Religije i znanost... zaključana tema

poruka: 544
|
čitano: 146.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Religije i znanost...
APazinjan kaže...

Drogiranje sam naveo kao primjer ultimativnog užitka. Nisam rekao da su svi ubojice i drogeraši.

Bog je za mene ideja dobra, nešto što me tjera da ne po*izdim kada gledam svijet oko sebe, nešto što mi govori da je mržnja loša, da je pomaganje dobro bez obzira kome pomažemo i hoćemo li nešto dobiti za uzvrat. Bog je za mene ono što mi pomaže da preživim svaki dan na čijem sam kraju frustriran jer ne mogu promjeniti ono što želim. Bog je za mene ono što mi govori da ljudski život treba poštivati, da jedan čovjek nema pravo odlučiti o sudbini drugoga života.Bog mi kaže da roditelje treba poštivati, da treba začeti obitelj, podariti i drugome priliku za život. Bog je za mene puno stvari i sve od reda su lijepe.

Znači Bog ti je potreban da bi ti poštivao tuđi život odnosno da ne bi ubio nekog drugog, da bi poštivao roditelje, ne bio u depresiji itd. ?

17 godina
neaktivan
Religije i znanost...
The Center of all Things

15 godina
Tako je, od 87 posto krscana koliko ih je u Hrvatskoj, 10 ili 20 posto su istinski vjernici, a sve ostalo su krscani na papiru. Koji ti je smisao biti krscanin ako to nisi?
16 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Tako je, od 87 posto krscana koliko ih je u Hrvatskoj, 10 ili 20 posto su istinski vjernici, a sve ostalo su krscani na papiru. Koji ti je smisao biti krscanin ako to nisi?

Jako puno ih je u toj vjeri iz straha od pakla :)

16 godina
protjeran
VirtUoso kaže...

A ne mozes prihvatiti cinjenicu da neki slijede te principe bez Boga?

Pa netko ti je morao to usaditi ;) Ne kažem da je Bog kakvim ga krščani prikazuju ispravan, niti kažem da su druge religije koje imaju iste principe u krivu. Rodio sam se na određenoj geografskoj širini i duljini i to je utjecalo na moju religiju odnosno njen naziv. Mogao sam se roditi kao musliman, budist, vudu men, vrač u nekom selu u africi, indijanac... No ideja dobra je uvijek ista.

Zato mi nisu jasni oni koji se deklariraju kao ateisti. Pa objasnite mi onda odakle vam ti principi?

http://dizanje-ratia.info
17 godina
APazinjan kaže...

Drogiranje sam naveo kao primjer ultimativnog užitka. Nisam rekao da su svi ubojice i drogeraši.

Znam što si rekao, samo ne kužim zašto bi netko, tko ne vjeruje u postojanje bilo kakvog oblika više sile, morao automatski odskakati od društvenih normi? Otkud potreba za takvim pitanjem? Ti si taj koji na jednu stranu postavlja prepoznavanje boga i društveno prihvatljivo ponašanje, a na drugu neprepoznavanje boga i društveno neprihvatljivo ponašanje, ne ja.

APazinjan kaže...
Bog je za mene (...rez...) nešto što me tjera da ne po*izdim kada gledam svijet oko sebe, nešto što mi govori da je mržnja loša, da je pomaganje dobro bez obzira kome pomažemo i hoćemo li nešto dobiti za uzvrat. Bog je za mene ono što mi pomaže da preživim svaki dan na čijem sam kraju frustriran jer ne mogu promjeniti ono što želim. Bog je za mene ono što mi govori da ljudski život treba poštivati, da jedan čovjek nema pravo odlučiti o sudbini drugoga života.Bog mi kaže da roditelje treba poštivati, da treba začeti obitelj, podariti i drugome priliku za život. Bog je za mene puno stvari i sve od reda su lijepe.

Zanimljivo, meni su za sve to bili dovoljni roditelji. I nemoj se ljutiti, ali mislim da su i tebi isto.

Gledam te!
15 godina
Bog je zivot i ako si vjernik, gdje god ti bio, On je s tobom. Ako si istinski vjernik, On je sve tvoje, prebiva u tebi i on je nacin tvog zivota.
17 godina
moderator
dj_beni kaže...
tonihrvat kaže...

s ovim se apsolutno slažem

koliko vas je primilo sakramente, a upravo sada govorite protiv crkve?

zašto ste uopće kršteni?

to niste mogli sami odlučiti, ali zašto ste onda krizmani?

Ja sam kršten jer su me roditelji krstili protiv moje volje. Isto zato sam i primio sakramente. Opirao sam se protiv sv. potvrde, ali na kraju su pobijedili s izgovorom dok si u našoj kući bit ćeš kršćanin, nakon toga radi što hoćeš.

Ja bih ih prijavio za religijsko zlostavljanje. {#}

17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Bog je za mene ideja dobra, nešto što me tjera da ne po*izdim kada gledam svijet oko sebe, nešto što mi govori da je mržnja loša, da je pomaganje dobro bez obzira kome pomažemo i hoćemo li nešto dobiti za uzvrat. Bog je za mene ono što mi pomaže da preživim svaki dan na čijem sam kraju frustriran jer ne mogu promjeniti ono što želim. Bog je za mene ono što mi govori da ljudski život treba poštivati, da jedan čovjek nema pravo odlučiti o sudbini drugoga života.Bog mi kaže da roditelje treba poštivati, da treba začeti obitelj, podariti i drugome priliku za život. Bog je za mene puno stvari i sve od reda su lijepe.

ti dobro znaš što ćeš dobiti za uzvrat, ne pravi se blesav, također dobro znaš što će biti ako ne radiš ovo što si gore naveo...

Anything you say can and will be used against you
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 1:02 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Bichanich kaže...
APazinjan kaže...

Znači Bog ti je potreban da bi ti poštivao tuđi život odnosno da ne bi ubio nekog drugog, da bi poštivao roditelje, ne bio u depresiji itd. ?

Tak je meni vjeroučitelj u srednjoj odgovorio, moj izraz lica je bio ovak {#}

Bitno je bit human, moralan i prije svega čovjek.

Religija nema nikakve veze s tim, samo pokazuju da tako nešto zagovaraju, a s druge strane rade sve suprotno.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Zato mi nisu jasni oni koji se deklariraju kao ateisti. Pa objasnite mi onda odakle vam ti principi?

Roditelji. Kasnije zdrav razum, i stvaranje svojih principa na osnovu iskustva.

Ateizam nije odsustvo principa, ateizam je odsustvo vjerovanja u božansko.

Ja mislim da su bibliju napisali obični ljudi da bi lakše uveli reda u kaos. Da bi lakše kontrolirali mase.

17 godina
APazinjan kaže...
VirtUoso kaže...

A ne mozes prihvatiti cinjenicu da neki slijede te principe bez Boga?

Pa netko ti je morao to usaditi ;) Ne kažem da je Bog kakvim ga krščani prikazuju ispravan, niti kažem da su druge religije koje imaju iste principe u krivu. Rodio sam se na određenoj geografskoj širini i duljini i to je utjecalo na moju religiju odnosno njen naziv. Mogao sam se roditi kao musliman, budist, vudu men, vrač u nekom selu u africi, indijanac... No ideja dobra je uvijek ista.

Zašto bi ideja dobra morala poteći od Boga? Zašto ona nije mogla biti npr. produkt evolucije (u biti to i jest ideja nastala evolucijom jer je ideja božanstva čovjekova ideja, a čovjek je dio evolucije)

17 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Pa eto ja ću iznijeti svoje stavove:

1) Bog postoji

2) ne, mi se nismo razvili iz majmuna

3) apsolutno sam protiv pobačaja i umjetne oplodnje

4) svemir nije nastao ovako: bilo je ništa i onda je to ništa eksplodiralo

5) vjerujem u život poslije smrti

6) mislim da je homoseksualnost bolest, a države koje to odabravaju za Vrapče

Manje vise...gro vernika i "vernika" ima slicne stavove ali molim te obrazlozi ono boldano. Zasto si protiv vestacke oplodnje?

Mozda si mislio na kloniranje? {#}

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne
16 godina
neaktivan

Ako bog nije htio da imaju djece... :P haha

17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Kažeš da ti bog daje slobodu, a ne smiješ se drogirati (iako bi ti to očito htio, ako ti drogiranje predstavlja "ultimativni užitak")?

Slažem se da je sloboda najveći dar, ali ova koju vam je bog poklonio je trula. Emiliano Zapata je rekao: "I'd rather die on my feet than live on my knees". Kakva je sloboda klečati pred likom kojeg u životu nisi vidio?

Ne shvaćam tu tvoju slobodu. Smiješ raditi što želiš, ali ako se slučajno usudiš "šamarati majmuna", vječno ćeš gorjeti u paklu.

Sloboda, da baš.

Blago onima što na tuđoj grbači žive jer njihovi su ključevi od auta.
17 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...
APazinjan kaže...

Roditelji. Kasnije zdrav razum, i stvaranje svojih principa na osnovu iskustva.

^ What he said.

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
17 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...

Ako bog nije htio da imaju djece... :P haha

...im neće dati novaca da plate u Sloveniji za vještačku oplodnju

16 godina
protjeran
Religije i znanost...

Naravno da su roditeljski savjeti prvi korak ka shvačanju. Ali me zanima odakle njima ta ideja? Od njihovih roditelja? Dokle idemo unazad?

Možete mi dokazati kemijsku formulu svakog djela moga tijela, proizvedite me u laboratoriju. No to i dalje neću biti ja. Odakle to JA? Nastalo je evolucijom? Iz čega?

16 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
APazinjan kaže...

ti dobro znaš što ćeš dobiti za uzvrat, ne pravi se blesav, također dobro znaš što će biti ako ne radiš ovo što si gore naveo...

Šta će bit? Roštiljat će me u paklu?

17 godina
APazinjan kaže...

Naravno da su roditeljski savjeti prvi korak ka shvačanju. Ali me zanima odakle njima ta ideja? Od njihovih roditelja? Dokle idemo unazad?

Možete mi dokazati kemijsku formulu svakog djela moga tijela, proizvedite me u laboratoriju. No to i dalje neću biti ja. Odakle to JA? Nastalo je evolucijom? Iz čega?

Isto tako možeš reći da je Bog prvi stvoritelj - stvoritelj svega? A tko je onda stvorio njega?

Znanost još nema odgovore na neka pitanja, a samo zato što ih religija pokušava dati ne znači da su ispravni.

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

ti si ti zbog gena koje imaš i zbog uvijeta u kojima si odgrastao, na što je utjecao svaki parametar, svaki dogašaj koji si proživio, pa i najmanji, koji ti se možda čini totalno nebažnim.

Zato nebi ispao isti, jer je nemoguće postići iste uvjete.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Zapravo nista u krscanskoj religiji nije zabranjeno.

16 godina
protjeran
Horagio kaže...
APazinjan kaže...

Kažeš da ti bog daje slobodu, a ne smiješ se drogirati (iako bi ti to očito htio, ako ti drogiranje predstavlja "ultimativni užitak")?

Slažem se da je sloboda najveći dar, ali ova koju vam je bog poklonio je trula. Emiliano Zapata je rekao: "I'd rather die on my feet than live on my knees". Kakva je sloboda klečati pred likom kojeg u životu nisi vidio?

Ne shvaćam tu tvoju slobodu. Smiješ raditi što želiš, ali ako se slučajno usudiš "šamarati majmuna", vječno ćeš gorjeti u paklu.

Sloboda, da baš.

Tko je rekao što ja smijem ili ne smijem? Ja znam što ja hoću. 

Drogiranje pruža velike užitke, što mislite zašto se ljudi drogiraju? 

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Zašto novorođenčad umire? Zašto postoje grozne bolesti od kojih se umire u jezivim mukama?

Svi možemo postavljati pitanja.

Već smo konstatirali da znanost nema sve odgovore, i da nemože (bar ne još) proizvesti život.

Ljudi su poznavali moral i prije biblije, pa otkud njima taj koncept/ideja?

17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
  što mislite zašto se ljudi drogiraju?

Zato sto su glupi. Nekom je uzitak ubijati...

17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Šta će bit? Roštiljat će me u paklu?

naravno, zato se nemoj praviti naivan ti kao ne znaš za nagradu i naplatu, ovo za uzvrat je pogonsko gorivo vjernika...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 1:12 ((s)izgoreo).
17 godina
thuglife kaže...
APazinjan kaže...

ti si ti zbog gena koje imaš i zbog uvijeta u kojima si odgrastao, na što je utjecao svaki parametar, svaki dogašaj koji si proživio, pa i najmanji, koji ti se možda čini totalno nebažnim.

Zato nebi ispao isti, jer je nemoguće postići iste uvjete.

To se u filozofiji zove determinizam. Zanimljivo stajalište prema kojem čovjek nema slobodne volje, svi su njegovi postupci determinirani raznim uzrocima.

15 godina
Ponovio sam prije, ako si vjernik, vjerujes, ako ne, ne vjerujes. Problem je u nama sto zelimo vidjeti Boga, zelimo da nam se prikaze i tek tada ces vjerovati. Prava vjera je ona koja ne trazi dokaze. Jednostavno je, blazeni koji ne vidjese, a vjeruju. I zato ti mislis da sam lud. Mozda i jesam, vjera je ili prihvacanje ili odbijanje. I Isus, Bog, ili ce biti prihvacen ili nece. Zato Pavao kaze da je vjera s jedne strane ludost. I slazem se, a ja sam lud jer vjerujem. Hvala Bogu! Ljudi, laku vam noc. Zivjeli
16 godina
protjeran
Religije i znanost...

Ono što ja želim dokazati ovdje jest to da postoji nešto više od nas jer je apsolutno nemoguće da ne postoji.

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Ono što ja želim dokazati ovdje jest to da postoji nešto više od nas jer je apsolutno nemoguće da ne postoji.

Cijelu večer nisi dao ni jednog razloga zašto bi bilo, zašto si onda tako uvjeren u to?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice