Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.035.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Mentalist kaže...
sudy_freak kaže...

Ti jesi pa narodnosti Hrvat, ali ne i po nacionalnosti.
Ako razlikuješ ta dva pojma.

"U hrvatskom jeziku se koristi za pripadnost etničkoj skupini ili narodu koncepcijski definiranoj po etiničnosti. Osim toga može se odnostiti i za članstvo politički određenoj koncepciji državljanstva."

WIKI

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
protjeran

Danas se nadam promjeni vlasti. A sta se ocekuje od nove vlade?  

20 Bolje
8 Isto
0 Losije
Brutal Truth \m/
14 godina
M_dipl. kaže...

Narod - sociološki pojam.

Nacija - politički pojam.

Netko može biti pripadnik nekog naroda a da istovremeno ne bude iste nacionalnosti kao većina naroda kojem pripada.

Tako nekako smo mi to i definirali u 3. razredu gimnazije na predmetu sociologije.
Upravo to sam ja i govorio.
Manjine u Hrvatskoj, ima ih puno, ali nigdje nema "Hercegovci".

Integrirali su se i infiltrirali u hrvatski narod... 

Kada sam ljetos prolazio (na moju žalost) kroz Ercegovinu, imao sam što vidjeti.
Pojedini dijelovi te zabiti izgrađene bolje nego centar Osijeka ili bogate Slavonije odakle se silna lova odlijevala.
Onda samo ona katedrala, ono velebno zdanje u Kupresu. Kome se ono gradi? I od čijih novaca? 

Pogledaj samo na profilu ovog Fiće što mu piše za ime, prezime i lokaciju sve će te biti jasno.

Ako ju toliko volite, rodni kraj (pobogu, razumijem da svatko voli gnijezdo odakle je potekao) - pa vratite se tamo.

I stvarno, sve više razumijem najgoru ercegovačku kletvu "Da'bog da ti dijete ne vidjelo Zagreba". 

Nisam nacionalist, da se razumijemo. Nemam općenito protiv, Ercegovaca ništa.

Svaka čast izuzetcima (kojih je priznajem, barem u mojoj sredini malo) što se se razlikuju od ostalih.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 17:55 (sudy_freak).
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Mentalist kaže...
sudy_freak kaže...

Ti jesi pa narodnosti Hrvat, ali ne i po nacionalnosti.
Ako razlikuješ ta dva pojma.

"U hrvatskom jeziku se koristi za pripadnost etničkoj skupini ili narodu koncepcijski definiranoj po etiničnosti. Osim toga može se odnostiti i za članstvo politički određenoj koncepciji državljanstva."

WIKI

samo da kažem, wikipediju može svatko pisat i ispravljat i sve uređivat, svakakvi ljudi to pišu...

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
16 godina
neaktivan
the_tux kaže...

HDZ, HSS, SDP, nula bodova. Imali su prilike nešto učiniti za hrvatsku državu i hrvatski narod, nisu je iskoristili, osim za osobni probitak.

Zaključno, izbori su neregularni i nelegitimni (jer ne može biti toliko birača, računajući dijasporu i Hrvate BiH) kako sadašnji tako i prošli i pretprošli, koliko god netko tvrdio suprotno, makar bio član DIP-a.

Za SDP bi to bi vrijedilo samo da je u nekom trenutku u prošlosti sam sastavljao vladu i vladao. S obzirom u kakvoj je koaliciji bio tada ,puno je i napravljeno!

E ,ali zahvaljujući trenutnoj koaliciji na vlasti i važećem zakonu ,birača je toliko koliko je i izbori će biti važeći!

sudy_freak

Nadalje, evo jedan krasan članak koji oslikava sliku Debilni Večernji list.

Nažalost ,spodobe poput njega uvijek dobiju svojih pet minuta ,a napisano u ovoj kolumni kao da je kopirano iz Jacinih predizbornih govora! Ovdje još samo fali ''u ponedjeljak će se dogoditi novi Bleiburg'' ,bježite svi ''pravi Hrvati''!!

Ajmo iznova djeliti Hrvate ,ko da se to ne radi konstantno već dvadeset godina.

A kladim se i da će u sljedećih godinu dana ponoviti ''splitska riva'' ,jel će sad svi ''pravi hrvati ,katolici'' biti ugroženi!! {#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 10:11 (kizo2703).
14 godina
protjeran

Jobs praktički jabučare nazvao budalama:

When you grow up you tend to get told the world is the way it is and you're life is just to live your life inside the world. Try not to bash into the walls too much. Try to have a nice family, have fun, save a little money.

That's a very limited life. Life can be much broader once you discover one simple fact: Everything around you that you call life was made up by people that were no smarter than you and you can change it, you can influence it, you can build your own things that other people can use.

Once you learn that, you'll never be the same again.

Lulz {#}

hacktivist
16 godina
neaktivan

Narodnost = nacionalnost, nije to ništa sociološko, političko bla bla... Na hrvatskome jeziku je to narodnost, a na bošnjačkom je nacionalnost. Pa tako meni u rodnom listu RH piše:

narodnost - Hrvat, dok mi u izvodu iz matične knjige rođenih FBiH piše nacionalnost - Hrvat.

Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 10:02 (Fićo_CoD 5).
16 godina
neaktivan

Jeste li već iskopali svoje mrtve?  {#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
13 godina
protjeran
Šef kaže...

Jeste li već iskopali svoje mrtve? {#}

malo kulture u komunikaciji ne bi škodilo, zar ne ?

ne znam ni zašto moderatori nisu ova dva dana privremeno zaključali ovu temu.

Ne volim opterećene ljude. Preduvjet opterećenosti je primitivizam a preduvjet primitivizmu je glupost.
16 godina
neaktivan

Zbog čega? Ne vidim baš da se neka stranka reklamira! A ljudi imaju pravo izreći svoje mišljenje ,sviđalo se to nekome ili ne!

Uostalom ,ako ti se nešto ne sviđa ,uvijek imaš ''Prijavi''!!

BTW ,HDZ is down! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 11:00 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Ispunio svoju građansku dužnost, naravno, dopisao drug Tito i zaokružio. {#}Šalac..za Kizu naravno.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

I ja sam ispunio svoju dužnost (Budiša).

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Jeste li već iskopali svoje mrtve? {#}

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan

Bio tamo, glasao.

Predian autogol je Kukuriku sebi zabio, nevjerojatno...

1. Na broju 21 je neka random lista, a Kukuriku se promovira pod tim imenom.

2. Kukuriku imena nigdje nema! Ubio sam se dok sam ih našao... Idu pod starim imenom - SDP, HNS,...

Ne, nisam za njih glasao :)

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

[...]
1. Nadalje, evo jedan krasan članak koji oslikava sliku društva?
Debilni Večernji list.
IMHO, kakve veze što su oba agnostici? Što nam trebaju predstavnici biti Banditić i Jaca, ili ne daj Bože Vuco.
Nazivamo se kršćanskom nacijom?! Velikih li kršćana i katolika.. 2. Bogopsovački narod na zemaljskoj kugli.

2. I btw. da se osvrnem da prvi dio citata.
Damn, zašto svi stavljate u isti koš SDP i HDZ?
HDZ - 17 prokletih godina

SPD - jedva 3.
Nemoguće da su SDPovci bili toiliko dobri lopovi da su nakrali kao ova bagra u 17 godina, zar ne? 

1. Molio bih te da razlikuješ kolumnista od medija. Zna se kakve kolumne Ivkošić piše, i sumnjam da itko tog čovjeka shvaća ozbiljno (osim možda desničara). Večernji su IMHO, daleko najbolje dnevne novine u Hrvatskoj, a Ivkošića vjerojatno drže zato što je u Večernjem od svoje mladosti.

2. SDP nije na vlasti bio jedva 3, nego skoro 4 godine. I to samo zato što je SDP 2000. imao super koaliciju te je pobijedio unatoč tome što je HDZ imao najviše glasova gledano pojedinačno. Ne impliciram da je meni HDZ ikad bio dobra stranka, ali imaju svoju kliku koja se iz godine u godinu smanjuje (valjda svi tradicionalni HDZ-ovci umiru od starosti).

sudy_freak kaže...

Tako nekako smo mi to i definirali u 3. razredu gimnazije na predmetu sociologije.

Integrirali su se i infiltrirali u hrvatski narod... i rade/izvlače lovu u svoju rodnu grudu iz naših blagajni.

Ključni problem HRVATSKOG naroda.
Kada sam ljetos prolazio (na moju žalost) kroz Ercegovinu, imao sam što vidjeti.
Pojedini dijelovi te zabiti izgrađene bolje nego centar Osijeka ili bogate Slavonije odakle se silna lova odlijevala.
Onda samo ona katedrala, ono velebno zdanje u Kupresu. Kome se ono gradi? I od čijih novaca? 

[...]

Nisam nacionalist, da se razumijemo. Nema općenito protiv, Ercegovaca ništa.

Svaka čast izuzetcima (kojih je priznajem, barem u mojoj sredini malo) što se se razlikuju od ostalih.

Tko uopće pokušava Hercegovce svrstati u manjine??? Hercegovac je samo opisni pridjev stanovnika određenog geografskog područja (kao i Zagorac, Slavonac, Dalmatinac...). Činjenica je da su Hercegovci po nacionalnosti u najvećem broju Hrvati.

Ma kakvi, nisi ti nacionalist -- citiram: "I [Hercegovci] rade/izvlače lovu u svoju rodnu grudu iz naših blagajni. Ključni problem HRVATSKOG naroda.". Slično mišljenje o došljacima su imali velike ličnosti poput Hitlera ili Breivika :D

~~~ PRAVI HRVAT KORISTI CAPS-LOCK ~~~
16 godina
neaktivan
Skot kaže...

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je danas da su kandidati i političke stranke izbornu šutnju dužni poštivati i na društvenim mrežama poput facebooka, twittera, flickra, vimea, youtubea i na drugim internetskim društvenim mrežama.

Skot kaže...
ne znam ni zašto moderatori nisu ova dva dana privremeno zaključali ovu temu.

Ne kaki ga. Odnosi se na kandidate i političke stranke, a ne konzumente društvenih mreža. Slušao sam i pojašnjenje 'tete' iz dip-a na radiu.

To što teže shvaćaš napisano, nije razlog za zaključavanje teme..

bedsoft.net
13 godina
protjeran
bed kaže...

Ne kaki ga. Odnosi se na kandidate i političke stranke, a ne konzumente društvenih mreža. Slušao sam i pojašnjenje 'tete' iz dip-a na radiu.

To što teže shvaćaš napisano, nije razlog za zaključavanje teme..

tako si s mamom i tatom razgovaraj.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Izborna-sutnja-obavezna-i-na-drustvenim-mrezama

..tebi nitko ne brani da u svojoj kući i na ulici komentiraš, no na "društvenim mrežama", forumima itd je zabranjeno za sve.

Ne volim opterećene ljude. Preduvjet opterećenosti je primitivizam a preduvjet primitivizmu je glupost.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 14:13 (Skot).
17 godina
neaktivan
Skot kaže...

tako si s mamom i tatom razgovaraj.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Izborna-sutnja-obavezna-i-na-drustvenim-mrezama

..tebi nitko ne brani da u svojoj kući i na ulici komentiraš, no na "društvenim mrežama", forumima itd je zabranjeno za sve.

"Državno izborno povjerenstvo priopćilo je danas da su kandidati i političke stranke izbornu šutnju dužni poštivati i na društvenim mrežama poput facebooka, twittera, flickra, vimea, youtubea i na drugim internetskim društvenim mrežama."

Obrati pažnju na boldano.

Tolerancija mi nije jača strana, svi drugi griješe a ja sam bez mana.
13 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
"Državno izborno povjerenstvo priopćilo je danas da su kandidati i političke stranke izbornu šutnju dužni poštivati i na društvenim mrežama poput facebooka, twittera, flickra, vimea, youtubea i na drugim internetskim društvenim mrežama."

Obrati pažnju na boldano.

obratio sam pažnju na boldano, no problem je u tome što useri na forumu mogu biti članovi, kandidati, aktivisti, propagatori pojedinih stranaka i opet se vraćamo na izbornu šutnju.

nisu to "pravilo" budale sročile.

na svim portalima i forumima je tako pa ne znam zašto tako nije na Bug forumu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 14:24 (Skot).
17 godina
neaktivan
Pa mislim da je to onda odgovornost stranaka i/ili regulativnog tijela, ne foruma i moderatora.
Tolerancija mi nije jača strana, svi drugi griješe a ja sam bez mana.
15 godina
sudy_freak kaže...

Integrirali su se i infiltrirali u hrvatski narod... i rade/izvlače lovu u svoju rodnu grudu iz naših blagajni.

Ključni problem HRVATSKOG naroda.

Pogledaj samo na profilu ovog Fiće što mu piše za ime, prezime i lokaciju sve će te biti jasno.

Ako ju toliko volite, rodni kraj (pobogu, razumijem da svatko voli gnijezdo odakle je potekao) - pa vratite se tamo.

I stvarno, sve više razumijem najgoru ercegovačku kletvu "Da'bog da ti dijete ne vidjelo Zagreba". 

Nisam nacionalist, da se razumijemo. Nema općenito protiv, Ercegovaca ništa.

Kao prvo o narodnosti/nacionalnosti se osoba sama izjašnjava, ne broje se krvna zrnca niti se koristi prijetnja oružjem. Dobrovoljno izjašnjavanje, ako me pamćenje dobro služi možeš biti i neopredjeljen.

Molim te da pročitaš još jednom svoje postove. Pokušaj ih pročitati na način da hercegovce zamjeniš sa nekom drugom skupinom (židovi, crnci, cigani,.....). Nadam se da ćeš shvatiti koliko si rigidne i nazadne tekstove u njima napisao. Ukoliko ih ne izmjeniš osobno smatram da si zaslužio trajni ban. Ali to je samo moje mišljenje.

i_rambo_plache kaže...

Ma kakvi, nisi ti nacionalist -- citiram: "I [Hercegovci] rade/izvlače lovu u svoju rodnu grudu iz naših blagajni. Ključni problem HRVATSKOG naroda.". Slično mišljenje o došljacima su imali velike ličnosti poput Hitlera ili Breivika :D

Upravo na ovo sam htio upozoriti.

Možemo se neslagati i nevoljeti, možemo biti nezadovoljni nečim ali ne možemo i nesmijemo širiti mržnju i netoleranciju.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
Skot kaže...
o problem je u tome što useri na forumu mogu biti članovi, kandidati, aktivisti, propagatori pojedinih stranaka i opet se vraćamo na izbornu šutnju.

nisu to "pravilo" budale sročile.

na svim portalima i forumima je tako pa ne znam zašto tako nije na Bug forumu.

JA SAM SINIŠA VUCO, I KO NE ŽELI BIT KRUVA GLADAN NEK GLASA ZAMENE. ZAOKRUŽI LISTU BROJ 25 U 10. IZBORNOJ JEDINICI I NE KAKI.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 14:53 (ivan dragi).
17 godina
mario.L_hr kaže...

Možemo se neslagati i nevoljeti, možemo biti nezadovoljni nečim ali ne možemo i nesmijemo širiti mržnju i netoleranciju.

Istina, ne smije se siriti mrznja i netolerancija!

Ali isto tako postoje neke cinjenice.

Cinjenica je da Hercegovci ne rade nista nego crpe novac Hrvatske, a za uzvrat su svih ovih godina prodavali svoju guzicu za sitne pare HDZ-u i cinili zivot Hrvata u Hrvatskoj losijim.

Nadam se da ce se dijaspori oduzeti pravo glasa, ako nista barem neka im se oduzme pravo duplog glasanja.

Sada citam, izgleda da ih se iz bosne odazvalo svega 2%.

Valjda od srama nece glasati za HDZ, pa zato nece glasati uopce.

Za to sam da se pomaze Hercegovcima u BiH, ali isto tako kako bi mi njima trebali pomoci, trebali bi i oni nama, sto nisu cinili ovih godina...

- Psiho246
15 godina
Psiho246 kaže...

Istina, ne smije se siriti mrznja i netolerancija!

Ali isto tako postoje neke cinjenice.

Cinjenica je da Hercegovci ne rade nista nego crpe novac Hrvatske, a za uzvrat su svih ovih godina prodavali svoju guzicu za sitne pare HDZ-u i cinili zivot Hrvata u Hrvatskoj losijim.

Nadam se da ce se dijaspori oduzeti pravo glasa, ako nista barem neka im se oduzme pravo duplog glasanja.

Sada citam, izgleda da ih se iz bosne odazvalo svega 2%.

Valjda od srama nece glasati za HDZ, pa zato nece glasati uopce.

Za to sam da se pomaze Hercegovcima u BiH, ali isto tako kako bi mi njima trebali pomoci, trebali bi i oni nama, sto nisu cinili ovih godina...

Na ovakav način se može raspravljati. Nekako mislim da je ova slika poprilično uprošćena. Imamo tu forumaša koji su iz Bosne i Hercegovine pa bi i oni mogli ispričati svoju stranu medalje. Koliko mene pamćenje služi Bosna i Hercegovina je jedina zemlja s kojom imamo suficit u trgovinskoj razmjeni (nek me netko ispravi ako sam u krivu). Evo ti nekoliko linkova od firmi koje dobro posluju i koje su poznate:

Violeta, Feal, Grafotisak, Eronet, Prima pivo,.....

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
13 godina
protjeran
ivan dragi kaže...
JA SAM SINIŠA VUCO, I KO NE ŽELI BIT KRUVA GLADAN NEK GLASA ZAMENE. ZAOKRUŽI LISTU BROJ 25 U 10. IZBORNOJ JEDINICI I NE KAKI.

..i ti si isto fino odgojen, mila majko {#}

KLIK

17 godina
protjeran

sudy_freak - Manjine u Hrvatskoj, ima ih puno, ali nigdje nema "Hercegovci".

Na tvoju i udbaša Mesića žalost u zadnjih 16 godina niti jedan Hercegovac nije bio na ključnim pozicijama Republike Hrvatske s kojih bi mogao izvlačiti lovu u svoju rodnu grudu. Sanader, Račan, Mesić, nijedan nije Hercegovac a zadužili (43 milijarde dolara), deindustrijalizirali i upropastili Hrvatsku.

sudy_freak - Ključni problem HRVATSKOG naroda.

Možda ti nije jasno koliko je Hercegovaca odlazilo u Njemačku raditi i otuda novci za izgradnju koju ti spominješ.

i_rambo_plache - Ma kakvi, nisi ti nacionalist -- citiram: "I [Hercegovci] rade/izvlače lovu u svoju rodnu grudu iz naših blagajni. Ključni problem HRVATSKOG naroda.". Slično mišljenje o došljacima su imali velike ličnosti poput Hitlera ili Breivika :D

Znači, nacionalizam izjednačavaš sa šovinizmom.

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

zbog iznimne posjećenosti na dan izbora zagušio nam se čak i internet, to samo svjedoči o iznimnom zanimanju javnosti za naš program i popularnosti državotvorne nam stranke...

j. kosor

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej, epos, Lazarus Long
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

zbog iznimne posjećenosti na dan izbora zagušio nam se čak i internet, to samo svjedoči o iznimnom zanimanju javnosti za naš program i popularnosti državotvorne nam stranke...

j. kosor

HDZ - nova stranica  {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
13 godina
protjeran
Verbatim kaže...

hakiranje je zakonom zabranjeno a i kukavički je.

budi faca k`o Sava Kovačević, Boško buhica ili neki slični junak iz stripova, isuči sablju i kreni goloruk na vlast koju mrziš a ne vako jadno.

17 godina
neaktivan
Skot kaže...
hakiranje je zakonom zabranjeno a i kukavički je.

dakle hdz je zakupio com domenu?

13 nije
autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej, epos, Lazarus Long
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice