Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.017.566
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

@Deus ex machina

Ma, O.K., za North ako ih je oslobodio. Mislim i 100 godina poslije, a prije nego je MLK imao san jedna rasa se nije mogla voziti zajedno sa drugom normalni način jedank za sve.

Gle, puno je u tadašnjem građanskom pokretu u borbi Afroamerikanaca, vođa tog pokreta bilo za radikalna rješenja. Tako da nije to baš jednostavno biti sam tak za mir. 

Kao i danas kada ne želiš ratovati, pa zagovaraš mir, npr. kao Zoran Pusić, boraca za građanska prava, pa si mnogima trn u oku. Mnogi bi te na ulici rado razbili.

Pogotovo kada, primjerice veliš istinu o vojnoj akciji Oluja, a cijena nacija slavi oslobođenje generala.

Kaj se tiče bratstva i jedinstava(BiJ), poanta je međusobno poštovanje. Toliko smo slični kao Slaveni, te umjesto da trguju, surađujemo mi želimo ratovati, jer tako nas huškaju mrzitelji i mafijaši. Đubrad najveća!

Primjer, nama u Hrvatskoj, upravo je Jugoslavija bila najbolje tržište za naše proizvode. Kome ćeš lakše nešto prodati, ako ne susjedu koji je slični tebi, nego primjerice nekome Nijemcu ili Norvežaninu?

Moram maknuti bagru na vlasti koja ima krive ideje, npr. povezanosti krvi i tla, a krenuti sa međusobnim poštovanjem, među ljudima, narodima, državama....

Gle, o tome kaj veliš kako doći do BiJ se totalno slažem, samo ako se već hoćemo prihvaćati oružja, onda neka to bude kontra mafije i bagre, a ne kontra istih ljudi kaj žive kraj mojega plota ili pak ljudi koji su isti ili slični meni po mnogo čemu, samo eto žive par stotina kilometara istočnije, nego ja.

Ništa drugo nije uspjelo na ovim prostorima, kao BiJ, samo kada smo zajedno bili smo jaki. Hrvati su kada se realno gleda, najviše profitirali u svojoj povijesti upravo u socijalističkoj Jugoslaviji.  Anacionalizam, te BiJ su vrijednosti koje treba slijediti kada gledamo naše susjede. O.K., je dakako biti Hrvat(ponositi se time), ali ne smije se to pokazivati na nači da smo ustaše, nego da se ponašamo kao partizani.

Jednostavna formula. Bar ja tako gledam.

Fala, kaj si linkao svoju preporuku, proučim čim stignem.

Vidiš na kojim vrijedostima živi CA, tako bi i mi morali nešto učiniti u našim uvjetima regije Adriatic.

-----------------------------

Inače, ove rasprave o ratu, te zazivanju nekakvog ratnog sukoba, pravog rata i slično....Osobno, me dosta uznemiruje, te mi se gade oni koji žele samo ubijati.

Gadi mi se rat, jer on odnosi najbolje, a na životu ostavlja ljudski talog.

Jedna zanimljivost, kada smo kod već rasizma i rata.

Primjerice u vrijeme pokreta za priznavanje građanskih prava crnaca u US, te rata u Vijetnamu....Bilo je dvostruko više crnaca u tom ratu, nego što ih je bilo po službenom popisu u to vrijeme u SAD, gledano u postocima. Naime, tada je crnaca bilo 11% u US, a u vijetnamskom ratu 22% cca. Ako me sjećanje dobro služi, jer sam to pročitao u jednoj knjizi. Nisam guglao.

Il' pak kada su se crcni u sklopu američke vojske borili u WW2 kontra nacifašizma, gdje su u stvari borili kontra onoga, što su imali u vlastitoj zemlji. Rasizam.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Mislim da u Siriji da nije bilo vanjskih "dobronamjernika" (Amerike i EU prišipetlji) nikakvog građanskog rata ne bi bilo. 

...

Vidis, ja to vidim na ovaj nacin - nama ostalima u svijetu je bilo bolje, jer su diktatori drzali psihopate u zatvorima, a to sto ljudi nisu imali demokratske izbore i sto su im prava regularno opadala od 1950ih - to je nebitno. Ako je vjerovati vecini napisa, do rata bi doslo ovako ili onako zbog Arapskog proljeca, jer je - cini se - arapima dozlogrdilo zivjeti u sultanijama. Istina, nisu ostale zemlje stupile u rat zbog altruizma, naravno, ali do rata bi doslo ovako ili onako.

Primjer - 1973, tenkovima su pregazili studente koji su protestirali u Ateni. Zar do toga treba doci da se kaze "OK, prekrdasili su, sad cemo izvaditi puske i svrgnuti ih?" Pod uslovom, naravno, da vlast nije par godina prije toga zabranila gradjanima da posjeduju oruzje.

Drago kaže...

... 

Što se Turske tiče, iako nisam nikakav ljubitelj Erdogana, dapače, sasvim obratno, mislim da bi za njih daleko gore rješenje bio građanski rat nego borba svim drugim mogućim sredstvima protiv apsolutističke vlasti. Naravno, ako Erdoganov teror eskalira i počne masovno ubijati ljude, tada rat, kao jedina opcija da preživiš, postaje prihvatljiv. 

.....

Ne mogu se sloziti. Nema mi nikakvog smisla da treba cekati dok se ne pocne s masovnim ubojstvima (i svime ostalime sto ide u paru) da bi se narod "probudio". Mislim (nadam se) da razumijem sto zelis reci, ali mi se cini da je odvise razlicito od stvarnosti. U trenutku kad masovna ubojstva pocnu, narod je vec izgubio skoro sve opcije obrane - pravo da nosi oruzje, pravo da protestira, pravo okupljanjanja na javnim mjestima, kriminalizirana politicka propaganda, policijski sat. Tada rat koji bi mozda trajao par sati ili dana uz par mrtvih, postat ce krvoprolice - nagadjam.

Slazem se za revoluciju karanfila, ali i sam kazes da je mozda jedna jedina koja je prosla bez nasilja. Zar to nije jasan znak da nisu svi ljudi psihopati, nego da nekad mirni prosvjed jednostavno nije opcija - da li je ilegalno ili jednostavno preopasno.

Uzet cu Kinu kao primjer stanja koje, vjerujem, nasilna revolucija revolucija moze izbjeci. Ljudi su toliko zauzeti prezivljavanjem da ih uopce ne uzasava da im vlast kontrolira pristup internetu i informacijama, zatvara "politicke" disidente kojima kasnije prodaje organe na crnom trzistu. U 90ima su ti politicki disidenti bili ljudi koji treniraju QiGong.

Kina je fino proglasila QiGong nezakonitim, i onda progonila one koji ga prakticiraju.

Ludilo! I za to ponasanje bi trebalo iznaci mirno rijesenje (koje? Prosvjed? Strajk?), dok dojucerasnja majka cuci u zatvoru (bez jednog bubrega) jer je neki prdac na vlasti odlucio da mu se ne svidja njezina metoda meditacije?

P.S. Znam da zvucim kao da koristim sok da bi moji poluargumenti dobili na snazi, ali zaista nije tako! Jednostavno ne mogu sebi objasniti da je mirni prosvjed OK protiv nekoga tko koristi male doze nasilja, i da treba cekati dok pocnu masovna ubojstva prije nego se ustane protiv toga.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
17 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

A onda se ljudi okreću nacionalizmu i fašizmu pa zato imamo i ove demokratske krize po svijetu. Zbog toga, to dugoročno nije isplativo nikome.

Ili komunizmu.

https://i.redd.it/g5apgkbvbzay.gif

17 godina
tron kaže...

A onda se ljudi okreću nacionalizmu i fašizmu pa zato imamo i ove demokratske krize po svijetu. Zbog toga, to dugoročno nije isplativo nikome.

Ili komunizmu.

ROFL

Pitaj guglo da ti objasni koji je to znak A u krugiću.

This space for rent!
17 godina
nixass kaže...

(taman jucer na poslu poslusao "povijest cetvrtkom", cisto da podijelim linkove zainteresiranima)

1. dio

http://radio.hrt.hr/ep/revolucija-karanfila-1-dio/170216/

2. dio

http://radio.hrt.hr/ep/revolucija-karanfila-2-dio/170217/

Super mi je ova pisma Grandola koja je bila znak za početak vojnog udara.

This space for rent!
17 godina

Čuj, revolucije su ti krvav possl. Maria Antoaneta bi se sigurno složila sa mnom da na kraju dobije i onaj koji mirita i koji ne mirita umrit. Preventivno početi ubijati "za svaki slučaj" mi se ne čini moralno opravdano.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Čuj, revolucije su ti krvav possl. Maria Antoaneta bi se sigurno složila sa mnom da na kraju dobije i onaj koji mirita i koji ne mirita umrit. Preventivno početi ubijati "za svaki slučaj" mi se ne čini moralno opravdano.

Ja ozbiljan, a ti me sprdas :-D

Ne treba ici u crno-bijelo razmisljanje. Ne govorim o preventivnom ubijanju, vec:

- o pomicanju granice za to kad je OK uzeti oruzje u ruke

- o tome da nisu svi ljudi psihopati ako im se to cini kao jedini izlaz (iako to recimo nije, i mirovna opcija bi se mogla probati prije toga ali su sanse da ce vlast poubijati/pozatvarati/muciti mirovnjake)

Turska je odlican primjer (a rekao bih i da se Madjarska blizi tome vrtoglavom brzinom - za US je rano reci). Erdogan i Orban su pokazali da su spremni za svasta, da su kriminalci, fanatici i da im u interesu NIJE narod nego vlastita agenda. Oboje snizuju kvalitetu zivota i mogucnosti otpora naroda, oboje koriste medije za propagiranje fasistickih i religiozno-fanatickih ideja.

Po meni - vrijeme za oruzani ustanak je sada, kada je moguce da nitko nece nastradati, moguce cak ni Erdogan/Orban.

Kad vec to postanu diktatorsko/opresivni rezimi i kad postane peropasno/nemoguce suprotstaviti se tom rezimu (kao npr. u Kini), to mi je prekasno.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
17 godina
protjeran
Drago kaže...
tron kaže...

Ili komunizmu.

ROFL

Pitaj guglo da ti objasni koji je to znak A u krugiću.

Pitaj guglo da ti objasni što je antifa, anarho-komunizam i crvena zastava.

Zašto anarhisti, anarho-komunisti/sindikalisti, antife, komunisti, socijalisti, you name it, zajedno marširaju ili protestiraju možda možeš ti objasniti, ali takvo je stanje stvari.

Anarho-komunisti blokiraju radničkoj klasi odlazak na posao, svašta ću još vidjeti.

"Can I speak to my comrade?" 

17 godina
tron kaže...

Pitaj guglo da ti objasni što je antifa, anarho-komunizam i crvena zastava.

Zašto anarhisti, anarho-komunisti/sindikalisti, antife, komunisti, socijalisti, you name it, zajedno marširaju ili protestiraju možda možeš ti objasniti, ali takvo je stanje stvari.

Anarho-komunisti blokiraju radničkoj klasi odlazak na posao, svašta ću još vidjeti.

"Can I speak to my comrade?" 

LOL.

Koji je hrkljuš u toj glavici...

https://en.wikipedia.org/wiki/Anarchism

https://en.wikipedia.org/wiki/Communism

https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-fascism

Kao što vidiš, to su različiti pojmovi. Međutim, dobro si ih prepoznao kao svoje protivnike jer niti jedan od ovih stavove nema nekog pretjeranog razumijevanja za fašiste, iako se međusobno mogu razlikovati itekako - do te mjere da su se komunisti u Španjolskom građanskom ratu borili protiv anarhista, recimo. 

This space for rent!
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Ja ozbiljan, a ti me sprdas :-D

Ne treba ici u crno-bijelo razmisljanje. Ne govorim o preventivnom ubijanju, vec:

- o pomicanju granice za to kad je OK uzeti oruzje u ruke

- o tome da nisu svi ljudi psihopati ako im se to cini kao jedini izlaz (iako to recimo nije, i mirovna opcija bi se mogla probati prije toga ali su sanse da ce vlast poubijati/pozatvarati/muciti mirovnjake)

Turska je odlican primjer (a rekao bih i da se Madjarska blizi tome vrtoglavom brzinom - za US je rano reci). Erdogan i Orban su pokazali da su spremni za svasta, da su kriminalci, fanatici i da im u interesu NIJE narod nego vlastita agenda. Oboje snizuju kvalitetu zivota i mogucnosti otpora naroda, oboje koriste medije za propagiranje fasistickih i religiozno-fanatickih ideja.

Po meni - vrijeme za oruzani ustanak je sada, kada je moguce da nitko nece nastradati, moguce cak ni Erdogan/Orban.

Kad vec to postanu diktatorsko/opresivni rezimi i kad postane peropasno/nemoguce suprotstaviti se tom rezimu (kao npr. u Kini), to mi je prekasno.

Za Mađare nemoj brinuti. Da im Orban ne odgovara već bi bili po ulicama i dizali pobune kao što su dizali protiv nekadašnjeg moćnog SSSR-a.

Kina i Kinezi su priča za sebe.

17 godina
tron kaže...

staviti se tom rezimu (kao npr. u Kini), to mi je prekasno.

Za Mađare nemoj brinuti. Da im Orban ne odgovara već bi bili po ulicama i dizali pobune kao što su dizali protiv nekadašnjeg moćnog SSSR-a.

LOL - koja argumentacija :-D. 

Zamišljam Tuxa/trona kako 1933. trola: "Za Nijemce nemoj brinuti - da im Hitler ne odgovara već bi bili po ulicama i dizali pobune!"

This space for rent!
16 godina
neaktivan
tron kaže...

Ovo je glupost. Mozes proguglati sto madjari misle o madjarskoj pod Orbanom u doslovce 5 sekundi vremena.

https://www.quora.com/What-do-Hungarians-think-of-Victor-Orban?share=1

Kad kazes "Kina i Kinezi su prica za sebe", citam to kao "O njima znam jos manje od nista, koliko sam pokazao o Madjarima".

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 20:00 (Deus ex machina).
17 godina
protjeran
Drago kaže...

LOL.

Koji je hrkljuš u toj glavici...

https://en.wikipedia.org/wiki/Anarchism

https://en.wikipedia.org/wiki/Communism

https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-fascism

Kao što vidiš, to su različiti pojmovi. Međutim, dobro si ih prepoznao kao svoje protivnike jer niti jedan od ovih stavove nema nekog pretjeranog razumijevanja za fašiste, iako se međusobno mogu razlikovati itekako - do te mjere da su se komunisti u Španjolskom građanskom ratu borili protiv anarhista, recimo. 

Što tek reći za hrkljuš u tvojoj glavici kada njihove neistomišljenike jednoobrazno zoveš fašistima. Svi desno od Michael Moora su za tebe fašisti. Valjda ti je tako lakše racionalizirati vlastite stavove i osjećaj moralne superiornosti koji pokušavaš signalizirati. Ovime prešutno odobravaš fizičke napade na političke neistomišljenike i to racionaliziraš tako što ih etiketiraš fašistima. Isto misli ekipa s videa, isto je objašnjenje imala ekipa u Berkeley-u.

Kakve veze ima građanski rat u Španjolskoj s današnjom situacijom? I dalje nisi objasnio što rade navodno ideološki ili programski suprotstavljene grupe zajedno. Točno, crna zastava s A u krugu na sredini zastave, međutim njegov drug nosi crvenu zastavu, a to nije anarhistička zastava. Kako to objašnjavaš?

17 godina
protjeran
Drago kaže...

LOL - koja argumentacija :-D. 

Zamišljam Tuxa/trona kako 1933. trola: "Za Nijemce nemoj brinuti - da im Hitler ne odgovara već bi bili po ulicama i dizali pobune!"

Reductio ad Hitlerum. Možeš ti Drago bolje od toga.

Inače, kad već potežeš Hitlera, ako se ne varam, došao je demokratskim putem na vlast.

17 godina
tron kaže...

Inače, kad već potežeš Hitlera, ako se ne varam, došao je demokratskim putem na vlast.

Za tebe ne treba bolje - i ovo je dovoljno. A za Hitlera istina, kao i Orban. 

This space for rent!
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
tron kaže...

Ovo je glupost. Mozes proguglati sto madjari misle o madjarskoj pod Orbanom u doslovce 5 sekundi vremena.

https://www.quora.com/What-do-Hungarians-think-of-Victor-Orban?share=1

Kad kazes "Kina i Kinezi su prica za sebe", citam to kao "O njima znam jos manje od nista, koliko sam pokazao o Madjarima".

Nije te sram ovako nešto staviti? Tebi je mjerilo za procjenu Orbanove politike upit na Quora-i? Za nekakvu analizu Orbana je potrebno proguglati i pročitati puno više stranica i članaka da bi se stekao uvid u njegovu politiku i to iz različitih izvora i ne vrijedi samo u njegovom slučaju.

Kinezi su jednog cara zamijenili drugim, komunističkim Maom. Kinezi imaju drugačiji mentalitet i kulturu od zapadnjaka, stoga se kod njih režimi puno teže mijenjaju i pitanje je koliko je uopće moguće da se u Kinu uvede višestranačje.

17 godina
tron kaže...

1) Što tek reći za hrkljuš u tvojoj glavici kada njihove neistomišljenike jednoobrazno zoveš fašistima. Svi desno od Michael Moora su za tebe fašisti. Valjda ti je tako lakše racionalizirati vlastite stavove i osjećaj moralne superiornosti koji pokušavaš signalizirati. Ovime prešutno odobravaš fizičke napade na političke neistomišljenike i to racionaliziraš tako što ih etiketiraš fašistima. Isto misli ekipa s videa, isto je objašnjenje imala ekipa u Berkeley-u.

Kakve veze ima građanski rat u Španjolskoj s današnjom situacijom? I dalje nisi objasnio što rade navodno ideološki ili programski suprotstavljene grupe zajedno. Točno, crna zastava s A u krugu na sredini zastave, međutim njegov drug nosi crvenu zastavu, a to nije anarhistička zastava. Kako to objašnjavaš?

1) Apsolutno ne. Skoro svi su desno od mene i na forumu i u životu, ali ih ne smatram fašistima. Građanske opcije su sve desno od mene, neke i od Moorea, ali to su građanske opcije - totalno legitimni politički stavovi ljudi kojima "anti-fa", kojega se ti groziš, nije "komunizam!", već ono - base-line. 

Što kaže jedan moj frend, šta ja sada imam objašnjavati nekome kako je antifašizam početna pozicija? Kao da nekome objašnjavam da se guzica ne briše rukom ili i to moramo iznova savladati?

Ali vi tobožnji "antitotalitaristi", a koji se grozite antifašizma niste nikakva građanska opcija nego jednostavno šovinistička, često vjerska, desnica, koja nema veze s bilo kojom građanskom političkom misli. Primjer iz građanskog rata u Španjolskoj sam spomenuo jer jednostavno nemaš pojma da su komunizma i anarhizam različite ideologije. Ti si kao oni kojima su svi Azijati "kinezi". To pokazuješ i stvojim nerazumijevanjem razlika između političkih ideologija (komunizam i anarhizam) i političkog stava (antifašizam) koji je tebi također "sve isto". 

Dobio si linkove na Wiki, dobio si primjer iz povijesti, koji bog daviš sa svojim vrtičkim filozofiranjem? 

This space for rent!
17 godina
protjeran
Drago kaže...
tron kaže...

Za tebe ne treba bolje - i ovo je dovoljno. A za Hitlera istina, kao i Orban. 

16 godina
neaktivan
tron kaže...
Deus ex machina kaže...
tron kaže...

...Da im Orban ne odgovara već bi bili po ulicama i dizali pobune kao što su dizali protiv nekadašnjeg moćnog SSSR-a....

...Tebi je mjerilo za procjenu Orbanove politike upit na Quora-i? Za nekakvu analizu Orbana je potrebno proguglati i pročitati puno više stranica i članaka da bi se stekao uvid u njegovu politiku i to iz različitih izvora i ne vrijedi samo u njegovom slučaju.

....

Aha, dakle, negdje smo izmedju postova se magicno dogovorili da sad analiziramo Orbanovu politiku, a poceli smo s time sto ljudi misle o Orbanu. U medjuvremenu, ti si procitao puno vise stranica i clanaka o njegovoj politici. Ja kazem da lazes, i trosis mi vrijeme praveci se da si kredibilan, a nisi.

Ja sam s tobom zavrsio.

17 godina
protjeran
Drago kaže...
tron kaže...

1) Što tek reći za hrkljuš u tvojoj glavici kada njihove neistomišljenike jednoobrazno zoveš fašistima. Svi desno od Michael Moora su za tebe fašisti. Valjda ti je tako lakše racionalizirati vlastite stavove i osjećaj moralne superiornosti koji pokušavaš signalizirati. Ovime prešutno odobravaš fizičke napade na političke neistomišljenike i to racionaliziraš tako što ih etiketiraš fašistima. Isto misli ekipa s videa, isto je objašnjenje imala ekipa u Berkeley-u.

1) Apsolutno ne. Skoro svi su desno od mene i na forumu i u životu, ali ih ne smatram fašistima. Građanske opcije su sve desno od mene, neke i od Moorea, ali to su građanske opcije - totalno legitimni politički stavovi ljudi kojima "anti-fa", kojega se ti groziš, nije "komunizam!", već ono - base-line. 

Što kaže jedan moj frend, šta ja sada imam objašnjavati nekome kako je antifašizam početna pozicija? Kao da nekome objašnjavam da se guzica ne briše rukom ili i to moramo iznova savladati?

Ali vi tobožnji "antitotalitaristi", a koji se grozite antifašizma niste nikakva građanska opcija nego jednostavno šovinistička, često vjerska, desnica, koja nema veze s bilo kojom građanskom političkom misli. Primjer iz građanskog rata u Španjolskoj sam spomenuo jer jednostavno nemaš pojma da su komunizma i anarhizam različite ideologije. Ti si kao oni kojima su svi Azijati "kinezi". To pokazuješ i stvojim nerazumijevanjem razlika između političkih ideologija (komunizam i anarhizam) i političkog stava (antifašizam) koji je tebi također "sve isto". 

Dobio si linkove na Wiki, dobio si primjer iz povijesti, koji bog daviš sa svojim vrtičkim filozofiranjem? 

I dalje nisi objasnio što danas, current year, rade antife, anarho-komunisti, komunisti, socijalisti, marksisti zajedno kada marširaju i prosvjeduju? Zar se antife ne bore protiv građanskih opcija odnosno fizički napadaju ljude, žene, koji ne dijele njihove ideološke i političke stavove etiketirajući ih fašistima?

Postavio sam video zapise u kojima je očito da se radi o antifama koje se služe nasilnim metodama kako bi promovirali vlastite stavove. Otvoreno reci da podržavaš njihovu borbu i metode protiv fašista odnosno one koje oni smatraju i etiketiraju fašistima, bez filozofiranja.

Antifašizam je i Staljinu bio početna pozicija.

Vi tobožnji antifašisti trebate fašiste kako bi opravdali vlastito postojanje, ako ih nema, treba ih izmisliti.

Nisu svi antifašisti komunisti, ali su svi komunisti antifašisti.

Usput budi rečeno, kod Britanaca i Amerikanaca "Azijat" što ti je vjerojrano poznato, opisuje različite grupe ljudi koje dolaze iz Azije.

Evo i tebi linkova na Wiki:

https://en.wikipedia.org/wiki/Anarchist_communism

https://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-syndicalism

Ovako se kali(o) čelik:

15 godina
Što se događa s našim društvom?

Čisto jedan post da se malo predahne i da Pancer PzKpfw nije usemljen međ ovom trojcom. Dao sam si truda i prebrojo, Deus ima 4, tron 8, Drago 7. Bit će neizvjesno do samog kraja. Stay tuned.

17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
tron kaže...
Deus ex machina kaže...
tron kaže...

...Da im Orban ne odgovara već bi bili po ulicama i dizali pobune kao što su dizali protiv nekadašnjeg moćnog SSSR-a....

...Tebi je mjerilo za procjenu Orbanove politike upit na Quora-i? Za nekakvu analizu Orbana je potrebno proguglati i pročitati puno više stranica i članaka da bi se stekao uvid u njegovu politiku i to iz različitih izvora i ne vrijedi samo u njegovom slučaju.

....

Aha, dakle, negdje smo izmedju postova se magicno dogovorili da sad analiziramo Orbanovu politiku, a poceli smo s time sto ljudi misle o Orbanu. U medjuvremenu, ti si procitao puno vise stranica i clanaka o njegovoj politici. Ja kazem da lazes, i trosis mi vrijeme praveci se da si kredibilan, a nisi.

Ja sam s tobom zavrsio.

Što Mađari misle o Orbanu se vidi i odlučuje na izborima, tako je svugdje u demokratskim državama. Kao što ni 99% pozitivna slika koju su mainstream mediji prezentirali o Hillary Clinton nije odlučila pobjednika, tako ni tvoje cherry picking traženje članaka ili mišljenja o Orbanu nema neku vjerodostojnost.

12 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Čisto jedan post da se malo predahne i da Pancer PzKpfw nije usemljen međ ovom trojcom. Dao sam si truda i prebrojo, Deus ima 4, tron 8, Drago 7. Bit će neizvjesno do samog kraja. Stay tuned.

Kad Tron krene u svoje analize...

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
17 godina
tron kaže...

I dalje nisi objasnio što danas, current year, rade antife, anarho-komunisti, komunisti, socijalisti, marksisti zajedno kada marširaju i prosvjeduju? Zar se antife ne bore protiv građanskih opcija odnosno fizički napadaju ljude, žene, koji ne dijele njihove ideološke i političke stavove etiketirajući ih fašistima?

...

Ukratko - ne. Na sve.

BTW - anarho-komunizam nije komunizam kao što ni nacional-socijalizam nije socijalizam. 

Postovi su ti katastrofa od miješanja kategorija, promjene argumenata i nebuloza opće prakse.

This space for rent!
17 godina
KIKI3ooo kaže...

Ja nisam pacifist...znači ja ne smatram da je mir uvijek rješenje. Ali kako sam već prošao jedan rat (doduše kao civil i uz to sam imao sreću da mi otac, stric ili netko bližnji nije poginio, iako ih je iz mog mjesta puno poginilo - ali je taj period svejedno ostavio posljedice na moj razvoj i edukaciju) siguran sam da ne želim to ponoviti, a važnije od svega, ne želim da mi djeca moraju prolazit ono što sam ja prolazio (a to je još odlično što su drugi prolazili).

Kad vidim svoju kćer, koliko je pametna, mudra i staložena (ono, reinkarnacija moje pokojne babe... mislim, to dijete se vidi da će imat uvijek napisan domaći rad, da će uvijek imati gumicu, olovku i puntu u puntarici, i da će joj knjige i teke biti bez "ušiju" - mala Hermiona Granger) te sina koji je u pubertetu (prati moderne online trendove, igra multiplayer - ali dobiva i non-stop četvorke/petice u školi, trenira, druži se sa ekipom iz razreda...i najvažnije od svega, uvažava svoje roditelje) sigurno ću uraditi sve da ne moraju prolaziti ono što sam ja, i možda gore.

Ratovat za Hrvatsku? Zamisli da se kao dijete probudiš jedno jutro i kažu da sad živimo u Hrvatskoj a ne u Jugoslaviji... činilo bi ti se kao da su himnu, zastavu i grb izvukli iz guzice, samo zato jer svaka država mora imat svoj grb, zastavu i himnu. Stvaranje države ti onda izgleda isto kao stvaranje nekog branda.

Jel' znaš kako smješno izgleda kad se preko noći prelazi sa "socijalizma" na "kapitalizam"? Ono, škola se više ne zove ovako jer je taj bio komunjara - nazovimo je tako i tako (nekim priglupim imenom) i srušimo njegovu bistu ispred škole koja tu stoji godinama. Itd. Kako odrasli izgledaju smješno i kako je to što rade besmisleno.

Ratovat za državu u kojoj vlada mafija, ustaše i katolici je (shodno tvojoj analogiji da su "3.14ckice" oni koji bježe od rata) biti budala.

Ne moras se osjecat prozvanim.

Ja tebe ne krivim uopce i razumijem te.

Ti si roditelj i zelis najbolje svojoj djeci, ne zelis im rat i odrastanje u ratu, razumijem i ne krivim te nikako.

Ja sam rekao i stojim iza toga da nemam nista protiv pacifista, sto ti ni nisi ali ih ni ne postujem jer se ne slazem s njima.

No ako netko jest pacifist i krene se postavljat kao moralno superioran ljudima koji nisu pacifisti, tad imam problem s njima.
Sto se mene tice, gledajuci ljudsku povijest rat je neizostavan dio naseg postojanja. Treba li ratovanje prestati? Sure, ja to zelim, kao gradanin svijeta i zagovornik ujedinjene svjetske vlade.

Ali mislim isto tako da je strasno naivno misliti da zato sto rata nema zadnjih 20 godina kod nas, da ga zato nikad nece ni biti, te povezati oci, kenjati kako je svaki novac ulozen u vojsku uzalud potrosen novac itd.

To je opasno. Prijetnje postoje i realne su, kod nas specificno su zapravo dosta realne. Temu stanja na balkanu ja cesto forsiram ovdje, djelomicno jer sam sokiran brojem ljudi koji tu opasnost ignoriraju jer im nije u njihovom "comfort zoneu".

Ja ne pozivam direktno na rat, daleko od toga. Tema je krenula od vojnog roka i vojne spreme Hrvata.

No sto se tice tvoje djece, ako ce ona bit odrasla kada dode vrijeme rata, nece bit na tebi sto ce oni ciniti sa svojim zivotima vec ce to bit na njima, koliko god ih ti volio i zelio da izbjegnu opasnost.

Ako ce bit i dalje djeca, to ce biti tuzno za njihovo odrastanje, a nekad se tuzne stvari desavaju nevinim ljudima. 

Super mi je ova tvoja prica s djecom koja se bude u drugoj drzavi. Ozbiljno, nisam sarkastican. Istinita je i pokazuje kako smo svi u sustini relativno isti kad se rodimo, nemamo vjeru, nacionalnost, ideologiju...

No tamna istina izade poslje tog prvog budenja.

Vidis, da su se tvoja djeca probudila u velikoj srbiji, ne bi im bilo svejedno, kao ni zidovskoj djeci u Njemackoj tih ruznih dana.

Mozda su rodeni cisti, bez nacionalnosti, ali drugi ne bi to tako percipirali. Oni su za njih ustaska kopilad i to je to. Ili smrt ili gradani drugog reda.

Na koncu konca, tvoja su se djeca da je vise srece bilo, mogla iz Jugoslavije probuditi u totalno drukcijoj Hrvatskoj nego sto jesu ali su se na zalost probudili u ovoj korumpiranoj i opljackanoj. Odrastanje bi im bilo jos bolje nego u ovoj, a u ovoj bolje nego u velikoj srbiji.

Zato se isplati boriti, za bolje drustvo. Za bolje drustvo tvojoj djeci, takoder.

Drago kaže...

Rat ostavlja strašne posljedice, kako ekonomske, tako i društvene i psihičke. U idealnom slučaju se društvo oporavlja od rata desetljećima, a u ne tako idealnom - nikada se ne oporavi. 

Ideja da je bolje ratovati nego se svim silama zalagati za mir i mirotvorstvo je ideja debila, ljudi koji nisu iskusili rat i poraće, kretena, glupana i jadnika kao što je Stevo Culej ili Mile Martić, jadnika koji bi u miru mogli ostati samo milicajci i šljakeri, a taj period ludila i totalnog sloma svih vrijednosti im je jedini način da se popnu daleko iznad svojih kompetencija. 

Tko god je imalo normalan, bilo kakve političke orijentacije, o ratu može razmišljati samo kao o krajnjem užasu.

Sad kad Culej ima svoju poziciju i sad kad su svi slicni njemu na pozicijama, koje je tvoje rijesenje? Pacifizam? 

Smijesno je sto je taj pacifizam pravi put ka ratu. Da sve ostane isto kao i sada, politicki, nase drustvo bi ionako propalo jer je pogresno iz temelja.

Vlast je previse umrezena da tu korupciju povadis ikakvim mirnim putem, na nas jedino moze utjecati strana, snaznija sila od domace (sto je dobro jedino ako je ta sila dobronamjerna, sto nije skoro nikad slucaj).
Strane sile nije briga, tu mislim na USA koja je, barem do Trumpa, krojila politicku sliku vecine svijeta. Njima je samo vazno da smo mi u NATOu, da nismo s Rusima, a kakve 3.14zdarije se desavaju ovdje ili bilo gdje drugdje gdje su intervenirali, nije njihova prevelika briga.

Bitno je da smo na njihovoj strani.

I onda imamo izbor ili se pobuniti i smijeniti bagru ili cekati da propadnemo skroz pa iz cistog prezivljavanja smijeniti bagru.

Kako deus kaze, pozeljno bi bilo prije nego kasnije...

Btw. nije li najveci boom tehnologije, politicke znanosti, umjetnosti izasao upravo iz 2. svjetskog rata? Na stranu strasne posljedice, kojih je nepobitno bilo i ima ih u svakom ratu, ove navedene ne izgledaju bas tako strasno.

Nema veze, ovo je ionako trkeljanje, ja samo kazem da sam osobno uvjeren da rat dolazi na balkan i da je bolje bit spreman cak i u slucaju da ne dode jer svakom s pola mozga je jasno da je nas "region" eksplozivan i da su u susjedne drzave dosli ekstremisti na vlast, sudionici osvajackih ratova i genocida prije nekih 20ak godina. Pacifizam je pravi put u propast u ovakvoj situaciji.

KIKI3ooo kaže...

Da, priznajem, ja nisam pacifist. Imam veliko poštovanje prema pacifistima i razumjevanje prema njihovim stavovima, ali svejedno, ja nisam pacifist. Osobno vjerujem da postoje vremena kad je rat, bez obzira na sve loše što dolazi sa njim, neophodan. Znači, kako sam i dodao, ne smatram da je mir uvijek rješenje ali to isto tako znači da smatram i da rat nije uvijek rješenje. Nadam se da je sad malo jasnije.

Stav jako slican mome.

Inace, postoji teorija drzave, koja je mislim donekle jasna cak i pacifistima (ocito ne i Babicu, LOL), da drzava ne moze biti suverena ako nema sredstva prisile kako bi opstala.

Inace je samo pitanje vremena kada ce netko drugi koji ima sredstvo prisile ili cak vece sredstvo prisile od postojece drzave, doci na taj teritorij i preuzet ga za sebe.

Shodno tome, postoji politicka teorija koja ide uz ovu, da svjetska vlada i svjetski mir nikada nece biti moguci dok netko (bilo tko) nece imati dovoljna sredstva prisile kako bi uspostavio dominaciju nad cijelim svijetom.

Svojevremeno je tvorac te teorije, ako se dobro sjecam, Robert Nozick, kritizirao SAD sto kada su izumili atomsku bombu, nisu uspostavili svjetsku dominaciju u tom trenutku kada su tehnoloski bili superiorniji od bilo koje druge suverene drzave, da su mogli svakoga natjerati na predaju samo prijetnjom. Smatrao je kako je ta sansa propustena i da ce nova stici tek kada se izumi neko slicno oruzje koje ce dati jednaku prednost sredstva prisile jednoj frakciji kako bi uspostavila dominaciju nad drugima te uspostaviti svjetsku vladu.

Btw. Death Ray i Nikola Tesla. Tko zna pricu sada ce znati da nije bio samo genijalan inzinjer, vec ocito i skriveni politicki filozof. 

Ta teorija, pretpostavljam vidite, nije bas pacifisticka. Ako je vjerovati njoj, a ima smisla, pacifizmom i neulaganjem u vojsku pozivate samo drugog suverena da dode na vas do tad suveren teritorij i rade sto ih je volja.

Na svjetskoj razini ako vas zanima svjetski mir, a pacifist ste...onda ste u opakoj kontradikciji jer je mozda jedini nacin da nastane svjetski mir ulaganje u oruzje, a mozda cak i rat koji bi izrodio takvo oruzje.

(ili scenarij iz Arrivala ofc. to bi bilo idealno )

Ofc. to otvara neka nova pitanja, svjetska vlada ne mora nuzno biti pravedna, bla, bla al to su mozda price za Kikijeve unuke. 

Ja osobno nemam nikakvih problema ni da je Hrvatska u Jugoslaviji, Europskoj Uniji ili bilo kojoj slicnoj tvorevini sve dok ta tvorevina postuje nacela jednakosti njenih gradana.

Makar i to je relativno ali buduci da smo u 21. stoljecu neki osnovni standardi jednakosti ipak postoje i njih zelim i tezim onim koje je deus naveo u jednom od svojih postova. (jednake sanse)

Jugoslavija prva to nije bila, NDH to nije bila, druga JU je postala takoder procetnicka.

A budite sigurni, nece nikada cijela RH odlucit da su oni gradani svijeta, bla bla. Ovdje su ljudi koji se smatraju nacijom jer se tako smatraju vise od tisucu godina. To moze prestati jedino da nas se istrijebi...ili da se okolnosti u cijelom svijetu promijene.

Sve da ti i jesi gradanin svijeta, ako te netko izvana promatra kao Hrvata, Hrvat si i to je to.

Btw. Drago, gdje je kod tebe ta imaginarna linija, "treba teziti miru svim silama sto je bolje nego ratovati"? Znaci po tebi su partizani idioti ili sto? Nisu mirno protestirali, vec su ratovali.

Gdje je ta tvoja subjektivna linija Drago, linija od koje su svi iznad nje kreteni, debili, idioti?

Ljudi trebaju razmisljati o svemu, pa i mogucem ratu. To sto je tebi to taboo je tvoj problem.

Hebote ja sam mislio da si ti true komunjara, kad ono antirevolucionar, pacifist, mrzitelj svega partizanskog.  (znam da nisi, podhebavam te)

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 22:31 (Psiho246).
8 godina
neaktivan
Nazalost svugdje je tako...jednostavno wonna be mocan ili sta vec...navijaci koji nemaju kodeksa jednostavno....u evropi bi rekli za njih Gey....
8 godina
neaktivan
Nazalost svugdje je tako...jednostavno wonna be mocan ili sta vec...navijaci koji nemaju kodeksa jednostavno....u evropi bi rekli za njih Gey....
12 godina
protjeran

Evo i skupa pobornika za vojni rok. Isto vrijeme, isto mjesto kao i za protivnike vojne obveze. Biće posla za interventnu policiju. No RF su odbili dozvolu za to javno okupljanje....... Eto prilke za forumske i airsoft ratnike da si tamo malo oprobaju cvrstoću vlastitih stavova...

😊
12 godina
protjeran

Ispravak, rf kaze da su ipak naknadno dobili dozvolu..

( nevidim kako u mobilnoj verziji spojiti postove pa mozda da ih admin spoji... )
17 godina
protjeran
ddarknessfairyy kaže...
ivan dragi kaže...

Kad Tron krene u svoje analize...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 23:42 (tron).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice