Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.996.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Vortac kaže...
DrNasty kaže...

O Bože, koji radiš u kontroli svemira...

Prije svega nisam ja iznio nikakve optužbe, nemam ti šta argumentirati. Ako je Drago iznio neke optužbe o korupciji, neka ih on argumentira ili neka to dokazuju nadležne službe.

Ja sam replicirao na tvoj zaključak (pogrešan) zbog čega forumaši vjeruju Dragi. Ne zbog moderatorskog statusa, već zbog argumentiranih postova.

Ako je on iznio neke optužbe, postoji mogućnost da ne želi iznositi argumente iz drugih razloga, a ne da ih nema (kako ti to odmah zaključiš). Tu opet dolazimo do povjerenja i njegovog prije dokazanog poznavanje tematike, koje je on više puta zaslužio/pokazao.

Ovo je sad začarani krug. Tnakir je jasno napisao kako je nakon Draginih optužbi zaključio da u HKZP-u možda ima korupcije i nepotizma i da sam štoviše i ja u to možda involviran. Ti si se potom našao prozvanim braniti Dragu jer on inače respektabilan moderator i sve iznosi argumentirano. Međutim, kad ja te argumente  zatražim, onda odjedanput "postoji mogućnost da on ne želi iznositi argumente" (tvoj citat). Kako onda da se ja od tih optužbi obranim? Savjetuj me kao moderator.

Pa nisam ja zakljucio na temelju Draginih optuzbi da kod vas ima nepotizma i korupcije. Navedi mi jednu drzavnu firmu (ili firmu koja usko posluje sa drzavom) gdje toga nema. Meh... Zakljucak dolazi sam od sebe.

Rvat katolik!
17 godina
protjeran
DrNasty kaže...

Šta je Tnakir zaključio, to je njegova stvar.

Opet ta riječ moderator. Razdvoji pojmove forumaš i moderator. Ja sam isto moderator pa blage veze nemam o avionima, da li bi trebali moju riječ uzimati kao istinu? S druge strane, on i da nije moderator, imao bi šta reći na tu temu. Vidiš razliku?

Kako da se braniš? Pa zašto se pokušavaš braniti od neosnovanih optužbi na forumu? Ti možeš reći na njegove optužbe to nije tako zbog ovog i onog već je ovako. Ako neko želi tužiti, nek podnese prijavu. Kraj priče.

Prilično je nezahvalno da ideš braniti upravu neke institucije osim ako nisi sam član te uprave pa znaš kako stvari stoje. Ovako daješ ruku u vatru za nekog ko možda i nije sposoban ili pošten, a iz neznanja.

Ne branim nikakvu upravu, niti radim u ikakvoj upravi. Ovdje su bile jasno izrečene optužbe na račun svih djelatnika HKZP-a, a ne samo na račun uprave (premda je dakako sve krenulo s upravom, ali kad se jednom krene s neargumentiranim optužbama i provokacijama, teško je poslije stati).

Što se tiče odnosa unutar tvrtke, dozvoljavaš valjda da ja znam više o tome nego ti? Hvala na brizi, ali ne trebaš me savjetovati ni tko je pošten, ni tko nestručan, ni koga trebam braniti, ni koga ne. Općenito, smatram da je to neprestano potenciranje razlika između "zločeste uprave i poštenih radnika" tipičan balkanski stereotip koji se po navici projicira svugdje i na sve firme. Savršen management naravno ne postoji, ali u HKZP-u smo se ipak ponešto odmakli od tih najotrcanijih mogućih podmetanja i klišeja.

BOINC Combined Statistics for Croatia http://goo.gl/DiiXr
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 12:27 (Vortac).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
BannedOnThisForum kaže...

Budući da je "legalizacija opojnih droga" zaključana. Ova tema može tehnički poslužiti za neku malu diskusiju o drogama, međutim nije diskusija, samo pitam da li je neko od vas čuo za takozvani "Silk Road"?

Excuse moi, tek sam saznao i oduševljen sam. Sad znam gdje kupujem ubuduće

www.twitch.tv/mushroomd
17 godina

Vortac... mislim da nitko ovdje ne napada tebe direktno, vec nelogicnosti koje je Drago naveo.

Rvat katolik!
17 godina
protjeran
tnakir kaže...

Pa nisam ja zakljucio na temelju Draginih optuzbi da kod vas ima nepotizma i korupcije.

Napisao si: "Sto se tice kontrolora, ako je istina ovo sto Drago govori (steta, ne mogu proguglat), onda razumijem zasto se Vortex prijeti, jer ako su nepotizam, korupcija i slicno zbilja toliko zastupljeni u Kontroli, onda postoji mogucnost da je i Vortex upleten u to"

S obzirom da se tu Drago izričito spominje, ja sam shvatio da si svoje zaključke donio prvenstveno na osnovu njegovih optužbi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 12:35 (Vortac).
15 godina

Što se tiče moderatora (pogotovo drage) mislim da nitko na njih ne gleda kao da su tu neki bogovi koji te lupaju kad im paše. Niti da njihova riječ ima nekakvu težinu više zbog toga što su moderatori. Ja ću svaki njihov post bez ikakvih problema i pohvaliti i posrati kao i svačiji post, svi imamo mozak i znamo zaključiti jel neki tekst štima ili ne, pa bio autor moderator ili neki trol/spamer.

Postoje plavi postovi koju su moderatorski i u službi moderiranja teme i održavanja pravila foruma. Ovi ostali to nisu bez obzira što ispod imena piše moderator. Do sada nisam doživio da moderator iskorištava plavi post u diskusijama kako bi dokazao neku svoju tezu ili razmišljanje.

To da netko nekome vjeruje više samo zbog toga što je moderator nema nikakvog smisla jer su sugovornici u temi dovoljno dugo na forumu da sami zaključe jel neki post vjerodostojan ili ne.

Dragu se nema što napadati, a ni braniti jer čovjek svaki svoj post piše s glavom i repom, potkrijepi svaku tezu sa činjenicama i ne vadi zaključak iz guzice. To što je moderator nema nikakve veze. Jednostavno se pokazao kao kvalitetan i vjerodostojan sugovornik u gotovo svim diskusijama (kao i mnogi drugi forumaši) jer taman da te i posere (što konkretno mene, a i mnoge jest) opet nekog vraga naučiš jer ti neće reć "glup si" nego "u krivu si, pročitaj ovo i ovo; ili, vidi se da si neinformiran, više o tome možeš nać tu i tu..."

Dakle, svoje teze u diskusiji potkrijepi činjenicama, linkovima, slikama, dokazima.. Nitko ti neće više ili manje vjerovat samo zbog toga što jesi/nisi moderator.

@Tonči, zaboga što je s slikom, od onakvog ljepotana..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
Ezio kaže...

ne znam zašto ga se forsira da odgovori na neka pitanja. pa nije ovo sud.

previše ste se zaigrali

To ti se zove diskusija - izneseš tvrdnju, drugi je pobije, postavi pitanje, ovaj mu dogovori i pobije njegovu  i tako to ide. 

Ne postoji diskusja u kojoj jedan samo vozi svoje. To je monolog, a forum nije tome namijenjen. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 13:19 (Drago).
17 godina
Drago kaže...

Za Tnakira: 

Što se HA-LAF aviona tiče (kalibracija).

Deregistriran je od 2003., uništen (ovo je slika iz 2010. - http://www.airliners.net/photo/Budapest-Aircraft-Services/Let-L-410UVP-E8A-Turbolet/1797260/&sid=67dc26f05d59a97b9a0dbe183edf1357), a čekam odgovor od Mađara da mi kažu okolnosti oko aviona i zašto više ne daju usluge kalibracije. 

Ovi Madjari zbilja nisu za nista. Ni avion ne znaju srusiti kako treba.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Ovi Madjari zbilja nisu za nista. Ni avion ne znaju srusiti kako treba.

Dovoljno dobro su ga razbili da više ne leti. 

Kao u Battlefieldu - isto ti ubiješ nekoga kalašem ili RPG-om - na kraju je jednako mrtav.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 13:33 (Drago).
16 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

@Tonči, zaboga što je s slikom, od onakvog ljepotana..

Hvala na lijepim riječima, ali doplzdilo mi držati svoju sliku. Osjećam se čudno.

Nego, Drago je i urednik u Bugu, tako da mi se čini da je smiješno spominjati to da je moderator; kao da je to tko-zna-kakva pozicija ili nešto bitno. Radi se o par flegova u bazi na osnovu kojih ima mogućnost ukloniti s foruma trolčine koje mu se ne sviđaju. Inače, nisam za ban Vortacu. Moramo razumjeti odakle frustracije i biti tolerantni. Da nismo bili, odavno bi s foruma letio i Pranja i Mentalist i Drago i ja...

:)
17 godina
moderator
Tonči kaže...

Hvala na lijepim riječima, ali doplzdilo mi držati svoju sliku. Osjećam se čudno.

Kako mi znamo da si ono ti? Možda si baš sad na ovoj slici ti? :P

17 godina
Tonči kaže...
Nego, Drago je i urednik u Bugu, tako da mi se čini da je smiješno spominjati to da je moderator; kao da je to tko-zna-kakva pozicija ili nešto bitno.

Upravo tako.

Iako, istini za volju, malo je glupo gledati u Dragin post s fotkom sadržaja PP-a, dok imam na pameti kako je na forumu zabranjena objava sadržaja PP. Moram priznati da je to prilično svinjski od Drage. Sviđa mi se :)

Gledam te!
13 godina
odjavljen

Vortac je bio u niskom preletu u ovoj temi,ali Drago je aktivirao protuzračnu obranu pa je Vortac odletio iz ove teme brže nego što Concorde preleti Sloveniju.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
16 godina
odjavljen
DrNasty kaže...
Tonči kaže...

Kako mi znamo da si ono ti? Možda si baš sad na ovoj slici ti? :P

Pa, ja svugdje na društvenim mrežama držim svoju sliku zapravo. Već neko vrijeme i to je uglavnom svugdje i uobičajena praksa, tako da nisam po tom pitanju anonimus. Uostalom, lako me se progugla, ima me u člancima, blogovima, portalima, communityjima itd. To sa skrivanjem iza avatara i nadimka mi je k'o da šetaš ulicom s maskom. Dosadi, a više mi se ne trola da mi je bitno. Anonimnost (prava) traži nešto posla i zafrkancije, a lažna je beskorisna pa...

17 godina
moderator
Tonči kaže...

Pa, ja svugdje na društvenim mrežama držim svoju sliku zapravo.

U ovoj temi više niko nikome ne vjeruje, daj linkove na sve accounte društvenih mreža kao i kopiju osobne.

17 godina
Tonči kaže...

Pa, ja svugdje na društvenim mrežama držim svoju sliku zapravo..

Ja samo ovdje na ovom forumu...

This space for rent!
13 godina
odjavljen
DrNasty kaže...

U ovoj temi više niko nikome ne vjeruje, daj linkove na sve accounte društvenih mreža kao i kopiju osobne.

{#} Ja ne koristim društvene mreže.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
15 godina

Jeste li završili više s tim avionima i kontrolama pa da pređemo na lakše i pitkije teme tipa: politika, vjerska pitanja, seksualne orjentacije,...

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
odjavljen
DrNasty kaže...
Tonči kaže...

Pa, ja svugdje na društvenim mrežama držim svoju sliku zapravo.

Nemoj me ljutit' da ti ne nazovem pravnu službu.

17 godina
protjeran
Drago kaže...

Drago, kako onda komentiraš ovu sliku iz prosinca 2011. gdje HA-LAF stoji uglancan na platformi budimpeštanskog aerodroma? Meni se čini prilično neoštećen.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 15:10 (Vortac).
17 godina
Vortac kaže...
Drago kaže...

Drago, kako onda komentiraš ovu sliku iz prosinca 2011. gdje HA-LAF stoji uglancan na platformi budimpeštanskog aerodroma? Meni se čini prilično neoštećen.

Kao sto rekoh. Dajte meni djir pa ces vidit hoce li letit nakon toga :P

Rvat katolik!
17 godina
Vortac kaže...
Drago kaže...

Popravljen?

OMG - zar je i to moguće uraditi s avionom?!

http://www.airport-data.com/aircraft/HA-LAF.html

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 15:57 (Drago).
16 godina

Što se događa s našim avionima? {#}

17 godina
protjeran
Drago kaže...

Popravljen?

To je definitivno pogrešan podatak i totalno zbrčkana stranica (čak su i naveli krivu kompaniju kao vlasnika) i ti to također sve dobro znaš jer takav nepoznavatelj avijacije ipak nisi. Ali si ostao bez argumenata pa se vadiš na ove zadnje slamčice koje su kontradiktorne čak i s tvojim prethodnim tvrdnjama (slika gdje HALAF 2010. godine navodno oštećen stoji parkiran na livadi). Svima iz struke je dobro poznata činjenica da je HALAF obavljao kalibraže po Hrvatskoj sve do 2007. ili 2008. tako da ovaj datum iz 2002. nema veze s ničim.

Inače, da konačno privedemo kraju ovo mučenje: HALAF je još uvijek registriran, ispravan i dalje se nalazi u vlasništvu Budapest Aircraft Services. To možeš lako provjeriti na njihovim službenim web-stranicama. Budapest Aircraft Services se više ne bavi kalibražama iz jednostavnog razloga što se nikad nisu uspjeli probiti na EU tržište sa svojim kalibracijskim letovima, pa su na kraju digli ruke od svega i posvetili se profitabilnijim poslovima u zrakoplovstvu. Ta nesreća koja se dogodila HALAF-u i koju ti stalno spominješ je bila jedno obično tvrdo slijetanje u Rijeci (kao što sam već dvaput napisao) - udarac u pistu je navodno bio dovoljno jak da ošteti neke od kalibracijskih instrumenata u zrakoplovu. HALAF nakon toga više nikad nije obavljao kalibracijske letove, a navedena nezgoda je bila toliko minorna da nije nikad uvrštena u registar zrakoplovnih nesreća na Aviation Safety Network, pa je tamo ni ne možeš naći. Metodom pokvarenog telefona, kad je ta vijest prošla tvoje stručnjake i konačno došla do tebe, to je vjerovatno već bio težak udes, totalno slupan avion i ostala pretjerivanja uobičajena u takvim slučajevima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 16:57 (Vortac).
15 godina
tnakir kaže...

Kao sto rekoh. Dajte meni djir pa ces vidit hoce li letit nakon toga :P

Šta bi, malo provozao Keruma, da pogleda "lipote" Splita iz zraka?

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Vortac kaže...
Drago kaže...

Popravljen?

To je definitivno pogrešan podatak i totalno zbrčkana stranica (blablablabla....

Pa je, tebe su trebali pitati... Ja mislim da ne valja ni ona fotka u travi... Renderirano, brate

Dosadan si.

This space for rent!
17 godina
protjeran
Drago kaže...

Pa je, tebe su trebali pitati... Ja mislim da ne valja ni ona fotka u travi... Renderirano, brate

Dosadan si.

Hej, a komentar na službene web-stranice Budapest Aircraft Services i HALAF-a koji tamo i dalje ponosno stoji? Dozvoli da ti priložim screenshot, ako ti se njihova stranica slučajno ne otvara.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 17:20 (Vortac).
17 godina
neaktivan

Neću ulaziti u to jel' HALAF još ALIVE, ali, kako znate da su te vaše stranice osvježene? Jeste zvali Mađarsku i pitali?

17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Neću ulaziti u to jel' HALAF još ALIVE, ali, kako znate da su te vaše stranice osvježene? Jeste zvali Mađarsku i pitali?

Nisam, ali Drago je tvrdio da je stupio u kontakt s Mađarima (na onom postu koji je u međuvremenu pobrisan) pa mislim da on možda zna nešto više. Meni se njihov web čini dosta respektabilan, primjerice stranica sa certifikatima je uredno popunjena sa najnovijim dokumentima, jedan (AOC) je čak iz siječnja 2013. Dakle, vjerujem da su up-to-date.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 17:43 (Vortac).
15 godina

Koliko znam, Farnair nikad nije radio kalibraciju, ne mogu nigdje naći potvrdu da je.

S druge strane, Budapest Aircraft Service se bavio time u jednom periodu svog poslovanja, prema informacijama, prekinuli se baviti time prije par godina zbog neisplativosti.

HA-LAF je avion BASa.

Nesreću u Rumunjskoj je imao HA-LAR, koji je Fairnairov avion, čini mi se da je bio "leased to" Alpe Airu. U nesreći su poginula oba člana posade.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice