledam po netu ima oko 200000 skovila, a Habanero i Scotch bonnet koji mi vec jako lijepo rastu imaju 100000-350000. Ako je Bastarda tako supilo, hocu li umrijeti onda, lol?

Gledam i ja i ne vjerujem da je samo 200000 skovila. Habanero prah koji imam je >600 000 skovila i ljut je, pakleno ljut ali ga mogu koristiti kao zacin. Ovaj painmaker je ZLO. Nepatvoreno, nerafinirano ZLO. U subotu navecer sam dao prijatelju koji jede ljuto da ga proba ... liznui je malo sa prsta i prvo je stucao jedno 10-ak minuta nakon cega je jos jedno 20 minuta cvilio kao stene. Narednih sat vremena okusni pupoljci nisu nista reagirali a usta su ga pekla kao da ima kipucu vodu u njima.

 

I to da je samo 200 000 skovila? Tesko, prije bih rekao da fali jedna nula :)

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
13 godina
neaktivan
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

sta bi onda bilo kad bi probao cisti kapsaicin? 15 miliona scovilla ako se ne varam hahah

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
16 godina
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Bastardo kaže...

Gledam i ja i ne vjerujem da je samo 200000 skovila. Habanero prah koji imam je >600 000 skovila i ljut je, pakleno ljut ali ga mogu koristiti kao zacin. Ovaj painmaker je ZLO. Nepatvoreno, nerafinirano ZLO. U subotu navecer sam dao prijatelju koji jede ljuto da ga proba ... liznui je malo sa prsta i prvo je stucao jedno 10-ak minuta nakon cega je jos jedno 20 minuta cvilio kao stene. Narednih sat vremena okusni pupoljci nisu nista reagirali a usta su ga pekla kao da ima kipucu vodu u njima.

 

I to da je samo 200 000 skovila? Tesko, prije bih rekao da fali jedna nula :)

Moze bit da je do ovoga: "Since Scoville ratings are defined per unit of dry mass, comparison of ratings between products having different water content can be misleading. Typical fresh chile peppers have a water content around 90 percent, whereas, for example, Tabasco sauce has a water content of 95 percent."

Jer skovili su u stvari priblizna vrijednost i mogu podosta varirati.

cod4gamer kaže...

sta bi onda bilo kad bi probao cisti kapsaicin? 15 miliona scovilla ako se ne varam hahah

Ili ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Resiniferatoxin

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
cod4gamer kaže...

sta bi onda bilo kad bi probao cisti kapsaicin? 15 miliona scovilla ako se ne varam hahah

Razlika izmedju ljubitelja ljutog i mazohiste je mala ili velika?

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
15 godina
neaktivan
offline
Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane

Ma pitanje je kolko se može vjerovat tim scovillima,pošto nema načina da se objektivno mjere.

--------------------------------------------------------------------------------------------
16 godina
odjavljen
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
zerocool12 kaže...

Ma pitanje je kolko se može vjerovat tim scovillima,pošto nema načina da se objektivno mjere.

 

Prije se nije moglo, mislim da se sada može bez ikakvih problema izmjeriti točno.

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
offline
Re: Za sve ljubitelje ljutoga i ljute hrane
Friday kaže...
zerocool12 kaže...

Ma pitanje je kolko se može vjerovat tim scovillima,pošto nema načina da se objektivno mjere.

 

Prije se nije moglo, mislim da se sada može bez ikakvih problema izmjeriti točno.

 "Unlike methods based on high-performance liquid chromatography, the Scoville scale is an empirical measurement dependent on the capsaicin sensitivity of testers and so is not a precise or accurate method to measure capsaicinoid concentration."

 

Tak kaže wiki :/

--------------------------------------------------------------------------------------------
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice