Prosvjedi u Varšavskoj

poruka: 188
|
čitano: 22.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
RE: Prosvjedi u Varšavskoj
Fake_Alert kaže...
momak kaže...

Grupi na Facebooku se možete priključiti ovdje

Hrvati protiv novih zaduživanja - E nećete više bando lopovska!

Badava ti grupa kada mi "hrvati" nezelimo izac na ulice i rec im kak treba a ne oni misle da ce moc dugo e pa valjda nece dok neko ne pukne i pobije ih sve tamo.

Ja ne znam o kakvim ti to Hrvatima pričaš (odnosno znam) ali ja na prosvjed(e) idem.

Ako se na prosvjedu ne okupi bar par tisuća ljudi, počet ću razmišljati o odlasku iz zemlje kad završim škole.

Jer kakav je to slavan narod kad će jedan maloljenik prije njih doći na prosvjed za potencijalono bolje sutra.

Ja sam gimnazijalac, imam 16 godina i ako će ovaj prosvjed izgledati kao nešto ozbiljno, pozvat (GURAT) ću sve svoje prijatelje i rodbinu da dođu. Ja ne želim otići iz Hrvatske ali ako se sposobni ljudi ovdje ne pomaknu (budimo realni 60-70% naroda su neimformirani idioti) ja tu nemam više što tražiti.

Njemačku su poslje WW2 izdigli iz pepela sposobni ljudi koji su voljeli svoj narod i državu te je gurali u pravom smjeru. Iskreno se nadam da takvih ima i ovdje.

"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
18 godina
neaktivan
macak kaže...

a radovi su nenadano počeli u četvrtak rano ujutro, za što javnost nije znala?

Da, radovi su nenadano počeli dok je još cijela stvar bila pod istragom.. i sad nakon svega je sve (kao) po zakonu.

Hehe..

Lijep pozdrav ;)
16 godina
momak kaže...

Pricam o hrvatima koji po vijestima kukaju svako malo kako nemaju nista,kako im vlada sve uzima,a da pogledamo grke? Ne kukaju na vijestima nego to ovak ide...Breaking news "danas dizemo porez s tolko na tolko" ...dan-dva kasnije(mozda i ranije) par soma ljudi vani razbija,prosvjeduje i bore se za svoja prava,a mi samo za ajmo rec za neke gluposti prosvjedujemo.Neznamo ko ljudi izac neg ih po 200-300 izade pa sta bude bude a kukat znaju.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
18 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Da, radovi su nenadano počeli dok je još cijela stvar bila pod istragom.. i sad nakon svega je sve (kao) po zakonu.

Pa? Bilo je pod istragom, ali niti u jednom trenutku nadležne institucije nisu donijele odluku o privremenom zaustavljanju radova. Sve je po zakonu. Osim protupravnog zaustavljanja radova od strane prosvjednika, predvođenih pojedincima za koje se još ne zna za koga i po čijem nalogu rade.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
18 godina
macak kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Pa? Bilo je pod istragom, ali niti u jednom trenutku nadležne institucije nisu donijele odluku o privremenom zaustavljanju radova. Sve je po zakonu. Osim protupravnog zaustavljanja radova od strane prosvjednika, predvođenih pojedincima za koje se još ne zna za koga i po čijem nalogu rade.

I osim činjenice da je plan gradnje promjenjen, za njega se nije dobila dozvola i sve ide dalje.

HDZ ZNA (sdp još više)

"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 22:25 (momak).
16 godina
M_dipl. kaže...

Zato cemo i propast,a ova gamad ljepo 3 jahte,2 ville,10 autiju i boli ih kita!...

16 godina
neaktivan
macak kaže...
Dado_ZG78 kaže...

ok, ti si ili gluh ili te netko plaća  da glumiš manekena nekog ili nečeg, pa da ponovim - KAKVA LEGITIMNOST U DRŽAVI U KOJOJ JE ZAKON NELEGITIMAN ?

Margot
18 godina

Nisam čitao od početka, možda je netko već izrazio slično mišljenje mome..

Uglavnom, nije da ne odobravam prosvjed, ali mi je i smiješno i žalosno da se toliko ljudi diglo zbog problema/situacije koja je minorna naspram novog i ukupnog zaduženja države (tj. "plemenitog" g. Šukera i ekipe) koji će, ako budu sretni da će biti u prilici ukoliko ne podijele prije sve strancima, vraćati djeca naših unuka.

Sve mi se čini kao neka diverzija da se skrene pažnja javnosti sa važnijih problema..

Volio bih da je ovo iskra pokretač nečeg većeg, na državnoj razini..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 1:12 (ferovca1).
17 godina
macak kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Zakaj se uopce drzis zakona i kaj je ili nije po zakonu ko pijan plota, pa mi smo u Hrvatskoj di se zakon provodi samo na malom covjeku a na onim velikim igracima jok to znaju i vrapci na krovu.Nevinašce

17 godina
neaktivan
Margot kaže...
macak kaže...
Dado_ZG78 kaže...

ok, ti si ili gluh ili te netko plaća  da glumiš manekena nekog ili nečeg, pa da ponovim - KAKVA LEGITIMNOST U DRŽAVI U KOJOJ JE ZAKON NELEGITIMAN ?

griješiš margot,mačak je u pravu
stvarno je sve po zakonu,ali zakonu divljeg zapada..
klasični obrazac iz westerna: imamo šerifa i lokalnog moćnika,ostalo znate

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 2:38 (seneka).
16 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Ja živim u centru grada i drago mi je da se nešto radi jer zgrada u kojoj živim, a i ostale su prastare i strogom centru treba nešto novo, a ovi što prosvjeduju su i dobor plačeni za to i inače ih nema niti desetero, a svi ovi koji potiču prosvjede su ljudski neradnici pa tamo spavaju po šatorima kao za badave moš si mislit joooj već mi je pun kufer takvih ja živim blizu i drago mi je da se nešto radi.

17 godina
neaktivan
kejbl kaže...

Ja živim u centru grada i drago mi je da se nešto radi jer zgrada u kojoj živim, a i ostale su prastare i strogom centru treba nešto novo, a ovi što prosvjeduju su i dobor plačeni za to i inače ih nema niti desetero, a svi ovi koji potiču prosvjede su ljudski neradnici pa tamo spavaju po šatorima kao za badave moš si mislit joooj već mi je pun kufer takvih ja živim blizu i drago mi je da se nešto radi.

i meni je drago,isto kao ti vođen sam sebičnim interesom,ali..
ovdje se vodi bitka protiv korumpirane vlasti i bahatosti pojedinca koji svojim parama može kupiti/potkupiti ove prve
nije bitna vidrićeva kuća ni ona stabla,bitno je načelo transparentnosti,nepotkupljivosti i nekakvog minimalnog poštenja
netko je rekao da je to "iskra"koja će pokrenuti borbu za bitnije stvari,možda je..
pa bi volio da u konačnici završi umakanjem šerifa u smolu,oblaganjem s perjem i na štapu ga vratiti u onu selendru iz koje je došao
kad smo već na divljem zapaduNeodlučan

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
kejbl kaže...

i meni je drago,isto kao ti vođen sam sebičnim interesom,ali..
ovdje se vodi bitka protiv korumpirane vlasti i bahatosti pojedinca koji svojim parama može kupiti/potkupiti ove prve
nije bitna vidrićeva kuća ni ona stabla,bitno je načelo transparentnosti,nepotkupljivosti i nekakvog minimalnog poštenja
netko je rekao da je to "iskra"koja će pokrenuti borbu za bitnije stvari,možda je..
pa bi volio da u konačnici završi umakanjem šerifa u smolu,oblaganjem s perjem i na štapu ga vratiti u onu selendru iz koje je došao
kad smo već na divljem zapaduNeodlučan

To je naš balkanski mentalitet kada netko ima i može mi smo ljubomorni, a i ovi prosvjedi su nažalost samo politika, a ne prava borba potlačenih građana nego potkupljenih pojedinaca koji će na organizaciji ovih prosvjeda dobiti novac nema danas ljudi koji će svaki dan besplatno spavati po šatorima jer da su tamo besplatno od ćega bi živjeli i jeli kruh samo treba spojit dva i dva i sve ti je jasno. Možda tip koji gradi je seljačina, ali seljačina sa puno para koje želi uložiti u nešto i onda se nađe par pametnih koji seru protiv toga jer oni to nemogu, a u Europi toga nema tamo je bitan novac i ako ti želiš graditi i imaš sve dozvole gradi ko ti brani samo da nama bude ljepše i bolje meni niti iz džepa ni u džep.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 3:28 (kejbl).
17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

ma nisam mislio na tipa koji gradi,taj je imao i prije 90-e,nego na šerifa koji je pretvorio jedan milionski grad u vlastitu prćiju

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 8:42 (seneka).
18 godina
Prosvjedi u Varšavskoj

ima li gdje link na pojam "gradjanski neposluh", cisto da malo procitam akte zakona.

teško vrijeme za matore
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

ima li gdje link na pojam "gradjanski neposluh", cisto da malo procitam akte zakona.

evo ti link edit

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 9:18 (seneka).
18 godina
Prosvjedi u Varšavskoj

odlicno @seneka

a sada svi procitajte njegov link.

cisto me zanimalo,jer ministar je tvrdio da nece trpit gradjanski neposluh.

teško vrijeme za matore
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 9:15 (torrente).
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

odlicno @seneka

a sada svi procitajte njegov link.

cisto me zanimalo,jer ministar je tvrdio da nece trpit gradjanski neposluh.

ma nema frke stari,znam da ti se ne da guglat ;))
ne znam jel je to kod nas regulirano zakonom,i da li ustav nešto izričito kaže o tome ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 9:38 (seneka).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

griješiš margot,mačak je u pravu
stvarno je sve po zakonu,ali zakonu divljeg zapada..
klasični obrazac iz westerna: imamo šerifa i lokalnog moćnika,ostalo znate

pa TO i jest tema

ni u jednom momentu nisam spomenula prosvjednike i tko bi ustvari mogao i biti iza njih

ali to još uvijek ne stavlja pod upitnik da neznam procijeniti koje je zlo bilo prvo - ono što tamo g/rade je podmazanim putem došlo do dozvola

urbanistički planovi se donose u zakutcima nekih sobica , a uvidi su u radno vrijeme - javne rasprave praktički ne postoje, a isti se mijenjaju češće no godišnja doba

da zaključim - u ovoj državi ako živiš uistinu legitimno , a pod tim sad mislim po moralnim načelima, naći ćeš se u opreci s egzistencijom i bolje da te nema, pa nije li to tužno, ja mislim da jest

zato mi ne treba netko tko će mi govoriti da je sve bilo po zakonu jer me samo podsjeća da je sve bilo upravo lopovski

Margot
16 godina
rambox kaže...
macak kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Zakaj se uopce drzis zakona i kaj je ili nije po zakonu ko pijan plota, pa mi smo u Hrvatskoj di se zakon provodi samo na malom covjeku a na onim velikim igracima jok to znaju i vrapci na krovu.Nevinašce

Ma kakvi vrabci,i oni su pobjegli vide da cemo propast pa idu dalje u bolji zivot jer tu raja nema ni za kruh skoro a kud da ce se vrapci od njih hranit.

16 godina
neaktivan
seneka kaže...

ma nisam mislio na tipa koji gradi,taj je imao i prije 90-e,nego na šerifa koji je pretvorio jedan milionski grad u vlastitu prćiju

A gle nitko nije savršen meni trenutačni šerif ne smeta previše čovjek nije savršeno biće ipak je dosta napravljeno za ovaj grad u zadnjih deset godina, a tko zna što bi bilo napravljeno da je šerif netko drugi nevjerujem baš da bi bilo bolje samo lošije.

18 godina
kejbl kaže...
seneka kaže...

A gle nitko nije savršen meni trenutačni šerif ne smeta previše čovjek nije savršeno biće ipak je dosta napravljeno za ovaj grad u zadnjih deset godina, a tko zna što bi bilo napravljeno da je šerif netko drugi nevjerujem baš da bi bilo bolje samo lošije.

Šerif je imao svoj cjenik, a zg holding i grad su pred bankrotom..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
Prosvjedi u Varšavskoj

Gdje li je sad Josipović da malo intervenira jeb*m li mu njegovu pravDU za Hrvatsku.

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
18 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Gdje li je sad Josipović da malo intervenira jeb*m li mu njegovu pravDU za Hrvatsku.

Ovlasti predsjednika ograničene su Ustavom. On se ne smije miješati u zakonodavnu, sudbenu i izvršnu vlast Vlade i državne uprave.

A zašto i bi? Policija se u ovom slučaju ponaša u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima. Štite javni red i mir i imovinu, te sankcioniraju prekršaje. A niti u jednom trenutku nisu prekoračili ovlasti. Osim toga, sami prosvjednici koji su završili u ćuzi kažu da im je tamo bilo baš lijepo.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Margot
17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Ja ću samo jedno reći:

Je li na građanima da provjeravaju što je legitimno, a što nije? Postoje institucije koje to provjeravaju i koje izdaju dozvole za gradnju. Ukoliko je dozvola dobivena nelegitimnim putem, postoje druge institucije na kojima je da to istraže. Kolika se prašina digla oko toga, ne vjerujem da će se išta moći zataškati.

No tu opet dolazimo do jednog problema. Zašto aktivisti prosvjeduju protiv posljedice, a ne protiv uzroka? Da pojasnim, zašto se prosvjeduje protiv gradnje te rampe, a ne protiv osoba koje su dale nelegitimnu dozvolu, ukoliko je to zaista istina? [Vjerojatno zato što je sve legitimno  :-|  ]

Ukoliko ćemo prosvjedovati samo protiv posljedica, nikad ništa nećemo postići. Ponekad će prosvjed uspjeti, ponekad ne, ali će izvor tih posljedica uvijek biti prisutan. Izvor je to što trebamo sasjeći.

Hrvatska ima puno većih problema od Horvatinčićevog projekta i ukidanja kolektivnih ugovora (offtopic, ali također stvar oko koje se diže previše prašine i o kojoj ljudi premalo znaju, osim da je prikupljeno 800k+ potpisa) - Vlada si ne može ni dupe sama obrisati, svaka sjednica Sabora je verbalni obračun SDP-ovaca i HDZ-ovaca, dižemo kredite da bi otplatili kredite, valuti nam prijeti pad što bi dovelo do inflacije i bankrota 50% građana koji žive na kredit, a neki se klipan sjetio prosvjedovati protiv stvari koja izgleda tako beznačajno u moru ozbiljnih problema. Ne bi se čudio da SDP stoji iza paravana Zelenih, njima je glavni cilj obrukati HDZ i zgrnuti poene za sljedeće izbore.

Ovaj zadnji prosvjed se pretvorio u cirkus. Urška Raukar, Kregar i ini su teatralno odvedeni u policiju, boli njih šiško što će im biti zapisano (i obrisano) u dosjeu, pitam se samo što je s ostalim ovcama koje nisu imale te sreće pa su odvedeni u policiju i doživotno obilježeni. Pitam se koga će njihov budući poslodavac, kad će završiti školu, uzeti? Osobu koja je bila privedena ili osobu koja nije?

Ne zna se više ko pije, a ko plaća. Nikad se nije ni znalo, ali nakon skoro 20 godina očekivano je da će se uvesti neki red u državi i krenuti dalje. No izgleda da imamo nesposobne vođe za to od kojih je ostao samo blijed slogan, vođe koje su odabrali jednako nesposobni birači. Izgleda da prosječan Hrvat još nije dovoljno evoluirao da sam stvori mišljenje o onome što se događa oko njega nego mu za to trebaju mediji.

~~~ Hur tycker du om dem applen??? ~~~
18 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Eto i novih hapšenja..

And the saga continues...

Lijep pozdrav ;)
16 godina
protjeran
Prosvjedi u Varšavskoj

Najbolji su mi prosvjednici, uzmaju odmor... Hahaha.

Cim padne kisa odlaze cim usija sunce odlaze, WTF?

Kakav je to prosvjed?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto
16 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Nisam baš pratio ovu temu,iskreno išao sam tražiti dali je otvorena,ako nije da ja pokrenem.Ukratko sve što sam htio reći je ovo.Masovno se prosvjeduje kad su takve stvari,to što im ovaj naš politički vrh svako malo sjeda na plaču i visi za vratom im očito ništa ne znači,jer da se stvarno pokrene takav prosvjedi bilo bi nas jako puno.Ne živim u Zagrebu,al činjenica je da bi Zagreb kao grad ili neki njegovi dijelovi trebali biti pod UNESCO-vom zaštitom.Ali s druge strane stvarno mislim da su ljudi idioti,pa bitnija im je prokleta ulica od njih samih,od toga da kako je krenulo neće moč živjet,bit će na rubu egzistencije,a oni brinu za ulicu,ajde molim vas.Nacionalna svijest je nikakva trebalo bi se pobunit protiv državnog vrha što su sve doveli u tu situaciju,a ne što prosvjedi protiv vlade masovno propadaju.

17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Jesu prosvjednici u pritvoru?

http://www.youtube.com/watch?v=2ijHlDfxBKw&feature=related
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice