Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.992.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Vortac kaže...

Da, taj air inspection of ground based air navigation system je ono što Drago i ja nazivamo kalibraža. Moguće je da BAS i dalje ima certifikat za kalibražu, premda i dalje mislim da se njome više ne bave (u krajnjoj liniji, nije navedena ni na popisu aktivnosti tvrtke). S druge strane, u njihovoj službenoj galeriji se može pronaći HALAF-ova slika a na trupu i dalje stoji natpis "flight inspection services". Uglavnom HALAF je očigledno živ i zdrav, a kako zarađuje lovu svojim vlasnicima, to vjerovatno znaju samo oni. U Hrvatskoj kalibracije sada obavlja srpska SMATSA, to je sigurno. Što se tiče stranice sa certifikatima, uvjeren sam da je to tek manji dio istih - nigdje nije propisano da aviokompanija mora sve svoje certifikate objaviti na Internetu.

OPET NETOCNO.

Sto se tice certifikata, AOC (Air Operator Certificate - Svjedozba o sposobnosti) je osnovni dokument koji se izdaje operatoru ako udovoljava uvjetima certifikacije (odnosno ako zadovolji sve zakonske regulative da bi mogao postati komercijalni operator). Na njemu se nalazi period vazenja, podrucje za koje vazi (geografske koordinate ili podrucje npr. Europa, i sl.), tip operacija za koje je izdan (redovni prijevoz, charter, skolovanje....) i na njemu su nabrojani svi avioni u flot (ima toga jos..).

Ako zrakoplov nije na AOC-u NE MOZE obavljati nikakvu komercijalnu operaciju, pa tako niti zaradjivati novce. Takav zrakoplov moze se koristiti samo za privatnu upotrebu (privat use) svojih vlasnika (npr. da potrpaju prijatelje unutra i vozaju ih gdje zele). Moguce je da firma posjeduje dio zrakoplova na AOC-u, i dio koji se ne nalazi na AOC-u. Iako svi ti zrakoplovi mogu letjeti, samo

oni koji se nalaze na AOC-u mogu se koristiti u komercijalnoj operaciji, i ZARADJIVATI novce.

Takodjer SAFA inspekcija (nazovimo ih prometnom policijom za zracni promet) bitno drugacije (stroze) tretira komercijalne od privatnih zrakoplova (pri cemu se privatni zrakoplov ISKLJUCIVO odnosi na to da li je na AOC-u ili ne, a ne da li je on privatno vlasnistvo Pere Perica).

Eto, to spada u nekakvu abecedu profesionalne avijacije.

15 godina
neaktivan
12 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Vjerujem da ne mislis da sam jadnik, ali kao da mi na neki način pokušavaš dati do znanja da je ovo čime se "bavim" jadno i da tratim život uzalud.

Mislim da bi trebali izbaciti  "terorije zavjere" i umjesto toga korsitit "teorija zavjere" jer je zavjera jedna, sve što se možda čini odvojeno i nevažno, itekako je važno kada se pogleda cjelovita slika.

Nemoj se ubiti, niti ubiti one koji upravljaju tvojom sudbinom, nego vrati subinu u svoje ruke, također, nemoj ni pokušavati spasiti cijeli svijet. I sam znaš da postoji prostor između "spašavanja cijelog svijeta" i ne poduzimanja apsolutno ničega, nađi si neku točku između, ove krajnje su najgora opcija. Podupri leglizaciju konoplje naprimjer, traži da se smanji vrijeme koje djeca moraju provesti u školi, izgleda da će se uskoro u Americi u školu kretati sa 4 godine, a čisto sumnjam da će im djeca postati išta pametnija, upravo suprotno, bit će gluplja, ali će biti više "standardizirana", zalaži se za veće slobode, volontiraj negdje...

Nikada nisam spomenuo odmicanje od ostatka ljudi, nego stvaranje nekog manje uobičajenog načina života.

Naši stari su napravili ovako zato što im je to odgovaralo, danas nikome ne odgovara i vrijeme je da napustimo takav način života.

17 godina

Linić je najavio ograničavanje minusa na tekućim računima.

Meni je to ok, samo ne znam kako to misle izvesti. Pa banke zahvaljujući yebenim kamatama kada si u minusu najviše i zarađuju, a tebi se gomila sve veći i veći dug. Ali opet, tko danas može (pre)živjeti, a da ne ode u minus?

Je li to dobro ili loše?

6 Dobra stvar
7 Loše za nas građane
'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Meni je to ok, samo ne znam kako to misle izvesti. Pa banke zahvaljujući yebenim kamatama kada si u minusu najviše i zarađuju, a tebi se gomila sve veći i veći dug. Ali opet, tko danas može (pre)živjeti, a da ne ode u minus?

Je li to dobro ili loše?

Imam osjećaj da će on to nekak' narihtat da će jedino obični građani naj€bat.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina
neaktivan

Dvojbena odluka i hrabra (glupa?), kako bi se moglo i pokazati.

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Je li to dobro ili loše?

banke će vjerojatno ponuditi neki novi kredit u koji će se prebaciti iznos iz novog nedozvoljenog minusa i šišaj dalje. linić će korist imati iz oslobođenih rezervi. valjda.

Potpis!
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

I taj snajperist je balonja od 20ak godina koji se dokopao puške pa mislio da će ispasti faca sa uploadom takve fotke. Idiot.

A danas je možda njegova glava na nišanu a možda i ostane bez nje. Mislio je ispast faca a ispao je kreten.

Treba shvatit i narod koji tamo živi. Teško su stradali i za vrijeme rata bili okruženi ćirilicom a sad kad su slobodni opet im se to nameće. Vukovarci nikada neće zaboraviti svoje stradanje i koliko god se po medijima govori o toleranciji tamo toga nema.

Što se tiče Lovasa da su gospoda koja su šarala po spomeniku samo pročitala ovo mislim da bi odustali od takvih vandalskih gluposti mada bi ja rekao da su to brljotine klinaca koji su rođeni od 90-tih na dalje i nemaju pojma o stradavanju a o poštovanju poginulima da i ne govorimo.

Pero Dinamit kaže...

Je li to dobro ili loše?

Nažalost ljudi i danas unatoč lošoj financijskoj situaciji i dalje odbijaju utuvit si u mozak da ne mogu imat i ovce i novce (mislim ono...telci i Gregor mogu{#}).

Ljudi su željni svega i zato posežu za sredstvima koja nemaju. Minus je idealan za banke jer sigurno 75% države isti obilato koristi a kamate uredno stižu na naplatu. Banke obično daju minus temeljen na tromjesečnom prihodu (barem je meni tako bilo) i uz plaćicu od 3000 kn nakon urednog podmirivanja računa dignu vam ga na 9000 kn pa sad ti vidi. I ja sam bio u minusu i uspio sa ga se rješiti jedino kad sam završio u bolnici na par mjeseci. Žalosno ali istinito. Živio sam preko svojih mogućnosti i trošio na gluposti. Sad mi je došlo iz dupeta u glavu i trošim samo ono što zaradim. I ja rado zaglavio sa strane ali iskustvo me sprečava.

Uglavnom ja bih rekao da i ne živimo loše. Svi imamo internet, mobitele, televiziju, hranu ali nikad nismo zadovoljni.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Je li to dobro ili loše?

Svatko. 

Minus je jednokratna stvar, odeš do limita i na čemu si? Opet na istom mjestu gdje si bio prije, samo uz nekoliko tisućica duga na koji idu kamate.

Veća potreba i manje zlo je kreditna kartica (najobičnija, nikakva revolving sranja).

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
odjavljen

Nije mi baš jasno za koga je ovo dobro. Moram još razmisliti jel' ovo mjera koja otežava život onima koji crnom lovom krpaju minuse na koje su prisiljeni, jel' ovo dobro za banke da imaju manje nenaplativih minusa i blokada, jel ovo zaštita ljudi od njih samih (tretiranje kao da se radi o hrpi ovaca), jel ovo uopće legalno u okvirima EU i kontroliranja slobodnog financijskog tržišta ili je samo još jedna mjera o kojoj nije ni razmišljao...

:)
15 godina
Dobro je za kamatare. Ovaj sektor sivog gospodarstva je u problemima pa da malo živne.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Dobro je za kamatare. Ovaj sektor sivog gospodarstva je u problemima pa da malo živne.

Pa čuj, nije da će samo biti dobro za kamatare, bit će dobro i za doktore.{#}{#}

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 14:58 (MegaMass 2000).
16 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Eto, tu je ključ. Možda on ima svoju kamatarsku službu pa ovako prebacuje biznis? :)

15 godina
neaktivan

Ili nam suptilno daje do znanja da se bogato udamo i za*ebemo i minus, i sistem, i sve to tako.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan

Pipl mast trast as{#}

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/video-ingrid-anticevic-marinovic-na-engleskom-pipl-mast-trast-as---275315.html

Kad izgovara ovu rečenicu podsjeća me na Hitlera koji drži govore nacistima.

Ja joj u svoje ime a vjerujem i u ime većine Hrvata odgovaram: Pipl dont trast ju!

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
16 godina
odjavljen
thedream kaže...

Ili nam suptilno daje do znanja da se bogato udamo i za*ebemo i minus, i sistem, i sve to tako.

Suptilno daje do znanja da je izgubio kompas i da uopće ne razumije da se država ne smije miješati u trgovinu. Ovo je ideja za ludnicu. Vrlo siguran korak prema nekom novom totalitarizmu.

14 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Pipl mast trast as{#}

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/video-ingrid-anticevic-marinovic-na-engleskom-pipl-mast-trast-as---275315.html

Kad izgovara ovu rečenicu podsjeća me na Hitlera koji drži govore nacistima.

Ja joj u svoje ime a vjerujem i u ime većine Hrvata odgovaram: Pipl dont trast ju!

sramotno da takve ljude šalju u europski parlament i da nas kao takve "prezentira" ajmo je nazvat "stručna osoba", koja ne zna elementarno znanje engleskog jezika {#}

Battlelog CRO_ZeNGe
15 godina
Tonči kaže...
thedream kaže...

Suptilno daje do znanja da je izgubio kompas i da uopće ne razumije da se država ne smije miješati u trgovinu. Ovo je ideja za ludnicu. Vrlo siguran korak prema nekom novom totalitarizmu.

Minus je samo jedna vrsta kreditiranja i ništa drugo.

Mogao bi neki bankar ako ih ima na forumu objasniti što za banku znači minus koji se ne koristi i što je još važnije što to znači potencijalnom korisniku velikog kredita, tj. državi. kreditu za koji nema sredstava jer su negdje u rezervi.

Potpis!
16 godina
odjavljen
Ezio kaže...
Tonči kaže...
thedream kaže...

Minus je samo jedna vrsta kreditiranja i ništa drugo.

Mogao bi neki bankar ako ih ima na forumu objasniti što za banku znači minus koji se ne koristi i što je još važnije što to znači potencijalnom korisniku velikog kredita, tj. državi. kreditu za koji nema sredstava jer su negdje u rezervi.

Pa to i kažem. Kredit je vrsta trgovine. Ništa drugo.

17 godina
neaktivan

tenk ju maj koligz end frendz.... tu kombat korupšn, tu mit aur konmintmnt ov aur sitizen... ma daaaaj odi doma {#}{#}

td svima
12 godina
protjeran

Taj snajperist se malo zaigrao, te nije trebao fotografiju stavljati na Internet da je vide svi dežurni dušebrižnici, te svi mogući džabalebaroši, nego je trebao ostaviti za privatnu kolekciju. Stvarnost i surovost rata je takva, da se puca kada treba pucati, jer teroristi diljem svijeta ne biraju način kako će provesti svoje mračne naume, pa i djecu iskorištavaju u te svrhe, a pravi soldat puca u one koji žele nauditi onima koji su iza soldatovih leđa. Tako da razumijem, ovog soldata i što je želio poručiti.

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 16:29 (Cold Steel).
16 godina
(s)izgoreo kaže...

tenk ju maj koligz end frendz.... tu kombat korupšn, tu mit aur konmintmnt ov aur sitizen... ma daaaaj odi doma {#}{#}

Vots ap sa frneč naglaskom...pa onda balkanski, pa nešto? Vi ar komplitni avaarta? Vi a ava? Šta pokušava reći, aware?

Vi ar ez a nejšon, as a citizenz komplitnli mejčr...a sitizens mejčr {#}

PIPL MAST TRAST AS! sieg heil...TENK JU

E , pa, je*oooooooo. Pa birajte dobro na izborima za juro parlament

17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Vots ap sa frneč naglaskom...pa onda balkanski, pa nešto? Vi ar komplitni avaarta? Vi a ava? Šta pokušava reći, aware?

Vi ar ez a nejšon, as a citizenz komplitnli mejčr...a sitizens mejčr {#}

PIPL MAST TRAST AS! sieg heil...TENK JU

E , pa, je*oooooooo. Pa birajte dobro na izborima za juro parlament

najgore od svega je što nešto glumi dok čita, hoće izrazima lica izreći ono što ne zna pročitati pa ispada još komičnije i debilnije

td svima
13 godina
neaktivan

Hrvatski prodavači prijenosnika su najveća mučka prevarantska stoka kojima želim da kad dođemo u europu da propadnu i da svi završe u zatvoru...Jeli u ovoj banana republici postoji zaštita potrošača??? UGL kupujem ja laptop i tražim po internetu i nađem lenovo ideapad y580 yey...http://www.magazinrs.hr/notebook-lenovo-ideapad-y580-156-hd-led-tft-core-i5-3210m-6gb-ddr3-1tb-hdd-geforce-gt-660m-2gb-wi-fi-bt-web-cam-win8-gray/59-356657 kao što se iz linka može vidit piše grafička gtx 660m a dole piše samo hd 4000.. I sad ja lipo 2 put zovem i pitam jeste li sigurni da ovaj laptop ima gtxicu jeste li sigurni?????' i oba 2 puta jesmo jesmo 1000% ajde super neka i mene 1 u životu po{#} sreća pa da nađe odličan laptop po maloj cjeni...I tako pošto nisam iz ZG ne želim naručit laptop na neviđeno jer u meni i dalje se skriva doza nepovjerenja pošaljen ja svog najboljog prijatelja koji je u zg na studiju da on to kupi...Zove on mene stari zajeb (SRRY na IZRAZU) ovaj laptop ti nema nego ITEL HD 4000....ja poludio kako ih nije sram njih i još ima bagre jer sam zvao tehnopolisa i jos par firmi di su mi se prodavači kleli da ovaj laptop ima gtxicu sve dok im ja nisam objasnio da nema...I sad pljuneš 6300 kn na laptop koji se može naći za puuno manje pare jer ako si ne pažljiv ili jednostavno ne znaš dovoljno prevarit će te........ Gade mi se svi dućani sa prevarantskim lopovima koji ovako jeftino žele zaradit...

Nisam mislio ovo nikad reć ali jedva čekam EU da dođe da budu normalni prodavači koji valjda znaju što prodaju jer ovo je kao da kupujes auto pa na papiru pise da ima 100 konja a u stvari ima 55...Ko bi ode odgovara jer na internetu PIŠE KRIVO JER PRODAVAČ LAŽE i ja kupim proizvod koji to nije??? Koja banana republika.........

15 godina
Horatio_Hornblower kaže...

Hrvatski prodavači prijenosnika su najveća mučka prevarantska stoka kojima želim da kad dođemo u europu da propadnu i da svi završe u zatvoru...Jeli u ovoj banana republici postoji zaštita potrošača??? UGL kupujem ja laptop i tražim po internetu i nađem lenovo ideapad y580 yey...http://www.magazinrs.hr/notebook-lenovo-ideapad-y580-156-hd-led-tft-core-i5-3210m-6gb-ddr3-1tb-hdd-geforce-gt-660m-2gb-wi-fi-bt-web-cam-win8-gray/59-356657 kao što se iz linka može vidit piše grafička gtx 660m a dole piše samo hd 4000.. I sad ja lipo 2 put zovem i pitam jeste li sigurni da ovaj laptop ima gtxicu jeste li sigurni?????' i oba 2 puta jesmo jesmo 1000% ajde super neka i mene 1 u životu po{#} sreća pa da nađe odličan laptop po maloj cjeni...I tako pošto nisam iz ZG ne želim naručit laptop na neviđeno jer u meni i dalje se skriva doza nepovjerenja pošaljen ja svog najboljog prijatelja koji je u zg na studiju da on to kupi...Zove on mene stari zajeb (SRRY na IZRAZU) ovaj laptop ti nema nego ITEL HD 4000....ja poludio kako ih nije sram njih i još ima bagre jer sam zvao tehnopolisa i jos par firmi di su mi se prodavači kleli da ovaj laptop ima gtxicu sve dok im ja nisam objasnio da nema...I sad pljuneš 6300 kn na laptop koji se može naći za puuno manje pare jer ako si ne pažljiv ili jednostavno ne znaš dovoljno prevarit će te........ Gade mi se svi dućani sa prevarantskim lopovima koji ovako jeftino žele zaradit...

Nisam mislio ovo nikad reć ali jedva čekam EU da dođe da budu normalni prodavači koji valjda znaju što prodaju jer ovo je kao da kupujes auto pa na papiru pise da ima 100 konja a u stvari ima 55...Ko bi ode odgovara jer na internetu PIŠE KRIVO JER PRODAVAČ LAŽE i ja kupim proizvod koji to nije??? Koja banana republika.........

Malo si fulao temu (ili nisi, tko će ga znati) jesi li ti siguran u tog tvog kompića. Pogledaj specifikacije: http://www.lenovo.com/products/us/tech-specs/laptop/ideapad/y-series/y580/

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:33 (mario.L_hr).
13 godina

Mario, link ti ide bez dvotočke na kraju.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Ingrid Antičević Marinović

Rođena je 4. listopada 1957. u Zadru. Završila Pravni fakultet u Splitu (VSS – diplomirana pravnica; odvjetnica).

Udana i majka jednog punoljetnog djeteta
Završila osnovnu školu i klasičnu gimnaziju u Zadru. Diplomirala na Pravnom fakultetu u Splitu 1980.
Završila poslije- diplomski studij iz kaznenopravnih znanosti u Zagrebu 1983.(položeni svi ispiti, osim završnog). Položila pravosudni ispit 1982. u Zagrebu. Položila javnobilježnički ispit 1994. U Zagrebu.

Znanje engleskog i talijanskog u govoru i pismu.   {#}{#}

Članica SDP-a od 1990. godine.

Članica Gradskog vijeća Grada Zadra u nekoliko mandata.

Članica Glavnog odbora SDP-a od 1996.

Od 2000. g. saborska zastupnica i predsjednica odbora za zakonodavstvo.

Od 2001. članica Predsjedništva SDPH.

Od 2001-2003. ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

Od 2003-2006. potpredsjednica SDPH.

Saborska zastupnica od 2004. do danas, potpredsjednica odbora za zakonodavstvo, članica odbora za ustav, poslovnik i politički sustav, odbora za pravosuđe i zajedničkog odbora
Hrvatske i EU.

Članica državnog odvjetničkog vijeća.

Predsjednica GO SDP Zadar i članica glavnog odbora SDPH.
Nositeljica plakete Javnobilježničke komore za unaprjeđenje javnog bilježništva i plakete za antikorupcijsku suradnju s Nezavisnim sindikatom carinika.

http://www.sdp-ix.org/kandidati/ingrid-antievi-marinovi.html 

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:31 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
Kakva Vlada, takav rejting...
13 godina
neaktivan

LIK je 3 godina fer-a pa smatram da je dovoljno kompjutorski obrazovan da zna razliku izmedu HD 4000 i bilo kakve zasebne grafičke i btw sam šef je to posli potvrdio da je njihova greška i da taj laptop stvarno nema gtxicu jer da je ima da bi košta preko 7000 kn...a i da zvao sam 2-3 dućana i svi su rekli da imaju gtx icu u sebi dok ih ja nisam upozorio da nemaju pa dakako onda je prodavačima bilo aaaaa vjerovatno nemaju ????Mislin tipični odraz Hrvatskog prevarit ću te društva.....

16 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

...

Podupri leglizaciju konoplje naprimjer, traži da se smanji vrijeme koje djeca moraju provesti u školi, izgleda da će se uskoro u Americi u školu kretati sa 4 godine, a čisto sumnjam da će im djeca postati išta pametnija, upravo suprotno, bit će gluplja, ali će biti više "standardizirana", zalaži se za veće slobode, volontiraj negdje...

...

Ovo je totalna glupost.

Prvo, u US imas potpuno pravo na homeschooling, tj. obrazovati djecu u svojem domu umjesto slati ih u skolu.

Drugo, i u europi imas "malu skolu" i predskolske razrede, a bogme i obican vrtic se bavi kakvim-takvim obrazovanjem, od citanja prica pa do igranja didaktickim igrackama.

Trece i najbitnije, pamet ili glupost ne dolaze iz kolicine skolovanja (bilo to puno ili malo), vec iz sposobnosti da kriticki razmisljas, a to ti niti jedna skola danas nece dati, vec je na roditeljima da ti to usade.

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice