Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.538.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Danny_HR kaže...
Pedofilija i homoseksualnost ne mogu se svrstati čak ni u istu rečenicu. Ako to ne shvaćaš i sam nema smisla gubiti vrijeme na tebe.

Obzirom je ovakvu rečenicu napisao jedan Moderator, moram i sam odreagirati kao Diplomirani Kriminalist, doduše, protiv svoje volje u mirovini!

Na fakultetu kriminalistike tijekom 1993 do 1997 godine sam imao predmete kod nekih Prof.Dr. i Prof. Dr. SC. tako da si dajem za pravo zboriti o temi i raspravi male detaljnije.

Između ostalih predmeta, ovi su se doticali narečene teme; Metodologija otkrivanja, istraživanja i dokazivanja krvnih i seksualnih delikata, Kriminologija, poseban dio, Sociologija, Sociopatologija, i u svima smo radili po temi pedofilija i homoseksualci, u negativnom smislu pojma, odnosno što činiti da se ne dogodi, i što činiti kada se dogodi, događa, ili se sumnja, jer mogućnosti za takvo nešto uvijek postoje.

Main obrazac je bio; što se može dogoditi kada i ako gay par usvoji dijete, muško, kakav će odgoj imati, u kakvom će okruženju živjeti, i ono najvažnije, hoće li to dijete biti izloženo požudi od strane jednog, oba dva bračna partnera ili čak i više, nekog trećeg sa strane, a slučajeva je bilo u svim oblicima i varijantama, pa čak da su i majke u normalnim heteroseksualnim brakovima podvodile svoju djecu, primarno je misao na mušku djecu.

Činjenica da "možda" gay par dobiju pravo na posvojenje djeteta, zašto je onda muka Tantalova i Sizifov posao hetero parovima usvojiti dijete u RH, tko je stvarno odgovoran i nadležan provjeravati kakva je u toj kući ili stanu u zgradi situacija, jesu li sve bitne stavke potrebite za odrastanje tog dijeteta uredu i prisutne.

Činjenica da se dijete NE MOŽE naučiti biti peder ( ovdje sam namjerno napisao riječ peder iz razloga što smatram da gay možeš postati samo iz heteroseksualne veze, dočim iz veze dvaju pripadnika gay populacije ti je to na neki način nametnuto kao "NORMALNO" {#}), kod mene ne drži vodu, jer ako u svoja 4 zida njih dva trpaju jedan drugoga, a dijete to bude prisiljeno gledati ili slučajno na neki način vidjeti ????!!!! Što ako, u jednom trenutku, kada posvojeno dijete izraste u tinejdžera koji 14 godina, opernati, mutira glas, i jednom od dva starih mačora se svidi mlado meso, hmmmmmmmmmm, tko će zaštititi to dijete, kada će mu "tata" ili "majka" reći; čuj, to ti je kod nas OK, to svi radimo, želite li reći da je to i takav stav u redu????

Kako god mislili meni ne! 

Neki se drže godina poslije Krista, ja bih se vratio u antičku Grčku, još puno prije. Ondašnji gay-evi i lezbe (Lezbos, otok u grčkom arhipelagu, od tuda ime za lezbe obzirom je sve od tamo po njima počelo za lezbijsku populaciju), su bili donekle povlaštena "kasta" ljudi, ali, koji "nisu" smjeli smetati drugim normalnim ljudima, nikako, niti razgovarati na javno mjestu, pa ni sa gay pride povorkama procesuirati, a kao prava su imali čak i mogućnost javno se zadovoljavati na javnim mjestima. Ali to je bila antička Grčka i njezina povijest, pitam se na kraju posta, koliko grka javno i deklarativno podržava gay populaciju i odobrava "biti gay je zdravo i normalno" makar je sve poteklo od njih samih??!!

Što se tiče mojeg osobnog stava o gay i ostaloj ekipi, dok su "intimni", ako znaju što taj pojam znači, neka ih, ravno im polje, onoga trenutka kada pređu granicu uljudnog, kulturnog ponašanja, nabacivanja floskula i fraza o pravima, ili pokušaja uletanja i nekom prisnijem druženju {#}, ne HVALA !!!!

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 21:36 (ATJLučko).
18 godina
neaktivan

Stari, isto kao što ti nećeš svoju kćer pogledati kao mlado meso kad odraste, budi uvjeren da to neće napraviti 99% homoseksualaca koji posvoje dijete.

Jednake su šanse da će se desiti seksualni zločin ako heteroseksualni par posvoji dijete i ako homoseksualni par posvoji dijete.

Užasno si bezobrazan s ovom izjavom i malo mi se gadiš. FUJ!

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 21:26 (Danny_HR).
15 godina
Danny_HR kaže...

Stari, isto kao što ti nećeš svoju kćer pogledati kao mlado meso kad odraste, budi uvjeren da to neće napraviti 99% homoseksualaca koji posvoje dijete.

Jednake su šanse da će se desiti seksualni zločin ako heteroseksualni par posvoji dijete i ako homoseksualni par posvoji dijete.

Ja samo branim svoj stav, kako je malo ranije napisano, ali da sam užasno bezobrazan i da se "malo" gadim {#}!

Molim malo detaljniji elaborat, na osnovu čega točno!

Iz kojeg je izvora podatak o 99% homića da neće nešto napraviti, koje su stručne reference, ja sam savoje iznio, ja sam Diplomirani Kriminalist, {#}??!!

Bez obzira na sve, ovako Moderator NE smije reagirati, pa i vrijeđati druge forumaše!

ATJ Lučko
17 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...

Bez obzira na sve, ovako Moderator NE smije reagirati, pa i vrijeđati druge forumaše!

Ma pusti ga.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
18 godina
protjeran
ATJLučko kaže...
Danny_HR kaže...
Pedofilija i homoseksualnost ne mogu se svrstati čak ni u istu rečenicu. Ako to ne shvaćaš i sam nema smisla gubiti vrijeme na tebe.

Obzirom je ovakvu rečenicu napisao jedan Moderator, moram i sam odreagirati kao diplomirani kriminalist, doduše, protiv svoje voje u mirovini!

Na fakultetu kriminalistike tijekom 1993 do 1997 godine sam imao predmete kod nekih Prof.Dr. i Prof. Dr. SC. tako da si dajem za pravo zboriti o temi i raspravi male detaljnije.

Između ostalih predmeta, ovi su se doticali narečene teme; Metodologija otkrivanja, istraživanja i dokazivanja krvnih i seksualnih delikata, Kriminologija, poseban dio, Sociologija, Sociopatologija, i u svima smo radili po temi pedofilija i homoseksualci, u negativnom smislu pojma, odnosno što činiti da se ne dogodi, i što činiti kada se dogodi, događa, ili se sumnja, jer mogućnosti za takvo nešto uvijek postoje.

Main obrazac je bio; što se može dogoditi kada i ako gay par usvoji dijete, muško, kakav će odgoj imati, u kakvom će okruženju živjeti, i ono najvažnije, hoće li to dijete biti izloženo požudi od strane jednog, oba dva bračna partnera ili čak i više, nekog trećeg sa strane, a slučajeva je bilo u svim oblicima i varijantama, pa čak da su i majke u normalnim heteroseksualnim brakovima podvodile svoju djecu, primarno je misao na mušku djecu.

Činjenica da "možda" gay par dobiju pravo na posvojenje djeteta, zašto je onda muka Tantalova i Sizifov posao hetero parovima usvojiti dijete u RH, tko je stvarno odgovoran i nadležan provjeravati kakva je u toj kući ili stanu u zgradi situacija, jesu li sve bitne stavke potrebite za odrastanje tog dijeteta uredu i prisutne.

Činjenica da se dijete NE MOŽE naučiti biti peder ( ovdje sam namjerno napisao riječ peder iz razloga što smatram da gay možeš postati samo iz heteroseksualne veze, dočim iz veze dvaju pripadnika gay populacije ti je to na neki način nametnuto kao "NORMALNO" {#}), kod mene ne drži vodu, jer ako u svoja 4 zida njih dva trpaju jedan drugoga, a dijete to bude prisiljeno gledati ili slučajno na neki način vidjeti ????!!!! Što ako, u jednom trenutku, kada posvojeno dijete izraste u tinejdžera koji 14 godina, opernati, mutira glas, i jednom od dva starih mačora se svidi mlado meso, hmmmmmmmmmm, tko će zaštititi to dijete, kada će mu "tata" ili "majka" reći; čuj, to ti je kod nas OK, to svi radimo, želite li reći da je to i takav stav u redu????

Kako god mislili meni ne! 

Neki se drže godina poslije Krista, ja bih se vratio u antičku Grčku, još puno prije. Ondašnji gay-evi i lezbe (Lezbos, otok u grčkom arhipelagu, od tuda ime za lezbe obzirom je sve od tamo po njima počelo za lezbijsku populaciju), su bili donekle povlaštena "kasta" ljudi, ali, koji "nisu" smjeli smetati drugim normalnim ljudima, nikako, niti razgovarati na javno mjestu, pa ni sa gay pride povorkama procesuirati, a kao prava su imali čak i mogućnost javno se zadovoljavati na javnim mjestima. Ali to je bila antička Grčka i njezina povijest, pitam se na kraju posta, koliko grka javno i deklarativno podržava gay populaciju i odobrava "biti gay je zdravo i normalno" makar je sve poteklo od njih samih??!!

Što se tiče mojeg osobnog stava o gay i ostaloj ekipi, dok su "intimni", ako znaju što taj pojam znači, neka ih, ravno im polje, onoga trenutka kada pređu granicu uljudnog, kulturnog ponašanja, nabacivanja floskula i fraza o pravima, ili pokušaja uletanja i nekom prisnijem druženju {#}, ne HVALA !!!!

Ja stvarno ne razumijem što to znači kada se o homoseksualnosti uči ''u negativnom smislu pojma'', kao i o bilo kojoj drugoj stvari - iskreno se nadam da si krivo shvatio i da su vas u stvari učili objektivnoj strani svakog fenomena kojeg ste se doticali. Generalno, koliko ja shvaćam, ti vežeš incest i pedofiliju uz veći rizik u homoseksualnim brakovima - to jednostavno nije točno. 

Procedura usvajanja u RH je odveć dugotrajna i generalno loša, skrb za djecu koja su u nadležnosti države je još gora - ništa od toga nije argument niti za niti protiv usvajanja od strane gay parova, to je jednostavno jedna od stvari koja je nažalost daleko od sređivanja jer imamo puno ''većih'' stvari ispred.

Nobody expects the Spanish inquisition!
18 godina
neaktivan

Smatram da svatko ima pravo raditi što hoće. Svi imaju pravo birati hoće li biti gay ili straight. Osobno ne bi volio vidjeti na ulici gay parove kako se drže za rukice i slično, osječam se neugodno kad takvo nešto vidim. Također smatram da će rastom gay populacije porasti i spektar novih bolesti koje će se razviti zbog određenih stvari koje će se u gay populaciji prakticirati, a koje se zasigurno u straight populaciji ne prakticiraju u tako visokom broju. Da kažem da ne podržavam gay populaciju bilo bi slično kao da sam rekao da ne podržavam pravo na odabir, koje i sam koristim svakodnevno. Biram kako ću se obuč, kako ću se ošišati, hoću li se tetovirati, imati piercing ili ne. Zato smatram i gay pride kao jednu čisto provokativnu povorku. Ne vjerujem da će se time promijeniti mišljenje društva.

http://micromanagements.blogspot.com/
18 godina
neaktivan
Creative kaže...

Smatram da svatko ima pravo raditi što hoće. Svi imaju pravo birati hoće li biti gay ili straight. Osobno ne bi volio vidjeti na ulici gay parove kako se drže za rukice i slično, osječam se neugodno kad takvo nešto vidim. Također smatram da će rastom gay populacije porasti i spektar novih bolesti koje će se razviti zbog određenih stvari koje će se u gay populaciji prakticirati, a koje se zasigurno u straight populaciji ne prakticiraju u tako visokom broju. Da kažem da ne podržavam gay populaciju bilo bi slično kao da sam rekao da ne podržavam pravo na odabir, koje i sam koristim svakodnevno. Biram kako ću se obuč, kako ću se ošišati, hoću li se tetovirati, imati piercing ili ne. Zato smatram i gay pride kao jednu čisto provokativnu povorku. Ne vjerujem da će se time promijeniti mišljenje društva.

Zašto misliš da bi broj pojedinaca homoseksualne orjentacije porastao njihovim prihvaćanjem?

Ako homoseksualci dobiju sva prava koja trebaju imati i ako ih društvo prestane mrziti, diskriminirati i odbacivati, ja neću postati homoseksualac. A sumnjam i da će bilo koji heteroseksualac zbog toga postati homoseksualac.

Broj homoseksualaca ne ovisi o tome hoće li oni u tebi buditi nelagodu kad se drže za ruku ili ne.

Whatever kaže...
...dok smo "mi" poneki konzerve i nismo skloni new age libaralizmu.

Nema to veze s tim što vi niste skloni liberalizmu. Po svemu sudeći niste skloni toleranciji i poštivanju ljudi (homoseksualaca) koji svojom seksualnom sklonošću ne škode nikome na svijetu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 21:42 (Danny_HR).
18 godina
protjeran
ATJLučko kaže...
Danny_HR kaže...

Ja samo branim svoj stav, kako je malo ranije napisano, ali da sam užasno bezobrazan i da se "malo" gadim {#}!

Molim malo detaljniji elaborat, na osnovu čega točno!

Iz kojeg je izvora podatak o 99% homića da neće nešto napraviti, koje su stručne reference, ja sam savoje iznio, ja sam Diplomirani Kriminalist, {#}??!!

Diplomirani kriminalist nije stručna referenca za kompetentnost u ovom području - diplomirani kriminalisti nisu niti socijalni radnici niti psihijatri niti psiholozi niti socijalni pedagozi, itd. - btw, kada je post obojan plavom bojom, onda ti se obraća moderator, kada nije, onda ti se obraća forumaš.  

18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Creative kaže...

Zašto misliš da bi broj pojedinaca homoseksualne orjentacije porastao njihovim prihvaćanjem?

Ako homoseksualci dobiju sva prava koja trebaju imati i ako ih društvo prestane mrziti, diskriminirati i odbacivati, ja neću postati homoseksualac. A sumnjam i da će bilo koji heteroseksualac zbog toga postati homoseksualac.

Broj homoseksualaca ne ovisi o tome hoće li oni u tebi buditi nelagodu kad se drže za ruku ili ne.

Sorry ja stvarno ne znam kako si ti došao do tog zaključka iz mog teksta. Znači, da pojasnim. Kažem da je meni nelagodno gledati gay ljude na cesti kad se drže za ruke i slično. (tu je sad točka) I kažem: "Također smatram da će rastom gay populacije porasti i spektar novih bolesti". Moraš malo čitati sa razumjevanjem da se ne zabuniš{#} A s time što si sam zaključio na pitanje koje si sam sebi postavio se slažem, tko želi biti gay bit će gay bio on društveno prihvaćen ili ne.

http://micromanagements.blogspot.com/
18 godina
protjeran
Whatever kaže...
Veliki Brat kaže...
O majko mila - to si ti rekao da je odluka politička, ali to ne znači da je upravo tako. Zapravo su rađena istraživanja, pa ti evo i jedan zaključak:

"In 1973, the weight of empirical data, coupled with changing social norms and the development of a politically active gay community in the United States, led the Board of Directors of the American Psychiatric Association to remove homosexuality from the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM). Some psychiatrists who fiercely opposed their action subsequently circulated a petition calling for a vote on the issue by the Association's membership. That vote was held in 1974, and the Board's decision was ratified."

Pedofili ne funkcioniraju normalno u zajednici, upravo zato što im se partner ne može braniti - kako si si ti to zamislio, što je za tebe uopće zajednica?!

Ljudi su svejedi.

In 1973, the weight of empirical data

E jaki ti dokazi (na ovo bih ranije odgovorio, no nisam vidio) {#}

and the development of a politically active gay community in the United States

Prije bih rekao kao što sam i ranije u tvrdio da je ovaj dio teksta ispravan -politička odluka i zalaganje gay zajednice

Ljudi su svejedi jer nemaju morala, primitivni su i konzervativni (mogu ja na to tako gledati) kao ti na homoseksualnu zajednicu.

No, dosadan si - evo ti jedno od presudnijih istraživanja :

Although, since 1954, Hooker had collected data about her homosexual friends, she felt this was of little value because of the lack of scientific rigor attached to the gathering of this data. She applied for a grant from the NIMH, which she received.[2]

She gathered two groups of men: one group would be exclusively homosexual, the other exclusively heterosexual. She contacted the Mattachine Society to find homosexual men. She had greater difficulty finding heterosexual men. She also had to use her home to conduct the interview to protect people's anonymity.[2]

Hooker used three different psychological tests for her study: the TAT, the Make-a-Picture-Story test (MAPS test), and the Rorschach inkblot test.[2]

After a year of work, Hooker presented a team of 3 expert evaluators with 60 unmarked psychological profiles. She decided to leave the interpretation of her results to other people so as to avoid her own prejudice.[2]

First, she contacted Bruno Klopfer, an expert on Rorschach tests to see if he would be able to identify the sexual orientation of people through their results at those tests. His ability to differentiate was no better than chance.[2]

Then Edwin Shneidman, creator of the MAPS test, also analyzed the 60 profiles. It took him six months and he too found that both groups were highly similar in their psychological make-up.[2]

The third expert was Dr Mortimer Mayer who was so certain he would be able to tell the two groups apart that he went through the process twice.[2]

The three evaluators agreed that in terms of adjustment, there were no differences between the members of each group. [2]

In 1956, Hooker presented the results of her research in a paper delivered to the American Psychological Association's convention in Chicago.[2]

Her studies contributed to a change in the attitudes of the psychological community towards homosexuality and to the American Psychiatric Association's decision to remove homosexuality from its handbook of disorders in 1973. This in turn helped change the attitude of society at large.[2]

15 godina
PsychoticBaklava kaže...
ATJLučko kaže...
Danny_HR kaže...

Ja stvarno ne razumijem što to znači kada se o homoseksualnosti uči ''u negativnom smislu pojma'', kao i o bilo kojoj drugoj stvari - iskreno se nadam da si krivo shvatio i da su vas u stvari učili objektivnoj strani svakog fenomena kojeg ste se doticali. Generalno, koliko ja shvaćam, ti vežešincest i pedofiliju uz veći rizik u homoseksualnim brakovima - to jednostavno nije točno.

Procedura usvajanja u RH je odveć dugotrajna i generalno loša, skrb za djecu koja su u nadležnosti države je još gora - ništa od toga nije argument niti za niti protiv usvajanja od strane gay parova, to je jednostavno jedna od stvari koja je nažalost daleko od sređivanja jer imamo puno ''većih'' stvari ispred.

Makar si mi stisnuo oni TD, neka, bar repliciraš otvoreno, pa da i odgovorim istom mjerom he he he he!!

Navedi mi jednu granu obrazovanja u ovoj državi koja o homoseksualnosti uči u "pozitivnom" smislu {#}?!

Obzirom riječ POLICIJA dolazi dijelom i iz grčkog jezika, kao POLIS; grad, građani, tako vjerojatno i sama postavka unutarnjeg ustroja od pamtivjeka i davnih davnina razvoja čovječanstva je dovela do takvog stava u službama. Činjenica da su u američanskoj vojsci ukinuli sintagmu "ne žubori i ništa ne pitaj", nije stvar što su oni toliko otvoreni postali o toj temi, njima je jednostavno zafalilo vojaka, i evo "Solomunskog rješenja", ali niti to beš ne pije vodu baš previše!

Pojam INCEST je kategorija strogo vezana za roditelje koji teroriziraju svoje prirodnim putem začeto i rođeno dijete, znamo već kako i na koji način. Tako da tu baš i nisam implicitno se vezao u tom pravcu, činjenica je kako su muška djeca, nečiji sinovi ciljana lagana meta, nažalost!

Obzirom je vrijeđanje strogo zabranjeno, a i sam ga podržavam 1200%, ovo što u nastavku pišem je samo iznošenje činjenica, pa ću kazati i postaviti jedno pitanje, kako da kod roma, cigana nisam čuo niti primjetio da postoje gay i lezbe pripadnici?? Čak štoviše, imaju velike vesele čopore zdravo normalno dobivene prirodnim načinom stvorene i rođene djece, bilo im svima uzdravlje {#}!! 

ATJ Lučko
18 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

Ja stvarno ne razumijem što to znači kada se o homoseksualnosti uči ''u negativnom smislu pojma'', kao i o bilo kojoj drugoj stvari - iskreno se nadam da si krivo shvatio i da su vas u stvari učili objektivnoj strani svakog fenomena kojeg ste se doticali. Generalno, koliko ja shvaćam, ti vežešincest i pedofiliju uz veći rizik u homoseksualnim brakovima - to jednostavno nije točno.

Makar si mi stisnuo oni TD, neka, bar repliciraš otvoreno, pa da i odgovorim istom mjerom he he he he!!

Navedi mi jednu granu obrazovanja u ovoj državi koja o homoseksualnosti uči u "pozitivnom" smislu {#}?!

Obzirom riječ POLICIJA dolazi dijelom i iz grčkog jezika, kao POLIS; grad, građani, tako vjerojatno i sama postavka unutarnjeg ustroja od pamtivjeka i davnih davnina razvoja čovječanstva je dovela do takvog stava u službama. Činjenica da su u američanskoj vojsci ukinuli sintagmu "ne žubori i ništa ne pitaj", nije stvar što su oni toliko otvoreni postali o toj temi, njima je jednostavno zafalilo vojaka, i evo "Solomunskog rješenja", ali niti to beš ne pije vodu baš previše!

Pojam INCEST je kategorija strogo vezana za roditelje koji teroriziraju svoje prirodnim putem začeto i rođeno dijete, znamo već kako i na koji način. Tako da tu baš i nisam implicitno se vezao u tom pravcu, činjenica je kako su muška djeca, nečiji sinovi ciljana lagana meta, nažalost!

Obzirom je vrijeđanje strogo zabranjeno, a i sam ga podržavam 1200%, ovo što u nastavku pišem je samo iznošenje činjenica, pa ću kazati i postaviti jedno pitanje, kako da kod roma, cigana nisam čuo niti primjetio da postoje gay i lezbe pripadnici?? Čak štoviše, imaju velike vesele čopore zdravo normalno dobivene prirodnim načinom stvorene i rođene djece, bilo im svima uzdravlje {#}!! 

Cilj obrazovanja je ''naučiti učiti'' (to bi bio generalni cilj, bez obzira na struku), a to podrazumijeva savladavanje kritičkog sagledavanja informacija kako bi se dobila što objektivnija slika (ukratko i nedovoljno precizno, al da ne duljim). Na psihologiji recimo, ne učiš o agresiji kroz njenu pozitivnu ili negativnu valenciju, već učiš o njoj kao o mehanizmu koji ima svoju svrhu, koji može zatajiti ili biti krivo usmjeren itd. Mislim da shvaćaš na što ciljam, homoseksualna osoba može biti zlostavljač, može biti pedofil, i ne mora biti ništa od navedenog. Rizični faktori za zlostavljanje u obitelji nisu vezani uz hetero ili homoseksualnu sklonost, a rizični faktori jesu ono što bi se na kriminalistici trebalo učiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 22:05 (PsychoticBaklava).
18 godina
Whatever kaže...
Veliki Brat kaže...
O majko mila - to si ti rekao da je odluka politička, ali to ne znači da je upravo tako. Zapravo su rađena istraživanja, pa ti evo i jedan zaključak:

"In 1973, the weight of empirical data, coupled with changing social norms and the development of a politically active gay community in the United States, led the Board of Directors of the American Psychiatric Association to remove homosexuality from the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM). Some psychiatrists who fiercely opposed their action subsequently circulated a petition calling for a vote on the issue by the Association's membership. That vote was held in 1974, and the Board's decision was ratified."

Pedofili ne funkcioniraju normalno u zajednici, upravo zato što im se partner ne može braniti - kako si si ti to zamislio, što je za tebe uopće zajednica?!

Ljudi su svejedi.

In 1973, the weight of empirical data

E jaki ti dokazi (na ovo bih ranije odgovorio, no nisam vidio) {#}

and the development of a politically active gay community in the United States

Prije bih rekao kao što sam i ranije u tvrdio da je ovaj dio teksta ispravan -politička odluka i zalaganje gay zajednice

Ljudi su svejedi jer nemaju morala, primitivni su i konzervativni (mogu ja na to tako gledati) kao ti na homoseksualnu zajednicu.

Da, dokazi su jaki ako ih skupljaš znanstvenim metodama. Sve ti piše, samo trebaš pročitati ono što piše crno na bijelo.

I što sad? Izvukao si dio iz konteksta i to dokazuje točno što? Pa normalno da su putem političke stranke ukazali na problem, barem tamo se za neke stvari možeš izboriti legalnim putem... Naravno, prikladno si 'zaboravio' citirati dio u kojem je na inzistiranje liječnika koji su se tome protivili provedeno glasanje i odluka je potvrđena. A obzirom da si lijen educirati, evo što o tome kažu na vlastitom siteu:

"The action was taken following a review of the scientific literature and consultation with experts in the field. The experts found that homosexuality does not meet the criteria to be considered a mental illness."

Jok, ljudi su svejedi jer se hrane i biljkama i životinjama (za razliku od biljojeda ili mesojeda, kojima probavni sustav diktira čime će se hraniti).

Gledam te!
15 godina
PsychoticBaklava kaže...
ATJLučko kaže...
Danny_HR kaže...

Diplomirani kriminalist nije stručna referenca za kompetentnost u ovom području - diplomirani kriminalisti nisu niti socijalni radnici niti psihijatri niti psiholozi niti socijalni pedagozi, itd. - btw, kada je post obojan plavom bojom, onda ti se obraća moderator, kada nije, onda ti se obraća forumaš.

E moj PsyhoBaklava, kako ti pak griješiš, do bola i još jače !!

Obzirom gledam kada pojedini Moderatori sudjeluju u temi, kod njih ne piše Moderator, jednostavno ga nema, "tada" oni samo sudjeluju u raspravi na temu, malo bolje prati njihove postove, možda ih i uočiš{#}!

Ma on kao takva osoba ne smije nikako tako reagirati, u tom slučaju bi i sam sebi trebao dati žuti.

Još jedna, veeeelika kardinalna greška u koracima prijatelju moj, Diplomirani kriminalist je upravo sve u jednom, jer je on najčešće 1 osoba koja dolazi u kontakt s unesrećenom osobom, konkretno ovdje, muškim djetetom, koje je budi najblaže rečeno toliko isfrustriran, isprepadan, zbunjen, i tko zna što još.

Reci ti meni lijepo, radiš kao dežurni krim inspektor i u 23,41 minutu dobijaš dojavu o djetetu koje je pronađeno negdje na ulici, u nekom kvartu na "lošem glasu", što misliš, što ćeš tamo moći sve naći, koga zateći, a kako ćeš postupati, e tu sam ti ja i psiholog i socijalni radnik. Psihijatar nadam se da ne bih trebao biti, jer je to sasi druga tema i smjer obrazlaganja problema i nastanka istog, puno teža kvalifikacija koju je poželjno izbjrgavati. Još jedna ružna nažalost ali i moguće vrlo prisutna činjenica, što kada se u dojavi spomenu tragovi krvi na djetetovim hlačam i gaćama {#}!!??

ATJ Lučko
18 godina
protjeran
Whatever kaže...
PsychoticBaklava kaže...

Još samo jedna stvar, znam puno ljudi (kao i većina) koji ''guraju penis u anus'', i to u heteroseksualnim vezama - da ne misliš da te provociram, samo ti pokušavam pokazati kako vrludaš sa argumentacijom na sve strane

Ti vrludaš jer bi (već po stoti put) kao psiholog trebao znati razliku između homoseksualnog ponašanja i homoseksualnosti urođene.

homoseksualno ponašanje je tipično za adolescente i muškarce u zatvoru a ti tvoji "prijatelji" su pederi, samo glume heteroseksualce.

Evo malo neuroloških razlika između homoseksualaca i heteroseksualaca (to je s ove glupe wikipedije, nisam morao ni jednu knjigu otvoriti ) {#}

Na spomen mozga i homoseksualnost najpoznatiji je Simon LeVay koji je post-mortem usporedio mozgove tri grupe ispitanika. Muških homosesksulaca i muških i ženskih heteroseksualaca/ki. Rezultati su potvrdili ranije nalaze da je INAH 3 (treća intersticijska jezgra anteriornog hipotalamusa) više nego dvostruko veća kod heteroseksualnih muškaraca nego kod heteroseksualnih žena i homoseksualnih muškaraca. Te je rezultate teško interpretirati jer se povezanost ne može kauzalno tumačiti. Moguće je da je ta jezgra uzrok homoseskualnosti, da je posljedica ili da postoji treći činitelj koji tu ima utjecaja.

U replikaciji LeVayevog eksperimenta koji su vodili William Byne i sur. rezulti su pokazali da je INAH 3 kod homoseksualnih muškaraca veća od INAH 3 heteroseksualnih žena, a manja od INAH 3 heteroseksualnih muškaraca, iako razlika nije dostigla nivo statističke značajnosti.

Allen i Gorski usporedili su veličinu prednje komisure u mozgu kod homoseksualnih muškaraca i heteroseksualnih muškaraca i žena, te uvtrdili da je kod homoseksualnih muškaraca značajno veća u odnosu na heteroseksualne muškarce i žene.

Swaab i Hofman utvrdili su razlike u veličini suprahijazmatske jezgre između homoseksualnih I heteroseksualnih muškaraca

Ipak mislim da su neurološka istraživanja i dokazane razlike na mozgu kvalitetniji dokaz od "presudnih dokaza" koje je naveo Psyhotic Baklava.

Ne znam što je u tom "istraživanju" presudno !?

Boldao sam dio koji je bitan.

Ima jedno istraživanje koje je pokazalo povezanost porasta broja ubojstava sa porastom prodaje sladoleda u US, to naravno nije značilo da sladoled ima veze sa ubojstvima (istraživanje je previdilo da se sladoled kupuje više kad je vrućina, tako da je ona realna povezanost između vrućine i agresije).

I dalje mislim da trolaš.

18 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
 Obzirom gledam kada pojedini Moderatori sudjeluju u temi, kod njih ne piše Moderator, jednostavno ga nema, "tada" oni samo sudjeluju u raspravi na temu, malo bolje prati njihove postove, možda ih i uočiš{#}!

Ma on kao takva osoba ne smije nikako tako reagirati, u tom slučaju bi i sam sebi trebao dati žuti.

Kad sudjelujem u temi kao moderator, kao što je Baklava napisao, to se vidi jer je naglašeno plavom bojom.
To što piše ispod mog forumskog nadimka zanemari, jer to samo znači da sam mod u ovom podforumu.

Nisam te uvrijedio, već sam rekao da mi se gadiš zbog svoje izjave. To je moje puno pravo i stojim iza toga, ako smatraš da je to uvreda prijavi me i ja ću ostaviti drugim moderatorima da prosude je li to uvreda, kako bih izbjegao subjektivnost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 22:18 (Danny_HR).
18 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

E moj PsyhoBaklava, kako ti pak griješiš, do bola i još jače !!

Još jedna, veeeelika kardinalna greška u koracima prijatelju moj, Diplomirani kriminalist je upravo sve u jednom, jer je on najčešće 1 osoba koja dolazi u kontakt s unesrećenom osobom, konkretno ovdje, muškim djetetom, koje je budi najblaže rečeno toliko isfrustriran, isprepadan, zbunjen, i tko zna što još.

Reci ti meni lijepo, radiš kao dežurni krim inspektor i u 23,41 minutu dobijaš dojavu o djetetu koje je pronađeno negdje na ulici, u nekom kvartu na "lošem glasu", što misliš, što ćeš tamo moći sve naći, koga zateći, a kako ćeš postupati, e tu sam ti ja i psiholog i socijalni radnik. Psihijatar nadam se da ne bih trebao biti, jer je to sasi druga tema i smjer obrazlaganja problema i nastanka istog, puno teža kvalifikacija koju je poželjno izbjrgavati. Još jedna ružna nažalost ali i moguće vrlo prisutna činjenica, što kada se u dojavi spomenu tragovi krvi na djetetovim hlačam i gaćama {#}!!??

Ja nisam rekao da nemaš iskustva, vjerujem ti da, nažalost, imaš i previše - no čini mi se da si zapao u zamku vlastitih teorija upravo zbog toga što imaš iskustva. Ja ne poričem tvoja iskustva, no ona su tvoja i prilično su selektivna (kao npr, preuveličano mišljenje o rizicima letenja zbog toga što se u medijima objavljuju samo nesreće). Nemam ti ja šta govoriti, to što je sustav takav da u RH u policiji radi možda 10 psihologa (napamet, al znam da je jako malo) i da si primoran raditi posao najbolje što možeš, čak i stvari za koje nisi kompetentan, sve to ne mijenja činjenicu da si, kad si govorio o homoseksualcima i rizicima zlostavljanja u obitelji, jednostavno izvan svog terena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 22:20 (PsychoticBaklava).
18 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Sudeći po dosadašnjem tijeku rasprave, meni je prva asocijacija da su se na tom djetetu iživljavali religijski konvervativci zato što je priznalo svoju homoseksualnu orjentaciju...

17 godina
Danny_HR kaže...
..Ovo jednostavno nije istina. ..

- ne slažem se. Primjer teme Thompson. Rezultat je lock za max 2minute, bez obzira na 'legitimnost' kao recimo rasprava o koncertu u PU-Areni.

Slažem se da se svaki šovinizam kazni, jednako da se post koji ima takav sadržaj briše. Ipak, poželjno bi bilo imati jednake kriterije.

U slučaju vjerskih tema, ateistima se dozvoljava riječnik kao glupost i sl. što je za teiste ipak uvredljivo.

Ateista/Pravovjernik nema nikakvo ''Božansko'' pravo kritizirati vjeru/nevjernika, ako se slažemo da je to stvar osobe-pojedinca, ne nečijeg mišljenja ili slaganja...

Primjer rasprave o pirateriji ili davanja linkova, uputa .. na iste. Dozvoljeno je raspravljati i imati stav (za-protiv), to modovi nebi smjeli sankcionirati..

-ipak se to dešava kad nije u skladu s ''in'' mišljenima, previše subjektivnosti. (što je opet ljudski..., bar znamo da nisu BOTovi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Danny_HR kaže...
ATJLučko kaže...

Ja kad sudjelujem u temi kao moderator, kao što je Baklava napisao, to se vidi jer je naglašeno plavom bojom.
To što piše ispod mog forumskog nadimka zanemari, jer to samo znači da sam mod u ovom podforumu.

Nisam te uvrijedio, već sam rekao da mi se gadiš zbog svoje izjave. To je moje puno pravo i stojim iza toga, ako smatraš da je to uvreda prijavi me i ja ću ostaviti drugim moderatorima da prosude je li to uvreda, kako bih izbjegao subjektivnost.

Dobar večer, gospodine Moderator Dany_HR, cijenim iskrenost i dobar odgovor {#}!

Kada nešto shvatim kao potencijalno vrijeđanje ili potencijalnu uvredu, možda bih i mogao nekoga prijaviti, možda, vrlo teško, čisto iz razloga što se vodim onom sintagmom; "nije važno što je rečeno, već tko je to nešto kazao", a kada to napravi osoba koje na forumu egzistira kao Moderator, smatram kako bi isti trebao imati i malo bolje živce i veću lepezu razumijevanja za nečiji stav, naravno, dok se ne radi o vrijeđanju, trolanju, spamanju i slično.

Kada se radi o konstruktivnom dokazivanju argumentima, tu sam za fight do ubera, ali u tom "svemiru" nema mjesta za riječi tipa "gadiš mi se", jer "batina uvijek ima dva kraja" i "niti jedna kuna, nikada nije zveckala sama", jer i za svađu trebaju   {#}, zar ne??!!

Kuda bi vi Moderatori stigli da vam svaki sudionilk foruma smije (možda i smiju), reći da im se vi gadite i uporabljaju slične derogirajuće izraze i termine, što nikako ne podržavam, ali?

"Nisam te uvrijedio", o tome je ili nije uvreda bih ipak valjda trebao odlučivati ja, odnosno, svaki forumaš koji se pronađe u takvoj situaciji, ili se varam {#}??!!

BTW; da se razumijemo, kada me se opomene, za nešto što sam zbrljao samo tako, nema beda, i 2 kartona, ali kada možemo ovako lijepo izmjenjivati svoja mišljenja i stavove, TU ili TD, u redu, ne mora se svako salagati sa svima, ali ajdemo replicirati sa svojim stavom, mišljenjem, čemu negativistički stavovi?! 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 22:51 (ATJLučko).
18 godina
ihush kaže...

ti  i onaj magarac @thankir...i mozda jos 2 forumasa ste istinski smireni , tolerantni i ne nasjedate na provokatore, a tih je more...od onih ustogljenih premazanih svim mastima do onih sto idu direktno djonom.

svaka vam cast ;)

ljudi s.e.r.u. kvake....evo ja sam lijev do jaja i ostrat cu lijev do jaja...ali poznam FALSIFIKATE od desnicara na forumu.

umjeren i obrazovan desnicar (nikakav tupi radikal) moze biti dobar sugovornik u bilo kojem drustvu. dapace, izrazit cu zadovoljstvo sto zajednicki sudjelujem sa njim u polemici.

a ove kupusare, sto pametuju na osnovu trazilice u wikipediji, treba apstrahirat i zaobic. nebitno bili lijevi/desni.

btw nesto sam od volje veceras i primam stranke na vrijedjanje od 23.00 do 23.30.  moze pablic,a moze i pm uvrede.

pmaetujem i pravim se pmaetan od 23.30 do midnajt.

http://av-gurus.blogspot.com/
18 godina
Whatever kaže...
Veliki Brat kaže...
Jok, ljudi su svejedi jer se hrane i biljkama i životinjama (za razliku od biljojeda ili mesojeda, kojima probavni sustav diktira čime će se hraniti).

Ljudi su životinje s razumom i nisu samo svejedi, nego imaju svijest koju baš i ne koriste barem ovi s IQ iznad 90, tako da je jesti meso, klati male janjiće meni bolesno.

Oh, oprosti, a ja sam eto naivno mislio da pričamo u nekom kontekstu...

Gledam te!
18 godina
protjeran
Whatever kaže...
Veliki Brat kaže...

Ljudi su životinje s razumom i nisu samo svejedi, nego imaju svijest koju baš i ne koriste barem ovi s IQ iznad 90, tako da je jesti meso, klati male janjiće meni bolesno.

PsychoticBaklava kaže...

Ima jedno istraživanje koje je pokazalo povezanost porasta broja ubojstava sa porastom prodaje sladoleda u US, to naravno nije značilo da sladoled ima veze sa ubojstvima (istraživanje je previdilo da se sladoled kupuje više kad je vrućina, tako da je ona realna povezanost između vrućine i agresije).

I dalje mislim da trolaš.

Ja mislim da ti ne postojiš,da nisi psiholog, da to piše neka žena, al `ko mene pita.

Znanstveno nije dokazana povezanost između vrućine i agresije dok su dokazane razlike u mozgu ispitanika homoseksualaca vs heteroseksualaca s točnim dijelovima mozga koji se razlikuju, dok su "TA" psihološka istraživanja na razini alternative i pseudoznanosti.

Ništa tamo ne piše koji testovi su korišteni, koja metodologija, sve neka suhopara.

trol si,i nakon ovoga te više neću hraniti - piše ti da je korišten TAT (test tematske apercepcije), ''roršah'' i ''test slika'' - to su inače bile uobičajeni projektivni testovi iznikli iz psihodinamskog (tada psihoanalitičkog i neoanalitičkog pristupa), metodologija je jasna iz sažetka koji sam postao (jednostavan 2X3 nacrt, homoseksualciXheteroseksualci kroz tri različita testa, plus nepristrani kriteriji zbog anonimnog ispunjavanja). 

Edit:

Pitao si prije što je presudno u onom istraživanju? Pa, prvenstveno, presudno je da  se nisu pokazale razlike u konstrukciji ličnosti kod te dvije grupe, puno bitnija razlika nego razlika između komisura koje si naveo - što nam govore te tvoje razlike uopće, osim da su prisutne? Pa očigledno je da se heteroseksualci i homoseksualci razlikuju, samo je pitanje u čemu i je li to uopće bitno - kakva je relevantnost povećanih komisura uopće, jel to znači da je riječ o prirodnoj varijaciji? Istraživanje koje si ponudio, koliko god je metodološki čisto, ne nudi apsolutno ništa na eksplanatornoj razini niti daje argument za prirodnost/neprirodnost homoseksualnosti. Kao takvo, nije relevantno u kontekstu ove rasprave. Evo, ovo je bio zadnji keks, nemam više.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 22:48 (PsychoticBaklava).
17 godina

http://www.24sata.hr/news/zbog-braka-s-maloljetnicom-glumca-51-se-odrekla-obitelj-227887

Izdvajam najzanimljivije:

- Nisam htio otići, no definitivno se u mom srcu vodila borba jer sam se već počeo zaljubljivati u nju, rekao je glumac i dodao da su se četiri mjeseca dopisivali i zbližavali na dubljoj, duhovnoj razini bez smetnji fizičkih aspekata. Kad je shvatio da postaje ozbiljno nazvao je njene roditelje i dobio blagoslov za vezu. Upravo je Courtneyina mama i predložila brak napomenuvši im da država dozvoljava udaju 16-godišnjakinja uz pristanak roditelja, dok bi vezom s Courtney Doug kršio zakon. Tada je glumac doletio u Washington i prvi put uživo vidio Courtney te ju zaprosio. Vjenčali su se u svibnju u Las Vegasu, a mladenku je do oltara ispratio tata koji je četiri godine mlađi od svog zeta.

- Bila sam djevica. Znala sam, ako to sačuvam, da ću biti blagoslovljena divnim darom. I Bog me je blagoslovio srodnom dušom. Jako sam zahvalna na tome, kaže Courtney koja je velika kršćanka. Oboje se slažu da je Courtney zrela kao 36-godišnjakinja, a Doug mladog duha poput 21-godišnjaka. Iako se oni smatraju sasvim normalnim mladencima, javnost ih razapinje skupa s njegovim roditeljima. Njeni roditelji počeli su primati prijetnje smrću, Douga je napustio agent, brat i majka više ne pričaju s njime. Znali su, kažu, što ih čeka i to ih je još više zbližilo. Sada razmišljaju o obitelji i eventualno reality showu, javlja ABC News.

Zanimljivo, zar ne? Nasla je srodnu dusu {#}

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
17 godina
odjavljen
Whatever kaže...

Evo dragi forumaši.

Recite što vidite na ovoj slici (s tim da pogrešnog odgovora nema) pa ću vam ja reći kakav vam je "unutarnji život" !?

Ja vidim crnu mrlju na bijeloj podlozi.

18 godina
protjeran
Whatever kaže...
PsychoticBaklava kaže...

trol si,i nakon ovoga te više neću hraniti - piše ti da je korišten TAT (test tematske apercepcije), ''roršah'' i ''test slika'' - to su inače bile uobičajeni projektivni testovi iznikli iz psihodinamskog (tada psihoanalitičkog i neoanalitičkog pristupa), metodologija je jasna iz sažetka koji sam postao (jednostavan 2X3 nacrt, homoseksualciXheteroseksualci kroz tri različita testa, plus nepristrani kriteriji zbog anonimnog ispunjavanja). 

Nebitan si !

Nigdje nisi stavio link ili pdf da vidim rezultate TAT testa za kojeg ne vjerujem da su riješili isto homoseksualci vs heteroseksualci.

I taj glupi "test slika" je tako glup da neće pokazati odstupanja ni kod masovnog ubojice i svećenika a ne kod pedera i strejta.

Smiješan si. 

Da, izmislio sam to, Nirmale, u pravu si, sve je zavjera - gej lobi će nas sve stići i strap-on će postati obavezan odjevni predmat kad ideš na posao. Lagao sam sebi i tebi do sada, al eto, ne mogu više. I da, žena sam, a moja cura je u negaciji da je lezba. Nisam završio (pardon, završila) psihologiju, već sam frizerka koja ima odveć vremena i čita puno popularno-znanstvene literature.

Jbg, predobar si, jednostavno je izašlo iz mene sve.

Inače, te ''glupe'' testove je smislila ista ekipa koja je uporno tvrdila kako je homoseksualnost patologija (psihoanalitičari i neoanalitičari) - ironično je da su potučeni na svom terenu sa svojim ''glupim'' testovima. Inače se ti testovi zovu projektvini testovi i imaju svoju valjanost, ali s ograničenjima. To što ih ti ne znaš interpretirati je razumljivo, zašto bi ovdje to itko trebao znati i po tome procjeniti je li glupo. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 23:02 (PsychoticBaklava).
16 godina
neaktivan
Whatever kaže...

Evo dragi forumaši.

Recite što vidite na ovoj slici (s tim da pogrešnog odgovora nema) pa ću vam ja reći kakav vam je "unutarnji život" !?

Vidim svoja crna pluća,hehehe

18 godina
neaktivan
Whatever kaže...

Ja mislim da ti ne postojiš,da nisi psiholog, da to piše neka žena, al `ko mene pita.

Znanstveno nije dokazana povezanost između vrućine i agresije dok su dokazane razlike u mozgu ispitanika homoseksualaca vs heteroseksualaca s točnim dijelovima mozga koji se razlikuju, dok su "TA" psihološka istraživanja na razini alternative i pseudoznanosti.

Ništa tamo ne piše koji testovi su korišteni, koja metodologija, sve neka suhopara.

pa postoji razlika u mozgu između dešnjaka i ljevaka, i što ćemo sad, što to dokazuje? jedni pišu lijevom a drugi vole isti spol, ugrubo to je to

Turbo cattolico
16 godina
neaktivan
Whatever kaže...Ne, to je kirvajska fora.

Pokažem vam 6 do 10 slika vi kažete što vidite, ja pomiješam slike i ponovo vam pokažem iste da vidim hoćete li odgovoriti isto što ste i prvi put odgovorili.

Jaka fora, čista znanost. {#}

Ja već mislio sad ćeš nas istestirat ko je homić a ko nije.

17 godina
odjavljen
Whatever kaže...

Ne, to je kirvajska fora.

Pokažem vam 6 do 10 slika vi kažete što vidite, ja pomiješam slike i ponovo vam pokažem iste da vidim hoćete li odgovoriti isto što ste i prvi put odgovorili.

Jaka fora, čista znanost. {#}

Sad ozbiljno, što je na slici? Ja ne mogu ništa prepoznati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice