Dekoracije za božične jaslice

poruka: 13
|
čitano: 33.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima

dugo sam se mislio pripada li ova tema pod ostalo ili ovdije ali logično je ako ej samogradnja pripada ovdije nema veze sta nema previse veze s tematikom foruma...

Dakle  blizi nam se bozic i vrijeme kicenja jelki i izrade jaslica ..naime ja to obozavam raditi ukršavati kucu kititi drvce  praviti jaslice i sl ..i lani sam se potrudio i napravio ogradu oko cijelih jaslica od drveta ,riješio sam osvijetljenje u špiljcii i u još par doddatnih kućoica ..ove godine sam napravio  most za rijeku  i kao prikolicu za drva ...pa me zanima da li vi imate kakve ideje za samogradnju  

Evo i nekoliko slika  ali od pretprošliogodišnjih jaslica ..pa mozda i one nekome daju ideju na samogradnju

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina
moderator
Re: Dekoracije za božične jaslice
ante5656 kaže...

dugo sam se mislio pripada li ova tema pod ostalo ili ovdije ali logično je ako ej samogradnja pripada ovdije nema veze sta nema previse veze s tematikom foruma...

Logika ti je pogrešna. Ovo sa samogradnjom nema veze.

Premješteno u ostalo.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 19:48 (XXX-Man).
14 godina

Ok u redu ,ispricavam se!

Ideje ?? 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
12 godina
neaktivan

ja cu ovih dana sklepat nesto od lamperije xD

14 godina

Sretno kolega 

na sto tocno mislis ogradicu? 

14 godina

Evo ove godine sam poco raditi od Benkovačkog kamena zgrade koje ce zamjeniti ove kartonske ...uskoro slike

14 godina

Ja dosta volim drhkati oko takvih stvari,tj.praviti raznorazne makete,modele....Obožavam raditi sa drvetom,poanta mi je raditi što kompliciranije-to bolje,jer tako odmaram živce!

Vec dugo imam želju napraviti jaslice,ali nikako da se odlucim na taj "projekat".Trazio sam po netu,nekakve jaslice koje bi mi dale ideju,ali nista me nije totalno ocaralo!

Zato molim vas ako znate za nekakvu sliku stvarno fora jaslica,bio bih vrlo zahvalan da ju ovdje linkate ili uploadate!

Volio bih da je rije o štali,dakle ne nikakva spilja,kuća ili nešta slično,onako starinska štala,koja bi trebala biti otvorena-dakle,da se fino vidi unutra!

-E sada pitanje za električare!

U sredini štale bi se trebala nalaziti vatra.U drva bi sakrio led diodicu koja bi trebala imitirati vartu!

Kako napraviti da ledica treperi?

12 godina
neaktivan

možda da napraviš trčeće svjetlo?

14 godina

Hmm .. ti si moj covik isti smo ...

Ovako sta se tice kucice pogledaj malo ovu na mojim slikama ..ako zelis poslikam ti je izvanka  i iznutra preciznje pa da vidis ..iance rađena je od lamperije i puntižela(puntižel je nazi za deblju dasku u dalmaciji)

Što se tice elektronike hhehehh i to sam radio ali en sebi nego priajtelju 

dakle imas dva nacina da ti ledica treper i..mozes ono da ti kao standardno blinka kao stroboskop ..to se sredi s ne55 timerom i jos par komponenti i to je jednostavnaj verzija ....

ali ima ona punooobolja i komplciiranja ..mozes napraviti to da  ti dioda ''glumi'' zapaljenu svijeću tj trepta kao plamen ..imas osjecaj da je kao šibica

Evo ovaj link : bas se ne skuzi dobro kako trepce,ali to se da naštimat  

Edit

Kolega s pršutom... ne bi bas bilo ljepo trcece svijetlo ako se covik vec trudi nek napravi kako treba

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 21:14 (ante5656).
17 godina
neaktivan
Eh,ja sam ovaj tjedan si napravio automatski advent sa arduinom,izgleda fora,naravno to treptanje sam izveo programski :D...(mozda snimim ako mi se bude dalo) jedini problem su baterije koje me svako malo iznevjere..
Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina

Riješi ispravljač .... i daj snimi to 

12 godina
neaktivan

Mi isto radimo svoje jaslice. Ja sam vatricu riješio tako da poslije svih svetih kupim lampion na baterije ( poslije zato jer su onda obično na akciji ), izvadim mehanizam sa diodicom, i postavim tako da je baterija ispod,  a diodica iznad mahovine. Na to nabacam malo sitnih grančica i izgleda kao prava vatrica.

Stabla radim od živice ( odrežem 3-4 grane, malo obrežem ).

Ako uspijem naći slike stavim.

15 godina
neaktivan

Evo

(iz nekog razloga nece prihvatiti sliku)

slika slika
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 21:59 (ivan dragi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice