Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.341.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
M_dipl. kaže...
EDIT: evo knjige online, ma dosta je pogledati samo sadržaj da odmah bude jasno da ovdje nije riječ o pseudoznanosti ili nekakvim conspiracy-theory pričama.

ok?

M_dipl. kaže...

ali ne pročitati 500 od 517 strana knjige i onda govoriti o nekakvoj neprofesionalnosti (cherry picking) autorice je u najmanju ruku - smiješno.

Čemu onda čitati tekst od početka? Mogla je uvodu napisati na kojoj točnoj stranici navodi točne i egzaktne dokaze o nečemu, a ne koristiti "Spoznaja" "Začuditi će se".. "Razotkriva se istina o".. da bi kasnije nadopisala "Može imati", "Ne mora biti"..

"Imamo dokaz da je Milanović ukrao 30 milijuna kuna, al prvo pročitajte ovih 300 beskorisnih kartica teksta".

Ok, neka žena koristi tendecioznost da proda koju knjigu više, stvori hype.. Al nek se ne postavlja kao da je otkrila toplu vodu.

Da je zaista htjela upotpuniti znanje "šire javnosti", ne bi napisala 500 stranica teksta neke knjige. Mogla je napraviti brošuru sa 2 arka - 8 stranica, o povećanju javne svijesti o prekomjernoj uporabi ljekova i ja bi joj organizirao prezentaciju i bez beda dao podršku. Nije sad tu argument "pročitaj knjigu pa sudi", nešto sa 500 stranica nečitljivog teksta ne može biti namijenjeno široj javnosti, doktora je premalo da bi se išta zaradilo, al ako ona tvrdi suprotno onda je knjiga podložna i kritikama neobrazovane javnosti. Ajmo zaključati temu na 3 godine, ajmo svi pročitati knjigu, proučiti sva istraživanja i napraviti vlastita kako bi mogli diskutirati i kritizirati nešto za što ona tvrdi da je namijenjeno široj javnosti..

Ako ja moram završiti medicinu da bi razumio njenu knjigu, neka tako napiše - "Ova knjiga je namijenjena doktorima medicine". Zašto nije izdala priručnik za razumijevanje knjige? Ako ja kao laik već u uvodu prestajem vjerovati njenim tezama, lijepo je mogla napisati "Ja ću sada tu nešto tendeciozno napisati da bi prodala knjigu, to sad laik ne razumije - nije to tendencioznost, prvo završi medicinu pa ćeš shvatiti, a realno dižem hype oko nepovijerenja prema farmaciji i medicini na isti način na koji farmacija i medicina ubiru lovu (strah od bolesti i smrtnosti), ima tu nešto pametno na 204, 246, 345, i 413 stranici, ostalo je u sferi "moglo bi biti ali i ne mora"".

Ja jesam laik, nemam baš nikakvo visoko obrazovanje u medicini, al nisam ni električar pa znam kada je vešmašina pokvarena (a i popravljam ih, javite se na pm ako imate problema, može i mikseri, blenderi, pećnice, radijatori, bojleri, perilice suđa, usisavači...)

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
odjavljen

Nisam čitao knjigu, ali vidim da nema onoga što očekujem: "nakon istraživanja provedenog na n pacijenata, ustanovili smo da x% pacijenata ima pogoršanje [neki aspekt zdravlja]". Dok to ne vidim u knjizi, mislim da se radi o sadržaju dostojnom jedino Na rubu znanosti, emisije koja vrijednost ima isključivo u sjedanju na kauč, grickanju Domaćica uz topli čaj i uživanju u buđenju one ljudske žice za mistično i "urotne rabote".

Troll level: sensei
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 16:13 (Tonči).
15 godina
Drago kaže...

Pa kakve to ima veze?

Da li shvaćate da je Pavuna fizičar, a priča o Zlatku Sudcu kao "kvantonu" - makroskopskoj kvantnoj pojavi i njegovoj mogućnosti "bilokacije"?

Da je Luc Montagnier dobio Nobela za otkriće virusa HIV-a, a govori o "virusima koji emitiraju radiovalove" i sudjeluje na crackpot pseudoznanstvenim okupljanjima poput onoga Jessice Simpson o autizmu.

Da je Linus Pauling bio DVOSTRUKI nobleovac koji je do kraja života kenjao o potrebi žedaranja golemih količina C vitamina kao profilakse za s-v-e (ali - SVE bolesti) da bi na kraju umro od raka prostate? 

Ženska jest liječnik, ali njene ideje su totalno neprihvaćene od struke.  

Kao u tim slučajevima, ili  slučaju Paara, vi, javnost bez dovoljno znanja o materiji, iz nekoga razloga odaberete se prikloniti mišljenju koje posve odudara od mišljenja čitave struke i rezultata koje daju istraživanja u toj struci i to, izdvojeno, neznanstveno i nebitno mišljenje koristite kao relevantno?

Odabirete stavove koji vam emocionalno odgovaraju i po tome biste se vodili. Naravno, sve dok stvarno ne pritisne bolest, onda sve to o "trovanju" lijekovima za tlak ili protiv raka više iskustveno ne možete prihvatiti. 

Ima veze u tome da se bavi onime o čemu piše, prakticira medicinu. Zašto misliš da ne poznaje materiju dovoljno dobro da može napisati to što je napisala. Nikad ali baš nikad ne mislim da je sve što neko napiše bogom dano i apsolutna istina.

Ono gdje držim da je u pravu je spuštanje granice kolesterola i korištenje lijekova u svrhu smanjenja istog. Sestra mi radi u laboratoriju preko 20 godina i dovoljno je stručna i potkovana u toj materiji pa imam uvid i s te strane. Korištenje Lipexa i sličnih lijekova se višestruko uvećalo u zadnje vrijem upravo zbog snižavanja predmetne granice. Histerija oko cjepiva za gripe (svinjsku i ptičju) i silni novci koji su se potrošili na ista s upitnom djelotvornošću i hypom o smrtnosti istih.

Jesi se ti cijepio protiv istih? Znam ljude koji su se cijepili i dobili svinjsku gripu ali ne u blagom obliku kako su govorili. Da li je i to laž?

Ne mislim da postoji svjetska zavjera ili neki veliki igrač koji povlači konce i svijet prilagođava sebi. Mislim da je stvar prizemnija i na lokalnom nivou gdje svaki od predstavnika čini sve što je u njegovoj moći da progura neki lijek. kad kažem da čini sve što je u njegovoj moći tu mislim na dozvoljen a i nedozvoljena sredstva. Na pamet mi padaju dvije situacije jedna je Talidomid (globalna) a druga Baxter (lokalna). Siguran sam da znaš o čemu pišem.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
neaktivan

Hemp oil se dokazano koristi protiv raka unutar tijela čovjeka, raka kože, opekotina, šečerne bolesti, jednostavno popiješ žličicu ili staviš oblog od cannabis ulja na ranu, imate milione primjera, istraživanja, svjedočanstava, videa.

ALI NE to bi štetilo farmaceutskim tvrtkama, znate kolko su oni uložili u istraživanje treba tu lovu vratit i ostvarit profit.

18 godina
neaktivan

jedan primjer

Cancer Cure Hemp Oil

17 godina

(Plus: kako prokleta životinja može lajati i sjedit na istom mjestu 2 dana, bez da itko od 13 susjeda i troje vlasnika reagira. Ne pretjerujem, sinoć sam jedva zaspo od CVILEŽA, sada ni kavu ne mogu popiti zapi*dio bi je u zid od nervoze. Da nemam dogovor za sat vremena otišao bih ga prošetati..., već sam mogao to obaviti, ali nekako sam se nadao da će to obaviti netko od idiota koji su ga kupili...

Zanimljivo je da su drugi susjedi ljubitelji pasa, imaju ih 3 i nikada niti jedan nije lajao više od uobičajenoga...)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 17:18 (wyks).
17 godina
odjavljen

Kad mi netko podastre dokaze da je lijek L štetan za osobu A i ne liječi bolest B, ili je liječi i može liječiti bez štetnosti, ako se drugačije proizvede, tada to prihvaćam. Ima valjda dovoljno znanstvenika, koji mogu provesti istraživanje. Nije da baš svima sjeda 2.000 eura na račun mjesečno, pa da svi šute. - Fino, epruvete u ruke i dokaz pa razotkrivanje. Dotad je sve u sferi Mišakove emisije.

15 godina
Tonči kaže...

Kad mi netko podastre dokaze da je lijek L štetan za osobu A i ne liječi bolest B, ili je liječi i može liječiti bez štetnosti, ako se drugačije proizvede, tada to prihvaćam. Ima valjda dovoljno znanstvenika, koji mogu provesti istraživanje. Nije da baš svima sjeda 2.000 eura na račun mjesečno, pa da svi šute. - Fino, epruvete u ruke i dokaz pa razotkrivanje. Dotad je sve u sferi Mišakove emisije.

Evo ti pa čitaj, seže u daleku prošlost u SAD-u je prozročio katastrofu. Bio je vrlo popularan lijek u svoje vrijeme. Mada sam siguran da znaš. Kakav dokaz bi još terebao.

Sjeti se afere baxter koja je kod nas ubila 20-ak ljudi, problema s Yasminom (kontracepcija) i plućnom embolijom, da ne nastavljam dalje. Zbog tržišnog pristupa farmaceutske industrije žuri se s izbacivanjem lijekova na tržište, studije se friziraju (ne u svim slučajevima) kao bi se na tržište izišlo čim prije i pobralo vrhnje. Za one koji budu pogođeni posljedicama i tako nitko ne mari previše (osim njihovih najbližih).

17 godina
odjavljen

Žurba NIJE isto što i namjerno ubijanje.

17 godina
Tonči kaže...

- isti kriterij primjeni na vozače koji sa 150 u centru pokupe pješake na trotoaru.

- Nije im cilj bio ubiti. Farmaceutima je cilj zaraditi (i svoj ostaloj industriji, kad su milijarde u pitanju tad se 'prihvatljivi rizici' tumače malo ležernije). Ostalo što u temi naginje Ickeu preskačem i ostavljam Mišekima.

Dali su neki ravnatelji pod optužbama? .. o tomu govorim.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Ne želiš pit, nemoj, misliš da farmacija nešto skriva, teorije zavjere.. nemoj pit ljekove. Nekome lijek pomaže, drugeme neće. A što bi lijekovi trebali raditi? Kad neki lijek ne liječi zašto je odmah kriv lijek?

Da si išao mozgom čitati moj tekst, da si provjetrio sobu prije neg što si sjeo za komp ne bi bacao izjave da je netko naivan, glup, da bi nabijao nekog na spolovilo itd, samo zbog toga što sam kratio tekst i izbacio potpuno nebitne informacije po poantu teksta. Nije rasprava neznam kako žustra da koristimo ovakve izraze..

Totalno si u krivom filmu, naravno da farmacija skriva i mulja, što nema nikakve veze s djelotvornošću nekih lijekova. Profit je često ispred altruizma. Teorije zavjere? Nisu to više niti teorije, već praksa.

Evo ti svježi primjer; prije godinu dana mogao si kupiti što-šta u lijekarni, između ostalog i analgetik ibuprufen od 200, 400 i 600 mg. Znam točnu cijenu za 600 mg - 18,60 kn, a u pakiranju je 30 tableta. Tada se vođeni silnim altruizmom i zabrinuti zdravljem nacije dosjetiše i zabrane kupovinu, većine lijekova bez recepta. U isto vrijeme reklame na tv-u za neofen koji u forte varijanti ima 400 mg ibuprufena. Kutija sadrži 10 tableta, a košta 27 kn. Dakle, 30 tableta ibuprufena 400 po cijeni manjoj od 18 kn je štetno po naciju, dok je 10 tableta neofen forte s ibuprufenom 400 za 27 kn ok za zdravlje nacije. A tako je s većinom lijekova. Altruizam ili teorija zavjere (prakse)? Take your pick..

Ti ne čitaš s mozgom; naivan ne znači glup, niti vrijeđa. Nabiješ na k dokrora, a ne tebe, a obzirom da si primio infuziju, ne moraš. Rekao sam ako si dehidrirao, a nisi primio infuziju..

15 godina
ihush kaže...
Tonči kaže...

- isti kriterij primjeni na vozače koji sa 150 u centru pokupe pješake na trotoaru.

- Nije im cilj bio ubiti. Farmaceutima je cilj zaraditi (i svoj ostaloj industriji, kad su milijarde u pitanju tad se 'prihvatljivi rizici' tumače malo ležernije). Ostalo što u temi naginje Ickeu preskačem i ostavljam Mišekima.

Dali su neki ravnatelji pod optužbama? .. o tomu govorim.

Da li je itko po ovom pitanju optužen ili osuđen (kod nas)?
18 godina
neaktivan

Ako je Alkohol legalan od čega godišnje umire tisuće ljudi legalan 

ZAŠTO je  zabranjeno saditi Cannabis doma u vrtu, od kojeg nitko nije umro konzumirajući ga često.

Normalno da nećeš svaki dan pušiti, stavljati oblog ili  piti ulje od Cannabisa, nego kao terapija dok se bolest izliječi.

Moja baba  pojede svaki dan 30 vrsta tableta.

15 godina
Tonči kaže...

Još gore je od navedenog, oni barataju s prihvatljiv rizikom puštanja lijekova na tržište. Koliko je to prihvatljivo onima koji troše te lijekove?
17 godina

ukucaj bilo što u google,

-Afera Pfizer, HZZO, USKOK, DORH, KBC, Pol.Sunce, Svjetlost, Halmed, kongresi-put-notebukići... dali će išta biti? hmmm, doktore nije 'pristojno' progoniti. Da je neka druga branša bilo bi lakše, npr profesore.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Ma cim se bilo gdje spomene rijec 'industrija', stvari se svode na vrlo jednostavu formulu:

A < B

jako poznat primjer (slobodno citiram),

Vozila koja prodajemo imaju tvornicku gresku - pri velikoj brzini, diferencijal se zaglavi. Nesrece su uglavnom fatalne.

Uzmes A - broj prodanih vozila, pomnozis to sa prosjecnom cijenom nagodbe van suda u slucaju nesrece.

Uzmes B - cijenu povlacenja vozila sa trzista.

Ukoliko je A < B - ne povlacimo vozila.

I wanna feel the changes coming down... I wanna know what I've been hiding...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 21:02 (Deus ex machina).
15 godina
protjeran
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Je_ote taj Fight Club više!! {#}

Ma nemoj se zivcirati, to ti je za nas nenacitanu marvu da se osjecamo dorasli visokim diskusijama... ;-)

17 godina
odjavljen

"Ubijam" svoj komentar i samo poruka za ove teoretičare: 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 0:16 (Tonči).
18 godina
tunder kaže...

jedan primjer

Cancer Cure Hemp Oil

Kaj se tiče famozne Canabis biljčice jel,{#} ona se recimo nalazi na popisu biljaka tradicionalne stare kineske medicine.Canabis u više varijanti se koristilo za sve i svašta, nema smisla nabrajat za kakve sve probleme jer je popis vrlo dugačak.{#}

Za one koji to možda ne znaju, kod Američana tj u Coloradu Canabis se koristi u raznim sortama i varijantama u medicinske svrhe sve fino legalno i bez problema.Normalno ne može bilo ko doč pa kupit, tak to ne šljaka več prema dijagnozi i onda nema problema dobiš karticu da ti treba i kupiš kaj očeš i to je to.Tu se radi o normalnom pravom uzgoju i poslu, sve za medicinske svrhe a i ostale potrebe kaj drugo ništ nije idealno u praksi ko obično.{#}

Kak to izgleda na terenu eto crno na bjelo, serija se zove "American Weed" i opisuje upotrebu Canabis-a u spomenutoj američkoj zadimljenoj državici.{#}Uglavnom oni kojima famozna marihuana, ublažava muke i tegobe raznih varijanti su itekak zadovoljni a to je i nabitnije pomoč ljudima kaj drugo. Uglavnom u Coloradu marihuana se ciljano sad pa prodaje, pa onda i koristi kome treba lova se okreče i svi su u tom lancu zadovoljni a ovi ostali..............hm ne baš{#}{#}

http://channel.nationalgeographic.com/channel/american-weed/

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

A vidi ti njega! Ja sam se zezao Deus, iako, moram priznati, Fight Club smatram smećem i nikako ne mogu shvatiti kako su ta knjiga i film postali pop-kulturalna referenca. Gori su od pedofilije i rata zajedno. :) U svakom slučaju, zezao sam se.

Ma tebi treba jedna dobra fajta, pa bi promjenio misljenje nabrzaka ;-) All talk and no play makes Jack a dull boy...

Zao mi je samo to sto tako dobar decko s potencijalom kao ti, ima potrebu distancirati se od pop-kulture i zauzimati suprotne stavove od bilo kakvog popularnog mijenja a u koje cesto ni sam ne vjeruje - a da bi se osjecao vazniji u svojoj kozi. No oprosteno ti je, zasad ;-) Svejedno se volimo :-*

17 godina
neaktivan
Dajte se držite teme, a ne da tu raspravljate čiji ego je više osjetljiv. Wow, osjećaš se uvrijeđenim. Big deal. Who cares. Man up. Grow some balls.

http://www.wikihow.com/Live-Life-to-the-Fullest
Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 10:00 (The Man).
15 godina
protjeran

Kaj se tiče famozne Canabis biljčice jel,{#} ona se recimo nalazi na popisu biljaka tradicionalne stare kineske medicine.Canabis u više varijanti se koristilo za sve i svašta, nema smisla nabrajat za kakve sve probleme jer je popis vrlo dugačak.{#}

Za one koji to možda ne znaju, kod Američana tj u Coloradu Canabis se koristi u raznim sortama i varijantama u medicinske svrhe sve fino legalno i bez problema.Normalno ne može bilo ko doč pa kupit, tak to ne šljaka več prema dijagnozi i onda nema problema dobiš karticu da ti treba i kupiš kaj očeš i to je to.Tu se radi o normalnom pravom uzgoju i poslu, sve za medicinske svrhe a i ostale potrebe kaj drugo ništ nije idealno u praksi ko obično.{#}

Kak to izgleda na terenu eto crno na bjelo, serija se zove "American Weed" i opisuje upotrebu Canabis-a u spomenutoj američkoj zadimljenoj državici.{#}Uglavnom oni kojima famozna marihuana, ublažava muke i tegobe raznih varijanti su itekak zadovoljni a to je i nabitnije pomoč ljudima kaj drugo. Uglavnom u Coloradu marihuana se ciljano sad pa prodaje, pa onda i koristi kome treba lova se okreče i svi su u tom lancu zadovoljni a ovi ostali..............hm ne baš{#}{#}

http://channel.nationalgeographic.com/channel/american-weed/

Već smo se dotakli te teme u teorijama zavjere koje su zatvorene.

Što reći? Mislim da je ova vijest dovoljna (http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=13619:peticija-protiv-eu-zakonodavstva-kamilica-e-biti-zabranjena-kao-marihuana&catid=38:zdravlje&Itemid=120).

Kome smeta kamilica, pobogu? Farmakomafiji, naravno, kao i konoplja.

18 godina
Tawals, jel se ti bavis icim osim alternativnim i zavjernickim "stvarima"? Takodjer, nacin diskusije ti je jako los. Bacis di koji link i to je to. Svoje misljenje ne krojis sam nego ga samo kopiras sa tih linkova, glavno da su u icke djiru
Rvat katolik!
16 godina
Tawals kaže...

Što reći? Mislim da je ova vijest dovoljna (http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=13619:peticija-protiv-eu-zakonodavstva-kamilica-e-biti-zabranjena-kao-marihuana&catid=38:zdravlje&Itemid=120).

Kome smeta kamilica, pobogu? Farmakomafiji, naravno, kao i konoplja.

Da si malo istrazio pomocu google-a o toj "zabrani", bilo bi ti jasno da nitko ne zabranjuje kamilicu.

Radi si o zakonu kojim se zeli regulirati trziste ljekovitih biljnih proizvoda. Svaki biljni proizvod, koji se prodaje kao ljekovit, morat će biti licenciran tj. morat će zadovoljiti standarde kvalitete, sigurnosti proizvodnje, i morat će navesti sve moguće nuspojave. Razlog za uvođenje ovih odredbi je pojavlja "ljekovitog" bilja koje je više naštetilo ljudima nego pomoglo.

Zakon ima i negativne strane. Dobivanje licence je vrlo teško i skupo i tako pogoduje velikim proizvođačima. A i proizvođači, još nisu dužni dokazati ljekovitost svoga bilja, kao što je dužna farmaceutska industrija.

http://www.guardian.co.uk/uk/2011/may/01/new-eu-rules-on-herbal-remedies

http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/european-union-ban-on-herbal-products/

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/europe-to-ban-hundreds-of-herbal-remedies-2171781.html

Sve u svemu, za mene je ova regulativa dosta dobra. Bilo i vrijeme da se počne uvoditi red u ovo tržište. No smatram da proizvođači moraju imati obavezu znanstveno dokazati da njihovo bilje djeluje.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
18 godina
M_dipl. kaže...
Deus ex machina kaže...
Zao mi je samo to sto tako dobar decko s potencijalom kao ti, ima potrebu distancirati se od pop-kulture i zauzimati suprotne stavove od bilo kakvog popularnog mijenja a u koje cesto ni sam ne vjeruje - a da bi se osjecao vazniji u svojoj kozi. No oprosteno ti je, zasad ;-) Svejedno se volimo :-*

Opet ti patroniziraš.

Netočno je da ja "imam potrebu distancirati se od pop-kulture". To si, uostalom, mogao i deducirati iz rečenice u kojoj govorim da ne mogu shvatiti kako je Fight Club postao pop-kulturalna referenca. Da ne cijenim i želim se distancirati od pop-kulture, onda mi zasigurno ne bi bilo čudno kako nešto što smatram bezveznim (Fight Club) spada u nešto drugo što isto smatram bezveznim i od čega se želim distancirati (pop-kultura). Čitaj s razumijevanjem.

Nemam ja ništa protiv pop-kulture, i svakako postoje filmovi i knjige koji volim i cijenim a da ulaze u taj konktekst. No, postoje i stvari koje nikako ne mogu prihvatiti (Nolanovi batmani kao išta osim ispodprosječnih filmova, Fight Club kao išta osim loše knjige i donekle zabavnog filma bez ikakve dubine vrijedne spomena, isto kao i Matrix, itd.).

Nemoj se postavljati s visoka bezveze. Nepotrebno patroniziraš, nazivaš me "kontrarijancem" - osobom koja kontrira samo da bi se osjećala važna i atipična u raspravi i onda mi ironično opraštaš, jer "sam ja dečko s potencijalom". Ta spika možda pali kod nekih forumaša, ali ja je smatram vrijeđanjem, i to ne baš suptilnim vrijeđanjem.

Pa i trebas se osjecat uvrijedeno kad ne volis nove Batman-e i Fight Club!

E, a zamisli sad da si policajac, Deus bi dobio 15k kuna kazne i mozda zatvor od 60 dana...

- Psiho246
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

No, postoje i stvari koje nikako ne mogu prihvatiti (Nolanovi batmani kao išta osim ispodprosječnih filmova.....

SACRÉ BLEU!

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
18 godina
neaktivan

­

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 15:40 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Tawals, jel se ti bavis icim osim alternativnim i zavjernickim "stvarima"? Takodjer, nacin diskusije ti je jako los. Bacis di koji link i to je to. Svoje misljenje ne krojis sam nego ga samo kopiras sa tih linkova, glavno da su u icke djiru

Sve bi bilo ok samo da stavi ovu sliku pod avatar.

Konspirasi Tawals Konspirasi Tawals
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
protjeran

http://www.guardian.co.uk/uk/2011/may/01/new-eu-rules-on-herbal-remedies

http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/european-union-ban-on-herbal-products/

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/europe-to-ban-hundreds-of-herbal-remedies-2171781.html

Sve u svemu, za mene je ova regulativa dosta dobra. Bilo i vrijeme da se počne uvoditi red u ovo tržište. No smatram da proizvođači moraju imati obavezu znanstveno dokazati da njihovo bilje djeluje.

Daaaa.. "regualcija", kako se toga nisam sjetio?

Zanima me da li ću ja sebi moći uzgajati bilje koje ću kasnije koristiti kao ljek?

Dosta ljudi ne vjeruje u ikakvu učinkovitost bilja, na zapadu još više, zašto ti koji ne vjeruju biljkama nameću kemiju onima koji je nisu voljni uzimati pokraj prirodne medicine? 

Mislim.. u redu je da se trži dokaz o njegov sigurnosti... ali kamilica u bilo kakvom obiliku je dalko sigurnije od bilo čega iz ljekarne.

btw. tko propisuje te standarde sigurnosti? Onaj tko donosi taj zakon dobro je svjestan da većina nema dovoljno novaca (oko 50 000 eura ako se ne varam).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice