Odnosi na poslu, što je dozvoljeno, a što nije

poruka: 163
|
čitano: 15.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Mobing na poslu
Thinker kaže...
Cryogenic kaže...

Ok, isto pitanje i za tebe, da li želiš da ti netko degradira ugled žene, omalovaža njen izgled i da je se uspoređuje sa online kurvama na onlifans i da je "prizemlji i da dobije prizemljenje" . Odgovoriš li sa NE, case closed, odgovoriš li sa DA, onda ti nije stalo do obitelji i podržavaš da apsolutno ko hoće da ti tako tretira ženu. Evo simple DA ili NE.

Zašto misliš da su na OF samo kurve? Nije li to degradiranje i omalovažavanje žena sa OF? Ne razumijem zašto s jedne strane radiš dramu tamo gdje je nema, a u isto vrijeme si i sam sklon omalovažavanju i uvredama. Daj se prizemlji malo, ne možeš imati dvostuka mjerila samo zato da navučeš vodu na svoj mlin. Moja žena je sposobna sama se obraniti od gluposti na poslu i moje pojavljivanje na njenom poslu zato da je "branim" ili "štititm" imalo bi kontraefekt jer osoba pod takvom vrstom napada treba sama pružati otpor, stvoriti sliku da je nepokolobljiva, da se može argumentirano obraniti i da se ne da mealtretirati. Ja mogu poduzeti jedino pravne korake kao pomoć, sve drugo bi moglo biti svrstano u sferu prijetnji, fizičkog napada i ostalih nezakonitih radnji. Zato i učim sina da radi ispravno i savjesno i da bude dovoljno sposoban samostalno ući u argumentiranu raspravu. Ne znam vidiš li i sam da ideš u dvije krajnosti koje mi se ne čine spojivima, ali eto, tvoj izbor je što ćeš pisati ovdje.

Dali želiš da ti netko degradira i vrijeđa ženu na poslu uspoređujući je sa online kurvanjem i da dobije "prizemljenje", koprcaš se ko stric_jura i veliki brat, DA ili NE.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 10:43 (Cryogenic).
15 godina

o bog te !!!!!

ona je (tj. NIJE) jebeni studoš na ispomoći, nije zaposlenik firme !

nije ju vrijeđala nego je komentirala njenu nezainteresiranost, daj ti shvati da ja zbilja mislim da ni moja žena ne idete u istu rečenicu (o tebi ne znam ništa i ne ide tebe) ne zato jer si ti loš, niti zato što mi je žena savršena, nego zato jer zbilja ima radnu etiku koju se baš ne sreće i što si ona daje truda sve pokopčati i napraviti najbolje što može...

usput moja žena je bila na direktorskoj poziciji, i sve njezine kolegice ju i dalje pozdravljaju, nitko ne okreće glavu od nje... tako da mobing nije njen modus operandi ( ovo -ing implicira i trajanje)..

a ni ta NjVP s nije uvrijedila jer jednostavno nije u stanju skopčati kako njezina neodgovornost i samoživost utječe ne druge...

Ju je je? Je ju je!
11 godina
Cryogenic kaže...

...Šta tu nije jasno sad. Nesmije radnik drugog radnika uznemiravat komentiranjem osobnog izgleda i degradiranjem. 

jasno je da ti živiš u lalalandu

u stvarnom životu jedan dio će prešutit neradniku, ali jedan dio radnika će mu reći što ga ide, često i sa blažom ili ne baš blažom uvredom

a razlog je upravo ono što si i sam rekao - svaka akcija rezultira reakcijom, akcija gdje neradnik radi budale od svih ostalih rezultira reakcijom, ponekad i s uvredom, jer... nismo u lalalandu i ljudi ne vole da ih se pravi budalama, pa ponekad reagiraju i uvredom, ponajprije jer smatraju da kad ih netko pravi budalom je uvreda sama po sebi, pa na isti način vraćaju

10 godina
Cryogenic kaže...

Dali želiš da ti netko degradira i vrijeđa ženu na poslu uspoređujući je sa online kurvanjem i da dobije "prizemljenje", koprcaš se ko stric_jura i veliki brat, DA ili NE.

Stari moj, ti si totalno zabrijao u sferu da vrijeđaš žene na OnlyFansu proglašavajući ih online kurvama. I sad trpaš izjavu Jurine žene u taj isti koš kao da je ona to izjavila, a ne ti. Daj se skoncentriraj malo, ovo što ti radiš zove se kleveta i ne možeš iz svoje perspektive tumačiti što je Jurina žena rekla i mislila jer je tvoje tumačenje i razmišljanje otišlo u neku meni sasvim neprihvatljivu krajnost. Ne koprcam se u ovoj priči ja, nego ti jer ti pokušavaš OnlyFans prikazati kao kurvinsku web stranicu s online kurvama. To što ti omalovažaš žene ne znači da je Jurina žena omalovažavala djevojku.

13 godina
picajzla0707 kaže...
Cryogenic kaže...

...Šta tu nije jasno sad. Nesmije radnik drugog radnika uznemiravat komentiranjem osobnog izgleda i degradiranjem. 

jasno je da ti živiš u lalalandu

u stvarnom životu jedan dio će prešutit neradniku, ali jedan dio radnika će mu reći što ga ide, često i sa blažom ili ne baš blažom uvredom

a razlog je upravo ono što si i sam rekao - svaka akcija rezultira reakcijom, akcija gdje neradnik radi budale od svih ostalih rezultira reakcijom, ponekad i s uvredom, jer... nismo u lalalandu i ljudi ne vole da ih se pravi budalama, pa ponekad reagiraju i uvredom, ponajprije jer smatraju da kad ih netko pravi budalom je uvreda sama po sebi, pa na isti način vraćaju

Jao samo nemoj još ti, drži se ti svoje brige o zdravlju i prevelikoj kilaži kako ti je već rečeno. Ali kad već vučeš za jezik i pošto sam ja u Lalalandu , ovdje se radi o licemjerstvu, jura dozvoljava postupak svoje žene prema drugima, ali ne dozvoljava taj isti postupak svojoj kćeri, jer očito je njegova kćer Superwoman. O tome razglabamo. Opet ponavljam što i ostali pričaju,  nije Jurina žena ta koja će stavljat ljude na mjesto i komentirat tuđi izgled i degradirat. U ozbiljnoj firmi sve zamjerke na radnika idu šefu i šef dalje rješava situaciju. Šef će u večini slučajeva riješit na fini način jer NEŽELI imat daljnje probleme, zna da radnik može tražit svakakva prava i zna da mu radnik može naštetit firmi na bilo koji način. Radnika boli ona stvar i misli da može šta hoće. Naravno da si radnici svugdje po firmama dozvoljavaju isto, što nije u redu i radnici su si sami krivi što si to dozvoljavaju, ja znam da ja nebi, a i nisam. Ja svakako da sam šef Jurinoj ženi i da čujem tako nešto rekao bio Jurinoj ženi prvo dal je normalna jer radi protiv firme, vrijeđa druge radnike koji mogu meni zapaprit posao tužbama o mobingu na poslu, dali to meni kao šefu treba? Zato šefovi kažu radnicima, nemojte razgovarati o plaćama, što manje razgovora i samo poslovno, jer radnik indirektno može ugrozit poslovanje firme takvim postupcima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 11:10 (Cryogenic).
13 godina
Thinker kaže...
Cryogenic kaže...

Stari moj, ti si totalno zabrijao u sferu da vrijeđaš žene na OnlyFansu proglašavajući ih online kurvama. I sad trpaš izjavu Jurine žene u taj isti koš kao da je ona to izjavila, a ne ti. Daj se skoncentriraj malo, ovo što ti radiš zove se kleveta i ne možeš iz svoje perspektive tumačiti što je Jurina žena rekla i mislila jer je tvoje tumačenje i razmišljanje otišlo u neku meni sasvim neprihvatljivu krajnost. Ne koprcam se u ovoj priči ja, nego ti jer ti pokušavaš OnlyFans prikazati kao kurvinsku web stranicu s online kurvama. To što ti omalovažaš žene ne znači da je Jurina žena omalovažavala djevojku.

Jel moguće da si toliko nedokazan? Sad usmjeravaš temu na tu stranu? Sad sam ja problem jer ja vrijedjam cure na only fansu? Mother of god. Evo križam se. Ja ponavljam šta je rekla Jurina žena  i pitam te jel bi želio isto svojoj ženi da je netko na poslu tako degradira na temelju izgleda i uspređuje sa curama koje online rade seksualne poslove? Evo malo blaže. DA ili NE.

11 godina
Cryogenic kaže...

Jao samo nemoj još ti, drži se ti svoje brige o zdravlju i prevelikoj kilaži kako ti je već rečeno. Ali kad već vučeš za jezik i pošto sam ja u Lalalandu , ovdje se radi o licemjerstvu, jura dozvoljava postupak svoje žene prema drugima, ali ne dozvoljava taj isti postupak svojoj kćeri, jer očito je njegova kćer Superwoman. O tome razglabamo. Opet ponavljam što i ostali pričaju,  nije Jurina žena ta koja će stavljat ljude na mjesto i komentirat tuđi izgled i degradirat. U ozbiljnoj firmi sve zamjerke na radnika idu šefu i šef dalje rješava situaciju. Šef će u večini slučajeva riješit na fini način jer NEŽELI imat daljnje probleme, zna da radnik može tražit svakakva prava i zna da mu radnik može naštetit firmi na bilo koji način. Radnika boli ona stvar i misli da može šta hoće. Naravno da si radnici svugdje po firmama dozvoljavaju isto, što nije u redu i radnici su si sami krivi što si to dozvoljavaju, ja znam da ja nebi, a i nisam.

ofkors da si u lalalandu

prva stvar je što jurina žena nije spomenula OF da bi 'degradirala' drugu ženu ili komentirala njezin izgled, nego da bi joj ukazala da se nerad neće trpiti, jer time ova druga od jurine žene i svih ostalih pravi budale, a kad druge praviš budalama očekuj reakciju

oni što trče svaki put tužakat šefu u ostatku kolektiva smatraju se za pizde, a bogme i šef će ih smatrat takvima, jer najčešće nema vremena rješavat sve i jednu konfrontaciju svojih radnika

i sasvim je normalno da takvi što rješenje vide u tužakanju za svaku sitnicu su ustvari oni koji u svemu vide osobnu uvredu i razloge za tužakanje, pa i ovakav stav u raspravi na forumu

nije sve osobna uvreda i nije sve mobbing, nekad je samo bijesna reakcija na neradnika, netko će to pomisliti u sebi, netko drugi reći na glas - ne zato jer doista misli nekoga uvrijediti, nego zato jer reagira na ono što misli da je uvreda njemu - a to je kad te neradnik pravi budalom

zato i ti vidiš problematičnim u toj situaciji samo 'uvredu' i cijelo vrijeme dižeš to na n-tu potenciju, iako nije riječ niti o mobbingu niti o bullyngu, nego o reakciji na neradnika koji misli da su svi ostali budale

10 godina
Cryogenic kaže...

Jel moguće da si toliko nedokazan? Sad usmjeravaš temu na tu stranu? Sad sam ja problem jer ja vrijedjam cure na only fansu? Mother of god. Evo križam se. Ja ponavljam šta je rekla Jurina žena  i pitam te jel bi želio isto svojoj ženi da je netko na poslu tako degradira na temelju izgleda i uspređuje sa curama koje online rade seksualne poslove? Evo malo blaže. DA ili NE.

Ja sam nedokazan? Pa ti si započeo cijelu priču da su na OnlyFansu samo kurve i da je Jurina žena rekla maloj da nije dovoljno lijepa da bude kurva. To si ti napisao i to su tvoje riječi, ne moje i ne Jurine žene.

13 godina
Thinker kaže...
Cryogenic kaže...

Ja sam nedokazan? Pa ti si započeo cijelu priču da su na OnlyFansu samo kurve i da je Jurina žena rekla maloj da nije dovoljno lijepa da bude kurva. To si ti napisao i to su tvoje riječi, ne moje i ne Jurine žene.

Rekla joj je ne izgledaš tak dobro za Onlyfans/ "Čuj nisi ni za Onlyfans?"I da je stric_jura nebi kak izgleda . To je šta?   To je degradiranje i omalovažavanje studentice na temelju njenog fizičkog izgleda, opet pitam dali želiš da tebi tako netko ženu prokomentira i degradira,. DA ili NE. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 11:47 (Cryogenic).
14 godina
picajzla0707 kaže...
Cryogenic kaže...

Jao samo nemoj još ti, drži se ti svoje brige o zdravlju i prevelikoj kilaži kako ti je već rečeno. Ali kad već vučeš za jezik i pošto sam ja u Lalalandu , ovdje se radi o licemjerstvu, jura dozvoljava postupak svoje žene prema drugima, ali ne dozvoljava taj isti postupak svojoj kćeri, jer očito je njegova kćer Superwoman. O tome razglabamo. Opet ponavljam što i ostali pričaju,  nije Jurina žena ta koja će stavljat ljude na mjesto i komentirat tuđi izgled i degradirat. U ozbiljnoj firmi sve zamjerke na radnika idu šefu i šef dalje rješava situaciju. Šef će u večini slučajeva riješit na fini način jer NEŽELI imat daljnje probleme, zna da radnik može tražit svakakva prava i zna da mu radnik može naštetit firmi na bilo koji način. Radnika boli ona stvar i misli da može šta hoće. Naravno da si radnici svugdje po firmama dozvoljavaju isto, što nije u redu i radnici su si sami krivi što si to dozvoljavaju, ja znam da ja nebi, a i nisam.

ofkors da si u lalalandu

prva stvar je što jurina žena nije spomenula OF da bi 'degradirala' drugu ženu ili komentirala njezin izgled, nego da bi joj ukazala da se nerad neće trpiti, jer time ova druga od jurine žene i svih ostalih pravi budale, a kad druge praviš budalama očekuj reakciju

oni što trče svaki put tužakat šefu u ostatku kolektiva smatraju se za pizde, a bogme i šef će ih smatrat takvima, jer najčešće nema vremena rješavat sve i jednu konfrontaciju svojih radnika

i sasvim je normalno da takvi što rješenje vide u tužakanju za svaku sitnicu su ustvari oni koji u svemu vide osobnu uvredu i razloge za tužakanje, pa i ovakav stav u raspravi na forumu

nije sve osobna uvreda i nije sve mobbing, nekad je samo bijesna reakcija na neradnika, netko će to pomisliti u sebi, netko drugi reći na glas - ne zato jer doista misli nekoga uvrijediti, nego zato jer reagira na ono što misli da je uvreda njemu - a to je kad te neradnik pravi budalom

zato i ti vidiš problematičnim u toj situaciji samo 'uvredu' i cijelo vrijeme dižeš to na n-tu potenciju, iako nije riječ niti o mobbingu niti o bullyngu, nego o reakciji na neradnika koji misli da su svi ostali budale

iskreno ovo je totalno krivo razmisljanje. 

ajde sad zamisli da si voditelj od tima koji ima 15 ili vise radnika i da oni sami rijesavaju svoje probleme?

prvih mjesec dana je sve idilicno. nakon 2-3 mjeseca nastaju klanovi. za pola godine imas kaos u tom timu u kojem svako misli da je on u pravu i da drugi moraju slusati njega.

zato ti kao voditelj moras znat sve o svim radnicima i biti korak ispred njih i ne dopustit da oni sami dijele pravdu. pa koliko god jurina zena bila u pravu, ona nije odgovorna osoba za to.

s obzirom da je bila direktorica valjda bi trebala znati kako se rijesavaju sukobi i kako se deeskalira neka napeta situacija.

znaci nitko ovdje ne brani malu neradnicu. nego se samo govori kako jurina zena nije osoba koja dijeli pravdu u toj trgovini. barem nigdje nisam procitao da je ona nekakav voditelj smjene ili nesto slicno. a ako i je kojim slucajem neka visa pozicija onda bi ju trebalo skolovati kako se razgovara s djelatnicima kakvi god oni neradnici bili. 

9 godina
Mobing na poslu

triba ovoj maloj sta radi u mcdonaldsa otici na blagajnu i jer je spora za moje kriterije rec "kojeg su te vraga stavili na blagajnu da te gledam, nisi ni za OnlyFans, bolje da si u kuhinji gdje ti se ne moze vidjet lice"

zanima me kako ce tata na to reagirat

13 godina
picajzla0707 kaže...
Cryogenic kaže...

ofkors da si u lalalandu

Ok isto pitanje, neznam jel imaš /nemaš ženu, možda muškarca, ko zna u današnje vrijeme, danas je sve u duginim bojama, jel bi želio da ti netko ženu/muškarca /člana obitelji, ovako degradira na poslu na temelju njenog/njegovog izgleda? DA ili NE. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 11:43 (Cryogenic).
9 godina
zeryx kaže...
picajzla0707 kaže...
Cryogenic kaže...

ofkors da si u lalalandu

ajde sad zamisli da si voditelj od tima koji ima 15 ili vise radnika i da oni sami rijesavaju svoje probleme?

prvih mjesec dana je sve idilicno. nakon 2-3 mjeseca nastaju klanovi. za pola godine imas kaos u tom timu u kojem svako misli da je on u pravu i da drugi moraju slusati njega.

zato ti kao voditelj moras znat sve o svim radnicima i biti korak ispred njih i ne dopustit da oni sami dijele pravdu. pa koliko god jurina zena bila u pravu, ona nije odgovorna osoba za to.

s obzirom da je bila direktorica valjda bi trebala znati kako se rijesavaju sukobi i kako se deeskalira neka napeta situacija.

znaci nitko ovdje ne brani malu neradnicu. nego se samo govori kako jurina zena nije osoba koja dijeli pravdu u toj trgovini. barem nigdje nisam procitao da je ona nekakav voditelj smjene ili nesto slicno. a ako i je kojim slucajem neka visa pozicija onda bi ju trebalo skolovati kako se razgovara s djelatnicima kakvi god oni neradnici bili. 

upravo to

ja imam cca 40 zaposlenih

apsolutno je moj posao kao sefa menadzirat ljude i stanje u kolektivu. Tko to ne kuzi firma ce mu biti u rasulu

13 godina
sporttest kaže...

triba ovoj maloj sta radi u mcdonaldsa otici na blagajnu i jer je spora za moje kriterije rec "kojeg su te vraga stavili na blagajnu da te gledam, nisi ni za OnlyFans, bolje da si u kuhinji gdje ti se ne moze vidjet lice"

zanima me kako ce tata na to reagirat

Ahaha, o tome je priča, sad će tata: Ako se radi o drugim kćerima, onda su ove riječi opravdane, ako je riječ o mojoj kćeri onda ne.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 11:49 (Cryogenic).
15 godina

miceki fulali ste fudbal:

pomoćno osoblje, aka studoši/učenici u McD NE SMIJU RADITI s novcima (dakle ne može nikoga usositi), dakle blagajna otpada, NE SMIJU DIZATI više od 2.5 kg te NE SMIJU RADITI NOĆNE smjene...

eventualno ako bi ti donijela pladanj i nešto se srušilo - ona bi bar to radila i samo bi ona bila odgovorna za svoju nespretnost, ali bi radila...naučio sam ju reći "Oprostite", i više od toga ne može, nego počistiti i donijeti novi...

ah da, ali ekipa iz Lalalanda, sami vlasnici firme und jahte, menažderi par exelance se bave baš svakim zaposlenikom (usput po x-ti put oni nisu zaposlenici) ponaosob ga nadgledajuć ?!? znate to je no-no, zove se mikro-menađment i nije dobra praksa...

Ju je je? Je ju je!
9 godina
sporttest kaže...
zeryx kaže...
picajzla0707 kaže...
Cryogenic kaže...

ofkors da si u lalalandu

upravo to

ja imam cca 40 zaposlenih

apsolutno je moj posao kao sefa menadzirat ljude i stanje u kolektivu. Tko to ne kuzi firma ce mu biti u rasulu

Naravno da je tvoj posao, ali jesi ti siguran da znas da netko od ranika nije rekao drugom nesto u tom smislu. Lako moguce samo velika vecina nece tuzakat za takve gluposti

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
15 godina
Mala neradnica je trebala jednostavno odgovoriti u stilu, iznenadila bi se, pošalji mi muža i nakon mene tebe takvu više nebu ni pogledao.
Ak ova na to podigne glas uzvratiti jednakom vikom, pa nek mušterije gledaju 😂
14 godina
Stric_Jura kaže...

pomoćno osoblje, aka studoši/učenici u McD NE SMIJU RADITI s novcima (dakle ne može nikoga usositi), dakle blagajna otpada, NE SMIJU DIZATI više od 2.5 kg te NE SMIJU RADITI NOĆNE smjene...

eventualno ako bi ti donijela pladanj i nešto se srušilo - ona bi bar to radila i samo bi ona bila odgovorna za svoju nespretnost, ali bi radila...naučio sam ju reći "Oprostite", i više od toga ne može, nego počistiti i donijeti novi...

ah da, ali ekipa iz Lalalanda, sami vlasnici firme und jahte, menažderi par exelance se bave baš svakim zaposlenikom (usput po x-ti put oni nisu zaposlenici) ponaosob ga nadgledajuć ?!? znate to je no-no, zove se mikro-menađment i nije dobra praksa...

nitko ne prica o vlasnicima firmi i direktorima.

nego o nadredenim osobama. pa nije direktor firme jedina nadredena osoba tvojoj zeni i toj maloj.

postoji šef smjene, odjela itd itd. 

ali ocito ne razumijes sta ti se zeli reci jer si ti skupa sa svojom zenom u pravu. 

15 godina

koji šef smjene ? svugdje su 2 zaposlenice u trgovini (samo u 2 trgovine imaju 3 zaposlenice), svaka drži jednu smjenu...

kolegica ide na GO, uprava 90 km dalje šalje nekoga koga nikad nisu vidjeli  - valjda SC šalje studoše - kad ne dođe ili javi da ne može ide drugi s liste...

što vi mislite da šefica HRa sjedne s malom na kaf'cu, prodivani  u stilu - pa gdje se vidite za 5 g. u našoj organizaciji ?

ja radim u velikoj firmi koja ima sve to i opet se filtrira u bar 3-4 kruga, ovdje samo postoji potreba, i ako želiš raditi mjesec-dva preko ljeta nema problema, samo daj radi...

Ju je je? Je ju je!
13 godina
zeryx kaže...
Stric_Jura kaže...

nego o nadredenim osobama. pa nije direktor firme jedina nadredena osoba tvojoj zeni i toj maloj.

ali ocito ne razumijes sta ti se zeli reci jer si ti skupa sa svojom zenom u pravu. 

Nevjerojatno da on i dalje podržava selekcijsko maltretiranje. Mogu uvrede drugim kćerima, njegovoj ne. Evo križam se i ne vjerujem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 12:57 (Cryogenic).
13 godina
forumaš kaže...
Mala neradnica je trebala jednostavno odgovoriti u stilu, iznenadila bi se, pošalji mi muža i nakon mene tebe takvu više nebu ni pogledao.
Ak ova na to podigne glas uzvratiti jednakom vikom, pa nek mušterije gledaju 😂

Došlo je do ljubomore jer studentica je valjda bomba kako izgleda i ova se osjetila manje vrijednom i jedva dočekala da joj kaže šta je ide. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 13:08 (Cryogenic).
14 godina
Stric_Jura kaže...

koji šef smjene ? svugdje su 2 zaposlenice u trgovini (samo u 2 trgovine imaju 3 zaposlenice), svaka drži jednu smjenu...

kolegica ide na GO, uprava 90 km dalje šalje nekoga koga nikad nisu vidjeli  - valjda SC šalje studoše - kad ne dođe ili javi da ne može ide drugi s liste...

što vi mislite da šefica HRa sjedne s malom na kaf'cu, prodivani  u stilu - pa gdje se vidite za 5 g. u našoj organizaciji ?

ja radim u velikoj firmi koja ima sve to i opet se filtrira u bar 3-4 kruga, ovdje samo postoji potreba, i ako želiš raditi mjesec-dva preko ljeta nema problema, samo daj radi...

onda je tvoja zena odgovorna osoba?

lijepo sjedni sa svojom direktoricom i objasni joj kako se razgovara sa radnicima i nece vise imat takvih situacija. kako na lijep nacin maloj neradnici objasniti neke stvari.

16 godina
Mobing na poslu

Ok jel može lock teme, ili teška metla da ovo počisti, jer je otišlo u osobno prepucavanje i nema veze s temom... Jedino konstruktivno je bio onaj link na reddit, gdje ljudi očito mogu voditi smisleniji razgovor nego ovdje.

Ujedno, može i meni žuti karton jer sam uspio sve to još i pročitati! 

15 godina

mala neradnica NE radi, nema vremena za tak prizemne stvari... njena odluka...

moja žena je  MATERIJALNO odgovorna za sranja koja takva može napraviti... jel možeš to shvatiti? ako ne, uzmi 50 € iz novčanika, napravi aviončić i baci ga s balona na ulicu... jel ti lakše sad pojmiti odgovornost ?

onda prosim lijepo posipano s cukorekom, dođe se na vrijeme i obavi 40 h a ne samo 2 h obuke (5%) pa će biti manje sranja (ali i dalje ista odgovornost)...

a zna kako se radi s radnicima, bila je na dosta višoj poziciji, pa ju nitko ni dan danas ne izbjegava...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 13:09 (Stric_Jura).
14 godina
Cryogenic kaže...
zeryx kaže...
Stric_Jura kaže...

Nevjerojatno da on i dalje podržava selekcijsko maltretiranje. Mogu uvrede drugim kćerima, njegovoj ne. Evo križam se i ne vjerujem.

a u jednu ruku ga razumijem da pokusava braniti jer mu se napala zena kako vrsi mobing. al daleko je ovo od mobinga iako nije nacin na koji se komunicira....

13 godina
Pixidar kaže...

Ok jel može lock teme, ili teška metla da ovo počisti, jer je otišlo u osobno prepucavanje i nema veze s temom... Jedino konstruktivno je bio onaj link na reddit, gdje ljudi očito mogu voditi smisleniji razgovor nego ovdje.

Ujedno, može i meni žuti karton jer sam uspio sve to još i pročitati! 

Misliš ne opravdavaju bilo kakvo verbalno nasilje i ne opravdavaju selektivna maltretiranja. To se slažem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 13:11 (Cryogenic).
13 godina
zeryx kaže...
Cryogenic kaže...
zeryx kaže...
Stric_Jura kaže...

a u jednu ruku ga razumijem da pokusava braniti jer mu se napala zena kako vrsi mobing. al daleko je ovo od mobinga iako nije nacin na koji se komunicira....

Svakako je maltertiranje i degradacija na temelju osobnog izgleda, i čisti mobing i izdrkavanje na drugog radi osobne nezadovoljštine, što nitko ne voli da se njemu kaže ili članovima obitelji ali može se reć neradnicima, tik tokerima i instagramušama odnosno drugim članovima obiteljii koji nisu njihovi članovi.  Ništa drugo nego teško licemjerstvo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 13:18 (Cryogenic).
14 godina
Stric_Jura kaže...

moja žena je  MATERIJALNO odgovorna za sranja koja takva može napraviti... jel možeš to shvatiti? ako ne, uzmi 50 € iz novčanika, napravi aviončić i baci ga s balona na ulicu... jel ti lakše sad pojmiti odgovornost ?

onda prosim lijepo posipano s cukorekom, dođe se na vrijeme i obavi 40 h a ne samo 2 h obuke (5%) pa će biti manje sranja (ali i dalje ista odgovornost)...

a zna kako se radi s radnicima, bila je na dosta višoj poziciji, pa ju nitko ni dan danas ne izbjegava...

ajmo staviti malo neradnicu na stranu i slazemo se oko nje da je neradnica i ne zasluzuje raditi. i treba joj dat otkaz.

ali u mojoj firmi kad vodim razgovor s agentom moram paziti na puno stvari, od toga kako cu mu prigovoriti, sta cu mu prigovoriti u kojem smjeru voditi razgovor tj sastanak. da mu taj sastanak najavim dovoljno ranije.

kad vodim sastanak i moram mu priopciti neku kritiku onda prije toga moram pronaci par dobrih stvari i ovu losu ne nazivamo losu nego prostor za napredak. znaci vise ne smijem reci nekome da je los nego da ima mjesta za napredak. 

takoder kako svojim pitanjima doci do toga da on sam shvati u cemu grijesi i navest ga na to da on meni kaze gdje grijesi i kako popraviti to. 

danas svi imaju prava na nesto i svi se na nesto zale te imaju prijatelja koji je pravnik pa ce sad on njima pomoci istjerati pravdu na poslu. a zapravo je taj radnik debil koji stalno kasni. u nasoj firmi je dobit otkaz moguce samo ako si totalni neradnik i debil. jer trebas napraviti pun k sranja da te firma posalje doma. 

nitko se ne smije osjecati ugrozeno ili diskriminirano. ne pricam o trgovinici s 2-3 zaposlena nego o firmi koja ima 1500+ zaposlenih u hr. 

sjeti se da sam i dalje na strani tvoje zene i mala zasluzuje samarcinu. ali... ali?? to se ne radi tako više. nema više toga da se izderavamo na djelatnike i dijelimo pravdu.

zato kazem ako zena nije osposobljena za voditi takve razgovore onda neka ih ne vodi. jer ce samo nastetiti sebi a i firmi. 

da je tvoja zena nekim slucajem u mojoj firmi bila bi vec prijavljena. mala vrlo sigurno ne bi vise radila ali bi se takoder i obavio razgovor s tvojom zenom o nacinju komunikacije kolega. jer ako joj nije nadredena onda je kolegica. i tu nema mjesta takvih stvarima. 

naravno kao sto je neko rekao zivimo u lalalalalandu i nazalost velika vecina firmi posluje takvim nacinom da se izderava, tjera, tlaci, ismijava, izrabljuje i sve ostalo. 

tako da ocito imam srecu sto imam stress free firmu i ne moram se mislit hoce me netko tjerat raditi 7 dana u tjednu i prigovarat mi sto nisam odradio 10 stvari nego samo 9. iako je target bio recimo 7. 

al srecom se isto tako ne trpe neradnici. 

tak da te razumijem da si nabrijan na tu malu ali isto tako neka zena pripazi na koji nacin to govori. jer ce opet doci druga mala fufa. 

i sam imam par njih nad kojima stalno treba visiti i provjeravati rade li. jer je side quest radnika da nade rupu u radnom vremenu a tvoj main quest kao voditelju je to sprijeciti :)

9 godina

.

Stric_Jura kaže...

studenti smiju raditi sa novcima i rade
smiju dizati vise od 2.5kg (sama kesa pomfria je teza od 2.5kg)
rade nocne

ja ne znam odakle ti vadis ove informacije, doslovni otidi u bilo koji mcdonalds iza ponoc i pitaj ove stvari.

Stric_Jura kaže...

ti mislis da je SC logisticka firma koja se bavi gdje ce tko raditi? boze sacuvaj

student se sam javlja na posao, SC nema nikakve veze osim sto obrađuje njihove ugovre te posreduje u uplati.
SC apsolutno nikog ne salje nigdje raditi niti SC zna tko je skim kontaktirao dok student ne dode izraditi ugovor.

Stric_Jura kaže...

tvoja zena je bila direktorica a sad radi u ducnau gdje je dvoje do troje zaposlenih?

jasno mi je da branis zenu, odlican si supruznik svaka cast. al zena ti je u krivu i ponasala se kao uvrjeđena srednjoskolka

kazem ti, u mene ne bi ostala niti dana jer je toxicna i daje si za pravo raditi stvari koje su iznad njenih odgovornosti 

15 godina

ok, učenici, ne studoši, jer su maloljetni (moraju navršiti 16 g. i prijaviti se u školi za dopuštenje)

na njih se odnose te zabrane...

a što se tiče poslovne prošlosti moje žene, bez brige, nije ona sježila tvrtku u kojoj je radila, bila je premlada i bez "partijske" knjižice...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 13:34 (Stric_Jura).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice