R.M.S Titanic

poruka: 63
|
čitano: 17.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
R.M.S Titanic

Pozdrav Bugovci!

Dodao sam nešto teksta, dosta slika i videa i par zanimljivih linkića pa ako želite pogledaite.

Slobodno i Vi nešto napišete ako sam nešto zaboravio dodat il mislite da je važno. Komentari i kritike su dobrodošle{#}

Lp{#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
14 godina
protjeran
R.M.S Titanic

Lijepo..Keep up the good work{#}

EDIT:Zaboravio sam pitati,što se dogodilo s replikom?

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 19:05 (Roćka).
14 godina
neaktivan
R.M.S Titanic

Evo upravo na National Geographic ima dokumentarac o Titanicu, Titanic: Case Closed.

Uhvatio sam reklame da ovo napišem. Odlična i veoma zanimljiva emisija. Pogledajte!

15 godina
R.M.S Titanic

Ja samo predlažem da se smjesti u podforum Ostalo.

Čisto da možemo češće pratiti i da je pravilno smješteno.

Da ovo bude univerzalna tema za sve pomorske kvalitete, ali prvenstveno o Titanicu.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
R.M.S Titanic
Dakle, izviđači na Titanicu nisu vidjeli santu leda jer je to bila fatamorgana. Zbog istog je razloga posada obližnjeg broda zamjenila Titanic sa teretnim brodom pa im nisu pomogli u spašavanju.
Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu!
15 godina
Re: R.M.S Titanic
dturko kaže...
Dakle, izviđači na Titanicu nisu vidjeli santu leda jer je to bila fatamorgana. Zbog istog je razloga posada obližnjeg broda zamjenila Titanic sa teretnim brodom pa im nisu pomogli u spašavanju.

Fatamorgana na toj temperaturi?

Nisu li gledali Jacka i Rose kako se vraćaju s {#}?

O Bože, koliko je noći završilo mislima "Kako im je bilo? O čemu su mislili? Kako su izdržali? Kako? Zašto?"

Jesam li jedini?

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
Titanic je udario u santu leda baš na prijelazu gdje se neka struja mješa sa ostalim morem(ili tako nešto, nisam baš obraćao pažnju). Posada na Titanicu je zabilježila pad temperature sa 13°C na -1.4°C u manje od pola milje. Ovaj lik koji je to istraživao je napravio test. Prvo je otišao u pustinju i proučavao fatamorganu(tamo su fatamorgane najčešće). Onda je otišao na more blizu ledenjaka gdje je temperatura zraka bila niska. U oba dva testa lom svjetlosti je bio sličan. Dakle, santa leda se je "stopila" sa morem i nebom, te su je izviđači vidjeli tek kad su došli ispred nje.
Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 23:59 (dturko).
16 godina
R.M.S Titanic

Šta je sa tijelima? Mogu li kosti ostati u morskoj vodi 100 godina a da se ne raspadnu ili ih morske životinje pojedu? Pretpostavljam da je u zatvorenim kabinama ili u potpalublju ostalo zarobljeno dosta ljudi, i da su im tijela do danas ostala izolirana od vanjskog svijeta.

Mislim da je običaj da se olupine u kojima su stradali ljudi ne vade na površinu, jer se smatraju kao grobnice i spomenici žrtvama.

O ovome nema puno podataka pa ako netko zna više, zamolio bi da napiše.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.
17 godina
Re: Bismarck
Nitro233 kaže...

nisu ni njemci prosli u ratu bez gubitaka,ako se neko sijeca Bismarcka bude na TV kalendaru..

Strašni div iz II.svjetskog rata,potopljen zahvaljujuci Britancima.Posadu je cinilo 2200 ljudi od kojih je samo 114 prezivjelo.Bio je prava prijetnja u II. svjetskom ratu.

I nesto od Blues Brothersa

Yamato je naveća tragedija.

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence. - Charles Bukowski
14 godina
odjavljen
Re: Bismarck
Hyperion kaže...

Yamato je naveća tragedija.

Po cemu si ocijenio da je Yamato vrijedniji od Bismarcka?

17 godina
odjavljen
R.M.S Titanic

Negdje sam procitao (ne znam gdje) da nije najveci problem sto je 'udario' u santu leda. Vec je problem sto su nadodali nakon toga jos malo 'gasa' koji je napravio dodatnu 'rupu' na brodu.

Odnosno, da nije bilo toga 'gasa' da bi brod uspio ostati na povrsini dovoljno dugo do dolaska prvoga broda koji je dosao u pomoc.

15 godina
Mrgud Veliki kaže...

Negdje sam procitao (ne znam gdje) da nije najveci problem sto je 'udario' u santu leda. Vec je problem sto su nadodali nakon toga jos malo 'gasa' koji je napravio dodatnu 'rupu' na brodu.

Odnosno, da nije bilo toga 'gasa' da bi brod uspio ostati na povrsini dovoljno dugo do dolaska prvoga broda koji je dosao u pomoc.

Ali on bi opet potonuo.
Svaki put kada sam gledao Titanic,, plakao sam zbog proda.
Kada se prepolovi - {#}.
Ljudska žrtva je ogromna, dakako, žao mi je "onih manje vrijednih", a snobovi iz prvog razreda su se pospašavali.

Jedno je sigurno, da nisu krenuli u "rikverc" punom snagom, nego da su nastavili istim pravcem, samo oštro udesno, ne bi ni udarili.
Možda bi zadnji kraj pri tom manevru okrzao santu, ali, ljudski faktor je tu bio pregolem.
Počevši od proizvodnje pa do kobnog, 14.4 23:40 (GMT -3) 

15 godina
dturko kaže...
Titanic je udario u santu leda baš na prijelazu gdje se neka struja mješa sa ostalim morem(ili tako nešto, nisam baš obraćao pažnju). Posada na Titanicu je zabilježila pad temperature sa 13°C na -1.4°C u manje od pola milje. Ovaj lik koji je to istraživao je napravio test. Prvo je otišao u pustinju i proučavao fatamorganu(tamo su fatamorgane najčešće). Onda je otišao na more blizu ledenjaka gdje je temperatura zraka bila niska. U oba dva testa lom svjetlosti je bio sličan. Dakle, santa leda se je "stopila" sa morem i nebom, te su je izviđači vidjeli tek kad su došli ispred nje.

Da, da, ima smisla.

Topliji zrak (u ovom slučaju na 13 °C) kada se pomiješao s hladnijim (u ovom slučaju -1,4°C) doveo je do toga.
U pravu si.

To je taman bio početak ledene barijere, sjevernog ledenog pojasa.

Jedno je sigurno, danas brod i da ide nekoliko desetaka milja (možda i stotinu) sjevernije, ne bi naišao na led, jer, u tih 100 godina, polarna kapa se smanjila barem 3 puta.

Evo slika iz 1979. i 2007, samo 28 godina, dodajte tome još 72 godine. 

[EDIT]: sorry za dupli.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 9:04 (sudy_freak).
15 godina
neaktivan
R.M.S Titanic

Da, bas smo radili to u skoli. ( valna i geometrijska optika )

Uglavnom po temperaturi gledas da li je zrak heterogen ili homogen.

Ako je hladni i topli dobro izmjesan, onda cemo za ovu svrhu reci da je homogen.

Ali ako nije, reci cemo da je heterogen, tj. da, ako uzmemo neku malu visinu, recimo nekoliko cm, te da nije svuda iste temperature, zakljucimo da zrak u tom malom prostoru (uvjetno receno) nije iste gustoce, a iz toga zakljucimo da je zrak zbog toga, ( na tim malim razlikama visine ) imao drugacije indekse refrakcije.

Zrak se ponasa kao leca, zato sto je zraka svijetlosti na jednom djelu prolazila brze (tamo gdje je rijedi, topliji) i sporije (tamo gdje je gusci, hladniji).

Isto kao i fakamorgana kad recimo idete na more pa vidite 'lokve vode' na cesti, kad vani ugrije onak 30c +.

Zrak pri asfaltu je topliji, a malo iznad hladniji, te zbog gore objasnjenog, se zbog indeksa refrakcije ponasa kao leca.

Ako je nekome tesko shvatit, zamislite kad gledate nesto iz bazena vode, ili nesto tipa toga, vidjet cete da predmet nije bas tamo gdje biste ocekivali, zato jer zraka svijetlosti prelazi iz jednog sredstva u drugo, iz zraka u vodu, te se tamo lomi.

Tako je bilo i njima, dok nisu dosli blizu nisu apsolutno nista vidjeli.

Nadam se da ovo sve ima smisla {#}

18 godina
R.M.S Titanic

Ako vas zanima detaljni i prije svega točan opis i analiza događaja kupite novi broj National Geographica. Tema broja im je upravo Titanic.

GZ jeote - HR_Basta | Dečki, dečki, UAV je u zraku, khm - MegaMass2000 | Ja sam spotao jednog - Dado_HR
15 godina
BMK kaže...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 11:42 (sudy_freak).
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
BMK kaže...

Tocno to!

{#}

14 godina
neaktivan
R.M.S Titanic

Prema istraživanju naučnika Tima, za sve je kriva fatamorgana.

14 godina
royalhero kaže...

Krivi su oni što su se prebrzo vozili, a onda sve ostalo{#}

14 godina
neaktivan
Stolnik kaže...

Prema izjavama moranara, ploviti brzinom 22 čvora po vedroj noći kroz ledenjake je bezbjedno. Sad, uvjek postoji više mogućnosti.

15 godina
neaktivan
R.M.S Titanic

Tako je, Titanic je bio jako jako okretan brod, i bio je normalno da bi se po cistoj noci s velikom vidljivoscu plovilo maksimalnom brzinom.

14 godina
neaktivan
BMK kaže...

Tako je, Titanic je bio jako jako okretan brod

Govore da se mogao skoro u mjestu okrenuti, koliko je to bilo moguće.

To im je govorio kapetan te večeri, tokom večere.

15 godina
Stolnik kaže...
royalhero kaže...

Ne.

Kao što već rekoh, da su gazili punom brzinom, stvarali bi veći potisak na kormilo i prije bi skrenuo. 

14 godina
neaktivan

Da, nema veze kojom su brzinom išli, jer kada su se nasukali bočnim djelom ledenjak je parao brod. Probušeno je, koliko znam, šest vodo nepropusnih prostorija, a oni su, u najgorem slučaju, očekivali četiri.

15 godina
royalhero kaže...

Da, nema veze kojom su brzinom išli, jer kada su se nasukali bočnim djelom ledenjak je parao brod. Probušeno je, koliko znam, šest vodo nepropusnih prostorija, a oni su, u najgorem slučaju, očekivali četiri.

Da bar.

5 ih je probijeno

18 godina
royalhero kaže...

4 je bio maksimum koji su predvidjeli, 5 je probijeno ak se ne varam. Nakon toga još su neke komore otvorili pa se brod dodatno nakosio i počeo tonuti još brže.

Uglavnom, bedasto vam je tu nagađati, uzmite nat geo pa pročitajte konkretne informacije.

GZ jeote - HR_Basta | Dečki, dečki, UAV je u zraku, khm - MegaMass2000 | Ja sam spotao jednog - Dado_HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 14:04 (Danny_HR).
15 godina

Kapetan im je solio pamet {#}

Iste te veceri je rekao da, kad bi se Titanic prepolovio na tri djela, svaki dio bi mogao plutati sam za sebe.

Btw, po zakonu, oni su mogli vozit punom parom ako je noc bila vedra, a kad je Titanic udario u santu nebo je bilo vedro.

Mislim da je lik koji je radio dokumentarac rekao da bi brod imao vece sanse za prezivljavanje da se je zabio ravno u santu jer mu je prednji dio bolje gradjen od bocnoga, no ne uzimajte me za rijec.

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
royalhero kaže...

nasukali

Da bar.

Ispričavam se na pogrešnom izrazu, znaš na šta sam mislio ;)

dturko kaže...
Mislim da je lik koji je radio dokumentarac rekao da bi brod imao vece sanse za prezivljavanje da se je zabio ravno u santu jer mu je prednji dio bolje gradjen od bocnoga, no ne uzimajte me za rijec.

Da!

14 godina
R.M.S Titanic

Di se moze kupit National Geographic? Isao sam na par kioska i nema{#}

18 godina
Valjda su rasprodali, pogledaj u Konzumu, oni znaju imat. Ili jednostavno budi uporan.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice