Hard disk prepoznan ili nije ???

poruka: 3
|
čitano: 1.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam jedan hard od 80 gb i na njemu je instalirana sedmica.Uzeo sam još jedan hard od 40gb na kojeg planiram staviti win xp.Taj novi hard koji je već korišten,dakle polovni je,stavio sam u kučište u za to predviđeno mjesto.Kad sam ga dobio,imao je samo jedan jumper postavljen na master pa sam ga ja postavio na slave.U kučištu imam dva ide kabla.Na jednom je optički medij a na drugom su hard diskovi.

Taj IDE gdje su mi hard diskovi ima jedan crni konektor na kraju kabla i jedan sivi na sredini.Onaj novi hard sam dakle kao što sam prethodno rekao, stavio na slave i spojio ga na sivi konektor jer sam čuo da je on općenito za slave.Na mom starom hardu(gdje je win7) bila su dva jumpera.Jedan je bio postavljen na master pa oko njega nisam ništa radio,a drugi je bio postavljen okomito na treći par ali ne znam na što je bio postavljen pa sam onda njega izvadio a ostavio onaj jumper koji je bio postavljen kao master.Taj stari hard sam spojio sa crnim konektorom za kojeg sam čuo da je za master.Uključio sam računalo i kad se sve učitalo,pisalo je u donjem desnom kutu "Instalacija upravljačkog uređaja" i na kraju da je uspješno instaliran.Ušao sam u my computer i vidio novi hard,formatirao ga(jer su na njemu već bili windowsi) i kasnije napravio dvije particije.Dakle,sve se činilo dobro.

Moja zabrinutost počela je onda kad sam ušao u bios i vidio da na mjestu gdje treba biti taj novi hard piše "Not installed".

Da li je hard normalno instaliran ili nije ?

17 godina
neaktivan

U čemu je problem ako su Windowsi prepoznali taj hard od 40 Gb?

Radio, ne radio, svira radio!
16 godina
neaktivan
RE: Hard disk prepoznan ili nije ???

Pa čudno mi je da u biosu piše da nije instaliran a kad uđem u windows na my computer,sve je učitano.Također kad uđem u disk management,isto je učitan i mogu raditi s particijama.Kad instaliram neki program,isto imam mogućnost stavljanja tog programa na taj novi disk.Da nije možda stvar u jumperima,možda sam ih trebao i na starom i na novom stavit na cable select ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice