The hero Gilgamesh, seeking immortality, searches out Utnapishtim in Dilmun, a kind of paradise on earth. Utnapishtim tells how Ea (equivalent of the Sumerian Enki) warned him of the gods' plan to destroy all life through a great flood and instructed him to build a vessel in which he could save his family, his friends, and his wealth and cattle. After the Deluge the gods repented their action and made Utnapishtim immortal.
Nibiru - Planet X
- poruka: 219
- |
- čitano: 78.310
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
The hero Gilgamesh, seeking immortality, searches out Utnapishtim in Dilmun, a kind of paradise on earth. Utnapishtim tells how Ea (equivalent of the Sumerian Enki) warned him of the gods' plan to destroy all life through a great flood and instructed him to build a vessel in which he could save his family, his friends, and his wealth and cattle. After the Deluge the gods repented their action and made Utnapishtim immortal.
Uglavnom lik iz zvjezdarnice veli da takvo što nepostoji i da to nisu nikad vidili na nebu , a Boga mi na youtube-u vele u videima da bi se sad trebao taj planet vidjet i to vlastitim očima.
Ak ga ovi nevide sa onim gigantskim teleskopom, a trebali bi ga vidit svoji očima bez ikakvih uber leća, onda ja definitivno mislim da neko priča gluposti.

pocinje govorit sa znanstvene strane o Bibliji.. I o tome kako nitko do sada ne govori a izgleda ni ne zele da se zna, da su se prorocanstva iz biblije 100% ostvarila.. sva..
Biblija i znanost? Ajoj...
Pls, reci mi barem jedno (ali ne dvosmisleno) ostvareno prorocanstvo.
evo par stranica iz knjige Misterije, neobjašnjivi fenomeni
Neki ljudi znaju više o Nibiru (kojeg nitko nije ni vidio) nego što znanost zna o Marsu (na koji si spustilo desetak letjelica)! Ah ti znanstvenici, ništa ne rade...

@itf4n
Slazem se sa vecinom, ali ja mislim da i iza dezinformacija i slabo vjerodostojnih izvora postoji bar 10% istine, sto je ustvari jos gore jer ce nas na temelju tih 10% pokusati uvjeriti da je 100% istina... Ali neki temelji moraju postojati da bi se razvio makar mit, mislis da ce ljudi za 2000 godina povjerovati da smo bas ti ili ja bili nove Mesije?
.
U kontekstu istine iza mita bih naglasio poglavito zmajeve, njihov lik se moze naci u mnogo oblika u mnogo razlicitih kultura. Zar bi ta bica, barem prema opisima, bila toliko fantasticna da se ne uklapaju u nas svijet? Zar ne postoje i sada stvorenja koja lete zrakom? Zar ne postoje ptice kojima se raspon krila mjeri u metrima? Zar nisu bas ptice prezivjele famozni udar asteroida prije 65 milijuna godina, pa evoluirali u danasnje ptice (tu me ispravite ako grijesim)? Zar na svijetu ne postoje milijuni i milijuni razlicitih vrsta, do onih sa najnevjerojatnijim mogucnostima, od strcanja krvi iz ociju na deset i vise metara udaljenosti, hodanja po vodi i pitaj boga sto sve ne? Pitam se i koliko su dugo dinosauri smatrani mitom, zamisli, da imamo zivotinje velicine nekoliko desetaka metara, teske desecima tona i visokim kao kuce ili omanje zgrade? Cak sam gledao dokumentarac kad su navodno nasli zaledjene zmajeve, znam da je bilo jako zanimljivo, cak da su imali i nesto nepoznato u ustima cime su mozda bljuvali vatru, ali godine su prosle od toga, nista ne mogu potvrditi dok ga ne pogledam ponovno. Ali ipak, tesko nam je povjerovati da mi jos nesto nismo otkrili, kao, tko se to uvijek pretvara da je Bigfoot, Jeti... Sto oni imaju toliko nevjerojatno da odbacujemo njihovo postojanje? Samo zato sto ih nismo dosad katalogizirali, secirali, mjerili i snimili? Evo bas prije par dana je bilo u Dnevniku da je nas istrazivac otkrio nekakvo pleme u dzungli koje nema nikakvog kontakta sa civilizacijom, zive kao u kamenom ili kojem vec dobu. Nismo u potpunosti istrazili kopno, od kojeg se sastoji samo 30% Zemlje, i gdje zivi 100% ljudske populacije, pa tko zna sto se tek skriva u preostalih 70% voda, i to ne u istoj razini kako je stvar sa kopnom, nego u kilometrima dubina? Bio je nedavno (igrani) film, zaboravio sam naziv, o inteligentnoj vrsti koja zivi u morskim dubinama i nema nikakvog kontakta s ljudima, zasto bismo odbacili i takvu mogucnost? Tko kaze da izvanzemaljci moraju to i biti - izvanzemaljci? Dok nas na povrsini ima 7 milijardi, zar oni nemaju dovoljno 70% Zemlje da bi zivjeli odvojeno od nas?
Jasno, ne pokusavam generalizirat, nego sam opet odlutao u offtopic xD
EDIT:
Ovo sta trazite i mnogo mnogo vise se moze naci na ufos.tk pod literatura
EDIT2:
@vjeko
presmijesna tvrdnja
Ja ne kažem da xyz_teorija_o_nečemu ne stoji, samo da neznamo je li to tako ili nije. Možda i stoji, ali dok se ne dokaže neću to reći ;)
Da, u nekim mitova ima bar malo istine. Ali u dobrom dijelu nema :) Mislim da i bigfoot spada u ove koji nemaju. :D
pocinje govorit sa znanstvene strane o Bibliji.. I o tome kako nitko do sada ne govori a izgleda ni ne zele da se zna, da su se prorocanstva iz biblije 100% ostvarila.. sva..
Biblija i znanost? Ajoj...
Pls, reci mi barem jedno (ali ne dvosmisleno) ostvareno prorocanstvo.
E sad netko je negdje rekao da se veliki potop desio pred 9000 god.p.n.e. a da se biblija počela stvarat 5000 g.p.n.e. od mnoštva raznih autora i sad kako je biblija mogla prorokovat veliki potop ako se on desio prije nje?! Baljezganje. I prije Biblije knjiga Gilgamesh je opisivala potop (ne prorokovala) tako da nije teško prepisat štoriju.
edit: E hebi ga sad sam gore vidio da je ako se ne varam vjeko obrazložio...
Iskreno... I vi u svašta vjerujete
Smak svijeta----gluposti.....na taj dan ili više dana možda budemo samo više živčani i ama baš ništa više.....
Smak svijeta----gluposti.....na taj dan ili više dana možda budemo samo više živčani i ama baš ništa više.....
Najvjerojatnije, a mozda od tog dana sve krene na bolje, ko zna...
Za običnog čovjeka bi to trebao biti novi početak.
Za normalnog covjeka to bi trebao biti dan kao i svaki drugi, jer nece biti smaka svijeta, bar ne tako skoro.
Za normalnog covjeka to bi trebao biti dan kao i svaki drugi, jer nece biti smaka svijeta, bar ne tako skoro.
bit ce kad nas crna rupa proguta i kad sunce ode u penziju pa se lagano ugasi....
Planet X ne postoji, kada bi postojao, vec bi ga primjetili. Lol
Neznam kad sam zadnji put procitao toliko sranja i nekih toboze znanstvenih cinjenica. To ti je los neki C/P.
Ja nevjerujem u te gluposti. To što je u nekom kalendaru zadnji dan neki.neki.2012. je zato jer je onaj koji je radio kalendar odapeo prije završetka kalendara. Ako ipak bude onda ću kupit jedan dobar komp prije smaka.