Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.534.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nažalost, rekao bih zbog NDH i ustaškog pokreta, nacionalizam u nas je izrazito, pa čak i isključivo negativnih konotacija. Nekima je to ljubav prema domovini, kod nas je to bojim se fašizam, nacizam i mržnja prema svemu tuđem i stranom.

Opet smo - jadnici za sebe. Umjesto da svoje volimo a tuđe poštujemo.

Cemetary gates
15 godina
protjeran

ihush

Podsjeca jako na jugoslaviju a pogotovo ono sto je milosevic radio albancima na kosovu,izabrao im predstavnika za kojeg je glasalo 1 % albanaca..Isto to i nama rade.

Ma bandic je druga prica,napravio je dosta stvari koje su pogresne {#}

Danny_HR

Volit državu ...hmm...

Da ovi političari VOLE državu i svoj narod,tj da su pravi domoljubi,bez obzira bili lijevi ili desni.Bilo bi nama svima bolje i nebi se kralo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:44 (bole_vk).
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
mbaksa kaže...
thedream kaže...
To je jako ružno rekao, Danny po čemu si ti Hrvat? Po tome što si se rodio i živiš u Hrvatskoj? Plaćaš tu porez,to je mjerilo? Pa plaća ga i Sanader pa je najveće smeće na svijetu, a šta priprosti hercegovac ne vrijedi više od njega, težak ili poljoprivrednik dolje? On nije Hrvat a Sanader je, Glavaš je, Merčep, taj šljam..to su Hrvati?
Danny_HR kaže...
Ne smatram se Hrvatom, iako to na papiru jesam. Ja sam čovjek, ne trebaju mi etikete državnosti, narodnosti i sl.

Hrvat... Čudna je to neka biljka... Što ikome osobno znači da se identificira Hrvatom? Meni piše da sam po narodnosti Hrvat, da sam državljanin Republike Hrvatske - a koja je poanta toga? Ja bih sad trebao biti nešto posebno samo zato što sam "Hrvat"? Tim više, što meni osobno znači što sam Hrvat, kad živim u banana državi, koja je u iznimno lošem stanju u svim pogledima? Ljudi su siromašni, nezadovoljni, mladi ljudi nemaju nikakvu perspektivu, društvo je korumpirano, prepuno krađa, imamo zakone koji krše Ustav  itd.

Biti Hrvat - nešto neprocjenjivo. Fakat. Nacionalisti bi prvo trebali pogledati hrvatsku stvarnost, prije nego mistificiraju i glorificiraju hrvatstvo.

Dobar dan još jednom, post je odličan, ali ga moram malo komentirati {#}!

AD1; koliko to god zvučalo čudno, ali je i istinito, kako s dobre tako i s loše strane,

Ad2; idetificirati se Hrvatom znači poštivati svoju povijest, koja nije bila bajka,

Ad3; teška istina, da, živimo u banana državi u kojoj je toliko loše da ne može gore i da nam slijedi samo oporavak i rast vrijednosti bez obzira što i kako se to  dogodilo,

Ad4; zakoni su nažalost koncipirani za odabrane, mogu o primjerima naknadno,

Ad5; neka se kuha grah u loncu i u situacijama buši jež čaplju dok joj suze kaplju, ma nedam na sebe, nikako. Čak štoviše, uber sam ponosan na to što sam Hrvat i što sam do sada za Hrvatsku državu napravio, što vjerujem da svi ili bar većina njeguju i u Sloveniji pa do Makedonije (što se tiče ex Yuge), ali i u svakoj državi na kugli zemaljskoj. Ako bi mi se slučajno nešto predbacivalo kao uber nacionalista, pročitajte prijevode talijanske, francuske ili američke himne, pa pokušajte shvatiti o čemu oni pričaju i kako brane svoju pripadnost, recimo  {#}!!!!  

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan

Ne mislim da provociraš..teško pitanje

Ne znam, možda sam u krivo, ali mislim da bi svatko trebao biti ponosan da je pripadnik nekog naroda tj. neke države...

NARAVNO to ne znači da u ime toga što volim svoju državu da je mogu j*bati uzduž i poprijeko tj. cijelu je opljačkati, i da moram mrziti sve druge države i nacionalnosti, a najviše srbe...

problem je što je u Hrvatskoj toliko pravih nacionalista "koji vole svoju državu"  da se na sami spomen ljubavi prema domovini odmah vecini ostalih dize zeludac

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:49 (EraserHead).
15 godina
protjeran
EraserHead kaže...

Ne mislim da provociraš..teško pitanje

Ne znam, možda sam u krivo, ali mislim da bi svatko trebao biti ponosan da je pripadnik nekog naroda tj. neke države...

NARAVNO to ne znači da u ime toga što volim svoju državu da je mogu j*bati uzduž i poprijeko tj. cijelu je opljačkati, i da moram mrziti sve druge države i nacionalnosti, a najviše srbe...

Slazem se sa ovim sto si napisao.Ali ti koji pljackaju ju ne vole uopce,da ju vole ne bi to radili.

Ali kod amerikanaca ,talijana ,francuza je malo drugacija definicija nacionalizma.

16 godina
neaktivan
bole_vk kaže...

Slazem se sa ovim sto si napisao.Ali ti koji pljackaju ju ne vole uopce,da ju vole ne bi to radili.Ali kod amerikanaca ,talijana ,francuza je malo drugacija definicija nacionalizma.

pa to sam i napisao {#}

18 godina
neaktivan
ihush kaže...
Drugi smiju biti ponosni na svoje nacionalne 'stvari' (povijest, teritorij, jezik, ... pa do sporta ili pjesme EU), zašto bi ovdje odmah bila potrebna etiketa ''U''....

Uopće nije potrebna etiketa "U". Zašto bi bila? Nisam to nikad rekao.

EraserHead kaže...

Ali zašto i na što? Ne vidim ništa na što bih bio ponosan, sve na što bi se moglo biti ponosno u Hrvatskoj nema zapravo nema veze s Hrvatskom.
Možda i ja postanem ponosan ako mi netko objasni.

Sportski uspjesi nisu hrvatski, već uspjesi određenih sportaša.

Prirodne ljepote su prirodne ljepote i nemaju veze s HR, niti bih zbog toga trebao biti nešto ponosan na nju. Više na samu prirodu.

Zbilja ne vidim što je to na što trebam biti ponosan. Ne samo u Hrvatskoj, već bilo gdje u svijetu.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
protjeran

{#}

Godina 3000. Preostalih dvanaest Hrvata odlučilo je sazvati sjednicu Sabora negdje u blizini Siska. Zagreb je već odavno prodan indijskoj kompaniji za odlaganje nuklearnog otpada jer je blizu nuklearke “Krško”. Nije zdravo u njemu održavati sjednice. Na ovom zasjedanju Sabora tri tisućite godine Hrvati će raspravljati o prodaji zadnje dionice INA-e Islandu kako bi Hrvatska napokon dobila zeleno svjetlo za pristup u EU.

Nakon ispunjenja toga dvomilenijskoga sna pozabavit će se drugim temama poput odlaska mozgova u inozemstvo i sitnim problemima s padom nataliteta. Usred zasjedanja začuje se povik predsjednika Sabora koji panično ulazi u dvoranu:

“Napadaju, napadaju!”.

“Tko?”

“Pa Srbi, tko drugi!” - u panici je predsjednik.

“Kako sad Srbi, pa koliko ih je?” - upita premijer.

“Oko šezdeset.”

“Uh, k vragu, brojniji su, što ‘oće?”

“Oće Krajinu nazad, dosta im je više, otkad je Beograd postao glavni grad Albanije, žele nazad našu Krajinu”, objasni zastupnik manjina – pola Hrvat pola Kinez.

“Ali Krajina je pod morem već tristo godina, globalno zagrijavanje i to…” - razuman je premijer.

“Nema veze, oni misle da je to srpska Atlantida” - objasni mu povjesničar Mate.

Mate je zastupnik desne opcije i on na ovom zasjedanju zahtijeva čvrst otpor srbočetničkoj agresiji. Pa nisu njegovi poginuli na Bleiburgu prije tisuću i nešto godina da bi ih sad opet Srbi napadali! Da su se tvoji poklonili na Jasenovcu prije tisuću i pedeset godina, ne bismo mi sad imali problem sa susjedima, objasni ljevičar Krešo. Premijer odmah zamoli sve stranke da premoste tisućljetne razlike i udruže se u obrani hrvatskog podmorja.

Na kraju zasjedanja jedini preostali član ansambla “Lado” otpjevao je hrvatsku himnu “Vjetre s Dinare”, kako bi podigao rodoljubno raspoloženje. Sjednicu su promatrale i sestre Tuga i Buga, koje su prije otprilike dvije i pol tisuće godina, po predaji, dovele Hrvate na more iz daleke Ukrajine.

“Što ćemo sad?” - pita Tuga.

“A ništa” - smireno će Buga.

“Pokupimo onog jednog Hrvata iz Bosne i ajmo mi nazad u Karpate. Izgleda da smo ovdje zajebali.”

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

na hrvatsku samostalnost, na ljepote hrvatske zemlje, na hrvatski jezik, na hrvatsku povijest, na hrvatske znanstvenike, na hrvatske pisce, na hrvatske sportaše . . .

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:58 (EraserHead).
15 godina

{#}  a možda scenarij mudre majke budućnosti bude i za 180° drukčije zaokrenut!!??

ATJ Lučko
18 godina
moderator
ATJLučko kaže...
Ad2; idetificirati se Hrvatom znači poštivati svoju povijest, koja nije bila bajka,

Povijest, kulturu, tradiciju, stare narodne pjesme, tamburicu, nošnje... Sve to dolazi iz doba prije samostalne Hrvatske, a u vrijeme samostalne Hrvatske se zatire. Tradicija samostalne Hrvatske je - što? Domovinski rat nam je ukaljan zločinima (koji vrag nam je to trebalo?), a imam osjećaj da je rat iskorišten za krađu Hrvatske. Mislim, što se događalo od osamostaljenja? Hrvatska se sustavno upropaštava, donošeni su zakoni koji su omogućili sustavne krađe i upropaštavanja tvrtki i ljudi. Upropaštavanje Hrvatske. Tko je upropaštava? Dični Hrvatine, pravi Hrvati. Što će nam vanjski neprijatelji, kad sami sebe uništavamo? Nisu Srbi, Srbija i rat doveli Hrvatsku do ruba ponora - Hrvati i njihova politika su to učinili.

Otvoreno ću reći - ne volim ovu državu, odnosno njeno uređenje (naglašavam - govorim o "državi", a ne "zemlji"). Nadam se da će se to promijeniti i da će Hrvatska država postati država prosperiteta, a ne siromaštva, besperspektivnosti, jada i bijede. Hrvatska je prekrasna zemlja, koju volim, s predivnim prirodnim ljepotama, s bogatom tradicijom i kulturom, s hrpom dobrih ljudi. Ali Hrvatska kao država je dno dna.

15 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

{#}  a možda scenarij mudre majke budućnosti bude i za 180° drukčije zaokrenut!!??

Nećemo mi to doživit {#}

18 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

na hrvatsku samostalnost,na hrvatski jezik, na hrvatsku povijest, na hrvatske znanstvenike, na hrvatske pisce, na hrvatske sportaše . . .

Jesi li više ponosan na Krležu nego na Dostojevskog? Ako da, zašto? Samo zato što je Hrvat? Kakve veze njegova djela imaju s Hrvatskom? Njegova su djela osobni uspjeh, uspjeh čovjeka, a ne hrvatski.

Što s hrvatskim sportašima? Zar je uspjeh Mirka Filipovića hrvatski uspjeh? Ili uspjeh njega kao sportaša/čovjeka?

Na koji dio HR povijesi i zašto si baš na to ponosan?

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Hrvatska je prekrasna zemlja, koju volim, s predivnim prirodnim ljepotama, s bogatom tradicijom i kulturom, s hrpom dobrih ljudi. Ali Hrvatska kao država je dno dna.

{#}

TO JE TO !

17 godina
neaktivan
EraserHead kaže...
Danny_HR kaže...

na hrvatsku samostalnost,na hrvatski jezik, na hrvatsku povijest, na hrvatske znanstvenike, na hrvatske pisce, na hrvatske sportaše . . .

To baš i nema veze s tobom ( ili mnom ), tu smo došli, rodili se igrom slučaja, da smo se rodili negdje drugo voljeli bi tu zemlju, da je u ratu s hrvatskom, hrvatsku bi prezirali.

Što ja imam bit ponosan na hrvatske sportaše, umjetnike, znanstvenike, gledam ih kao i ostale iz drugih krajeva svijeta.

Nema smisla obožavati zemlju u kojoj živiš igrom slučaja, naročito ako je to što si tu rođen jedini razlog za obožavanje.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina
bole_vk kaže...

Ja osobno bi volio da se BiH raspadne i da se pripojimo Hrvatskoj.

Ali realan sam čovjek i svi ostali znamo da u dogledno vrijeme to nije moguće.Tako da ciljamo barem na federalnu jedinicu ili hrvatsku entitet.Jer kao financijski najjači narod i nama smeta da moramo porez plačat sarajevu od čeg oni i žive.Žive od našeg poreza koji placaju hrvati a nista ne rade,isto kao u osmanskom carstvu ,mi ko kmetovi oko gradova u selima zivimo,radimo za njih,a oni uzivaju.

Dok se ovako razmišlja nema mira ni blagostanja u BiH.

Svi optužuju one druge, i svi misle da su oni u pravu.

18 godina
neaktivan
Whatever kaže...

Blago tebi kad nemaš emocije.

Možda ćemo svi tako jednog dana postati roboti.

Imam emocije, naravno da imam. Zapravo sam izrazito emotivan, ali za ono za što treba biti. Ne za umjetne tvorevine poput država i sl.

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
EraserHead kaže...

Jesi li više ponosan na Krležu nego na Dostojevskog? Ako da, zašto? Samo zato što je Hrvat? Kakve veze njegova djela imaju s Hrvatskom? Njegova su djela osobni uspjeh, uspjeh čovjeka, a ne hrvatski.

Što s hrvatskim sportašima? Zar je uspjeh Mirka Filipovića hrvatski uspjeh? Ili uspjeh njega kao sportaša/čovjeka?

Na koji dio HR povijesi i zašto si baš na to ponosan?

Mislim da je i Hrvatski a prije svega njegov osobni.Iz razloga jer RH ulaže sredstva u svoje sportaše i gura ih naprijed.
17 godina
neaktivan

Blago tebi kad nemaš emocije.

Možda ćemo svi tako jednog dana postati roboti.

On nema emocije jer ne veliča osobe i događaje s kojima je slučajno povezan ( što je isto diskutabilno )?

Zašto misliš da se tako postaje robot?

Po meni se lažnim veličanjem i zavaravanjem postaje isprani robot recimo, traže se krive vrijednosti i umišljaju se nekakve veze među ljudima koje uopće ne postoje.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
18 godina
neaktivan
Hah. Pa u sportaše se ulaže ovisno o tome što će donijeti i koliku će promociju napraviti. Nemoj živjeti u zabludi da će nekom no name talentiranom sportašu koji se bavi nepopularnim sportom država puno pomoći.

Sve je to igra isplativosti. Svaki sportašev uspjeh je isključivo njegov i njegovog tima s kojim trenira/radi. Država nema veze s tim.
17 godina
bole_vk kaže...

...Da ovi političari VOLE državu i svoj narod,tj da su pravi domoljubi,bez obzira bili lijevi ili desni.Bilo bi nama svima bolje i nebi se kralo.

-uhm, pa sad si naivan ili utopista. Naši bi uvjek krali, varali itd. ... ''geni kameni''. {#}

Vole oni državu, ali više vole vlast, tj fotelju.. fotelja je nekim čudom povezana s doljnim dijelom tijela (misli se na dupe, ali zbog pederiranja izbačeno).

Ako se tome lisnica i portfelj također povežu vidjet ćeš da se lisnica drži u džepu na guzi (naravno i na srcu), dok se port-felj, krije u fotelj (korjen sjediti na dvije stolice ili ne stavljati sva jaja u itu košaru = portfelj zvučno jednako fotelj..). Fotelja je oduvjek bila simbol, ustoličenja. Mislim da se Bandić sprema upravo na to, sad kad se može ''slobodno'' do Markovog trga, jer nije on najzadnja gnjida pa da se ne okruni na tom trgu... Nakon tog možda opet padne zabrana okupljanja, do nekog novog cara...

Nebi nam bilo bolje, jer nema te 'ljubavi' prema domovini i poštenju koje ne poklekne pred novcem. Jedino rješenje je sustav koji to kažnjava. Kod nas nema tog, .. znaci početka (pun Remetinec), ali daleko od potrebnog. Možda ako nam Ameri ustupe Gunatanamo...

Vole oni državu, ali vole sebe više. Upravo zato vole državu jer im država tj zakoni (koje su oni skrojili) to omogućuje. Tako i poznati ''skijaš'' koji se ovih dana treba preseliti iz Austrije kod nas, voli ovu državu, jer prima plaću. Tko nebi volio takvu državu? A ta država, kao majka, sve prašta i zaboravlja...

Ako je 'skijaš' previše skrivena metafora, evo još par, malo vitra, sat, povratak F.Latinovitzca ili kako otvoriti bankovni račun bez znanja roditelja itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Hah. Pa u sportaše se ulaže ovisno o tome što će donijeti i koliku će promociju napraviti. Nemoj živjeti u zabludi da će nekom no name talentiranom sportašu koji se bavi nepopularnim sportom država puno pomoći.

Sve je to igra isplativosti. Svaki sportašev uspjeh je isključivo njegov i njegovog tima s kojim trenira/radi. Država nema veze s tim.

Istina ,ali će ga barem minimalno pogurat,pa ima kakvu takvu sansu za uspjeh , za razliku od nekih drugih zemalja u regiji.
15 godina
protjeran
ihush Skuzio sam poentu sta si htio reci, Zato sam u prijasnjem postu rekao da je najbolje da nas njemacka okupira,da naprave red.Dobro nije to rijesenje ,ali ponekad stvarno ne vidis nista pametnije.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 17:12 (bole_vk).
15 godina
mbaksa kaže...
ATJLučko kaže...

Povijest, kulturu, tradiciju, stare narodne pjesme, tamburicu, nošnje... Sve to dolazi iz doba prije samostalne Hrvatske, a u vrijeme samostalne Hrvatske se zatire. Tradicija samostalne Hrvatske je - što? Domovinski rat nam je ukaljan zločinima (koji vrag nam je to trebalo?), a imam osjećaj da je rat iskorišten za krađu Hrvatske. Mislim, što se događalo od osamostaljenja? Hrvatska se sustavno upropaštava, donošeni su zakoni koji su omogućili sustavne krađe i upropaštavanja tvrtki i ljudi. Upropaštavanje Hrvatske. Tko je upropaštava? Dični Hrvatine, pravi Hrvati.Što će nam vanjski neprijatelji, kad sami sebe uništavamo? Nisu Srbi, Srbija i rat doveli Hrvatsku do ruba ponora - Hrvati i njihova politika su to učinili.

Otvoreno ću reći - ne volim ovu državu, odnosno njeno uređenje (naglašavam - govorim o "državi", a ne "zemlji"). Nadam se da će se to promijeniti i da će Hrvatska država postati država prosperiteta, a ne siromaštva, besperspektivnosti, jada i bijede. Hrvatska je prekrasna zemlja, koju volim, s predivnim prirodnim ljepotama, s bogatom tradicijom i kulturom, s hrpom dobrih ljudi. Ali Hrvatska kao država je dno dna.

Slažem se u potpunosti, ali ipak, nije sve crno dugoročno gledajuć;

Ad1; moram priznati da između dva zla uvijek biram manje (A; biti u nekoj nametnutoj koaliciji republika s očiglednom štetom po Hrvatsku ili ne, očigledno NE, B u situaciji kada si slabiji i u manjini s svime, hoćeš uzeti sve što ti se pruža i nudi ili ćeš skinuti gaće i rit pokazati suncu, jasno i glasno NE, bez obzira tko je kontra "barikade"), a krajnji rezultat je kakva takva, mlada i nevina hrvatska demokracija, koja tek stasa u nešto, pa pogledaj koliko je amerima trebalo za ovo što danas imaju,

Ad2; kada se spomenu dične hrvatine meni padne na pamet Luka Rajić, što je on i tko i što bio 1990, a gdje je sada, s kojim i čijim novcima, ili Todorić, i ono žito nestalo iz silosa, kao samo jedan od primjera, a ima ih jako puno,

Ad3; i ja se nadam, osobno smatram da će ulazak u EU to pod "MORAŠ" kao pozitivan kontraefekt proizvesti, kojom brzinom, to tek treba vidjet,

Ad4; o ovom bih mogao pisati danima i noćima, ali da ne kompliciram, hoćemo predložiti neko pametno riješenje izlaska iz gabule {#}??!! 

ATJ Lučko
17 godina
Danny_HR kaže...

Meni ne smeta ako se netko doseli u Hrvatsku. Dapače.

Ali mi smeta financiranje ljudi u drugim državama i njihovih potreba, dok u isto vrijeme ima građana Hrvatske kojima uvjeti nisu kakvi bi trebali biti.

Ona država kojoj plaćaš porez treba se brinuti o tebi, isto kao što moraš glasati u državi u kojoj plaćaš porez.....

Šta bih ja trebao reći onda?

Državljanin sam RH,sudjelovao sam u Domovinskom ratu.

Država mi je po ugovoru jamčila stambeno zbrinjavanje

i to nisu ispoštovali.Dan danas sam podstanar s obitelji(supruga,2 dijece).

Da se razumijemo,nisam ja obukao odoru zbog stana,već zato što sam

mislio da je to moja dužnost prema Domovini i obitelji.

Ali,kad vidim tko je sve stambeno zbrinut od strane naše vrle države

(čak i oni koji su istu rušili),pa izbjeglice s Kosova,Bosanci,Romi...

Osjećam se kao zadnji šljam ovdje.{#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...
Osjećam se kao zadnji šljam ovdje.{#}

Ti i svi branitelji koji su branili lijepu našu kao i oni koji su svoj život dali za nju imati ćete zauvijek moje HVALA i poštovanje.

Nažalost od hvale se ne živi:(

World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469
17 godina

Kao što rekoh,niti na kraj pameti mi nije bilo iz nekog profita oblačiti odoru na sebe.

Uostalom,tko mi je mogao garantirati da ću preživjeti rat?

Dok su moji kolege iz postrojbe bili ranjavani,neki nažalost i smrtno{#}

Pa,ipak...ako je država nešto "jamčila" po ugovoru o profesionalnoj službi

u Gardijskoj postrojbi a to nisu ispoštovali,dok vidim da su mnogi svoju

i egzistenciju svoje obitelji riješili bez da su vidjeli ratišta,

(kao što sam naveo u prošlom postu)

dođe mi nekako krivo,tko god šta o tome pomislio!

Ajd' dobro,inkasirao sam PTSP i insomniju,pa ću dobiti "ogromnu" mirovinu

od 2800 Kn,taman ću imati za podstanarstvo i režije,a budemo živjeli od zraka{#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
fromcelltohell kaže...

Kao što rekoh,niti na kraj pameti mi nije bilo iz nekog profita oblačiti odoru na sebe.

Uostalom,tko mi je mogao garantirati da ću preživjeti rat?

Dok su moji kolege iz postrojbe bili ranjavani,neki nažalost i smrtno{#}

Pa,ipak...ako je država nešto "jamčila" po ugovoru o profesionalnoj službi

u Gardijskoj postrojbi a to nisu ispoštovali,dok vidim da su mnogi svoju

i egzistenciju svoje obitelji riješili bez da su vidjeli ratišta,

(kao što sam naveo u prošlom postu)

dođe mi nekako krivo,tko god šta o tome pomislio!

Ajd' dobro,inkasirao sam PTSP i insomniju,pa ću dobiti "ogromnu" mirovinu

od 2800 Kn,taman ću imati za podstanarstvo i režije,a budemo živjeli od zraka{#}

Potpisujem svaku napisanu, a ovo boldano pogotovu.

Poginulih u mojoj jedinici se ne može nabrojati na prste niti 2 ruke, ali Bože moj {#}  pokoj im duši, laka im bila crna zemlje Hrvatska!

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

Nadam se da ću doživjeti otkrivanje lažnih branitelja! {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
15 godina
Monopol kaže...

Nadam se da ću doživjeti otkrivanje lažnih branitelja! {#}

U to ime ću popiti nešto opako, pošteno, u spomen onima pravima dečkima, poginulima i ranjenima, stradalima na bilo kakav način {#}!

ATJ Lučko
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice