Bolja je i zanimljivija rasprava kad mene nema... I nekako pristojnija....
Oni koji ne žele da se njihovo mišljenje ponekad prozove glupim, trebaju razgovarati isključivo sa svojim bakama.
Bolja je i zanimljivija rasprava kad mene nema... I nekako pristojnija....
Oni koji ne žele da se njihovo mišljenje ponekad prozove glupim, trebaju razgovarati isključivo sa svojim bakama.
Ili trebaju biti moderatori
U svojoj kuci, ljudi se imaju ponasati kako god zele.
U tome je i poanta.
Umjesto da svi skačemo i galamimo otkuda nekome pravo da šalje predmete na daljnju obradu trebali bi biti, ne zahvalni, već začuđeni zašto se to ne događa ćešće, jer se to pravo mora korisititi.
Sjetimo se Ličkog rukovanja, Makarskog sina tajkuna ili nedavno vlasnika Dućana igračaka, presude koje iako nemaju veze s ovim slučajem ističu potrebu za detaljnijim revizijama rada sudaca.
Issss prigorit će mi pekmez dok sve ovo pročitam Pa nemam ja ništa protiv toga da se šalje na dodatnu povjeru, već mi smeta to što je nakon mišljenja suda koji mu je direktno nadređen opet napravio po svom iz jednostavnog razloga što to ne rješava ništa. Dalekovod će se opet žalit i opet će sve stajati a dugovi će se gomilat. Stečaj nije daljnja obrada. Stečaj je u ovom slučaju kraj. A DORH bi i bez toga mogao napravit posao. O EPH neću puno pametovat jer nisam dovoljno upućena(ak šutim ispadnem mudrija
), ja sam govorila isključivo o Dalekovodu
Hrvati vrlo često ističu ekstreme kao objektive, prosječne primjere te iz njih izvlače zaključke koje kasnije ne žele promjeniti.
Vidljivo je prvenstveno po sportu gdje ne postoji ništa doli najnižih strasti, pljuvanja i uzdizanja u nebesa.
Recimo u ovom štrajku liječnika, ističe se primjer jednog ili stotinu preplaćenih liječnika, dok se zanemaruje da u štrajku sudjeluje i medicinsko osoblje koje bi trebalo dobiti određeno povećanje plaće. I umjesto da se odredi stručan prosjek kako bi se već predviđen novac poštenije rasporedio, čime bi se stalo na kraj 520-satnim mjesecima ili preplaćivanju liječnika pripravnika liječnika u stanju pripravnosti., da se uvede kontrola rada specijalista (koji vole prebaciti poslove na interniste ili čak direktno na sestre dok oni obave 3sekundni pregled), da se uvede i sama kontrola rada putem kontrolnih listi sa točkama obaveza (Kirurzi su radnici sa rizičnim i odgovornim poslom koji nemaju nikakvih temeljitih kontroli koraka u svom poslu dok jedan pilot ima checkliste za gotovo smiješne stvari), javnost se bomabardira sa ekstremima, prepotplaćenom sestrom, koja se nesretna radila kao Božidarka umjesto Inga, i prepreplaćenim voditeljem odjela pulmologije koji je možda Kal El.
Ne postoji neki razuman pogled, ili ukoliko i postoji zasjenjen je sa već spomenutim slučajevima.
Ne ističu Babića novinari kao objektiv. Ističe se on sam. On je potplaćen, on je zakinut, on ovo on ono a onda izjavi da odradi 520 sati mjesečno(što je fizički nemoguće ali o tome smo već raspravljali prije).. Frajer je više po televiziji nego u bolnici. Medicinsko osoblje koje bi trebalo dobit više plaće većinom ne štrajka. Sindikat med. sestara koji vodi Abveršekica ne štrajka a najviše med. sestara koje se brinu o pacjentima je u njenom sindikatu. Inače plaća med. sestre se ovim novim ugovorom mijenja +- 200kn(one s više staža imaju 200kn više ove s manje 200kn manje) a u prosjeku ostaje ista. Prašnjak vodi većinom više sestre čije plaćice su više nego dobre. Također ne štrajka primarna zaštita ni hitni prijem. Odredio se stručan prosjek tj. smjenski rad i zato i štrajkaju jer žele nazad stari kolektivni ugovor. Da napomenem da nisam u niti jednom sindikatu niti favoriziram nikoga, govorim samo ono što gledam već godinama. A da je ovo što govorim o Babiću istina dovoljan vam je dokaz to što u Virovitičkoj(Babić je tamo pulmolog) bolnici štrajka JEDAN posto liječnika. Ne samo da se ne štrajka nego se po bolnici šuška da se traži da ga se smijeni. Ako doktori žele da ih se gleda normalno onda nek smijene tog pajaca s mjesta vođe. Ovako bojim se da neće ništa dobiti ovim štrajkom.
Vidi se da je počela Liga šampiona, u 9 sati samo žena onlajn. (i ovaj iz Kanade al kod'njega je 4 popodne)
Al treba pohvalit trud, prekinula kuhanje da bi napisala nešto korisno za društvo.
Žen't sine, žen't.
Vidi se da je počela Liga šampiona, u 9 sati samo žena onlajn. (i ovaj iz Kanade al kod'njega je 4 popodne)
Al treba pohvalit trud, prekinula kuhanje da bi napisala nešto korisno za društvo.
Žen't sine, žen't.
Kakva Liga?
Žen't sine, žen't.
Žena onlajn jer ne voli gledat Barcelonu. Da je na tv-u Chelsea ili Arsenal onda bi bila off
Da je na tv-u Chelsea ili Arsenal onda bi bila off
Čujem da se jeftino prodaje vitrina za trofeje sa Emirates stadiona, pa da imaš gdje postavit goblene.
Nego u vezi štrajka, takve kao Babić bi trebalo rješiti jer propisi postoje, no javnost bi se prije trebal senzibilitirati s onima koji rade iako nisu adekvatno plaćeni nego energiju trošiti na one koji huču ilegalno punih džepova.
U tome je problem, barem ga ja tako percipiram, da se previše vežemeo za skroz negativne stvari protiv kojih u 95% slučajeva propis postoji (fiskalizacija npr. iako "od Tita" postoji propis o izdavanju računa), dok izostaje razumno rješenje u javnim medijima. Svi se oslanjamo na tamo neke stručnjake koji će reći dvije tri pametne umjesto da sagledamo zašto prosječna javnost nije sposobna sama doći do razumnog rješenja.
To je fakt. Nismo društvo koje racionalno može preštudirat ono što nam mediji i političari govore pa se hvatamo za konformističke i populističe izjave te iz njih izvodimo iste takve zaključke.
Žen't sine, žen't.
Kakva Liga?
Ah, ta liga. 22 muškarca u šorcevima koji napucavaju napuhanu mješinu po livadi.
Ne pratim to.
Da je na tv-u Chelsea ili Arsenal onda bi bila off
Čujem da se jeftino prodaje vitrina za trofeje sa Emirates stadiona, pa da imaš gdje postavit goblene.
Nego u vezi štrajka, takve kao Babić bi trebalo rješiti jer propisi postoje, no javnost bi se prije trebal senzibilitirati s onima koji rade iako nisu adekvatno plaćeni nego energiju trošiti na one koji huču ilegalno punih džepova.
U tome je problem, barem ga ja tako percipiram, da se previše vežemeo za skroz negativne stvari protiv kojih u 95% slučajeva propis postoji (fiskalizacija npr. iako "od Tita" postoji propis o izdavanju računa), dok izostaje razumno rješenje u javnim medijima. Svi se oslanjamo na tamo neke stručnjake koji će reći dvije tri pametne umjesto da sagledamo zašto prosječna javnost nije sposobna sama doći do razumnog rješenja.
To je fakt. Nismo društvo koje racionalno može preštudirat ono što nam mediji i političari govore pa se hvatamo za konformističke i populističe izjave te iz njih izvodimo iste takve zaključke.
Ne vezem goblene, al će dobro doć za heklane tabletiće
Pa javnost je već koliko toliko senzibilizirana. Vidiš da podržavaju štrajk. Ja ga eto kao zdravstveni radnik(EDIT: čitaj zdr. neradnik jer zbog zabrane nema zapošljavanja i produljenja ugovora) ne podržavam upravo zbog toga što smatram da se prvo tebaju riješiti ovakvi kao on jer da nema njega do štrajka nebi ni došlo.
U svojoj kuci, ljudi se imaju ponasati kako god zele.
-ne. Klasičan primjer je USA kejs, kazne jer su u kuhinji bili goli, dok se kroz dvorište može zavitriti u kuhinjski prozor. (nisam pratio pa upadam..). Čudoređe!
Ahahaha jel ovo prvi April ili sta?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/crnogorsko-nebo-stitit-ce-hrvatski-vojni-zrakoplovi-/701361.aspx
LOL!
Šta je iduće? Slovenska mornarica će čuvati naše more?
LOL!
Ahahaha bas to
Pa javnost je već koliko toliko senzibilizirana. Vidiš da podržavaju štrajk. Ja ga eto kao zdravstveni radnik(EDIT: čitaj zdr. neradnik jer zbog zabrane nema zapošljavanja i produljenja ugovora) ne podržavam upravo zbog toga što smatram da se prvo tebaju riješiti ovakvi kao on jer da nema njega do štrajka nebi ni došlo.
Još kad bi mi tu znali razliku između između goblena i tabletića... Za nas je to krpa zbog koje kod mame i bake ne vidiš rezultat utakmice.
Što se Crnogorske Vazduhnoplovne baze tiče, na Wikipediji piše da nemaju Galebove G4 u operativnom stanju, samo nekoliko helikoptera.A što nije jedna od beneficija NATO-a da se ustoji nekakva lokalna NATO baza koja bi nadgledala svojih šes' hektara zemlje?
LOL!
Ahahaha bas to
-lako za more (kao voda, to je medij koji nije problem braniti, zapravo je neuhvatljiv osim flaširanjem), ali tko će sad braniti ''naš Dubrovnik''? Mi?? Dali će prelet preko Prevlake biti incident? Što s jeftinim štekama cigareta? Što s probijanjem zvuč.zida iznad Njegoševe Kneževine (uobičajeno najava ide na HR radiu).. što s ...
Malo neobično zvuči sve to, ali biznis je biznis.
i btw, SLO mornarica trenutno ne može preuzeti čuvanje, traje remont RIZovog gumenjaka dok se namontira novi Tomosov 5.2 motor. Drugi (rezrvni) gumenjak je prebačen na Bled jer nije bilo dovoljno sidrišta u (nečijoj) Vali.
Izvorno ovo je tekst od mog frenda (sa njegovog bloga). Smatram da najbolje objašnjava trenutnu situaciju:
UDBA je naša sudba
Ili Lex sjedi Zorane! Pardon, sjedi Rex! Ma, sjedite obojica!
Josip Perković je 80-ih godina prošlog stoljeća bio državljanin SFRJ i zaposlenik tajne službe te iste države, popularne i zloglasne UDBA-e. Sve što je radio, radio je po nalogu svoje zemlje, vjerujući (pretpostavimo) da radi ono što je u najboljem interesu zemlje i njenih građana. 1983. godine u Njemačkoj je ubio jednog jugoslavenskog emigranta. Ubio ga je po nalogu državne službe. Vjerujmo, ne iz nikakvog osobnog zadovoljstva ili hira. Ne želim ulaziti u to što se i kako mora u čovjeku posložiti i poklopiti da može hladnokrvno likvidirati drugog čovjeka koji mu ne predstavlja neposrednu prijetnju. Ali, činjenica je da takvi ljudi postoje. Ljudi su to radili, a rade sigurno još i danas. Samo se o tome ne govori javno. Jer se te službe ipak zovu tajne.
Agenti Mossada sigurno i danas po svijetu eliminiraju neprijatelje države Izrael.( Ove je godine u Iranu likvidirano nekoliko stručnjaka za atomsku energiju, civila. Vrlo je vjerojatno da se nisu sami likvidirali.) Isto kao što to rade i dečki iz CIA-e. Ili, kao što su nekada radili KGB-ovci, a danas rade FSB-ovci. Na primjeru jednog gospodina koji je skončao u Engleskoj vidljivo je da su Rusi razvili i džepni format atomskog naoružanja. Kako su do 1989. godine agenti STASI-a po Zapadnom Berlinu i Zapadnoj Njemačkoj likvidirali svoje politički nepodobne emigrante, tako su vjerojatno i pripadnici zapadnonjemačkog BND-a koknuli gdjekojeg stasijevca.
Onda se je jednom SFRJ raspala, a raspala se je i njena zloglasna tajna služba. A na dijelu bivše SFRJ je nastala nova država, Republika Hrvatska. Koja je osnovala i svoju tajnu službu, SIS. Koja je spremno primila gospodina Josipa Perkovića u svoje redove. Čovjek je imao iskustva u takvim poslovima, da ne govorimo o vezama i poznanstvima. Naprosto, znao je iz prve ruke kako se takve stvari rade.
Danas tog istog Josipa Perkovića po medijima prozivaju razne spodobe i organizacije, kao da je osobno likvidirao sina božjega. Prozivaju i hrvatsku Vladu i predsjednika vlade da skrivaju komunističkog zločinca. I da podržavaju i odobravaju komunističke zločine. Za razliku od Njemačke, koja je donijela zakon o progonu komunističkih zločina. Jer kod njih sada nema komunizma, a u zapadnom djelu današnje ujedinjene države ga nije niti bilo. Pa je logično da će donijeti takav zakon. A ne zakon o kažnjavanju kapitalističkih ili "demokratskih" zločina. Pa da moraju krenuti međusobno razmjenjivati ubojice sa SAD-om, Britanijom ili Izraelom.
Naša je nesreća što ne pripadamo gore navedenom, biranom društvu. A nismo niti slični Rusiji ili Kini. Nismo nikakva sila čak niti po našim, balkanskim mjerilima, a za Europu smo stvarno rezervat. I to ne samo ptičji. Pa zato za nas vrijede neka druga pravila.
Njemačka je još 2005. godine pokrenula istragu u slučaju tog istog Josipa Perkovića. Ali tada nije od Hrvatske tražila da joj prepusti taj slučaj, za koji je 2008. nastupila zastara. Njemačka sada traži izručenje dotičnog. Traži to zato jer zna da od nekog kao mi može zatražiti što god želi. Jer je, kako narod voli reći sila. A zna se da sila ne moli nikoga. A izgleda da nam žele odmah u startu pokazati gdje nam je mjesto u novom, biranom društvu.
Josip Perković je bio u samom vrhu Tuđmanove tajne službe. Neki ljudi iz SIS-a su 1994. podnijeli tužbu protiv njega, ali je tužba 1997. odbačena. Bila su to turbulentna i nesigurna vremena i Hrvatska se nije htjela odreći dotičnog tajnog agenta. Jer joj je trebao. Sada su se vremena opet promijenila. Nestale su dvije države i dvije službe za koje je gospodin Perković ubijao i došla je nova, uljuđena, civilizirana europska Naddržava. Za našu malu poddržavu u tom sustavu bi najbolje bilo da se dotičnog gospodina javno odrekne. Da ga odbaci poput one gumene stvari koja se navuče znate već na što. Onda ju iskoristite i bacite, nekada se događaja u kojem ste ju koristili sjećate dugo i s radošću, nekada ga brzo zaboravite. Iako se s ljudima kod nas tako postupa već poduže vrijeme, to nije princip po kojem bi trebale funkcionirati tajne službe.
Ponovimo još jednom. Radi se o čovjeku koji je bio pripadnik tajnih službi dviju međunarodno priznatih država. Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Republike Hrvatske. Ne nekih nakaradnih zločinačkih tvorevina koje su planski i programski provodile masovne zločine, poput nacističke Njemačke, srpske Krajine ili Pavelićeve NDH.
No, vratimo se naš položaj u novom Nadsustavu. Ono, što u novoj Europi može netko, ne može svatko. I koliko god da je Zoran Milanović s ovim inatom u pravu, toliko bi, ukoliko je u njega imalo mudrosti, trebao biti svjestan toga da se ovaj inat, na ovakav način, ne može dugo tjerati. U trenutnom medijskom kaosu i mnogobrojnim hajkama, najteže pada spoznaja da se naša država mora povući pred europskim zakonom i priznati da ne može jamčiti pravnu zaštitu ljudima koji su radili najprljavije poslove u njezino ime. ( Ovo je slučaj vrlo sličan slučaju generala Gotovine. Koliko god će sada skočiti dežurni čuvari tradicionalnih plemenskih vrednota, opet nismo sami riješili nešto što smo trebali, sada to navlačimo kako kome ustreba i opet nam netko sa strane popuje i dijeli pljuske.)
Sada i bič i košaru s mrkvama drži netko drugi. ( Zlobnici iz susjednog istočnog plemena bi nam se sada slatko nasmijali i rekli da nam tako i treba, jer smo jedva dočekali da opet postanemo bečki konjušari.) Nema nam druge nego plesati kako nam se svira. Inače, ništa od mrkve.
A oni koji su bili protiv ulaska Hrvatske u EU, s argumentima da će nam se iz Europe nametati zakoni, propisi i ritam života, sada su najglasniji su najglasniji u osudi Zorana Milanovića zbog toga što je toj istoj Europi pokazao zube. To je čak i od njih nisko i jadno. Glavna oporbena stranka je po temeljnim odrednicama svojega programa protiv stava sadašnje Vlade i Milanovića. No, oni su konstantno protiv provođenja svih zakona i propisa koje su sami donijeli, tako da bi se njima prvenstveno trebala baviti medicina.
Ostaje nam jedino vjerovati da je u Milanovića toliko pameti i razuma da spozna da sada nije niti vrijeme niti mjesto za suprotstavljanje brojnijem i nadmoćnijem neprijatelju. I da problem krene rješavati trenutno i transparentno, kako to vole pričati na zapadu. Kad se Terminator obrati nekome sa "Talk to the hand!" to jest simpatično i frajerski. Nama bi se, nažalost, moglo grdno obiti o glavu.
Ah, ta liga. 22 muškarca u šorcevima koji napucavaju napuhanu mješinu po livadi.
Ne pratim to.
Ne pratim ni ja Ligu šampiona pa se ne pravim da nikad nisam čuo za nju. Osim ako živiš bez TV-a, ne pratiš vijesti na internetu, ne kupuješ novine, nemaš profile na socijalnim medijima i družiš se sa manje od 3 muške osobe, rekao bih sa popriličnom tačnošću da itekako znaš šta je u pitanju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/crnogorsko-nebo-stitit-ce-hrvatski-vojni-zrakoplovi-/701361.aspx
Ne vidim zašto bi to bio problem...Pa već su prije par godina čuvali Mađarsko nebo kad su imali manjak zrakoplova zbog remonta.
Još kad bi mi tu znali razliku između između goblena i tabletića... Za nas je to krpa zbog koje kod mame i bake ne vidiš rezultat utakmice.
Što se Crnogorske Vazduhnoplovne baze tiče, na Wikipediji piše da nemaju Galebove G4 u operativnom stanju, samo nekoliko helikoptera.
A što nije jedna od beneficija NATO-a da se ustoji nekakva lokalna NATO baza koja bi nadgledala svojih šes' hektara zemlje?
Gobleni su ono šta visi na zidu a tabletići ona grozota koju babe stavljaju po televizorima, ormarima, stolovima, zahodima
Galebovi ne udovoljavaju uvjetima NATO-a, a Crnogorci ne žele kupit druge avione.
baš me zanima kako će ovo izvesti kad naši avioni ne mogu iz baze doći do Dubrovnika i nazad
Ne pratim ni ja Ligu šampiona pa se ne pravim da nikad nisam čuo za nju. Osim ako živiš bez TV-a, ne pratiš vijesti na internetu, ne kupuješ novine, nemaš profile na socijalnim medijima i družiš se sa manje od 3 muške osobe, rekao bih sa popriličnom tačnošću da itekako znaš šta je u pitanju.
Pa ni ne pravim se. TV ne gledam, od vijesti na netu pratim samo ono što me zanima, novine ne kupujem, društvene mreže koristim u marketinške svrhe, a s prijateljima ne pričam o nogometu.
To što je tebi taj sport bitan, ne mora značiti da je svima. Evo, ti si sigurno čuo da je nedavno održan DCMM?
baš me zanima kako će ovo izvesti kad naši avioni ne mogu iz baze doći do Dubrovnika i nazad
To je i meni prvo palo na pamet, morali bi aktivirati Dubrovnik...
Pa ni ne pravim se. TV ne gledam, od vijesti na netu pratim samo ono što me zanima, novine ne kupujem, društvene mreže koristim u marketinške svrhe, a s prijateljima ne pričam o nogometu.
To što je tebi taj sport bitan, ne mora značiti da je svima. Evo, ti si sigurno čuo da je nedavno održan DCMM?
A ti ga nekad baš za piipzdiš. Pišeš po stranici koja obrađuje teme u današnjem svijetu a kažeš kako pratiš samo usko ograničene teme. Iako slažem se s R3blom uopće nije važno pratiš li sport ili ne(ili bilo koju drugu temu) ako se krećeš u društvu, otvaraš internet ili samo odeš u dućan po gablec čuješ sve što se događa pa tako i za Ligu prvaka.
Ja izgbjegavam neke teme ko kugu pa opet (nažalost) čujem za J. Biebera, onu šta plazi jezik svima, Mamićeve ispade, konstantne svađe "desničara" i "komunjara."
Nemoguće je živjeti u današnjem društvu i usput ne pokupiti hrpu nepotrebnih informacija.
I da znam da je održan DCMM. Prošle godine je bio bolji ali mi je fora onaj Frst aid is Half Life-a
Ajde ne serkaj ga.
Pa ne pratim ni ja Modnog Mačka, ali svejedno po portalima vidim neku vijest o tom momku Ili ti imaš neki super-ultra-kul filter koji ti filtrira samo one vijesti koje ti želiš čitati?
Mogao si umjesto DCMM (vjerujem da je to ono neko modding natjecanje) napisati što znači to a ne praviti se tu pametan. Pa nije ni on tebi napisao da je na TV-u (što god to bilo) CL u uto i sri, a EL čet.
A ti ga nekad baš za piipzdiš. Pišeš po stranici koja obrađuje teme u današnjem svijetu a kažeš kako pratiš samo usko ograničene teme. Iako slažem se s R3blom uopće nije važno pratiš li sport ili ne(ili bilo koju drugu temu) ako se krećeš u društvu, otvaraš internet ili samo odeš u dućan po gablec čuješ sve što se događa pa tako i za Ligu prvaka.
Ja izgbjegavam neke teme ko kugu pa opet (nažalost) čujem za J. Biebera, onu šta plazi jezik svima, Mamićeve ispade, konstantne svađe "desničara" i "komunjara."
Nemoguće je živjeti u današnjem društvu i usput ne pokupiti hrpu nepotrebnih informacija.
I da znam da je održan DCMM. Prošle godine je bio bolji ali mi je fora onaj Frst aid is Half Life-a
Da,i? Pa informacije koje mi trebaju za ovu temu pronađem. Pa bar se u ovo doba mogu filtrirati informacije koje te zanimaju.
Ajde ne serkaj ga.
Pa ne pratim ni ja Modnog Mačka, ali svejedno po portalima vidim neku vijest o tom momku Ili ti imaš neki super-ultra-kul filter koji ti filtrira samo one vijesti koje ti želiš čitati?
Mogao si umjesto DCMM (vjerujem da je to ono neko modding natjecanje) napisati što znači to a ne praviti se tu pametan. Pa nije ni on tebi napisao da je na TV-u (što god to bilo) CL u uto i sri, a EL čet.
Deutsche Casemod Meisterschaft. Pa ja kao znam što je Liga šampiona?!
Deutsche Casemod Meisterschaft. Pa ja kao znam što je Liga šampiona?!
Uspoređuješ to dvoje?
Glumatanje FTW.
Pranja je nova Miley.
Uspoređuješ to dvoje?
Meni je DCMM važniji od lige šampiona.
Glumatanje FTW.
Pranja je nova Miley.
Aj ne seri.