Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.311.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Danny_HR kaže...

Postoji li neka mogućnost tužbe protiv države koja je svjesno štitila kriminalca? Nešto, bilo što?

Ima.

Promjena ustava.

18 godina
neaktivan

Početkom mjeseca sam napisao post o ovakvom tipu kriminalaca, zapravo sličnom, ali se radi o istoj bolesnoj motivaciji i kako to vrlo često opet završava. Na veliku žalost još jedan izgubljeni nevini život radi ovakvih monstruma koji će dok god ih se pušta da uživaju u svojim "pravima" to debelo iskorištavati na štetu nevinih. Za ovakve nema nikakve resocijalizacije, ustanova za liječenje i sl. i nikada nećete biti sigurni pored njih. 

Već sam oguglao i postao ravnodušan prema ovakvim situacijama, kada mu suđenjem nedvojbeno dokažu silovanje i ubistvo odmah iz sudnice za štrik i najbližu banderu da visi  jer više niti vrijedi niti zaslužuje. 

Možete tlapiti o ljudskim pravima koliko hoćete, ali tko god  namjerno iz niskih pobuda ugasi tuđi nevini život zaslužuje istu kaznu i ko ga je*e. 

Budala bio, budala ostao...
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Na veliku žalost još jedan izgubljeni nevini život radi ovakvih monstruma koji će dok god ih se pušta da uživaju u svojim "pravima" to debelo iskorištavati na štetu nevinih.

Mislim da se još uvijek traga za djevojkom. Dakle, postoji mogućnost da je živa, a iskreno se nadam da je.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 14:31 (Minoza).
18 godina
boxer kaže...

Početkom mjeseca sam napisao post o ovakvom tipu kriminalaca, zapravo sličnom, ali se radi o istoj bolesnoj motivaciji i kako to vrlo često opet završava. Na veliku žalost još jedan izgubljeni nevini život radi ovakvih monstruma koji će dok god ih se pušta da uživaju u svojim "pravima" to debelo iskorištavati na štetu nevinih. Za ovakve nema nikakve resocijalizacije, ustanova za liječenje i sl. i nikada nećete biti sigurni pored njih. 

Već sam oguglao i postao ravnodušan prema ovakvim situacijama, kada mu suđenjem nedvojbeno dokažu silovanje i ubistvo odmah iz sudnice za štrik i najbližu banderu da visi  jer više niti vrijedi niti zaslužuje. 

Možete tlapiti o ljudskim pravima koliko hoćete, ali tko god  namjerno iz niskih pobuda ugasi tuđi nevini život zaslužuje istu kaznu i ko ga je*e. 

Jos uvijek nisi naucio.

Ti bi nasiljem protiv nasilja i takve fore.

Boxer, hebiga, ne cudi me.

Srecom ne razmisljaju svi rukama i nogama, neki upotrebljavaju i mozak i pokusavaju doci do sustine problema i rijesiti ih, tj. sprijeciti.

Dakako, ti ovaj incident koristis kako bi promovirao svoju vladavinu nasilja i primitizma, dok uopce ne uzimas u obzir da se ovakav kriminal dogodio zbog propusta u zakonodavnom sustavu i drustvu, a ne zato jer se ne koriste tvoje nacisticke metode.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 15:10 (Psiho246).
16 godina
neaktivan

Sad će krenuti spike - ajmo ga razumjeti. {#}{#}{#} Cure,cure.. Treba ga na kolac nabiti i amen. Ne znam uopće o čemu pričate, ali prilično je lako sraćkati iz sobe u uredu, sa fotelje u sobi kod kuće i slično, a što je ta mala prošla - iskreno mislim da joj smrt dođe kao nagrada. Što je u biti najbolji opis monstruoznosti čina, takvo čeljade silovati, zadaviti i pljas u rijeku.

Najbolje od svega, ako se tu išta može pozitivno okarakterizirati, je što je ovaj lik patološki lažljivac, i više sam sebi ne vjeruje, tako da dok policija službeno ne nađe tijelo i ne urade sudski vještaci i medicinari svoj dio posla - nade ima. Kako je netko i napisao lako moguće da je zbog atraktivnog izgleda i potencijala u godinama prodana vani u roblje, ili nešto slično.

Trgovina organima isto nije isključena, ali grozim se toga i pomisliti..

Ne znam, kako god mislim da bi tipa najmanje trebalo doživotno zatvoriti iako sam u ovakvim serijskim slučajevima i kod ovakvih bolesnika ponavljača - recidivista, itekako za smrtnu kaznu. Ne vidim na koji način bi nas to izjednačilo s takvim neljudima, pa upravo smo mi ti koji ćemo njegovom smrću poštediti društvo šljama i dati primjer ostalima da će im se odsjeći glave ili im kolac proći kroz pak..pa neka siluju koga znaju doma.

Mislim da bi kazne trebali ne postrožiti, nego radikalizirati. Tim više što smo susjedi sa popriličnim brojem svakojakog šljama, iz BiH, Srbije itd. Bez imalo ustezanja i predrasuda, naši luđaci nisu med i mlijeko, ali ne trebamo još i tuđe tolerirati.

Da se ovakav psihopat nesmetano kreće kroz 5 država meni ne ide u glavu. I to godinama. Pa šta je to, Rambo jbte?! Prije bi rekao da su sustavi zaista apsolutno zakazali..ali ono, no shit dream..a kad nisu?

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
boxer kaže...

Jos uvijek nisi naucio.

Srecom ne razmisljaju svi rukama i nogama, neki upotrebljavaju i mozak i pokusavaju doci do sustine problema i rijesiti ih, tj. sprijeciti.

Dakako, ti ovaj incident koristis kako bi promovirao svoju vladavinu nasilja i primitizma, dok uopce ne uzimas u obzir da se ovakav kriminal dogodio zbog propusta u zakonodavnom sustavu i drustvu, a ne zato jer se ne koriste tvoje nacisticke metode.

Tebi nije jasno da rehabilitacija nikad nije dokazana niti uspjela. Shvaćaš? Američki sustav zatvaranja dokazao je da se nitko ne rehabilitira i nedavno si mogao pročitati o tome rad grupe doktora psihologije i psihijatrije (naći ću ti link).

Sociopati postanu samo trošak. Likvidacija je prikladnija iako, po nekim moralnim smjernicama, nije "humana".

Jedna jedina stvar, koju smatram problemom smrtne kazne, su nevino osuđeni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 15:34 (naxeem).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
EraserHead kaže...

Ili da netko njemu tj. njegovoj kćeri isto napravi.

? Sto mu je kcer kriva sto ima psihopatu za oca!?

ma nisam mislio da treba isto napravit njegovoj kćeri...nego da ne postoji ni približna kazna adekvatna njegovom zločinu...osim smrtne...tj el. stolice ili šta već slično

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 15:40 (EraserHead).
18 godina
neaktivan
Kako ne shvaćate da je smrtna kazna sve samo ne kazna.

Da mogu birati doživotni zatvor ili smrtnu kaznu odabrao bih smrtnu kaznu svaki put.

Doživotni zatvori i društveno koristan rad!
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
Cemetary gates
16 godina
Danny_HR kaže...
Kako ne shvaćate da je smrtna kazna sve samo ne kazna.

Da mogu birati doživotni zatvor ili smrtnu kaznu odabrao bih smrtnu kaznu svaki put.

Doživotni zatvori i društveno koristan rad!

Pa naravno, bolje odma umrit (smrtna kazna) nego cili život radit ni za šta i na kraju opet umrit.

Bia bi lud onaj ko bi izabra doživotnu.

Peace means I'm reloading my gun.
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pa doživotno u zatvor i natjerat na rad za društvo.
To mu je veća i korisnija kazna od ubijanja.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan

Na kraju će ispasti da je povezao i Britt Lapthorne Bog te ubio..

Cemetary gates
18 godina

Treba njemu u zatvoru poslati Big Boba (iz Harold i Kumar filma tko je gledao, znati će {#}) pa neka ga guzi po cijele dane. Niti jedna kazna nije dovoljna za ono što je napravio. Za zatvor jesam, ali neki najgori sa najgorim uvjetima i zločincima pa neka se na njemu iživljavaju. A poznato je da to ostali zatvorenici vole kada im dođe silovatelj djece i maloljetnika pa onda ide vlakić na njemu.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
18 godina
neaktivan
Minoza kaže...
boxer kaže...

Na veliku žalost još jedan izgubljeni nevini život radi ovakvih monstruma koji će dok god ih se pušta da uživaju u svojim "pravima" to debelo iskorištavati na štetu nevinih.

Mislim da se još uvijek traga za djevojkom. Dakle, postoji mogućnost da je živa, a iskreno se nadam da je.

Ja se iskreno nadam da je živa i to bi bilo odlično, no kako vrijeme prolazi sve se bojim, iako je tip prema opisu patološki lažljivac, bio bi lud da prizna silovanje i ubistvo. 

Psiho246 kaže...

Jos uvijek nisi naucio.

Od tebe nemam što naučiti, definitivno nisi inspirativan ni po kojem pitanju osim po kako sam već ranije rekao pisanju pro forme postova. Daj me nemoj nasmijavat, baš ćeš ti smoto doći do suštine problema i još ga riješiti i spriječiti. {#}

Ako je tebi vrlo potencijalno ubistvo "incident" nemam što više reći jer do tvoje zakržljale sive mase neće moći doprijeti ništa. Nije se ovo čudo desilo prvenstveno zbog propusta sistema nego zbog njegove sklonosti tome, a sistem kao takav je pun rupa i veoma je suvišno upućivati na njega jer utopijskog sistema nema, to se dešavalo prije, sada a dešavat će se i  kasnije. Zapitam se gdje ti živiš i jesi li svjestan u situacije, digneš li ikad glavu iz pijeska i promotriš realno stvari oko sebe, jer imam dojam kao da si u polusnu. Ne oslanjaj se na sistem jer sistem nije takav da će te zaštiti u onom smislu u kojem zamišljaš. Zajebi ti deklarativno proklamovana prava i obaveze kada nisi siguran. 

Tip je oženjen i ide silovati i ubijati 17-godišnjakinju? Ko ga je*be nek visi, bolje nije zaslužio, a sistem je pušiona a ti si naivčina bez iskustva.

Budala bio, budala ostao...
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 15:59 (boxer).
16 godina
neaktivan

Treba ga ubit, ja bi ga razapeo na križ i polomio mu noge s maljom. I ostavio ga da krepa.

Treba počet ubijat te bolesne ljude, možda se onda i drugi bolesnici počnu ponašat drukčije, jer će možda razmislit prije silovanja.

A vidim da bi neki ih slali i na društveni rad, zašto ?

Pa da opet nekoga ubiju i pobjegnu.

I ja bi volio da je Antonija živa

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 16:04 (Praetorian1).
18 godina
naxeem kaže...

Tebi nije jasno da rehabilitacija nikad nije dokazana niti uspjela. Shvaćaš? Američki sustav zatvaranja dokazao je da se nitko ne rehabilitira i nedavno si mogao pročitati o tome rad grupe doktora psihologije i psihijatrije (naći ću ti link).

Sociopati postanu samo trošak. Likvidacija je prikladnija iako, po nekim moralnim smjernicama, nije "humana".

Jedna jedina stvar, koju smatram problemom smrtne kazne, su nevino osuđeni.

Aha shvacam!

Treba ubijat!

Kako mi prije nije bilo jasno!

{#}

Ne dozivljavam te ozbiljno, jer sigurno to nisi.

Ocito previse holivudskih "300" filmova i Spartacusa. Moras shvatiti da to nije stvarnost, to je samo film.

A sto se tice toga da su trosak, pa trosak si i ti ako si korisnik zdravstvenog osiguranja, te ces vjerojatno jednog dana biti umirovljenik. Da i njih ubijemo? Trudnice?

Sve od prvog do zadnjeg trosioci drzavnog proracuna!

Al super su mi ovakve metode, oko za oko, zub za zub.

Svi se zgrazaju nad muslimanima kad lopovu odrezu ruku, ali bi svi silovatelju muda odrezali, ubojicu ubili... itd.

Htio bi vas staviti na mjesto izvrsitelja kazni i onda vam se smijati kako ste uvjereni da ste nekako bolji od tih ubojica i silovatelja, iako ste u slucaju izvrsenja takve kazne izravnjavate s njima.

Ljude se ne moze jednostavno ubijati, osjecam se glupo sto uopce nekome trebam to objasnjavati.

- Psiho246
17 godina
EraserHead kaže...
.....nego da ne postoji ni približna kazna adekvatna njegovom zločinu...osim smrtne...tj el. stolice ili šta već slično

-električni pendrek, nadam se da netreba detaljnije objašnjavati primjenu.

Problem odgovarajuće kazne je uvjek problem društva tj. realnosti, morala, krize... ljudi i svakodnevnih odnosa. Zašto pljačkaš banke krađom od 50.000kn, dobije veću kaznu od direktora koji pokrade molione i gurne firmu u stečaj, ljude na ulicu, koji tom krađom uništi par-stotina obitelji i grad-državu....(?).

Zašto bi 'jedriličar' Ivo, dobio manju kaznu od recimo Saddama? Ja bi 'urara' Ivu osudio na 12 doživotnih teških robija, uz obavezu da plaća stan i hranu i nema slobodnih vikenda.

Stvarnost je drugačija. Zakoni (i kazne) služe da bi ih advokati zaobilazili... Ubojice izlaze iz zatvora (kad hoće), ponekad čak ni ne ulaze u zatvor godinama od presude jer nema mjesta. Naravno, mora im se osigurati hrana, zdravstveno, rad. Često je bolje biti osuđeni kriminalac nego običan čovjek, a još se i zaradi.

Ne, nečudim se više, nit me zanima BigBrother, sjednica vlade, potresi, vulkani, cjepiva za epidemije ili cijena goriva. Srećom BB je završio, no ostale pošasti su i dalje tu...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
boxer kaže...

Od tebe nemam što naučiti, definitivno nisi inspirativan ni po kojem pitanju osim po kako sam već ranije rekao pisanju pro forme postova. Daj me nemoj nasmijavat, baš ćeš ti smoto doći do suštine problema i još ga riješiti i spriječiti. {#}

Ako je tebi vrlo potencijalno ubistvo "incident" nemam što više reći jer do tvoje zakržljale sive mase neće moći doprijeti ništa. Nije se ovo čudo desilo prvenstveno zbog propusta sistema nego zbog njegove sklonosti tome, a sistem kao takav je pun rupa i veoma je suvišno upućivati na njega jer utopijskog sistema nema, to se dešavalo prije, sada a dešavat će se i  kasnije. Zapitam se gdje ti živiš i jesi li svjestan u situacije, digneš li ikad glavu iz pijeska i promotriš realno stvari oko sebe, jer imam dojam kao da si u polusnu. Ne oslanjaj se na sistem jer sistem nije takav da će te zaštiti u onom smislu u kojem zamišljaš. Zajebi ti deklarativno proklamovana prava i obaveze kada nisi siguran. 

Tip je oženjen i ide silovati i ubijati 17-godišnjakinju? Ko ga je*be nek visi, bolje nije zaslužio, a sistem je pušiona a ti si naivčina bez iskustva.

Uuuuu, pravi tudmanovski govor!

Daj molim te, na takvo laprdanje padaju ovce, a iz moje perspektive nisi rekao nista pametnog niti relevantnog.

Kako nije doslo zbog propusta?

Ako je vec osudivani silovatelj, osudavnik za pokusaj silovanja te optuzenik za silovanje na slobodi, definitivno je doslo do debelog propusta i srpske i bosanske i hrvatske policije.

Da su na vrijeme uhitili ovog bolesnika, ovaj se dogadaj ne bi dogodio i to je cinjenica.

Ti sada ponesen emocijama mozes kukati plakati te drzati svoje govore koliko god hoces ali to ne mijenja cinjenice.

A ako hoces uzrok, pa dali su ti ga vec. Ovaj bolesnik je u ratu ocito ostao psihicki slomljen te sigurno pati od nekakvog poremecaja. Tu nema rasprave jer normalna osoba ne ubija i ne siluje.

Da se odmah reagiralo kako treba, kod prve zrtve, danas se ne bi desilo ovo sta se desilo.

Slazem se s tobom da je sustav pun rupa, ne znam zasto si ti zakljucio da ja to ne mislim.

Zapravo znam, lupetas bezveze i uopce ne razmisljas te dolazis do zakljucka bez ikakvog smisla.

Ti si naivan ako mislis da sakacenje i ubijanje rijesava problem.

Valjda si cuo onu: "kakva vlast, takav narod".

Ti bi odlican primjer davao mladezi sa ubijanjima i sakacenjima, odlicno bi rijesio problem!

Zasto se prije nije nitko toga sjetio?? Aha bilo ih je par, povijest ih pamti kao manijake, ubojice, zlocince, a ironicno protiv takvih bi se borio.

Nasilje stvara jos nasilja, te se s vatrom ne mozes boriti vatrom.

Ti si krscanin jel da? Takvo razmisljanje bi ti trebalo biti poznato...

Malo licemjerno od tebe, jel da? {#}

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 16:20 (Psiho246).
16 godina
neaktivan

Kriva je hrvatska što ga nije isporučila srbiji kad je trebalo{#}

F.C LIVERPOOL
16 godina
protjeran

Ili u pravilnom komunistickom govoru,da kazem : "krivi smo mi"...

WP
18 godina
neaktivan
Treba stvarno biti poveci idiot za usporediti visestrukog silovatelja i ubojicu s trudnicom. Ta usporedba ne moze stici od zdrave osobe.

Zamisli cuda: ljudi ce rado uzdrzavati trudnicu, a nece ubojicu i silovatelja svoje djece.

U pi~ku materinu koji mentalitet.
18 godina
neaktivan
Hrvatska drzava je 'epic fail' u svim svojim institucijama: od policije, pravosuda, vlade, zdravstva, skolstva...

Uzas sto je HDZ ucinio.
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Hrvatska drzava je 'epic fail' u svim svojim institucijama: od policije, pravosuda, vlade, zdravstva, skolstva...

Uzas sto je HDZ ucinio.

Šta bi ti rađe da su crveni na vlasti koji žele legalizirati droge i ukinuti vjeronauk u skolama!?

sarkazam; za one kojima treba vremena da shvate

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 17:10 (AA-d00d).
16 godina
protjeran

HDZ nije ni ljeva, ni desna stranka...Oni su lopovi jednostavno...Desnom strankom se moze smatrati HČSP, AHSP, (+-) HSP...

WP
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

http://www.jutarnji.hr/antonia-bilic--paravinja-priznao-ubojstvo--policija-traga-za-tijelom/955607/

Hrvatska je znala da Dragan Paravinja, koji je jučer priznao ubojstvo Antonije Bilić, živi u Hrvatskoj, nakon što je u Srbiji počinio kazneno djelo silovanja, ali ga nije izručila 2007. jer je on državljanin Hrvatske, čiji ga ustav štiti od izručenja, izjavio je danas glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

...

Postoji li neka mogućnost tužbe protiv države koja je svjesno štitila kriminalca? Nešto, bilo što?

Jebo*ih takav Ustav u p** smrdljivu. Tolko kretenskih stvari ima u njemu da je to za nepovjerovati, a ovakve stvari koje bi i idiotu bile očite da ne valjaju, takvih ih je pun... Jbm mater kak sam sad ljut i isfrustriran...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
neaktivan

Evo kad već pričate o strankama mislim da u Hrvatskoj nema poštene desne stranke. HDZ se nemože više nazvati desnom strankom jer se zna ko su i što su bili prije rata a sad pod krinkom hrvatstva pljačkaju državu. A što se tiče drugi tobože desničarskih stranaka HSP( Đapić uništio ono malo što je valjala, potjerao Ružu Tomašić, Tončija Tadića, Rožića...) , AHSP(koji su ti?), HČSP( Ej ovakvih likova nema nigdje o njima se netriba ništa reći )... Možda ovaj Hrast nešto novo donese neznam{#}

Arma 2-Chiko
17 godina
protjeran

Ja sam stopirao 4 godine zaredom (srednja škola), da dođem od doma do želj. kolodvora (5km udaljenost).

Ima svega i svačega, al nikad problema.

Ovo s pokojnom Antoniom je užas, jer se kod nas takve stvari jako rijetko događaju, dok vani je to za dobar dan.

Jedan od šofera kaj mi dolaze na poslu, je nedavno opljačkan od autostoperke. Popalila mu novčanik.

Ponekad treba pazit i na stopere Ponekad treba pazit i na stopere
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
15 godina
neaktivan
18 godina
AA-d00d kaže...
naxeem kaže...

Uzas sto je HDZ ucinio.

Šta bi ti rađe da su crveni na vlasti koji žele legalizirati droge i ukinuti vjeronauk u skolama!?

sarkazam; za one kojima treba vremena da shvate

Pa nije moguce da se i ti hvataš ko Muha u Paukovu mrežu, te legalizacije droge to je klasicna greška totalno neupucenih do daske u tu temu a kaj se tice Vjerunauka to ne bi niko ukinul danas sigurno nit Crveni, Žuti pa nit Mali zeleni ili Naranđasti recimo ta vremena su prošla na ovim prostorima.{#}

Poanta je da kod nas niti jedna vlast nevalja u tom je problem, HDZ je normalno najviše jahal na leđima ljudi po svojoj volji pa su najviše krivi ali SDP isto tak nije ništa napravil spomerna vrjednog dok su bili na vlasti i oni su dodali svoje glupandarije na Vagu itekak.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

Nitko od nas ne bi trebo da se šeta sam...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 18:06 (cuspajz).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice