nemas blage veze sta se tamo u tom akceleratoru desava ne mozes odmah prognozirati smak svijeta, to te odma stavlja u kategoriju lika kojem su vanzemaljci rekli da ce se smak svjeta desit.
Odosmo... :) (LHC rasprava)
- poruka: 248
- |
- čitano: 42.794
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
nemas blage veze sta se tamo u tom akceleratoru desava ne mozes odmah prognozirati smak svijeta, to te odma stavlja u kategoriju lika kojem su vanzemaljci rekli da ce se smak svjeta desit.
Sve je pretpostavka i teorija dok se ne dokaže....a najzanimljiviji je strah koji se rađa iz pretpostavki!
Pretpostavka je bila da se ne može brže od zvuka ....vjerojatnost je velika ali i nije jer je i to pretpostavka.
A da se nešto i desi ,desilo bi se vrlo brzo tako da ne vjerujem da bismo patili...a osim toga pretpostavljam da su tamo ljudi koji imaju
znanje o tome koje je puno veće od nas svih tu zajedno...a mi možemo samo pretpostavljati i educirati se i opet teoretizirati i ako
budemo dovoljno dobri možemo i napisati koji znanstveni rad temeljen na teoriji i pretpostavkama i tako u petlji bez dokaza i u strahu od
nepoznatog samo ćemo pretpostavljati što se može desiti a što ne ,ja sam bolje za smak svijeta nego za stati i povući se....
Naravno ovo je samo moje mišljenje.
Prvi put da me prica o smaku svijeta zabrinjava. Ovo izgleda opasno.
Neki likovi rade crne rupe i kazu da ce sve biti u redu jer oni to tako pretpostavljaju.
Prije su pretpostavljali da je zemlja ravna i da se sunce vrti oko nje....
Iskreno...vata me paranoja...
Ja cu bit pod utjecajem tog dana tek tolko da umrem sretan, a ako ne umrem onda opet dobro... xD
Nema nam pomoci!
Pretpostavka da Hawkingova radijacija postoji nije dokazana, tako da ništa nije sigurno. A siguran sam da nije mudro praviti eksperiment pri kojem je jedina obrana od katastrofe nije dokazana.
Baš sam sad gledao filmove na youtube-u gdje skupina fizičara govori o ovom eksperimentu. Između ostalog, jedan govori o tome da će, crna rupa i ako nastane, nastati na atomskoj razini te da će efekti crne rupe biti vidljivi tek nakon nekog vremena. I to na samom planetu. Isto tako se govori da znanstvenici neće imati pojma dali je mikroskopska crna rupa nastala ili ne. Tak da možete slobodno odgodit sva alkoholiziranja, posjete las vegasu i ostale radnje bliske pričama o smaku svijeta. Bar 10.9. ih odgodite. :)
Pretpostavka da Hawkingova radijacija postoji nije dokazana, tako da ništa nije sigurno. A siguran sam da nije mudro praviti eksperiment pri kojem je jedina obrana od katastrofe nije dokazana.
Baš sam sad gledao filmove na youtube-u gdje skupina fizičara govori o ovom eksperimentu. Između ostalog, jedan govori o tome da će, crna rupa i ako nastane, nastati na atomskoj razini te da će efekti crne rupe biti vidljivi tek nakon nekog vremena. I to na samom planetu. Isto tako se govori da znanstvenici neće imati pojma dali je mikroskopska crna rupa nastala ili ne. Tak da možete slobodno odgodit sva alkoholiziranja, posjete las vegasu i ostale radnje bliske pričama o smaku svijeta. Bar 10.9. ih odgodite. :)
Nek idu kvragu oni i te crne rupe, ja 10.09. moram na maturalno putovanje, valjda cu doc do Francuske prije nego nas proguta to crno smece.
Hahaha.. Ak ništa drugo, ovo je jakooo dobra izlika za izravnat račune s jednom curom, ak me kužite hehehe..
Bit će j**** seksa joooj.
A maturalac mi je tek 15.9. heh, a rodendan tek 12.11. heh..
Heh..
Al volim je velke vatromete i sranja..
Heh.. =)
A da se nešto i desi ,desilo bi se vrlo brzo tako da ne vjerujem da bismo patili...

Half Life 3 - episode CERN (slika dolje)
Prijatelju moj,
dovoljno je da stvore crnu rupu veličine vrha igle i ciao đaci.
Pokušaj samo zamislit šta ta mala pojava može učinit, kad joj je gravitacijska sila takva da guta čak i svjetlost.
Procitajte cijeli clanak, sve su dobro objasnili:
http://www.net.hr/znanost/page/2008/09/03/0121006.html
Sansi gotovo i nema za neku nesrecu ali nikad se ne zna... :D
Ma... priroda nas je obdarila razumom, naša dužnost je da istražuemo svet oko sebe. Nema napretka bez nauke i nema nauke bez eksperimenta. Šta mora biti, biće.
Ok, malo se šalim. Razgovarao sam sa jednim ozbiljnim teorijskim fizičarom, kaže da je cela ova frka zbog toga što su u projekat tokom godina uložena ogromna sredstva pa sad treba prikupiti što više publiciteta da bi ono na šta su utrošena dobilo na težini, priče o crnim rupama, Hokingovom zračenju i smaku sveta nije ni udostojio ozbiljnije analize.
A i da pođe naopako, imamo još preko mesec i po dana, dakle ko već sad da brine o svemu tome (uključuju ga 10., ali prve ozbijnije sudare planiraju tek za 21.10.).
ma prozivio sam ja i gora sranja od toga da me crna rupa pojede
treba prezivit trovanje solnom kiselinom koja se koristi za taljenje lima za zljebove i tek onda znas da je bog uz tebe
tjedan i pol u bonici u zivotnoj opasnosti i jos 2 bez opasnosti
pa si vi sad mislite
ma prozivio sam ja i gora sranja od toga da me crna rupa pojede
treba prezivit trovanje solnom kiselinom koja se koristi za taljenje lima za zljebove i tek onda znas da je bog uz tebe
tjedan i pol u bonici u zivotnoj opasnosti i jos 2 bez opasnosti
pa si vi sad mislite
Lol.. da mediji nisu tako napuhali sve nitko ne bi ni znao za ovo.
Veća je mogučnost da će mjesec pasti na zemlju nego da će se stvoriti (opasna) crna rupa.
Evo, našao sam prilog s Nove (TV) o tome: http://dnevnik.hr/bin/article.php?article_id=56759&page=10&p_all_items=181
Lol.. da mediji nisu tako napuhali sve nitko ne bi ni znao za ovo.
Veća je mogučnost da će mjesec pasti na zemlju nego da će se stvoriti (opasna) crna rupa.
Ima jos jedan problem kod tih pretpostavki, kazu da ce se crna rupa siriti, ako se bude sirila, linearno, znaci trajalo bi do iza kraja sunca dok nam naskodi crna rupa, a neki opet pretpostavljaje da ce se sirit eksponencijalno, onda bi nam kraj dosao mnogo brze...
Najveci problem je u tome sto su to sve pretpostavke, na sto se oslonit?
Vidit cemo sta ce bit
Svi koji su zabrinuti za sigurnost pokusa koji će se izvoditi neka si pročitaju ovaj link:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7598996.stm
Dobar link, Dado! Za one zabrinute, sledeći odlomak sumira celu priču:
For the record, the LHC collides particles together at energies far below those naturally occurring in many places in the Universe, including the upper atmosphere of our planet every second of every day.
Dakle čuvajte se, kraj nije blizu!
For the record, the LHC collides particles together at energies far below those naturally occurring in many places in the Universe, including the upper atmosphere of our planet every second of every day.

Vjerujem da su znanstvenici dali sve od sebe da experiment prođe bez greške ali uvjek je tu pitanje dali je to dovoljno...
Citam malo o svemu ovome i na dosta mjesta sam naišao na parolu "Save the Planet, stop LHC experiment"...
I pomislih, šta ako neki zatucani paranoik pokusa zaustaviti exp. i tek tada sve pođe naopako...
Ljudska glupost je jedna od rijetkih konstanti...
BTW: Pišem ovo i na radiju ide stvar od Doorsa "The end"... jezivo...
To su jedni od najpametijih ljudi na svijetu..valjda znaju kaj rade..nadam se
Makar gledajuci ovaj link od youtube-a sve postaje malo jezivo..
Evo što će se dogoditi ako se dogodi smak svijeta...
Iako, pomalo i iščekujem srijedu, zanima me što će se dogoditi, a ako i dođe do najgoreg, tko zna čega će biti na drugoj strani... Ne mislim crne rupe, nego života.