Labrador retriver

poruka: 119
|
čitano: 53.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Labrador retriver

Ja mislim da sam odlučio udomiti

http://www.prijatelji-zivotinja.org/udomite-nas/psi/stenci.html?start=30

Lavo 6.slika.. mislim da je mješanac labradora

ili Lolu koja je ispod njih...

Za 2 mjeseca (malo više) ću možda udomiti i Ovog Labradora :D ..

Još nije sve sigurno!

17 godina
hardrock kaže...

Odi pa vidi. Otidji tamo, druzi sa sa psima, vidi kakvog su karaktera, vidi kojem psu pašeš (najcesce pas odabere vlasnika). Nemozemo ti mi preporucit. Takodjer - moja preporuka - uzmi sto mladjeg psa...

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
15 godina
tnakir kaže...
hardrock kaže...

Odi pa vidi. Otidji tamo, druzi sa sa psima, vidi kakvog su karaktera, vidi kojem psu pašeš (najcesce pas odabere vlasnika). Nemozemo ti mi preporucit. Takodjer - moja preporuka - uzmi sto mladjeg psa...

Mislim da ću otići tamo u subotu ili kada već :D.. ako uzmem 1 onda ću vam staviti slike :D

Normalno da ću uzet što manjeg psa jer kao 1. Oni ne mogu živjeti u azilu kada su hladni dani

2. želim ga naućiti neke naredbe već od samog početka

Mislim uzet neko oko 2-3 mjeseca koji će izrasti u malo većeg psa :DD

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Moje zivine stoje u kuci. Retriver ima svoju dekicu na kojoj spava, šicu je dezurna maza i spava na krevetu. Imaju i dvoriste u kojem mogu setati.

Inace, vi koji misite da je dovoljno da pas ima dvoriste i da ga nemorate setat ste u krivu.

Pasu dosadi bit samo u dvoristu. Znam po svom labradoru koliko mu je gust ic prosetat se - kad vidi da sam uzeo uzicu pocme skakati od srece i jedva mu je uspijem zakacit oko vrata.

Vlasnike koji puste pse da se "sami" setaju okolo treba kaznit - prvo sto taj pas moze ugrist nekog, drugo sto taj pas moze skocit nekom pred auto i slicno... Imati pasa je odgovornost!!!

znam da si u blizini tako da kad ti kazem da taj pas kad i izade iz dvorista ode po saloni, ruta kojom ga se inace i seta, meni je gore kad cujem da je neki veliki pas u stanu, a opet kad ga prosetas po splitu to je na vjerojatno manjem podrucju od mog dvorista (300x25 m). Dolje bih znao s curom ispod djardina znao prosetati s pasom ako je u splitu, ali tu me vise strah da ce otic nekome pod motor ili se malo zakacit s nekim velikim psom koji je u gradu vise zivce izgubia. 

17 godina
hardrock kaže...

Mislim da ću otići tamo u subotu ili kada već :D.. ako uzmem 1 onda ću vam staviti slike :D

Normalno da ću uzet što manjeg psa jer kao 1. Oni ne mogu živjeti u azilu kada su hladni dani

Nadji si nekog mirnog psa, koji koegzistira sa ostalima ok jer ces poslije manje muke imati oko njegove socijalizacije i odgoja. Sa ovim nadrkanima ces imati muku dok ih ne smiris.

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
tnakir kaže...

Moje zivine stoje u kuci. Retriver ima svoju dekicu na kojoj spava, šicu je dezurna maza i spava na krevetu. Imaju i dvoriste u kojem mogu setati.

Inace, vi koji misite da je dovoljno da pas ima dvoriste i da ga nemorate setat ste u krivu.

Pasu dosadi bit samo u dvoristu. Znam po svom labradoru koliko mu je gust ic prosetat se - kad vidi da sam uzeo uzicu pocme skakati od srece i jedva mu je uspijem zakacit oko vrata.

Vlasnike koji puste pse da se "sami" setaju okolo treba kaznit - prvo sto taj pas moze ugrist nekog, drugo sto taj pas moze skocit nekom pred auto i slicno... Imati pasa je odgovornost!!!

znam da si u blizini tako da kad ti kazem da taj pas kad i izade iz dvorista ode po saloni, ruta kojom ga se inace i seta, meni je gore kad cujem da je neki veliki pas u stanu, a opet kad ga prosetas po splitu to je na vjerojatno manjem podrucju od mog dvorista (300x25 m). Dolje bih znao s curom ispod djardina znao prosetati s pasom ako je u splitu, ali tu me vise strah da ce otic nekome pod motor ili se malo zakacit s nekim velikim psom koji je u gradu vise zivce izgubia. 

Taj nečiji pas u stanu je sretniji od tvog zato kao prvo je sa nekime unutra i taj ga neko sece i igra se snjime ali necemo ulazit u svađe.

17 godina
neaktivan
hardrock kaže...

Uzmi iz azila i pusti da pas odabere tebe.

Tebi će svi bit podjednako dobri i dragi. I nemoj se držati toga da moraš  uzeti štenca. Odrasliji pas će ti biti doživotno zahvalan ako ga uzmeš.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 8:44 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...
Uzmi iz azila i pusti da pas odabere tebe.

Tebi će svi bit podjednako dobri i dragi. I nemoj se držati toga da morašuzeti štenca. Odrasliji pas će ti biti doživotno zahvalan ako ga uzmeš.

Ali mladjeg ce lakse (pre)odgojit. Stariji je vec formiran karakter kojeg je nekad tesko mijenjati.

17 godina
neaktivan

Ne baš, pogotovo ako zna kako.

http://www.cesarsway.com/

Tu možeš vidjeti puno savjeta i sudjelovati u forumu punom ljudi sa znanjem.

Iako iam više-manje "balansiranog" psa, kako bi Šaptač rekao, svaki dan naučim nešto novo. Čak i pas za kojeg misliš da je savršeno dobar ima neke stvari koje bi trebalo popraviti. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 8:44 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...

Ne baš, pogotovo ako zna kako.

http://www.cesarsway.com/

Tu možeš vidjeti puno savjeta i sudjelovati u forumu punom ljudi sa znanjem.

Iako iam više-manje "balansiranog" psa, kako bi Šaptač rekao, svaki dan naučim nešto novo. Čak i pas za kojeg misliš da je savršeno dobar ima neke stvari koje bi trebalo popraviti. :)

Cezarvej ne igra sa ove moje dvi tuke. Pokusao sam. Ne ide.

17 godina
neaktivan
Ne postaviš se dobro. :) Mora ić, nisam još naišao na fail, ak te pas shvati ozbiljno.
17 godina
Danny_HR kaže...
Ne postaviš se dobro. :) Mora ić, nisam još naišao na fail, ak te pas shvati ozbiljno.

Ma kakvi... pocevsi od korekcija trzanja uzicom, do calm assertive energy (ako ne povisim ton ne slusaju). Jbg... vjerovatno nemam "karizmu" kakvu Cesar ima. Ali slusaju. Znaju osnove, dodji, sjedi, lezi, mir, uz nogu. Šicu je malo tvrdoglav pa mu nekad treba ponovit, retriver je to odavno savladao i slusa skroz ok. Nekad se zaigraju pa trebam povisit ton da me poslusaju ali u glavnom slusaju. Zao mi je sta nemam vise vremena za rad sa njima.

17 godina
neaktivan

Da, ja se trudim sa svojom raditi kolko mogu. Na njenu sreću u stanu smo pa to znači puno kontakata i puno komunikacije.

Svaku šetnju malo prakticiram stvari koje mislim da treba održavati, tipa hodanje na uzici koja nije zategnuta, hodanje bez uzice iza mene, čekanje na mjestu dok ju ne pustim da ode i tako.

Također uvijek kad dobiva hranu dobije tek kad se skroz smiri, inače ne valja. Prije sam joj samo dao, al onda sam vidio da je to pogrešno i od kad prakticiram to sa smirenjem puno je poslušnija postala. Isto probam kad dolazim doma, da ju ne mazim dok ne prođe ono divljaštvo al to mi ne ide. Jer moram ju pomazit kad se tak veseli.

Naučio sam je da reagira na riječ "možeš", kao potvrda da nešto smije. Tako da zapravo potrči tek kad čuje "možeš", isto vrijedi za jelo, čak i pišanje vani kad tek izađemo :), skakanje na krevet i sl.

Al sve to zahtjeva puno vremena. I moja je bila, bedasta jer nisam dovoljno znao budući da mi je ona prvi pas. I zapravo je tek sad sa 5 godina ona onakva kakva treba bit. Idući pas će bit lakši za odgojit jer imam iskustvo sad.

Inače, stvar zbilja je u karizmi ili čemuveć. Šeficin pas samnom šeta bez uzice bez pol frke, a s njom i njenim mužem ne može, odma pobjegne i trči divlje, teško ju ulove. Pa mene zovu, ja siđem, zovnem i odmah dođe. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 9:05 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...

Da, ja se trudim sa svojom raditi kolko mogu. Na njenu sreću u stanu smo pa to znači puno kontakata i puno komunikacije.

Svaku šetnju malo prakticiram stvari koje mislim da treba održavati, tipa hodanje na uzici koja nije zategnuta, hodanje bez uzice iza mene, čekanje na mjestu dok ju ne pustim da ode i tako.

Također uvijek kad dobiva hranu dobije tek kad se skroz smiri, inače ne valja. Prije sam joj samo dao, al onda sam vidio da je to pogrešno i od kad prakticiram to sa smirenjem puno je poslušnija postala. Isto probam kad dolazim doma, da ju ne mazim dok ne prođe ono divljaštvo al to mi ne ide. Jer moram ju pomazit kad se tak veseli.

Naučio sam je da reagira na riječ "možeš", kao potvrda da nešto smije. Tako da zapravo potrči tek kad čuje "možeš", isto vrijedi za jelo, čak i pišanje vani kad tek izađemo :), skakanje na krevet i sl.

Al sve to zahtjeva puno vremena. I moja je bila, bedasta jer nisam dovoljno znao budući da mi je ona prvi pas. I zapravo je tek sad sa 5 godina ona onakva kakva treba bit. Idući pas će bit lakši za odgojit jer imam iskustvo sad.

Inače, stvar zbilja je u karizmi ili čemuveć. Šeficin pas samnom šeta bez uzice bez pol frke, a s njom i njenim mužem ne može, odma pobjegne i trči divlje, teško ju ulove. Pa mene zovu, ja siđem, zovnem i odmah dođe. :)

Sa šicoum je setanje bez problema... seta uz nogu, ne treba korekcije. Sa labom je ok ako seta sama samnom, onda seta uz nogu, te okolo mene kada je pustena. Kada setamo skupa onda zna cupat uzicu, ali to korigiramo.

Takodjer su naucili da nesmiju uzet nista (npr keksic sa koljena dok sjedim) dok ne dobiju odobrenje (isto "ajde, mozes"). Sta se tice kreveta, šicu ima dopustenje popet se na krevet jer tamo spava (jbg...). Lab ne. Zna da nesmije. 

Ovaj dio sa veseljem kad dodjes kuci... a jbg... ja nemam srca ne javit se kad udjem u kucu, kad vidis koliko su sretni sto te vide nemozes ih ignorirati. Velika i mala nuzda nisu problem. Naucile su pitat kad trebaju ici (stanu ispred vrata) i tu nema problema.

Takodjer su naucile ne zicat kada je rucak, mislim, sjede i gledaju sa izrazom "daaaaj nesto" ali ne skacu i ne penju se po stolu. 

I meni su ovo prvi cukci i imao sam dosta gresaka u startu. Sicu je star godinu dana, lab dvije tako da jos ima mjesta za korekcije. Npr sicu zna lajat na druge pse kad setamo, to moram rijesit. Ali polako... ima vremena.

15 godina

Sada samo čekam vijesti kada će kuja imati štence..

A ovo za azil ću još vidjeti, to će mi biti 2.plan

E danas ću staviti slike od susjedovog retrivera.. nadam se da će biti vani i da ću ga uspijeti uslikati :P :D

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Danny_HR kaže...

Ma kakvi... pocevsi od korekcija trzanja uzicom, do calm assertive energy (ako ne povisim ton ne slusaju). Jbg... vjerovatno nemam "karizmu" kakvu Cesar ima. Ali slusaju. Znaju osnove, dodji, sjedi, lezi, mir, uz nogu. Šicu je malo tvrdoglav pa mu nekad treba ponovit, retriver je to odavno savladao i slusa skroz ok. Nekad se zaigraju pa trebam povisit ton da me poslusaju ali u glavnom slusaju. Zao mi je sta nemam vise vremena za rad sa njima.

Kako je bilo u jednom filmu, ugrizi psa za uho, smatrat ce te vodom copora, mozda onda poslusa. Ja sam svoga jednom ugrizao, ali je zavrsilo tako sta mi je cijelu facu izliza {#}

@gauta: Vjeruj mi taj pas je sam koliko bi bio i da je sa mnom u stanu, a vjerovao ti ili ne pas je sretniji sam u dvoristu od 700m2, nego sam u stanu u kojem nema nikoga od 100m2. Za takve velike pse je kazna bit u stanu, pogotovo ako je 70m2, samo lezi na jednom mjestu cijeli dan osim mozda 1h dnevno koji neko provede setajuci ga. Takva ti je stvarnost. 

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
tnakir kaže...
Danny_HR kaže...

Kako je bilo u jednom filmu, ugrizi psa za uho, smatrat ce te vodom copora, mozda onda poslusa. Ja sam svoga jednom ugrizao, ali je zavrsilo tako sta mi je cijelu facu izliza {#}

@gauta: Vjeruj mi taj pas je sam koliko bi bio i da je sa mnom u stanu, a vjerovao ti ili ne pas je sretniji sam u dvoristu od 700m2, nego sam u stanu u kojem nema nikoga od 100m2. Za takve velike pse je kazna bit u stanu, pogotovo ako je 70m2, samo lezi na jednom mjestu cijeli dan osim mozda 1h dnevno koji neko provede setajuci ga. Takva ti je stvarnost. 

Nije tocno.

Pas bi bio sretniji da se neko igra sa njim da je u stanu sa svojima da ga neko mazi i takve stvari,nego da lezi cjeli dan vani i nekad ode sam prosetat.

16 godina
neaktivan

jel ti uopce citas sto sam ja napisao: pas je sretniji sam u dvoristu od 700m2, nego sam u stanu u kojem nema nikoga od 100m2. Ne moze uvijek netko bit u stanu, tu je bolje dvoriste, a pogotovo to sto je s mojim didom oko kuce ili u vrtu, ali opet dida ga ne moze ni setat ni igrat se stalno s njime. I pasu nije uvijek do igre, bacis mu 2 puta loptu dosadi mu, i tako sve, samo ode i legne i digne prednju nogu u zrak. To mu je veci gust od igre.

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

jel ti uopce citas sto sam ja napisao: pas je sretniji sam u dvoristu od 700m2, nego sam u stanu u kojem nema nikoga od 100m2. Ne moze uvijek netko bit u stanu, tu je bolje dvoriste, a pogotovo to sto je s mojim didom oko kuce ili u vrtu, ali opet dida ga ne moze ni setat ni igrat se stalno s njime. I pasu nije uvijek do igre, bacis mu 2 puta loptu dosadi mu, i tako sve, samo ode i legne i digne prednju nogu u zrak. To mu je veci gust od igre.

Lol po ko bi uzimo psa da nema vremena za njega,i ovo za loptu nije istina ^^

16 godina
neaktivan
Gauta kaže...
Mitsuoka kaže...

Ovo za loptu je istina, ja sve govorim o svome psu. A ovo prvo da samo ti znas koliko ljudi drzi tako pse po stanovima. Tako da.

16 godina
protjeran
Labrador retriver

moj pas se naucio da bude vani 

kada je unutra za pola sata dođe i otvori si vrata i ode van 

CyberPunk
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 16:53 (hrvatskafarkasevec).
14 godina

Imam i ja zlatnog retrivera, tj. retrivericu, Lunu. Stara je oko 3 godine i to je najbolji pas kojeg sam sreo, s obzirom da nije imala neku stručnu poduku od par tisuća €, nego samo kod nekog tipa, osnovno (mislim da sam 1000 kn platio), ali je koristilo. Bila je nemoguća, skakala je, nosila obuću, neposlušna, a sada, jest da je starija, ali puno je pomoglo to što smo ju "školovali". Sada je dipl. ing {#}

A što se tiče poslušnosti i treniranja, lako je psa naučiti osnovnim stvarima (pogotovo pse koji su dokazano najbolji za slijepe te stoga lako "kopčaju"). Više se gazda treba učiti i prilagođavati psu. Znati kako postupati, što u kojem trenutku učiniti. Tako sam i ja. Dresera je slušala kako treba, a ja kada nešto kažem, nema šanse. Dok mi nije taj čovjek rekao. Moja ima veliko dvorište, naime živim na selu i ima puno mjesta za trčanje tako da nije kilaža problem.

** Live 4 Music **
16 godina
Labrador retriver

Zlatni retriveri - meni najdraža pasmina.

Susjed ima jednog, zove se Goldie.

Izrazito je inteligentan i skoro nikad ne laje (oni su jedna od najmirnijih rasa).

Izgleda baš ovako:

A life? Where can I download one of those?
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 17:00 (Alex Mercer).
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Gauta kaže...
Mitsuoka kaže...

Ovo za loptu je istina, ja sve govorim o svome psu. A ovo prvo da samo ti znas koliko ljudi drzi tako pse po stanovima. Tako da.

Pa sta ako drze u stanu BOLJE ga je drzat u stanu nego vani na lancu/boxu,njemu je bolje on je sretniji itd.

16 godina
protjeran
Gauta kaže...
Mitsuoka kaže...
Gauta kaže...
Mitsuoka kaže...

Pa sta ako drze u stanu BOLJE ga je drzat u stanu nego vani na lancu/boxu,njemu je bolje on je sretniji itd.

pa ako je vani ne znaci da je na lancu 

ja imam i odvojeno dvoriste moze i tamo bit 

sigurno bolje neg u stanu tj kuci 

CyberPunk
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
Gauta kaže...
Mitsuoka kaže...
Gauta kaže...
Mitsuoka kaže...

pa ako je vani ne znaci da je na lancu 

ja imam i odvojeno dvoriste moze i tamo bit 

sigurno bolje neg u stanu tj kuci 

opet se mi vracamo na isto,dali bi vama bilo draze da ste vani sami ili u kuci/stanu sa nekim?
Logicno zakljucite.

16 godina
protjeran
Labrador retriver

tko je reko da su sami? nije pas sam na svijetu 

ima drugih okolo 
i njezina mater je isto okolo pa i donjih ode i tako

ima svoje drustvo 

CyberPunk
16 godina
neaktivan

A ako u stanu NEMA NIKOGA PO 200 put. JEL TO ISTO -.-' LOGICNO ZAKLJUCI. 

I da hrvatskafarkasevac ti je dobro rekao, moj pas nikad u svojih danas (bas mu je danas rodendan) 8 godina nije bio ni na lancu ni u boxu nego potpuno slobodan u 300x25m. I ne mozes komparirat ljude i zivotinje, pas smije u kucu ako je kisa/hladno, a inace je vani, odnosno u verandi koja je uvijek otvorena i u njoj spava. Pas pogotovo veliki nema sto raditi u kuci, ovaj moj stane na vrata pa grebe dok je u kuci. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 18:19 (Mitsuoka).
16 godina
neaktivan
Labrador retriver

opet se mi vracamo na jedno te isto

al dobro necemo se svadat

16 godina
neaktivan
Gauta kaže...

opet se mi vracamo na jedno te isto

al dobro necemo se svadat

pa je jedno te isto jer ne prihvacas tu cinjenicu da je psu bolje samome u velikome dvoristu nego samome u malome stanu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice