Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.029.304
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Agent Rico kaže...

A što je napravio? Poslao specijalce na Boljkovca, čovjeka koji ima 90 godina i jedva hoda... {#}

Eto, kad sam već Boljkovca spomenuo.  http://www.jutarnji.hr/podignuta-optuznica-protiv-prvog-ministra-unutarnjih-poslova-boljkovca-terete-za-ratni-zlocin-u-ii--svjetskom-ratu/1126739/

 -- || \o/
12 godina
neaktivan
wyks kaže...

Koliko sam se malo informirao, on pokušava istaknuti da su moguće malverzacije gdje se dugovanjima tvrtki kćeri dobije većina kako bi se nadglasalo druge vjerovnike i pokušalo im se ne isplatiti sva potraživanja, recimo u ovom slučaju Dalekovoda gdje neka dugovanja, specifično tvrtki kćeri, nisu spominjala dok se nije dobila mogućnost predtečajne nagodbe.

Osobno bih isključio bilo kakvu opciju ikakvih nagodbi kada se prijeđe iznos od milijun kuna dugovanja, jer Država i društvo općenito ne bi trebali služiti privatnim interesima, pogotovo kada su ti privatni interesi toliko nesposobni te nagomilaju milijarde dugovanja.

A Jutarnji ko Jutarnji, malo proziva suca Kolušića, malo Kolakušića, a malo je neugodno kada novine kojima prijeti ista sudbina i koja također ima sumnjiva dugovanja i potraživanja (tramakanje milijunskih iznosa između tvrtki) ističu slučajeve o čijoj odluci suda na kraju i sami ovise.

Tu je negdje i nastavak vrhunskog izvještavanja gdje se dijagnosticiranog (EDIT: svi pokazatelji upućuju da je bio) psihičkog bolesnika naziva krvoločnim ubojicom.

(Može su uzeti u obzir da, pored PTSP-a, većina "krvoločnih ubojica" pati od neke vrste poremećaja ponašanja, psihopatije/socipatije, te je vrlo teško ustvrditi prave uzroke iskaljivanja nasilja, a društvo je tu da čak i takve slučajeve procesuira i dužno je naći uzrok kako bi se spriječio daljnji incidenti)

Ovo za jutarnji se slažem, ali taj Kolakušić je tu nagodbu već poslao na ustavni sud na provjeru. Oni su odlučili da je sve uredu s nagodbom i da se može nastavit i sad on donese presudu da se nemože u nagodbu nego u stečaj.

To mi dođe tak ko da se ti i ja sudimo oko npr kuće. Sud odlući da je kuća tvoja a ja ju onda srušim jer eto nemože bit tvoja jer ja mislim da je protuzakonito {#}

I sad će se ponovno dalekovod žalit, onda će to na vrhovni sud, pa na ustavni, pa natrag na trgovački i tak u nedogled.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
To mi dođe tak ko da se ti i ja sudimo oko npr kuće. Sud odlući da je kuća tvoja a ja ju onda srušim jer eto nemože bit tvoja jer ja mislim da je protuzakonito {#}

Imaš 100% Kuće.

Ti si zbog nadogradnje od mene uzela pozajmicu, dok si od susjeda uzela kredit za uređenje.

Istovremeno posjeduješ Garažu koja djeluje samostalno i generira dobitak, te ti od Garaže, unutarnjim poslovima uzimaš dobit kako bi namirila rate.

No rate ne možeš namiriti, pa se odlučiš na predstečajnu nagodbu na kojoj moraju biti prisutni svi dužnici, znači ti, ja i susjed i svi imamo udio u glasovanju proporcinalno našim potraživanjima.

No ti netom prije nagodbe obznaniš da Garaži, Šupi i Štali, objektima koji formalno pravno djeluju samostalno no u tvojem su vlasništvu, duguješ 4 puta veći iznos nego što duguješ meni i susjedu.

Kako sad odjednom Graža, Štala i Šupa prelaze 75% svih dugovanja njihov udio u glasovanju je veći, te kako potražuju najviše novaca, a od tvoje imovine se ne mogu namiriti svi dužnici, većina dužnika se može dogovoriti da se briše dio duga.

Formalno pravno oštećeni su svi dužnici jednako, no tehnički smo oštećeni samo ja i susjed, jer dugovanja Garaži, Štali i Šupi su uličnom ekonomijom gledajući bila preljevanje iz jednog u drugi džep.

Ukoliko sam nešto krivo shvatio molio bih da me netko stručniji ispravi.

(Molio bih i sudionike rasprave da me poštede "borbi za radnja mjesta", "gladnim obiteljima" i sl. jer duštvo nije odgovorno za nečiju privatnu prčiju gdje su si Članovi Uprave isplaćivali bonuse dok je novaca bilo, iako su godinu završili sa 400 milijuna eura gubitaka. Predstečajna nagodba je uvreda svim koji odgovorno upravljaju svojim financijama)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina

Evo ja bih postavio par jednostavnih pitanja oko našeg društva i države. Zašto se svi naši političari nečega ili nekoga boje? Ima li pametnih , sposobnih , odlučnih ljudi u ovoj državi ili su svi samo sa jednom od ovih osobina?

15 godina

Može li netko iz Splita pojasniti koji je k*rac novom gradonačelniku Splita? S jedne strane će platiti kredit Hajduka (30 milijuna kuna) a s druge strane ga boli njonjo za KK Split (nekad Jugoplastika). Shvaćam poseban odnos većina Dalmatinaca prema Hajduku ali KK Split je košarkaška institucija i možda najtrofejniji klub u HR. Zar je uredu samo tako okrenuti mu leđa?

Stručnjak za odmaganje...
17 godina

Kakvi šupljoglavi novinari jezuš kristuš,Izlanuo se pa ne mogu niti navest točne činjenice pa kažu ta su Austrijanci dovukli čak tri Tenka jel.Još u tom tekstu stave link na Austrijski članak, i tam se fino vidi da to nisu nikakvi tenkovi več obična oklopna vozila bez ikakvih topova a bome ne vidim niti neke mitraljeze no ipak to je za šupljoglavog novinara Tenk kaj drugo.{#}

http://www.24sata.hr/svijet/nastrijelio-je-bolnicara-i-dva-policajca-treceg-uzeo-za-taoca-332612

http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/niederoesterreich/Wilderer-toetet-vier-Menschen-im-Bezirk-Melk-FOTOS-VIDEO/116231459

Hm ili je ovaj tip vrlo sposoban,Nevinašce ili je Austrijska policija zbog neiskustva vrlo loše reagirala u ovoj situaciji ja bi rekel da je ovo zadnje u pitanju.Ipak nije to Amerika jel di su ovakve situacije vrlo česte, pa kod njih policajci ili specijalci i na manje opasnosti reagiraju ko da idu na puno veču opasnost.Bolje je bit preoprezan policajac/specijalac i lak na obaraču, tako to rade u Americi jer im je zakonski tak omogučeno. Njima ne treba puno da zapucaju, a iskustva u ovakvim opasnim situacijama imaju i preko glave to sigurno.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Može li netko iz Splita pojasniti koji je k*rac novom gradonačelniku Splita? S jedne strane će platiti kredit Hajduka (30 milijuna kuna) a s druge strane ga boli njonjo za KK Split (nekad Jugoplastika). Shvaćam poseban odnos većina Dalmatinaca prema Hajduku ali KK Split je košarkaška institucija i možda najtrofejniji klub u HR. Zar je uredu samo tako okrenuti mu leđa?

Pa isto ti je i u Sisku sa Segestom koja je najstariji nogometni klub u Hrvatskoj. Jedva preživljavaju.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
odjavljen

To je uvijek bilo tako... dok sam veslao, uvijek je klub jedva živio (Gusar), ali se zato za nogomente klubove sipa pozamašna lova, jer je eto, bitan i bitniji...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Domi, ti na mene imaš utjecaj zen-vrta. Kad pročitam neki tvoj post odmah se smirim - mislim da imaš tlak 100/60 i zamišljam te kako meditiraš lebdeći 12 cm iznad tla, nešto kao Yoda... :-)

...

Rofl, koje ulizivanje. {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan

Nakon iscitavanja ove mase linkova koje ste polinkali, ostaje mi jos uvijek jedno pitanje nerazrijeseno:

zasto je uopce Njemackoj toliko stalo da sudi jednom stranom spijunu? Kakve oni koristi imaju od toga?

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Nakon iscitavanja ove mase linkova koje ste polinkali, ostaje mi jos uvijek jedno pitanje nerazrijeseno:

zasto je uopce Njemackoj toliko stalo da sudi jednom stranom spijunu? Kakve oni koristi imaju od toga?

Zato jel i njihova BSD imala tu svoje prstiće.

Pa se boje da se ne sazna da su ustvari samo zažmirili na ta ubojstva ,pošto je barem polovica agenata jugoslavenske Službe državne bezbednosti radila i za njih.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 19:25 (kizo2703).
16 godina
eevek kaže...

Kaže Milanović da nismo ptičji rezervat i u pravu je, mi smo rezervat za majmune, iako sve lakšim postaje pronalazak majmuna inteligentnijeg od 'rvata.

Ne znam ni sam zašto pratim vijesti. Očito sam mazohist

- Milanovič nastupa samouvjerno (samo on je uvjeren?) ili kao ultanacionalista-desničarski.. još mi samo fale Thopmsonove popevke u backu. ... ali nije u pravu (inače bi kao poznat nacionalista navijao z anjega)

- mi jesmo ptičji rezervat. Čikoš (rode), Cres (bjeloglavci), pa Kopački Rit, Crna Malka.. ornitologija nam je u genima od stoljeća sedmog. Provjereno dobri konjušari, konobari i ptičari (inače i poznata vrsta lovačkih pasa koja je vjerojatno kao i Dalmatiner naš patent).

'treba pokazati karakter'? -LOL. Ptičar ide k nozi kad gazda zove. Dobar ptičar... ali loš političar. (ili mu nitko jo nije ntuknuo tu sitnicu?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

mario,ti očito ne znaš 'di mi živimo.....

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
15 godina

Za ovo se može samo zapjevati Slovenija zemlja mog sna.

Za one koji su neupućeni u lik i djelo benda Buldožer evo i linka na pjesmu.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Jedna komedija prije spavanja. {#}

http://www.jutarnji.hr/-dokazao-sam-da-su-gay-brakovi-pogresni-uz-pomoc-znanosti---suludo-homofobno-istrazivanje-u-nigeriji/1126733/

Najjace: "Chibuihem Amalaha tvrdi kako, prema njegovim eksperimentima, sjeverni i južni pol magneta se međusobno privlače, dok se isti polovi međusobno odbijaju." - bez obzira da li je to "prijenos informacija a la Jutarnji" ili ne, ova recenica mi je vrh za danas. xD

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan

Pošten čovek se s magneti ne pača.

12 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Jedna komedija prije spavanja. {#}

http://www.jutarnji.hr/-dokazao-sam-da-su-gay-brakovi-pogresni-uz-pomoc-znanosti---suludo-homofobno-istrazivanje-u-nigeriji/1126733/

Najjace: "Chibuihem Amalaha tvrdi kako, prema njegovim eksperimentima, sjeverni i južni pol magneta se međusobno privlače, dok se isti polovi međusobno odbijaju." - bez obzira da li je to "prijenos informacija a la Jutarnji" ili ne, ova recenica mi je vrh za danas. xD

Ne samo to, koristio je kemiju, biologiju i matematiku da bi to dokazao. I to doktorski student. Kod nas se to dokaže u petom osnovne?

E sad bih užasno volio da mi neko objasni povezanost ljudske seksulane orijentacije sa magnetnim polovima {#}

Jutarnji je dotakao novo dno sa ovom "vijesti".

17 godina

http://www.24sata.hr/politika/dr-naknada-voa-strajkasa-s-placom-od-28500-do-36140-kn-332531

Da, zdravstvo nam je u kolapsu jer penzioneri puno grebu po HZZO-u... da...

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
tnakir kaže...

http://www.24sata.hr/politika/dr-naknada-voa-strajkasa-s-placom-od-28500-do-36140-kn-332531

Da, zdravstvo nam je u kolapsu jer penzioneri puno grebu po HZZO-u... da...

Kako mi se gadi taj se*onja. Sad je veliki borac za prava odkad mu bolnica ne želi financirati njegova "dežurstva." On se našao laprdat. Veeeliki liječnik koji svakog pacjenta koji nema upalu pluća odpravi na Jordanovac, a ove s upalom doma. Cijeli odjel mu se raspada.Šta nisu on i ona Prašnjakica štrajkali zbog stanja u zdravstvu??? Može ih sve skupa bit sram. Tu se grebu za 100kn, na njihove plaće ide skoro sav proračun bolnica a pacjente ko *ebe. Šta ne štrajkaju zbog toga što u bolnicama nema dovoljno lijekova?? Što se ampule s lijekovima umjesto da se uzme doza za određenog pacjenta i baci ne bacaju nego spremaju u frižider jer ne možeš bit siguran da češ imat dosta za drugog, što nema u bonicama osnovnog pribora, vata se dobiva jednom mjesečno(ako potrošiš snalazi se), gaze su zaštićena vrsta ko Velebitska degenija, higijenskog pribora nema...ne postoji. Glavna izjava je donesite si od doma. Šta je s onima koji nemaju ili im nema tko donjeti?? Nemamo ljude s čim ni obrijati ni oprati.Na odjelima nema pidžama, jastučnice se nose iz drugih bolnica a plahte se skrivaju da bi bilo "svaki slučaj." Zašto za to nisu štrajkali?? Oni štite dostojanstvo zdravstva i medicinskih radnika? Štite svoje pohlepne guzice. FUJ {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
neaktivan
wyks kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Imaš 100% Kuće.

Ti si zbog nadogradnje od mene uzela pozajmicu, dok si od susjeda uzela kredit za uređenje.

Istovremeno posjeduješ Garažu koja djeluje samostalno i generira dobitak, te ti od Garaže, unutarnjim poslovima uzimaš dobit kako bi namirila rate.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/286816/Otkrili-jos-milijardu-kuna-duga-a-Mercepa-i-drustvo-izbrisali.html

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina
neaktivan
wyks kaže...
wyks kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Imaš 100% Kuće.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/286816/Otkrili-jos-milijardu-kuna-duga-a-Mercepa-i-drustvo-izbrisali.html

Krivo si me skužio, ja sam govorila o odnosu trgovačkog i ustavnog suda.

A ovo za milijardu mogu oni otkrivat koliko hoće, sve će na kraju završit po dobroj staroj formuli. Čim je pokrenut stečaj gotovo je, proći će ko Kamensko. Radnici neće dobit lovu jer se neće imat od čega naplatit, vlasnik će odslužit godinu-dvije dok će ga u zatvoru grijat misli na one miljunčeke koji su na ko zna kojem otočju {#}

17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
Krivo si me skužio, ja sam govorila o odnosu trgovačkog i ustavnog suda.

A ovo za milijardu mogu oni otkrivat koliko hoće, sve će na kraju završit po dobroj staroj formuli. Čim je pokrenut stečaj gotovo je, proći će ko Kamensko. Radnici neće dobit lovu jer se neće imat od čega naplatit, vlasnik će odslužit godinu-dvije dok će ga u zatvoru grijat misli na one miljunčeke koji su na ko zna kojem otočju {#}

U tome je i poanta.

Umjesto da svi skačemo i galamimo otkuda nekome pravo da šalje predmete na daljnju obradu trebali bi biti, ne zahvalni, već začuđeni zašto se to ne događa ćešće, jer se to pravo mora korisititi.

Sjetimo se Ličkog rukovanja, Makarskog sina tajkuna ili nedavno vlasnika Dućana igračaka, presude koje iako nemaju veze s ovim slučajem ističu potrebu za detaljnijim revizijama rada sudaca.

Preciznije za temu, očito je da nitko od stranih ulagača više ne vidi EPH kao dobro ulaganje, a zašto i bi kada ne samo da nisu dali otkaz uredniku koji je bio toliko naivan da nije primjetio da ne intervjuira Premijera Republike, nego su mu i dalje ostavili velike ovlasti i slobodu pisanja, pa sada huče na vojnu intervenciju u Siriji dok samo Vijeće Sigurnosti Ujedinjenih Naroda nema sigurne dokaze za koliki-toliki legimitet vojne intervencije.

U njihovom predstečajnom postupku ima materijala i za pregled DORH-a, prvenstveno zbog indicija da su Slobodnu Dalmaciju, laički govoreći, kupili novcima same Slobodne, iako je i to u Hrvatskoj već bilo pokušano kada je grupa "poduzetnika" preko naivnog 22-godišnjeg nećaka pokušala kupiti KIM kreditom za koji bi jamstvo bilo imovina samog KIM-a, ili kako je Čermaku za kupnju Janafovog rezervoara nafte u Omišlju, dobio je kao član upravnog odbora Janafa pravo na gradnju rezervoara a jamac za kredit je bio sam Janaf.

Što se tvoje paralele sa Kamenskim tiče, rekao bih da sa moralne strane nije paralela točna, jer bi društvo trebalo biti osjetljivije na propadanje industije koja nema labilna morlana stajališta, stavove, utjecaj na javnost, nego na medijsku grupu koja može ali i ne mora biti financirana zbog širenja štetnih interesa (Sjetimo se Medijskog Sveučilišta koje je, ako zanemarimo sve malverzacije oko samog otvaranja, moglo postati leglo "jurnalisticus Jutarnjalis", (mutiranih parazita otpadaka sa Studija novinarstva ili tromjesečnih PR-stručnjaka/stručnjaka za društvene mreže.)

ili čak "doktorskih studenata"

A što bi se dogodilo kad bi sveučilište postalo internacionalno? Međunarodni incident, jer bi možda Palestinca pomješali sa Izraelcem, Iranaca sa Izraelcem ili Amerikanca sa Teroristom

Također radnica Kamenskog neće biti dovedena u moralnu dilemu, treba li nastaviti posao ako se to krši s njenim morlanim načelima, dok sam s druge strane snažno uvjeren da su mnogi zaposlenici EPH-a poslučnici radi isplate plaće koji slijede jasne naredbe glavnih urednika neovisno o svojim načelima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 12:21 (wyks).
17 godina

Bolja je i zanimljivija rasprava kad mene nema... I nekako pristojnija....

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Ako smo potpisali taj "zakon" tada sa realnog stajališta stvari moramo ispuniti ono što smo potpisali, tj. da se moramo nositi sa odgovornošću.

Odgovornost u smislu dosljedne ozbiljnosti i pridodavanju važnosti onome što smo svojim potpisom potvrdili.

Smatram da nas sve ostalo vodi prema karakteru neozbiljnog subjekta na vanjsko političkoj, pa čak i gospodarskoj sceni.

Važnije od ovog slučaja, a u domeni je potpisanih dokumenata iz pregovora sa EU tj. u  sferi pristupa je i katastrofalno loša priprema terena u unutarnjem gospodarstvu. Primjera radi (jedan od) pogledajmo današnju konstrukciju poljoprivrednih gospodarstava koja su doživjela svojevrsnu kataklizmu. Sve zbog više godišnjeg ne rada na samoj pripremi sustava u smislu integracije u EU. Naravno i nitko nije odgovoran. 

Po meni to je problem za diskusiju u društvu opčenito. A ne ove kozmetičke mjere sa prefikosom "lex" ili kako već. Jer ruku na srce narod ne živi zbog nekolicine kaznenih slučajeva, već od dobro posloženog gospodarstva. Gledajuć sastrane neutralni promatrać može dobiti svojersnu iluziju jer izgleda da je sveopće blagostanje kada nas teme "lex" zaokupiraju više od onih gospodarskih.  

Meni taj aktualni slučaj djeluje kao dobra kost za manje više sve političke subjekte. Naime trenutno svi imaju koristi od nje, kost je očito debela i što je najvažnije malo košta. 

http://www.norgems.com
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Gledajuć sastrane neutralni promatrać može dobiti svojersnu iluziju jer izgleda da je sveopće blagostanje kada nas teme "lex" zaokupiraju više od onih gospodarskih.  

Tako je kod svih zemalja koje namaju dovoljno sretno i ispunjeno stanovništvo, jer pojedinac kojem nešto fali je čangrizav i brinu ga svakojake stvari, od susjeda, općine, bolnice, države, EU i sl.

Ukoliko ti se dan sastoji od posla kojeg voliš, djece ili hobija koje voliš, uživanja na različitim kulturno-zabavnim manifestacijama, žene koja nema glavobolje u specifičnim trenucima, te općenitog društva u bližoj okolini koje funkcionira i uživa, neće te previše interesirati gdje je netko negdje malverzacijom otkupio zemljište od ministra koji je zbog tog zemljišta da otkaz, dok istovremeno Republika tom istome spašava njegovu privatnu banku sa 500 milijuna kuna, jer muškarcu je gotovo nemoguće istovremeno koristiti obje glave.

Damn, mora da su Finkinje i Šveđanke imune na glavobolju u specifičnim trenucima, jer ti Nordi zbilja imaju širok osmjeh kad dođu na more...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 12:47 (wyks).
15 godina
neaktivan
wyks kaže...
woodgamesfx kaže...
Gledajuć sastrane neutralni promatrać može dobiti svojersnu iluziju jer izgleda da je sveopće blagostanje kada nas teme "lex" zaokupiraju više od onih gospodarskih.  

Tako je kod svih zemalja koje namaju dovoljno sretno i ispunjeno stanovništvo, jer pojedinac kojem nešto fali je čangrizav i brinu ga svakojake stvari, od susjeda, općine, bolnice, države, EU i sl.

Fascinira me koliko nas uspijevaju dugo plašiti i je8ati sa babarogama i pričama o njima.

Ispada da im je svima uspjelo izgurati povrh svega "lex" (od sada zovem REX) kao novu frontu obrane interesa Hrvata i hrvatstva. 

Koji trash u 3PM!

http://www.norgems.com
16 godina
woodgamesfx kaže...

Ako smo potpisali taj "zakon" tada sa realnog stajališta stvari moramo ispuniti ono što smo potpisali, tj. da se moramo nositi sa odgovornošću.

Odgovornost u smislu dosljedne ozbiljnosti i pridodavanju važnosti onome što smo svojim potpisom potvrdili.

Smatram da nas sve ostalo vodi prema karakteru neozbiljnog subjekta na vanjsko političkoj, pa čak i gospodarskoj sceni.

Važnije od ovog slučaja, a u domeni je potpisanih dokumenata iz pregovora sa EU tj. u  sferi pristupa je i katastrofalno loša priprema terena u unutarnjem gospodarstvu. Primjera radi (jedan od) pogledajmo današnju konstrukciju poljoprivrednih gospodarstava koja su doživjela svojevrsnu kataklizmu. Sve zbog više godišnjeg ne rada na samoj pripremi sustava u smislu integracije u EU. Naravno i nitko nije odgovoran. 

Po meni to je problem za diskusiju u društvu opčenito. A ne ove kozmetičke mjere sa prefikosom "lex" ili kako već. Jer ruku na srce narod ne živi zbog nekolicine kaznenih slučajeva, već od dobro posloženog gospodarstva. Gledajuć sastrane neutralni promatrać može dobiti svojersnu iluziju jer izgleda da je sveopće blagostanje kada nas teme "lex" zaokupiraju više od onih gospodarskih.  

Meni taj aktualni slučaj djeluje kao dobra kost za manje više sve političke subjekte. Naime trenutno svi imaju koristi od nje, kost je očito debela i što je najvažnije malo košta. 

A zašto svi toliko kenjate o ovoj smiješnoj priči? Zakon o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima sa članicama EU još je 2010. imao u sebi članak koji je omogućavao da se europski uhidbeni nalog može odbiti ako je nastupila zastara kaznenog progona ili izvršenja sankcije u našoj državi.

Izmijenjeni zakon kojeg su na brzinu progurali nije donio strašne izmjene, samo su preciznije definirane stvari i trebale su biti jer su ranije, kao i mnoge druge zakone i ugovore, aljkavo odradili debili prije ovih debila. Treba Ustav mijenjati pa će se i zakon vratiti na staro.

Izručiti lika kojeg su već DVA PUTA odbile izručiti sudske vlasti iz vremena HDZ-a ('97. i '06.) zbog manjka dokaza, smiješno je.

Pa znate li vi što znači pojam štititi građanina i državljanina RH? Zar mislite da ostale zemlje samo tako bacaju svoje ljude van kada im dođe ovakva ili onakva optužnica?

No, neka HDZ izglasa sa SDP-om izmjenu Ustava, neka se makne zastara, neka švabe pošalju novi zahtjev (iako su oni daleko gori od nas po pitanju neizručenja, a podlost im je na posebnoj razini) i neka sude liku.

Smiješni su 'rvati, kao i uvijek. Stalno se cvili kako gubimo suverenitet, a kada imamo slučaj gdje se isti može i treba zadržati, 'rvati cvile i bacaju bombastične naslove po novinama, vođeni, kao i uvijek, upravo onim idiotima koji su i sami već napravili istu stvar ili ju zakuhali.

A o pripremi raznih EU ugovora i potpisivanjima istih ne treba previše pričati. Razni idiotizmi potpisani sa željom da što prije uđemo u EU osjetit će se tek kroz nekoliko godina.

Za početak, kada smo već dio EU, Hrvati moraju naučiti što je EU, a što EK, te što potonja radi i može raditi, a onda možemo dalje razgovarati svi skupa.

Čisto da se ufuram u psihozu... SANKCIJE, SANKCIJE, AJME!

16 godina
odjavljen

Čuj, iz perspektive prava i pravosuđa, ne vidim ništa čudno u tome da nam EK ne vjeruje. Pravosuđe nam je u takvom stanju da me ne bi čudilo da sudove ukinemo i samo "rentamo" od nekoga trećeg...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan

Hrvati vrlo često ističu ekstreme kao objektive, prosječne primjere te iz njih izvlače zaključke koje kasnije ne žele promjeniti.

Vidljivo je prvenstveno po sportu gdje ne postoji ništa doli najnižih strasti, pljuvanja i uzdizanja u nebesa.

Recimo u ovom štrajku liječnika, ističe se primjer jednog ili stotinu preplaćenih liječnika, dok se zanemaruje da u štrajku sudjeluje i medicinsko osoblje koje bi trebalo dobiti određeno povećanje plaće. I umjesto da se odredi stručan prosjek kako bi se već predviđen novac poštenije rasporedio, čime bi se stalo na kraj 520-satnim mjesecima ili preplaćivanju liječnika pripravnika liječnika u stanju pripravnosti., da se uvede kontrola rada specijalista (koji vole prebaciti poslove na interniste ili čak direktno na sestre dok oni obave 3sekundni pregled), da se uvede i sama kontrola rada putem kontrolnih listi sa točkama obaveza (Kirurzi su radnici sa rizičnim i odgovornim poslom koji nemaju nikakvih temeljitih kontroli koraka u svom poslu dok jedan pilot ima checkliste za gotovo smiješne stvari), javnost se bomabardira sa ekstremima, prepotplaćenom sestrom, koja se nesretna radila kao Božidarka umjesto Inga, i prepreplaćenim voditeljem odjela pulmologije koji je možda Kal El.

Ne postoji neki razuman pogled, ili ukoliko i postoji zasjenjen je sa već spomenutim slučajevima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 13:35 (wyks).
15 godina
Tonči kaže...

Čuj, iz perspektive prava i pravosuđa, ne vidim ništa čudno u tome da nam EK ne vjeruje. Pravosuđe nam je u takvom stanju da me ne bi čudilo da sudove ukinemo i samo "rentamo" od nekoga trećeg...

Preporučam od Srbije. Oni će objeručke prihvatiti deal i besplatno. Pa zatim Njemačka. Za njih sam siguran da bi također dio naših "mutakaša" uzeli sebi. I ne da će to odraditi besplatno nego će nam još dat i 80 milijuna eura za uređenje šengena. Dakle to bi postao najunosniji izvozni proizvod Republike Hrvatske po izvezenom proizvodnom primjerku. Predamo tih 10-20 "udbaša" i dobijemo 80M. Dobar posao za piture tunela.

Al netreba na tome stati. Napravimo nekakvu listu, tipa transfermarkt gdje će bilo koja država članicu EU moć "kupiti" nekog našeg "brata daltona" po tržišnoj cijeni kapitalističke utakmice. Već vidim da će UK (točnije Chalsea) kupiti Mamića jer ni Abramoviću nije jasno kako jedan klub koji je zarado 500 milijuna unazad 10 godina može bit neprofitabilna udruga, Kutlu i Glavaša je već kupila BiH pa im retroaktivno možemo naplatiti neku paru uz popust, rusi su odavna bicili oko na Sanadera kojem bi cijena mogla porast ovisno o dionicama Ine, za Todorića će nam platiti samo da ostane gdje jest..

Ovako odokativno uz podatke državnog ureda za agenciju birokratsko arbitražnih mjernih jedinica i alikvotnih postupaka pouzadno mogu reć da bi zaradili bar 2 milijarde godišnje.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice