Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.012.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
papalina kaže...
AA-d00d kaže...
..Cisto primjera radi:

Znaci ako je general pomogao u obrani domovine, ali usput ubijao nevine civile to onda neka nitko ne sljivi?

-koga je ubio? Osuđen je po zapovjednoj odgovornosti, za udruženi zločinački pothvat, ne za ubojstvo koje bi on počinio. (pa ne lupetaj).

Jesam li rekao "cisto primjera radi" ili ti je to slucajno promaklo?

papalina kaže...

AA-d00d kaže...
..Da ali ti to onda svodis na "oko za oko, zub za zub" sto je zapravo los nacin razmisljanja.

1) -oko za oko, je jedano od osnova prava.

2)  možda nije 'lijepo' ali je pravedno (u slučaju nedostatka boljeg rješenja).

1) E bas i nije. Mozda tamo u planinama Afganistana, ovdje ne.

2) To moze ici skroz u krug. Oni su ubili nase nevine civile, za osvetu mi ubijemo njihove nevine civile za sto ce oni opet krenuti u osvetu itd. itd. itd.

Pravedno bi bilo kazniti odgovorne, a ne ni krive ni duzne.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Pa bas ste kreteni, da tako moram rec.

Kako ste samo uspjeli odvuc temu na Gotovinu iste sekunde.

Eto sto se dogadja s nasim drustovom - treba bacit pogled na postove ove djece koja "ne mogu drzati u sebi" i koja se osjecaju velikima ako koriste rijeci kao sto su 'govnad'...

Jedva cekam da netko uleti i pobrise sve.

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
14 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
..

-nije mi ništa promaklo, citirana je čirava rečenica, dakle nije izvučena iz konteksta... ako si mislio nešto drugo onda imaš problema s izražavanjem. (u tom slučaju, sorry).

-opet govoriš o ubijanju, nevinih, civila.. (seruckaš) i inputiraš. Dali je ubijanje dobro-loše? -to nije dio trenutne rasprave. Ipak, zagrebao si ključni dio, tj, tko je počinio zločin i tko je kažnjen. Osnova pravde (prava, pravednosti..) je da sve koji su zaslužili stigne odgovarajuća kazna. I da, to je istoznačno smislu riječi osveta (ali je civiliziranija).

-sve pet, samo malo više preciznosti i NHF.

riba ribi ... (ponovi brzo).
17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
papalina kaže...
AA-d00d kaže...
..

1) -nije mi ništa promaklo, citirana je čirava rečenica, dakle nije izvučena iz konteksta... ako si mislio nešto drugo onda imaš problema s izražavanjem. (u tom slučaju, sorry).

2) -opet govoriš o ubijanju, nevinih, civila.. (seruckaš) i inputiraš. Dali je ubijanje dobro-loše? -to nije dio trenutne rasprave.

1) Sorkač({#}) ali jesi izvukla iz konteksta.

2) Citirala si moju izjavu gdje prigovaram kolegi forumasu za taj "oko za oko, zub zub", jer sam njegov post i shvatio na nacin kako moze biti pravedno da je onaj tamo neki dobio 5g za Vukovar gdje je ubijeno puno vise ljudi a Gotovina 24 godine zbog 20tak ljudi, i napominjes da je to osnovno pravo (osveta). I da li je ubijanje dobro/loše je dio rasprave jer zaprepastujuce je koliko ljudi, ovdje na forumu, unatoc nevinim ubijenim ljudima uzdize* određene osobe kao da je ubijanje dobro.

*do te mjere da ako im se ta osoba po*ere u tanjur oni bi to i pojeli.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 0:47 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan

Sumnjam da je "citirala"...

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
16 godina
neaktivan

...osobno me živcira sva ova histerija, propaganda i previše prostora na državnoj televiziji oko posljednjih
dogadaja...

mislim da ovoj državi kud i kamo više šteti sluganstvo i dodvorništvo naših politicara prema toj istoj evropi...
nedavno sam bio zatecen, kad sam na teletekstu procitao da je M. Platini na svoj osobni zahtjev bio
primljen kod predsjednika Josipovica jer do predsjednice vlade nije mogao doci zbog nemira na trgu...
taj isti Platini, u bilo kojoj evropskoj državi, bi na svoj osobni zahtjev mogao biti primljen jedva kod kakvog
zamjenika ministra za sport i kulturu...tek toliko, da se zna red stvari i da je došao u jednu evropsku zemlju,
a ne tamo nekakvu banana republiku...
treba li onda nekoga cuditi kad na državnoj televiziji vidimo Josipa Frišcica kako se na ulazu u vijece evrope
klanja vratarima...

hrvatska je napravila presedan u svjetskoj povjesti cinjenicom da je to jedina zemlja koja je generale
pobjednicke vojske izrucila sudu, a da bi to mogla išla je toliko daleko da je cak mijenjala ustav i sad
se tobože cude presudi...

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 0:59 (Jurra).
17 godina
tnakir kaže...

Svi se to pitaju:

Uvik mi popravi dan :)

Kerum ko Kerum kaj se moze ništa, još kad vidiš da je takva osoba na vlasti jezuš kristuš.{#}{#}

http://tinypic.com/m/ebeud3/2

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina

Evo malo moderatorske "mudrosti":

opet ste zabrijali s Gotovinom iako smo više puta rekli da ne forsirate teme koje se brzo izrode u divljanje.

Dežurni kalimeri koji jako vole sudjelovati u takvim temama, a onda prijavljuju druge forumaše koji se s njima ne slažu ili ih malo podboče da se slučajno nisu usudili ikoga prijaviti jer će prvi karton koji odapnem ići njima, a onda lock na temu. 

Dobra zabava. 

This space for rent!
17 godina
protjeran

najveći problem našeg društva pa tako i BUg foruma jest kako biti *eben a ostati pošten.

hoćete i ovce i novce !

ne ide prika to tako.

ili si informatički forum, ili nisi, ili zaključaš temu ili ne zaključaš koja nema veze s informatikom, a ne da moderatori tumaraju k`o guske u magli pa jedan zaključa temu o Thompsonu, drugi je otključa i slične "društvene" teme.

ili si trudan ili nisi, ili si mrtav ili nisi, nema između. {#}

Operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) je velika vojna operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostav
17 godina
neaktivan

Ima između, dozvoljene su sve teme osim onih koje će uzrokovati netrpeljivost i svađu.

Nazovi to lažnom trudnoćom ako te veseli.

P.S. Gore si rekao da nije sve crno i bijelo, pa se vodi po tome.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 11:53 (Danny_HR).
16 godina
tnakir kaže...

1. Ni meni to nije jasno, ljudi placu jer je zavrsio u zatvor, od babe do mulaca od 15 godina. Ono wtf!? Doma im umre sestra, brat, uza i sira rodbina pa mu ne placu ni na sprovodu, a vamo placu nad likom koji ide u zatvor?!

2. Gotovina ako je kriv nek stoji u zatvoru do kraja zivota. Ako nije nek izadje iz zatvora i nek dozivi 100 godina u zdravlju i sreci. Sto vise reci.
3. Ako si ubojica, nema tog prijateljstva, nema tog domoljublja, nema tog Boga da lazem za tebe i da te branim.
4. Francek je krojio 200 bogatih obitelji, dogovarao sa Slobom, dijelio BiH, ni zena mu nije puno bolja.

1. Najveći dio tih ljudi izgubio je nekoga/nešto/sve u ratu. Kako misliš da će presudu dočekati preko 100.000 ljudi (Hrvata) protjeranih (ovo namjerno boldam) sa područja Krajine na početku rata? Zar stvarno misliš da njihove emocije nisu vezane uz akciju Oluja koja im je omogućila povratak, a tebi, meni i ostalima omogućila je da imamo cijelu državu i da prestanemo razmišljati do kada će taj je*eni rat trajati?

2. Upravo ovdje krije se onaj glavni dio nezadovoljstva. Što kada čovjek nije kriv, ali potrebno je žrtveno janje, jer "ovi gore" nisu znali što bi zbog toga što su svi oni koje su htjeli goniti mrtvi. To što se mrtve osobe nalaze na presudi u meni izaziva posebno gađenje, ali dobro. Što kaže moral o tomu?

3. Naravno. Mene, recimo, Norac ne zanima previše.

4. A kojih je to, točno, 200 obitelji on skrojio? Zašto je SDP, kada je došao na vlast, odustao od "otkrivanja" tih famoznih 200 obitelji već u startu (hint - velik dio SDP-ovaca na listi)? Zašto ponavljate izlizane fraze poput tih obitelji i još izlizanije dijeljenje BiH. U kojem trenutku, u našoj povijesti, su dokazi postali nebitna stvar za iznošenje "činjenica"?

Ako si već moralist, onda ti treba smetati ovakva presuda. Kako možeš, kao osoba izraženog morala, ignorirati činjenicu da se osude dva čovjeka za:

• iskorištavanje legitimne akcije oslobođenja državnog teritorija za progon Srba, što je šatro dogovoreno na Brijunima, ali nisu dali naredbu za istjerivanje? Neš' ti dokaza u rečenici da "neka civili krenu pa će se i vojska predati, jer moral će otići u ku*ac" i sl. Kako možeš uopće protjerati nekoga dok je njihova vojska uz njih? Kada je "plašenje" postalo jednako djelovanju i kada je samostalna odluka pojedinca da ode postala jednaka vojnom progonu?
  • neselektivno granatiranje, za što je jedna od potkrijepljenih dokaznih tvrdnji to da nisu smjeli gađati Martićev stan, iako je bio vojna meta. Razlog? Pa vjerojatnost da stradaju civili, jer nismo imali "pametne" projektile. U tom slučaju, trebali su jadnog čovjeka ostaviti na miru.
  • ubojstva civila, iako ih nisu naredili niti sudjelovali u njima, a Gotovina nije niti bio u Hrvatskoj. Štoviše, nisu zapovjedno odgovorni za to, ali eto...to je dogovoreno tamo negdje, sa ljudima koji o tomu ne mogu ništa niti reći, jer su mrtvi {#}

Nije problem u kažnjavanju, dapače, ali itekako je problem u žrtvovanju pojedinca da bi se oprala djela većeg broja ljudi, a još je veći problem osude činjenica da sadrži nebulozne stvari poput neselektivnog granatiranja.

Ne znam što nas uopće sve to iznenađuje, a iznenadi me uvijek nanovo.

Pa, zaboga, živimo u državi u kojoj je pripadnik agresorske strane, "gradonačelnik" okupiranog (selektivno granatiranog) Vukovara i "koordinator za državnu upravu RSK", dugogodišnji koalicijski partner Vlade {#}

Dobro je Pervan rekao...Hrvatska je cirkus, samo treba izgraditi tribine oko nje da se ostatak Europe sjedne i dobro nasmije {#}

S druge strane, možda neki pomak na vidiku? -> http://www.jutarnji.hr/novi-zakon-o-visokom-obrazovanju--ukidaju-se-skolarine--mijenjaju-ih-upisnine--odzvonilo-je-profesorima-torbarima/940262/

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 13:33 (eevek).
15 godina
neaktivan

Nije toliki problem Franjo Tuđman. Problem je Gojko Šušak i taj oružano-narko-šverc posse. Predlažem čisto malo informacije i edukacije za početak.

Tema : Izvlačenje tenkova iz obrane Vukovara u jeku borbi za grad, farbanje i prodaja Kuvajtu.

http://www.sssbjt.hr/dragotadic/list.php?ploca=Dnevnik&redar=2008-07-10&kreda=vadi&lekcia=Hrvatski%20bog%20Stranac#III.

Pa fino listajte dolje i informirajte se, tko je to potvrdio, od mladog Jastreba, Tusa, Stipetića, itd.

Franjo Tuđman? Nije napravio ništa da spriječi zle namjere.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

Svaka čast Washington Times, izgleda da je cijelom svijetu jasno kaj rade HDZ-ovci samo pojedincima koji glasaju za njih baš ništa nije jasno. {#}

http://www.index.hr/vijesti/clanak/washington-times-izdajnicki-hdz-prodao-hrvatsku-i-gotovinu-da-bi-udobrovoljio-bruxelles/548065.aspx

15 godina
neaktivan

Istina boli Vakaka moj, ali činjenica je da ste(su) hercegovci i bosanci predugo (cca.20g) bili svete krave ove države, bezkompromisni financijeri naoružanja za vrijeme rata, što nitko ne može osporiti, ali upoznajmo i drugu stranu medalje, zašto ne?

Ta druga strana se pita da li je zaista novac od dijaspore u svojoj cijelini potrošen na oružje i pomoć, ili je ipak bilo mnoštvo jednakijih od jednakih, koji su zloporabili dobroćudne namjere hrvatske emigracije i BiH puka.

Meni je nepojmljivo da je Rojs bio vozač autobusa, a da danas ima milijune. O njegovim generalskim zaslugama isto otom potom, iako mu nitko ne može osporiti da je stavio glavu u torbu na Plitvicama kad je trebalo i na tome mu skidam kapu do groba. Vidio sam ipak odnos Gotovine prema ostalim "generalima" na onoj snimci iz Knina. Realno govoreći i bez imalo subjektivnosti - Antiša je za njih sve bio - the vojnik. Oni su kraj njega, na čelu sa Koradeom psihoom, i polupismenim Rojsom djelovali kao gusari i retardi. Pa to je jasno kao dan, to se mora reći.

Zašto su ti tenkovi bili povučeni sa vukovarske bojišnice, pa to je jedno zgodno iako vrlo opasno pitanje dan danas. Nećeš me uvjeriti da je to zato što je Jugoslavija sklopila prije rata sporazum s Kuvajtom {#}{#}, pa su naši ono, bona fides, išli iako Juge više nema, ispoštovati ugovor. {#} Pa to ne bi povjerovao ni sam Šušak.

Zanimljiva je i jedna teza da je 90tih na ovim prostorima pokradeno oko 50 milijardi dolara. Dakle ne milijuna, nego milijardi. Primjera radi, to nam je zaduženje države danas, ali više od toga šteta je preko efekta multiplikatora koji se očituje u rasulu gospodarstva napravljena u valjda 5 puta većem iznosu. Nezaposlene ni ne diram, kao ni razrušene obitelji, samoubojstva, štrajkove i ostale psihičke i fizičke nuspojave koje su nas rasturile kao društvo.

Franjo Tuđman nije uveo famoznih 200 obitelji? Ok, Kutle,Rajić,Todorić i ostali su vjerojatno poduzetnim duhom u jeku rata "namakali" bogatstvo. Ja sam skupljao cro army sličice, njegova djeca autiće, dok sam ja došao do autića, oni su bili na biciklima, ja do bicikla, on na prvom autu, ja sad kad imam auto - njegova djeca imaju dvorac. Life's a bitch zar ne..a čak nisam ni cvjećar bio. A u široj i užoj obitelji imam - vidi čuda, tri branitelja koji su više poludili, nego se prosvjetlili, iz tog rata.

Ok, imam nešto zgodno za Vas glasače HDZ-a. Osporite mi današnjeg Tomića.

http://www.jutarnji.hr/ante-tomic--nisu-krivi-stjepan-mesic-i-ivica-racan--hdz-je-omogucio-kazneni-progon/940264/

Šta je lagao, tekst je strukturno i sadržajno savršeno pogođen. Crno na bijelo, puf.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 15:04 (thedream).
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Istina boli Vakaka moj, ali činjenica je da ste(su) hercegovci i bosanci predugo (cca.20g) bili svete krave ove države, bezkompromisni financijeri naoružanja za vrijeme rata, što nitko ne može osporiti, ali upoznajmo i drugu stranu medalje, zašto ne?

Ta druga strana se pita da li je zaista novac od dijaspore u svojoj cijelini potrošen na oružje i pomoć, ili je ipak bilo mnoštvo jednakijih od jednakih, koji su zloporabili dobroćudne namjere hrvatske emigracije i BiH puka.

Meni je nepojmljivo da je Rojs bio vozač autobusa, a da danas ima milijune. O njegovim generalskim zaslugama isto otom potom, iako mu nitko ne može osporiti da je stavio glavu u torbu na Plitvicama kad je trebalo i na tome mu skidam kapu do groba. Vidio sam ipak odnos Gotovine prema ostalim "generalima" na onoj snimci iz Knina. Realno govoreći i bez imalo subjektivnosti - Antiša je za njih sve bio - the vojnik. Oni su kraj njega, na čelu sa Koradeom psihoom, i polupismenim Rojsom djelovali kao gusari i retardi. Pa to je jasno kao dan, to se mora reći.

Zašto su ti tenkovi bili povučeni sa vukovarske bojišnice, pa to je jedno zgodno iako vrlo opasno pitanje dan danas. Nećeš me uvjeriti da je to zato što je Jugoslavija sklopila prije rata sporazum s Kuvajtom {#}{#}, pa su naši ono, bona fides, išli iako Juge više nema, ispoštovati ugovor. {#} Pa to ne bi povjerovao ni sam Šušak.

Zanimljiva je i jedna teza da je 90tih na ovim prostorima pokradeno oko 50 milijardi dolara. Dakle ne milijuna, nego milijardi. Primjera radi, to nam je zaduženje države danas, ali više od toga šteta je preko efekta multiplikatora koji se očituje u rasulu gospodarstva napravljena u valjda 5 puta većem iznosu. Nezaposlene ni ne diram, kao ni razrušene obitelji, samoubojstva, štrajkove i ostale psihičke i fizičke nuspojave koje su nas rasturile kao društvo.

Franjo Tuđman nije uveo famoznih 200 obitelji? Ok, Kutle,Rajić,Todorić i ostali su vjerojatno poduzetnim duhom u jeku rata "namakali" bogatstvo. Ja sam skupljao cro army sličice, njegova djeca autiće, dok sam ja došao do autića, oni su bili na biciklima, ja do bicikla, on na prvom autu, ja sad kad imam auto - njegova djeca imaju dvorac. Life's a bitch zar ne..a čak nisam ni cvjećar bio. A u široj i užoj obitelji imam - vidi čuda, tri branitelja koji su više poludili, nego se prosvjetlili, iz tog rata.

Svaka ti čast, nisu potrebni nikakvi komentari! Uz Rajića,Todorića,Kutlea ide i Zubak ( dada dobio je one aute koje nikada nije platio i tako se obogatio)...

17 godina
protjeran

tnakir
Zasto se ljude koji su u Vukovaru ostali bez svega ignorira? Zasto im se ne pomogne!?

Zato jer je to bio "incident" (http://www.index.hr/vijesti/clanak/srpski-povjesnicar-kako-kosor-moze-usporediti-incident-vukovar-s-logorom-jasenovac/547684.aspx)

tnakir
Obrani Hrvata svoga, obrani Franceka, obrani Sanadera. Pa oni su stvorili Drzavu. Francek je krojio 200 bogatih obitelji, dogovarao sa Slobom, dijelio BiH, ni zena mu nije puno bolja.

Miješanje svega i svačega, da se zamuti slika. Jedno je obrana domovine od velikosrpske komunističke agresije "JHA" a drugo je interna pljačka koju su iskoristili hrvatski ratni profiteri dok se branila domovina Hrvatska. Franjo je umro 1999. Ne možeš za sva sranja nastala nakon njegove smrti kriviti njega. Što su radili svi ti političari nakon njegove smrti? "Detuđmanizaciju"? Jedino što su radili i rade je pljačka i rasprodaja Hrvatske i sluganska politika i davanje značaja svakom EU birokratu koji dođe u Hrvatsku davati idiotima na vlasti instrukcije kako se ponašati i kako prodavati maglu hrvatskom narodu.

Sanader nije stvorio državu niti je ikada bio miljenik Franje Tuđmana koji je izgleda znao pročitati čovjeka i vidjeti kolika je gnjida Sanader.

Državu je stvorio hrvatski narod a HDZ kao pokret i stranka je imao najveću potporu od hrvatskog naroda da te ideje ostvari. Kasnije su razni oportunisti, komunistićki i udbaški konvertiti ušli u stranku da bi ponovno došli do pozicija moći i stranku pretvorili u lakrdiju a Hrvatima ogadili i državu i sve živo oko nje.

Jedan od svježijih primjera je bila posjeta britanskog ministra pravosuđa Clarkea prije presude generalima:

http://www.jutarnji.hr/presuda-gotovini-ministar-pravosuda-velike-britanije-kenneth-clarke--presude-morate-prihvatiti--a-bunt-branitelja-dio-je-demokracije/939108/

Za dogovore sa Slobom trebaš imati dokaze u suprotnom se radi o insinuacijama za političke i haške potrebe u svrhu "tko nas bre zavadi" i slične šeme koje relativiziraju krivnju agresora i okupaciju hrvatskih teritorija.

Sanader je gnjida kao i njegov drug doživotni bivši predsjednik Mesić koja je izdala Republiku Hrvatsku zbog ulaska u EU.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/the-washington-times-jadranka-kosor-je-prazni-i-potkupljivi-aparatcik-gladan-moci/541857.aspx

Jadranka Kosor je prazni i potkupljivi aparatčik gladan moći.

tnakir
Gotovina ako je kriv nek stoji u zatvoru do kraja zivota. Ako nije nek izadje iz zatvora i nek dozivi 100 godina u zdravlju i sreci. Sto vise reci.

http://www.jutarnji.hr/osudeni-ratni-zlocinac-marticevac-mitar-arambasic-pobjegao-u-kanadu--hrvatska-mu-dala-putovnicu/940273/

Kanada (zemlja koja se diči demokracijom i poštivanjem ljudskih prava) pruža utočište dokazanom ratnom zloćincu.

pbandov
erm gle, nije stvar u tome, već je prvo, mi nismo ti koji smo zaratili. Mi smo bili napadnuti nespremni, nenaoružani, JNA preuzeo sva oružija tako da prvi dani su se branili samo sa lovačim puškama i pištoljima, što je jako žalosno i što odražava slabost.

Nije istina. JNA je branila ustavnopravni poredak SFRJ od hrvatskih branitelja ("ustaških hordi"), tako je presudio hrvatski sud u presudi Branimiru Glavašu. http://www.udruga-gavran.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1090:presuda-branimiru-glavau-smrtna-je-prijetnja-hrvatskoj-dravi-i-domovinskome-ratu&catid=80:zanimljivosti

tnakir
dogovarao sa Slobom, dijelio BiH

Koliko mi je poznato, Hrvatska Republika Herceg-Bosna odavno ne postoji. Ali zato "Republika Srpska" nastala na etničkom čišćenju Hrvata i Bošnjaka i dalje postoji uz prešutno odobravanje međunarodne zajednice.

Ako si već moralist, onda ti treba smetati ovakva presuda. Kako možeš, kao osoba izraženog morala, ignorirati činjenicu da se osude dva čovjeka za

Gotovina je nacist i jednak je Ratku Mladiću. Jer nije bitno tko je agresor i žrtva i tko brani i oslobađa svoj teritorij od onoga tko je okupirao taj teritorij.

http://www.jutarnji.hr/preduda-generalima-denis-macshane--ante-gotovina-je-heroj-kao-i-nacisti-krivi-za-masakr-u-lidicama-/939902/

Takva usporedba dolazi iz usta spodobe koji je ove godine izbačen iz parlamenta i Laburističke stranke zbog lažnog prikazivanja troškova. Da ne govorimo koliko je smješno britansko (englesko) moraliziranje o zločinima a svoj imperijalizam (kojeg i dalje provode, jedino što za to plaćaju cijenu jer će u nekoj doglednoj budućnosti biti manjina u vlastitoj zemlji uslijed pojačanog dolaska i ekspanzije stanovništva njihovih bivših kolonija) su zaboravili.

Ako se priča o odgovornosti Gotovine i akciji Oluja, onda treba priupitati SAD, što se radilo. Jer je SAD također pomogao u akciji Oluja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 16:08 (the_tux).
16 godina
neaktivan
lijepo obajšnjeno... ali stvarno ne bi trebali shvaćati index.hr, jutarnji i večernji kao izvor istine... ne mislim konkretno na tvoj post tux ali ti ih naredao... mislim da se zna kak oni funkcioniraju i po čijim naputcima. nema tih 100€ za koje novinar neće napisati što se zapravo "točno" dogodilo...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
protjeran
eterna luchar kaže...
lijepo obajšnjeno... ali stvarno ne bi trebali shvaćati index.hr, jutarnji i večernji kao izvor istine... ne mislim konkretno na tvoj post tux ali ti ih naredao... mislim da se zna kak oni funkcioniraju i po čijim naputcima. nema tih 100€ za koje novinar neće napisati što se zapravo "točno" dogodilo...

Dobro ja to znam. Mediji miješaju istine, laži i poluistine da više ne možeš u ništa biti siguran.

Samo s vremenom se vide određeni događaji koji nastupaju a mogli su se isčitati iz pojedinih medijskih istupa političara i njihovih izjava.

16 godina
thedream kaže...

A što bi ti sa tenkovima (iz područja Gradiške btw) koji su bili bez sustava za upravljanje ispaljivanjem, ili ti vatrom? Pretpostavljam da biste vi za čas napravili hrvatsku inačicu sustava, s obzirom da zbog embarga nismo mogli uvesti potrebnu tehniku.

Ako niste znali, sustav je postavljen tek u Kuvajtu i tek tada su ti tenkovi bili u potpunosti iskoristivi. I čemu vam koristi takav tenk ako morate ručno odraditi posao, a imali smo 55-ice?

Inače, uzmimo za primjer da su ti tenkovi bili u savršenom redu...što biste vi napravili sa 15 tenkova u Vukovaru..u gradu koji je sinonim za neopravdanost oklopnog ratovanja i u gradu na koje je sručeno preko 1000 komada tenkova? Jednako tako, stvarno mislite da je to samo tako poslano, bez nekakve kompenzacije (osim novca)?

Što se Tomića tiče...slažem se većim dijelom, ali, kao i u slučaju tenkova gore, lako je izvući stvari iz konteksta i predstaviti jedno gledište.

Ako ćemo pošteno, samo HSP, od stranaka, nije glasovao za zakon o suradnji sa Haagom...dakle, sve ostale stranke krive su, a ne isključivo HDZ.

Ako ćemo dalje o famoznih 200 obitelji, iako je sve to skupa više inputirano sa strane, plan i ne bi bio da bude 200 tajkuna tipa Kutle, nego 200 već imućnih obitelji na kojima bi se osigurala stabilnost.

Inače, sama teorija nije ništa novo, a za detalje o teoriji bogate elite kao nositelju razvoja i stabilnosti treba pitati gđu Pusić koja je o tomu pisala još u Jugi.

Postoji razlog zašto političari u meni izazivaju gađenje, a krije se u samom načinu rada tih pojedinaca, kao i onih koji uporno iskrivljuju stvari, ili ih se trude prikazati samo u određenom svjetlu.

Baš sve ima (najmanje) dvije strane.

15 godina
neaktivan
eevek kaže...
thedream kaže...

A što bi ti sa tenkovima (iz područja Gradiške btw) koji su bili bez sustava za upravljanje ispaljivanjem, ili ti vatrom? Pretpostavljam da biste vi za čas napravili hrvatsku inačicu sustava, s obzirom da zbog embarga nismo mogli uvesti potrebnu tehniku.

Ako niste znali, sustav je postavljen tek u Kuvajtu i tek tada su ti tenkovi bili u potpunosti iskoristivi. I čemu vam koristi takav tenk ako morate ručno odraditi posao, a imali smo 55-ice?

Inače, uzmimo za primjer da su ti tenkovi bili u savršenom redu...što biste vi napravili sa 15 tenkova u Vukovaru..u gradu koji je sinonim za neopravdanost oklopnog ratovanja i u gradu na koje je sručeno preko 1000 komada tenkova? Jednako tako, stvarno mislite da je to samo tako poslano, bez nekakve kompenzacije (osim novca)?

Što se Tomića tiče...slažem se većim dijelom, ali, kao i u slučaju tenkova gore, lako je izvući stvari iz konteksta i predstaviti jedno gledište.

Ako ćemo pošteno, samo HSP, od stranaka, nije glasovao za zakon o suradnji sa Haagom...dakle, sve ostale stranke krive su, a ne isključivo HDZ.

Ako ćemo dalje o famoznih 200 obitelji, iako je sve to skupa više inputirano sa strane, plan i ne bi bio da bude 200 tajkuna tipa Kutle, nego 200 već imućnih obitelji na kojima bi se osigurala stabilnost.

Inače, sama teorija nije ništa novo, a za detalje o teoriji bogate elite kao nositelju razvoja i stabilnosti treba pitati gđu Pusić koja je o tomu pisala još u Jugi.

Postoji razlog zašto političari u meni izazivaju gađenje, a krije se u samom načinu rada tih pojedinaca, kao i onih koji uporno iskrivljuju stvari, ili ih se trude prikazati samo u određenom svjetlu.

Baš sve ima (najmanje) dvije strane.

Editirao sam nakon čitanja vlastitog posta par puta. Smjer u kojem tema ide je prikladniji za Forum.hr, nego za BOL. Pričajmo o društvu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 17:26 (thedream).
17 godina
eterna luchar kaže...

Ne sudi po sebi. Kao i obično ovakvi postovi više govore o onome tko ih piše nego o onome o kome pišu. Koji se to novinar prodao za 100 eura, daj njegovo ime i točan primjer kad se i kome prodao, te zašto se to odnosi na sve druge novinare, a ako nemaš konkretan podatak - lagano odskakući u troskocima s drugim trolovima. 

Istina, ima glupih, zlonamjernih, smotanih, neartikuliranih, zbunjenih ili samo lijenih novinara koji pišu svašta, ali ova dječje gluposti s novinarima koji "pišu za 100 eura" sačuvaj za sebe i ekipu na zidiću.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Evo jedan fenomenalan članak koji vrijedi pročitati i proslijediti dalje...

"Ante Tomić: Džabe vam je danas vikati. Imate li išta protiv Haaga, krivica je samo vaša. Naprosto niste smjeli glasati za HDZ."
http://www.jutarnji.hr/ante-tomic--nisu-krivi-stjepan-mesic-i-ivica-racan--hdz-je-omogucio-kazneni-progon/940264/
If creativity is a field, copyright is the fence.
15 godina
Drago kaže...
eterna luchar kaže...

Ne sudi po sebi. Kao i obično ovakvi postovi više govore o onome tko ih piše nego o onome o kome pišu. Koji se to novinar prodao za 100 eura, daj njegovo ime i točan primjer kad se i kome prodao, te zašto se to odnosi na sve druge novinare, a ako nemaš konkretan podatak - lagano odskakući u troskocima s drugim trolovima. 

Istina, ima glupih, zlonamjernih, smotanih, neartikuliranih, zbunjenih ili samo lijenih novinara koji pišu svašta, ali ova dječje gluposti s novinarima koji "pišu za 100 eura" sačuvaj za sebe i ekipu na zidiću.

Gledaj recimo što se dogodio s Pukanićem, em je pisao istinu i nije uzimao novac razotkrivao afere i onda su ga ubili. Od Pukanića su napravili primjer koji prikazuju kako završavaju "nepodobni".Rijetki su takvi kao on odnosno danas je lakše uzeti novac i bez pogovora napraviti što ti se kaže.

16 godina
thedream kaže...

Editirao sam nakon čitanja vlastitog posta par puta. Smjer u kojem tema ide je prikladniji za Forum.hr, nego za BOL. Pričajmo o društvu.

Pa ova tema je poput naših zakona...preopširna i ne striktno definirana, pa iskorištavamo rupe u istoj {#}

Evo, idemo na društvo.

Volio bih čuti vaše mišljenje o bezglavom bauljanju trgovačkim centrima, vodeći djecu za ruku ili gurajući kolica.

Jesam li ja jedini koji ne shvaća poantu blejanja, poput ovaca, umjesto da sjednete sa djetetom u park npr.?

U subotu sam, silom prilika, parkirao u garaži na Cvjetnom. Na nultu razinu otišao sam stepenicama, jer liftovi su bili krcati i čekalo se na ulaz u iste...jednim dobrim dijelom zbog raznih kolica koja zauzimaju 5 kvadrata, jer za klince danas rade Hummere, a ne kolica.

Gore, ekipica sjedi, vjetar puše, kraj trećine stolova kolica, pije se kavica/pivce.

Kako to da je za djecu "hladno u parku", ali kada starci trebaju nabit' đozle na facu, kao da idu švasat' i pijuckati kavu na vjetru, najednom nije hladno tom istom djetetu?

Pitam se, jesam li ja poremećen što mi takvo "špicarenje" ide na živce...temu bih odmah proširio na gužbe ispred H&M-a. Ne znam jesam li normalan, ili haluciniram u zadnje vrijeme, jer ne vjerujem što sve viđam oko sebe {#}

17 godina

Da Pukanić... Bože sačuvaj - to je kao primjer "pravog novinara"? Reci da ti je 10 godina...

Prvo, tip je bio funkcionalno nepismen.

Drugo, mislim da nije objavio niti jedan članak ili dao da drugi objave koji nije bio dio neke "igre" - bilo kao protuuslugu Sanaderu, Mesiću, Petraču, ovom i onome... Kad mu je trebao Sanader, imao je seriju natpisa o "raspadu u SDP-u" i izmišljenim aferama koje se nikada nisu dogodile, te proročanske "analize i prognoze" koje se nikada nisu ostvarile. 

Zapravo, ovo je jedini primjer tipa koji bi valjda i primio 100 eura da napiše bilo šta, ali su kod njega apoeni bili od druge sorte i opet manje-više nematerijalni.

EDIT:

Evo jedan zanimljiv tekst na tu temu: http://www.nezavisne.com/komentari/kolumne/Ko-je-vlasnik-Nacionala-I-dio-75081.html.

Naravno, s obzirom da piše Kuljiš koji iza sebe ima EPH i tonu repova, treba čitati s rezervom, ali je lijepo gledati sa strane kad se hijene dohvate...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 18:17 (Drago).
17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Jesam li ja jedini koji ne shvaća poantu blejanja, poput ovaca, umjesto da sjednete sa djetetom u park npr.?

A na podu u parku više psećih govana nego trave i cvijeća.

Ono kraj čega ja prolazim i vidim se ne mogu se zvati park za djecu nego minsko polje, leglo bolesti itd. A da ne govorimo i o pametnim vlasnicima koji psa težeg nego tvoje dijete puste da paradira bez uzice. Ja svoje dijete (da ga imam) ne bi sigurno vodio tamo.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
Paolo2612 kaže...

To je već druga stvar - psetomanija {#}

Imam osjećaj da svaka budala ima psa, iz fore.

16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Ono kraj čega ja prolazim i vidim se ne mogu se zvati park za djecu nego minsko polje, leglo bolesti itd. A da ne govorimo i o pametnim vlasnicima koji psa težeg nego tvoje dijete puste da paradira bez uzice. Ja svoje dijete (da ga imam) ne bi sigurno vodio tamo.

Ništa drugo nije niti za očekivati od ljudi sa psihičkim poremećajima. Često ti vlasnici svoje ljubimce smatraju svojom dječicom, makar, ne znam kako ih ne čudi činjenica da druga (prava) dječica ne seru po travnjaku. "Dođi mamici, jesi bio dobar i kakio? Ma bravooo!!!" To je samo problem (ne)sankcioniranja takvih ljudi.

3D dizajner
17 godina
protjeran
Drago kaže...

Da Pukanić... Bože sačuvaj - to je kao primjer "pravog novinara"?

Prvo, tip je bio funkcionalno nepismen.

Drugo, mislim da nije objavio niti jedan članak ili dao da drugi objave koji nije bio dio neke "igre" - bilo kao protuuslugu Sanaderu, Mesiću, Petraču, ovom i onome... Kad mu je trebao Sanader, imao je seriju natpisa o "raspadu u SDP-u" i izmišljenim aferama koje se nikada nisu dogodile, te proročanske "analize i prognoze" koje se nikada nisu ostvarile. 

Zapravo, ovo je jedini primjer tipa koji bi valjda i primio 100 eura da napiše bilo šta, ali su kod njega apoeni bili od druge sorte i opet manje-više nematerijalni.

Drago, od drugih tražiš dokaze i govoriš im da odlepršaju u troskocima a ti ponavljaš isto.

imaš li ikakav dokaz da je pokojni Pukanić bio tako nemoralan, pa da je činio usluge..bla..bla (za koje pare ?? 100€)  kao što drugima spočitavaš ??

zbog tih "izmišljenih afera", kao što je međudržavni šverc duhana Puki je i ubijen.

kad se već spomene Index i onaj kreten Matija Babić, rekao bih da tom mediokritetu vire rukice iz dupeta Zorana Milanovića.

Babić je bar dosljedan, ne mijenja se.

inače, većina naših novinara je jad i bijeda, za nekakvu jadnu vijest bi prodali majku na tržnici.

većina, ne svi.

Operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) je velika vojna operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostav
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 18:23 (Bugofil).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice