Hrana za mace

poruka: 39
|
čitano: 12.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
protjeran
Re: Hrana za mace
Krivo si me shvatio 😂
14 godina
Zaporožac kaže...

Imaš stručnu terminologiju "domaća mačka", koja više nema veze s predatorima.

Po tome je i čovjek odn homosapiens predator, jer vuče korijen od neandertalaca, pa bi isto trebao jesti samo sirovo meso, nonsens..

Domaća mačka hoće uloviti miša, pticu, kao to i ljudi idu u lov, i tu prestaje svaka poveznica s divljim afričkim mačkama.

Napisao sam da moja mačka ne želi jesti meso, izbjegava ga, ne možeš joj ga utrpati u usta, ispljune ga.

Jede suhu hranu, mačje paštete, i nikada nije bila bolesana, evo 11 godina.

Nitko joj od njene mladosti nije zabranjivao meso, posebice sirovo, no uvijek je okretala glavu od bilo kakvog mesa.

Domaca macka(Srednjeeuropska kratkodlaka macka) ima veze sa Africkim mackama,kao i kokoš sa dinosaurima-dakle,jako tanke genetske veze.

Kada se govori o sirovu mesu,onda se misli na ono "po defaultu"-zdravstveno ispravno.

Kada se govori o obicnim domacim mackama,onda se misli na obicne macke,one normalne,ne na macke koje zbog svoga osobnoga poremecaja odbijaju meso.

Probaj svoju macku ostaviti gladnu cijeli dan,pa da vidimo hoce li odbiti sirovu jetricu

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
11 godina
Zaporožac kaže...
Milka30 kaže...

Cijeli zivot sam u uzgoju zivotinja,pa mislim da mojih 30-tak godina iskustva sa raznoraznim zivotinjama mogu reci nesto.

Mackama izbjegavati sirovu hranu?Nazalost u danasnje doba sve su cesti takvi izljevi gluposti raznoraznih "ljubitelja zivotinja",tzv strucnjaka.

Jasno vam je da je macka predator?Iskljucivi mesojed i njena ishrana se bazira na samo sirovoj hrani!

Sve ostalo je totalna glupost!

Imaš stručnu terminologiju "domaća mačka", koja više nema veze s predatorima.

Po tome je i čovjek odn homosapiens predator, jer vuče korijen od neandertalaca, pa bi isto trebao jesti samo sirovo meso, nonsens..

Domaća mačka hoće uloviti miša, pticu, kao to i ljudi idu u lov, i tu prestaje svaka poveznica s divljim afričkim mačkama.

Napisao sam da moja mačka ne želi jesti meso, izbjegava ga, ne možeš joj ga utrpati u usta, ispljune ga.

Jede suhu hranu, mačje paštete, i nikada nije bila bolesana, evo 11 godina.

Nitko joj od njene mladosti nije zabranjivao meso, posebice sirovo, no uvijek je okretala glavu od bilo kakvog mesa.

Sve zavisi od mačke, nisu svi isti, moj će za sirovu piletinu ti se popeti na glavu ako treba, presti bacati se pod noge, maziti se od posudu gdje se piletina nalazi. Itd itd... 

4 godine
Milka30 kaže...

Kada se govori o sirovu mesu,onda se misli na ono "po defaultu"-zdravstveno ispravno.Kada se govori o obicnim domacim mackama,onda se misli na obicne macke,one normalne,ne na macke koje zbog svoga osobnoga poremecaja odbijaju meso.Probaj svoju macku ostaviti gladnu cijeli dan,pa da vidimo hoce li odbiti sirovu jetricu

Pazi ti, ne vrijeđaj mi mačku !

Zašto bi mačka bila poremećena ako ne želi meso ?

Ti si sad i forumski psihoanalitičar za mačke, bog te ubio... 

Ostavit ću i tebe gladnoga 20 dana, pa ćeš mi pojesti, ne smijem napisati što... 

@nixi123 kaže..Da bas tebe idi prci nest debilu ne si dezuran na forumu za cijene kakve ko stavi.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 11:02 (Zaporožac).
14 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Dakle,ako mackama dajemo sirovo meso,logicka je predpostavka da je to meso ispravno-znaci ono mesko koje je proslo kontrolu kvalitete.

Pa naravno da necemo davati neispravno meso...ustvari,di to se moze kupiti neispravno meso?

Nemam nista protiv tvoga toppica,ali na prvu mi je se cinilo da vuces na stranu "ljubitelja zivotinja",koji preporucaju hranu bogatu zitaricama za macke "radi lakse probave".

U tome i je problem, ako si pogledao neke od linkova koje sam stavio mogao si vidjeti da je kod testiranja tog "ispravnog" komercijalnog sirovog mesa za životinje ustanovljeno da je zaraženo nekakvom štetnom bakterijom oko 23% uzoraka. To nije baš zanemariva brojka.

Nadalje, ti to meso možeš i kupiti ispravno, ali neadekvatnom upotrebom može opet doći do razvoja bakterija.

Mi (ljudi) nemamo taj problem jer termički obradimo meso, ali životinje su i dalje izložene riziku, a preko njih i mi.

Lijepo je sve objasnila veterinarka u jednom od tekstova koje sam linkao.

Nigdje ne pišem da se mačke ne smije hraniti sirovom hranom, već samo da vlasnici moraju biti svjesni rizika i ako to rade onda je jako bitna kvaliteta mesa i rukovanje s njim.

Iskreno ne pratim "ljubitelje životinja" tako da nemam pojma što oni trube. 

Evo moj (mačak jelte) spava posred dvorišta, cijelu noć je tulumario i sada će frajer prespavati cijeli dan. Ah ta mladost. 

14 godina

Da se razumijemo,nit moj Šugo nije normalan

Zapravo,da tvoj macak ima poremecaj-jbg tako je stari moj,pomiri se sa time.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
15 godina
Hrana za mace

Možda meso koje kupuje i nije baš sasvim ispravno. Mačke imaju dobar njuh i znaju što je dobro za njih. Ako mačka ne želi sirovo meso probaj promijeniti mesara. 
Davno smo imali mačka koji je više volio sirovo meso, a pogotovo ribu nego mačiju hranu, no jednom je moj otac donio meso iz mesnice i dao mu komadić, a mačak je samo okrenuo glavu u stranu. Tata je uzeo meso i vratio ga u mesnicu gdje su ga začuđeno gledali kad je rekao "mačka to neće". :-) Tako da kad mačka odbija jesti meso možda nije slučajno. To se dogodilo samo jednom ili dvaput.

10 godina
Hrana za mace

Evo kupio sam u Mulleru 2 paketa od 24 vrećice. Zaboravio sam kako se zove hrana ali je neko zeleno pakiranje, vjerojatno neka njihova robna marka. 2 paketa za 100kn.
Ako se po jutru dan poznaje onda ću vrlo brzo morati opet u šoping 

4 godine
Milka30 kaže...

Da se razumijemo,nit moj Šugo nije normalan

Zapravo,da tvoj macak ima poremecaj-jbg tako je stari moj,pomiri se sa time.

Oj, doktore !

Imaš jedno slovo viška u potpisu. 

@nixi123 kaže..Da bas tebe idi prci nest debilu ne si dezuran na forumu za cijene kakve ko stavi.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice