Logički zadatak

poruka: 1.486
|
čitano: 526.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
16 godina
neaktivan
RE: Logički zadatak
Assassin kaže...
Paolo2612 kaže...
.....Bilo je 5 osuđenika na smrt, koji su bili postrojeni jedan iza drugog. Čuvari su im rekli da prije nego će ih sve streljati staviti će im šešire na glavu  - 3 od jedne boje a 2 od druge, ali ako pogode koje boje je šešir na njihovoj glavi, biti će pomilovani. Stavili su im šešire na glavu i pitali zadnjeg (petog) koji je šešir njegove boje, ali on je rekao "ne znam" pa su ga ubili, isto tako je rekao 4. , 3. , 2. , ali je prvi u redu se nasmijao i rekao koje je boje šešir na njegovoj glavi.
Svaki osuđenik vidi šešire što su na glavama drugih osuđenika ispred njega, prvi naravno ne vidi ništa. 3 su crna i 2 bijela
.....5. rekao "ne znam" znaci da ispred njega ima jos samo 1 bijeli (jer da su 2 bijela ispred njega on bi znao da je na njemu crni) i 1 crni ili 2 crna. Slucajevi u prvom koraku su slijedeci: 
1. na 1. i 2. covijeku su 2 crna sesira
2. na 1. i 2. covjeku su 1 crni i 1 bijeli sesir....
e!
 samo ne shvaćam,assassin je sve govorio kao da oni znaju da postoje 3 crna i 2 bijela ali paolo je rekao da oni to nisu znali a isto na početku piše da su im čuvari to rekli,pa sad na kraju jesu znali ili ne!?!??!?!
i znam ako je ne da je zadatak nemoguć za riješit al to me bolo u oči...
2 su pravila za uspjeh u životu: 1) Nikad ne reci ljudima sve što znaš.
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Pa naravno da su znali.

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

pošto se malo ova tema ugasila,evo ja ću jedan zadatak dati pa da vas vidimo genijalci (ja ću vjerojatno biti sutra cijeli dan offline pa si uzmite vremena)

Idu tri mrava jedan iza drugog i svi gledaj naprijed (ne iđu u krug niti mijenjaju smijer niti idu u rikverc).

Prvi mrav kaže:"Iza mene su 2 mrava"

Drugi mrav kaže:"Ispred mene je 1 i iza mene je 1 mrav"

A treći mrav kaže:"Iza mene su dva mrava"

Kako to?????(i nemojte napisat da su se dva priključila iza njih)

16 godina
neaktivan
treći mrav ide u rikverc
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Ovo rjesenje iznad nije tocno posto u zadatku pise da svi gledaju prema naprjed.

Rjesenje je vjerojatno vrlo glupo (npr. stoje pred ogledalom ili tako nesto) jer ako postoji mrav iza kojeg su 2 mrava, onda moraju postojati 2 mrava ispred kojih je jedan mrav. A takva 2 mrava ne postoje, iz cega slijedi zakljucak da se 3 mrava ne mogu tako posloziti.

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Rješenje...

zvons kaže...

Idu tri mrava jedan iza drugog i svi gledaj naprijed (ne iđu u krug niti mijenjaju smijer niti idu u rikverc).

Objašnjenje: iza drugog je (još samo) jedan...
"Ja sam tragični pubertetlija zarobljen u telo odrasla čoveka!"
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

treći mrav je glup i "vidi mrave" kojih nema.. Malo je odlepio...

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10 I ja ću si kao i naxeem stavit neku sexy tetu na avatar. Aha!
17 godina
neaktivan
PredatoR kaže...
Rješenje...

zvons kaže...

Objašnjenje: iza drugog je (još samo) jedan...
 wtf?! Sta ti pokusavas rec. Naravno da je iza drugog samo jedan kad to i pise u mravljim "izjavama".
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Mravi ZNAJU da je jedan iza drugog, tj. 3!

Fora u originalu ide: "Ide kolona mrava, jedan iza drugog, koliko ima mrava?" i čuo sam je pred 20 godina.

17 godina
neaktivan
PredatoR kaže...

Mravi ZNAJU da je jedan iza drugog, tj. 3!

Fora u originalu ide: "Ide kolona mrava, jedan iza drugog, koliko ima mrava?" i čuo sam je pred 20 godina.

Ali to nema nikakve veze sa ovim zadatkom. Procitaj ga ponovno, nadam se da ces shvatit.

edit: evo da pojasnim:

Kako to?

Dakle, stvar je u tome da su IZA prvog 2 mrava i da su IZA treceg 2 mrava, a sve ukupno ih je 3!

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 11:03 (Assassin).
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Ma ti mravi su sigurno na nekim teškim drogama!! 100%

Ne moš bit normalan i zabrijat toliko...

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10 I ja ću si kao i naxeem stavit neku sexy tetu na avatar. Aha!
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Kako to?

Dakle, stvar je u tome da su IZA prvog 2 mrava i da su IZA treceg 2 mrava, a sve ukupno ih je 3!

Sry, ne viđah! Znam foru eonima, pa sam preletio...
Vjerovatno greška u pisanju. Kod trećeg mrava bi trebalo biti "Ispred mene su dva mrava".
Ovako stvarno nema smisla.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 13:49 (PredatoR).
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
treći mrav ide u rikverc
  ja mislim da je ovo točno rješenje... treći mrav, onaj na začelju kolone, hoda unatrag, a gleda ravno ispred sebe (možda im čuva leđa), i sve odgovara postavljenim izjavama
Gateway P-7807u 17" WXGA+ / Intel Core 2 Duo P8600 2.4GHz / 4GB DDR3 RAM / 320GB 7200RPM HD / GeForce 9800M GTS
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 13:37 (markbodin).
17 godina
neaktivan
PredatoR kaže...
Assassin kaže...

Kako to?

Sry, ne viđah! Znam foru eonima, pa sam preletio...
Vjerovatno greška u pisanju. Kod trećeg mrava bi trebalo biti "Ispred mene su dva mrava".
Ovako stvarno nema smisla.
 Pa tako zadatak nema smisla. Onda idu najnormalnije u koloni, to onda nije zadatak!
markbodin kaže...
jurluk kaže...
treći mrav ide u rikverc
  ja mislim da je ovo točno rješenje... treći mrav, onaj na začelju kolone, hoda unatrag, a gleda ravno ispred sebe (možda im čuva leđa), i sve odgovara postavljenim izjavama
 Ne, pise u zadatku da niti jedna ne ide u rikverc, i da svi gledaju prema naprijed!

Daj molim vas procitajte zadatak!
16 godina
neaktivan
Assassin kaže...
markbodin kaže...
jurluk kaže...
treći mrav ide u rikverc
 Ne, pise u zadatku da niti jedna ne ide u rikverc, i da svi gledaju prema naprijed!

Daj molim vas procitajte zadatak!
 ma žurio sam pa mi je to sigurno promaklo Sramim seŠutim
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Iskreno ovaj tvoj zadatak sa mravim nema apsolutno nikakvog smisla.

mrav 3 ->             mrav 2 ->                mrav 1 ->

iza 2 ??          1 ispred, 1 iza               iza 2

Kako je ovo moguće??? To je tvoj zadatak...

Jel ovo ima smisla?? Il smo mi jako glupi il si ti krivo postavio zadatak.

17 godina
neaktivan
coder_ kaže...

Pa upravo to sam i ja napisao. Rjesenje je sigurno neka glupost, kao ono stoje pred ogledalom ili slicno. 
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 21:59 (Assassin).
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
coder_ kaže...

Pa upravo to sam i ja napisao. Rjesenje je sigurno neka glupost, kao ono stoje pred ogledalom ili slicno. 
 Ček, pa jel ti znaš rješenje??

Po ovome  što sam ja "skicirao" nema apsolutno nikakve logike. Ni ogledalo ne pomaže ni ništa...

P.S. Evo našao sam jedan sličan.. o mravima se radi.

idu 3 mrava, i prvi kaže: Ispred mene je mrav i iza mene je mrav
drugi mrav kaže ispred mene i iza mene je mrav
treći kaže ipred mene je mrav, iza mene nema mrava.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 22:14 (coder_).
17 godina
neaktivan
zvons kaže...

pošto se malo ova tema ugasila,evo ja ću jedan zadatak dati pa da vas vidimo genijalci (ja ću vjerojatno biti sutra cijeli dan offline pa si uzmite vremena)

Kako to?????(i nemojte napisat da su se dva priključila iza njih)

Jedino što je tu logično jest da bar jedan od mravi laže.
Kaži šta misliš, misli šta kažeš... ---------------------------------- Sjećaš li se draga, pričale su kiše, za ljubav se gine, zbog Hrvatske diše. ------------------------------- Neke stvari je bolje imat' kad ne treba, nego nemat' kad treba.
17 godina
neaktivan
Maximus kaže...
 I to onaj zadnji.. jer po ovom nikako ne mogu biti iza njega dva mrava.
16 godina
neaktivan
coder_ kaže...
Maximus kaže...
 I to onaj zadnji.. jer po ovom nikako ne mogu biti iza njega dva mrava.
 TOČNO!!!
treći mrav laže...najjednostavnije rješenje kojeg ni najmudriji nisu mogli otkriti Smijeh
16 godina
Logički zadatak

evo jedan:

Ljudi su našli golu ženu u pustinji s čaćaklicom u ruci, nekih 10 km prije nje odjeću,

ispred toga vreće od pjeska? Kako je žena dospjela u pustinju?

AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
16 godina
neaktivan

Izgubila se?

Tikviči vladaju svijetom!
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Jel ovo uopće ima veze sa logikom ili je kao i prošli zadatak puko nagađanje??

Čačkalica, roba, vreće pijeska?? Nema poveznice.. bar ju ja ne vidim..

16 godina
Logički zadatak

ne!

evo još jedan:

Pazkuća je došao do kuće. Bilo je nevrijeme velika oluja i puhao je snažan vjetar. Vrata su bila otvorena, prozor razbijen,

a Pero je ležao mrtav u lokvi vode, a staklo je bilo vani ne u kući! Što se dogodilo?

AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
16 godina
Logički zadatak

kad sam ga ja prvi put čua bilo je prebolesno nikad mi nebi palo na pamet

a kad čuješ odgovor sve je povezano

17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Šta ne?? Kako je žena dođla u pustinju?

De ja odustajem od ove teme, ovo uopće nisu logički zadaci već gluposti. Jbt dobro da ne pitate: Patka je u sobi, kako je miš prešao cestu?

De ljudi uredu je.Logički zadaci imaje veze sa logikom a ne nagađanjem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 23:09 (coder_).
17 godina

Kratko da se vratim na mrave: 

Da ih nije možda treći mrav u međuvremenu, dok su ova dvojica govorili to što su govorili, prestigao?
Nigdje ne piše da idu istom brzinom...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 23:17 (izith).
16 godina
coder_ kaže...

Šta ne?? Kako je žena dođla u pustinju?

De ja odustajem od ove teme, ovo uopće nisu logički zadaci već gluposti. Jbt dobro da ne pitate: Patka je u sobi, kako je miš prešao cestu?

De ljudi uredu je.Logički zadaci imaje veze sa logikom a ne nagađanjem.

odg ću ja jer ga nećete rješti
Muž i žena su krenili na putovanje s zračnim balonom
tjekom noći su zaspali i uvhatila ih je oluja
kad su se probudili završili su u pustinji
i počeli su padat prvo su bacili vreće pune pjeska
zatim su skinuli i bacili odjeću, kad to nije bilo dovoljno
izvlačli su čaćkalicu i kome je bila manja skak je iz baluna
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Sorry što ću bit malo predirektan, ali koja je onda svrha postavit zadatak kojeg nitko neće riješiti?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice