Ne obaziri se ona je psihički bolesnik.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
Išao sam s biciklom do Brežica i imao euro u džepu. Kad sam se vratio tam su bila 3. Tak da ja vjerujem.
da, ako smisliš/smislimo kvalitetan projetk za koji će sredstva biti i odobrena..
ako se ne varam, nismo se nešto iskazali u tome tj. jako malo sredstava smo povukli iz pretpristupnih fondova..
da, ako smisliš/smislimo kvalitetan projetk za koji će sredstva biti i odobrena..
ako se ne varam, nismo se nešto iskazali u tome tj. jako malo sredstava smo povukli iz pretpristupnih fondova..
Veći je problem da su se oblokavali sa onim šta su i dobili.
Puno manje no što je predviđeno. Jer se mahom radi o nedovoljno razrađenim projektima ili nekvalitetno predstavljenim projektima.
Ali bilo je jako lijepih primjera projekata koji su financirani od strane EU. Samo je bitno da je projekat zanimljiv, koristan i dobro zamišljen.
Paška sirana je mislim dobila 10 mil kuna za realizaciju jednog od svojih projekata, odnosno gotovo 40% krajnjeg troška je pokrio EU fond.
Ono što je najbolje je da ne moraš biti veliki igrač da bi osigurao financiranje. Dovoljno je imati dobru viziju i dobro razrađen projekt.
Bolja polovica mi radi na razradi EU projekata pa mi je nešto pričala o tome. Ne znam puno ali iz onoga što sam čuo mogu zaključiti da je to jako dobra stvar koju malo tko zna iskoristiti kako treba.
kako malo? vladin projetk za osiromašenje građana je jedan od najkvalitetnijih u EU, samo na temelju toga smo trebali pokupiti milijarde iz EU fondova... a to je valjda i razlog zašto imamo najbogatiju državu na svijetu tj. za tvrdnju u postu sa početka stranice 
Uglavnom zbog toga što su ljudi nedovoljno educirani za pisanje projekata te vrste, te zbog toga što su provjere pri odobravanju vrlo rigorozne. Isto tako, ako se i odobri neki projekt unutar nekog od ciljanih prepristupnih fondova, novac stiže tek u kasnoj fazi (tj nakon realizacije projekta), što znači da ti trebaju silni novci puno prije no što dobiješ išta iz EU. Još uz to EU zadržava pravo da ti retroaktivno poništi financiranje (ne znam točno, ali dokumentaciju moraš držati sigurno preko 5 godina) u slučaju da nađu bilo kakve nepravilnosti.
točno tako. hrvati misle da su učinili veliki posao i riješili pravosuđe, korupciju i tržišno natjecanje, a istina je sasma druga: hrvatska mora u eu jer velike sile to traže. to je jedina istina. organizirani kriminal će još dugo vladati ovom državom, ono što je podumljak rekao kod ace je da se čovjek obeshrabri. tko će sudit državi?
Ako ja kao jedinka sa subjektivnim stavom i razmišljanjem i već imam čvrst rigidan stav prema gay populaciji, a koji je onda komentar na ovakvu vijest, makar je Index.hr taj koji ju je objavio, bio on jako ili malo relevantan kao izvor?!
a, vidi ovaj cirkus.
i u indiji ima bolesnika. čak i u ministarskim foteljama.
homoseksualnost nije bolest nego razvojni put. dotična osoba ne bira svoju sexualnu orijentaciju, ona je (karmički) predodređena za nju zbog iskustava koje mora sakupiti u ovom ili onom životu. sve ima svoj razlog, ništa se ne događa slučajno.
čak i u životinjskom svijetu postoji homoseksualnost tako da ne znam šta ovaj doktor drvi.
Ti se šališ? Sam projekt košta u desetinama tisuća kn. Nije dovoljno imati samo viziju, moraš imati i novaca za početak..
a, vidi ovaj cirkus.
Kolko vidim sami su krivi...
Ti se šališ? Sam projekt košta u desetinama tisuća kn. Nije dovoljno imati samo viziju, moraš imati i novaca za početak..
Ja nemam pojma o tome i pišem ono što mi kažu. Andrea to radi pa valjda zna. Možda postoji neka kombinacija u kojoj ne možeš dobiti odmah, ne znam.
Ako ja kao jedinka sa subjektivnim stavom i razmišljanjem i već imam čvrst rigidan stav prema gay populaciji, a koji je onda komentar na ovakvu vijest, makar je Index.hr taj koji ju je objavio, bio on jako ili malo relevantan kao izvor?!
Link; http://www.index.hr/vijesti/clanak/indijski-ministar-zdravstva-homoseksualnost-proglasio-bolescu-sa-zapada/559625.aspx
komentar na ovakvu vijest je da je taj ministar idiot kad može izjaviti da je homoseksualnost došla sa zapada što podrazumjeva da je prije valjda nije bilo u indiji što je odmah na početku idiotizam koji samo političar može izreći, što se tiče tvog stava složio bih se s tobom da je rigidan i subjektivan, dodao bih još štogod ali neću jer su pravila foruma isto rigidna
Čini mi se da je mislio na razradu projekta, ona stvarno košta (ovisi tko ti radi) - btw, ja također govorim kako mi kažu, osobno sam samo radio na prevođenju koncepata nekih projektnih prijedloga, no cura je još za vrijeme faksa išla i na edukaciju o EU projektima, držala nekoliko radionica i štajaznam. Moguće je da postoje odstupanja ovisno o samom tipu projekta ili vrsti fonda, pričao sam s njom samo načelno o čitavoj priči.
makar je Index.hr taj koji ju je objavio, bio on jako ili malo relevantan kao izvor?!
Sta se zamaras s tim? A i gdje mozes procitat komentare poput ovog:
"Za dodatnu nervozu na bini kriva je bila i čelnica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica koja je nosila gotovo istu odjevnu kombinaciju kao i premijerka Kosor. Je li bila riječ o organiziranoj akciji odijevanja nije nam do kraja jasno no boja na transparentu "Jadranka mi te volimo" bila je gotovo ista kao i sakoi Kosor i Šuice."
Curke se pripremaju za robiju i tamo ce nosit iste kompletice
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovako-hdzovci-pricaju-ispred-kosor-gdje-su-ta-dva-pedera-s-transparentom-/559626.aspx
Moguće je da postoje odstupanja ovisno o samom tipu projekta ili vrsti fonda, pričao sam s njom samo načelno o čitavoj priči.
Da, vjerojatno postoje razlike, pa ispada da nitko nije u krivu. ;-)
Moguće je da postoje odstupanja ovisno o samom tipu projekta ili vrsti fonda, pričao sam s njom samo načelno o čitavoj priči.
Da, vjerojatno postoje razlike, pa ispada da nitko nije u krivu. ;-)
Sad kad žena dođe s posla pa vidi šta sam pisao i popljuje me kako ju uopće nisam slušao 
Ja nemam pojma o tome i pišem ono što mi kažu. Andrea to radi pa valjda zna. Možda postoji neka kombinacija u kojoj ne možeš dobiti odmah, ne znam.
Nešto si krivo shvatio. Punica mi drži tečaje upravo u tom području. Obučava ljude za izradu takvih projekata, obzirom da instruktora ima svega nekoliko, vjerojatno je i Andrea prošla taj tečaj baš kod nje. Uglavnom nije besplatno, treba uložiti novce u projekt koji teško da će koštati ispod 100tkn bez obzira o kojem se području radi, a nema garancije da će projekt doista i proći. To je malo idealiziran pogled na stvari kako funkconiraju..
Link; http://www.index.hr/vijesti/clanak/indijski-ministar-zdravstva-homoseksualnost-proglasio-bolescu-sa-zapada/559625.aspx
Ovaj link je jednako relevantan kao i odluka WHO-a da homoseksualizam nije bolest.
Ipak, ovo je jedan ministar zdravstva i doktor, a ne neki anonimac sa foruma je li tako drago? 
Onda sigurno ne moze biti u krivu! Ima titulu!
Ovaj link je jednako relevantan kao i odluka WHO-a da homoseksualizam nije bolest.
Ipak, ovo je jedan ministar zdravstva i doktor, a ne neki anonimac sa foruma je li tako drago? 
Onda sigurno ne moze biti u krivu! Ima titulu!
Ajde onda ovako:
uzmimo samo radi diskusije da je bolest. I sta sada? Ako imam gripu, prehladu, slomljenu kost - nitko me nece prisiliti da idem lijecniku! Idem jer to sam zelim. Mogao bih paradirati po gradu i vikati "Ja imam gripu, prebolit cu je sam u tjedan dana!" i nikom nista, ljudi bi mi se smijali. Nitko ne bi bacao kamenje.
A onako, da malo zapaprim... da slucajno uzvikujem : "Ja imam svinjsku gripu, prebolit cu je sam u tjedan dana!", nasao bi se netko da baci kamen sto posto. Sto je zajednicko u gay paradama i ovoj potonjoj, iskarikiranoj?
Odgovor je jednostavan.
Ajde onda ovako:
uzmimo samo radi diskusije da je bolest. I sta sada? Ako imam gripu, prehladu, slomljenu kost - nitko me nece prisiliti da idem lijecniku! Idem jer to sam zelim. Mogao bih paradirati po gradu i vikati "Ja imam gripu, prebolit cu je sam u tjedan dana!" i nikom nista, ljudi bi mi se smijali. Nitko ne bi bacao kamenje.
A onako, da malo zapaprim... da slucajno uzvikujem : "Ja imam svinjsku gripu, prebolit cu je sam u tjedan dana!", nasao bi se netko da baci kamen sto posto. Sto je zajednicko u gay paradama i ovoj potonjoj, iskarikiranoj?
Odgovor je jednostavan.
Nisam ja nigdje spomenuo bacanje kamenja.
Samo kazem da to jest bolest/poremecaj ili stogod, te ne mislim da bi se takve osobe trebalo prisiliti na ljecenje, iako bi im se isto trebalo ponuditi, a njih se ne tretirati kao posebne ljude vec kao obicne ljude sa poremecajem.
Kada kazem "posebne ljude", mislim i na to kako ih tretiraju ovi sto vole kamenovati, a i same homoseksualce, novinare i vlast koji od homoseksualaca rade nadljude.
Skaces na zakljucak.
http://m.vecernji.hr/vijesti/slovenci-ce-osvjetljavati-zagreb-hep-se-nije-ni-javio-natjecaj-clanak-307265
Ispricavam se na mobilnom linku ali na telefonu sam.
Apsurdno mi je da nesto ovakvo kupujemo iz vana. Mislim da toga ima samo kod nas... :(
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Konkretno jedan primjer. U jednoj sam udruzi 10 godina. I otkrili smo te fondove pred par godina. Potraživali smo sredstva za neki projekt koji je koštao npr 100 kuna. I to bi bilo dobro da ti oni plate 100 kn. Ali ne plate. Ovisno o fondu/agenciji plate ti 30%-75% potraživanih sredstava, mislim da nismo nikada naišli na to da plate cijeli projekt( u fondovima vezanim za našu tematiku).
Ovo nije problem kada imaš projekte sa 5-10 sudionika pa to košta koju tisuću , ali imali smo projekt od 140 tisuća kojeg su oni pristali platiti 50%, eh, ali gdje da jedna nevladina neprofitabilna udruga nađe 70 soma u doba krize.. Pa smo na kraju odustali. Umjesto da stave neku klauzulu da se ne javljaš ako nemaš na računu 50% iznosa ili kolko već treba.
I zaista se može od tih fondova dobiti lova za projekt, naravno ako imaš dobar projekt, (mi se tematski vežemo uz programe vezane uz društvo, mlade, itd, al predpostavljam da se ne razlikuje puno od recimo eko projekata itd..). Ljepo smo se uhodali s njima.. Ugl, neznam kako bi bez njih. Najbitnije je pratiti rokove i datume, ostalo se lako da srediti, uvijek će ti netko pomoć.
Velika prednost toga je što je to stvarno pošteno. Nema onih fora tipa - mi smo udruga mladih i platite nam 10 soma na putovanje u bruxelles da nam guzice vide puta, ili recimo ono o prevenciji AIDS-a pa kutije s kondomima prodaju turistima. Fakat moraš opravdati svaku lipu i k tome priložiti dokaz, račune, fotke, video uratke.. Što kod nas u državi baš i nije praksa. Obično te i u lokalnoj zajednici počnu ozbiljnije shvaćat, jer udruge niću ko gljive poslje kiše, a umjesto da odbijaju loše projekte oni odbijaju sve. Al kada vide da godišnje realiziraš po 30-40 EU projekata onda se malo zapitaju..
Znam da se gotovo svi naši donatori krste kada im nakon uspješno realiziranog projekta pošaljemo "evo ovako smo vaše novce potrošili" i sve po pravilima ljepo upakiramo. A ako uštedimo koju kunu pa vratimo!! padaju u nesvijest..
Obično se mnoge udruge odbiju jer bi one kupovale digitalce za "foto sekciju" i PC-jeve i uredski namještaj itd.. Što obično uredno prolazi na lokalno-županijskoj razini.
No ipak ispada da je to zapravo odlicna stvar, i sam kazes da ne znas kako bi bez toga.
Samo treba ljude educirati o mogucnostima i pravima. :)
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Da, sad vidim da nema veze sa ovime što te citiram, sorry, to je bio zadnji post pa sam na njega stisnuo citat.
Odlična je stvar za one koji ne misle muljat na putnim nalozima, koji se i inače drže pravila i zakona. U HR je tih udruga (nevladinih neprofitabilnih..).. koje se 100 posto drže reda malo.. ( u odnosu na to koliko ih ima)
Kada smo jednoj udruzi pomagali u vezi projekta i prijavljivanja, njihov odgovor je bio: "ma slikaš to, tko će to baš tako točno napraviti kako smo napisali u projektu, nama treba lova za neš drugo, ak misle dat nek dadnu, ak ne boli nas briga za to.." i u bit mnogi s razlogom strahuju od tih fondova, jer pazi, ti ak zezneš moraš vratiti lovu, ak ne sud, pa zatvor..
Najbitnije je pratiti taj kalendar prijava. Kada imaš projekt za kojeg misliš da je dobar, samo se raspitaj na koji natječaj da ga prijaviš (u koji fond itd) i do kada ga moraš predati. Defaultne primjere pravilno napisanih projekata može se nać prek gugla.
Osobno ne vidim ništa loše u tome. Istina nećeš profitirat neznam kako. Jer 99% svi volontiramo, ali vjerujem da bi dobar projekt mogao donijeti zaradu. Recimo projekt o proizvodnji nečega, npr, poluosovinskih šarafa za proizvodnju pocinčano-mesinganih brodskih oplata, ili eko proizvodnja lavande ili uzgajalište bubamara. Iako zvuči smješno, ali ovakvi, do kraja precizni i specifični projekti veoma lako prolaze i dobro uspijevaju.
I opet, nas bijeloglavi biser, Jaca:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zovite-doktora-kosor-je-izjavila-nesto-pametno/559631.aspx
"Moramo naučiti dugoročno planirati, ali to je stvar našega mentaliteta. Trebamo razmišljati ne samo za sutra nego raditi velike važne strateške projekte za pet, 10, 20 ili 50 godina"
Pa drugarice Jaco taj projekt vec dugi niz godina postoji - "Kako opljackati, upropastiti i osiromasiti Hrvatsku jucer, danas, sutra". A projekt vodi - Zna se....
Mislim da se idem učlanit u mladež HDZ-a, oduvijek me zanimalo kako ti debili izgledaju. 
Nije đouk, idem!
Jaca priča glupost ko obicno ko i družina oko nje, da su htjeli planirat u pravom smjeru to su mogli počet prije 15 godina sad se ona to sjetila izjavljivat pazi bogati za krepat od smjeha Jaco veliki Čep u Usta i gotovo to je najbolja opcija.