Što je najbolje za igranje? XBOX 360, PS3 ili PC?

poruka: 218
|
čitano: 59.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Svi znamo da je PC najbolje za igranje, ali sad mi je počeo ići malo na živce. Izlaze sve brže i brže novi djelovi i jako su skupi i kad uspoređujem PC, XBOX 360 i PS3 izgleda kako je na konzolama ipak najbolje igrati jer grafika nekako super izgleda isto kao i na jačem PC-u (a budimo realni nemaju svi tolike pare za za tako jake PC-e koji imaju iste preformanse u grafici kao PS3 i XBOX 360)  i nemora se nitko brinuti hoće li mu igra raditi ili ne.

Koja vam je platforma draža za igranje?

Ovi koji misle da su konzole bolje neka kažu koja je onda bolja, XBOX 360 ili PS3

17 godina
neaktivan
RE: Što je najbolje za igranje? XBOX 360, PS3 ili
X360
17 godina
neaktivan

Za mene je bolji PS3. Novi PS3 je kao da imas mali kompjutor. Mozes gledat filmove,igrat igrice,ici na internet,slat mail itd.

17 godina
neaktivan

Da je PC postao malo skup za igranje je gorka istina. Ali po mom mišljenju ipak je najbolji jer neke igre jednostavno nemaju smisla na konzolama (RTS,RPG,MMO...).

Što se tiče konzola trenutačno je xBOX 360 bolji (ponuda igara koje su zanimljive i optimizirane) ali kad programeri nauče programirati za 7 jezgri PS3 će rulati...

Ali Wii je sigurno najzabavnija konzola i jednostavno ima dušu... Ono što se od konzole traži: mala, jednostavna za koristiti, zabavne igre (raving rabbits... omg) i najvažnije, kontrole koje su jednostavno wow...

17 godina
moderator

Ako zanemaris razliku u naslovima (ekskluzive za pojedine platforme) a novac ti nije bitan, PC nema premca.

Ako zelis da za odredjenu cijenu (ne znam cijene pojedinih konzola) dobijes zaokruzenu platformu na kojoj hoces da igras i  neces da brines hardverski dok rade igre za nju (citav ciklus konzole-proizvoda na trzistu), onda odes na jednu od konzola po izboru.

Razlika u snazi izmedju pojedinih konzola su manje bitne zbog ovih razloga:

1. Wii je naslabiji a najbolje se prdaje jer je drugaciji

2. PS3 je najjaci al opet nema igara koje to koriste ( Gran Turizmo 5, zasad)

Ja osobno preferiram PC Cool

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan

Prednost konzola je što je kupiš jednom u 5 godina i igraš je do sljeseće verzije. Nemaš nikakve strahove da ti igra neće radit, da ju nećeš moći igrati na max postavkama...

PC bi se trebo nadograđivat svaku godinu dana da bi imao najbolji PC s kojim ćeš igrat sve igre na max postavkama. Ali PC ima velike prednosti nad konzolama. Jednostavnije kontrole, sveopća uporaba (ne samo igranje) itd.       

Što se tiče igara. Danas većina igara izlazi za Xbox 360, PS3 i PC osim eskluziva koje su danas jako brojne, a velika većina ih izlazi samo za konzole što je prava šteta.

Na kraju svoj glas dajem PC koji mi je draži i koje je funkcionalniji. Ali za svaki slučaj imam i svoje konzole PS3 i Xbox 360 koje su mi također drage osobito kada igram ekskluzive.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2008 13:17 (Captain Mitchel).
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...

Izlaze sve brže i brže novi djelovi i jako su skupi

Pa nitko te ne tjera da kupuješ nove komponente kako izlaze. Ja sam, nakon skoro tri godine, tek sada nadogradio PC. Iako ne na najvećoj rezoluciji, do sada sam mogao igrati sve igre koje su me zanimale.

Od konzola sam probao samo PS2 i to neku TPS igru. Odmah sam skužio da bilo kakvo nišanjenje sa kontrolerom nema smisla. U tom pogledu PC je pobjednik jer nema te igre koju na njemu ne možeš igrati.
17 godina
neaktivan

PC-malo komplicirano zbog toga što se treba stalno kupovati nove grafičke i.t.d. da ti igrice rade...Bogataš-previše novaca ali ipak najbolja stvar za igranje...

17 godina
neaktivan
// Mislim da se uopće nemre uspoređivat PC s konzolama. To su 2 različita svijeta. Možda se možemo pitati npr. koja je konzola bolja, ili koji je PC bolji. Npr. kod konzola, da li je bolji PSX2, PSX3, XBOX 360 ili Wii, a kod računala, da li je bolji INTEL, AMD, ATI ili nVIDIA, naravno kod računala je stvar dosta kompliciranija ali lako se uđe u štos s pravilima igre.
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// Mislim da se uopće nemre uspoređivat PC s konzolama. To su 2 različita svijeta.
 Pa baš i nebih rekao da us sasvim različiti svjetovi. Konzole su počele poprimati karakteristike PC-a. Evo npr. PS3, on ima i internet i hard disk i višejezgreni procesor.....sve kao i PC, a nebih se čudio da mi dođe i tipkovnica i miš za to.....
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...

7 jezgri PS3 će rulati...

Ovo nisam znao, zar PS3 ima 7 jezgreni procesor? Izgleda da SONY neplanira još neko vrijeme raditi novu konzolu jer ovo je itekako jako, čak i vidim da nema toliko zatjevnih igri
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2008 22:42 (themoviekiller).
17 godina
neaktivan
Captain Mitchel kaže...

...imam i svoje konzole PS3 i Xbox 360 ...

E koliko si platio PS3 od koliko GB i da li ide uz sve PS3 konzole i dva bežična gamepada ili se za to mora dati više para?
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2008 23:03 (themoviekiller).
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...
brainiac kaže...

Ovo nisam znao, zar PS3 ima 7 jezgreni procesor? Izgleda da SONY neplanira još neko vrijeme raditi novu konzolu jer ovo je itekako jako, čak i vidim da nema toliko zatjevnih igri
 Neke jezgre na PS3 su isključene zbog toga da se plasira ih što više na tržište i jer ne postoji realna potreba za njima.
Proc neće zastaririt ali grafička od PS3 se temlji na nVidia 7800 čipu pa ona već polako je zastarjela.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
themoviekiller kaže...
brainiac kaže...

Neke jezgre na PS3 su isključene zbog toga da se plasira ih što više na tržište i jer ne postoji realna potreba za njima.
Proc neće zastaririt ali grafička od PS3 se temlji na nVidia 7800 čipu pa ona već polako je zastarjela.

1.PS3 ima 7 jezgri od kojih je jedna za OS. 6 je za sve ostalo niti jedna nije "isključena".
2.RSX= 7800 su samo nagađanja i nikada nije potvrđeno, znači nema smisla uspoređivati, uostalom pogledajte spesifikacije i usporedite.
3.U odnosu na PC svijet je zastarijela ali svi zaboravljaju na simbiozu CELL+RSX. Vrijeme ps3-a tek dolazi.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
Paolo2612 kaže...
themoviekiller kaže...
brainiac kaže...

1.PS3 ima 7 jezgri od kojih je jedna za OS. 6 je za sve ostalo niti jedna nije "isključena".
2.RSX= 7800 su samo nagađanja i nikada nije potvrđeno, znači nema smisla uspoređivati, uostalom pogledajte spesifikacije i usporedite.
3.U odnosu na PC svijet je zastarijela ali svi zaboravljaju na simbiozu CELL+RSX. Vrijeme ps3-a tek dolazi.

1. Ne znam sigurno ali se govorilo da će se isključivat sjeb..e jezgre
2. baziran je na ome čipu ............ druga stvar kolike preinake je doživio zbog potpuno drugačije arhitekture, ali se opet može odrediti barem teoretski maximum pa da se po tome usporedi nekako performanse
3. Istina

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...
Captain Mitchel kaže...

...imam i svoje konzole PS3 i Xbox 360 ...

E koliko si platio PS3 od koliko GB i da li ide uz sve PS3 konzole i dva bežična gamepada ili se za to mora dati više para?
 Ja sam si uzeo PS3 odmah kad je izašo. Imam model sa 60 GB koji je košto 4999 kn. Sada ti PS3 košta 3200 kn 40 GB.
17 godina
neaktivan

naravno da je PC najbolji za igranje. a što će tko kupiti zavisi od osobe do osobe. mada se za kupiti komp čini kao prevelika investicija ali svojom primjenom pokaže se isplativo jako brzo (crackirane igre, online igre i programi tipa xfire, snimanje dvd-a itd. itd....mogučnosti su zbilja ogromne). dok kod konzola opet moraš kupiti besramno skupe originale i jako si ograničen po pitanju izbora i količine igara.

17 godina
neaktivan

Za mene samo PC

17 godina
moderator

Ovaj podforum (PC igre) nije namijenjen za ovakve rasprave. Nema trenutno podfurma gdje bi ovo spadalo - zato se tema prebacuje pod "ostalo".

17 godina
neaktivan
Tony kaže...

naravno da je PC najbolji za igranje. a što će tko kupiti zavisi od osobe do osobe. mada se za kupiti komp čini kao prevelika investicija ali svojom primjenom pokaže se isplativo jako brzo (crackirane igre, online igre i programi tipa xfire, snimanje dvd-a itd. itd....mogučnosti su zbilja ogromne). dok kod konzola opet moraš kupiti besramno skupe originale i jako si ograničen po pitanju izbora i količine igara.

Po pitanju izbora uopće nisi ograničen, jer već sad postoje i više nego zanimljivi naslovi ( e sad možda ti opet tražiš nešto što ne postoji jer to nije tvoj tip igre) a što se tiče skupoće pa ne kupuješ igre svaki dan, tu i tamo si svatko ko voli igre, može priuštiti nešto novo naravno da treba i štediti ,za nešto ako to voliš i želiš imati, nakraju krajeva šta nije tako sa svim stvarima u životu.Namigiva
17 godina

Meni je favorit PS3-živa sila snage uz isprobano najbolji kontroler, a kao najbolju konzolu svih vremena smatram PS2!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
17 godina
neaktivan

imam wii, a vrlo sam blizu odluke da uzmem xbox 360 i popuno prestanem igrati na PCju, iako igram strategije vecinom, spreman sam se i njih odreci jer ako se radi, a radi se puno, nema se kad misliti o igranju po nekoliko sati, dana mjeseci, niti se ima kad konfiguracija na kojoj se ozbiljno radi dovoditi u opasnost reinstalacije ili pada sistema novm drajverima, novim grafickima i slicno

moj scenario bi bio u tom slucaju, laptop haos jak za posao ali sa x3100 grafikom da ni ne pada mi na pamet igrati, a kad dodjem kuci i zavalim se u lezaj uzmme kontroler upalim kozolu i za par minuta igram mass efect ili nesto slicno bez nadogradnje, stimanja, editovanja inija, mah svih onih stvari koj su me nekad prije uveseljavale a sad me opterecuju

17 godina
neaktivan
frost135 kaže...
Tony kaže...

Po pitanju izbora uopće nisi ograničen, jer već sad postoje i više nego zanimljivi naslovi ( e sad možda ti opet tražiš nešto što ne postoji jer to nije tvoj tip igre) a što se tiče skupoće pa ne kupuješ igre svaki dan, tu i tamo si svatko ko voli igre, može priuštiti nešto novo naravno da treba i štediti ,za nešto ako to voliš i želiš imati, nakraju krajeva šta nije tako sa svim stvarima u životu.Namigiva
 a šta ako ja želim odigrat neki shareware / freeware kakvih je miljun za kompjuter..šta onda...da kupim blu ray disk sa šahom ili fliperom i platim ga 500 kn...ili možda želim igrat neku besplatnu online igru tipa enemy territory?
17 godina
neaktivan
Tony kaže...
 a šta ako ja želim odigrat neki shareware / freeware kakvih je miljun za kompjuter..šta onda...da kupim blu ray disk sa šahom ili fliperom i platim ga 500 kn...ili možda želim igrat neku besplatnu online igru tipa enemy territory?
 Pa sigurno neće biti  igara koliko ih ima na PC-u a, na kraju krajeva to se zna, ne kupuje se ps3 ili xbox 360 da bi se igrale igre koje se mogu igrati na pc za to imaš PC, već već zbog nekih naslova koje PC nema a, (moje mišljenje) što se tiče onlinea igranja pa obadvije konzole imaju skoro sve igre online mogućnost , a (svaki demo koji sam skinuo nedavno možeš igrat online haze, toca race grid) sad enemy territory  izlazi za ps3, za xbox neznam. Što se tiče baš freeware toga  još nema, ali nevidim razlog zašto nebi moglo biti.
17 godina

PC ako se zna iskoristi u ono što je uložen a to je igranje ;)

C2D E4300@3(333*9)3.0 Ghz/Gigabyte 965P-DS3/2 x DDR2 1GB DC SuperTalent @ 774Mhz/PIONEER DVD-RW DVR-111D ATA Device/Seagate-ST3200827AS SATA Device (200 GB, 7200 RPM, SATA-II)/Sapphire X1950XT 256Mb/Thermaltake Soprano/CHIEFTEC PFC -550W/Windows Vista x64 Ultimate/Samsung SM931BW
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 0:17 (4mal).
17 godina
neaktivan

PS3

17 godina

PC naravno.

Komentari da se PC mora nadogradjivat su glupi. Konzola se mora kupit nova uredno svakih 4-5 godina to vam garantiram. S mainstream PCom kojeg kupite danas cete igrat igre takodjer nekih 4 godine s tim da danas cete moci na high a za 4 godine na low.

Ako sad neko planira rec "necu igrat na low", za 4 godine low ce izlgedat odlicno a grafika na Xbox360 il PS3u se nece u naredne 4 godine poboljsat ili ce poboljsanja biti minimalna.

Takodjer igranje FPSova RTSova i vecine RPGova je daleko bolje na PCu. Konzole su mozda vise za simulacije i neke sore tipa Tekken i MK.

Sve igre koje nisu jos izasle za PC a jesu za konzole, izaci ce sigurno za PC ako ista vrijede i to u ne obicnoj verziji ko za konzole nego u Enchanced Collectors Edition verziji. (npr. Assassin's Creed, Mass Effect)

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 Mb OC 2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan

Sve ovisi kakve igre voliš. Moj najbolji frend obožava strategije i RPGove i njemu je PC prvi izbor. Moj kum obožava sportske igre, šore i vožnje i on ima PS3.

Ja sam sad uzeo Wii iz jednostavnog razloga što je super zabavan i ima hrpu odličnih ekskluziva, a one igre koje me zanimaju na X360 ionako postoje za PC (Bioshock)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan

PC ima najviše koristi od svega (software, igre i multimedija) te se dosta igara koje se izdaju za Xbox360 (ne samo za Xbox360 nego i za neke druge konzole) kasnije izdaju i za PC,  a on će dulje biti u modi nego konzole (ali to zavisi o mnogočemu). Loše strane PC su to što se moraju nadograđivati komponente, i opasnost od virusa i pokvara PC. S druge strane za PS3 će se vjerojatno nastaviti nizati igre, što nije sigurno za Xbox360. No sve next-gen konzole su tek počele biti u prodaji tako da će sve imati dosta igara, ali i atraktivnu grafiku.

Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

Sve ovisi kakve igre voliš. Moj najbolji frend obožava strategije i RPGove i njemu je PC prvi izbor. Moj kum obožava sportske igre, šore i vožnje i on ima PS3.

Ja sam sad uzeo Wii iz jednostavnog razloga što je super zabavan i ima hrpu odličnih ekskluziva, a one igre koje me zanimaju na X360 ionako postoje za PC (Bioshock)

100% točno!
Konzole, tj. najviše PS3 stvoren je za šore i vožnje te je po tome i poznat (mislim na Playstation od početka).
XBox pokušava zamijeniti PC što nije dobro.
Pucačine na konzolama???
Wii je velika i ugodna novost.
Kome kaj više paše, na tome igra.
Kaj buš ti, bum i ja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice