Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 8.986.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

Meni su jako cudne njihove odluke kada zaustavljaju na cesti,ovako,bio je jedan Mercedes ispred,on je vozio dosta brzo,ali je vidio kako policija zaustavlja pa je poceo kocit.Na negje 100m od njega,jedan policajac je izasao sa onom palicom,tada je ovaj Mercedes nagazio na gas i sigurno je prosao pored policije vise od 100 na sat(jadranska magistrala),a oni nista.Nego su zaustavili onaj auto iza,koji je vozio puno sporije od Mercedesa,ali je mislim da je prosao ogranicenje,za 20-ak km.Kasnije je ovaj Mercedes ludovao po cesti,ono,dosta brzo je vozio...Neznam,malo cudna reakcija...ali siguran sam da su mogli zaustavit taj Mercedes,ipak je i presretac bio sa njima na stanici.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Iskustvo br.2; kao RVI iz Domovinskog Rata, kupio sam 1998 na povlasticu automobil

Kakav ti je to invaliditet kad si u aktivnoj službi i to još u ATJ?

14 godina
naxeem kaže...
ATJLučko kaže...
Iskustvo br.2; kao RVI iz Domovinskog Rata, kupio sam 1998 na povlasticu automobil

Kakav ti je to invaliditet kad si u aktivnoj službi i to još u ATJ?

RVI 60% od 13. 10. 1991. "dobivenog" tijekom proboja za Vukovar, poradi detonacija 2 tenkovske granate u neposrednoj blizini od 2 i 5 metara pored mojeg trenutnog položaja. Moja olakotna okolnost je bila ta što smo bili trenutno u jednome jarku onkraj ceste, pa smo bili u donekle depresiji od oko 1 metra. Inače, ona od 2 metra je udarila u drvo s druge strane jarka, a ona od 5 metara je pogodila naš tenk. Ovo su detalji koje ja nisam mogao vidjeti, ali, u pokušaju proboja, nas iz Lučkog je bilo podosta, tako da ima ljudi koji su sve vidjeli. Ako ne vjeruješ, proguglaj o novinaru Glasa Slavonije, koji je ostao bez desne šake, lijeve podlaktice i čini mi se lijeve noge u koljenu, ali je preživio, a između hrpe ranjenih i poginulih, njega sam malo bolje zapamtio, poslije šoka nakon ranjavanja.

Nisam u nikakvoj aktivnoj službi još od 2003., nažalost ne mojom voljom, ali to nije tema za ovaj post, nadam se da sam zadovoljio tvoju i drugih radoznalost o tome je li iji nije bio u ekipi {#}!!??

BTW; neki vrli sudionici na forumu, u to doba još nisu niti bili na ovomu svijetu, he he he {#}!

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

RVI 60% od 13. 10. 1991. "dobivenog" tijekom proboja za Vukovar, poradi detonacija 2 tenkovske granate u neposrednoj blizini od 2 i 5 metara pored mojeg trenutnog položaja. Moja olakotna okolnost je bila ta što smo bili trenutno u jednome jarku onkraj ceste, pa smo bili u donekle depresiji od oko 1 metra. Inače, ona od 2 metra je udarila u drvo s druge strane jarka, a ona od 5 metara je pogodila naš tenk. Ovo su detalji koje ja nisam mogao vidjeti, ali, u pokušaju proboja, nas iz Lučkog je bilo podosta, tako da ima ljudi koji su sve vidjeli. Ako ne vjeruješ, proguglaj o novinaru Glasa Slavonije, koji je ostao bez desne šake, lijeve podlaktice i čini mi se lijeve noge u koljenu, ali je preživio, a između hrpe ranjenih i poginulih, njega sam malo bolje zapamtio, poslije šoka nakon ranjavanja.

Nisam u nikakvoj aktivnoj službi još od 2003., nažalost ne mojom voljom, ali to nije tema za ovaj post, nadam se da sam zadovoljio tvoju i drugih radoznalost o tome je li iji nije bio u ekipi {#}!!??

BTW; neki vrli sudionici na forumu, u to doba još nisu niti bili na ovomu svijetu, he he he {#}!

Meni se sviđa i vaš posao i penzija! {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
17 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 277, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,467
16 godina
neaktivan

Bolnica, također, nudi motocikle, televizijske prijamnike i miksere za hranu.

Kakav moraš bit panj za pristat na takvo nešto

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
 Koja je poanta iz ovog mojeg posta pitate se, poanta je da AKO  ne poznajete zakone, tematiku u kojoj ste se zatekli i zapekli, ...

Ne možeš očekivati da će svi građani znati sve zakone. Upravo zato i postoji policija da provodi one nužne, nedvosmislene koje može na licu mjesta. Znaš onu o trodiobi vlasti..

15 godina

Što bi u praksi značilo da će te je*at kad god vide da mogu. Svrha prometne policije je da puni državni proračun a ne da štiti išta u prometu.

Ima 15 tisuća nesreća (do sada ove godine) sa 128 poginulih osoba. I 4 i pol tisuće ozlijeđenih. Hvala policiji što nas štite.

Postoji jedno jedino nepisano pravilo u prometu a to je "vožnju prilagodi uvijetima na cesti". I nema drugih pravila. Iz kojeg točno razloga policija kažnjava nekoga tko vozi 95 km/h na nekoj cesti gdje je ograničenje 80? 

Da ga zaštiti od čega točno?

NIje isto ograničavati jednaku brzinu i po kiši i po ledu i po suncu.. A ograničenja su uvijek ista. Za koji qrac? Kako to točno štiti.

Umjesto edukacije/prevencije oni po đepu?! Kao to će naučiti pameti sve de tatine sinove. Umhmm.. 

Ono što štiti građane na cesti su dobre ceste bez rupa, kvalitetni branici, kvalitetni auti, smireni vozači i kultura vožnje, a ne nekakva ograničenja. Mislim da nitko pametan ne ulazi sa 160 u zavoj di jedva sa 40 prolaziš. Al ne.. ajmo zbog tih 10% debila izje*at cijeli narod i sve ih po đepu.

Tu se čak slažem s Kerumom {#} koji je jednom rekao da nije isto kada on vozi ferari 160 i kada netko vozi kadeta iz 1985. istom brzinom.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Tu se čak slažem s Kerumom {#} koji je jednom rekao da nije isto kada on vozi ferari 160 i kada netko vozi kadeta iz 1985. istom brzinom.

Zbog takvih ljudi ginu!!!

Moj buraz bolje razmišlja od tebe i Keruma.Po vama bi to značilo da ako imam neku mašinu od 500ks da mogu juriti koliko oću.Je da moš misliti.To što se on osječa sigurnije u njemu ne znači da je sigurniji za druge sudionike u prometu....

Kakvo plitko razmišljanje za jednog gradonačelnika!!

EDIT: S ostalim se u večini slučajeva slažem...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 14:08 (Hrvojestr).
14 godina
neaktivan
Sigurniji sam ja koji se pažljivo vozim 200 nego neki vozač koji vozi sporije pod uzjecajem alkohola, priča na mobitel i sl.
17 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Sigurniji sam ja koji se pažljivo vozim 200 nego neki vozač koji vozi sporije pod uzjecajem alkohola, priča na mobitel i sl.

Tako da,ali ovo što je Kerum rekao je pre samouvjereno,a znam što se takvima događa..Čak ne ni takvima,nego slučajnim sudionicima nesreća {#}

EDIT:

Ma kad bolje razmislim ni to nije uredu,s razlogom su ograničenja.Ništa nije uzalud.Pa svaki dan otvaram novine a unutra smrskani auti,beživotna tijela!!!Zbog čega,samouvjerenosti vozača u njegove sposobnosti {#}

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 14:32 (Hrvojestr).
16 godina
protjeran
Monopol kaže...

Ustvari ste jednaka prijetnja, jer je auto teže kontrolirati pod 200 kao što ga je teže kontrolirati pod utjecajem alkohola ili kad se priča na mob...

WP
14 godina
neaktivan
To nije niti blizu isto.
16 godina
Cerina15 kaže...

Bolnica, također, nudi motocikle, televizijske prijamnike i miksere za hranu.

Kakav moraš bit panj za pristat na takvo nešto

Kakav moraš biti panj da ne uvedeš prisilno ograničavanje broja novorođenih? {#}

14 godina
Whatever kaže...
ATJLučko kaže...

Inače podržavam tvoje stavove na ovoj temi no ovdje si ga debelo zak*njao !  {#}

Kada te zaustavi prometni policajac i traži "dokumente" na uvid ti se moraš ponašati kao svaki građanin i izvaditi prometnu i vozačku . Tek nakon toga možeš reći "ulizivački" ili pošteno; I JA SAM Policajac. {#}

Ti si izvan dužnosti u prometu civil i stoga su ti prava ista kao i u svakog civila.

a ovo boldano za "kolegu koji sjedi mirno u autu i ne reagira, ti ne priliči, jer "tko zna što bi bilo" !!?? Ja bih tebi gurnuo dreger u usta jer si vjerojatno s curama malo previše i popio {#}

Osim toga, uvijek pri kontroli jedan policajac izlazi u provjeru dok drugi "obavezno" sjedi u vozilu osim ako nije situacija koja zahtijeva njegovu dodatnu pomoć i reakciju".

Lp

Pa, hvala na uvodu ali, nisi u pravu, nikako {#}!

Da argumentiram, cijepljen sam protiv bilo kakvog protuzakonitog ponašanja kako kada sam pješak, kada sam na biciklu ili u automobilu za volanom i. Daleko od toga da nisam bez grijeha ili da ga neću, nehotice počiniti, ali prijatelju, osim što sam bio OSO (ovlaštena službena osoba ), u autu sam imao dvije {#}  {#} curice i nije mi padalo na pamet dovoditi u opasnost najprije njihove živote ali niti svoj, a btw, bi li ti vadio mast glanc novom autu, kojeg si TI svojim novcima kupio {#}, da te čujem??

Činjenica da sam se legitimirao pokazuje dvije stvari; 1, to ti je obvezno kada si policajac, prema kolegi policajcu jer on "mora" znati tko je ispred njega i s kim ima posla, jer to uvelike olakšava i pojednostavljuje stvar. Sada će se naći netko tko će reći da su to povlastice, pa možda i jesu, ali i štrik oko vrata ako nešto smrdam i to mi se vrlo lako obije o glavu "jer sam se legitimirao, to je kao 2 stvar, stavr kada sebe izlažeš u javnost i priznaješ da si nešto napravio i da si tu bio.

Ako me već kritiziraš, ajdmo rezimirati stvar ovako; zašto me dečki nisu sačekali kod uredno parkiranog automobila, obzirom nisam bio u prolasku kroz Jasku, već sam bio u Jasci od nekih 22.00 pa do iza 01.00 najmanje, i da nisam popio ništa, a prometni mi policajac NIJE ponudio puhanje, mogao je, trebao je, nije, zašto, trebalo bi upitati njega  {#}!

Osobno smatram kako su dečki vidjeli novog u "gradu", pa hajde da ga malo iscimamo, ne bu išlo dečki {#}!

Ako te još nešto interesira, napiši, odgovorim čim prije, bok i {#}!

bed kaže...
ATJLučko kaže...
  Koja je poanta iz ovog mojeg posta pitate se, poanta je da AKO  ne poznajete zakone, tematiku u kojoj ste se zatekli i zapekli, ...

Ne možeš očekivati da će svi građani znati sve zakone. Upravo zato i postoji policija da provodi one nužne, nedvosmislene koje može na licu mjesta. Znaš onu o trodiobi vlasti..

Slažem se Bed, ne moraju svi znati sve zakone, ali ima prekonekoliko njih koji su sveprisutni svakog trenutka oko tebe, mene, svih nas.

Recimo zakon o osobnoj iskaznici, zakon o putovnici, zakon o sigurnosti prometa na cestama, zakon o državljanstvu, zakon o prebivalištu i boravištu, zakon o JMBG-u dok ga je bilo, sada zakon o OIB-u, zakon o javnom redu i miru, da ne nabrajam dalje!

Ali, ti si dužan recimo znati da O.I. nije tvoja imovina, već RH i da ti je dana na korištenje u najboljoj namjeri i povjerenju. U slučaju da je nemaš kod sebe, slijedi ti kazna, mandatna, ako ti je O.I. oštećena, toliko da je slika i tekst neprepoznatljiv, opet ti slijedi kazna zbog oštećenja imivine date ti na korištenje, ima još more toga što si dužan znati onako afirmativno, elementarna kultura, kuiš stari moj {#}!

ATJ Lučko
14 godina
Monopol kaže...

Prijatelju, samo jedna mala lekcija iz metodologije istraživanja prometnih delikata!

1 od 100 km/h do 0 km/h treba ti oko 40 metara za zaustavljanje,

2 od 200 km/h do 0 km/h treba ti oko 120 metara za zaustavljenje,

3 od 300 km/h do 0 km/h treba to oko 360 metara za zaustavljanje,

i to sve ako su uvijeti na cesti IDEALNI, a nisu uvijek, primjeti uzorak povećanja puta.

1 100 km/h = 27,7 m/s,

2 200 km/h = 55,55 m/s,

3 300 km/h = 83,33 m/s,

vjerujem da si pažljiv vozač, ali ima još jedan detalj, u stvari dva;

1 kakav auto voziš (da previše ne generaliziram, benzin/dizel, jači/slabiji, ...),

2 automobil koji voziš, u kakvom je stanju, tip top ili samo što se ne raspadne {#}??

Mala digresija, sigurniji si ti, u što ili od čega kada voziš uber 200 km/h {#}?!

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Monopol kaže...

Prijatelju, samo jedna mala lekcija iz metodologije istraživanja prometnih delikata!

1 od 100 km/h do 0 km/h treba ti oko 40 metara za zaustavljanje,

2 od 200 km/h do 0 km/h treba ti oko 120 metara za zaustavljenje,

3 od 300 km/h do 0 km/h treba to oko 360 metara za zaustavljanje,

i to sve ako su uvijeti na cesti IDEALNI, a nisu uvijek, primjeti uzorak povećanja puta.

1 100 km/h = 27,7 m/s,

2 200 km/h = 55,55 m/s,

3 300 km/h = 83,33 m/s,

vjerujem da si pažljiv vozač, ali ima još jedan detalj, u stvari dva;

1 kakav auto voziš (da previše ne generaliziram, benzin/dizel, jači/slabiji, ...),

2 automobil koji voziš, u kakvom je stanju, tip top ili samo što se ne raspadne {#}??

Mala digresija, sigurniji si ti, u što ili od čega kada voziš uber 200 km/h {#}?!

Naravno auto je srednje klase, normalan nije ni bitno VW 5.

Normalno tip top stanje 17 felge kočnice i ostalo sve kako treba sa krntijom se nebi usudio...

Ja pažljiv vozač sa 200 km/h sam sigurniji od alkoholičara i nepažljivih zato kaj cu bolje predvidjeti/prilagoditi situaciju i pravilno reagirati za razliku od nepažljivih ili pijanaca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 15:40 (Monopol).
14 godina
neaktivan
Hoces si sam potraziti statistiku kolko ljudi nastrada od alkohola u prometu ili ti i to moram nacrtat?
14 godina
neaktivan

Vidim nema se smisla raspravljat, u dalje mislim da su najveci ubojice oni koji sjedaju za volan pod utjecajem alkohola ( a i statistike kazu ) ...

Ne kazem da nije opasno, ali je manje opasno od nepažljivih i pijanih!

P.S: danas je super dan za +200! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 18:08 (Monopol).
14 godina
neaktivan

Da samo pridodam.... drugačije sa 200 km/h na nulu koči mecedes, bmw, audi, ferrari... itd nego moj golf. Poanta je uz alkohol i neprilagođenu brzinu važan faktor je i sam auto.

There are no stupid questions, just stupid people
14 godina
neaktivan
073 kaže...

Da samo pridodam.... drugačije sa 200 km/h na nulu koči mecedes, bmw, audi, ferrari... itd nego moj golf. Poanta je uz alkohol i neprilagođenu brzinu važan faktor je i sam auto.

Nece trebati kociti sa 200 na 0-u! {#}

14 godina
neaktivan
Monopol kaže...
073 kaže...

Ha?

14 godina
neaktivan
073 kaže...
Monopol kaže...
073 kaže...

Ha?

Daj neki dokaz da Mercedes,BMW,Audi bolje koče od VW 5.

14 godina
neaktivan

Ovisi koji BMW, merc i sl... BMW5 sa diskovima ko moji cijeli kotači koći bolje, budi uvjeren, merc SLR još bolje {#} i imam golf4... koji ide približno 200 (-kojih 20ak km/h) {#}

+ moj golf se na svojoj max brzini koja nije ni 200 puno nestabilnije ponaša nego BMW 5 kad lupa u blokadu ...

14 godina
neaktivan
073 kaže...

Ovisi koji BMW, merc i sl... BMW5 sa diskovima ko moji cijeli kotači koći bolje, budi uvjeren, merc SLR još bolje {#} i imam golf4... koji ide približno 200 (-kojih 20ak km/h) {#}

+ moj golf se na svojoj max brzini koja nije ni 200 puno nestabilnije ponaša nego BMW 5 kad lupa u blokadu ...

Treba uspoređivati aute istog cijenovnog razreda...

14 godina
neaktivan

Treba uspoređivati aute istog cjenovnog razreda jer kad pijanci navale na ceste (a o tome ovdje ugl pričamo) svi od reda imaju aute poslagane po kategorijama.

Pijanac u golfu 4 koji juri 160 na sat je opasniji od trijeznog tipa koji sa bmw5 juri 230

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 18:56 (073).
16 godina
neaktivan

...heh...po našim je zakonima, klinac koji u parku puši travu, opasniji od concorde-a...{#}

...kaos...
14 godina
Monopol kaže...
073 kaže...
Monopol kaže...
073 kaže...

Daj neki dokaz da Mercedes,BMW,Audi bolje koče od VW 5.

Po mojem skromnom mišljenju, puno ti je važnija nova ispravna guma od kočnica, jer ako imaš ćelestonke ili naiđeš na aquplaning, bez obzira na Golf 1.9 TDI TAS ili BMW M5, ti si ili samo katapulrtiran u zrak ili nebo, ili si kaput {#}!

Jurra kaže...

...heh...po našim je zakonima, klinac koji u parku puši travu, opasniji od concorde-a...{#}

Concorde više nije opasan, zabranili mu lićati {#}  tako da ulogu prezuima B 1B američanski {#}!

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

ovo je "offtopic", ne radi se oko naseg drustva, ali ima vjerojatno primjera kod nas

Dodala me neka cura iz italije na facebooku, 16 godina i deklarira se kao lezbijka... skoro napravih /faceplant kakve fiks ideje imaju današnji klinci

'butelja kvalitetnog bijelog vina, veliki čevapi s lukom, dobra mjuza... Zar život može biti bolji?' počivao u miru, EnlightenedPhoenix
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 20:31 (p4c1j3nt).
16 godina
protjeran
p4c1j3nt kaže...

ovo je "offtopic", ne radi se oko naseg drustva, ali ima vjerojatno primjera kod nas

Dodala me neka cura iz italije na facebooku, 16 godina i deklarira se kao lezbijka... skoro napravih /faceplant kakve fiks ideje imaju današnji klinci

Što se čudiš, u školi od jedne frendice lik je rekao da mora nešto važno reć na SRO-u i ustao, objavio da je p*der (ima 14-15 god.)

WP
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice