Novi svjetski poredak zaključana tema

poruka: 86
|
čitano: 14.889
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Novi svjetski poredak
Bichanich kaže...

Ovo ti ima smisla kao da je za vrijeme najvećih borba za ravnopravnost crnaca netko rekao; hm, ekonomija nam je u kolapsu, trebaju nam robovi, crnci ne smiju postati slobodni.

Cilj ne opravdava sredstva.

Uostalom dosta se stvari može usporediti između gay prava i prava crnaca, pogledaj samo ovaj video:

Ekonomija i natalitet su dvije različite stvari.
Rasna pripadnost i seksualna orijentacija su također dvije različite stvari, no svejedno slažem se da postoje neke sličnosti u tim njihovim borbama.
A što se videa tiče, offtopic, zašto ljudi uvijek u sve uvode Crkvu, Bibliju, Boga, itd.? Kaj nije ljepše i produktivnije traženje činjeničnih argumenata protiv nečega? (ne govorim o tebi, već o nečemu što sve češće primjećujem pogotovo u školi, čak i ako jesam protiv nečega protiv čega su kršćani(npr.) dođe mi da stanem na drugu stranu zbog rečenica tipa: "Jer tak piše u Bibliji", "Jer je to protiv Boga", "Jer je to grijeh"...)

Potpisah se!
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

dnevno.hr je ekstremno desničarski #$%&!, konzumirati što manje, dugotrajnije izlaganje ubija moždane stanice. To je, ajmo reći, neka protuteža indexu.

Novi svjetski poredak ne valja... a kao dosadašnji vam je bio dobar? xD

Ma nije to ekstremno desničarski portal...
Oni su neka wannabe-desnica ili kako se to lijepo kaže kvazi-nacionalisti. :D

"Novi svjetski poredak ne valja... a kao dosadašnji vam je bio dobar? xD"
{#}

Potpisah se!
14 godina
neaktivan
8ax kaže...

Dnevno.hr je troll portal, ne shvaćaj ih ozbiljno.

I da, 'desničarski' ne podrazumijeva fašizam i slično, vidi sliku.

Authoritarian right, kaj nije to fašizam?
A ni libertarian right nije daleko. :D (Don't tread on me!)

Potpisah se!
16 godina
BenjamiX kaže...

Authoritarian right, kaj nije to fašizam?
A ni libertarian right nije daleko. :D (Don't tread on me!)

Je, ali mislio sam na to da nisu svi (ultra-)desničari fašisti.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
17 godina
moderator
Paradox1 kaže...

btw.

Dok je svijet u kolapsu,pun gladnih i siromasnih,mi se brinemo o pravima homoseksualaca.

Kaj ce nas oni izvuc iz svih ovih govana?

{#}

E, tko je pokrenuo ovu svinjariju tešku 47 milijuna kuna? Homoseksualne osobe? Ljudi su gladni i siromašni, a bacit će se 47 milijuna kuna za guranje jedne protuustavne i diskriminacijske rečenice u Ustav koja neće ništa promijeniti!

Da li se ti brineš o pravima homoseksualaca? Ne? Što te onda boli k***c za to? Za to se brinu građanske udruge i zakonodavac.

Osim toga, ako tako razmišljaš, zar to onda znači da ne bi imao ništa protiv da ti se oduzmu neka prava koja drugi imaju?

BenjamiX kaže...
mbaksa kaže...

Glupost. Homoseksualne osobe nisu uzrok pada nataliteta. Uzrok pada nataliteta je izrazito loše stanje ekonomije, siromaštvo, nesigurnost i besperspektivnost. Ali to je nesposobnjakovićima nemoguće riješiti pa se pribjegava provjerenoj taktici demoniziranja manjina.

Nitko nije rekao da je glavni uzrok padu nataliteta gay propaganda, već da nije potrebno još više doprinositi padu putem gay propagande, barem sam ja tako shvatio Putina.

A jesi ujedno shvatio i da Putin priča bedastoće? Anti-gej propaganda služi tome da se narod bavi diskriminacijom manjine kako bi barem nakratko zaboravio na ozbiljne gospodarske i društvene probleme za koje su odgovorni vladajući.

BenjamiX kaže...
A niske stope nataliteta su pokazatelj razvijenosti zemlje, dok su u državama s lošim stanjem ekonomije , siromaštvom i nesigurnošću stope nataliteta uglavnom visoke.

Niske stope nataliteta su samo jedan od pokazatelja razvijenosti zemlje. Ljudska prava su drugi. I kad to zbrojiš, vidiš da Rusija ne stoji baš dobro.

Hrvatska je ujedno tu očita iznimka što se tiče nataliteta, jer imamo negativan natalitet i izrazito loše stanje ekonomije, visoko siromaštvo i vrlo visoku nesigurnost.

14 godina
neaktivan
8ax kaže...

Je, ali mislio sam na to da nisu svi (ultra-)desničari fašisti.

Valjda obični desničari?
Desni-centar i te spike nisu fašisti?

Jer kad se priča o ultra-desnici misli se uglavnom na nacionalsocijalizam koji u principu je fašizam(+pangermanizam+panarijanizam+rasisam+...).

Potpisah se!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 22:30 (BenjamiX).
17 godina
moderator
BenjamiX kaže...
Rasna pripadnost i seksualna orijentacija su također dvije različite stvari, no svejedno slažem se da postoje neke sličnosti u tim njihovim borbama.

Zapravo i nisu jako različite stvari. Princip diskriminacije je isti. Manjina se proglašava građanima drugog ili trećeg reda i ne daju im se prava kao svima ostalima.

BenjamiX kaže...
A što se videa tiče, offtopic, zašto ljudi uvijek u sve uvode Crkvu, Bibliju, Boga, itd.?

Zato jer homofobija proizlazi iz religija i zato jer je religijske institucije promoviraju.

15 godina
neaktivan
BenjamiX kaže...
A što se videa tiče, offtopic, zašto ljudi uvijek u sve uvode Crkvu, Bibliju, Boga, itd.?

Zato što ne poznaju bibliju na koju se toliko zaklinju. To je teški oblik ignorancije. Večina onoga što tamo doista stoji im se nikako ne bi svidjelo. Guess what? Protiv homoseksualnosti u novom zavjetu nećeš naći niti riječ. Ali dobro, dosta o religiji. Znam da je ovaj forum jako polariziran po tom pitanju pa s time treba pažljivo kao sa eksplozivom inače će tema otići u vražju mater.

What Andy giveth, Bill taketh away.
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

A jesi ujedno shvatio i da Putin priča bedastoće? Anti-gej propaganda služi tome da se narod bavi diskriminacijom manjine kako bi barem nakratko zaboravio na ozbiljne gospodarske i društvene probleme za koje su odgovorni vladajući.

Niske stope nataliteta su samo jedan od pokazatelja razvijenosti zemlje. Ljudska prava su drugi. I kad to zbrojiš, vidiš da Rusija ne stoji baš dobro.

Hrvatska je ujedno tu očita iznimka što se tiče nataliteta, jer imamo negativan natalitet i izrazito loše stanje ekonomije, visoko siromaštvo i vrlo visoku nesigurnost.

Kao prvo, molim te da mi daš link na onaj svoj video o višestrukom citiranju tj. cjepkanju citata na dva dijela, hvala unaprijed. {#}

Istom logikom onda bi mogli reći da se previše priča o lošem gospodarskom stanju da bi se zaboravilo na loše demografsko stanje kojemu pridonosi gej propaganda, i tako u krug.
Gospodarski su problemi tu, i na njih se neće zaboraviti, zapravo na njih se ni ionako neće obraćati previše pažnje dokle god se bude imalo za kavu i kutiju cigareta odnosno dok se nebude ticalo pojedinca.

Baš sam želio editirat post i zapisat tvoju zadnju rečenicu, ali eto. :D

Potpisah se!
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zapravo i nisu jako različite stvari. Princip diskriminacije je isti. Manjina se proglašava građanima drugog ili trećeg reda i ne daju im se prava kao svima ostalima

Zato jer homofobija proizlazi iz religija i zato jer je religijske institucije promoviraju.

Jesu. To su potpuno, ali potpuno različite stvari.
A zapravo nije ni princip diskriminacije, ali ne potpuno(ovo s građanima drugo reda što kažeš je točno)
Kod rasisma najćešće se radi o tome da je moja rasa bolja od tvoje i zato budeš mi brao pamuk zajedno sa svojom ekipom iz svoga kontinenta(btw, nisam rasist, neki od najboljih robova su mi crnci, jk)

E sad da znam gdje tražiti, potražio bih i baš pronašao proizlazi li uistinu homofobija iz religija.
Ali ovo da je religijske institucije promoviraju to shvaćam u potpunosti.

Potpisah se!
17 godina
moderator
BenjamiX kaže...
Kao prvo, molim te da mi daš link na onaj svoj video o višestrukom citiranju tj. cjepkanju citata na dva dijela, hvala unaprijed. {#}

Kopi-pejstaš citirani dio i obrišeš viškove.

Ako koristiš Chrome, onda treba viškovima u citatima prvo poništiti oblikovanje i tek onda ih obrisati.

BenjamiX kaže...
Istom logikom onda bi mogli reći da se previše priča o lošem gospodarskom stanju da bi se zaboravilo na loše demografsko stanje kojemu pridonosi gej propaganda, i tako u krug.

Ne bi se moglo jer kao prvo "gej propaganda" ne postoji, a kao drugo nikakve aktivnosti vezane uz prava homoseksualnih osoba ne utječu na loše demografsko stanje.

BenjamiX kaže...
Gospodarski su problemi tu, i na njih se neće zaboraviti, zapravo na njih se ni ionako neće obraćati previše pažnje dokle god se bude imalo za kavu i kutiju cigareta odnosno dok se nebude ticalo pojedinca.

Neće se zaboraviti? O čemu se priča/piše u zadnje vrijeme? Skoro samo o referendumu. I sad nešto malo o ovoj gradonačelnici koja kupuje Audi. To su dnevnopolitičke teme - gospodarstvo je već zaboravljeno, do sljedeće Linićeve akcije. A tada će se smisliti neka nova piz*arija koja će puniti novinske stupce.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kopi-pejstaš citirani dio i obrišeš viškove.

Ako koristiš Chrome, onda treba viškovima u citatima prvo poništiti oblikovanje i tek onda ih obrisati.

Skužio, hvala.

mbaksa

Ne bi se moglo jer kao prvo "gej propaganda" ne postoji, a kao drugo nikakve aktivnosti vezane uz prava homoseksualnih osoba ne utječu na loše demografsko stanje.

Kad bi cijeli svijet bio gay, kako bi se nastavilo razmnožavanje?
Umjetnom oplodnjom? {#}

mbaksa kaže...

Neće se zaboraviti? O čemu se priča/piše u zadnje vrijeme? Skoro samo o referendumu. I sad nešto malo o ovoj gradonačelnici koja kupuje Audi. To su dnevnopolitičke teme - gospodarstvo je već zaboravljeno, do sljedeće Linićeve akcije. A tada će se smisliti neka nova piz*arija koja će puniti novinske stupce.

Naravno da se u medijima ne priča o tome, to mi je jasno, i tu stoji ono što si rekao za skretanje pažnje.
Ali u svakodnevnom razgovoru u narodu definitivno je česta tema gospodarskih i društvenih ne prilika, uz naravno ovaj aktualni referendum.

Potpisah se!
17 godina
moderator
BenjamiX kaže...

Umjetnom oplodnjom? {#}

Što bi bilo kad na svijetu ne bi bilo žena? Kako bi se onda nastavilo razmnožavanje? {#}

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Što bi bilo kad na svijetu ne bi bilo žena? Kako bi se onda nastavilo razmnožavanje? {#}

E pa zato i je Bog stvorio ženu, ateistu jedan. {#}

"Tada Jahve, Bog, pusti tvrd san na čovjeka te on zaspa, pa mu izvadi jedno rebro, a mjesto zatvori mesom. 22 Od rebra što ga je uzeo čovjeku napravi Jahve, Bog, ženu pa je dovede čovjeku. 23 Nato čovjek reće: "Gle, evo kosti od mojih kostiju, mesa od mesa mojega! Ženom neka se zove, od čovjeka kad je uzeta!"

Evo ti pa se obrazuj. {#}

Potpisah se!
15 godina
neaktivan
BenjamiX kaže...

Umjetnom oplodnjom?{#}

Primijeti da gay osobe mogu funkcionirati kao i mi ostali. Dakle funkcionalno nisu zakinuti, riječ je samo o preferanciji. Lezbijke i dalje mogu rađati djecu, gay muškarci i dalje mogu dati svoj udio u začetku djeteta.

Natalitet u zapadnim zemljama opada kao posljedica modernog načina života, a ne zato što nas gay parovi "oslabljuju".

mbaksa je pogodio u sridu, hrvatska se javnost zabavlja glupostima dok nam ozbiljne teme prolaze pred nosom. Panem et circenses.

What Andy giveth, Bill taketh away.
13 godina
protjeran
Novi svjetski poredak

Ima gorih stvari na svijetu od pedera koji yebu jedan drugoga u dupe a moje ni ne gledaju, a to su pedercine koje me yebu u zdrav mozak na poslu svaki dan.

Savrseno me zaboli qurac hoce li oni paradirati u suknjama i stiklama ili yebati zirafe po africi, Meni je veca briga hoce li nama gazda ovaj mjesec opet smanjiti placu za 10%.

A dnevno.hr je toliko smece od portala da ga izbjegavam u najsirem luku, samo oni ludi sieg heilovci tamo redovito gutaju njihova go*na.

17 godina
tnakir kaže...

Ja sam dijete dva tate. Lastane, jesam li normalan?

Nisam homofob ili ti tako nešto, ali u tvom slučaju, to objašnjava dosta toga {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Novi svjetski poredak

Ah, tako je od kako je svijeta i vijeka... Moj čopor je bolji od onog drugog, moj auto je bolji, moja oranica je bolja, moja krava daje više mlijeka... Mi smo u pravu oni nisu... Ako smo mi mnogobrojniji, satrimo one druge ognjem i mačem... U protivnom, naoružajmo se i odbijmo njihove napade...

Stvar je, da se nadovežem na ovu temu, u tome  da moraš zadržati svoj način života. Ako čovjek ništa ne poduzme, nastupi stihija, stvore se okolnosti koje ti ne odgovaraju. Marihuana postane stvar šale, par razbijenih glava također, opljačkani ljudi - tko im kriv, što nisu pazili, homoseksualne osobe podižu djecu - eksperiment čiji ishod nije poznat...

Nemam ništa protiv nekakvog, pravno ovjerenog, suživota muškarac - muškarac, žena - žena ali bez djece. Pravno ovjerenog zbog imovine...

Djeca imaju pravo odrastati uz oba spola kao roditelje, dakle muškarac - žena i djeca. Tako dobiju predodžbu, uzor. Vide OBJE strane a što će od djeteta biti kad odraste, nije svejedno ali je njegov/njen izbor.

Uostalom, trebalo bi uvesti tečaj i ispit iz psihologije i pedagogije za sve koji prijave vjenčanje. Masa kojekakvih problematičnih ljudi zasnuje "klasičnu" obitelj i kao posljedica neznanja, nezrelosti itd. djeca trpe i ne dobiju odgovarajuću pažnju, odgoj...

Nisam ja ništa prčk'o.
17 godina
moderator
BenjamiX kaže...
mbaksa kaže...

E pa zato i je Bog stvorio ženu, ateistu jedan. {#}

Je li tebi poznat koncept hipotetskog? Naime, upravo taj koncept si (na besmislen način) iskoristio u svojoj poruci i ja sam ti kontrirao isto takvom hipotetskom besmislicom.

17 godina
neaktivan
Spiridon kaže...
Djeca imaju pravo odrastati uz oba spola kao roditelje, dakle muškarac - žena i djeca. Tako dobiju predodžbu, uzor. Vide OBJE strane a što će od djeteta biti kad odraste, nije svejedno ali je njegov/njen izbor.

Samohrani roditelji? Siročad?

Što bi radije, djete kod prosječnih pedera/lezbi (ni vrit ni mimo, ono srednja primanja, normalno ponašanje izuzev što su grozni izrodi koji se međusobno seksaju.), heteroseksualni par alkoholičara ili sirotište/dom?

Znam da bi ih najradije kod normalnih heteroseksualaca ali znamo da ima  i loših hetrića pa sagledajmo da li je loš hetrić bolji od ikakvog, makar i savršenog homića.

edit: A za dozvole za rađanje se slažem :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 23:44 (Dr. Zoidberg).
14 godina
Novi svjetski poredak

No, rekao sam za obitelj u globalu (otac i majka živi i normalni), siročad valjda ne daju alkosima već koliko-toliko normalnim ljudima na usvajanje.

Ne kažem da su homoseksualne osobe, automatski, neljudi ili nekakva čudovišta. Kažem da djeca u obitelji muškarac-žena stječu prve dojmove o svijetu, o ljudima, i IMAJU PRAVO na muško-žensko roditelje kako bi vidjela, barem okvirno, što je muška a što ženska osoba.

Odkud homoseksualcima pravo da to oduzmu djeci? Njihova sebičnost im ne daje pravo da djeca imaju dva "roditelja" istog spola. Tim prije jer im jedno nije roditelj...

EDIT: Dozvola za brak stečena osnovnim poznavanjem psihologije i pedagogije... Mislim na muško-ženski brak.

Ako za vožnju auta moraš imati dozvolu... Nije svejedno kako će djeca biti odgojena.

Nisam ja ništa prčk'o.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 23:51 (Spiridon).
14 godina
Spiridon kaže...

No, rekao sam za obitelj u globalu (otac i majka živi i normalni), siročad valjda ne daju alkosima već koliko-toliko normalnim ljudima na usvajanje.

Ne kažem da su homoseksualne osobe, automatski, neljudi ili nekakva čudovišta. Kažem da djeca u obitelji muškarac-žena stječu prve dojmove o svijetu, o ljudima, i IMAJU PRAVO na muško-žensko roditelje kako bi vidjela, barem okvirno, što je muška a što ženska osoba.

Odkud homoseksualcima pravo da to oduzmu djeci? Njihova sebičnost im ne daje pravo da djeca imaju dva roditelja različitog spola.

Zasto insinuiras da je biti homoseksualac === biti sebican (sad sam se u sebi nasmijao jer sam i ja to tvrdio pred koju godinu na istom ovom forumu {#} ). Nije da su izabrali koji ce ih spol privlaciti (jesi li ti birao?).

WordPress ❤
17 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Odkud homoseksualcima pravo da to oduzmu djeci? Njihova sebičnost im ne daje pravo da djeca imaju dva roditelja različitog spola.

A koje religije trebaju biti ti roditelji? Da im prvi dojmovi o tome ne budu krivi. Te nacionalnosti? Što ako odrastu misleći da su srpsko hrvatski brakovi u redu?

Što pederi/lezbe nemaju nikoga suprotnog spola u životu? Nikada neće vidjeti suprotni spol, niti okvirno, valjda do 18te godine po tvom? Otkud tebi pravo da oduzmeš djetetu da ima crnu majku?

Shvati da oni ne žele djecu kao modni dodatak, oni žele djecu iz istog razloga kao i hetrići.

Nisam gore ciljao na posvajanje nego na samo imanje djece. Jer alkosi imaju djecu, bez problema. Čak i oni koji zlostavljaju djecu ih uspiju dugo zadržati. Uglavnom da li je djetetu bolje da se rodi među homićima, debilima ili umru roditelji na porodu i ode u sirotanu :P

Što ti misliš da bi se desilo djetetu koje odgoje lezbe?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 23:53 (Dr. Zoidberg).
12 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

A traženje da djeca iz sirotišta budu isključivo u obiteljima s ženom i muškarcem nije sebična? Jel uopće znaš koliko ima djece po domovima za nezbrinutu djecu?? Kolika se ne udome nikad jer ti isti zagovaratelji obitelji žele samo djecu do godine dana.

Šta je sa samohranim roditeljima? Po toj logici bi i njima trebalo oduzet djecu jer ni kod njih djeca ne vide što je muška a što ženska osoba. Vide samo jednu.

Svaku osobu u Hrvatskoj bi trebalo natjerati da barem jednom obiđe domove za nezbrinutu djecu pa da onda pričaju.

Djeci treba ljubav!

Zar stvarno misliš da je djetetu u sirotištu koje nitko ne želi jer je eto bolesno ili preveliko bolje tamo nego npr. s visoko obrazovanim, situiranom parom(m+m ili ž+ž nebitno).

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 23:57 (ddarknessfairyy).
14 godina
OriginalEXE kaže...
Spiridon kaže...

Odkud homoseksualcima pravo da to oduzmu djeci? Njihova sebičnost im ne daje pravo da djeca nemaju dva roditelja različitog spola.

Zasto insinuiras da je biti homoseksualac === biti sebican (sad sam se u sebi nasmijao jer sam i ja to tvrdio pred koju godinu na istom ovom forumu {#} ). Nije da su izabrali koji ce ih spol privlaciti (jesi li ti birao?).

Pa sebično je kada bilo tko gleda samo svoje interese. U ovom slučaju, radi se o interesu djece koja su ovisna o odraslima a tu dajem prednost dječjim potrebama.

Nisam ja ništa prčk'o.
17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
Zar stvarno misliš da je djetetu u sirotištu koje nitko ne želi jer je eto bolesno ili preveliko bolje tamo nego npr. s dobro obrazovanim, situiranom parom(m+m ili ž+ž nebitno).

Jašta, i onda da uleti mamama u sobu i zatekne prosječni prizor iz pornjave gdje se žene ližu. Pa još bi pomislilo djete da su pornjave realne :P </sarkazam>

Upravo sam shvatio da sam uletio u temu o masonima i NWO {#}

Pa sebično je kada bilo tko gleda samo svoje interese. U ovom slučaju, radi se o interesu djece koja su ovisna o odraslima a tu dajem prednost dječjim potrebama.

Nisi svjestan da radiš ono za što optužuješ njih, bivaš sebičan jer uskraćuješ jednu mogućnost dijeci koja su bez mogućnosti. (siročad kojoj vjerojatno puca k oće li ih usvojiti tate, mame, kornjače, samo da ih se makne iz doma)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 0:01 (Dr. Zoidberg).
16 godina
odjavljen
Novi svjetski poredak

Rasprava u kafiću neki dan oko referenduma.

Osoba A: desničar, tradicionalan čovjek, član HDZa, vjernik, na referendumu glasa "Za".

Osoba B: liberal po svim pitanjima, nije član niti jedne strane, ne zanima ga politika, ateist, na referendumu glasa "Protiv".

Osoba C (ja): manje-više neutralan, ljevičar, socijaldemokrat, nisam član stranke ali simpatizer, ateist, ne referendum ne idem jer taj dan definitivno neću imati vremena za sebe, a kamo za šta drugo (poslovni put).

Glavni argument osobe A je da "dva muškarca ili dvije žene, nebitno, ne mogu sami roditi dijete. Biologija ne dopušta. Kada si uspiju sami napraviti dijete, e onda ga bome mogu i posvojiti.". Na taj "argument" osoba B kaže: "što ako ti i tvoja cura ne možete imati dijete? Zbog tebe ili nje, nije bitno. Treba li onda i vama zabraniti posvajanje?". Osoba A kaže da to nije dobra usporedba jer oni bi mogli imati dijete ali homoseksualni par ne može. Gledano sa te strane, biologija u oba slučaja ne dopušta - nije krivica niti dvoje homoseksualaca niti osobe A i njegove cure. Rasprava je krenula u tom smjeru. Kao, homoseksualnost je bolest. Da, isto kako je i bolest osobe A ili njegove cure ta koja sprečava mogućnost da se razmnožavaju kako je priroda predvidjela. Ali zašto su dva homoseksualca "nesposobniji" odgojiti dijete nego dvije heteroseksualne osobe? Trebal li onda automatski samohranim majkama ili očevima oduzimati djecu jer eto, nema druge strane?

Dijete neće odlučiti na osnovi toga što vidi koje će biti orjentacije. To je, ajmo reći, genetski. Netko ima veće ili manje predispozicije da bude homoseksualna osoba. Po tome, osoba nije kriva za to, jednostavno je takva rođena. Samo je pitanje kada će to doć do izražaja.

Na to dolazi osoba D (neutralniji od Švicarske po svim pitanjima) i kaže: "bilo tko od vas troje imate dijete od 3-4 godine. Dijete gleda svijet poprilično crno-bijelo. Šetate se po parku. Prvo naletite na obični par, curu i dečka - ljubakaju se na klupi. Dijete radoznalo, pita što oni rade. Objasnite "vole se". Ok. 25 metara kasnije, naletite na dvije cure u istoj situaciji. Dijete opet pita "što rade" jer eto, nije mu jasno. Vaš odgovor je opet, "pa i one se vole". Djetetu nije baš najjasnije. Pita vas opet: "pa što je njima dvjema" (jer je naviklo gledati parove cura-dečko, ne baš cura-cura ili dečko-dečko). Opet im objašnjavate, "pa vole se, to je njihov izbor". Malac je uporan i pita "pa što je onda normalno?". Koji je vaš odgovor?

Osoba A uporno tupi da bi mu govorio da to nije normalno. Osoba B kaže da treba djetetu objasniti da je to njihov izbor, da ljudi mogu birati sa kime će biti. A osoba D (inače otac dvije curice) kaže "aj vi njima to objasnite, dam vam svoje curice na jedan dan. One ne kuže uzrok-posljedica. Premalene su. Ona ne zna da kada opet lupi u ormarić da će ju boljeti. Ona samo zna da boli sada i da mora plakati. Sutra će lupiti u taj isti ormarić. Ne vrijedi vam objašnjavati."

Sad svi gledamo u njega i malo si razmišljamo - kako djetetu koje živi sa homoseksualnim ili heteroseksualnim parom objasniti što je normalno? Nema potrebe. Shvatit će samo. Kako god shvati nakon x udaraca u ormarić (jer mora trčati po stanu, to nebi bilo dijete od 4 godine) da mora usporiti jer će ga opet boljeti, tako će i shvatiti da može izabrati sa kim će biti. Dijete dvoje nogometaša ne mora postati nogometaš samo zato jer su mu roditelji nogometaši - a uostalom, homoseksualci su isto djeca heteroseksualnih parova pa eto, nisu heteroseksualci a živjeli su sa njima do svoje 18. godine. Ako ima predispozicije da postane homoseksualac ili nogometaš, postat će to bez obzira na svoju okolinu.

Razgovor je završio sa mojim komentarom - "ebeš to sve, mene više zanima zašto se ulupalo ~50 milijuna kuna u glupost. Mogli smo sa tom lovom spasiti neko poduzeće i osigurati 20-30 obitelji sa sigurnim primanjima. Njihovo dijete će moći na fakultet jer će roditelji imati novaca da ga obrazuju. To dijete će si proširiti vidike malo, naučiti ponešto i biti pametnije pa nam neće trebati referendumi jer neće biti budala koje će izmlatiti dvije cure koje se drže za ruke..."

[edit] - dozvola za imati dijete bi bila genijalna. Ako si idiot i ne možeš paziti na sebe, misliš da je batina jedino rješenje a spolni odgoj smatraš nepotrebnim ili bi ga prepustio vjeroučitelju, onda baš i nisi kandidat za imati dijete. Kako da ne. U tu temu nebi baš ulazio jer nisam neki ekspert za psihologiju i sociologiju, ja sam samo obični ekonomist i coder.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 0:17 (Sum_of_all_fears).
14 godina
Novi svjetski poredak

Ah, ljudi moji, ipak sam mišljenja da homoseksualni parovi s djecom predstavljaju eksperiment s nepoznatim ishodom... Uplitanje vjere i rase? Pa ima na vagone međuvjerskih i međurasnih brakova, govorim o gay braku.

Samohrani roditelji (to su udovice i udovci)... Snalaze se ljudi...

Nemam odgovor na sve, kasna je ura... Volite se, čuvajte se... {#} se...

{#}

Nisam ja ništa prčk'o.
17 godina
moderator
Spiridon kaže...

Samohrani roditelji (to su udovice i udovci)... Snalaze se ljudi...

Ako se samohrani roditelji snalaze, kak se onda neće snalaziti dvoje roditelja, bili oni istog spola ili ne?

16 godina
neaktivan
Novi svjetski poredak

Ja, kao 18-godišnjak smatram da svako dijete ima pravo na oca i majku. Svakom dijetetu je potrebna majčinska ljubav, i njezin odgoj. 

Sto se tiče gay populacije, neka ljudi imaju prava, i oni su ljudi isto kao i ja, i bilo koja druga hetero osoba, ali, treba zabraniti javne "izljeve ljubavi", njima isto kao i hetero populaciji. Svatko ima pravo da radi šta god hoće, u svoja 4 zida.

I da, mnoge stvari koje su u tom članku napisane, su meni ne pojmljive i nepoznate, i ne graniče sa ljudskim razumom, te ne znam jesu li uopće kao takve mjerodavne. 

Na kraju, treba nam malo liberalnije društvo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice