Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.534.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Monopol kaže...

Davati novac kojeg nemamo drugoj državi koja nema nikakve veze sa HR??????????

Pa zna DANNY kakve su ceste u Novom Zagrebu, mogli bi to prije popravit????????

POMOZI SIROTU NA SVOJU SRAMOTU.

Ima ,u njoj zivi 400 000 hrvata.

Kakve god da jesu bolje su nego vamo,ja 90-tih u svojoj kuci nisam imao wc.Nismo imali puta do kuce,nego kroz sumu.

thedream

svaka cast ,uvjerio si me da ima ispravnih ultra-ljevicara {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 15:50 (bole_vk).
15 godina
protjeran

Vidite da vam ja kazem,meni nesto ne ide u glavu.

Svi okrecete glavu od nas sto se tice politike.Recimo da nas podrzite u borbi za nasa prava dole ,mi ne bi uopce imali potrebe doselit u HR.A ovako okrenete od glavu i boli vas briga,na kraju ja citam u novinama,da ako se nastavi ovako zatiranje prava u sredisnjoj bosni da ce se cijela zupanija hrvata iseliti.A pogodite gdje?

Znači podržite nas u borbi za nasa prava ,da se nemoramo selit u hr.Tim ljudima ako ukinu hrvatske skole to ce biti kap koja je prelila casu,jer su preponosni da uce kako je hrvatska bila agresor ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 15:59 (bole_vk).
18 godina
neaktivan
bole_vk kaže...

Kakve god da jesu bolje su nego vamo,ja 90-tih u svojoj kuci nisam imao wc.Nismo imali puta do kuce,nego kroz sumu.

Kakve to ima veze koliko Hrvata živi u BiH?

Mislim da država treba brinuti o svom teritoriju i tu ulagati, ne van. Bez obzira na sve. Dovoljno toga treba popraviti i napraviti u hrvatskoj.

Hrvati u BiH su državljani BiH, i to je njihova domovina.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
bole_vk kaže...

Mislim da država treba brinuti o svom teritoriju i tu ulagati, ne van. Bez obzira na sve. Dovoljno toga treba popraviti i napraviti u hrvatskoj.

Procitaj post iznad,poduprite ih u borbi za njihova prava i nece vam doseljavat u hrvatsku.

Hrvati su drzavljani i BiH i Hrvatske,ja recimo imam dvojno drzavljanstvo.I necu ga se odrec nit mi ga tko moze oduzet.

Hrvatska mora brinut o svojim drzavljanima i svom teritoriju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:02 (bole_vk).
18 godina
neaktivan
bole_vk kaže...

Procitaj post iznad,poduprite ih u borbi za njihova prava i nece vam doseljavat u hrvatsku.

Hrvati su drzavljani i BiH i Hrvatske,ja recimo imam dvojno drzavljanstvo.

Meni ne smeta ako se netko doseli u Hrvatsku. Dapače.

Ali mi smeta financiranje ljudi u drugim državama i njihovih potreba, dok u isto vrijeme ima građana Hrvatske kojima uvjeti nisu kakvi bi trebali biti.

Ona država kojoj plaćaš porez treba se brinuti o tebi, isto kao što moraš glasati u državi u kojoj plaćaš porez.

Tvoje dvojno državljanstvo me ne interesira ni najmanje niti je bitno za išta. Ako se izdvaja iz proračuna za Hrvate u BiH, izdvaja li se iz BiH proračuna za državljane BiH koji žive u HR?

Dalje, snose li Hrvati u BiH bilo kakav teret krize koji nose Hrvati u HR?

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
bole_vk kaže...

To je preteško pitanje za jednostavan odgovor danny-boy. S jedne strane imaš Srbiju, ne znam baš da se ona brine o Srbima u Hrvatskoj na način na koji se mi brinemo o našim ljudima u BiH.

Ili još bolje,makar je nakaradno pomalo, RSK da li dobiva pomoć od Srbije, mislim itekako da, dok Srbi u Hrvatskoj baš i ne.

Ali mi smo mi, a oni su oni. Ne smijemo dići ruke od naših ljudi, ne zaboravi ipak njihovu osjetnu ulogu u naoružavanju i obrani Hrvatske, tek onda Hercegovine. Drugi je par opanaka šta smo uvezli šljam iz Hercegovine tipa Rojs, Bandić, Šušak ranije, itd. itd...ali to su naši ljudi, ne smijemo ih zapostaviti.

Osobno znam čovjeka iz kvarta koji je bio bauštelac još u 80tima, uvijek nas je obasipao marsevima,twix itd kad nitko nije znao šta je to, i oriđiđi Ariel-om kako on to kaže, u ratu je taj frajer šverao metke i po kvartovskim pričama "gepeke zolja". Odakle, nitko ne zna. Kako, nitko ne zna. Ali tim oružjem od njegovog novca i njemu sličnih je branjena Hrvatska, nisi toliko lud da vjeruješ - a bili smo pod embargom ne zaboravi, kažem nisi lud da misliš da smo se obranili zapljenjenim stvarima od JNA. Nema Boga. Zgazili bi nas.

Cemetary gates
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
bole_vk kaže...

Hrvati su drzavljani i BiH i Hrvatske,ja recimo imam dvojno drzavljanstvo.

Meni ne smeta ako se netko doseli u Hrvatsku. Dapače.

Ali mi smeta financiranje ljudi u drugim državama i njihovih potreba, dok u isto vrijeme ima građana Hrvatske kojima uvjeti nisu kakvi bi trebali biti.

Ona država kojoj plaćaš porez treba se brinuti o tebi, isto kao što moraš glasati u državi u kojoj plaćaš porez.

Tvoje dvojno državljanstvo me ne interesira ni najmanje niti je bitno za išta. Ako se izdvaja iz proračuna za Hrvate u BiH, izdvaja li se iz BiH proračuna za državljane BiH koji žive u HR?

Dalje, snose li Hrvati u BiH bilo kakav teret krize koji nose Hrvati u HR?

Itekako da snose teret Hrvata u HR.

To sa glasanjem je rijesena stvar,prebivaliste mozes imat samo jedno i glasat ili u jednoj ili u drugoj drzavi.

BiH daje novac iz proracuna za drzavljane BiH u HR. Mirovine i slicno.

HRVATSKA SE NIKAD NE BI OBRANILA DA NIJE BILO NAS TAMO.Iz razloga sto smo mi bili zaleđe ,da nije bilo nas,usli bi u puno više teritorija nego inače. To je činjenica,a bošnjaci su kad su nas napadali Hrvatsku vikali da to nije njihov rat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:09 (bole_vk).
16 godina
neaktivan
Monopol kaže...
sudy_freak kaže...
Monopol kaže...

Kaj je ono bilo da je HR gradila neki fakultet ili tako nesto u Hercegovini, jel bilo tako nesto?

I koliko se ono iz našeg proračuna izdvaja za BiH?

MOLIM? Kaj dajemo neku paru dolje?

nevjerojatno. pa naravno da dajemo neku paru dole... ali ti isti hrvati iz BIH daju hrvatima iz HRV nešto za uzvrat...i tako to ide, nemam ništa protiv hrvata iz BiH...samo glup čovjek može reći da nam ne trebaju...naravno nisam zato da im se baš daju sva prava(npr glasanje),ali da im pomognemo...DA.

uostalom, mi smo im i skrojili sudbinu daytonom, ne mozemo ih sada baš "mučki" odhebat...

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
18 godina
neaktivan
Ali pazi, kakve veze s Hrvatskom ima čovjek koji "Hrvatsku nije vidio".
Osoba A živi u drugoj državi, radi i plaća porez u drugoj državi, usvaja njihove običaje i funkcionira kao državljanin te druge države. Po čemu je on Hrvat? Po tome što piše na papiru?

Zašto je Hrvatska dužna takvim ljudima bilo što? Što od njih dobiva zauzvrat? Porez ili samo nekoliko glasova?
Glasova koje bi trebalo ukinuti po hitnom postupku.

Nema ovo veze s BiH, već sa svim državama na svijetu gdje žive Hrvati.

Hrvat koji radi, živi, plaća porez u Argentini nije Hrvat, već Argentinac. Njegova je država Argentina.

Ja nemam ništa protiv nikoga na svijetu, države smatram besmislenim izmišljenim tvorevinama, zapravo nepravilnim poligonima na karti svijeta. Ali ako već postoje neka postoje smisleno.
Administracija određene države mora se pobrinuti za svoje područje, ne za neko drugo.
15 godina
protjeran

Drago mi je da vidim da ima realnih ljudi koji nas podupiru u borbi za nasa prava nebitno jel su ljevicari ili desnicari .

BiH je protektorat,da se narod pita odma bi se sutra raspala.Sustavno nam zatiru prava.Da vas pitam : Da li je normalno da se u Tuzli koja je kao multikuluralna u bolnici u cekaonici pustaju ilahije i kasidi i da cujes selam aleikum?

18 godina
neaktivan
bole_vk kaže...

Da li je normalno da se u Tuzli koja je kao multikuluralna u bolnici u cekaonici pustaju ilahije i kasidi i da cujes selam aleikum?

Naravno da nije, isto kao što nije normalno da u Hrvatskoj po javnim ustanovama vise križevi.

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Osoba A živi u drugoj državi, radi i plaća porez u drugoj državi, usvaja njihove običaje i funkcionira kao državljanin te druge države. Po čemu je on Hrvat? Po tome što piše na papiru?

Zašto je Hrvatska dužna takvim ljudima bilo što? Što od njih dobiva zauzvrat? Porez ili samo nekoliko glasova?

Hrvat koji radi, živi, plaća porez u Argentini nije Hrvat, već Argentinac. Njegova je država Argentina.

Ja nemam ništa protiv nikoga na svijetu, države smatram besmislenim izmišljenim tvorevinama, zapravo nepravilnim poligonima na karti svijeta. Ali ako već postoje neka postoje smisleno.
Administracija određene države mora se pobrinuti za svoje područje, ne za neko drugo.

Sramota .

Kad se sjetim sta smo sve prosli ukljucujuci mene osobno,srce me zaboli kad vidim da pripadnik mog naroda ovako misli o meni i svojim sunarodnjacima.

Nemojte se vaditi na porez,to je totalna glupost,al ovo za hrvate u drugim zemljama stoji.Izuzeo bi da se posebno treba odnositi prema hrvatima u crnoj gori,vojvodini i bih.Jer nismo dijaspora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:16 (bole_vk).
16 godina
neaktivan

Znam, to je odvratna dilema, ali osobno, znači isključivo osobno govorim, u svoje ime - mislim da se neke stvari ne mogu kupiti novcem - iako ispada da se direktno mogu, kao što to podmuklo radi HDZ manipulacijom tih ljudi dolje.

Oni se ne bi smjeli prodavati, a Hrvatska ih ne bi smjela koristiti samo kad joj trebaju. Moramo se držati zajedno i donijeti neke zakona i u HR i u BiH koji će to podržati. Mislim da bi nam svima bilo bolje onda.

Kakav zakon pitaš me, pa glasovanje je za početak dobar start, to se donekle uredilo, trebalo bi vidjeti što je sa financiranjem, koliko se odvaja, kako Hrvati iz BiH mogu zauzvrat dati nešto Hrvatskoj osim glasa HDZ-u i mahanjem zastavice na WC-u dok svira himna i moja domovina.

Teško pitanje, stoljetno čak teško.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

Nevezano za to što pričate, ali vezano uz temu.

Naše društvo ide k vragu. Društvo u kojem su mito i korupcija bitne stavke na mjesečnom troškovniku svakog prosječnog Hrvata, ide u qrac. - A kad čovjek razmisli, od zdravstva, prometa, pravosuđa i svega ljudi zapravo imaju troškove na kave, bajadere, pršute, vina i keš s bankomata sasvim redovito. Činjenica da je to u ovom društvu normalno i da nitko neće prijaviti takvog liječnika, policajca i sl. je dokaz da smo dotakli dno i da kao društvo nismo sposobni samostalno funkcionirati.

16 godina
neaktivan
bole_vk kaže...
Danny_HR kaže...

Sramota .

Kad se sjetim sta smo sve prosli ukljucujuci mene osobno,srce me zaboli kad vidim da pripadnik mog naroda ovako misli o meni i svojim sunarodnjacima.

To je jako ružno rekao, Danny po čemu si ti Hrvat? Po tome što si se rodio i živiš u Hrvatskoj? Plaćaš tu porez,to je mjerilo? Pa plaća ga i Sanader pa je najveće smeće na svijetu, a šta priprosti hercegovac ne vrijedi više od njega, težak ili poljoprivrednik dolje? On nije Hrvat a Sanader je, Glavaš je, Merčep, taj šljam..to su Hrvati?

Odvratno si to zaista rekao, krajnje rasistički i čak fašistički. Hrvati su dakle na tlu RH, plava krv, buržoazija. A ovi van RH su što? Drugi razred? Treći,peti, ovisno koliko poreza plate ili što?

Ne razumijem. Pa nekakav Maglica hebo mu ja mater je možda, nemoj me krivo shvatiti, više napravio za RH nego ti, ja i 90% foruma - zajedno.

Generalizacija je odvratna, preodvratna stvar. To sam na svojim postovima naučio. Uči i ti.

Cemetary gates
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Znam, to je odvratna dilema, ali osobno, znači isključivo osobno govorim, u svoje ime - mislim da se neke stvari ne mogu kupiti novcem - iako ispada da se direktno mogu, kao što to podmuklo radi HDZ manipulacijom tih ljudi dolje.

Oni se ne bi smjeli prodavati, a Hrvatska ih ne bi smjela koristiti samo kad joj trebaju. Moramo se držati zajedno i donijeti neke zakona i u HR i u BiH koji će to podržati. Mislim da bi nam svima bilo bolje onda.

Kakav zakon pitaš me, pa glasovanje je za početak dobar start, to se donekle uredilo, trebalo bi vidjeti što je sa financiranjem, koliko se odvaja, kako Hrvati iz BiH mogu zauzvrat dati nešto Hrvatskoj osim glasa HDZ-u i mahanjem zastavice na WC-u dok svira himna i moja domovina.

Teško pitanje, stoljetno čak teško.

Ljudi dole nemaju za koga drugog glasati sem HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 -tke .Svi znamo da su i oni lopovi,al za koga drugog glasat? za SDP - BIH za koji glasaju bosnjaci i u kojem ima 1 % hrvata i ciji celnik nikad nije dosao u nijedan hrvatski grad u BIH ,I oni su registrirani kao HRVATSKA STRANKA mos mislit i nama izaberu predsjednika,tako da u predsjednistvu imas dva bosnjacka clana i srbina,umjesto hrvata srbina i bosnjaka ,to je nakaradno.Taj SDP kao hr stranka,redovno nam izaberu predstavnika.Jel to normalno?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:22 (bole_vk).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Sve to stoji sta si napisao, ali zvucis kao netko ko nije živio ovdje, tj. ne zna cijelu "povijest događaja"... oću reć, dobro govoriš, ali nekada moras pogledat malo širu sliku...

prvi bold:

Tko je potpisao dayton i time odredio sudbinu hrvata u BiH, čiji predsjednik?

drugi bold:

buško jezero, vrhunske sportaše, činjenicu da ti isti hrvati u BIH kupuju (uglavnom) hrvatske proizvode...

uglavnom tu su, hrvati su, vole hrvatsku vise nego BiH, zašto da ih se odricemo??

opet govorim, to ne znaci da imo se guz*imo kako žele, ja im ne bi dao da glasaju...a i sami su krivi (zbog pojedinaca) što ih se tako percepira (kao lopove)...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:26 (EraserHead).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Hrvat u Hercegovini i Argentini nije isto, vjeruj mi. Zaista nije. Napravili su da je, i trude se u biti, točnije, napraviti - da je. Hrvati u BiH su od pamtivijeka. U Argentini baš i nisu.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

Ne znam, možda ste u pravu. Možda je moje razmišljanje da svaka država mora prvo gledati na svoje prostore pogrešno.

Iskreno, ne znam ni zašto sam ušao u raspravu o tome. Ne smatram se Hrvatom, iako to na papiru jesam. Ja sam čovjek, ne trebaju mi etikete državnosti, narodnosti i sl.

Ispričavam se ako sam nekoga gornjim postovima uvrijedio, samo su odraz mog razmišljanja.

P.S. Bole, nadam se da ne misliš da si sve u ratu prošao iz bilo kojeg drugog razloga nego iz čiste političke igre. Jednaka si žrtva kao bilo tko drugi koji je na ovaj ili onaj način sudjelovao u tom tragičnom periodu povijesti.

thedream kaže...
Odvratno si to zaista rekao, krajnje rasistički i čak fašistički. Hrvati su dakle na tlu RH, plava krv, buržoazija. A ovi van RH su što? Drugi razred? Treći,peti, ovisno koliko poreza plate ili što

Potpuno si me pogrešno shvatio. Nisam to mislio na taj način. Ja ne smatram da je bilo čije državljanstvo ili narodnost određuje koliko taj čiovjek vrijedi. Samo komentiram financiranje i isključivo to.

Da, rađe bih da novac poreznih obveznika iz Hrvatske ode u saniranje ceste u Hrvatskoj nego za neku svrhu u nekoj drugoj državi. Isto kao što smatram da bi svaki građanin BiH rađe da njegov porezni novac ode za neku svrhu u njegovom mjestu. Samo to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:26 (Danny_HR).
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Ne znam, možda ste u pravu. Možda je moje razmišljanje da svaka država mora prvo gledati na svoje prostore pogrešno.

Iskreno, ne znam ni zašto sam ušao u raspravu o tome. Ne smatram se Hrvatom, iako to na papiru jesam. Ja sam čovjek, ne trebaju mi etikete državnosti, narodnosti i sl.

Ispričavam se ako sam nekoga gornjim postovima uvrijedio, samo su odraz mog razmišljanja.

P.S. Bole, nadam se da ne misliš da si sve u ratu prošao iz bilo kojeg drugog razloga nego iz čiste političke igre. Jednaka si žrtva kao bilo tko drugi koji je na ovaj ili onaj način sudjelovao u tom tragičnom periodu povijesti.

Slazem se ,odma da budemo jasniji ,malo sam mlađi ,nisam sudjelovao u ratu.Nego sam prozivio to krvavo poslijeratno razdoblje di su me tukli jer sam hrvat i jos milijun drugih stvari,I zamisli ja sad dođem u hrvatsku nakon tih zlostavljanja i tu me pocaste raznim epitetima ,kako sam dosljak ,dotepenac ,sta ja radim vamo,imam BiH...

Samo cu ti rec da su nam u zgradi srali pred vrata ,iskljucivali struju i slicno.. izvini sto sam malo vulgarno napisao.

18 godina
moderator
thedream kaže...
To je jako ružno rekao, Danny po čemu si ti Hrvat? Po tome što si se rodio i živiš u Hrvatskoj? Plaćaš tu porez,to je mjerilo? Pa plaća ga i Sanader pa je najveće smeće na svijetu, a šta priprosti hercegovac ne vrijedi više od njega, težak ili poljoprivrednik dolje? On nije Hrvat a Sanader je, Glavaš je, Merčep, taj šljam..to su Hrvati?
Danny_HR kaže...
Ne smatram se Hrvatom, iako to na papiru jesam. Ja sam čovjek, ne trebaju mi etikete državnosti, narodnosti i sl.

Hrvat... Čudna je to neka biljka... Što ikome osobno znači da se identificira Hrvatom? Meni piše da sam po narodnosti Hrvat, da sam državljanin Republike Hrvatske - a koja je poanta toga? Ja bih sad trebao biti nešto posebno samo zato što sam "Hrvat"? Tim više, što meni osobno znači što sam Hrvat, kad živim u banana državi, koja je u iznimno lošem stanju u svim pogledima? Ljudi su siromašni, nezadovoljni, mladi ljudi nemaju nikakvu perspektivu, društvo je korumpirano, prepuno krađa, imamo zakone koji krše Ustav itd.

Biti Hrvat - nešto neprocjenjivo. Fakat. Nacionalisti bi prvo trebali pogledati hrvatsku stvarnost, prije nego mistificiraju i glorificiraju hrvatstvo.

15 godina
protjeran
mbaksa kaže...
thedream kaže...
Danny_HR kaže...
Ne smatram se Hrvatom, iako to na papiru jesam. Ja sam čovjek, ne trebaju mi etikete državnosti, narodnosti i sl.

Hrvat... Čudna je to neka biljka... Što ikome osobno znači da se identificira Hrvatom? Meni piše da sam po narodnosti Hrvat, da sam državljanin Republike Hrvatske - a koja je poanta toga? Ja bih sad trebao biti nešto posebno samo zato što sam "Hrvat"? Tim više, što meni osobno znači što sam Hrvat, kad živim u banana državi, koja je u iznimno lošem stanju u svim pogledima? Ljudi su siromašni, nezadovoljni, mladi ljudi nemaju nikakvu perspektivu, društvo je korumpirano, prepuno krađa, imamo zakone koji krše Ustav itd.

Biti Hrvat - nešto neprocjenjivo. Fakat. Nacionalisti bi prvo trebali pogledati hrvatsku stvarnost, prije nego mistificiraju i glorificiraju hrvatstvo.

Mogu ti reci da si odlicno to napisao,ALI bi promjenio svoj stav da si recimo bio u vojvodini.Ja sad nedavno sam prvi put bio i cinilo mi se da su u zamljama treceg svijeta.Tek onda shvatis da je tvoja drzava kako tako uređena.

15 godina
protjeran

A posavljaci obranili dio slavonije {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:39 (bole_vk).
16 godina
neaktivan

Užasna rasprava, iako sam i sam kao Danny razmišljao. To je samo podloga za sukobe - a iz ničega. Ne znaš na kraju zašto se svađaš ni oko čega. Jako teško je jednostavno na to odgovoriti, sve oko Hrvata u BiH je dosta osjetljivo, iako ako je mislio na pare, hebat ga, i ja bi radije da su u nekoj bolnici djeci na kemoterapiji,u HR.

Ne znam, koma mi je o tome pričat.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Ne moraš biti nacionalist ni ustaša da bi volio svoju državu..šta je sada sramota biti Hrvat?

18 godina
neaktivan
Čuj, da su ovi u vojvodini bili u Rumunjskoj, Albaniji itd. isto bi mogli reći.

Uvijek postoji gore od gorega.
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Čuj, da su ovi u vojvodini bili u Rumunjskoj, Albaniji itd. isto bi mogli reći.

Uvijek postoji gore od gorega.

Istina,ali činjenica da smo poslije Slovenije najuređenija zemlja bivše Jugoslavije.

15 godina
protjeran

Ja osobno bi volio da se BiH raspadne i da se pripojimo Hrvatskoj.

Ali realan sam čovjek i svi ostali znamo da u dogledno vrijeme to nije moguće.Tako da ciljamo barem na federalnu jedinicu ili hrvatsku entitet.Jer kao financijski najjači narod i nama smeta da moramo porez plačat sarajevu od čeg oni i žive.Žive od našeg poreza koji placaju hrvati a nista ne rade,isto kao u osmanskom carstvu ,mi ko kmetovi oko gradova u selima zivimo,radimo za njih,a oni uzivaju.

17 godina
bole_vk kaže...
...

i nama izaberu predsjednika,tako da u predsjednistvu imas dva bosnjacka clana i srbina,umjesto hrvata srbina i bosnjaka ,to je nakaradno.

- što se dešavalo početkom 90tih? Yu=6x republika, šest glasova u predsjedništvu. Rotacijom predsjednika (Mesić) i 3-4 glasa koje su mogli imati bilo je dovoljno da se Miloševića legalno nadglasa i raspad države bi bio miran, kao Čeho-Slovačka npr.. Ali .. tad Milošević uvodi svoja dodatna dva glasa, naravno nakon čistke u Vojvodini i Kosovu.. onemogućuje to, postaje 'Šef'.... dalje znate.

-Ovo tipkam jer vidim sličnost... - loše je to. BiH=miniYU.

I mješaju se nacionalnost i državljanstvo. Ništa neobičnog za naše prostore, zajedno s vjerom. ... -bez obzira što se to nebi trebalo mješati, ipak je činjenica tako je i nema velikih šansi za promjenu (ljudi-mentaliteta). Previše je loših stvari i premalo vremena za to da ih se zaboravi. Uvjek su drugi krivi ili ''kriviji''...

I kad se već spominje moj omiljeni Bantitić, za prošlih izbora (nakon 'crkvenog raskola' od SDPa), donirao je šakom i kapom po BiH, novac iz ZG blagajne. Sad im pomalo nedostaje ali neka, ima se, vrtići su tu, parking... napravti će još par WCa ako treba.

Legendaran lik. Neznam s kojim likom ga usporediti, jer Capone, IdiAmin, Čaruga, Kvisling, Mao, možda Gargamel? .. zajedno nisu mu do koljena, ni kad padne na groblju u čarapama.... jedini lik koji mu je konkurentan je ČO, al' je pasivan, zadovoljava se sendwitchima...

Evo, (ako me sluša moj dragi ČO), nek osnuje stranku, ČOista ili rvatskije, čobana... mislim da je to u skladu s Jacinim naputcima. Imao bi moj glas. (urlik ili vapaj).

edit:

Danny_HR kaže...
EraserHead kaže...

Ne moraš biti nacionalist ni ustaša da bi volio svoju državu..šta je sada sramota biti Hrvat?

A šta to uopće znati voljeti svoju državu. Što to točno voliš i zašto?

Zanima me, ne pokušavam provocirati.

- hmm, recimo; USA, ponos, zastave, počast borcima itd.. i naravno šesta flota koja tamani talibane i sve koji imaju kap nafte ili nešto takvog.

Drugi smiju biti ponosni na svoje nacionalne 'stvari' (povijest, teritorij, jezik, ... pa do sporta ili pjesme EU), zašto bi ovdje odmah bila potrebna etiketa ''U''....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:43 (ihush).
18 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

A šta to uopće znati voljeti svoju državu. Što to točno voliš i zašto?

Zanima me, ne pokušavam provocirati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice