Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.017.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
DrNasty kaže...

To je za vas paradajz turiste kad idete preko BiH da imate šta da jedete pa ne morate ćevape do Splita naručiti :D

Nagovorio sam si familiju da kampiramo dan-dva na buškom jezeru u povratku

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
DrNasty kaže...

To je za vas paradajz turiste kad idete preko BiH da imate šta da jedete pa ne morate ćevape do Splita naručiti :D

Nagovorio sam si familiju da kampiramo dan-dva na buškom jezeru u povratku

Očekujem naslove u BiH novinama "Trebaju li nam siromašni hrvatski turisti koji sa sobom nose sve od salame do wc papira?". 

This space for rent!
17 godina
Tallahassee kaže...

...foto milenija..... ko plus i minus, ko majka slonica i Dambo... neprocjenjivo...

Htio bih si ovo staviti kao fototapete po kući...

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Drago kaže...
Tallahassee kaže...

...foto milenija..... ko plus i minus, ko majka slonica i Dambo... neprocjenjivo...

Htio bih si ovo staviti kao fototapete po kući...

Ja sam gledao dobrih pola minute u tu sliku, kliknuo na citiraj... nakon par mučnih minuta sam odustao. Stvarno rijetko ne znam šta bih napisao. Ali ovo... Trebalo bi staviti veliko upozorenje "UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ".

Freak Show Inc.
17 godina

Mislim da je slika fotošopirana jer sam ovaj Karamarkov izraz lica već vidio na jednoj drugoj fotki. Nemoguće je dva puta složiti tako nešto,mnijem...

This space for rent!
17 godina
moderator
Drago kaže...

Mislim da je slika fotošopirana jer sam ovaj Karamarkov izraz lica već vidio na jednoj drugoj fotki. Nemoguće je dva puta složiti tako nešto,mnijem...

Možda je to defaultni izraz lica, a fotošopiraju sve ostale?

16 godina
Drago kaže...
..

Očekujem naslove u BiH novinama "Trebaju li nam siromašni hrvatski turisti koji sa sobom nose sve od salame do wc papira?". 

protestiram! .. kranje neukusno etiketiranje!!! stereotip i insinuiranje, ... bez trunke dokaza, da ON koristi WC papir.

istina, nakon one fotke (onog čije ime se ne spominje, karaččmarka & ljupkog buce), bolje da ga ponese, + neki osvježavajući tonik/gel koji smiruje bar somatske ako ne psiho smetnje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 12:38 (ihush).
14 godina
Friday kaže...

Odem na stranice od HAK-a da vidim jel ima za kupiti kakvo putno osiguranje (za vuču i to) jer idem preko BiH na more.

Offtopic - crosig putno osiguranje nudi Croatia asistencija paket za HR i inozemstvo. Uglavnom, refundiraju troskove popravka/vuce auta u slucaju sudara/kvara, a placas onoliko dana koliko zelis, dok kod HAK-a moras uzeti godisnju clanarinu (500kn). Mozda nudi i netko drugi, ne znam, ljen sam traziti, uvijek kupujem preko crosig webshopa, gotovo u par minuta. Ako se ne varam, tjedan dana auto asistencije je oko ~20kn (+putno).

15 godina
neaktivan

Sreća pa je The Black Iso suspendiran, inače....

14 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Pa to mora biti neka kardinalna pogreška!! Pa da je samoprozvani "intelektualac" suspendirani?? Pa intelektualci ne vrijeđaju duge ljude. Dolazi smak svijeta. "We are all doomed!!"

Ali bude vam on došao reći poslije izbora da je HDZ pobijedio. Budete onda vi vidjeli što vas ide.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 16:02 (formula1live).
17 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Ali bude vam on došao reći poslije izbora da je HDZ pobijedio. Budete onda vi vidjeli što vas ide.

Već sam unajmio dva seta zaštitara.

Prvi da mi čuvaju leđa od vrlo izvjesne PLJAČKE 2.0., a drugi da čuvaju ove prve ako ispadne da je Klemm opet stvorio kartel zaštitara.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina

Ma super sve bolje od boljega, dakle u Srbiji je provjereni model osobne ok, ali nama u Hrvatskoj nije mi to radimo po svoje i još duplo skuplje.Bok te mazo pa jel možemo mi u Hrvatskoj išta napravit kak spada, i još tak da ljudima ne izbiju puno previše love iz novčanika.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/bez-pristupa-internetu-nova-osobna-iskaznica-ne-vrijedi-1011038

"Srbija je, kako doznajemo, takvo cjelovito rješenje nabavila od ugledne njemačke tvrtke koja je isto nudila i Hrvatskoj, no odbijena je. Takve su osobne iskaznice, prema našim informacijama, i upola jeftinije od rješenja koje nudi AKD, a pogotovo kada je riječ o upotrebljivosti."

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
15 godina
neaktivan

Ma nase drustvo je super

15 godina
neaktivan
formula1live kaže...
phoenix2003 kaže...

Pa to mora biti neka kardinalna pogreška!! Pa da je samoprozvani "intelektualac" suspendirani?? Pa intelektualci ne vrijeđaju duge ljude. Dolazi smak svijeta. "We are all doomed!!"

Ja znam šta me sljeduje!

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ma super sve bolje od boljega, dakle u Srbiji je provjereni model osobne ok, ali nama u Hrvatskoj nije mi to radimo po svoje i još duplo skuplje.Bok te mazo pa jel možemo mi u Hrvatskoj išta napravit kak spada, i još tak da ljudima ne izbiju puno previše love iz novčanika.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/bez-pristupa-internetu-nova-osobna-iskaznica-ne-vrijedi-1011038

"Srbija je, kako doznajemo, takvo cjelovito rješenje nabavila od ugledne njemačke tvrtke koja je isto nudila i Hrvatskoj, no odbijena je. Takve su osobne iskaznice, prema našim informacijama, i upola jeftinije od rješenja koje nudi AKD, a pogotovo kada je riječ o upotrebljivosti."

Informacije iz clanka su netocne... (na stranu eventualno pogodovanje):

http://www.mup.hr/42.aspx

http://www.mup.hr/main.aspx?id=1159

Mora li svaka osoba aktivirati certifikate?

Ne. Naime, elektronički dio osobne iskaznice treba aktivirati osoba korištenjem podataka za aktivaciju koje dobiva prilikom preuzimanja izdane osobne iskaznice, ukoliko osobnom iskaznicom  želi obavljati elektroničku potvrdu svojeg identiteta i ako će joj osobna iskaznica služiti za izradu naprednog elektroničkog potpisa. U protivnom, osobna iskaznica je standardna kartica koja služi za dokazivanje identiteta, hrvatskog državljanstva, spola, datuma rođenja i prebivališta u Republici Hrvatskoj (za hrvatske državljane koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj). 

Osobnu nije nuzno aktivirati putem interneta, a rok za eventualnu aktivaciju certifikata je isti kao i rok valjanosti iskaznice. Nadalje, koliko mi je poznato Srbija ne koristi RFID na OI.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 21:43 (Minoza).
17 godina
neaktivan

Po meni, sve stvari što su zakonom obavezne bi morale biti opće dostupne i besplatne. A stvarno ih kod nas nema puno. Ono što meni pada na pamet su osobne iskaznice i osnovnoškolsko obrazovanje. Znači obadvije te stvari moraju aposlutno u svemu biti besplatne i dostupne.

Znači ako iskaznicu moram imat, onda ju potpuno besplatno mora izdati država i ako ju treba aktivirat na netu onda država mora organizirati besplatne internetske točke na kojima će se to napraviti. Potpuno je neshvatljivo da ja moram platiti nekakvu taksu za nešto što MORAM imati. 

Ista stvar za školstvo. Ako moram ići u osnovnu i moram imat xy knjigu i bilježnicu i trokut i olovku onda sve to mora biti apsolutno besplatno za sve. 

Ima vjerojatno još takvih stvari koje su obavezne, ja sam se sjetio ove dvije...

17 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Kad budeš imao vremena istraži šta je sve izgradila zenička Željezara i koliko je imala tržište. Željezara je bila gigant, osim što je izgradila naravno samu Zenicu (većina stanova u Zenici stanari su tek nakon rata otkupili od Željezare), Željezara je izgradila hotele (Hotel Zenit Neum) i bolnice, itd. Čak su i "manje" firme poput Vatrostalne (koja je imala odično odmaralište u Baškoj Vodi na atraktivnoj lokaciji u blizini hotela Horizont) i Feroelektra imale svoja odmarališta. Zvuči nevjerojatno ali to je bilo tako. Opet se vraćamo na ono: Zašto plaćati drugom kada mogu imati svoje. Živjeli smo u utopiji!

http://www.neum.ba/index.php/neum/razvojgospodarstva

Nije radila firma nego je radila država jer je sve državno.
I dobro je rečeno, to je plaćao cijeli narod a koristili su partijski podobni ljudi.
TO nije utopija nego divljaštvo. Stan, kuću, auto, odmor - to treba zasluziti, nije posteno da jedan neradnik partijac ima jednako ako ne i vise nego netko tko radi a pritom nije podoban.
I zato je stanje bilo neodrzivo i zato se juga raspala( + titovi vojni kompleksi i ostale gluposti koje je radio)..
Zasto govorite o utopiji kad je cijela država živjela na dug, kad se cak imali oprost duga od strane Njemačke..
Zašto su granični prijelazi bili pretrpani kad su ljudi dobili priliku ići u Njemačku ? Jer je u jugi bila utopija ?!?
To su priče za malu djecu.. yu mitologija.

Long Live Freedom
15 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

I dobro je rečeno, to je plaćao cijeli narod a koristili su partijski podobni ljudi.
TO nije utopija nego divljaštvo. Stan, kuću, auto, odmor - to treba zasluziti, nije posteno da jedan neradnik partijac ima jednako ako ne i vise nego netko tko radi a pritom nije podoban.
I zato je stanje bilo neodrzivo i zato se juga raspala( + titovi vojni kompleksi i ostale gluposti koje je radio)..
Zasto govorite o utopiji kad je cijela država živjela na dug, kad se cak imali oprost duga od strane Njemačke..
Zašto su granični prijelazi bili pretrpani kad su ljudi dobili priliku ići u Njemačku ? Jer je u jugi bila utopija ?!?
To su priče za malu djecu.. yu mitologija.

Država nije proizvodila čelik već fabrika (u ovom slučaju Željezara). Fabrika je iz svog profita gradila stanove i sa sela dovodila radnu snagu u gradove kako bi radili u toj istoj fabrici. Upravo to Kina radi i dan danas. U ovom slučaju ljudi (radnici) su sve zaslužili. Došli su i radili za plaću, koja je bila više nego odlična. Stanovi su bili u vlasništvu fabrike a ne vlasništvo radnika. Što se tiče duga i tog sranja od pijanske priče krezavih pijanaca da ja tebe pitam a tko to danas (a i onda) ne živi na dug. Pa da li znaš koliki je američki dug? Pa evo prvi ja sam zadužen u pizdu materinu! Imam čak i kredit u švicarcima ali stvar je u tome da svoje obveze mogu ispuniti. Bez zaduženja ne bih imao niti stan, niti obitelj i mnoge druge stvari u životu. A što se tiče odlazaka u inostranstvo okreni se oko sebe pa vidi koliko mladih žele da odu iz Hrvatske, BIH i drugil ex Yu država.

Tvoje priče su priče za malu djecu!

15 godina
The Black Iso kaže...

Stan, kuću, auto, odmor - to treba zasluziti, nije posteno da jedan neradnik partijac ima jednako ako ne i vise nego netko tko radi a pritom nije podoban.

Ne znam s kakvim ti podacima barataš, ali u Jugoslaviji nije bilo ništa neuobičajeno da najobičniji radnik sa srednjom stručnom spremom dobije stan od tvrtke, čak bude i prioritetniji od ljudi koji su na hijerarhiji iznad njega (ljudi na rukovodećim pozicijama). Na primje, električar sa srednjom stručnom spremom (dakle onaj što obavlja fizički posao, razvodi struju i te stvari) je bez problema od elektroprivrede mogao dobiti trosobni stan. Dakle ne govorim tu nekim aktivnim i politički angažiranim članovima partije, već o radnicima koji nisu ništa znali o politici niti su imali utjecaj na bilo koga. Tako da ti te teze o partijski podobnim ljudima padaju u vodu.

17 godina
Minoza kaže...

Informacije iz clanka su netocne...(na stranu eventualno pogodovanje):

http://www.mup.hr/42.aspx

http://www.mup.hr/main.aspx?id=1159

Mora li svaka osoba aktivirati certifikate?

Ne. Naime, elektronički dio osobne iskaznice treba aktivirati osoba korištenjem podataka za aktivaciju koje dobiva prilikom preuzimanja izdane osobne iskaznice, ukoliko osobnom iskaznicom  želi obavljati elektroničku potvrdu svojeg identiteta i ako će joj osobna iskaznica služiti za izradu naprednog elektroničkog potpisa. U protivnom, osobna iskaznica je standardna kartica koja služi za dokazivanje identiteta, hrvatskog državljanstva, spola, datuma rođenja i prebivališta u Republici Hrvatskoj (za hrvatske državljane koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj). 

Osobnu nije nuzno aktivirati putem interneta, a rok za eventualnu aktivaciju certifikata je isti kao i rok valjanosti iskaznice. Nadalje, koliko mi je poznato Srbija ne koristi RFID na OI.

Pogodovanja je itekak bilo, ipak je to kod nas standardna poslovna praksa, a građanin ko te šljivi pljuni 80kn.Pa vidiš da ja uopče nisam naglasil internet aktiviranje, jer to uopče i nije bitno u ovoj cjeloj priči.Nova osobna iskaznica je preskupa i točka, ko misli drukčije taj hoda okolo očiju širom zatvorenih.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
15 godina
The Black Iso kaže...

captain_soap_McTawish kaže...

Oba ste premladi da bi mogli tvrditi to što tvrdite, gledate samo krajnosti, koje vama pašu (a čuli ste ih od nekog drugog), a ukupna slika vam promiče. To je i jedan od razloga što smo tu gdje jesmo. Naš školski sustav nije u stanju naučiti ljude sagledati cijelokupnu sliku i držati se činjenica. Vas dvojica ste najzorniji primjer. Svi smo stručnjaci za sve a u biti nemamo pojma ni o čemu. Ne znamo što su nam strateški interesi a i kada doznamo (slučajno jer drukčije ne može biti) onda se stranke ne mogu dogovoriti da guraju te interese. Školstvo i zdravstvo zapostavljamo i ukalupljujemo u ekonomski isplative okvire. Bez školstva i zdravstva dostupnog svima bez da se proda sve što imaš nema napretka.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Država nije proizvodila čelik već fabrika (u ovom slučaju Željezara). Fabrika je iz svog profita gradila stanove i sa sela dovodila radnu snagu u gradove kako bi radili u toj istoj fabrici. Upravo to Kina radi i dan danas. U ovom slučaju ljudi (radnici) su sve zaslužili. Došli su i radili za plaću, koja je bila više nego odlična. Stanovi su bili u vlasništvu fabrike a ne vlasništvo radnika. Što se tiče duga i tog sranja od pijanske priče krezavih pijanaca da ja tebe pitam a tko to danas (a i onda) ne živi na dug. Pa da li znaš koliki je američki dug? Pa evo prvi ja sam zadužen u pizdu materinu! Imam čak i kredit u švicarcima ali stvar je u tome da svoje obveze mogu ispuniti. Bez zaduženja ne bih imao niti stan, niti obitelj i mnoge druge stvari u životu. A što se tiče odlazaka u inostranstvo okreni se oko sebe pa vidi koliko mladih žele da odu iz Hrvatske, BIH i drugil ex Yu država.

Tvoje priče su priče za malu djecu!

Ti zaista vjerujes da su firme imale toliku dobit da su mogle imati toliko viška nezaposlenih, znam kakvo je stanje bilo u brodogradilistima i znam da trećina ljudi je dolazila spavat na posao a 2/3 su krali(oni kazu uzimali) iz firme alat, materijal itd..
I ti vjerujes da je uz sve to firma koja je drzavna mogla tako funkcionirati.. a sto je najbolje te firme su većinom funkcionirale tako da su većinu poslova obavljale sa državom.. 

Onda, Industrija Jugoslavije je 1990. bila oko 20% ispod svjetskog prosjeka  po glavi stanovnika.  Toliko o tome da je država imala “moćnu proizvodnju i industriju”. Dakle radi se o 20% ispod svjetskog prosjeka (per capita)..

Dalje, imaš hiperinflaciju ili nestašicu – znači da nema dovoljno proizvoda da se zadovolji domaća potražnja. Proizvoda nema dovoljno jer nekim čudom tvornice ne proizvode dovoljno. Zato su vam poznate redukcije u opskrbi strujom, redovi za namirnice u trgovinama, nestašica goriva. Ako gledate neke YouTube clipove iz 1969.  (dakle razdoblje kada se standard ex države smatrao najvišim) spominje se nestašica mesa.

Zamislite da sutra netko tvrdi tipa u “Venezueli smo 2015. imali odličnu industriju”, samo nekim čudom bili su ogromni redovi za osnovne proizvode, kutija kondoma koštala desetke dolara, nestašica struje je bila redovita itd. Rekli bi mu da je lud.

Jugoslavija je imala veći izvoz od Rumunjske i Albanije. Zanimljivo je da su socijalistička Mađarska  pa čak i jedna Bugarska imali veći izvoz industrije nego Jugoslavija (per capita). Mađarska preko 1/3 veći izvoz po glavi stanovnika. Jedna Grčka koja je danas rupa Europe je imala 2.4 puta veći izvoz industrije po glavi stanovnika nego Jugoslavija. Dakle Grčka prije 25 godina je za jugoslaviju bila industrijska velesila.  Nema smisla se uspoređivati sa Austrijom, Italijom, Njemačkom I ostalim zapadnim zemljama.

1971. godine čak 21.5%  ukupne radne snage (a dominirali su nažalost Hrvati) je bilo van te države. U tome je ex država bila čak i negativni rekorder. Osim što su  ti emigranti imali „pozitivni efekt na nezaposlenost“  još su slali rodbini novac nazad u državu… I to ne bilo kakav novac.  1978. godine količina novca kojeg su slali u državu je čak bila preko 51% izvoza jugoslavenske industrije!

Čemu hiperinflacija, nestašice, i šverc-komerc, ako država ima moćnu industriju.

Čemu hiperinflacija, odnosno poskupljenje robe široke potrošnje, ako država navodno ima jaku industriju koja bi trebala opskrbljivati stanovništvo sa gomilom  jeftinih i dostupnih materijalnih dobara ?

Čemu nestašica svega i svačega, zar tu nije moćna industrija koja proizvodi gomilu toga i opskrbljuje stanovništvo?

Long Live Freedom
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 2:41 (The Black Iso).
10 godina
neaktivan

Ne znam s kakvim ti podacima barataš, ali u Jugoslaviji nije bilo ništa neuobičajeno da najobičniji radnik sa srednjom stručnom spremom dobije stan od tvrtke, čak bude i prioritetniji od ljudi koji su na hijerarhiji iznad njega (ljudi na rukovodećim pozicijama). Na primje, električar sa srednjom stručnom spremom (dakle onaj što obavlja fizički posao, razvodi struju i te stvari) je bez problema od elektroprivrede mogao dobiti trosobni stan. Dakle ne govorim tu nekim aktivnim i politički angažiranim članovima partije, već o radnicima koji nisu ništa znali o politici niti su imali utjecaj na bilo koga. Tako da ti te teze o partijski podobnim ljudima padaju u vodu.

Ja znam visoku Kineskinju, tako da sve teze da su Kineskinje u prosjeku niske padaju u vodu. Kada malo bolje razmislim možda to nije bila Kineskinja nego Tajlanđanka ili čak Tajlanđanin. 

10 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Ali... industrija... bili smo sila... Zastava.. Bijelo Dugme... Trst... radnici.. sigurnost... bratstvo i jedinstvo...... crnokošuljašu... sj****la nas Amerika i Evropa..

17 godina

Jok, sjebali nas cnokošuljaši.

Gledam te!
15 godina
mario.L_hr kaže...
 Oba ste premladi da bi mogli tvrditi to što tvrdite, gledate samo krajnosti, koje vama pašu (a čuli ste ih od nekog drugog), a ukupna slika vam promiče. To je i jedan od razloga što smo tu gdje jesmo. Naš školski sustav nije u stanju naučiti ljude sagledati cijelokupnu sliku i držati se činjenica. Vas dvojica ste najzorniji primjer. Svi smo stručnjaci za sve a u biti nemamo pojma ni o čemu. Ne znamo što su nam strateški interesi a i kada doznamo (slučajno jer drukčije ne može biti) onda se stranke ne mogu dogovoriti da guraju te interese. Školstvo i zdravstvo zapostavljamo i ukalupljujemo u ekonomski isplative okvire. Bez školstva i zdravstva dostupnog svima bez da se proda sve što imaš nema napretka.

Dakle, osoba iznad tvrdi da su stanove i odmore dobivali samo partijski podobni ljudi koji s radom imali nikakve veze, dok su obični radnici ostali zakinuti jer nisu bili podobni. Ja u svom postu samo tvrdim da to ne odgovara činjeničnom stanju, tj. da na su odmorišta sasvim normalni išli obični radnici, i da nije bilo ništa neuobičajeno da (naravno u tvrtkama gdje se to dijelilo) radnik sa srednjom školom (bez političkog ili bilo kakvog utjecaja) dobije dvosobni ili trosobni stan. I to je sve na što mislim, nigdje nisam tvrdio da je Jugoslavija bila utopija ili raj na Zemlji, niti sam donosio ikakve druge zaključke o Jugoslaviji.

I ne znam uopće kako bih komentirao ostatak poruke u kojem iznosiš neke zaista općenite zaključke o današnjem društvu koje sa stvarnošću nemaju baš previše veze (barem na način na koji si ti ovdje  prikazao).

12 godina

svatko barata sa svojim "podacima" i "tezama", ali ništa nije crno-bijelo

to da su drugovi čekali, a obični šljaker dobivao stan je priča za malu djecu

evo ti primjer koji nije izvučen iz guzice - moji su starci dobili stančić kad sam se ja rodio, no kad je drugovima zatrebao stan - izbacili su ih na cestu s djetetom od pet godina

to je bilo 70-ih i cijelo svoje djetinjstvo sam proveo u sobicama kod bake, tete, druge bake ili na selu kod prabake

uostalom, što misliš da je ova ekipa iz hadezeja i esdepeja sama smislila kako nas pljačkati, namještati poslove svojima, dijeliti stanove, zapošljavati samo one s iskaznicom i slično - sve su to radili i prije 90-te ili su to naučili od svojih roditelja koji su to radili u jugi

ne budi naivan

WDIT:
ma u pravu si kad kažeš da je raspodjela bila pravednija i da je radnik bolje prolazio nego danas - ovi danas su se potpuno povampirili
ali baš da teza o partijski podobnima potpuno pada u vodu jednostavno nije točno, itekako su se oni brinuli za svoje
crvena je knjižica nekad značila posao i stan skoro po defoultu, isto kao i danas (samo su današnje plave, crvene i drugih boja)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 8:55 (picajzla0707).
17 godina
neaktivan

99% stanova su dobili ''obični'' radnici sa srednjom i osnovnom školom. nitko se nije ubio od rada na poslu, odlazilo se kad bi kome palo na pamet. ako ti nešto treba nema problema, uzmeš materijal od firme i radiš za sebe usred radnog vremena. jubilarne nagrade, darovi za djecu, svinjske polovice. kredite pojede inflacija pa ti zadnja rata dođe na današnjih 5 kuna. zdravstvo i školstvo besplatno. za radnika nikad više takvog sistema.

12 godina
Harold kaže...

99% stanova su dobili ''obični'' radnici sa srednjom i osnovnom školom. nitko se nije ubio od rada na poslu, odlazilo se kad bi kome palo na pamet. ako ti nešto treba nema problema, uzmeš materijal od firme i radiš za sebe usred radnog vremena. jubilarne nagrade, darovi za djecu, svinjske polovice. kredite pojede inflacija pa ti zadnja rata dođe na današnjih 5 kuna. zdravstvo i školstvo besplatno. za radnika nikad više takvog sistema.

zato to i nije moglo potrajati kad je tile otišao

moja stara je u lotršćaku svaki dan prodavala pola kile svoje kave, po pola litre konjaka i loze itd., nikog nije bilo briga

kod starog na poslu nitko nikad nije svojom lovom kupio ni komad žice, cijevi ili bilo koji alat - sve se nosilo iz firme

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
The Black Iso kaže...

Pa to smo imali. Nekima nije valjalo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice