Paketi iz amerike cijena carine..

poruka: 37
|
čitano: 67.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ja san naruciva priko ebaya i nikad nisan ima problema sa posiljkom. Te posiljke nikad dosad nisu prilazile cifru za carinjenje (160 kn). Jucer mi je stigla jaketa iz Amerike koju san narucio priko Amazon.com u vridnosti 60$ skupa sa postarinon a morat cu platiti jos 500kn da bi je dobija samo zato sta je spediter priuzeja posiljku. Porez i carina su 120 kn, ostalo su usluge speditera. Iz Amerike je stiglo Fed. Ex-om koji u Hrvatskoj ima licenciranog zastupnika i ne moze nikako mimo njih. Ako posiljku priusmjerin za Sloveniju naplatili bi mi 650kn a ako je vratin nazad posilljatelju 730 kn. Znaci, ne kupujte stvari koje salju Federal Expressom.
17 godina
neaktivan

Ovo što sam ja naručio preko Amazona je bio set od 3 Blu-ray diska novog Star Trek filma + maketa broda (da da, veliki sam fan tog serijala :) i sve zajedno je koštalo 760kn (cijena proizvoda + ležarina koju sam morao platiti kad je paket stigao u Zagreb). Preko eBay-a sam naručivao već puno toga i nikad nisam morao platiti carinu, npr. MXM II grafička kartica za laptop je koštala malo preko 700kn, došla mi je drito na vrata.

15 godina
neaktivan

U Rijeci i nekim carinarnicama ,Split (znam iz iskustva), neke pakete jednostavno puste u promet bez plaćanja nameta.Normalno do neke cifre normalne!!!

VEĆINA SE PAKETA OTVARA JER NEMA LOVE!!! pa sad ko ima sreće nisu ni oni ludi, ako kupiš nešto na aukciji za 5.5$ što kod nas košta 1000kn malo će te masirat!

16 godina
RE: Paketi iz amerike cijena carine..
selce kaže...

U Rijeci i nekim carinarnicama ,Split (znam iz iskustva), neke pakete jednostavno puste u promet bez plaćanja nameta.Normalno do neke cifre normalne!!!

VEĆINA SE PAKETA OTVARA JER NEMA LOVE!!! pa sad ko ima sreće nisu ni oni ludi, ako kupiš nešto na aukciji za 5.5$ što kod nas košta 1000kn malo će te masirat!

ma znaci sve je pitanje srece :!

Šta imaju podmornica i windowsi zajedničko? Čim otvoriš prozor počinju problemi!
15 godina
neaktivan
RE: Paketi iz amerike cijena carine..
nkdz kaže...

Nema veze što na paketu piše, GIFT ili nešto drugo, carinik prilikom vizualnog pregleda odlučuje koji će se paket cariniti, a koji će proći bez obveze podnošenja.

A što ako osim što piše gift, zamotaju proizvod u ukrasni papir i nalijepe neku osobnu poruku na "poklon"? (Amazon to omogućuje već od par dolara*, ovisno o veličini paketa i uglavnom samo ako oni sami šalju paket)

Ne znam kako to na kraju izgleda jer nikada tako nisam naručivao no je li moguće da na vanjskoj kutiji ne piše točno što je, eventualno u koju kategoriju spada (ovdje se konkretno radi o Kindle-u) a da ako eventualno otvore na carini tu vanjsku kutiju da ih ne dočeka ništa nego Kindle-ova kutija zamotana u ukrasni papir i neka moja proizvoljna poruka (ne carinicima naravno :))? Jel bi i to otvarali? Ima li neko pravilo u poštanskom prometu koje nalaže da paket mora imati više informacija izvana (jer sam naišao na iskustva ljudi od prije 3-4 godine da su se neugodno iznenadili kada su poslali nekome poklon tako a paket je otkrivao u potpunosti sadržaj - dakle nije bilo iznenađenja pri samom otvaranju poklona - ali čini mi se da su do sada promijenili tu praksu no nikako da nađem dokaz :))?

EDIT:

* izgleda da su cijene za "gift-wrapping" od strane Amazon-a fiksne i iznose: $3.99 za CD-e i male pakete, $4.99 za srednje velike pakete do $5.99 za velike pakete (Kindle 3. generacije je očito za paket srednje veličine) (izvor).

domicius
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 11:52 (domicius).
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu..

Znači naručio sam par stvari sa službene shop stranice Jimija Hendrixa, konkretno Lyrics book, 2 CDa, 2 privjeska..skupa sa poštarinom(obična poštarina, bez tracking numbera) 90$. Koliko sam skužio na ništa od navedenog nema carine, tj. 0% je, jedino što će mi naplatiti je PDV od 25%, jel točno govorim? 

Hoće li to bez problema doći meni doma(ili u poštanski ured, svejedno) ili ću prethodno dobiti poziv od carine da im faksiram račun? Kome ću platiti dodatnih 25%, poštaru kad donese paket?

EDIT: Evo samo da updateam, paket mi je stigao prije par dana u poštanski ured, i ništa dodatno nisam trebao plaćat, ni PDV ni carinu. Na njemu je samo bio pečat 'oslobođeno carinjenja'. Po meni jako čudno s obzirom da je paket vrijedan 90$ i da je otvaran, i da je račun bio unutra..al eto, očito najviše ovisi o tome kroz čije ruke prođe..

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 12:45 (Penryn).
9 godina
neaktivan

Pozdrav,imam pitanje : Narucit cu iPhone 5c iz New Yorka i sad cijena je 1205 kn. Da li bi on isao na carinu? Prosli puta kada sam narucivao iPhone 4 on nije . Bojim se narucivat jer mi je zadnji iPhone 5s ( Iz kine ) bio unisten jer su ustanovili da je kopija a bio je manufacturer refurbished.Hvl na odgovoru. Link od moba : http://www.ebay.com/itm/Apple-iPhone-5C-8GB-16GB-32GB-GSM-Factory-Unlocked-Smartphone-Cell-Phone-c-/162018407006?var=&hash=item25b90cb25e:m:mi1pxPGl8oVvKrefNmXPGew

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice