Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.992.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
mystik kaže...

Koliko znam, Farnair nikad nije radio kalibraciju, ne mogu nigdje naći potvrdu da je.

S druge strane, Budapest Aircraft Service se bavio time u jednom periodu svog poslovanja, prema informacijama, prekinuli se baviti time prije par godina zbog neisplativosti.

HA-LAF je avion BASa.

Nesreću u Rumunjskoj je imao HA-LAR, koji je Fairnairov avion, čini mi se da je bio "leased to" Alpe Airu. U nesreći su poginula oba člana posade.

http://aviation-safety.net/database/record.php?id=20050127-0

12 godina
protjeran
17 godina
protjeran
mystik kaže...

Koliko znam, Farnair nikad nije radio kalibraciju, ne mogu nigdje naći potvrdu da je.

S druge strane, Budapest Aircraft Service se bavio time u jednom periodu svog poslovanja, prema informacijama, prekinuli se baviti time prije par godina zbog neisplativosti.

HA-LAF je avion BASa.

Nesreću u Rumunjskoj je imao HA-LAR, koji je Fairnairov avion, čini mi se da je bio "leased to" Alpe Airu. U nesreći su poginula oba člana posade.

Ovo su sve točne informacije. Koliko se sjećam, BAS je za Hrvatsku radio kalibražu od samog početka tj. od još od devedesetih godina, ali ne mogu biti 100% siguran zbog sada već popriličnog vremenskog odmaka.

BOINC Combined Statistics for Croatia http://goo.gl/DiiXr
17 godina
moderator
Vortac kaže...
naxeem kaže...

Neću ulaziti u to jel' HALAF još ALIVE, ali, kako znate da su te vaše stranice osvježene? Jeste zvali Mađarsku i pitali?

Nisam, ali Drago je tvrdio da je stupio u kontakt s Mađarima (na onom postu koji je u međuvremenu pobrisan) pa mislim da on možda zna nešto više. Meni se njihov web čini dosta respektabilan, primjerice stranica sa certifikatima je uredno popunjena sa najnovijim dokumentima, jedan (AOC) je čak iz siječnja 2013. Dakle, vjerujem da su up-to-date.

Taj post sam ja obrisao. Ne zbog ovoga što spominješ, već zbog dijela u kojem te drugi diskutant prozivao na osobnoj razini. Osim ovoga u vezi Mađara, u tom je postu bilo i zanimljivih linkova na tekstove iz Novog lista (o ovoj vašoj temi), ali sve sam to žrtvovao jer ne želim tolerirati osobne diskvalifikacije, ma tko ih pisao. Usvojio sam i tvoju mail molbu i maknuo post koji si ocijenio da je klevetnički po tebe osobno i tvoju tvrtku.

I tu je točka! Ne sviđa mi se kako se vodi ova rasprava (ni od strane Drage, ni od tebe), ali s obzirom da se vi zabavljate daljnjim nadmudrivanjem (čudi me da si nakon prijave, nastavio s javljanjem, izgleda da i nisi baš tako jako uvrijeđen?) - očito da vi s time nemate problema, pa vam ja više neću smetati.

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 18:21 (Miro).
17 godina
Vortac kaže...
naxeem kaže...

Neću ulaziti u to jel' HALAF još ALIVE, ali, kako znate da su te vaše stranice osvježene? Jeste zvali Mađarsku i pitali?

Nisam, ali Drago je tvrdio da je stupio u kontakt s Mađarima (na onom postu koji je u međuvremenu pobrisan) pa mislim da on možda zna nešto više. Meni se njihov web čini dosta respektabilan, primjerice stranica sa certifikatima je uredno popunjena sa najnovijim dokumentima, jedan (AOC) je čak iz siječnja 2013. Dakle, vjerujem da su up-to-date.

Upravo sam prošao čitavu tu stranicu i krenuo pisati kad sam vidio tvoj post. Interesantno mi jekako obojica brijete, jer osim ako ja nisam totalno lud, ovaj dokument tvrdi da je u veljači 2012. g. izdana dozvola za air inspection of ground based air navigation system, u kojoj je uredno naveden HA-LAF. I sad - jel' to to o čemu se prepucava?

S druge strane, upravo AOC kojeg spominješ nigdje ne spominje HA-LAF. spominju se HA-FAI, HA-FAL i HA-FAN (aoc_2.jpg; pod Commercial Air transportation su označene rubrike Passengers i Cargo), svi Embraer 120 ER.

Zapravo, HA-LAF kao registarska oznaka se uopće ni na koji način ne spominje u bilo kojoj licenci (osim na gore linkanom listu aop_2.jpg), tek se spominje LET L - 410 - UVP - E (camo_2.jpg; kaže airworthiness review authorised, ali ne i permits to fly authoroised, dok je rubrika Organisation(s) working under quality system sasvim prazna za sva letala), a koji je naveden u maintenance sekciji, gdje uz njegovu oznaku piše i neka čudna engleska rječca - engines.

E sad, nemam pojma o svemu ovome i molio bi da mi se razjasni ovaj airworthiness review authorised dio, te kako mogu imati odobren load lifting za HA_LAF, ali ga ne spomenuti u licenci za Commercial Air Transportation: Cargo? Priti pliz budite nježni jer nemam pojma o svemu, a super ste mi dok se prepucavate. A sad gibam po novu rundu kokica...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 18:36 (Veliki Brat).
17 godina
protjeran
Miro kaže...

Taj post sam ja obrisao. Ne zbog ovoga što spominješ, već zbog dijela u kojem te drugi diskutant prozivao na osobnoj razini. Osim ovoga u vezi Mađara, u tom je postu bilo i zanimljivih linkova na tekstove iz Novog lista (o ovoj vašoj temi), ali sve sam to žrtvovao jer ne želim tolerirati osobne diskvalifikacije, ma tko ih pisao. Usvojio sam i tvoju mail molbu i maknuo post koji si ocijenio da je klevetnički po tebe osobno i tvoju tvrtku.

I tu je točka! Ne sviđa mi se kako se vodi ova rasprava (ni od strane Drage, ni od tebe), ali s obzirom da se vi zabavljate daljnjim nadmudrivanjem (čudi me da si nakon prijave, nastavio s javljanjem, izgleda da i nisi baš tako jako uvrijeđen?) - očito da vi s time nemate problema, pa vam ja više neću smetati.

Zahvaljujem se i ispričavam još jednom svima koje sam ja možda uvrijedio i na ovoj konfuziji koju smo Drago i ja ovdje izazvali. Dragu vrlo cijenim kao novinara i kao poznavatelja avijacije, slažem se da je ova diskusija koju smo vodili do sada ispod svake razine. Bila bi mi čast s njim (i ostalim forumašima) nastaviti diskusiju na jednoj profesionalnijoj razini, bez provokacija, uvreda i sitničarenja oko minornih detalja (čime smo se do sada pretežno bavili).

17 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...

Upravo sam prošao čitavu tu stranicu i krenuo pisati kad sam vidio tvoj post. Interesantno mi jekako obojica brijete, jer osim ako ja nisam totalno lud, ovaj dokument tvrdi da je u veljači 2012. g. izdana dozvola za air inspection of ground based air navigation system, u kojoj je uredno naveden HA-LAF. I sad - jel' to to o čemu se prepucava?

S druge strane, upravo AOC kojeg spominješ nigdje ne spominje HA-LAF. spominju se HA-FAI, HA-FAL i HA-FAN (aoc_2.jpg; pod Commercial Air transportation su označene rubrike Passengers i Cargo), svi Embraer 120 ER.

Zapravo, HA-LAF kao registarska oznaka se uopće ni na koji način ne spominje u bilo kojoj licenci (osim na gore linkanom listu aop_2.jpg), tek se spominje LET L - 410 - UVP - E (camo_2.jpg; kaže airworthiness review authorised, ali ne i permits to fly authoroised, dok je rubrika Organisation(s) working under quality system sasvim prazna za sva letala), a koji je naveden u maintenance sekciji, gdje uz njegovu oznaku piše i neka čudna engleska rječca - engines.

E sad, nemam pojma o svemu ovome i molio bi da mi se razjasni ovaj airworthiness review authorised dio, te kako mogu imati odobren load lifting za HA_LAF, ali ga ne spomenuti u licenci za Commercial Air Transportation: Cargo? Priti pliz budite nježni jer nemam pojma o svemu, a super ste mi dok se prepucavate. A sad gibam po novu rundu kokica...

Da, taj air inspection of ground based air navigation system je ono što Drago i ja nazivamo kalibraža. Moguće je da BAS i dalje ima certifikat za kalibražu, premda i dalje mislim da se njome više ne bave (u krajnjoj liniji, nije navedena ni na popisu aktivnosti tvrtke). S druge strane, u njihovoj službenoj galeriji se može pronaći HALAF-ova slika a na trupu i dalje stoji natpis "flight inspection services". Uglavnom HALAF je očigledno živ i zdrav, a kako zarađuje lovu svojim vlasnicima, to vjerovatno znaju samo oni. U Hrvatskoj kalibracije sada obavlja srpska SMATSA, to je sigurno. Što se tiče stranice sa certifikatima, uvjeren sam da je to tek manji dio istih - nigdje nije propisano da aviokompanija mora sve svoje certifikate objaviti na Internetu.

17 godina
moderator

Vortac - u buduće koristi višestruko citiranje (napredna mogućnost foruma).

Trolčićima sam obrisao neproduktivne postove... {#}

Samo sam u prolazu... {#}

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 19:37 (Miro).
17 godina
Vortac kaže...

nigdje nije propisano da aviokompanija mora sve svoje certifikate objaviti na Internetu.

To mi nema nikakvog smisla - ili staviš certifikate, ili ih ne staviš, ne vidim niti jedan razlog za to da ih stave samo dio.

Vidio sam tu fotku, ali mi je idiotski da postoje HA-LAF-ovi različitih boja repa (na oba piše flight inspection services, ali lako za to - oba su HA-fakin-LAF). Također, na njihovoj su stranici i fotke gdje se jasno vidi nekakva oprema - ako to nije ta oprema, koji K je onda (BTW, jel' to ista ona fotku koju je Drago stavio u originalnoj temi o novinarstvu)?

Doduše, u toj licenci je naveden i helikopter, ali ono što me trenutno najviše interesira - je li to certifikat koji dozvoljava točno određenoj letjelici (pregledanoj i potvrđene funkcionalnosti) da se bavi time što gore piše, ili je to kao kad registriraš obrt - staviš sve djelatnosti, pa nek' se nađe? Jer iskreno sumnjam da su te stvari besplatne i da se dijele šakom i kapom zainteresiranim stranama... I još jedna stvar, tko njima izadje te licence (odn. votafakis Aviation Authority)?

Užasno me ovo frustrira, sve je nedorečeno, ne možeš u ništa biti siguran, čini mi se da mađari muljaju još i više nego mi. Zašto Agencija jednostavno ne uzme neki otpisani aviončić i sami si napišu ovakav papirić, sve mi se više čini da su mađari upravo tako i za sebe napravili...

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Vortac kaže...

daljnja diskusija o bilo kakvim stručnim temama više nema smisla zbog enormne količine klevetanja na račun moje tvrtke, a u pokušaju argumentum ad hominem i diskreditacije moje malenkosti.

Pročitaj Dragine objede o mojoj tvrtki, pa mi kaži gdje su njegove reference?

Cijenim svako konstruktivno pitanje, odgovor i kritiku, ali nemam namjeru pasivno gledati kako me kojekakve individue ovdje implicitno optužuju za korupciju i nepotizam.

No comment..

U stvari, da blebnem koju. Ne o stručnoj tematici, premda sam završio zrakoplovnu tamo par sto metara iza vas, ali me zaboli micek za nabavu aviona. Ali brate mili što si se ti uspjenio.. Kad si si stigao samo, na godišnjem si? Očito je ovdje riječ o ozbiljnom emocionalnoj povezanosti s tvojom tvrtkom. Ne kontam to baš, valjda zato jer ja u tvrtki samo radim. U čemu je kvaka, dobra pinka ili više od toga? Smiri malo živčeke, ovako djeluje da stvarno ima nešto mutno u tome..

Drago, shvaćam osobne sklonosti, ali preseli avijatičarsku temu negdje drugdje. Vapaju naš, smiluj nam se..

16 godina
neaktivan
Miro kaže...

,.....

Trolčićima sam obrisao neproduktivne postove... {#}

Samo sam u prolazu... {#}

Te male kolicine neproduktivnog spama daju dusu ovoj temi, i opcenito svakoj dugotrajnoj temi na forumu gdje se vecinom okuplja ista ekipa...

Slijedeci put kad si prolazu, dobrodosao, ali ostavi bager doma, pretty please {#}

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 19:47 (Deus ex machina).
17 godina
protjeran
bed kaže...
U stvari, da blebnem koju. Ne o stručnoj tematici, premda sam završio zrakoplovnu tamo par sto metara iza vas, ali me zaboli micek za nabavu aviona. Ali brate mili što si se ti uspjenio.. Kad si si stigao samo, na godišnjem si? Očito je ovdje riječ o ozbiljnom emocionalnoj povezanosti s tvojom tvrtkom. Ne kontam to baš, valjda zato jer ja u tvrtki samo radim. U čemu je kvaka, dobra pinka ili više od toga? Smiri malo živčeke, ovako djeluje da stvarno ima nešto mutno u tome..

Priznajem da sam pretjerao. Pretjerala je i druga strana, i to u više navrata. To onda sve skupa ne liči na ništa, to nije čak ni pošteno flejmanje kad je s druge strane moderator. Moderatori nisu zlorabili svoje ovlasti, daleko od toga, ali frustracije koje bi inače ja sa ne-moderatorom pretvorio u malo galamljenja su se ovako pretvorile u pravne službe, službe za odnose s javnošću i druga iracionalna nadmudrivanja. Možemo to staviti sad ad acta ili ćemo kopati po tome cijelu večer?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 20:17 (Vortac).
16 godina
neaktivan
bed kaže...

Drago, shvaćam osobne sklonosti, ali preseli avijatičarsku temu negdje drugdje. Vapaju naš, smiluj nam se..

Daj šššš, pusti da ovo ide, ionako bi se raspravljalo o "dosadnim" stvarima koje se ponavljaju svakih 7 stranica

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
16 godina
neaktivan

Evo vam što se događa sa našim društvom,nisam nikad to htejo staviti ali to nam se događa.....

http://www.thrivemovement.com/home

So say We All
12 godina
protjeran
skyreeper kaže...

Evo vam što se događa sa našim društvom,nisam nikad to htejo staviti ali to nam se događa.....

http://www.thrivemovement.com/home

Moguće da si si ovim priuštio ugodno čavrljanje sa ljudima koji imaju kognitivnu disonancu kod ovakvih tema. Uživaj! {#}

16 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

Moguće da si si ovim priuštio ugodno čavrljanje sa ljudima koji imaju kognitivnu disonancu kod ovakvih tema. Uživaj! {#}

Zanimljivo, kognitivnu disonancu, usko povezanu sa vjerovanjem, i u niti jednom trenutku ne pomisljas da ono o cemu pricas mozda nisu cinjenice - nego vjerovanje.

Cak i kad si suprotstavljen ljudima koji ti ili na pristojan, ili na bezobrazan nacin pokusavaju objasniti kakvim se apsurdima bavis - drzis glavu u pijesku kao noj. Ja pokusavam na sve nacine biti pristojan prema tebi, uopce ne odobravam bezobrazluke na tvoj racun niti suspenziju koju si popio jer unatoc glupostima koje pises - pristojan si.

Ogledalo, frende, ogledalo... steta je, i iskreno mi je zao gledati te kako tratis (vrijedan) zivot na bajke koje propali pisci izmisljaju, da bi zaradjivali novce na ljudima koji se moraju osjecati posebnima, da bi osjecali da im zivot ima nekakvog smisla ili vrijednosti...

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 21:54 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Space Buddha kaže...

Zanimljivo, kognitivnu disonancu, usko povezanu sa vjerovanjem, i u niti jednom trenutku ne pomisljas da ono o cemu pricas mozda nisu cinjenice - nego vjerovanje.

Cak i kad si suprotstavljen ljudima koji ti ili na pristojan, ili na bezobrazan nacin pokusavaju objasniti kakvim se apsurdima bavis - drzis glavu u pijesku kao noj. Ja pokusavam na sve nacine biti pristojan prema tebi, uopce ne odobravam bezobrazluke na tvoj racun niti suspenziju koju si popio jer unatoc glupostima koje pises - pristojan si.

Ogledalo, frende, ogledalo... steta je, i iskreno mi je zao gledati te kako tratis (vrijedan) zivot na bajke koje propali pisci izmisljaju, da bi zaradjivali novce na ljudima koji se moraju osjecati posebnima, da bi osjecali da im zivot ima nekakvog smisla ili vrijednosti...

Ma šta ti znaš o tome, vi ni ne vjerujete u istoga Boga.

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
16 godina
neaktivan
The Man kaže...

"Znati" i "vjerovati" ne spadaju zajedno u istu recenicu.

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
The Man kaže...

"Znati" i "vjerovati" ne spadaju zajedno u istu recenicu.

Ma nemoj. On sve vidi i sve zna, a ako ti ne vjeruješ u Njega, to ti ne daje pravo da...

12 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Bit cu iskren, kada sam prvu put pogledao Zeitgeist stvarno sam imao taj osjećaj "znam što drugi neznaju", ali s vremenom to prođe, pogotovo ako malo zađeš u duhovnost, ne religiju, nego duhovnost. 

A što se tiče propalih pisaca koji pišu bajke, uzmimo za primjer Ickea i gmazove, on zna zašto vjeruje u gmazove, i zato je uglavnom i ismijavan on i svi koji ga čitaju, ali ja nigdje nisam spomenuo gmazove, ali bilo kakve "teorije zavjere" su okidač za tu kognitivnu disonancu, pa se ljudi hvatju za šta stignu - gmazove.

Uzmi neku od Ickeovih knjiga, preskoči dio o gmazovima i o "prirodi stvarnosti", pogledaj samo što piše o geopolitčkoj manipulaciji, zavrtit će ti se u glavi od imena koja se tamo spominju, gori su od našeg državnog aparata što se tiće krvnih srodstava, poznanstava, članovi su istih "udruženja", mi smo male bebe za njih.

Ili samo jednostavno pogledaj naprimjer RT (Russian TV) koji puta, imas njihov kanal na YT, polako ćeš se pretvarat u "teoretičara zavjere"... :D

I da... nebih rekao da mi "teorije zavjere" daju smisao i vrijednost životu, nego ga oplemenjuju jer shvaćam gdje smo sada i gdje bi mogli biti. Iskreno, ne mislim da bih loše prošao u životu da nikada nisam pogledao Zeitgeist, da nikada nisam pročitao Ickeovu knjigu, kada bih sa 50-tak godina rezimirao svoj život , ali kada svatiš kako bi on "trebao" izgledati po sadašnjem stanju stvari i kako može nije ti svejedno.

Iako mi nije važno što drugi misle o meni, insiuniraš da sam ja neki jadnik koji se eto, navukao na teorije zavjere i sada me ti žališ... nema potreba za žaljenjem. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 23:09 (Space Buddha).
15 godina
Space Buddha kaže...
Ili samo jednostavno pogledaj naprimjer RT (Russian TV) koji puta, imas njihov kanal na YT, polako ćeš se pretvarat u "teoretičara zavjere"... :D

Nemoj Deuse, IT'S A TRAP!

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...
Space Buddha kaže...

Sad će i Deus početi nositi foliju na glavi.

Ali barem je siguran od guštera-u Kanadi im je prehladno.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
12 godina
protjeran
ivan dragi kaže...

Nije nikakva zamka, jednostvano želim dokazati kako je lako postati "teoretičar zavjere", ako se baviš duhovnosti, ako želiš jesi zdravu organsku hranu, ako vjeruješ da bi ljudi trebali imati veće slobode, ako si pripadnik vjere čiji "propisi" stoje na putu "velikom planu", ako se ne želiš cjepiti, ako koji puta pogledaš u alternativne izvore informacije (RT)... primjera je mnogo.

13 godina
neaktivan

Zar se ne zove Russia Today a ne Russian TV? Da je Russian TV bi bila skracenica RTV...

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
12 godina
protjeran
Unix kaže...

Zar se ne zove Russia Today a ne Russian TV? Da je Russian TV bi bila skracenica RTV...

Je, u pravu si, samo sam ga neveo kao primjer, ali malo sam failo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 0:10 (Space Buddha).
16 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...
ivan dragi kaže...

Nije nikakva zamka, jednostvano želim dokazati kako je lako postati "teoretičar zavjere", ako se baviš duhovnosti, ako želiš jesi zdravu organsku hranu, ako vjeruješ da bi ljudi trebali imati veće slobode, ako si pripadnik vjere čiji "propisi" stoje na putu "velikom planu", ako se ne želiš cjepiti, ako koji puta pogledaš u alternativne izvore informacije (RT)... primjera je mnogo.

Ne kužim zašto se trudiš, no evo ti jedan quote, odnosno dva. U njima sadržana mudrost je sva.

"Douz hu disajd tu liv in dinajl, vil kontinyu tu du det antil di end of tajm. Ju kent čejnjđ d pipl araund ju, bat ju ken bi d lajv egzempl of vat ju tink iz d rajt vej tu liv a lajf, end houp det d pipl vil si it, lajk it, end embrejs it."

"Tu bi d vajz gaj, ju nid tu bi d vajz gaj in di ajz of d pipl. If pipl čuz tu tink det ju eint a vajz gaj, ju nid tu kil em ol, bifor dej spred d wrd."

P.S. Ljudi nisu anđeli, jer anđeli ne postoje, a pazusi se usmrde kada se uznoje. To bijaše moj odgovor na (iz)laganje tvoje, jer samo budale istine se (ne) boje.

P.P.S. Za kraj linkam Gorana Bareta i Majke s pjesmom "Teške boje", pun nade u bolja vremena i društvene preustroje, jer nisam oduševljen s time kako sada...

16 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

....

Prvo, ne insinuiram da si jadnik, jer da tako mislim, ne bi se uopce ni trudio pisati ti. Mislim da si samo zastranio u perspektivi - kompletno nebitno da li je istina ili nije.

Drugo, ma mogu pogledati sto i jedan filmic i procitati 1044 stranice tih teorija, i recimo da postoje cisti dokazi da ono sto unutra pise je istina.

I sta sada? Da se ubijem? Da probam pobiti one koji mi upravljaju sudbinom? Da se tjesim nekakvim smijesnim idejama da mogu sam sebe izdvojiti iz cijelog ovog cirkusa od svijeta i covjecanstva, i zivjeti kao pustinjak po nekim svojim idejama - jer ja znam??? Da iz istih razloga probam pokrenuti revoluciju?

Geez....

Sve su ove akcije potencijalno vrlo opasne za osobni razvoj, jer u trenutku kad sebe maknes od ostalih ljudi - vise nemas nikakvo sidro. Osim ako nemas IQ > 6000, kompletni si sociopat i asperger (tj. nemas ni jednu emociju) i ponasas se vise manje kao analiticki software - prije ili kasnije zaglavit ces nekakvu vrstu osobne religije, tj. poces ces vjerovati u lazi jer ti tako pase.

A i nemaju nikakvog smisla, jer svijet je takav kakav jest ne zato jer su neki drugi, veliki, mocni odlucili da tako bude, nego zato jer smo svi mi odlucili da to tako bude. Znas onu staru, kako si posijao, tako ces znjeti, nasi starci su sijali a mi eto danas to jedemo.

Ostavi se stvari na koje ne mozes nikako utjecati Tawals, okreni se onima na koje mozes. Life is a bitch and then you die.

Idi nadji curu, zaljubi se, nauci mandarinski, spakiraj backpack i proputuj europu, prebij nekog kretena na ulici, dobij batine, zavrsi u zatvoru, ozeni se, postani otac, napisi knjigu, nauci svirati instrument, etc etc etc...

Sva ta iskustva su nesto opipljivo, a ne razbijati glavu na stvari na koje vrlo vjerojatno nikad i nikako neces moci utjecati.

Misliti da mozes je, imho, cisti narcisizam. Just cogs in the machine...

P.S. Ne kazem  da je nemoguce - mozda si bas ti osoba o kojoj ce se pisati u povijesnim knjigama. No kolega, i Batman ima teskih mentalnih i emotivnih problema.

P.S.2 Sto se tice razvoja duhovnosti i organske hrane, pogledaj dvije prilozene slike. Nikakve svijece, sjedenje i d*kanje; ogroman fizicki napor = fokus, fokus = duhovnost. Da, tako je jednostavno.

Ali ne, zasto bi tako, kad je puno misticnije sjediti u lotosu i buljiti u svijecu? Kad buljis u svijecu pa ti se javljaju duhovi proslih zivota, etc etc etc i ostale gluparije koje se pod jednim imenom zovu zaspao si.

No anyway, unatoc tome - eto, i ja sam u tom djiru sa organskom hranom i duhovnoscu, pa ne tratim zivot baveci se sa stvarima na koje gotovo nikako ne mogu utjecati. Je li takav jednostavan zivot pre-prizeman da bi bio duhovan?

Meditacija i duhovnost Meditacija i duhovnost
Hrana Hrana
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 3:06 (Deus ex machina).
14 godina
17 godina
neaktivan
You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
moderator

I taj snajperist je balonja od 20ak godina koji se dokopao puške pa mislio da će ispasti faca sa uploadom takve fotke. Idiot.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice