Pizza, diskusija

poruka: 588
|
čitano: 256.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
wyks kaže...

Kad nađeš onu "pravu" pancetu  i kad ju pečeš doma onda je i rezultat pravi.

Ja sam više mislio na lutriju dostava i raznoraznih pizzerija po gradu koje najčešće uzimaju namirnice na akciji.

Meni je jedino pravilo da tijesto bude što laganije jer su bitniji nadjevi. Nervira me kada nakon druge kriške kora postane gumasta i prezasitna.

 

A za pečenje doma uvijek sam za eksperimentiranje, komadi lagano grillane piletine sa lukom, patliđani + cherry paradajz i češnjak...

Mislim da sam pizzu negdje drugdje pojeo možda dvaput od kad imam pećnicu s "pizza modom". Jednostavno je rezultat doma bolji nego u prosječnoj pizzeriji vulgaris. 

 

Naravno, situacija se mijenja kad dođem negdje gdje je krušna peć na drva. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
15 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
cecenac kaže...

Prijedlog za Split: Dostava - Pizzerija Điđi, pizza debela, masna i puna sira i šalše, jako ukusna. Svaka četvrta jumbo pizza besplatna, samo skupljajte kupone. 

Može nekakav broj telefona ili link?

16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija

U zadnje vrijeme kad razvaljam tijesto narežem ga na manje pa izvadim sve jestivo iz kuhinje i radim kombinacije.

Sir volim u svim kombinacijama.

 

@Danny

Davno sam se pomirio da pizza iz dostave mi nikad neće biti vrhunska, ne toliko zbog štednje pizzerie na sastojcima nego jer vruća pizza u kartonskoj kutiji uvijek rezultira gnjecavošću i gumastim tijestom.

Pogotovo pizze sa sastojcima punih vode recimo svježe povrće. Kondenzacija uništi sve.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
neaktivan
offline
Re: Pizza, diskusija
bruno11 kaže...
cecenac kaže...

Prijedlog za Split: Dostava - Pizzerija Điđi, pizza debela, masna i puna sira i šalše, jako ukusna. Svaka četvrta jumbo pizza besplatna, samo skupljajte kupone. 

Može nekakav broj telefona ili link?

 021/ 530 -666

 

Moram se ispravit ovo besplatna, zapravo 50% gratis svaka 4. pizza. Dakle umjesto 58, 29 kuna. Uživaj 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 17:33 (cecenac).
14 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
Asta kaže...
Zeppelin kaže...

ja i volin tople i vlažne

Ove pice su XXL, takve voliš?

više volim ove manje, bolje mi sjednu, ova jumbo mi previše ipak {#}

http://www.youtube.com/watch?v=BCeglioeHao&feature=feedu
15 godina
offline
Pizza, diskusija

A umak? A nadjev?

 

Ja za umak stavljam ili domaći sok od rajčica ili kupovni ili koncentrat s vodom + soli, šećera, papra i origano, ulja;

Ali vidio sam danas pohvaljeni prijedlog na jednom blogu koji se sastoji od :

300 ml passata ili zgnječenih pelata
dobar prstohvat soli
1 žličica origana
½ žličice češnjaka u granulama

 

I sve izmješati.

 

 

U nadjev sam stavljao šunka salamu, obavezno sitno sjeckane pancete, ribanog sira, masline, gljive ako imam, 1 jaje ako mi je volja, vrhnja žlicu, a onda još kulena da bude Slavonska

 

16 godina
offline
Pizza, diskusija

kad stavljate origano?

 

na pocetku ili kad je pizza gotova?

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
Asta kaže...

A umak? A nadjev?

 

 

 

  Ja za umak pomiješam domaći sok od rajčica i koncentrat, pa u to stavim origana i neku mješavinu začina koju majka kupuje (češnjak, peršun, celer, luk...). Za nadjev najčešće samo šunka i sir, a kad poželim nešto više onda stavim i slanine, kobasice, kulenove seke i feferone. Pravio sam nekoliko puta i sa svježim sirom pomješanim s jajetom, bude odlično. Gljive i masline najčešće ne stavljam, iako mi ne smetaju. Za slaninu je dobro ako ti se da prethodno popržiti ju malo, da bude manje masna.

 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 16:52 (mind_challenge).
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
mind_challenge kaže...
Asta kaže...

A umak? A nadjev?

 

 

 

  Ja za umak pomiješam domaći sok od rajčica i koncentrat, pa u to stavim origana i neku mješavinu začina koju majka kupuje (češnjak, peršun, celer, luk...). Za nadjev najčešće samo šunka i sir, a kad poželim nešto više onda stavim i slanine, kobasice, kulenove seke i feferone. Pravio sam nekoliko puta i sa svježim sirom pomješanim s jajetom, bude odlično. Gljive i masline najčešće ne stavljam, iako mi ne smetaju. Za slaninu je dobro ako ti se da prethodno popržiti ju malo, da bude manje masna.

 

hebi se :-(

 

sad sam ogladnio a na poslu sam...{#}

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
Srednji kaže...
mind_challenge kaže...
Asta kaže...

A umak? A nadjev?

 

 

 

  Ja za umak pomiješam domaći sok od rajčica i koncentrat, pa u to stavim origana i neku mješavinu začina koju majka kupuje (češnjak, peršun, celer, luk...). Za nadjev najčešće samo šunka i sir, a kad poželim nešto više onda stavim i slanine, kobasice, kulenove seke i feferone. Pravio sam nekoliko puta i sa svježim sirom pomješanim s jajetom, bude odlično. Gljive i masline najčešće ne stavljam, iako mi ne smetaju. Za slaninu je dobro ako ti se da prethodno popržiti ju malo, da bude manje masna.

 

hebi se :-(

 

sad sam ogladnio a na poslu sam...{#}

  Belji se
Eh da, sad sam se sjetio, nekada preko ljeta znam staviti i domaće rajčice narezane na kolutove, bude jako ukusno.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
13 godina
neaktivan
offline
Pizza, diskusija

Meni su najdraže pizze: slavonska 1. mjesto, cappriciosa 2. mjesto, margarita 3. mjesto. Pizze naručujem inače iz Corolle, nekad Mangiare i Fratelli. Jednostavno pizza je najbolje jelo na svijetu! Sad bi naručio, al nesmije se! {#}

12 godina
neaktivan
offline
Pizza, diskusija

U Rijeci sam tamanio u Viktoriji, pizze su bile jako dobre, a pod zadnje iako ne baš često, znam uzeti iz Van Gogha, mexicanu ili lovačku, eventualno sa plodovima mora, solidne su i dostava ima je relativno brza, iako mi je na prvom mjestu kad je doma napravim u krušnoj peći ili pod pekom. Od kako smo prošlo ljeto sazidali pečenjaru i krušnu na drva, vikendom samo tamanim pizze, roštilje, peke i kotliće :D

 

 

 

 

Ke?!
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
mind_challenge kaže...

Eh da, sad sam se sjetio, nekada preko ljeta znam staviti i domaće rajčice narezane na kolutove, bude jako ukusno.

Kako je većini teško nabaviti domaće rajčice, ima ovih dana u Plodinama akcija svježih pelat rajčica (one duguljaste). Nisu odlične kao onaj domaći, veliki i kvrgavi paradajz, ali su daleko bolje i jeftinije od ostalih sorti u prodaji, grapolo primjerice. Bosiljak, ploške tih pelata i neki laganiji sir, maslinovo ulje.... mmmm....

chewbacca kaže...

znam uzeti iz Van Gogha, mexicanu ili lovačku,

Što stave na lovačku?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina
neaktivan
offline
Pizza, diskusija

U lovačku, tj. sadašnju "pizzaiolo" idu pelati, sir, gljive, panceta,kulen, pršut,češnjak, luk ,kukuruz, origano, još neka trava, ima intezivan miris i okus, slično majčinoj dušici. zamjenili nazive, pa sam zadnji puta naručio lovačku i dobio sasvim desetu...

 

Domaći i kupovni paradajz nisu ni približno za usporedbu, to je nebo i zemlja... Za pizzu kupujem samo sir i šunkaricu, jer se domaći ne rastopi nego se zapeče pa bude hrskav, ostalo meso, voće i povrće i začine sve doma uzgajam. Takva pizza iz krušne sa istim kupovnim nadjevom također iz krušne je nebo i zemlja, jednostavno ona kupovna je prevodena, posebno kad paradajz i gljive puste vodu...

Ke?!
13 godina
offline
Pizza, diskusija

Hebo vas, sad sam ogladnio... Ček napravio si krušnu ili pečenjaru? Daj malo detalja! već par godina planiram napravit nešto uza kuće tipa 2x2.5, al svaki puta nešto iskrsne...

 

I da, kaj sve stavljaš na pizzu kad ide u krušnu?

 

I gljive uzgajaš? :P

Remember, remember the Fifth of November.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 21:41 (Apachy).
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
Apachy kaže...

Hebo vas, sad sam ogladnio... Ček napravio si krušnu ili pečenjaru? Daj malo detalja! već par godina planiram napravit nešto uza kuće tipa 2x2.5, al svaki puta nešto iskrsne...

 

I da, kaj sve stavljaš na pizzu kad ide u krušnu?

 

I gljive uzgajaš? :P

  Imam ja nešto takvo, otac sazidao. Ali rjetko koristimo, nekoliko puta preko ljeta samo. Stavljam sve jednako kao i kada ju pečem u pečnici. Gljive je i moj otac uzgajao, bukovače, samo nisu one za pizzu :P

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
12 godina
neaktivan
offline
Pizza, diskusija

Pečenjara je 2x3x2(do gornje deke, sa krovom je 3,5m), sve je rađeno od pune tj. kaljene cigle koja zadržava temperaturu. Krov je betonski, stavljen lim, a dimnjak ima polukružnu ravninu opšivenu limom, nastavljnu na 4 nosača, koji leže na samom krovu. Uz to je dozidana krušna peć (sama peć je 1x1, ostatak je blizu 2x1.5), kupolastog je oblika, isto od kaljene da temperatura ne bježi van. Sve zajedno izgleda poput kapelice :D

Unutra ide doslovno sve, od rešetke za roštilj, peke, kotlića (ostavio sam lanac sa unutrašnje strane dimnjaka da se objesi kotlić), jedino mi je ostala aparatura za okretanje gujdeka ili janjeta, al sumnjam da ću to ugrađivati.

 

 

Kod pizze najprije cura umjesi tijesto, odstoji, razvučem na platu, maslinovo ulje ili još bolje malo svinjske masti na razmazati na tijesto, nabacam šunkarice, naribam sir, stavim špeka, kobasice češnjovke, kulena, šunke, narežem paradajz i luk na kolutove, gljive šampinjone ili najbolje vrganje, doma pasirani paradajz, malo tucane paprike i 5-6 feferona, origano + bosiljak ili ružmarin, kako kad.

 

To ide u zagrijanu krušnu na oko 15 min da vanjski rub dobije zlatno žutu boju. Uz to dok je u krušnoj, stavim 2-3 grančice grma borovnice jer pri izgaranju otpušta prefini miris koji se sasvim lagano zadrži na pizzi. I to je to. Nekad znam baciti i ispod peke, al iz krušne je nekako slađa. To fino zaliti domaćom tamnom pivom ili u nedostatku Velebitskom tamnom ili Kasačkom. Život tih sat vremena mi je potpun :D

 

Gljive, šampinjone i vrganje uzgaja susjeda za plac i lokalne restorane.

 

 

@mind

Bome kod mene je ljeti svaki vikend u pogonu, a nekad i zimi, samo onda moram lopatat po snjegu pa izgubim volju :D Ma uživancija je to, dođe ekipa subotom prije grada, družimo se, klopamo, meni puno bolje nego kasnije opijanje.

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 22:22 (chewbacca).
15 godina
offline
Re: Pizza, diskusija

Netko zna uživati...;)

{#}{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
offline
Pizza, diskusija

Evo nas kod tebe za vikend!

 

Daj samo omogući PP, imam par pitanja ako nije frka, za konstrukciju kupole i vezani most.

Remember, remember the Fifth of November.
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
chewbacca kaže...

 

 

@mind

Bome kod mene je ljeti svaki vikend u pogonu, a nekad i zimi, samo onda moram lopatat po snjegu pa izgubim volju :D Ma uživancija je to, dođe ekipa subotom prije grada, družimo se, klopamo, meni puno bolje nego kasnije opijanje.

  Ma super je kad imaš ekipu, ali ne isplati se baš ložiti 2 sata da ispečeš jednu-dvije pizze. Odlično je i kad majka smota pitu, onako po bosanski, pa ju spečemo unutra.{#} Inače, da uživancija je to. Spomenuo si neko domaće pivo? To još nismo radili, dok recimo vino, rakiju, pelinkovac, orahovac, višnjevac i nešto što podsjeća na Jaegermeister jesmo.   {#}

edit: @Apachy možeš i meni nabaciti PP, možda ti uspijem pomoći

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 22:37 (mind_challenge).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Pizza, diskusija
mind_challenge kaže...

  Ma super je kad imaš ekipu, ali ne isplati se baš ložiti 2 sata da ispečeš jednu-dvije pizze. Odlično je i kad majka smota pitu, onako po bosanski, pa ju spečemo unutra.{#} Inače, da uživancija je to. Spomenuo si neko domaće pivo? To još nismo radili, dok recimo vino, rakiju, pelinkovac, orahovac, višnjevac i nešto što podsjeća na Jaegermeister jesmo.  {#}

edit: @Apache možeš i meni nabaciti PP, možda ti uspijem pomoći

 

Istina, košta vremena, drva se troše, al bmk, prošli tjedan spremili 40 metara za sljedeću zimu {#}

Nisam probao ispeći štrudl ili pitu, nisam se ni sjetio toga :D

Vino nisam nikad radio, rakiju - kruškovku, jabukovaču, lozu, travaricu i šljivu svake godine šišam, cura radi taj liker višnjevac, mada nisam baš neki fan, preveč je slatko, ili ona kiksa pri izradi ili mi ne paše.

 

A izrada piva mi je najdraži hobi, kuham je na sv. nikolu, može se piti nakon 3 tjedna, al puno je finija za nekih pola godine. Samo problem da prođe tih pola godine, svako malo netko uzme po kriglu-dve i ode to za čas. Prvih 3 godine nije bila baš dobra, kupovao sam nekvalitetan kvasac, pa je pjena bila rijetka, a pivo dosta grko, teško za piti. Treba imat živaca i volje sa tim, al kad se krene onda je užitak.

 

isprike za off-topic :)

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 22:51 (chewbacca).
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija

Netko je spomenio umak za pizzu. Ja radim ovak:

 

  • konzerva pelata
  • 1 crveni luk
  • malo češnjaka u prahu
  • 1 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • 1-2 č. žlice origana
  • 1 č. žlica šećera

 

Na ulju popržim luk, kad zastakli dodam češnjak i promiješam te nakon par sekundi (inače izgori češnjaki i onda je to loše) ulijem bijelo vino i pustim da alkohol ispari. dodam pelate prethodno izrezane s njihovim sosom. ubacim čajnu žlicu šećera da ubije kiselinu i dodam 1-2 čajne žlice origana, sve lagano kuham do željenje gustoće.

 

Tu se još može dodati curry-a ili nasjeckanog sviježeg bosiljka. Ali ovo iznad je neka baza koja dobro funkcionira.

Probajte nije loše. Dobar tek!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 10:16 (eterna luchar).
16 godina
offline
Pizza, diskusija

Kad nemoš drugačije dobra je i improvizacija za gablec.

Mozarella i šampinjoni na tortilji. Poslužio je sasvim dobar Mutti umak za pizzu u konzervi. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
12 godina
protjeran
offline
Pizza, diskusija

najveće je umjeće napraviti tjesto za pizzu..

 

Kupovne sheme otpadaju,jer u suštini treba samo malo brašna,germe,,maslinovog ulja,soli...i pravi omjer i vrijeme potrebno,i prilično točno da se dobije prava tekstura tjesta i da se previše ne razvije..

 

Sve ostalo,nadjev,gore je čista kreativnost..

 

Najbolje je premazati tjesto ukuhanim paradajzom,potom posložiti tko što ima...najbolje,bar meni,domaća slavonska kobasica,kulen,šunka,slanina,koji ljuti feferon i malo naribanog sira..tko voli i gljive..

 

 

16 godina
offline
Pizza, diskusija

Pizzeria Plima u Gornjoj Bistri.. Pizze su ogromne, ja i troje kolega smazali dvije jumbo + crno Karlovačko + pelin..

danas postim {#}

 

13 godina
neaktivan
offline
Pizza, diskusija

Jučer smo ja i stari nešto na brzinu radili pizzu, pa da postavim sliku:

Kalko1212 ingame
16 godina
offline
Pizza, diskusija

Izgleda grdo, al takve su u pravilu najfinije. Mljac!

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
13 godina
neaktivan
offline
Re: Pizza, diskusija
Danny_HR kaže...

Izgleda grdo, al takve su u pravilu najfinije. Mljac!

Rekao sam mu da je proba u krug normalno napravit, no uvijek ovako ispadne. No nije važan izgled važan je okus :-).

Kalko1212 ingame
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
kalko1212 kaže...

Rekao sam mu da je proba u krug normalno napravit, no uvijek ovako ispadne. No nije važan izgled važan je okus :-).

A kakve ima veze jel okrugla, ovalna, dijagonalna ili trokut? kad u ustima mijenja oblik a u želudcu svojstva {#}

13 godina
neaktivan
offline
Pizza, diskusija

Pizzeria Chello(bivsi Šekspir) na horvacanskoj.

 

Pizza Doomsday,ali ne double dish(deck) nego obicna.

 

Vjerujte mi,necete pozalit. Skuplja je nego inace(velika) ali ja i kolega,hvala Bogu mozemo pojest,nismo uspijeli sve smazat. 

 

Ostale su 2 kriske. Dosta zasitna,ali je odlicnog okusa. 

Umak je bio blagi. (da,mozes birat umake) Ljuti,blagi,cesnjak.

 

Po meni,medu prvih 3 cak. 

 

http://www.pizzeria-chello.hr/

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 12:45 (drahic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice