nisi shvatio ne vjerujem da će u hrvatskoj naglo krenuti useljavanje nego da je stara eu gladna novih radnika ,čitao sam članak da se u englesku useljavaju poljaci koji rade najgore fizičke poslove koji ne žele raditi englezi i da su puno manje plaćeni,oko mene ima ljudi od svakud koji su se u zadnje vrijeme uselili i to mi ne smete smete mi što će vjerovatno doći do iseljavanja naših ljudi u svijet i zato eu prima nove zemlje jer su joj poterbne nove sirovine od ljudskog potencijala do prirodnih bogastava
Pa aleluja, to se zna :-) To je legalni nacin da dodjes do tudjih resursa danas. Mi ih imamo, imamo stvarno odlicne turisticke mogucnosti, ali ih nitko ne zna iskoristiti pa eto... kad necemo mi, ce bogme netko drugi.
Mislim, vec prije 6 godina, dok sam radio u Hr, nisam si mogao priustiti da odem na ljetovanje na neki drugi dio Jadrana ili cak u mojoj okolici. Pazi, rodjen Pulezan, a nisam imao dovoljno novaca da izadjem u makar jedan od restorana koji postoje.
Znas sta kazu... kako si prostrio, tako ces i leci. Nema smisla kriviti nikog drugog doli nas. Koga smo si izabrali, taj nam je. Cisto da napomenem ja ne glasam za nikoga posebno jer nije fer od mene - zaokruzujem iskljucivo zelenu stranku jer oni nece nikad pobjedit, a definitivno mi se ne da da moj glas, s obzirom da ga nisam ja upisao, ode nekom ko za njega moze platiti. Spomenuo sam glasanje jer sam jos pred 8-10 godina cuo "Ma treba birat te-i-te, oni su se vec nakrali dosta pa mozda nece vise". Odlicna logika, nije li? I tako se sjecam da su ljudi glasovali barem 2 mandata.
Po meni, ko je pametan je zbrisao kako je mogao i pobrinuo se za sebe, odlucio zrtvovati iluzije o zajednistvu, bratstvu i jedinstvu i tome sto je (po meni nazalost) propalo.
Hrvati su neslozni narod. U mentalitetu je "sjebat susjeda". Tako nas i vani dozivljavaju, pa ako i vani imaju takvu sliku o nama, di ima dima ima i vatre.
Ali steta... lijepa je to zemlja, zao mi je vidjeti je kako propada a ne mogu bas nista osim psovanja po forumu. Po meni, ta zalost je domoljublje, a ne ovo tupavo busanje o prsa koga je pradjed klao u ratu i ko je bio u zatvoru zbog ustastva.
slažem se s tobom na veliku žalost hrvatska je tek 20 godina u kapitalizmu,na našu veliku žalost 50 godina smo bili u komunizmu gdje se rad nikad nije smatrao vrlinom nego druže snađi se kako znaš i umiješ bez da dodirneš motiku,ako želimo krenuti naprijed trebalo bi uvesti protestansko gledanje prema radu zato i skandinavija jest tako razvijena a mi smo u rasulu jer smo 50 godina bili u neradničkom sistemu gdje je 10 ljudi radilo posao koji danas rade max dvoje,a kad ti u svijest jednom uđe da lopovlukom i neradom možeš više u jednom danu zaraditi nego da radiš mjesec dana to je teško iz ljudi izbiti,jedino je riješenje uvesti exstremne kazne za nepoštivanje zakona
da malo dodam oko "tamnice naroda"koja se spominje pod patnju od 50g
- 70% vas pise sa adsl prikljucaka iz stanova koje su bake, stricevi i roditelji dobili u tamnici
- u radnoj knjizici si imao prvi pecat pri zaposljavanju i drugi pecat na odlasku u mirovinu
- koliko god lagali, svak je mogao ici u crkvu i nitko vam nije branio
- plombirali ste zub djabe
- bake i djedovi su vam dentijere (zubala) imali djabe
- skolovali ste se djabe
- lijecili ste se djabe
- operirali su vas vhunski kirurzi djabe, od vma-bg pa dalje
- starci su imali spiskove za dodjelu stanova,kao da se radi o dodjeli svinjskih polovica
- a i svinjske polovice su imali 4-5 puta u godini
- naucili ste plivati jer su vas radnicka vijeca djabe slala u odmaralista na more
- slonovski ste bili sindikalno zasticeni
- nitko vas nije tjerao u partiju, samo ne seri protiv iste i bude sve 5
- sa tri place si imao prometalo,pa zvao se on i fico
- sa desetim dijelom place si platio autoskolu
- studirao si djabe
- specijalizirao si se djabe
- dobio bih posao iza studija (djabe)
- kad se razmnozis, vrtic je djabe
- 8 puta u godini pokloni za djecu i ljetovanja za istu
- kupuje ti se djidje, odi u trst..ko ti brani
- smijes se cesima i poljacima kako su jadni kada dodju sa peglicama na more (whos laughing now bitch)
- uzmes kredit i pojede ga inflacija ...ispadne sve djabe
- strah od milicije i njezine vaspitne palice
- sve je drustveno i ne lomis, od klupe u skoli do klupe na bus stajalistu
- ostavis kufer na autobuskom i ne ukradu ga
uhhh.. moram prekinut a imam jos 40 tocaka..stoga dont srac kontra onoga sto je imalo kvalitetu zivljenja... hehe, cementare nisu mogle natuc cimenta i blokova koliko je svaki radnik mogao kupiti istih i zidati svoju kucicu... eto vam sad drustvo..1 milijon podstanara do penzije :))
- 70% vas pise sa adsl prikljucaka iz stanova koje su bake, stricevi i roditelji dobili u tamnici
- u radnoj knjizici si imao prvi pecat pri zaposljavanju i drugi pecat na odlasku u mirovinu
- skolovali ste se djabe
- lijecili ste se djabe
- starci su imali spiskove za dodjelu stanova,kao da se radi o dodjeli svinjskih polovica
- naucili ste plivati jer su vas radnicka vijeca djabe slala u odmaralista na more
- studirao si djabe
- smijes se cesima i poljacima kako su jadni kada dodju sa peglicama na more (whos laughing now bitch)
uhhh.. moram prekinut a imam jos 40 tocaka..stoga dont srac kontra onoga sto je imalo kvalitetu zivljenja... hehe, cementare nisu mogle natuc cimenta i blokova koliko je svaki radnik mogao kupiti istih i zidati svoju kucicu... eto vam sad drustvo..1 milijon podstanara do penzije :))
I sad se cudimo sto smo u krizi....
Tak se to radi, niko nis ne radi, sve se dobija na ruku ,pa 30 godina poslije imas hrpu ljencina koje su naviknute na najbolje (sebicnih, koji su nazalost u vladi)
sve to stoji, samo negdi baš i nije bilo tako,
a neke se mane isto tako zaboravljaju, da ideš danas
tako pisat o demokraciji naša bi pluseva i minusa,
ne može se sve gledat crno-bilo, uglavnom je sivo!!
- skolovali ste se djabe
- lijecili ste se djabe
- studirao si djabe
zaboravio si reci da se moglo doc usred zagreba i rec da si Hrvat,ups to nije bilo moguce.jesi moga pjevati Hrvatske,Katolicke pjesme?neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
inace se slazem sa vecinom sta si rekao.tada se tako zivilo.otisa bi u njemacku na baustelu i napravio bi 3 kuce s tri kata(da se vidi)
nema veze, ne treba sada ono navedeno zagristi kao lignja peskafondo i pustit crnilo kad je izvadis na rivu :))
uh..od jos brda tocaka, zaboravih ominljenu.
nebitno koliki si klinac prvi osnovne ili srednje....
zdraaaavo, zdravo, zdravooo...to kazes svakom starijem magarcu kojeg sretnes putem iz skole.
danas imaju etiku i vjeronauk u skolama i ne pada im na pamet reci, dobar dan... eventualno ce me coporativno namlati ili demolirat auto.
nema veze, ne treba sada ono navedeno zagristi kao lignja peskafondo i pustit crnilo kad je izvadis na rivu :))
uh..od jos brda tocaka, zaboravih ominljenu.
nebitno koliki si klinac prvi osnovne ili srednje....
zdraaaavo, zdravo, zdravooo...to kazes svakom starijem magarcu kojeg sretnes putem iz skole.
danas imaju etiku i vjeronauk u skolama i ne pada im na pamet reci, dobar dan... eventualno ce me coporativno namlati ili demolirat auto.
Eh jugonostalgije nikad dosta, samo da se ne mora dizati guzica iz fotelje i nešto raditi. Lako je sada govoriti o ''boljim vremenima'' - poznato je da ljudi pamte samo dobre stvari iz Juge i općenito. One loše, e pa tu služe razno-razni apologeti kao dotični torrente. Baš se pitam je li OZNA i nekoga od tvoje familije mlatila ili su ti partizani (po novom, čitaj: antifašisti) zaklali nekoga nakon rata. Taj sistem je donekle funkcionirao dok se njegovao Titov kult ličnosti uzdignut maltene do božanstva (pa i 30 godina poslije starčad plaće nad smrću najvećeg krvnika sa ovih prostora), ali samo pogledaj 80-te - čista katastrofa političkog podje*avanja dok narod/i pati i skapava od gladi. Danas je gadno, sigurno, ali ipak objektivno ima potencijala za nešto bolje (ako se netko naravno pokrene) što nikad nije moguće u totalitarnoj državi kako što je to bila DFJ/FNRJ/SFRJ, priznali vi ljevičari ili ne...Uostalom ne mogu vjerovati da je tema još živa
epic!
za kutak humor.
sorry za dusevne boli, ipak je covjek rodjen na dan osnutka NDH :)))
Samo se ti majstore ismijavaj, ali samo ako netko ne priznaje službenu priču koju su podvalili zločinci, to ne znači da je u krivu - mase su daleko češće u zabludi jer uzimaju ''činjenice'' zdravo za gotovo. I poznato je da pobjednici pišu povijest kako im se prohtije...
- skolovali ste se djabe
- lijecili ste se djabe
- studirao si djabe
zato je i jugoslavija propala jer se bez NERADA došlo do svih tih povlastica tj jugoslavija je živila na kreditima,to sami napisao u toj državi se preko nerada dolazilo do raznih povlastica dovoljno ti je da imaš doma CRVENU KNJIŽICU dali te to malo podsjeća na ovaj naš kapitalizam gdje bez članarine u vladajućoj stranci ne možeš dobivati poslove,e taj mentalitet treba mjenjati u hrvata da ti je dobro u životu samo ako pripadaš nekoj partiji ,treba graditi društvo temeljeno na radu i poštenju a ne na tome da u đepu ima knjižicu partije,taj nas je mentalitet doveo do ovakvog stanja
svi navedeni radnici i postena domacinstva su gradila kuce bez parijskih knjizica.
stoga, nemojte bez veze lupetat o knjizicama.
jos cete mene proglasit yugonostalgicarom ,a nemam godinu rodjenja 29 novembar :))
idemo u europu i izmolite 3 ocenasa i 5 zdravomarija kada 5 do ponoca bude uzivo prijenos i sampanjci.
epic!
za kutak humor.
sorry za dusevne boli, ipak je covjek rodjen na dan osnutka NDH :)))
Samo se ti majstore ismijavaj, ali samo ako netko ne priznaje službenu priču koju su podvalili zločinci, to ne znači da je u krivu - mase su daleko češće u zabludi jer uzimaju ''činjenice'' zdravo za gotovo. I poznato je da pobjednici pišu povijest kako im se prohtije...
Care 100% se slažem s tobom, a ako dobro dekodiram nick, vidim da si jedan od "nas"...:)
svi navedeni radnici i postena domacinstva su gradila kuce bez parijskih knjizica.
jos cete mene proglasit yugonostalgicarom ,a nemam godinu rodjenja 29 novembar :))
idemo u europu i izmolite 3 ocenasa i 5 zdravomarija kada 5 do ponoca bude uzivo prijenos i sampanjci.
mojim roditeljima tada nije bilo bolje,čak sad puno bolje živimo imamo 2-3 auta,dižemo drugu kuću i to sve od poštenog rada,a turista svake godine sve više,točno ja znam kome je bilo bolje u toj bivšoj jugoslaviji,ali ih neću nabrajati ono će se pepoznati sami,običnom čovjeku je bilo isto i onda i sad čak sad malo bolje,ja znam da je u mom mjestu u bivšoj jugi bila bijeda dok nije došao turizam a ljudi su prodavali zemlju za vriću brašna,to sam osobno čuo
Sve što ću reći je: EU=YU ako ne i gore, ipak su oni malo prikriveniji, podmukliji i perfidniji nego komunist za kojeg odmaš znaš da je zločinac i lopuža - ovi to daleko diskretnije rade. I još da ne spominjem multikulturalizam koji toliko negativnih kritika poprima u zadnje vrijeme da se vidi sav njegov jad i bijeda. Baš me zanima kako će ti biti torrente kada ti šef bude za koju godinu neki janjičar sa Bliskog istoka ili slično i on te pritisne jer ga nije briga kad nisi ''njegov'', a ti refleksno reagiraš na rasnoj/etničkoj/nacionalnoj razini i onda si otvorio Pandorinu kutiju - ma toliko se ne bi napatio ni da si u Jugi pred Belim Dvorima zapjevao ''Puška puca''. Uf, uf teška će to fEUdalna vremena biti...
Sve što ću reći je: EU=YU ako ne i gore, ipak su oni malo prikriveniji, podmukliji i perfidniji nego komunist za kojeg odmaš znaš da je zločinac i lopuža - ovi to daleko diskretnije rade. I još da ne spominjem multikulturalizam koji toliko negativnih kritika poprima u zadnje vrijeme da se vidi sav njegov jad i bijeda. Baš me zanima kako će ti biti torrente kada ti šef bude za koju godinu neki janjičar sa Bliskog istoka ili slično i on te pritisne jer ga nije briga kad nisi ''njegov'', a ti refleksno reagiraš na rasnoj/etničkoj/nacionalnoj razini i onda si otvorio Pandorinu kutiju - ma toliko se ne bi napatio ni da si u Jugi pred Belim Dvorima zapjevao ''Puška puca''. Uf, uf teška će to fEUdalna vremena biti...
EU, je dokazano vođena od jedne strane ljudi koji su žedni samo za moći i novcem, sva simbolika , pa čak i naćin na koji stoje i rukuju se ukazuje nam na to,ali neznanje vodi do uništenja.
zaboravio si reci da se moglo doc usred zagreba i rec da si Hrvat,ups to nije bilo moguce.jesi moga pjevati Hrvatske,Katolicke pjesme?neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Makar ovo odvuklo u off-topic i dobio karton, moram: Tradicionalne vrijednosti?
Ma gdje se to nije moglo??????????
Ha???
Pa nisu valjda svi (stariji) koje ja poznajem zivjeli u nekoj drugoj državi...
Mogao si ići i na misu, mogao si pjevati sto zelis... Normalno NE AKO SI BIO U PARTIJI... ali tko nije zelio nije morao biti u njoj...
Inače... Torrente slažem se s tobom u svemu...
EU, je dokazano vođena od jedne strane ljudi koji su žedni samo za moći i novcem, sva simbolika , pa čak i naćin na koji stoje i rukuju se ukazuje nam na to,ali neznanje vodi do uništenja.
da.
stoga najbolje da se mi "dinarski primati" igramo kauboja i indijanaca,kako nebi doslo do prestanka unistenja.
**dinarski primat
zajednica sklona plemenskom djelovanju.
najzanimljiviji dinarski primati protezu se od srca sumadije, preko sandjaka, centralne bosne i zapadne hercegovine.
razlikuju ih samo istaknuta obiljezja i nacin pristupa religiji ili vrcenju praseta na zaru ili vola na raznju pred izbore.
Ma gdje se to nije moglo??????????
Ha???
Pa nisu valjda svi (stariji) koje ja poznajem zivjeli u nekoj drugoj državi...
Mogao si ići i na misu, mogao si pjevati sto zelis... Normalno NE AKO SI BIO U PARTIJI... ali tko nije zelio nije morao biti u njoj...
Inače... Torrente slažem se s tobom u svemu...
moga susjeda je zatvorilo jer je piva Božične pjesme za Božić u zagrebu na trgu bana jelacica.
covik bija u zatvoru zbog toga
Za vrijeme Juge naročito opasno za dobit ćorku je bilo i pričanje viceva a špijama i drukerima je bilo pokriveno cijelo društvo,tako da si uvijek morao paziti sa kime ćeš o čemu govoriti.
ajde ekipa, dosta smo nadrobili.
svi smo mi ***** :))
danny..moze meni crveni, da malo pauziram par dana... ostalima po zuti i lock
Kome je bilo dobro u Jugoslaviji, dobro mu je i sada. Kome je bilo loše, ne vjerujem da mu je danas puno bolje. Vremena se mijenjaju, ljudi ostaju (isti). Početkom 90-ih je Bog dopro do Hrvata te je došlo do masovnog pokrštavanja inače "tvrdokornih" ljevičara (Bog je svemoguć...), iako nisu znali kojom se rukom križa. Ti ljudi su, kao pravi i pošteni kršćani, osnovali najhrvatskiju zajednicu - HDZ. U prošlom stoljeću su podvaljivali jedinstvo, danas domoljublje.
Ono što želim reći - isti ku*ac je bio onda i danas. Lopovi su ostali lopovi, ubojice su ostali ubojice, a narod još uvijek kuka.
Mi smo ljudi cigani sudbinom prokleti,
Uvijek netko oko nas dodje pa nam prijeti.
da.
stoga najbolje da se mi "dinarski primati" igramo kauboja i indijanaca,kako nebi doslo do prestanka unistenja.
**dinarski primat
zajednica sklona plemenskom djelovanju.
najzanimljiviji dinarski primati protezu se od srca sumadije, preko sandjaka, centralne bosne i zapadne hercegovine.
razlikuju ih samo istaknuta obiljezja i nacin pristupa religiji ili vrcenju praseta na zaru ili vola na raznju pred izbore.
Bolje biti dinarski primat i sam svoj,nego čovjek koji je bez slobode. A to kaj ti nemaš nikakvo osjetilo za svoje i za svoju kulturu,svoje pretke, nije moj problem.Što lako kupuješ ono što ti mediji i oni koji žele upravljaju tvojim mislima, dopusti im, nitko ti neće branit, ali prije nego ideš vrijeđat neku stranu, provjeri sve informacije o tome, možda si ponekad u krivu.
I uvijek sam prema tebi imao poštovanje kao prema iskusnom članu i sa zdravim stavovima, tako da se nadam da te ovime nisam uvrijedio, a ako te i jesam, onda prihvati moju ispriku.
ma sto ti je @netko netkovic, znas da se ne ljutim.
isto vi znate da ja volim malo sarkasticno pretjerat.
svima nam je manje vise lose i ne pise se dobro.
ja takodjer saljem isprike bilo kome od vas 3-4 gdje se nismo slagali.
pa tu smo svaki dan...jel tako?
hebes temu!
ma sto ti je @netko netkovic, znas da se ne ljutim.
isto vi znate da ja volim malo sarkasticno pretjerat.
svima nam je manje vise lose i ne pise se dobro.
ja takodjer saljem isprike bilo kome od vas 3-4 gdje se nismo slagali.
pa tu smo svaki dan...jel tako?
hebes temu!
Sarkazam je zakon :D, ja volim prepirke, i volim filozofirat, tak da ako i nije moj stav, ja ču se bacit u tuđu kožu,samo da se mogu "svađat" s nekim o tome :)
jos kad mi Tallahasee sve ovo procita....uh !
mislim da je danny-jeva cura jako dobre volje veceras...petak je, sutra su slobodni...mozda ga uvede u europu veceras pa nam ne zavida po karton.
a sam je kriv sto ne locka
jos kad mi Tallahasee sve ovo procita....uh !
mislim da je danny-jeva cura jako dobre volje veceras...petak je, sutra su slobodni...mozda ga uvede u europu veceras pa nam ne zavida po karton.
a sam je kriv sto ne locka
Mah,šta će lockat, zna se da takvih debatiranja ima samo na temu nacionalnosti i religije :D
Baš se pitam je li OZNA i nekoga od tvoje familije mlatila ili su ti partizani (po novom, čitaj: antifašisti) zaklali nekoga nakon rata.
Ako ćemo se baš vraćati u taj povijesni kontekst, s jedne strane bili su partizani, a s druge fašisti i nacisti..
Što misliš što je manje zlo od toga?
Kome je bilo dobro u Jugoslaviji, dobro mu je i sada. Kome je bilo loše, ne vjerujem da mu je danas puno bolje. Vremena se mijenjaju, ljudi ostaju (isti). Početkom 90-ih je Bog dopro do Hrvata te je došlo do masovnog pokrštavanja inače "tvrdokornih" ljevičara (Bog je svemoguć...), iako nisu znali kojom se rukom križa. Ti ljudi su, kao pravi i pošteni kršćani, osnovali najhrvatskiju zajednicu - HDZ. U prošlom stoljeću su podvaljivali jedinstvo, danas domoljublje.
Ono što želim reći - isti ku*ac je bio onda i danas. Lopovi su ostali lopovi, ubojice su ostali ubojice, a narod još uvijek kuka.
Ne bi to baš tako bilo; sad je dobro daleko manjem broju ljudi nego prije. A tajkuna kojima je izvrsno baš i nije bilo..
Krajnja ljevica nije dobra kao niti krajnja desnica. Vrlo slične metode, mala razlika u filozofiji. Ako me sjećanje ne vara, Hitlerova stranka prije nego je postala nacistička, zvala se nacional socijalistička.. Prodavanje magle i dan danas dobro ide.
I nije isto danas kao i prije iz prostog razloga jer današnji društveni sistem pogoduje lopovima. Što veća lopina, to važnija moralna vertikala društva. A narod će kukati uvijek..