nego, jel se desava ista kod nas, u hrvatskoj, ili smo mi na pauzi dok ukrajina ne rijesi svoje....hmm......
Ukrajina bolje stoji nego mi samo nismo toga svjesni.
Nope, lova curi na sve strane kao i u svim državama ex-yu (izuzetak možda Slovenija).
nego, jel se desava ista kod nas, u hrvatskoj, ili smo mi na pauzi dok ukrajina ne rijesi svoje....hmm......
Nope, lova curi na sve strane kao i u svim državama ex-yu (izuzetak možda Slovenija).
Da im dojde adz na vlast molili bi oni ruje da ih spase.
I met a traveller from an antique land,
Who said—“Two vast and trunkless legs of stone
Stand in the desert. . . . Near them, on the sand,
Half sunk a shattered visage lies, whose frown,
And wrinkled lip, and sneer of cold command,
Tell that its sculptor well those passions read
Which yet survive, stamped on these lifeless things,
The hand that mocked them, and the heart that fed;
And on the pedestal, these words appear:
My name is Ozymandias, King of Kings;
Look on my Works, ye Mighty, and despair!
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal Wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.”
Mo'š si mislit, taj je zaštićen k'o sveta krava na ovom forumu.
Naravno, da ja nisam tema. Nzm zkj prozivanje mene kao osobe. A, ove teme se i te kako tiču našeg "društva". Nije HR izolirani otok.
Al,ak vam smetam, najbolje odmah crni karton, da budem obilježen kao nepoželjan ovdje. Znači, ako ide bilo kakvo kartoniranje zbog bilo kojeg razloga, onda samo brisanje profila.
Tko želi bude shvatio da ne podržavam nacifašizam.
Smrt Fašizmu * Sloboda Narod!!
Vjećna slava borcima NOB!!!!!!
Ma kakvi, ti samo podržavaš bratstvo i jedinstvo sa "običnom seoskom stražom", jel'da?
Ne želim biti smetnja mojim dragim Bugovcima niti bilo kome. Opet velim, ne treba karton, nego vječni ban.
Ionako sam na svim mogućim crnim listama.
Zašto jebena servija dominira našim medijima? Nema yu više! Koga boli k šta se tamo dešava i ko koga. Di ja živim?
Živiš na balkanu.
Panonska nizina, veliki dio sj. Hrvatske nikada nije bila/bio Balkan, odn, veći dio Hrvatske geografski ne pripada Balkanu.
To što bi vi "neki čudni ljudi" htjeli da smo svi "Regija", " politički Balkanci", neće ići.
Što više guraš, otpor je duplo jači.
Kad ode onaj neonacist Orban, inače dobar Putinov prijatelj, treba sve razjasniti.
Trebamo ući u nekakav dodatni politički savez sa zdravom Mađarskom, Austrijom i Slovenijom, a ova istočna govna maknuti od sebe što dalje
Panonska nizina, veliki dio sj. Hrvatske nikada nije bila/bio Balkan, odn, veći dio Hrvatske geografski ne pripada Balkanu.
To što bi vi "neki čudni ljudi" htjeli da smo svi "Regija", " politički Balkanci", neće ići.
Što više guraš, otpor je duplo jači.
To je po srbijanskim kartama.
Zar ne vidiš da je to politička karta, gdje su ucrtane granice smrdljive tvorevine zvana Smrdoslavija.
Balkan je planina u Bugarskoj koja se proteže i istočnim dijelom Srbije.
Ovaj pojam Balkan dakle ni geografski nije točan.
Balkanski poluotok je naziv za geografsko-političku regiju Europe omeđenu - ovisno o autorima - na sjeverozapadu bilo Kvarnerskim, bilo Tršćanskim zaljevom, bilo nekim drugim mjestom na Jadranskom moru, a na istoku ili ušćem Dunava u Crno more ili čak do luke Odesa u današnjoj Ukrajini
Kad bi se baš držali neke geografske činjenice ovo bi bio balkanski poluotok
Kad bi se baš držali neke geografske činjenice ovo bi bio balkanski poluotok
Geografski je Balkan uopće upitan kao poluotok. Mnogiu ga ni ne smatraju poluotokom već isključivo geografsko - političkim područjem.
U osnovnoj školi sam učio da je Sava granica Balkana. Mi smo definitivno opterečeni sa tim imenom i najradije bi da nismo u toj skupini...u biti se sramimo toga.
Ali svi nas vide balkancima jer to i jesmo...nama je država kasica prasica i objekt krađe, a nikada ju nismo vidjeli niti ikada budemo kao zajedničko dobro, gdje je pozitivno prijaviti susjeda za krađu pa na dalje do vrha.
Sve dok se mi ne sramimo podmititi ili platiti na crno balkanci smo a ne nordijski mentalitet. Sve dok vidimo kao slabost biti pošten balkanci smo. Kod nas je izreka pošten jednako glup. Balkanske lopine.
Tak da je stavrna granica nebitna dok se ponašamo kao balkanci IMO.
Hm, pa cijela Evropa, i evropska Unije je sazdana od različitosti. U to spada i balkanska Regija, kultura, baština, lajfstajl,......
Nepotrebno bježanje od toga. Pogledajte hrv.regije. Npr. Međimurje, Srijem, Istra....razlike su nebo i zemlja, mislim na kulturne razlike, običaje, govor,....
Ne može razmiljašti aršinom vašeg mjesta, vaše zajednice, vaše regije, vaše države,.....
Problem je u tome kaj je politika u 90-ima, sotonizirala pojam Balkana, te je davala negativni prizvuk Balkanu, Jugoslaviji, itd.
Sasvim nepotrebno. I Australci i Britanci pričaju istim/sličnim jezikom, a odvojene su nacije, te države.
Problem je u tome kaj je politika u 90-ima, sotonizirala pojam Balkana, te je davala negativni prizvuk Balkanu, Jugoslaviji, itd.
Sasvim nepotrebno. I Australci i Britanci pričaju istim/sličnim jezikom, a odvojene su nacije, te države.
Pojam Balkana je "sotoniziran" puno prije je nastala bivša država.
A Australce i Britance povezuje bitno više stvari od samog jezika.
Sto Australija nije britanska kolonija?
Nesto kao USAOFA, prije nego sto su se odcjepili?
Kakva su vasa iskustva sa hrvatskom policijom i opcenito kakvo misljenje imate na njihov rad ?
Telegramova vijest o policijskoj brutalnosti me fakat ponukala na pisanje ovog posta.
Nevjerojatno mi koji kreten i panjina moras biti da ides tako osakatit zensku osobu i jos k tome u tim godinama ?
Znam da ne bi trebao gledat tako ali jednostavno sve policajce gledam ko cigane - po defaultu su negativci dok ne dokazu suprotno.
Nemam nekih iskustava sa policijom, osim sitnih prometnih prekrsaja (gdje se radilo o maznjavanju para podmuklim radnjama s alibijem kako je to zbog sigurnosti u prometu), niti sam ih hvala Bogu trebao za bilo kakvu situaciju.
Kada procitam njihov slogan "Sigurnosti i povjerenje" - probava mi se poremeti...
Nzm zkj Zelenskij ako mu je stalo do vlastitoga naroda, ne izda komandu, da se predaju njegovi bandervoci koji su se našli u okruženju ruskog Kurska.
Ak' se ne predaju, svi će izginuti. A, ovako će bar imati život, a suditi će se samo onima koji su okrvavili ruke u najtežim poćinjenim zločinima.
Šteta, kaj i hrv. javnost ne zna da su se mogli spasiti ljudi koji su skončali na Ovčari, samo da je tzv. hrv. strana bila više suradljiva.
Potpuno je jasno i očekivano da će trulež od mozga koja je smislila ovu grozotu iznad podržavati Putina i njemu slične. Tužno je kada te genetska lutrija ovako loše potrefi, ali još tužnije je što bug.hr ne reagira. Da imaš imalo obraza pokupio bi se s ovog foruma i ne bi se više nikad vraćao. Od sveg srca se nadam da nemaš potomke, jer sama pomisao da se tvoji geni iskombiniraju sa genima žene koja je dovoljno glupa da ima odnose s tobom je zastražujuća.
I sad ćeš ti vjerovatno popit kartončinu za ovaj post, dok će on i dalje nesmetano trkeljati tu na forumu. Znam, jer ima nas više koji smo to osjetili na svojoj koži.
Tip je mučki provokator, svjesno provocira po forumu i kad pukneš i napišeš mu nešto, moderatori dijele kartone svima osim njemu.
Kakva su vasa iskustva sa hrvatskom policijom i opcenito kakvo misljenje imate na njihov rad ?
Telegramova vijest o policijskoj brutalnosti me fakat ponukala na pisanje ovog posta.
Nevjerojatno mi koji kreten i panjina moras biti da ides tako osakatit zensku osobu i jos k tome u tim godinama ?
Znam da ne bi trebao gledat tako ali jednostavno sve policajce gledam ko cigane - po defaultu su negativci dok ne dokazu suprotno.
Nemam nekih iskustava sa policijom, osim sitnih prometnih prekrsaja (gdje se radilo o maznjavanju para podmuklim radnjama s alibijem kako je to zbog sigurnosti u prometu), niti sam ih hvala Bogu trebao za bilo kakvu situaciju.
Kada procitam njihov slogan "Sigurnosti i povjerenje" - probava mi se poremeti...
Osobnog iskustva nemam nikakvog iskreno.
Jedino bi rekao da su bili previse po bertijama koje su blizu mene, al vise ih ne viđam tak cesto.
Slabo su na cesti. Ne sjecam se kad su zadnji put zaustavljali na relaciji po kojoj idem svakodnevno, a ima svakakvih luđaka koji se voze preko 100km/h u 50km/h zoni
Ajde, mir ljudi, za sve nas... Peace&Love, bro!!
-----
Kaj se tiče policije, u pravilu njihova reakcija ovisi o vašoj reakciji. Poslušaj, policajca...
Ako plavac, pretjera, tuži ga...
Za ovo da ne vidite policiju baš često,....pa, te ekipe je sve manje i manje. Dosta ljudi je i odustalo. Već godinama državni sistem vapi za policijom na terenu....
Ne nedostaje samo policije, nego svi djelatnika u raznim služabama. Jednostavno ljudska biologija je učinila svoje, a cijele generacije su zamijenile naše područje, nekim boljim mjestom za životom.
Stranci bi trebali znati naš jezik i običaje, kako bi ispunili tu prazninu...
EDIT:
Ovo za ovu famoznu snimku. Nema na njoj ništa čudno. Rutinsko privođenje osobe koja se opire uhićenju i osobi koja smeta sa strane. I ovi dežurni dušebrižnici, alfa mužjaci koji snimaju "brutalnost policije".
Kaj ti alfa mužjaci nisu uletili i spasili gospođu koja zarađuje time da renta konjića? Pitanje, dal' imala sve dozvole?
Opet ovaj lupeta o nečemu o čemu pojma nema.
Trećina policajaca je "dragovoljno" dislocirano u granične predjele naše prelijepe Domovine Hrvatske, zbog ulaska u Šengen, a pripreme su krenule jo 2018.
Veća je plaća, naknada za odvojeni život i tako.
I to mi je super.
Nema ih više toliko da čuče iza ćoška i hvataju bakice kako voze bicikl gdje se treba gurati i bespotrebno zaustavljanje civila po danu u automobilima.
Eno, sad se hrvaju tamo s imigrantima, imaju full zabavu.
i lome rebra bakutanerima na fašniku...
a civili u autima se voze s slušalicama na ušima (NA ne U) u novim autima koji sigurno imaju BT i Android Auto/ CarPlay... (vidio debila s kapuljačom i sluškama preko njih u 7-8 godina starom BMW X3 koji je sigurno tako opremljen)
da ne govorimo da trećina "profesionalnih" vozača kad ih mimoilaziš bleji dolje desno - u mob koji drže pored mjenjača...
da ne govorimo da trećina "profesionalnih" vozača kad ih mimoilaziš bleji dolje desno - u mob koji drže pored mjenjača...
Hej!
Nemoj biti tako diskriminatoran, i mi neprofesionalni vozači isto blejimo dolje desno!
A tko ne voli "dolje desno"
Nego, kad smo o našim čuvarima ćudoređa, sjetim se ovoga
Policajac u središtu Osijeka srušio ženu na pod i vezao lisicama zbog prelaska kroz crveno!?
Sjećam se fotki. (2015)
Ženica nekih 50 kg, a on visok, s oko 120 kg mladog zdravog policijskog utreniranoga mesa.
Hej!
Nemoj biti tako diskriminatoran, i mi neprofesionalni vozači isto blejimo dolje desno!
ako je neka u minjaku na suvozačkom onda je to normalno...
Hm, ...svi, ovi slučajevi su normalno postupanje policije u njezinom djelokrugu posla. Osoba se opire uhićenju, privođenju, ...eh, onda policija mora tu osobu privesti za daljnju obradu.
Ljude uhvati panika, te se počinju opirati, deru se, cvile, zavijaju,.....zkj nitko ne pomogne tim osobama kada vide na djelu "policijsku brutalnost"?
Nek Rusija vrati nuklearne glave koje im je Ukrajina predala dobrovoljno uz dogovor da im neće nikada dirati gtanice i sve bu se riješilo, trajni mir.
Misliš; ako dobiju nuklearno oružje, ukrajinski ultranacionalisti/neonacisti više ne budu napadali Ruse, Rome, Židove, Azijate, Afrikance, političku opoziciju, slobodne novinare, itd...?
Vide kak ljudi padaju s balkona u susjednoj zemlji na dnevnoj bazi pa rade i oni gluposti. Ne trrebaju oni ništa dobiti, samo nek im vrate njihovo što su dobrovoljno predali na riječ da ih nitko nebu dirao unutar njihovih granica.
Koji dio ne razumiješ u "uličnim pučem stvoren represivni ukrajinski režim čini zločine nad manjinama i opozicijom unutar tih granica"?
Jel i tebe neko bacio s balkona na glavu?
Kakve to veze ima sa nukelarnim glavama koje je ukrajina dobrovoljno predala svom susjedu koji ima sada prijeti tim istim oružjem i razara im zemlju?
Ima recimo ovakve veze:
Ne govorim ja o USA pomoći nego o njihovom oružju koje su dorvoljno dali Rusiji. Da li to razumiješ?
Znači nek im vrate njihovo, nitko se ne mora miješati sa strane, nikakav nato.
A odakle Ukrajincima nuklearno oružje i tehnologija? Pali im s onog istog balkona?
Uostalom, to ti je krajnje idiotski "argument" da nacifašistička država smije terorizirati ikoga samo zato što je "doma". Da li ti to razumiješ? Očito da ne.
Iz zajedničke države u koju su takožer ulagali cijelo vrijeme. Iz te zajedničke države trebalo im je proporcionalno pripasti dio zajedničkog oružja.
Ali oni su ga se dobrovoljo odrekli jer im je obećana zaštita granica. Da li to razumiješ, očito da ne jer ti ne koristiš idiotske argumente ha ha ha ha
Tko je dao pravo Rusiji da napadne susjednu zemlju? Da li je to odobrio UN?
Ako je Ukraijina nastala na neofašizmu onda za takve stvari postoje međunarodni sudovi i međunarodne sankcije.
Oh sad je to zajednička država protiv koje se Ukrajinci bore?
Nije Ukrajina nastala na neofašizmu - neonacisti su se 2014. dočepali vlasti u Ukrajini uz američku/zapadnu pomoć, s ciljem da izazovu Rusiju na proxi-rat, kao što lijepo stoji na 350+ stranica analize RAND Korporacije i ranijim CIA-inim izvještajima o podupiranju, uvježbavanju i povratku neonacista u Ukrajinu. I ti ćeš se praviti da to ne postoji?
Međunarodni sudovi i međunarodne sankcije? LoL!! Vidimo kako to funkcionira na primjeru američkog dečka Israhella
veliš 2014. nakon što su okupirani
O čijoj okupaciji točno pričaš? Stanovništvo Krimskog poluotoka izjasnilo se za neovisnost na referendumu mjesecima PRIJE raspada SSSRa 1991. Krim povijesno niti etnički nikada nije bio dio Ukrajine, osim administrativno u relativno kratkom periodu za vrijeme SSSR
Onda reci da si ti za promjenu granica nasilnim putem i sve je jasno, ne priznaješ međunarodno priznate granice Ukrajine i nema potrebe da dalje raspravljamo. Sad znam sa kime raspravljam tj. zapravo smo završili.
Dakle o.k. je uličnim neredima srušiti demokratski izabranu vlast, ukinuti elementarna nacionalna prava 20% stanovništva + izbaciti umjerenjake i svaku oporbu iz izbornih procesa, i uvesti fašističku diktaturu koju će do zadnjega braniti upravo oni koje ta diktatura tlači?
Znam i ja s kim raspravljam.
Nazivanje ulica po budalama iz UPA-e je rezultat jeftinog populistickog nacionalizma da bi se sto vise odvojili od Rusije, identicne stvari su radene kod nas 90ih pa nisam vidio Jasenovac br.2., a niti ih vidam po Ukrajini.
A to je trebalo uliti osjećaj sigurnosti u dotične manjine i obeshrabriti teror i izživljavanja ultranacionalista?
Što si ti uopće vidio? Ukrajinske zatvore za politički nepodobne i nepoželjne?
Ja sam siguran da su se ukrajinci jako sigurno osjecali u LPR/DPR od strane ruskih ultranacionalista, nije da onaj OSCE report koji ljepis zadnjih 20 stranica ne mozes primijeniti na rusku stranu samo promjeni sponzora na neki ukrajinski think tank s ruskoga.
Evo promijenit ću think tank na romski.
Radicals Target Roma People in Ukraine | Human Rights Watch (hrw.org)
Ukraine: A year after attack on Roma camp in Kyiv, no justice for victims (amnesty.org)
Ukraine Roma camp attack leaves one dead (bbc.com)
Ukraine: Fatal Attack on Roma Settlement | Human Rights Watch (hrw.org)
Attacked and abandoned: Ukraine’s forgotten Roma | Roma | Al Jazeera
Attacks on Roma in Ukraine - CSCE
To isto Rusi krivi, ili je normalna stvar u ukrajinskoj demokraciji?
O čijoj okupaciji točno pričaš? Stanovništvo Krimskog poluotoka izjasnilo se za neovisnost na referendumu mjesecima PRIJE raspada SSSRa 1991. Krim povijesno niti etnički nikada nije bio dio Ukrajine, osim administrativno u relativno kratkom periodu za vrijeme SSSRa.
Ili možda ruska većina okupira regiju Donbasa već stoljećima?
Uostalom otkad su Ukronacisti koji su 2014. zauzeli vlast u uličnim neredima izraz želje većine Ukrajinaca? Zelenski je dobio 71% glasova na temelju platforme pomirenja s odmetnutim ruskim pokrajinama... zašto se boji novih izbora danas?
Kojem točno referendumu? Koliko se sjećam, '91. su sve regije, uključujući i Krim glasale za nezavisnost.
Kao što je i jedino Krim imao većinsku Rusku populaciju (i to nešto preko 50%). I tih zadnjih par desetljeća je i jedini period kad su Rusi bili većinski narod na Krimu.
Nacizam? Na stranu što je Rusija i prije i danas bila puna neo neci stranaka i grupa, uključujući i Putinove omiljene grupe koje sudjeluju u "oslobađanju Ukrajine".
Priča o nacizmu više ne prolazi ni kod male djece.
Naravno da ima fašista i u Rusiji.
Pokaži mi jedan jedini spomenik nacističkim kolaboratorima u Rusiji, kakvih ima na stotine i tisuće u Ukrajini.
Pokaži mi jednu jedinu pro-nacističku manifestaciju sponzoriranu od ruske države, posjećenu od ruskih vojnih dužnosnika.
Gdje i kada je Rusija prihvatila nacističku ideologiju?
Da je Zelenskij volio svoj narod, nikada to ne bi dopustio, nego bi diplomatski gledao da što više izvuče za svoj narod, bez kapi prolivene krvi.
Doslovno na startu invazije (ove zadnje) Zelensky je zvao Macrona i trazio pomoc od njega i zapada da se otvori komunikacija i da se rat nekako zaustavi, naravno spreman je bio sjest za stol i pricat, sve diplomatski.
No evo jedno pitanje za tebe, ovaj nepotrebni rat se moze okoncat odmah sad, i to iskljucivo od jedne jedine osobe na ovoj planeti, nije Zelensky, nije Trump, nije Macron, nije Plenkovic, nije ni moja baba.
Tko je ta osoba?
Predsjednik RAND Korporacije?
"A team of RAND experts developed economic, geopolitical, ideological, informational, and military options and qualitatively assessed them in terms of their likelihood of success in extending Russia, their benefits, and their risks and costs.
...
Providing lethal aid to Ukraine would exploit Russia’s greatest point of external vulnerability. But any increase in U.S. military arms and advice to Ukraine would need to be carefully calibrated to increase the costs to Russia of sustaining its existing commitment without provoking a much wider conflict in which Russia, by reason of proximity, would have significant advantages."
Overextending and Unbalancing Russia: Assessing the Impact of Cost-Imposing Options | RAND